„Fortschritte“ im Gesundheitswesen: Patienten legen Feuer mit Benzin, 2 Tode

Der normale Betrug, wo die Staatsanwaltschaft ermittelt gegen den Direktor des Krankenhaus, Klodjan Allajbeu: zugleich im Mutter Theresa Krankenhaus der Verwaltung Direktor ist und Betrug betreibt, mit erfundenen Patienten.

„Entscheidende Fortschritte“ lt. KAS wurden gemacht!

Parteistiftungen: Der geschickt getarnte Selbstbedienungsladen von Merkel und Co.

update: inzwischen sind es 3 Opfer, und nur weil wohl die Feuerloescher privat verschwanden, durch die Klinik Leitung.

Das dramatische Video, wie es zum Brand- und Mord Anschlag im American Hospital kam, wo in Folge, 2 Frauen starben

Heutige Schlagzeile, weil die Skandale unendlich sind.

 

 

KAS ist eine Art Club, fuer Arbeitslose, Berufslose, welche viele Millionen vernichten muessen auch in Bordellen im Ausland. Die kriminellen Umtriebe mit Verbrechern sind eine Legende, wie bei FES. Gestalten ohne Beruf, koennen so wie bei den EU Banden, auch im Ausland Frauen finden und als Arzt Therapie, fuer Profil Neurothiker, was Programm ist.

Nach 3 Monaten Aufenthalt in Albanien, hat man sich angepasst, ist also verbloedet und „functional illerate“!Deutsche Politik Stiftungen, sind „Camorra“ identisch organisiert

Diesmal ueberschuettete ein Patient im Amerikanischen Krankenhaus einen anderen Patienten mit Benzin legte Feuer. 2 Tode. Feuer im Krankenhaus, alle Patienten mussten evakuiert werden.

Das Krankenhaus teilte mit, das man in 3 Stunden alle Patienten evakuierte, was man auch noch als Super Heldentat feierte, wo der Irrsinn Programm ist.

Die Skandale sind unendlich auch rund um Inkompetenz und Betrug, was bei der KAS als entscheidender Fortschritt verkauft wurde.

Oft wurden Krankenhaeuser dreimal finanziert. Es gibt sogar Phantom Krankenhaeuser, welche nie gebaut wurden und das zieht viele Ratten an, wo es nur in Italien Verhaftungen gab.

http://telegraf.al/content/uploads/2016/jul/26/kushtee-c1200x600.jpg

KAS der Gesundheits Sektor und Missbrauch im „Mutter Theresa“ Krankenhaus

Idiotie Betrugs Bereich der EU, wo man ständig „Entscheidende Fortschritte“ macht.

Two patients die and two other were injured after a fight in a private Tirana hospital.

Taeter und Opfer, wo die Intelligenz und Kultur zuschlug

 

 

 

 

Taeter: Lefter Canaj) und Dashamir Saraçi)

7 Gedanken zu „„Fortschritte“ im Gesundheitswesen: Patienten legen Feuer mit Benzin, 2 Tode“

 1. Ein Betrugs Krankenhaus, wobei die Zigaretten- und Gesundheits Mafia, die älteste Mafia ist. Betrug rund um Dialayse

  Wegen Betrug wird gegen Klodjan Allajbeu, dem Direktor des American Hospitals ermittelt, der zugleich Verwaltungs Direktor des Mutter Theresa Krankenhaus ist, Phantom Patienten abrechnet. Er bläht die Patienten auf, ist mit der Betrugs Universität EPOKA ebenso verbunden.
  Dr. Allajbeu: Students and labour market
  Klodjan Allajbeu

  Si abuzon Spitali Amerikan me pacientët dhe buxhetin e shtetit

  Postuar: 28/07/2016 – 14:26

  Procesi i rimbursimit të shërbimit të hemodializës në Spitalin Amerikan është bërë objekt i një hetimi nga ana e njësisë hetimore Task-Forcë pranë prokurorisë së Tiranës. Tre muaj më pare, kjo prokurori ka nisur një procedim penal për disa zyrtarë të Spitalit Amerikan dhe punonjës të Qendrës Spitalore “Nënë Tereza”, pasi ka indicie të forta se ata janë implikuar në një skemë abuzive me rimbursimin financiar të këtij spitali, lidhur me kontratën e shërbimit për hemodializën, që ky subjekt ka me QSUT-në.

