Erstmalige Koordinierung der Militär Polizei, EU Polizei Mission PAMECA IV, “ICITAP“ und der Küsten Wache

Wenn die Amerikaner Sicherheit bringen wollen, kann es im Historischen Rückblick nur schief gehen, was wohl so gewollt ist.

Man verkauft Elektronischen Schrott, wie mit Lockheed Martin, oder RapisCan. Schmuggler Boote wurden damit kaum entdeckt.

Später im August 2017, wird die ganze Küstenwach Zentrale einen Super NATO Skandal verursachen, weil die korrupte Verteidigungs Ministerin, Mimi Kodheli, der Generalstabschef, der Flotten Kommandant, absurde Betrugs Verträge für die Wartung abschlossen, extrem teuer und die Albaner Mafia von den Fahrten der Italienischen Patroilien Boote informierte. Die Radare auf Null Funktion setzten schon ab 2015. Schmuggler Boote wurden nie gefasst.

update Juni 2016: Ein Fisch Trawler, der angeblich entführt ist, der Transponder haben muss, wird nicht gefunden: Der Albanische Fisch Trawler „“Celepia 2″“ ist verschwunden

Gab es Alles einmal, was auch gut funktionierte. Aber die EU und US Spinner müssen beschäftigt sein, weil Profil Neurothiker ihre abstrusen Ideen versuchen umzusetzen.

Ministria e Mbrojtjes

Qendra Ndërinstitucionale Operacionale Detare

Ein vollkommener verrotteter Staat, korrupte Ausländische Organisationen und die Weltbank und IMF Banden bleiben zurück. Nicht lernfähig aus der Geschichte!

Anti Mafia Lecce – DIA Bericht: Albanische Minister, Abgeordnete sind Mitglieder der Albaner Mafia und im Drogen Geschaeft

us demokratie

Rück Blick

Ende 2013, wobei unverändert die Amerikaner diese vermurkste Polizei ausbilden, in den USA in 2015::: 1.200 unbewaffnente Zivilisten von der Polizei hingerichtet wurden, oft durch Salven, oder in den Rücken. Die US Polizei Ausbildung ist wie auch der Irak, Afghanistan zeigte. Krimineller Unfug, gehört zum EU – US „failed State“ Programm wo es unter den Kommunisten 4.000 Tode gab in 45 Jahren, unter 25 Jahren Mafia Oligarchen Privatiserungs Orgie: 12.000 Tode. Heute funktionieren alle Institutionen schlechter oder gar nicht, als im Kommunismus, wobei seitdem Regierungs Wechsel, eine deutlichere Besserung im Polizei Apparat zusehen ist. wo der Bürger nun ohne Aufwand auch direkt Anzeigen machen kann.

Die Betrugs und US Mafiöse Organisation „ICITAP“, Schutzschirm für kriminelle Geschäfte aller Art in der Welt

FBI, “ICITAP“, Pentagon organisieren eine Phantom Fortbildung im „Kampf gegen den Terrorismus“ in Durres

Tradition Geschäfte des FBI, DEA, US Geheimdienst Agenten: man will ein Betrugs Büro in Tirana aufbauen

Die EU Polizei Mission PAMECA IV beginnt nun offiziell in Albanien

Obwohl bereits 2 bzw. 3 Monate die Italiener in Albanien mit neuen Personal auftreten, beginnt nun erst die EU Polizei Mission IV, mit echten Profis aus Italien vor allem, um wieder Ordnung zuschaffen. Etliche Erfolge gibt es schon in den letzten 3 Monaten, mit der Verhaftung von Interpol Gesuchten. Mit dem Innenminister Saimir Tahiri, hat die EU einfach Glück gehabt, das jemand das Sagen hat, der auch etwas umsetzen kann.

Anti Mafia Lecce – DIA Bericht: Albanische Minister, Abgeordnete sind Mitglieder der Albaner Mafia und im Drogen Geschaeft

Praktisch wechselte das kriminelle Enterprise des Bujar Nishani, Lulzim Basha, Flamur Noka, 90 % der Albanischen Polizei aus ab 2010, was damals auch bekannt war, und im Hunderter Paket, wurden Idioten aus Kukes und Tropoje, Polizei Direktoren, als eine Art Ortsfremde Terroristen Truppe von Dumm Banditen.

