Forst- und Umwelt Mafia Minister Lefter Koka, vernichtet die Wälder bei Elbasan: Policia dhe Mjedisorët, pakt me kontrabandistët

Das die LSI Partei ein recht munteres Erpressungs und Betrugs Treiben auf allen Ebenen betreibt, wusste jeder im voraus: Die Realität ist dann noch schlimmer gewesen in sehr kurzer Zeit.

Es gab schon 8 Hafte Befehle bei einer anderen Gruppe des Lefter Koka Ministerin, welche Abholzungen im Raum Fiere organisierten. identisch wie bei dem Vorgänger Fatmir Mediu.

Te arrestuar                 Funksioni

Shkëlqim Jaupaj         ish-Drejtor i Shërbimit Pyjor
Nikollaq Zizi             ish-Shef i Policisë Pyjore
Ervin Nuredini             ish-Shef i Policisë Pyjore
Agur Vrenozi             ish-inspektor i Shërbimit Pyjor
Rahim Lushaku             ish-inspektor i Shërbimit Pyjor
Aleksandër Dhima        ish-inspektorn i Shërbimit Pyjor
Astrit Kajolli             ish-inspektor i Shërbimit Pyjor
Fredi Merkaj             ish-shef i zonave të mbrojtura në Shërbimit Pyjor

http://albania.de/haft-befehle-

Bei Elbasan, ebenso Fushe-Bulqize in Nord Albanien, holzen teilweise unter aktiver Mithilfe der LSI Ministeriums Mafia, der Forst Behörde, die Wälder ab.

Forst- und Umwelt Behörde auf Albanisch. Wenn man nur Posten an Kriminelle verkauft, in der alten Klientel Politik, kann Nichts dabei heraus kommen. Mit Hilfe der korrupten und inkompetenden EU Botschaft, des Österreichischen Umwelt Minister, konnte der Vorgänger Gangster Boss: Fatmir Mediu, 140 Millionen € vernichten, ruinierte das Land, mit diesen Geldern, welche oft in illegale Lokale an der Küste investiert wurden. Im Mega Betrug waren CDU Politiker aktiv, gute Partner wie Dr. Franz Jung, aber der peinlichste Auftritt von Lefter Koka war ja in Berlin, bei der Ministerin: Barbara Hendricks

Die Infrastruktur Gelder der Weltbank, der EU und aus Berlin, haben Albanien zerstört.

Lefter Koka, Barbara Hendricks
Lefter Koka, Barbara Hendricks
Barbara Hendriks, Lefter Koka Delegation
Barbara Hendriks, Lefter Koka Delegation

Vor 1,5 Jahren:

Lefter Koka Umwelt Mafia Direktor von Durres verhaftet: Genc Balla und Eduart Bejko

Minister Lefter Koka, der sofort ein Erpressungs Monopol überall aufbaute, vor allem in Durres mit Genc Balla, macht private Geschäfte mit den National Parks, weil es Mafiöse Clans, sind, welche das Umwelt Ministerium wie die Vorgänger beherrsen.

Ein Jahr nach Dienst Antritt, schon überall als besonders korrupt und kriminell bekannt:

Ifimes: Albania: One step forward, two steps back – Skrapari Mafia Partei LSI des Ilir Meta und Lefter Koka

Die Uumwelt Agentur hat für Nichts Zeit, denn man zerstört die Wälder bei Elbasan, wo die Dörfer, wegen der hohen Erosiion sowieso bedroht sind. Die EU Gelder wurden für Betrugs und Unfugs Projekte verpulvert.

Aktives Abholzen der Wälder der Forst un Umwelt Behörder ist natürlich schon sehr pervers, besonders wenn man von korrpten Banden der EU finanziert wird, wie Pseudo Aufforstung in der Currilla, an der Autobahn, mit unsinnigen Palmen 1.000 % überteuert.