  Hetimet kanë nisur për akuzën e “Vjedhjes duke shpërdoruar detyrën” dhe “Falsifikimit të dokumentave”, ku i dyshuar është administratori i Spitalit Amerikan Klodjan Allajbeu, mjekja A.S., drejtori i Drejtorisë Ekonomike dhe Planifikimit Financiar A.Z. dhe Drejtorja e Përgjithshme e QSUT “Nënë Tereza” O.M.

  Indiciet kanë shkuar në prokurori nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, i cili, në një kontroll 3-mujor pranë Qendrës Spitalore “Nënë Tereza”, ka zbuluar vetëm majën e ajsbergut të abuzimeve nga mjekë dhë punonjës të kësaj qendre, të cilët, në bashkëpunim edhe me subjektin privat, Spitalin Amerikan, kanë fryrë numrin e pacientëve që marrin shërbimin e hemodializës dhe, për rrjedhojë, kanë sjellë fryrje të pajustifikuar të faturave financiare.

  Aq më tepër që, në dokumentacionet në zotërim të “Shqiptares.com”, rezulton se Spitali Amerikan ka prerë një faturë financiare prej 26 milionw e 200 mijë lekësh të vjetra për një periudhë 1-mujore, ndërkohë që thuajse nuk kishte kryer asnjë seancë shërbimi hemodialize për pacientët që vuajnë nga sëmundja e veshkave, të cilët ishin larguar në fund të muajit nga shërbimi i QSUT tek shërbimi privat i Spitalit Amerikan.

  Tashmë njësia hetimore Task-Forcë është duke hetuar dhe tejfryrjen artificiale e numrit tw pacientëve që marrin shërbim hemodialize në këtë spital. Të gjitha faturat e tyre janë rimbursuar nga buxheti i shtetit nëpërmjet Fondit të Sigurimeve Shwndetwsore. “Shqiptarja.com” ka telefonuar administratorin e Spitalit Amerikan Klodjan Allajbeu, por ky i fundit nuk ka preferuar të përgjigjet lidhur me hetimin që prokuroria e Tiranës është duke kryer për abuzimet e rimbursimit të shërbimit të hemodializës.

  Vetëm maja e ajsbegut abuzimi me transportin
  Abuzimet me faturat e rimbursueshme për shërbimin e hemodializws që kanë mbëritur në prokurorinë e Tiranës janë vetëm maja e ajsbergut. Kjo, pasi shkeljet që do tw paraqiten më poshtë janë evidentuar vetëm nga një kontroll sipërfaqësor për një periudhë 3-mujore të vitit 2014 dhe 3-mujore për vitin 2015.

  Tashmë ky skandal i spitalit privat është duke u hetuar nga njësia hetimore Task-Forcë, pranë prokurorisë së Tiranës, e cila mësohet të ketë tërhequr dokumentacionin nga Qëndra Spitalore “Nënë Tereza”, për ta ballafaquar atë me dokumentacionin që kanë përpiluar zyrtarët e Spitalit Amerikan nga kontrolli me zgjedhje i tremujorit të parë të vitit 2014 dhe muajve maj-qershor-korrik 2015.

  Gati 70 mln lekë të pajustifikuara
  Gjatë këtyre kontrolleve në QSUT janë konstatuar shkelje përsa i përket zbatimit të kontratave në disa spitale private, përfshirë këtu dhe Spitalin Amerikan, për shërbimin e hemodializës gjatë vitit 2014, ku është paguar shërbimi i transportit për dializantët, por nga kontrolli u konstatua qw, sipas kushteve të kontratës, është përcaktuar se, për çdo seancë të kryer, çdo pacient do të rimbursohet në vlerën 419 lekë të reja si shpenzime transporti.

  Shuma në total, e pajustifikuar me dokumentacion vërtetues për shpenzime transporti, llogaritet në vlerën 6.908.656 lekë të reja. Nga likujdimi i tyre u konstatua se këto shpenzime bëheshin bazuar thjesht në një listë emërore, të paraqitur dhe hartuar nga operatori privat dhe që janë vulosur nga mjekja nefrologe A. S.

