Führend bei Reisen und Flügen: der Energie Minister, die Verteidigungs Ministerin

Man hat das korrupte EU – US Modell kopiert, wo Hunderttausende mit unnützen Reise Kosten, ihre Selbst Beschäftigungs Modelle mit krimineller Energie zelebrieren mit Konferenzen, Workshops und Unfugs Reisen und Meetings. siehe Wolfgang Hetzer über diese Ratten, als Insider. Resultate wie immer absolut Null, nur Papier und OK Reporting wird durch diese Ratten organisiert. Deutschland bezahlte schon mit dem RA Scheel….. vor 25 Jahren die ersten Versuche für den Justiz Aufbau und das Resultat ist vernichtend, wie auf allen Gebieten.

Wie Gesetze. Regoerimgs Verträge, wurde dieses Reiseverbot im September total ignoriert, dienten einer Show Nummer, weil komplette Institutionen, ohne verantwortliche Personen sind.

Der Pyschopat der Albaner Mafia Edi Rama: verbietet per Gesetzblatt, Auslands Reisen und Reden der Adminstrativen

15 Jahre Geschwätz der US – Botschafter, über Justiz und Drohungen gegen Mafia Politiker

Staaten, wo Nichts funktioniert, wie im Hofschranzen Apparat der Deutschen Regierung, organisieren für ihre Parasitären Clown der Inkompetenz, diesen Reise Zirkus. Die aufgeblähten Botschaften, ausl. Organisationen, sind ein extrem schlechtes Vorbild, das Albanien als Staat je funktionieren wird, was die Peinlichkeiten der Versager ebenso im Kosovo organisierten.

Charter Flüge von der Mafia bezahlt, bis zu 150 Auslands Reisen machten Minister von Edi Rama

Mbi 1 miliard lekë bileta avioni, Kodheli e Gjiknuri rekord me qëndrimin në ajër (Dokumenta)

kodheli-1

Nga Boldnews.al

Kjo është shifra e çmendur që zyrtarët shqiptar shpenzojnë për bileta avioni për udhëtime në pothuajse të gjitha kontinentet e botës. Boldnews.al analizoi të gjithë tenderat e zhvilluar me objekt “Blerje biletë ajrore për shërbim jashtë vendit” nga ku rezultoi se vetëm 5 ministri kanë prenotuar me qindra udhëtime me avion duke tejkaluar vlerën e 1 miliard lekëve (të vjetra).

Rekordin e thyen Ministria e Mbrojtjes e drejtuar nga Mimi Kodheli, ku për vitin 2016-2017 janë parashikuar 73,831,493 (të reja) për bileta avioni. Ky shërbim do të kryhet për udhëtime në të gjitha kontinentet e botës si destinacione të mundshme për nevoja të personelit të Ministrisë së Mbrojtjes, Shtabit të Përgjithshëm, Komandës së Forcës Tokësore, Komandës së Forcës Detare, Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe Agjencisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Mbrojtjes. Kontrata nuk përmban sasinë e biletave që do të blihen, pasi ende nuk janë përcaktuar të gjitha vendet se ku do të fluturojë Kodheli me vartësit e saj.

Ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri rezulton gjithashtu se po qëndron për një kohë të gjatë në ajër duke udhëtuar në disa vende të botës. Për vitin 2016-2017, ky institucion do të shpenzojë 12,186,666 lekë (të reja) për rreth 200 bileta avioni. Gjiknuri dhe administrata e tij pritet të udhëtojnë në shtete të kontinentit të Europës, të Amerikës, të Azisë e deri tek vendet ekzotike të Afrikës. Gjithashtu 10 bileta janë lënë të papërcaktuara të cilat mund të përdoren për udhëtime në vende të pazbuluara (mund të jetë India, Amerika Latine dhe Antarktida). Më herët mediat kanë raportuar se Ministri Gjiknuri ishte një vizitor i rregulltë i Italisë në çdo fundjave.

ministria-e-energjiseBiletat e avionit të Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë (Më lart tabela)

I treti për shpenzime ajërore është Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Blend Klosi i cili ka përdorur nga buxheti i shtetit 7,420,476 lekë (të reja) vetëm për vitin 2016. Dyshime ngrihen për qëllimin e këtyre vizitave jashtë Shqipërisë të zyrtarëve të këtij institucioni.