Wenn Dummheit ein Land zerstört: 80 % der Brände sind mit Vorsatz gelegt

 • Policia dhe Mjedisorët, pakt me kontrabandistët 8.8.2015
Ajo që po ndodh prej disa ditësh me masivet e pyjeve në qarkun e Elbasanit, i ngjet një masakre mjedisore e cila nuk ka gjasa të ndalet pavarësisht masave ligjore, administrative dhe paralajmërimeve se “do të ketë burg për ata që presin drurët e pyjeve”. Mjete të rënda dhe persona të mbrojtur nga uniformat e shtetit, u ngjitën pothuajse çdo ditë fshatrave malore dhe kodrinore ku gjenden pyjet, nga Librazhdi deri në Gjinar, nga Zavalina në Funar dhe presin e ngarkojnë trupa të sharruara për t’i shitur. Sipas një fshatari nga zona e Shelcanit nuk ka ditë të mos ngarkohen mjete të rënda me trupa të prera nga pyjet e Gjinarit dhe fshatrave deri në Zavalinë, vijnë njerëz edhe me uniforma të shtetit, prezantohen si “zyrtarë” dhe nuk pyesin as për ligj as për fshat e institucione. Fshatari nga Shelcani tha se “mjetet e ngarkuara me trupa shoqërohen nga makina të shtetit, pasi vetë shoferët na thonë se mos u ankoni dhe mos denonconi se këta janë të qeverisë”. Edhe policia dhe veçanërisht, Agjensia e Mjedisit, e cila duhet të kishte konstatuar dhe vënë alarmin për prerjet masive të pyjeve, duket se janë bërë palë me kontrabandistët e trupave të prera në pyje, pasi edhe kur mjetet e ngarkuara zbresin dhe kalojnë tek ura e Shkumbinit, nuk i prek askush. Thuhet se “kontrabandistët e lëndëve drusore të pyjeve i paguajnë uniformat e shtetit, dhe punojnë sikur të ishin në mallin e tyre”, kur ajo është pasuri kombëtare. Mbi 65% e pyjeve në Librazhd dhe Elbasan po zhduken, ndërkohë që në zonën e Funarit, masakra vazhdon me ritme marramendëse. Askush nuk denoncon, pasi kanë frikë, as kryepleqtë e fshatrave, as zyrtarët e ish-komunave, ndërkohë që mjetet e rënda dhe motosharrat, po presin dhe shesin çdo ditë pasuritë kombëtare të këtij shtetit, ndërkohë që kodrinat dhe faqet e maleve po zhvishen duke ja lënë vendin erozionit të tokave.
7 fshatra në programin e shkatërrimit
Qarku i Elbasanit ka 7 fshatra që janë në pragun e shkatërrimit, si pasojë e shkarjeve të tokave nga prerja e pyjeve. Në Agjencinë e Mjedisit të thonë se “po e ndjekim fenomenin”, në Ndërmarrjen Pyjore nuk e kanë haberin se ku ndodhin masakrat me pyjet, kurse policia thotë se “nuk kemi sinjalizime nga Mjedisi dhe Pyjorja”, kur mjetet me trupa ikin dhe vijnë çdo ditë e natë duke kaluar të qetë tek ura e vetme mbi lumin Shkumbin. Fenomeni i prerjes së pyjeve në mënyrë të paligjshme , vijon të masakrojë gjithë kurorën e gjelbër të qarkut të Elbasanit. Subjekte apo individë me ose pa liçencë, ashtu si çdo vit vijojnë të shkatërrojnë dhe presin drurë të çdo përmase. Pavarësisht masave të marra nga Drejtoria e Shërbimit Pyjor, ky fenomen negativ dhe i shëmtuar, vazhdon të jetë prezent, ndërsa sëpata dhe motosharra vazhdojnë të jenë zotërit e pyjeve. Një problem i tillë ka përfshirë prej vitesh edhe pyjet e komunës së Gjinarit në Elbasan dhe ato në rrethin e Librazhdit. Prerja e drurëve është shumë evidente sidomos në sezonin veror. Deri tani dikasteret qendrore e kanë lidhur këtë problem edhe me faktin se “jo të gjitha sipërfaqet pyjore administrohen nga komuna”, por fenomeni i prerjes së druve është prezent edhe në zona turistike të Elbasanit. Mjedisi, Policia dhe Drejtoria e Shërbimit Pyjor, duket se janë të pafuqishme përballë kësaj masakre ndaj pyjeve, pavarësisht masave apo gjobave të vendosura. Ndërkohë që faktet në terren flasin edhe për kompromise korruptive në kurriz të ligjit, dhe në favor të xhepave të një pjese të uniformave të këtij shteti. Burime të besueshme thonë se “trupat e prera eksportohen jashtë nga individë dhe subjekte private, të lidhura me segmente të shtetit, pasi nga shitja e tyre sigurohen të ardhura të majme për shkak të cilësisë së lëndës drusore që ka zona e qarkut të Elbasanit.
Einwohner protestieren ebenso in Fushe-Bulqize, einer alten Wildwest Region wo ebenso illegal Wälder abgeholzt werden, plötzlich in der Ferien Zeit.
Fushë-Bulqizë, banorët protestojnë kundër prerjes së pyjeve