  Nga ana e grupit të punës është kontrolluar përputhshmëria midis pacientit dhe seancave që kryente dhe shpenzimeve tw transportit që merrte dhe ka rezultuar qw shuma të cilën e përfitonte i faturohej dhe kalonte në llogaritë e operatorit privat Spitalit Amerikan dhe jo pacientëve.

  Asnjëherë pacienti nuk paguhej në bazë të numrit të seancave që kryente, ndwrkohw qw kanë rezultuar raste kur personi që listohej të shpenzimet e transportit nuk rezultonte të ishte në listën e pacientëve që faturoheshin për seancat që kryenin pranë Spitalit Amerikan dhe një subjekti tjetër privat.

  Fryrja e numrit të pacientëve
  Në qershor të vitit 2012, ndërmjet QSUT “Nënë Tereza” dhe shoqërisë “Univers Alb”, që është Spitali Amerikan, lidhet një kontratë me afat 36 muaj për trajtimin me dializë nga blerësi për 102 pacientë. Kosto e një seance dialize është 10.309 lekë dhe vlera totale vjetore e kontratës ishte 125.640.091 lekë me TVSH.

  Në 2014 shifra e kontratës ka pasur dhe një plus marzh fitimi me 5 për qind për çdo seancë. Vetëm gjatë vitit 2014 Spitali Amerikan që administrohet nga Klodjan Allajbeu ka përfituar një shifër prej 317.107.270 lekësh të reja, konvertuar nw valutw shifra shkon në 2.33 milionw euro. Hetimet kanë zbuluar se nuk ekziston asnjë regjistër themeltar, apo qoftë dhe ndonjë evidencë, ku lehtësisht të evidentohej si është rritur numri i pacientëve në mënyrë progresive dhe ecuria klinike e tyre.

  Grupi i kontrollit ka hasur në dyshime edhe lidhur me listat emërore të pacientëve, për të cilët QSUT ka paguar shërbimin e dializës për vitin 2014, ku, sipas dy kontratave me subjektet private, përfshirë dhe Spitalin Amerikan ka qënë rreth 328 pacientë. Kjo shifër është e dyshimtë për vërtetësinë e saj, pasi, sipas grupit të kontrollit, ka mungesë të një regjistri themeltar, i cili të përshkruante për çdo pacient kohën në të cilën është futur në shërbimin e dializës, si dhe ecurinë klinike të tij, mënyrën se si ky pacient është orientuar tek operatori privat për të marrë shërbimin.

  Gjatë relizimit të kontratës me Spitalin Amerikan dhe një subjekt tjetër privat, ka një rritje të numrit të pacientëve, që nuk justifikohet me ndonjë argument apo të dhënë statistikore mbi të cilën bazohet rritja ekonomike. Deri në muajin maj 2014 janë trajtuar jashtë numrit të përcaktuar në kontrata dhe të pamiratuara, gjithsej 166 pacientë, me kosto 10.309 lekë seanca dhe 11.204 lekë seanca, kur mesatarisht ata kryejnë 13 seanca në muaj, e llogaritur në vlerë mesatarisht 24.178.232 lekë mbi vlerën aktuale të kontratës.
  Për periudhën janar-dhjetor 2014, lidhur me seancat e kryera të pacientëve, rezultoi se, në kundërshtim me vendimin nr.1 të Bordit të QSUT, ky kusht i realizimit të tre seancave në muaj nuk është respektuar. Nga llogaritja e kryer nga grupi i auditimit, duke marrë mesatarisht 13 seanca, që duhet të realizojë një pacient në muaj, u konstatua se është tejkaluar ky numër seancash hemodialize, e cila në vlerë llogaritet 11.242.980 lekë të reja.

  62 pacientë në 2013-n jashtë kontratës
  “Shqiptarja.com” mëson se, që prej 2012, çdo vit Spitali Amerikan ka pasur rinovim të kontratës me QSUT. Më 10 qershor 2013, me vendim nr.1 të Bordit, është miratuar rinovimi i kontratës për vitin 2013, por është vendosur si kusht trajtimi i pacientëve me 3 seanca në javë, kjo duke u bazuar dhe në udhërëfyes botërorë të trajtimit të pacientëve me SRK. Më tej, gazeta “Shqiptarja.com” mëson se, me shkresën e datës 31 mars 2014, Drejtoria e Përgjithshme e QSUT i është drejtuar ministrit të Shëndetësisë.

