Extrem dumme Umwelt Inspektoren, welche Nichts tun: Environment Minister blames inspectors for pollution

Das Wald und Umwelt Inspektoren wurden z.B. hier direkt gesehen und zwar mehrfach: Die „Splendid“ Mafia in Tirana und Durrres. Geld Erpressung: Alles normal
Der neue Umwelt und Tourismus Minister, wird ebenso finanziert von bekannten kriminellen Clans: Blendi Klosi

Abfall aller Art, direkt in die Flüsse, die EU finanziert das Spektakel der Abfall Entsorgung und Deutsche Firmen waren auch da schon dabei.

6 Monate funktioniert die Regierungs Institutionen, nennen wir es das „Goldene Tor“, danach beginnt das identische kriminellen Enterprise auf allen Ebenen erneut.

LSI Mafia: Lefter Koka’s Erpressung und Betrugs Kartell geht weiter: die Inspektoren Taulant Manaj und Florian Progri in Aktion

294 Umwelt Inspektoren des Ministeriums, ein reales Erpressungs Kartell: EU und Berlin finanziert: Ersid Hasanllari, Chef Inspektor von Vlore wurde verhaftet

Environment Minister blames inspectors for pollution

02/11/2017 09:28

The government is convinced that Albania could be cleaned from waste even in 300 days.

Minister Klosi even blamed environment structures for pollution, which, according to him, didn’t work.

“We have identified 800 cases. Inspectors never say that the contract cannot be implemented. Our rivers are still being filled with inert materials”, Klosi said.

According to Klosi, the pollution is caused especially by the businesses of quarries and car cemeteries, and has never been reported. For this reason, the Minister accuses inspectors of having collaborated with polluters.

Top Channel

4 Gedanken zu „Extrem dumme Umwelt Inspektoren, welche Nichts tun: Environment Minister blames inspectors for pollution“

 1. Minister Blendi Klosi, kündigt die Auflösung aller illegalen Verträge für Steinbrüche im Nationalpark Tomorri an, wo der gut dokumentierte Verbrecher Lefter Koka, die Skrapari Bande, ein unglaubliches Massaker anrichtete, auch Quellen bereits zerstörte. 19 Firmen sollen es sein, niemand weiß wie Viele und 150 Arbeiter sprengen dort herum. Wo sind nur immer diese Umwelt-, Forst Inspektoren aus dem Hause der Skrapari Bande mit Ilir Meta und Lefter Koka.

  Patrone: die EU Mafia, und aus Deutschland Barbara Hendricks (SPD), welche der Mafia auch für Phantoms und Betrugs Aufforstungen unendliche Millionen gab. Die Frau ist bekanntlich so sturzdumm, das sie auch noch allen Klima Flüchtlingen Asyl in Deutschland geben wollte.
  Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich

  Ministri Blendi Klosi paralajmëron mbylljen e guroreve dhe mermerit të Ilir Metës në Tomorr, akuzon për ndotjen ministrinë e LSI dhe kompanitë

  Ministri Blendi Klosi paralajmëron mbylljen e guroreve dhe mermerit të Ilir Metës në Tomorr, akuzon për ndotjen ministrinë e LSI dhe kompanitë

  Qeveria është e bindur se Shqipëria mund të pastrohet edhe në 300 ditë. Madje ndotjen në mjedis, ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi ja faturon vetë strukturave të mjedisit, që sipas tij nuk kanë funksionuar. Të cilat kanë qënë tërësisht nën varësinë e ministrave të LSI, të drejtorëve të LSI dhe të vetë pronarit të LSI Ilir Meta.

  “Kemi evidentuar 800 raste, në asnjë rast inspektori nuk thotë që kjo kontratë nuk zbatohet. Lumenjtë tanë vazhdojnë të jenë landfillët publike të shumë ish komunave që mbetjet vazhdojnë t’i derdhin në lum”, shprehet Blendi Klosi. Sipas Klosit, ndotja që shkaktohet veçanërisht nga bizneset e guroreve dhe të varrezave të makinave nuk është denoncuar kurrë. Për këtë, ministri akuzon inspektorët e mjedisit që në shumë raste janë bërë palë me subjektet ndotëse. “Më thoni një inspektor që ka thënë që gurorja x nuk respekton lejen, Mali i Krujës apo Kalaja e Beratit rrethohen nga gurore jashtë rregullave të lejuara. Ka qenë një luftë e paimagjinueshme me institucionet tona me njerëz që sot heqin licencën nesër ja japin prapë”, thotë Klosi.