Dhjetëra banorë të Fushë-Bulqizës kanë protestuar në mbrojtje të pyjeve. Shkak i kësaj proteste është ndërhyrja e një firme për shfrytëzimin e pyjeve të zonës.

Kështu, kryepleqtë e fshatrave të Fushë-Bulqizës, të ndjekur nga banorët, janë mbledhur para Bashkisë së Bulqizës, ku protestuan për ndërhyrjen e një firme në shfrytëzimin e pyjeve të zonës, pasi sipas tyre, kjo i dëmton rëndë pyjet.

 

Man spricht davon, das nach dee Parlaments Wahlen, die Staatsanwalt den Fall Armand Teliti aufrollen will, der heute als grosser Durres Zerstörer gibt und Tausende von Kriminellen nach Durres holte. Keine Staatsanwaltschaft, in Durres: Die Anzeige bei der Generalstaatsanwaltschaft in Tirana mit Akten Nummer, wurde an Durres weiter geleitet, wo höchste Politiker daran beteiligt sind, rund um den Gangster Agim Hoxha, Sokol Kazazi, Oerd Bykylbashi

Einmalig in der Welt: Die Verbrecher Organisation PD, lässt in Durres, sogar wertvolle Wälder an der Küste roden, noch dazu in einer privaten Zone Touristik liegt.

Die Taliban, oder die Vandalen könnten nicht schlimmer hausen.

So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschloss. Alles wird wie immer abgefackelt, was die dümmsten Bauern nur kennen, als Brand Rodung.

Bledi Shuairpi Mafia, 100 Bäume zerstört, darunter 3 grosse alte Bäume: Currilla - Durres
Bledi Shuairpi Mafia, 100 Bäume zerstört, darunter 3 grosse alte Bäume: Currilla – Durres

Er unternahm Nichts gegen die Zustände, weil man wohl nur in alter Tradition von Erpressung Geld und Bestechung lebt. 2009, wurde die komplette Stadt Polizei von Durres verhaftet, als kriminelles Enterprise, was illegales Bauen ebenso duldete für Geld.

10 Gedanken zu „Forst- und Umwelt Mafia Minister Lefter Koka, vernichtet die Wälder bei Elbasan: Policia dhe Mjedisorët, pakt me kontrabandistët“

 1. Immer Straffrei in diesem System: Das Land wird zerstört, Kriminelle kaufen sich Posten im Umwelt Ministerium, was auch Standard ist.