  Në këtë shkresë evidentohet, ndër të tjera, se në Spitalin Amerikan vijojnë të trajtohen pacientë të QSUT-së dhe numri është fryrë me 62 pacientë më tepër. Nga ana tjetër, ministria e Shëndetësisë jep miratimin për trajtimin mjekësor. Vetëm një muaj pas këtij miratimi, drejtoresha e QSUT lidh një kontratë të re me Spitalin Amerikan, i cili tashmë kishte çuar numrin e pacientëve me hemodializë në 210 persona. Nga ana tjetër, shërbimi i nefrologjisë i është drejtuar drejtores së QSUT një ditë më vonë, pra më 13 maj 2014, duke kërkuar hapjen e procedurave të prokurimit të trajtimit me hemodializë të pacientëve me sëmundje renale kronike.

  Nuk dorëzohet dokumentacioni
  Nga kontrolli është konstatuar se këta të sëmurë janë trajtuar në operatorët privatë vetëm me referencë të mjekëve të nefrologjisë, pa u regjistruar në një regjistër themeltar të të sëmurëve që trajtohen në hemodializë. “Shqiptarja.com” mëson se grupit të kontrollit të KLSH nuk i janë dorëzuar nga ana e mjekes nefrologe A.S dokumentat, duke përfshirë kartelat e pacientëve, listat e pacientëve dhe kontratat mes Spitalit Amerikan, me argumentin se shkelen detyrimet dhe të drejtat e autoritetit kontraktual dhe të drejtat e pacientit.

  Asnjë reagim
  ”Shqiptarja.com” ka telefonuar administratorin e spitalin Amerikan Klodjan Allajbeu, por ky i fundit nuk ka preferuar të përgjigjet lidhur me hetimin që prokuroria e Tiranës është duke kryer për abuzimet e rimbursimit të shërbimit të hemodializës.

  Shkelja
  Për periudhën janar-dhjetor 2014 lidhur me seancat e kryera të pacientëve rezultoi se, në kundërshtim me vendimin nr.1 të Bordit të QSUT, ky kusht i realizimit të tre seancave në muaj nuk është respektuar.

  Akuzat
  Hetimet kanë nisur për akuzën e “Vjedhjes duke shpërdoruar detyrën” dhe “Falsifikimit të dokumentave”, ku i dyshuar është administratori i Spitalit Amerikan Klodjan Allajbeu, mjekja A.S., drejtori i Drejtorisë Ekonomike dhe Planifikimit Financiar A.Z. dhe drejtorja e Përgjithshme e QSUT “Nënë Tereza” O.M.

  Koncesioni 86 mln euro Maskimi i Alljabeut pas kompanisë “Evita” për fitimin e koncesionit

  Spitali Amerikan, një vit më parë u shpall fitues nga ministria e Shëndetësisë i koncesionit 10-vjeçar për shërbimin e hemodializës në 5 rrethe të tjera të vendit. Spitali Amerikan përdori një kompani farmaceutike të quajtur “Evita”, me adresë në një kafene në Berat, për të fituar këtë superkoncesion. Kjo kompani është përdorur si maskim nga Spitali Amerikan, për të fituar këtë koncesion. Mirëpo, në një kohë kur po arkëton miliona lekë nga buxheti i shtetit, masat e sigurisë nuk kanë qenë ato, që kërkohet nga një institucion i tillë mjekësor.

  Marrë nga „Shqiptarja.com“

  /portali DurresLajm/

  Na bëni like në facebook!:

  1. Vollkommen illegal gebaut, sind weite Teile des American Spitals, wo der Miet Vertrag über die Anmietung eines Teil des Grundstückes vom Militär Krankenhaus verschwunden ist.

   Der komplette Betrug wird sowieso untersucht.

   Im Mafiösen System: 1467 qm sind illegal bebaut, nur für 496 qm bestand ein ebenso illegaler Vertrag. Miet Betrug und Betrug auf allen Ebenen, im Geldwäsche und Verbrecher Kartell.