  Duke paralajmëruar se do të ketë një risistemim të licencave dhe pse jo dhe “skartim” të tyre. Një deklaratë e cila është tërësisht kundër ish-ministrit të LSI Lefter Koka që e “mbolli” tërë vendin me gurore. Madje dhe jashtë standardit dhe në kundërshtim me të gjitha ligjet e shtetit shqiptar, nga një cep i Shqipërisë në një cep tjetër. Por goditja është e drejtëpërdrejtë për Ilir Metën. I cili ka guroret e tij në Malin e Dajtit, ka pjesë guroresh dhe në Krujë, por në veçanti në Malin e Tomorrit, që është në kurriz të Beratit. Ka dhe nxjerrjen e mermerit në këtë mal, duke e shkatërruar tërësisht tërë florën dhe faunën e kësaj zone perlë turistike. E cila po mbytet nga orteqet e pluhurit dhe me sa duket pikërisht për ndalimin e kësaj masakre bën fjalë dhe ministri Klosi. I cili me sa duket po e jep “të ftohtë” dhe të “ëmbël” hakmarrjen e tij për sulmet që iu bënë si kryesues i listës së kandidatëve për deputetë në qarkun e Beratit nga ana e LSI. Me sa duket gurreve dhe mermerit të Metës në këtë zonë po i vjen fundi. Klosi u duk shumë i vendosur dhe priten deri në heqje licence për këto kompani.

  Guroret e pakontrolluara kërcënojnë malin e Tomorrit

 2. Warum stellt ständig Edi Rama, diese dummen Frauen ein, die nie im Leben vorher gearbeitet haben, keine Ausbildung hatten, Nach nur 2 Monaten entlassen, weil auch diese Institution nie funktionierte. Wie angekündigt entlässt, wegen Unfähigkeit fast alle Grundstücks Direktoren, aber woher will man Bessere finden? Also extrem dumm von der Regierung, denn zuerst muss man echte Alternativen haben, wie die Geschichte zeigt.

  Nur 2 Monate im Amte, nun wird die Stelle neu ausgeschrieben, aber auch ist nur Show, wie die Fakten von 25 Jahre zeigen
  http://www.drejtesia.gov.al/al/newsroom/lajme/njoftim-per-shtyp1509623426

  Erneut eine Frau, aus dem NGO und OSCE Müll, leitete einmal „Terre Home“ durch Samir Tahiri eingesetzt

  http://www.kohajone.com/2017/11/02/foto-me-saimir-tahirin-kryeministri-shkarkon-nga-detyra-drejtoreshen/

  Nachdem der erste Test keine erfahrenen Leute fand, ist eine neue Reihe von Test ausgeschrieben, für die Position der Grundstücks Direktoren. Es gibt durchaus 100 gute Leute, oft 20 mal von der korrupten Weltbank ausgebildet, oder EU, mit totalem negativen Resulstat, weil man keine eigenen Einstellungs Kriterien macht, noch in 25 Jahren eine Ausbildung und Berufs Ausbildung erneut aufbaute, Das gab es Alles einmal in Albanien

  Rama den Posten des Direktors von nur zwei Monaten glaubt, entlassen Blerina Doracaj

  Es wurde von den Hypotheken Direktor entlassen, Justizministerium erklärt Sitz vakant

  Es ist Chief Registrar des Amtes von Immobilien Registrierung Blerina Doracaj heruntergeladen.

  Ihre Entlassung ist da nur zwei Monate nach seiner Ernennung auf den Posten des Premierminister Edi Rama, aus Gründen noch nicht bekannt.

  Kurz nach ihrer Entlassung, auf der Website des Justizministeriums hat Vakanz angekündigt. Blerina Doracaj war Teil der Liste der Sozialistischen Partei in Tirana, wenn es 23 th rangiert.

  http://www.pamfleti.com/rama-beson-postin-e-drejtoreshes-vetem-dy-muaj-shkarkohet-blerina-doracaj

 3. Entlassen, der wichtigste Hafen Direktor, ebenso von dem LSI Murks eingesetzt, wo die Mafia im Durres Hafen machte was sie wollte, was aber unter Berisha auch schon war.