  Schwerpunkt von Festnahmen der Albanischen Staatsanwaltschaft: Vangjush Dako und Xhelal Mziu, stehen vor der Verhaftung

  Alles Freisprüche, u.a. wegen dem korrupten heutigem Justiz Minister Nasic Naco. Praktisch wurde nur Vasil Hila zu 15 Jahren Haft verurteilt, sass einige Jahre ab! Wie immer dabei, der Verbrecher Clan Gjoka,

  Der Mafia Clan Gjoka hat natürlich Standes gemäss, eigene selbst ernannte Juristen, zum herum fälschen! Kriminelle kaufen sich Juristen Diplome, wo heute die Jura Ausbildung Null ist: Richter kennen keine Gesetze, schreibt ein US Bericht im mai 2012.

  Angeklagt, wegen massiven Dokumente Fälschungen, ehemalige Juristin der Grundstücks Agentur, wo man aus Gründen der Blutrache rund um Grundstücke und Betrug, weiter gefälschte Dokumente besorgte. Sowas konnte Richterin werden, ein identischer Fall wie Gjin Gjoni.

  DHURATA GJOKA, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit: heute die grosse Gangster Braut als Richterin: Dhurata Bilo, man hat den Namen gewechsel.

  Zusammenstellung der Verhaftungen aus der Grundstücks Mafia vom 10. Juli 2008, wobei selbst diese hochrangigen Beamten und Bürgermeister nur Strohleute sind der Albanischen Politischen Mafia, welche solche Jobs einfach verkaufte, nach dem alten osmanischen System.

  Të arrestuar për abuzim me tokat

  1. REZART SKRAPARI, ish-regjistrues në Hipotekën e Durrësit
  2. ILIR VOGLI, ish-punonjës në Hipotekën e Durrësit
  3. ALUSH XHIHANI, ish-kryeregjistrues në Hipotekën e Durrësit
  4. DHURATA GJOKA, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit
  5. ELSA FERIZAJ, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit
  6. VASIL HILA, ish-drejtor në Hipotekën e Durrësit
  7. BASHKIM SEFERI, ish-specialist hartograf në Hipotekën e Durrësit
  8. STELA ZEQO, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit
  9. VIKTOR MATO, ish-kryetar i Bashkisë Himarë
  10. THOMA CALI, ish-shef finance në Bashkinë Himarë
  11. VASIL ÇAKALLI, ish-kryeplak i fshatit Vuno, Vlorë
  12. DULE HARIZAJ, ish-zëvendëskryetar i Bashkisë Vlorë
  13. VASO STRAKOSHA, ish-jurist në Bashkinë Vlorë
  14. ODETA HALIRAJ, ish-specialiste në ZRPP Vlorë
  15. ERVIN DEMIRAJ, ish-specialist në ZRPP Vlorë
  16. DEMIR LIKA, kryetar komune i Golemit, Durrës
  17. ARBEN GOLEMI, ish-drejtori i Turizmit Shqiptar, aktualisht i lirë
  18. DEDË KAÇI, kryetar komune në Velipojë, Shkodër
  19. ANDI GURASHI, ish-kryetar i Komisionit Vendor të Kthimit dhe Kompensimit të Pronave, Shkodër
  20. FATMIR TEPELIA, ish-përgjegjës i Seksionit të Administrimit dhe Mbrojtjes së Tokës në Këshillin e Qarkut Shkodër
  21. MARASH BORI (Gjoni), ish-kryetar i Komisionit të Ndarjes së Tokës për fshatin Velipojë-Sektor, Shkodër
  22. HALIT RAMA, ish-kryeregjistrues në Hipotekën e Vlorës
  23. DEVI TUSHA, ish-regjistrues në Hipotekën e Vlorës
  24. ALFRED SULAJ, kryetar i komunës Kashar, Tiranë
  25. FAIK FEJZO, ish-kryetar i komunës Kashar, Tiranë 2003-2007
  26. NAIM KARAJ, ish-kryetar i komunës Kashar, Tiranë 2000-2003
  27. ISLAM SHERA, ish-kryeplak i fshatit Katund i Ri, Tiranë
  28. SHEFQET ALIKAJ, përgjegjës i Zyrës së Kadastrës në Kashar, Tiranë
  29. ISMAIL SULAJ, Punonjës i Zyrës se Kadastrës së Kasharit, Tiranë
  30. XHEVAHIR HYKA, punonjës i Zyrës së Kadastrës në Kashar, Tiranë
  31. PJETËR MILOTI, ish-punonjës i Zyrës së Regjistrimit të Pasurive në Lezhë, tani avokat
  32. ARTAN MEHMETI, specialist në Zyrën e Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme, Hipoteka Tiranë
  33. RAMIZ HYKAJ, specialist në Zyrën e Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme, Hipoteka Tiranë
  34. ENTON BABAMETO, specialist në Zyrën e Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme, Hipoteka Tiranë
  35. DALI HARKORJA, oficer i Shërbimit të Kontrollit të Brendshëm, aktualisht i lirë
  36. DITOR FAHOLLI, ish-kryetar i komunës së Dardhasit në Pogradec