   Das man legale Papiere hat, dann oft eine 0 anhängt, so aus 400 qm 4.000 qm macht ist System was der Ex-höchste Richter in Durres auch machte.

   http://shqiptarja.com/foto/241741_2.jpg

   Aktualitet Adriatik Doçi
   04 Gusht 2016 – 07:05 | përditesuar në 12:20
   Spitali Amerikan zapton 1467 m2 ambient të Spitalit Ushtarak
   Zhduken dokumentet e kontratës

   Spitali Amerikan ka zaptuar prej pesë vitesh dhe po shfrytëzon për interesa private 1467 m 2 sipërfaqe ambientale të Spitalit Ushtarak. Spitali Amerikan përdor 1963.7 m2 ambiente brenda Spitalit Ushtarak, por paguan qira sipas kontratës, vetëm për 496 m2. Skandali është konstatuar nga Kontrolli i Lartë i Shtetit. Në një raport të datës 28 Dhjetor 2015, KLSH konstaton për të disatën herë raportin abuziv mes Spitalit Ushtarak dhe Spitalit Amerikan, ku ky i fundi ka përvetësuar, në shkelje të ligjit, ambientet e spitalit publik. “Nga auditimi konstatohet se, nga SUT janë kryer matje të sipërfaqeve, të cilat përdoren nga “S…… A”, referuar kontratës së qirasë së lidhur më datë 28.08.2013, duke konkluduar që ky subjekt përdor ambiente brenda spitalit gjithsej 1963.7 m2 , nga të cilat vetëm 496 m2 i janë dhënë me qira. Për këto ambiente, SUT i është drejtuar subjektit “S…A”, duke i njoftuar për sipërfaqet që ai përdor më tepër, por dhe detyrimin për periudhën nga 26.07.2011 në shumën 11,222,689 lekë”, thuhet në raportin e KLSH.

   Zhduken dokumentet
   Kontrolli i Lartë i Shtetit konstaton gjithashtu mungesën e dokumentacionin të monitorimit të kontratës si dhe procesverbalet e hollësishme të dorëzimit të objektit, me sa duket për të fshehur shkeljet. “Nga auditimi u konstatua se, praktika e dhënies më qira të subjektit “S……. A.” (ish “U…….-A.” sh.a), nuk ka të gjithë dokumentacionin ligjor të nevojshëm për monitorimin e kontratës, si: procesverbalet e hollësishme për mënyrën e dorëzimit dhe të marrjes në dorëzim të objektit duke përshkruar në detaje gjendjen fizike të objektit deri në fotografim të çastit, veprim në kundërshtim me VKM nr. 529, datë 08.06.2011 “Për përcaktimin e kritereve, të procedurës dhe të mënyrës së dhënies me qira, enfiteozë apo kontrata të tjera të pasurisë shtetërore” i ndryshuar, Kreu VI “Monitorimi i kontratave”, ndryshuar me VKM nr. 54, datë 05.02.2014, i ndryshuar”, vijon raporti.

   Rekomandimi
   Në raport, KLSH rekomandon lirimin e ambienteve të tepërta nga Spitali Amerikan si dhe plotësimin e dosjes së subjektit në fjalë. “Për sa më sipër, rekomandojmë: Nga Spitali Universitar i Traumës, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, si ministria përgjegjëse për administrimin dhe me Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, në cilësinë e pronarit, të kërkohet zgjidhja e statusit të sipërfaqeve të tepërta që administron subjekti “S..A”, deri në lirimin e ambienteve ose lidhjen e kontratës për ambientet e shfrytëzuara jashtë kontrate. Nga SUT, të merren masa të menjëhershme për plotësimin e dosjes së subjektit “S.. A.” me të cilin janë lidhur kontrata qiraje, inventarizimin dhe arkivimin e tyre, në përputhje me kërkesat e ligjit nr. 9451, datë 06.11.2003 “Mbi arkivat”, neni 7 dhe të VKM nr. 529, datë 08.06.2011 “Për përcaktimin e kritereve, të procedurës dhe të mënyrës së dhënies me qira, enfiteozë apo kontrata të tjera të pasurisë shtetërore” i ndryshuar dhe VKM nr. 54, datë 05.02.2014 “Për përcaktimin e kritereve, të procedurës dhe të mënyrës së dhënies me qira, enfiteozë apo kontrata të tjera të pasurisë shtetërore”, i ndryshuar”, thuhet në raport. Po ashtu KLSH, kërkon që të merren masa që të plotësohen praktikat e monitorimit të kontratave të qirasë me dokumentacionin e kërkuar nga VKM nr. 54, datë 05.02.2014 “Për përcaktimin e kritereve, të procedurës dhe të mënyrës së dhënies me qira, enfiteozë apo kontrata të tjera të pasurisë shtetërore”, i ndryshuar.