  Durrës, lirohet nga detyra Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme Detare

  Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme Detare, Gazmir Tahiri
  Postuar: 03/11/2017 – 17:52

  https://durreslajm.al/aktualitet/durres-lirohet-nga-detyra-drejtori-i-drejtorise-se-pergjithshme-detare

  Alle Bezirksdirektoren der Strassenaufsichtsbehörde werden nun ersetzt. Ein Hord der Dummen und korrupten Gestalten rund um Ilir Meta und die LSI Partei mit dem Transport Ministerin.
  97 % aller Zufahrten an den National Strassen, sind illegale Bauten, wie Tankstellen, Hotels
  Përveç dy posteve të drejtorëve në nivel qendror, janë larguar dhe shpallur vakante vendet për 13 drejtorë rajonalë, përkatësisht në Tiranë, Vlorë, Shkodër, Sarandë, Laç, Kukës, Korçë, Gjirokastër, Fier, Elbasan, Durrës, Dibër dhe Berat. Kusht për aplikim për këto vende drejtuesish është vendosur që të kenë mbaruar nivelin e dytë “Master”. Diploma”Bachelor” të jetë në profilin inxhinierik, juridik, ekonomik ose menaxhim publik. Eksperienca në punë duhet të jetë në sektorin publik ose privat mbi 3 vite.

  https://durreslajm.al/aktualitet

 4. 150.000 Vögel wurden von Italienischen Jägern in Albanien geschossen, wobei der Schwiegersohn von Salih Berisha: Jamberg Malltezi, viele Jagden organisierte.

  Die Lagunen haben ein Arten Sterben von 50.000 Vögel in den 70er Jahren, auf 7.000 heute, ebenso durch Dreck wurden die Laichplätze der seltenden Schildkröten zerstört, die Küste ebenso durch eine grosse Erosion was auch vor 10 Jahren bekannt war.

  Mafia Boss Edi Rama, EU und KfW finanziert zerstört das Land, hält sich bei Kriminellen (u.a Sait Fishta) auf, welche an der Küste, ganze Wälder abholzten in Tradition.
  Albaner töden die Adler und Raubvögel. Hier ist von Vieh Hirten die Regel, was wohl nur für die Dümmsten zutrifft, aber die sind oft Minister, Direktoren auch der Umwelt Behörden.
  Splendid Mafia Durres Currila

  Biotope werden vernichtet, letzte Wasser Quellen beim Bau der Disco Splendid bei Durres, die Inspektoren des Lefter Koka, kassierten vor aller Augen nur Bestechungsgeld.

  Ost sind es auch Kriminelle, welche illegal bauten, wertvolle Quellen auch zerstören wie Biotope. Typisch die Splendid Mafia, Port Side Lokale Mafia in Durres und in Tirana, welche Gift Köder gegen Hunde in einem Biotop auslegt und seitdem hat niemand die Bussard Adler gesehen, welche es dort immer bei Durres gab. Ausserdem verseuchen die illegalen Hotels, Lokale überall die Wasser Quellen, Bäche, das Meer, was System ist.

  Simboli kombëtar i shqiptarëve po shkon drejt zhdukjes

  December 29, 2017 16:00

  Simboli kombëtar i shqiptarëve po shkon drejt zhdukjes

  Simboli kombëtar i shqiptarëve po shkon drejt zhdukjes.

  “Shumë shpejt, shqiponja do mbetet vetëm në flamur,” shkruan agjencia e njohur AFP.

  Në reportazhin e agjencisë thuhet se shpendi fisnik po zhduket për shkak të gjuetisë së pakontrolluar.

  Shumë pranë Tiranës, një shqiponjë shitet në rrugë për vetëm 55 deri në 85 euro.

  Pavarësisht se është një shpend i mbrojtur, gjuetia ndaj shqiponjave nuk njeh të ndaluar.

  Eksperti Mirjan Topi thotë se numri i këtyre shpendëve është reduktuar në mënyrë të tmerrshme.

  Ai thotë se 25 vjet më parë ishin rreth 200 çifte shqiponjash të arta, por tani kanë mbetur diçka më pak se gjysma.

  Një pronar lokali në Orikum thotë me krenari se ka blerë një shqiponjë për 400 euro dhe e ka vendosur në krah të flamurit. Shumica e shqiponjave vendosen nëpër lokale e restorante.