  Komunat ku janë abuzuar me tokat

  tIRANë

  ¨ Kashar

  ¨ Dajt

  ¨ Mullet

  ¨ Petrelë
  ¨ Farkë

  DURRES

  ¨ Golem

  ¨ Katund i Ri
  SHKODER

  ¨ Velipojë

  ¨ Shëngjin

  VLORE

  ¨ Orikum
  http://www.gazetashqiptare.

  http://www.old.albania.de/alb/index.php?m=200808

 2. In einem angeblich sehr sicheren Hotel, wurde einem Kosovaren sein BMW gestohlen. Die Polizei vermutet Versicherungs Betrug

  Kosovo-Bürger zu stehlen BMW Auto Velipojë
  Verfasst am: 20.31, 2015.08.11
  kosovari_1439316737-4113351

  Hakaj Brüderlichkeit, mit seiner Familie im Urlaub in Albanien, aber während in Velipoje ihn stahlen sein Auto.

  Istok Hakaj Novo Brdo BMW Fahrzeug gestohlen wurde, während der Besitzer des Hotels, wo er gegangen war, und hatte versichert, dass alles sicher sein würde. Es zeigte sich jedoch nicht so zu sein.

  BMW Auto wurde gestohlen, während albanische wohnhaft in Deutschland musste die Misshandlung der Besitzer des Hotels und der Polizei zu stellen.

  Polizei ihn zum Lügner genannt hatte, und er verurteilte das Verschwinden seines Autos.

 3. Geld Vernichtung pure. Man finanziert Umwelt Workshops, was Alles schon mehrfach da war. aber mit Teilnehmern der Idiotie, functional illerate, oft aus Verbrecher Kreisen und Familien wird es wie immer Nichts.

  Të rinjtë durrsak në workshopin “Qyteti si sistem i gjelbër”
  Posted by BulevardiOnline Aktualitet, Top Lajmet Friday, October 30th, 2015