Ndërkohë Ministria e Integrimit  Europian ka parashikuar 4,500,000 (të reja) për bileta avioni për vitin 2016. Edhe pse Klajda Gjosha kalon pjesën më të madhe të kohës jashtë Shqipërisë për shkak të takimeve në kuadër të integrimit të Shqipërisë, rezulton se kjo ministri ka shpenzuar më pak para për bileta sesa ministritë e tjera. Përveç udhëtimeve të tepruara, skandali mund të jetë edhe me shpërdorimin e fondeve publike nga ministri Gjiknuri, Kodheli dhe Klosi, të cilët të tre bashkë, i kalojnë 930 milon lekë (të vjetra) për bileta avioni.

Me udhëtime të shpeshta përfshihet edhe Ministria e Zhvillimit ku për vitin 2016 ka shpenzuar nga taksat e qytetarëve shqiptar rreth 3,077,529 lekë (të reja). Sipas dokumentave që disponon Boldnews.al, nuk është bërë transparente numri i biletave të prera apo destinacionet se ku ka udhëtuar ministrja Eglantina Gjermeni. Por në kontratë thuhet se çdo biletë avioni ka të përfshirë bagazhe ekstra, çka lë të kuptohet që destinacionet mund të kenë kapërcyer edhe kontinentin.

Boldnews.al filtroi edhe dokumentacionin për ministritë e tjera, por shifrat rezultuan tepër modeste në krahasim me këto 5 ministri që qëndrojnë shumicën e kohës në fluturim.

Më poshtë dokumentat e tenderave të 5 ministrive:

MINISTRIA E MBROJTJES

MINISTRIA E ENERGJISË DHE INDUSTRISË

MINISTRIA E MIRËQËNIES SOCIALE DHE RINISË

MINISTRIA E INTEGRIMIT EUROPIAN

MINISTRIA E ZHVILLIMIT URBAN

Ein Gedanke zu „Führend bei Reisen und Flügen: der Energie Minister, die Verteidigungs Ministerin“

 1. Auch im Energie Sektor wurde alle Auflagen der EU, auf Transparenz ignoriert, verspricht natürlich erneut Alles! 89 Parteigänger des Edi Rama, wurden schon eingestellt bei der OSHEE, also geht Alles munter weiter wie bisher und Qualifikation braucht man nicht

  Energy Community Secretariat: Albania still has problems
  By Edison Kurani / Published on: 14-07-2017, 16:50
  Albania is a country which still has problems with the power supply market and its power exchange.

  These were the critics made by the recent report of the Energy Community Secretariat on the progress of the Western Balkan countries regarding the reform in the energy sector.

  “OSHEE has not yet been legally divided. The Secretariat is currently preparing action against this breach”, the report quotes.

  The report also adds another problem that relates to the Power Exchange, which according to the law, must be operational on 1 January 2018.

  “A declaration for the creation of a joint energy market between Albania and Kosovo was signed by the respective ministers in March 2016, but it hasn’t resulted in any concrete activities until now”, the report states on such thing.

  In the end, the report appeals for the lifting of the big legal and contractual barriers for the introduction of an organized energy market based on the reports of the Secretariat. /balkaneu.com/

  Sekretariati i Energjisë mund të penalizojë Shqipërinë
  Postuar në 16 Korrik, 2017 17:58

  Në ditët e para pas fitores së zgjedhjeve, kryeministri Rama dhe ministri i Energjisë Gjiknuri u kujdesën të rkthejnë në detyrë drejtorin e OSHEE-së Ardian Çela, ndonëse në serinë e prioriteteve ishin çështje të tjera.Shqipëria nuk ka përmbushur si duhet angazhimet për liberalizimin e tregut të energjisë. Sekretariati i Komunitetit të Energjisë, ndryshe nga herët e tjera, në raportin e monitorimit të vendeve në Ballkanin Perëndimor, këtë vit kritikon Shqipërinë…………………….
  http://www.respublica.al/2017/07/16/sekretariati-i-energjis%C3%AB-mund-t%C3%AB-penalizoj%C3%AB-shqip%C3%ABrin%C3%AB

Schreibe einen Kommentar