   Ndërtim pa leje
   Në raportin e Kontrollit të Lartë Shtetit thuhet se Spitali Amerikan, pasi ka marrë ambientet me qira, ka ndërtuar pa leje. “Nga auditimi konstatohet se, subjekti “S.. A” përdor dhe një sipërfaqe prej 222.3 m2 , të cilën e ka ndërtuar mbi ambientet ekzistuese të spitalit, për të cilin institucioni nuk ka dokumentacion, si leje ndërtimore apo kontratë. Po kështu ka ndërtuar dhe një urë lidhëse ndërmjet godinës së tij dhe spitalit, me sipërfaqe 45 m2 , për të cilën nuk ka dokumente në SUT, çka konfirmohet dhe nga kartela e pasurisë bashkëlidhur Certifikatës së pasurisë së 6 datës 07.04.2015, ku përshkruhen 3 objekte pa leje apo “ndërtime të paligjshme”. Për këto ambiente ky subjekt nuk paguan qira”, thuhet në raport.

   spitali amerikan

   Grup pune
   Referuar kësaj situate, KLSH kërkon nga Ministria e Shëndetësisë, të merren masat për ngritjen e një grupi pune, i cili të bëjë përcaktimin e statusit juridik të këtyre pronave dhe pretendimet e shtetit ndaj tyre. “Nga Spitali Universitar i Traumës, në bashkëpunim me Zyrën Vendore të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, Tiranë, të merren masat e duhura për evidentimin dhe saktësimin e këtyre ndërtimeve, si dhe të informojë ministrinë përgjegjëse”, vijon raport.

   Proceset gjyqësore

   http://shqiptarja.com/home/1/spitali-amerikan-zapton-1467-m2-ambient-t–spitalit-ushtarak–368953.html

 2. trotz der Skandal Zustände dort, dem Betrug, gab es keine Untersuchung, wie der Gesundheits Minister ankündigte, noch die Betrügereien mit den Abrechungen

  AKTUALITET
  Kushtet skandaloze tek reparti i Hemodializës, asnjë masë ndaj Spitalit Amerikan (Foto)
  Posted on October 8, 2016
  spitali-amerikan-1
  Email
  Comments

  Nga Boldnews.al

  Ngjarja ku humbën jetën 4 persona brenda Spitalit Amerikan, tashmë ka kaluar në heshtje jo vetëm nga organi i akuzës por edhe nga institucionet përgjegjëse. Ministria e Shëndetësisë nuk ka marrë asnjë masë ndaj spitalit privat i cili kishte shkelur kontratën duke zhvendosur qendrën e dializës në një ambjent të papërshtatshëm.

  Ministri Ilir Beqaj, u shpreh se do të nisë një hetim administrativ ndaj Spitalit Amerikan, aty ku humbën jetën 3 persona. “Ka një fatalitet, por do t’ia lëmë organeve të drejtësisë të hetojnë shkaqet e kësaj ngjarjeje. Sigurisht që ne do të zhvillojmë një hetim administrativ“, u shpreh ai. Sot e kësaj dite jo vetëm që nuk kanë nisur hetimet nga Ministria e Shëndetësisë por madje Spitali Amerikan vijon të ofrojë këtë shërbim njësoj si më përpara.

  Boldnews.al paralajmëroi kushtet skandaloze 5 javë më përpara se të ndodhte tragjedia në Spitalin Amerikan. Nëpërmjet fotove dhe dëshmive të pacientëve, ata shpreheshin se kryenin procesin e hemodializës në kushte të tmerrshme dhe shpeshherë ishin ankuar për këtë gjë.