  Nga Adela Vllamasi

  Durres 700mNë datat 24-25 Tetor u zhvillua në Durrës ëorkshopi “Qyteti si sistem i gjelbër”, një bashkëpunim i suksesshëm i Shoqatës IPAS dhe Akseleratorit të Inovacionit në Shqipëri (AIA). Ky ëorkshop u zhvillua në kuadër të fushatës kundër ndryshimeve klimatike promovuar nga Youth Environment Europe (YEE). Në të morën pjesë rreth 20 të rinj, ekonomistë, arkitektë, inxhinier mjedisi dhe përfaqësues komunitarë të cilët diskutuan rreth mundësisë së implementimit në të ardhmen të një Ekonomie të Gjelbër, aplikimit në praktikë të Qyteteve të Gjelbra dhe së fundi, gjithçka u finalizua me prototipin e ofruar në formën e një maketi, ku u prezantua rezultati i metodologjisë së design-thinking bootcamp. Sipas kësaj metodologjie u lançua edhe ideja e krijimit të lagjeve ekologjike, që marrin parasysh integrimin e elementeve miqësore ndaj mjedisit në fizionominë e tyre. Ndër të tjera, grupi i ëorkshopit miratoi dhe një rezolutë për qytetin sipas të cilës u dhanë disa rekomandime konkrete për përmirësimin e cilësisë së ajrit dhe reduktimin e smogut në Durrës. Këto rekomandime konsistuan në: Shtimin e hapësirave të gjelbra, reduktimin e përdorimit të makinave dhe përdorimi më i shpeshtë i biçikletave, ndërgjegjësimin qytetar, monitorimin e vazhdueshëm përmes matësve dhe mbajtjen nën kontroll të cilësisë së ajrit në qytetin e Durrësit, krijimin e tarracave të gjelbra, praktikë më e shpeshtë e të ecurit në këmbë, nxitjen e përgjegjësisë sociale etj. Në planin social ky aktivitet pati një rëndësi të veçantë, pasi këto të rinj, ndryshe nga ditët e tjera të zakondëshme të punës apo qëndrimit në kafene, e kaluan në një mënyrë tejet produktive, jo vetëm në planin individual, por për atë komunitar në tërësi, pasi ofruan zgjidhje konkrete ndaj problematikave mjedisore në komunitetin e tyre. Ata socializuan me njëri-tjetrin, por gjithashtu patën një mundësi interesante për të bërë një rrugëtim në të shkuarën e tyre dhe për të zbuluar pikat kulmore, që i kanë frymëzuar ato në jetën e tyre. Njëzëri të gjithë pranuan, se është e mundur aplikimi i qyteteve të gjelbra dhe realizimi I asaj, që ata dhe të rinj të tjerë të moshës së tyre ëndërrojnë.

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=14922

 4. Es geht weiter, das Ministerium organisiert überall die Wahl Zerstörung

  Die Frage erneut, nachdem Wald Inspektor? Grosse Reden des Lefter Koka, wo seine Banditen die sich Direktoren nennen, selbst die Abholzung der Wälder organisieren.

  Wild West geht weiter in Albanien (Puke, Mirdite – Nord Albanien) was normal ist bei dieser Art von Kriminellen, welche sich die Posten im Ministerium erneut erkauft haben.
  Max. arbeitet man 6 Monate normal und seriös in der Administration, danach müssen die erkauften Posten abgearbeitet werden, im Familien Rudel, wo praktisch nie jemand auch nur eine Minimal Intelligenz hat, sondern man ist functional illerate.. Lefter KOka, sein Bruder Nard, seine engen Freunde der Braho Familie gehören zu dem Hirnlosen Substract, wo wikileaks schreibt: „perhaps the most criminal familiy“.

  Wild Tiere sind ebenso stark betroffen von den Wald Vernichtungs Orgien, wie der seltene Balkan Luchs.
  Der Kopf stinkt ganz Oben, bei Verrückten wie die Deutsche Umwelt Ministerin Barbara Hendricks, welche sogar Klima Flüchtlingen Asyl in Deutschland gewähren will, was Milliarden Menschen nach Deutschland bringen würde, überwiegend ebenso „functional illerate“, wo es heute 2/3 bereits der einreisenden angeblichen Migranten sind, wie ein Münchner Wirtschafts Professor feststellt. Also für jede Arbeit unfähig, inklusive Lefter Koka, sein Vorgänger das kriminelle Construct Fatmir Mediu, der von der EU 140 Millionen € abzockte die spurlos im Hirnlosen Mafia Sumpf der Deutschen, EU und US Verbrecher aus der Politik verschwanden.