  Shqipëria ka vendosur një moratorium gjuetie në vitin 2014, për të ndaluar së paku 3 mijë gjahtarë italianë, që kanë vrarë në Shqipëri mbi 150 mijë zogj.

  Por efiçenca e këtij moratoriumi mbetet e limituar, shkruan agjencia.

  http://www.gazetadita.al/simboli-kombetar-i-shqiptareve-po-shkon-drejt-zhdukjes/

  The vengeful sea devouring Albania’s coast

  December 13, 2017 by Briseida Mema, Nicolas Gaudichet
  Environmentalists say a dangerous mix of climate change and rampant, unregulated urban development are behind the rapid disappea
  Environmentalists say a dangerous mix of climate change and rampant, unregulated urban development are behind the rapid disappearance of the shoreline in impoverished Albania

  Asim Krasniqi watches anxiously as the Adriatic Sea creeps ever closer to his beach bar in Albania, a country faced with an alarming pace of coastal erosion.

  In Pogradec, sprenge man ein Fischerboot, wobei es sich um Wild West Leute handelt, die auch illegal mit Dynamit fischen, nachdem die Demokratie Ganoven jede Institution und Kultur zerstört haben.

  Pogradec, hidhet në erë varka e peshkimit
  10/01/2018 09:38
  Foto ilustruese

  Një varkë peshkimi ka shpërthyer mëngjesin e të mërkurës në liqenin e Pogradecit.

  Informacionet paraprake bëjnë të ditur se ngjarja ka ndodhur rreth orës 07.00, dhe varka ka qënë në anë të rrugës në Volorekë, ku i është vendosur lëndë shpërthyese. Varka është në pronësi të R. K., dhe si pasojë e shpërthimit ka vetëm dëme materiale.

  Në vendngjarje pritet që ekspertët të kryejnë veprimet procedurale për të përcaktuar llojin e lëndës shpërthyese. Po punohet për zbardhjen e rrethanave të ngjarjes.

  http://top-channel.tv/2018/01/10/pogradec-hidhet-ne-ere-varka-e-peshkimit/

  „I’m nostalgic for how this place used to be,“ the septuagenarian told AFP wistfully, remembering when this beach in Qerret, to the west of the capital Tirana, was bigger and „many more“ foreign tourists came.

  „Today everything is degraded,“ he said.

  Environmentalists say a dangerous mix of climate change and rampant, unregulated urban development are behind the rapid disappearance of the shoreline in the impoverished Balkan country.

  „The sea has swallowed the coast. She is taking revenge on man, who has destroyed nature,“ said Sherif Lushaj, an environmental specialist at Polis University in Tirana.

  The initially „inconspicuous“ phenomenon has become far more serious in recent years, Lushaj told AFP.

  Further north along the coast, near the concrete constructions in the beach resort town of Shengjin, dozens of tree trunks are decaying in water, a reminder that there used to be a forest between the sea and Kune lagoon.

  The lagoon is now threatened, less and less protected by a thin strip of land that is fast disappearing.

  Once perched on sand dunes, nuclear bunkers built during the communist era of dictator Enver Hoxha also now barely emerge above the water. Others have been engulfed by the sea.

  Of the 427 kilometres (265 miles) of Albania’s coast, „154 are affected by erosion“, Environment Minister Blendi Klosi told AFP.

  Sometimes barely perceptible, the advance of the sea in other areas has reached a frightening pace of 20 metres a year, he said.

  Near Shengjin, it has engulfed „some 400 metres of ground in the course of the last 15 years,“ said the minister.

  Vanishing wildlife

  „This place will disappear if the state does not take necessary measures,“ said Osman Demi, a fisherman in his sixties who remembers the „terrible night“ of December 31, 2009, when sudden floods submerged his village.

  „We fish bass, crab, mullet here. The destruction of this lagoon would be a catastrophe,“ said his colleague Albert Pati, adding that in certain corners, once full of fish, „the water is already dead“.

  Pelicans have disappeared from the lagoon. A census conducted a year ago found just 7,000 birds, down from 50,000 in the 1970s.

  Read more at: https://phys.org/news/2017-12-vengeful-sea-devouring-albania-coast.html#jCp

  Ein Fischerboot wurde bei Pogradec in die Luft gesprengt, wohl von einem Bergneanderthaler, der auch Dynamit fischen betrieb

Schreibe einen Kommentar