  Në vendin tonë janë rreth 900 persona që marrin shërbimin e dializës 3 herë në javë ku gjysma e tyre e marrin në Spitalin Amerikan. Por pacientët e dializës u shprehen për Boldnews.al se ushqimi në Spitalin Amerikan është jo i konsumueshëm ndërsa mungonin kushtet higjeno-sanitare. Fotot e disponuara nga Boldnews.al tregonin panoramën e një spitali privat të dalë nga një situatë “lufte”, ku pacientët marrin çdo gjë nga shtëpia përfshirë këtu edhe çarçafët. Në to shihet qartë diferenca pavarësisht se QSUT dhe Spitali Amerikan paguhen me të njëjtën tarifë nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor për të ofruar shërbimin e dializës.

  tabela 3 tabelaaa

  http://boldnews.al/2016/10/08/kushtet-skandaloze-tek-reparti-hemodializes-asnje-mase-ndaj-spitalit-amerikan-foto/


 3. Betrüger erhalten Orden.

   

  Eine Frau stirbt, durch einen fahrlässigen anderen Unfall, und hohe Arzt Rechnungen wurden bezahlt.

  Denoncimi/ Spitali Amerikan më kërkoi 1.3 milion lekë për trupin e bashkëshortes së vdekur (Foto dokumenta)

  spitali amerikan

  Nga Boldnews.al

  Spitali Amerikan është vënë në qëndër të një skandali të padëgjuar më parë, të denoncuar nga një prej familjarëve të pacientëve. Boldnews.al disponon dokumenta ekskluzive sesi ky spital privat ka “rrjepur” një paciente duke i bërë ndërhyrje të gabuara shëndetësore dhe madje shkon deri aty, sa pas vdekjes, familjarët e pacientës paguajnë miliona lekë si kusht për të marrë trupin e viktimës.

  Përparim Dollomoja në një intervistë ekskluzive për Boldnews.al bën disa akuza ndaj Spitalit Amerikan, i cili sipas tij ka abuzuar me bashkëshorten e tij Vjollca Dollomoja, paciente në këtë spital, e cila ka ndërruar jetë.

  Kalavari i peripecive në Spitalin Amerikan për familjen Dollomoja janë të hershme, që para 3 vitesh, kohë kjo kur zonja e shtëpisë, e cila kryente procesin e hemodializës, rrëzohet në ambientet e Spitalit Amerikan dhe për pasojë thyen këmbën.

  “Pakënaqësitë e para për këtë spital kanë filluar para 3 vjetësh kur e ndjera që nuk jeton më sot, shkon të bëjë dializën në orën 07:00 të mëngjesit. Një pakujdesi e personelit të brendshëm (të Spitalit Amerikan) që bëjnë pastrimin e ambjentit. Ata e kishin lënë gjithë lagështirë pjesën përpara se të hyje për dializë. Aty ka rrëshkitur bashkëshortja ime dhe ka thyer këmbën. E kemi çuar për të bërë operimin tek Spitali Amerikan me shpenzimet tona dhe kemi paguar rreth 2 mijë euro”- shprehet bashkëshorti i së ndjerës, Përparim Dollomoja.

  Boldnews.al disponon edhe faturat abuzive të Spitalit Amerikan ndaj familjes Dollomoja. Në fatura nuk specifikohet se për çfarë është paguar por shkruhet vetëm “Pagesë në Avancë”.

  vjollca-dollomoja-2 vjollca-dollomoja-3

  http://boldnews.al/2016/10/28/denoncimi-spitali-amerikan-kerkoi-1-3-milion-leke-per-trupin-e-bashkeshortes-se-vdekur-foto-dokumenta/
   

  Spitali amerikan/ Prof. Dr. Philip Çaushaj dekorohet nga Presidenti i Republikës

   
  nishani

  Nga Ejona 0

  nishani3

  Në kuadër të organizimit të dytë të Kongresit Mjekësor Ndërkombëtar nga Spitali Amerikan presidenti i republikës, Bujar Nishani, një javë më parë ka dekoruar në një ceremoni të veçantë Prof. Dr Philip Çaushaj me Dekoratën Dekoratën “Nderi i Kombit” me motivacionin “Për promovimin e vlerave të shqiptarëve të suksesshëm, si Ambasador i përfaqësimit të atyre që kanë shkëlqyer si mjekë profesionistë dhe humanistë në botë”.

  nishani2

  Presidenti Nishani ka falenderuar profesor Çaushajn për kontributin e tij të çmuar në forcimin e bashkëpunimit dhe promovimit të mjekësisë shqiptare jashtë kufijve të vendit tonë.

  Profesor Çaushaj tashmë do të jetë pjesë e ekipit të mjekëve në Spitalin Amerikan “Në vlerësim të përmbushjes së misionit humanitar të profesionit të mjekut, atë të kurimit dhe të shpëtimit të jetëve njerëzore, të karakterizuar nga një ndërgjegje, përkushtim dhe profesionalizëm i rrallë”.