  [caption id="attachment_5579" align="alignnone" width="240"]Lefter Koka, Barbara Hendricks Umswelt Minister unter sich Lefter Koka, Barbara Hendricks Umswelt Minister unter sich[/caption]

  FOTOT / Prerje të ‘shfrenuara’ të pyjeve në veri në prag të moratoriumit

  Postuar më: 19 Dhjetor, 2015 tek Lajme Flash

  b6edfa6a-e2ca-4fcc-ae4d-4691f28bf1c8

  Shoqata e Ruajtjes dhe Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri, PPNEA, njoftojë të shtunën se prerje masive të pyjeve janë vënë re në zonën e Malit të Munellës dhe më gjerë në bashkitë e Pukës, Fushë-Arrëzit dhe Mirditës në periudhën Nëntor-Dhjetor 2015.

  “Gjendja në këtë rajon ka qenë e rënduar prej shumë vitesh, por që prej njoftimit për shpalljen e moratoriumit të pyjeve në fillim të vitit 2016, situata ka degraduar masivisht,” tha PPNEA nëpërmjet një njoftimi për shtyp, duke shtuar se ka dokumentuar një shtim të jashtëzakonshëm të subjekteve, makinerive dhe individëve të cilët po shfrytëzojnë pa kurrëfarë kriteri edhe ato pak pyje të mbetur.

  “Nisur nga ky ritëm i papreçedentë shfrytëzues, PPNEA vlerëson se shpallja e moratoriumit të pyjeve në fillim të vitit që vjen do të ketë shumë pak vlera ruajtëse dhe benefite për pyjet e kësaj zone, pasi nuk po mbetet asnjë sipërfaqe pyjore për tu ruajtur,” shtoi ajo.

  Sipas organizatës mjedisore prerja e pakontrolluar e pyejve në këtë zonë bëhet dhe më alarmante nisur nga fakti që Munella është rajoni i vetëm në Shqipëri ku është dokumentuar prezenca dhe riprodhimi i Rrëqebullit të Ballkanit, një nënlloj tejet i rrezikuar sipas klasifikimeve të Unionit Botëror për Ruajtjen e Natyrës (IUCN). Javën e shkuar PPNEA raportoi një këlysh rrëqebulli të vrarë në rajonin e Malit të Munellës.

  “Nisur nga studimet e zhvilluara me kamera-kurth PPNEA vlerëson se në Munellë mbijeton një mini popullatë e Rrëqebullit Ballkanik e përbërë prej 4 deri në 6 individësh,” organizata tha.

  “Degradimi i shfrenuar i habitatit në këtë zone ndikon në shqetësimin e sjelljes së rrëqebullit dhe rrit mundesitë e kontaktit njeri – rrëqebull,” shtoi ajo.

  Siaps PPNEA-s me ritmet e vëzhguara të shfrytëzimit në Malin e Munellës ekziston mundësia reale që popullata e identifikuar e Rrëqebullit të Ballkanit, të zhduket në një afat shumë të shkurtër kohor duke humbur përfundimisht një nga pasuritë natyrore më të mëdha të vendit.

  Rrëqebulli i Ballkanit është një specie kyç për mbrojtjen e trashgimisë natyrore dhe ekosistemeve në të gjithë Ballkanin jugperëndimor. Popullata e totale e tij llogatitet të jetë në më pak se 40 individë. Sipas kritereve të Listës së Kuqe të IUCN-s, Rrëqebulli i Ballkanit konsiderohet si një specie e rrezikuar në mënyre kritike (CR).

  Në Shqipëri, rrëqebulli është i mbrojtur me ligj që prej vitit 1969. Së fundmi, kuadri ligjor është përmirësuar me Ligjin Nr. 10253, datë 11.03.2010 “Për gjuetinë” dhe Ligji Nr. 7/2014, “Për shpalljen e ndalimit të gjuetisë në Republiken e Shqipërisë”. Munella është deri më sot, një nga dy zonat e vetme në të gjithë Ballkanin, bashkë me Parkun Kombëtar të Mavrovës në Maqedoni, ku rrëqebulli riprodhohet.
  Siaps PPNEA degradimi i pyjeve në Malin e Munellës është një realitet i cili nuk ka ngjallur kurrëfarë reagimi nga institucionet përkatëse për ruajtjen dhe menaxhimin e pyjeve.

