EU finanziert „Camorra“ Stile: Titel Story über über die Politik Lügen und dem Betrug: Pse gënjejnë politikanët?

Wo Ilir Meta dabei ist, wurde noch jeder Staat, jedes Gesetz ausgeschaltet. Identisch mit Edi Rama schon vor über 15 Jahren. Identisch auch bei Salih Berisha und Lulzim Basha, oder im Kosovo.

Ilir Meta acarohet dhe kërcënon, shkaku i vërtetë është humbja e rëndë financiare e kompanisë së tij të arit, diamanteve dhe zinkut në Afrikë

Die einzige Möglichkeit für Albanien wäre, das man

A) alle unnützen Mafia Aufbauorganisationen aus dem Lande wirft, vor allem die EU Botschaft, KfW, Weltbank, OSCE, Tausende von NGO’s, welche Mafiös finanziert werden vor allem Open Society und jede Georg Soros Organisation.

A) Einreise Verbot für praktisch alle Albanischen Mafia Politik Familien und das sind 90 % in die EU

B) Übernahme der Anti Mafia Gesetze in Deutschland, Österreich, England, und Albanien, das nicht erklärbaren Vermögen beschlagnahmt wird, wo der Beschuldigte den Nachweis führen muss, woher das Geld kommt.

 

Das komplette Partei und Regierung Programm, alle Versprechungen der Edi Rama aus 2013 wurden nicht realisiert.

Edi Rama (die dümmste Regierung aller Zeiten in Albanien, finanziert mit hohen Millionen Summen, durch die EU-Mafia, welche Klientel Politik mit der Albaner Mafia von Edi Rama, zuvor Salih Berisha betreibt, identisch die Weltbank mit Jamaber Malltezi)gab schon nach Durres die Anweisung, das man nicht mehr mit der LSI Partei eine neue Regierung bilden will, denn das Verbrecher Kartell der Null Implementierung eines Staates, hat Abkommen mit dem DP Verbrecher Kartell für eine neue Regierung geschlossen, wie die vielen Entlassungen von LSI Direktoren ebenso aufzeigt. Gemeinsames Ziel der EU Mafia, gemeinsam möglischst hohe Geldsummen stehlen in Tradition, wie bei der GIZ, KfW, Weltbank, denn praktisch haben nie Projekte inklusive Justiz, eine Nachhaltigkeit.

 

 

Die einzigen Regierungs Fakten: Übernahme mit kriminellen Clans der Staatsorgane, darunter das Innenministerium um eigene Cannabis Monopole aufzubauen, inklusive Show, wenn max. 5 % durch die Polizei vernichtet wurde, der Rest wurde von Polizei Direktoren und der Politik Mafia, die sich ins Parlament und die Regierung eingekauft hatte, vertrieben. Identich Zoll- Bildung-, Gesundheit-,  Forst und Umwelt Behörden wie immer.

Albanien wurden durch kriminelle Minister wie Ex-Innenminister Samir Tahiri, mit Edi Rama und der LSI Bande mit Ilir Meta, in einen „failed state“ umgewandelt, wo nur noch Verbrecher und extrem dumme Gestalten Direktoren wurden. Klientel Wirtschaft, Verbrecher Staat vor allem von der Weltbank, KFW, der EU finanziert mit Non-Stop Betrugs Phantom Projekten, ohne jede Nachhaltigkeit im Stile der „Camorra“ inklusive den Justiz Missionen wie immer.

Man hat das Betrugs System in vielen Teilen von den Deutschen kopiert.

Shqipëria që duam! Bilanc i paautorizuar i Programit të Rilindjes

Postuar në 14 Qershor, 2017 20:43

Me afrimin e ditës së zgjedhjeve përfundon edhe mandati i parë i qeverisë Rama-Meta, ku peshën kryesore e kishin socialistët. Pa asnjë skrupull të dyja partitë që qeverisën Shqipërinë për 4 vjet nuk kanë bërë asnjë bilanc të programit që premtuan para 4 vitesh dhe realizimin e tyre. Programi i emërtuar Rilindja Kombëtarja u shpalos në Konventën Kombëtare të Partisë Socialiste në 20 Maj 2013 dhe përmbante disa objekteve, shumica e të cilave nuk janë realizuar.

Premtimet

Vënia e drejtësisë për 21 Janarin                                   i parealizuar
Packetë për reformën në drejtësi                                   i realizuar
Kthimi i remdit dhe sigurisë në 300 ditët e para             pjesërisht i realizuar
Hapjen e 300 mijë vendeve të punës                             i parelizuar
Ulje e taksave për 95% të shqiptarëve                           i parealizuar
Vendosje e taksës progresive                                         i realizuar
Formalizimi i Ekonomisë                                                 i parealizuar
Heqje e taksës për biznesin e vogël                                i realizuar
Heqja e referencave doganore                                        i parealizuar
Ndryshimi i modelit per rimbursimin e tvsh-së                 pjesërisht i realizuar
Përmirësimi i klimës së biznesit                                       pjesërisht i realizuar
Heqje e tvsh-së për produktet e shportës                        i parealizuar
5- fishim i subvencioneve në bujqësi.                              i parealizuar
Heqja e akcizës për naften për peshkim.                         i parealizuar
Ulje e tvsh-së për energjinë elektrike                               i parealizuar
Shëndetësi falas                                                               i parealizuar
Asnjë mungesë barnash në spitale                                  i paralizuar
10-fishimim i mikrokredive për të rinjtë                             i parealizuar
Ndërtimi i Korridorit të Kaltër                                            i parealizuar
Fillimi i ndërtimit të Rrugës së Arbrit                                 i parealizuar
Ndërtimi i By Pass-eve të Fierit e Vlorës.                         i parealizuar
Përfundimi i Rrugës së Elbasanit                                     i parealizuar
Rilindje Urbane e shesheve të qyteteve.                         pjesërisht i realizuar
Përfundimi i procesit të legalizimeve                                pjesërisht i realizuar
Dhënia e çertifikatave për pronësinë e tokës                   i parealizuar
Dhënia e të drejtës së votës për emigrantët                    i parealizuar
Fond Kombëtar për Shërbimet Sociale                            i parealizuar
Akses i plotë në dokumentacionin Shtetëror                    i parealizuar
Goditja e monopoleve                                                      i parealizuar
Anullim i Llotarisë Kombëtare                                          i parealizuar
Anullim i koncesionit të skanimit                                      i parealizuar
Transparencë për çdo konçesion të dhënë                      i parealizuar
Depolitizimi i RTSH-së                                                    i parealizuar
Hapja e një stacioni televiziv për punimet e kuvendit     i parealizuar