 4. Ohne Lizenz arbeitete ein Türkischer Arzt, entfernte eine Schilddrüse, nun hat der Patient eine Lähmung, andere Operationen mit Todesfällen.

  11111

  6.5K

  “Te Spitali Amerikan më prenë kordat e zërit, kirurgu turk ishte pa licencë”

  Nga Boldnews.al Përpos milionave që shpenzojnë për imazhin e tyre, praktikisht Spitali Amerikan nuk…


  Betrüger erhalten Orden.

   

  Eine Frau stirbt, durch einen fahrlässigen anderen Unfall, und hohe Arzt Rechnungen wurden bezahlt.

  Denoncimi/ Spitali Amerikan më kërkoi 1.3 milion lekë për trupin e bashkëshortes së vdekur (Foto dokumenta)

  spitali amerikan

  Nga Boldnews.al

  Spitali Amerikan është vënë në qëndër të një skandali të padëgjuar më parë, të denoncuar nga një prej familjarëve të pacientëve. Boldnews.al disponon dokumenta ekskluzive sesi ky spital privat ka “rrjepur” një paciente duke i bërë ndërhyrje të gabuara shëndetësore dhe madje shkon deri aty, sa pas vdekjes, familjarët e pacientës paguajnë miliona lekë si kusht për të marrë trupin e viktimës.

  Përparim Dollomoja në një intervistë ekskluzive për Boldnews.al bën disa akuza ndaj Spitalit Amerikan, i cili sipas tij ka abuzuar me bashkëshorten e tij Vjollca Dollomoja, paciente në këtë spital, e cila ka ndërruar jetë.

  Kalavari i peripecive në Spitalin Amerikan për familjen Dollomoja janë të hershme, që para 3 vitesh, kohë kjo kur zonja e shtëpisë, e cila kryente procesin e hemodializës, rrëzohet në ambientet e Spitalit Amerikan dhe për pasojë thyen këmbën.

  “Pakënaqësitë e para për këtë spital kanë filluar para 3 vjetësh kur e ndjera që nuk jeton më sot, shkon të bëjë dializën në orën 07:00 të mëngjesit. Një pakujdesi e personelit të brendshëm (të Spitalit Amerikan) që bëjnë pastrimin e ambjentit. Ata e kishin lënë gjithë lagështirë pjesën përpara se të hyje për dializë. Aty ka rrëshkitur bashkëshortja ime dhe ka thyer këmbën. E kemi çuar për të bërë operimin tek Spitali Amerikan me shpenzimet tona dhe kemi paguar rreth 2 mijë euro”- shprehet bashkëshorti i së ndjerës, Përparim Dollomoja.

  Boldnews.al disponon edhe faturat abuzive të Spitalit Amerikan ndaj familjes Dollomoja. Në fatura nuk specifikohet se për çfarë është paguar por shkruhet vetëm “Pagesë në Avancë”.

  vjollca-dollomoja-2 vjollca-dollomoja-3

  http://boldnews.al/2016/10/28/denoncimi-spitali-amerikan-kerkoi-1-3-milion-leke-per-trupin-e-bashkeshortes-se-vdekur-foto-dokumenta/
   

  Spitali amerikan/ Prof. Dr. Philip Çaushaj dekorohet nga Presidenti i Republikës

   
  nishani

  Nga Ejona 0

  nishani3

  Në kuadër të organizimit të dytë të Kongresit Mjekësor Ndërkombëtar nga Spitali Amerikan presidenti i republikës, Bujar Nishani, një javë më parë ka dekoruar në një ceremoni të veçantë Prof. Dr Philip Çaushaj me Dekoratën Dekoratën “Nderi i Kombit” me motivacionin “Për promovimin e vlerave të shqiptarëve të suksesshëm, si Ambasador i përfaqësimit të atyre që kanë shkëlqyer si mjekë profesionistë dhe humanistë në botë”.

  nishani2

  Presidenti Nishani ka falenderuar profesor Çaushajn për kontributin e tij të çmuar në forcimin e bashkëpunimit dhe promovimit të mjekësisë shqiptare jashtë kufijve të vendit tonë.

Schreibe einen Kommentar

oldest albanian website