  “Situata e rënduar në Malin e Munellës si dhe pasojat që rrjedhin për mbijetesën e Rrëqebullit të Ballkanit, duhet që të ndërgjegjësojnë institucionet përgjegjëse në marrjen e masave urgjente për ndalimin e kësaj masakre mjedisore,” u shreph ajo.

  PPNEA bën thirrje për ndalimin e menjëhershëm e veprimtarive shfrytësuese në rajonin e Malit të Munellës, përpara shpalljes së moratoriumit pasi situataka degraduar ne nje pike kritike.

  “Nëse ritmet dhe aktivitetet aktuale shfrytëzuese nuk ndalojnë rrezikojmë seriozisht të humbasim të vetmen popullatë të mbetur të rrëqebullit të Ballkanit në Shqipëri,” paralajmëroi organizata mjedisore.

  E.-Mahmutaj-600x360

  c8f08d45-273b-42d9-b0e7-ed9dfacd4dd0

  25522ffa-3a67-4031-a753-9cf52c4083a9

 5. Wo nur die Inspektoren des Lefter Koka und Wald und Umwelt Ministeriums wohl sind: die organiseren wohl ihre Bordell, Drogen Geschäfte und den Bau ihrer illegalen Häuser!

  bei Libraze werden Wälder abgeholzt, Wahl Bezirk des Taulant Bala, lt. J. Malltezi, Schwiegersohn des Salih Berisha, der Nichts sagte, wie die eigene Parteibuch Mafia überall die Wälder abholzte, Antike Stätten wie in Durres betonierte, die Küsten Wälder zerstörte mit dem Gangster Bykylbasi

 6. Der Puke Chef der Forst Behörde des Lefter Koka, wurde verhaftet, weil er die Wälder abholzen liess.

  Abholzen und Wald Zerstörung hat einen Namen: das Umwelt Ministerium, wo die Wald Behörde dazu gehört

  Shkatërruan pyjet në Pukë, arrestohet biznesmeni dhe dy zyrtarët, ja emrat
  Shkatërruan pyjet në Pukë, arrestohet biznesmeni dhe dy zyrtarët, ja emrat

  Postuar: 14/10/2016 – 16:42
  Prej vitesh pyjet në Pukë janë prerë masivisht duke sjell shkatërrimin e një prej zonave malore më të bukura në vend.

  Sot policia njoftoi arrestimin e një biznesmeni dhe tre zyrtarëve të shetit. Mësohet se 3 pynonjësit e Pyjores i kishin dhënë 3 ha tokë biznesmenit Frrok Gjoka.

  Policia tha se të arrestuarit janë:

  -Gjin Filipi, 55 vjeç, banues në Pukë, (shef seksioni i pyjeve në bashkinë Pukë)

  -Astrit Hyseni, 42 vjeç, banues në Pukë, (specialist pyjesh në bashkinë Pukë)

  -Enver Laçi, 37 vjeç, banues në Pukë, (specialist pyjesh në bashkinë Pukë)

  -Frrok Gjoka, 59 vjeç, banues në Pukë

  Nga hetimet e kryera ka rezultuar se këta shtetas kanë shpërdoruar detyrën duke autorizuar në mënyrë të paligjshme prerjen e një sipërfaqe prej 3 000 metër katror në ekonominë pyjore Krrab – Bushat administratorit të subjektit “Gjoka shpk” shtetasit Frrok Gjoka.

  Tre të parët akuzohen për shpërdorim detyre ndërsa biznesmeni për prerje të paligjshme të pyjeve.

  /Agjensia e Lajmeve Sot News/
  http://sot.com.al/aktualitet/shkat%C3%ABrruan-pyjet-n%C3%AB-puk%C3%AB-arrestohet-biznesmeni-dhe-dy-zyrtar%C3%ABt-ja-emrat

Schreibe einen Kommentar