Pse gënjejnë politikanët?

June 12, 2017 10:17

Prof. Fatos Tarifa

Pse gënjejnë politikanët? Përgjigjja e kësaj pyetjeje mund të ishte një fjali e vetme: Sepse është vështirë të jesh politikan dhe të mos gënjesh. Gënjeshtra duket se është pothuajse një kërkesë e domosdoshme, apo pjesë e asaj çka mund të quhej “job description” për një politikan që kërkon të zgjidhet në krye të një institucioni, ose në organe vendimmarrëse të shoqërisë. Pothuajse të gjithë politikanët, veçanërisht në kohë fushatash elektorale, kur kërkojnë të zgjidhen, gënjejnë. “Askush nuk mund të zgjidhet, nëse thua të vërtetën”, shkruante pak kohë më parë revista konservatore amerikane National Review. Natyrisht, disa politikanë gënjejnë më shumë se të tjerët, por pothuajse të gjithë gënjejnë. Pse?

 

 1. Të gënjesh është njerëzore (To lie is human). Ky titull i një libri të njohur, që ka për autor psikologun amerikan Christopher Hyatt, shpreh një të vërtetë të përhershme. Vëzhgimet eksperimentale në psikologjinë kognitive dëshmojnë se fëmijët fillojnë të gënjejnë qysh në moshën 2 vjeç dhe prirja e tyre për të gënjyer, siç ka argumentuar kohë më parë Jean Piagget, zhvillohet dukshëm deri sa ata arrijnë moshën e adoleshencës. Në moshën 2 vjeç, 30 për qind e fëmijëve gënjejnë; në moshën 3 vjeç gënjejnë gjysma e fëmijëve; ndërsa në moshën 5 dhe 6 vjeç gënjejnë thuajse 90 për qind e fëmijëve (shih U.S. News and World Report, 18 prill 2016). Në vitin 1996, psikologia amerikane Bella DePaulo, duke regjistruar bisedat e studentëve përgjatë një jave, erdhi në përfundimin se ata gënjenin, mesatarisht, në çdo tre biseda që zgjasnin për 10 minuta ose më shumë. DePaulo vërejti, gjithashtu, se të rriturit gënjejnë një herë në çdo pesë biseda që bëjnë.

Prof. Fatos Tarifa

Natyrisht, jo të gjithë njerëzit gënjejnë në të njëjtën masë dhe për të njëjtat motive. Ka njerëz, një pakicë, që gënjejnë tërë ditën dhe për çdo gjë; gënjeshtra mund të konsiderohet pjesë e natyrës së tyre. Shumica e njerëzve, sidoqoftë, gënjejnë më rrallë dhe më pak. Këtu vihet re një tendencë e ngjashme me atë të sjelljeve devijante e kriminale në shoqëri: një përqindje e vogël e popullsisë mashtron, vjedh, ose vret, pra kryen krime, nga të cilat viktimizohet e tërë shoqëria. Ky fakt, sidoqoftë, nuk e ndryshon të vërtetën se të gjitha qëniet njerëzore gënjejnë. Kujtoni Diogjenin, filozofin e lashtë grek të shkollës së cinikëve, i cili, edhe pse tërë jetën e tij e kaloi duke kërkuar një njeri të ndershëm, i cili të mos gënjente, vdiq pa gjetur një të tillë……………………………... http://www.gazetadita.al/pse-genjejne-politikanet/

3 Gedanken zu „EU finanziert „Camorra“ Stile: Titel Story über über die Politik Lügen und dem Betrug: Pse gënjejnë politikanët?“

 1. Nepotismus – Klientel System des Edi Rama – Ilir Meta in alter Tradition
  Edi Rama

  Foreign Policy News
  einige Ausschnitte jüngst von Foreign Policy: „Mr. Rama’s recruitment of inexperienced apprentices and corrupt loyalists „ —„Mr. Edi Rama’s government is incompetent and a prey to a significant influence of Islamic State; it must be emphasized that Albanian National Intelligence Service has been infiltrated by Islamic State agents and its well trained officers“ ——Mr. Rama’s Government members who constantly pressure foreign investors for huge bribes and expensive vacations abroad.„—- came to power thanks to his deep connections with criminal factions„– drug barons, money laundering

  Foreign Policy: Sexual favors, bribes and corruption dominate the current Albanian Foreign Ministry“

  Mafia Syndikat Edi Rama and Albania: Amidst relentless oligarchy and European Union integration

Schreibe einen Kommentar

oldest albanian website