Nishani takon drejtorin e policisë Italiane: Bashkëpunim të ngushtë mes dy vendeve

Italiens höchster Polizei Direktor: Alessandro Pansa. trifft den Polizei Zerstörer: Bujar Nishani, Motor des Verbrechens, der Klientel Politik und der Albaner Mafia.

Die EU verlangt konkrete Schritte gegen die Korruption, was aber ein Problem der Justiz ist, mit der Person des Bujar Nishani und Elvis Cefa.

Lt. Colonel of the Italian State Police Giorgio Butini – Angelo Tancredi: leiten die PAMECA IV Polizei Mission

http://news.albania.de/2013/12/11/die-eu-polizei-mission-pameca-iv-beginnt-nun-offiziell-in-albanien/

Qendra Ndërinstitucionale Operacionale Detare analizon punën 1-vjeçare

Postuar: 14/01/2016 – 13:49

Nga Shefqet Kërcelli

Më datën 8 janar 2016, në Qendrën Ndërinstitucionale Operacionale Detare (QNOD), Plepa, Durrës, u zhvillua analiza e punës së kryer nga ky institucion për vitin 2015, për monitorimin e situatës detare në vendin tonë. Në analizë morën pjesë drejtues të QNOD-it dhe titullarë nga institucionet pjesëmarrëse të këtij institucioni, Forca Detare, Policia Kufitare dhe Imigracionit, Antikontrabanda Detare, Administrata Detare dhe Kapitaneria, Drejtoria e Peshkimit në Ministrinë e Bujqësisë, përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit, etj. Fillimisht Gjeneralmajor{R}, Maksim Malaj, Drejtor Administrativ i QNOD-it, i uroi një vit të mbarë të gjithë institucioneve pjesëmarrëse në këtë institucion dhe më pas prezantoi disa nga aktivitetet dhe problematikën kryesore me të cilën është përballur QNOD-i përgjatë vitit të kaluar. Në vijim, zoti Malaj evidentoi  disa nga operacionet kryesore të realizuara nga institucionet tona detare gjatë vitit 2015, bashkërendimi i mjeteve dhe personelit për realizimin me sukses të tyre, stërvitjet e trajnimet e kryera për përgatitjen e personelit, në bashkëpunim me Ambasadën e SHBA-së, Flotën e 6-të në Mesdhe, Qendrën e Simulimeve të FA, Guardia Financën, etj. Gjithashtu zoti Malaj theksoi përpjekjet për përmirësimin e kuadrit ligjor të QNOD dhe subjekteve të tjera detare, vështirësitë e hasura gjatë bashkëpunimit ndërinstitucional dhe mbajtjes në gatishmëri të sistemeve vëzhguese të hapësirës detare, zbatimi i ligjshmërisë në det, realizimi i buxhetit, etj.

“Në këtë analizë, ne për herë të parë paraqesim dhe analizën e riskut, atë se çfarë ka ndodhur në operacionet detare dhe efektshmërinë e tyre. Në sajë të punës e përkushtimit të personelit përbërës të institucioneve detare, u arrit që gjatë vitit 2015 të shpëtohen 79 persona, 26 mjete detare, kryesisht peshkatore dhe mjete turistike, ndërsa për shkelje ligjore u ndaluan 8 mjete detare”, tha Gjeneral Malaj. Në vijim të analizës, Kapiteni i Rangut të I-rë{R}, Astrit Aliaj, Zv/Drejtori i QNOD-it, trajtoi gjerësisht punën gjatë vitit 2015. Gjatë këtij viti, QNOD ka organizuar punën dhe ka pasur angazhimin maksimal për realizimin e detyrave dhe përgjegjësive që rrjedhin nga aktet ligjore e nënligjore. Direktiva e Mbrojtjes, Strategjia Kombëtare për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, Kodi Detar, Ligji për Peshkimin, VKM për Ndotjet Detare, etj, ka qenë baza udhëzuese për hartimin e planeve e programit 1-vjeçar të punës së QNOD-it.  Në vijim, zoti Aliaj nënvizoi prioritetet dhe objektivat kryesore të QNOD-it, ndjekja e situatës detare, informacionet e mara nga SIHVD, sistemit Automatik të Identifikimit, sistemit BlueBox, Patrullimet nga  Roja Bregdetare, Policia Kufitare, Antikontrabanda Detare, trajnimi i personelit e strukturave përfaqësuese në Durrës, Vlorë, Sarandë dhe Shëngjin me mbështetjen e Ambasadës së SHBA-së dhe misionit ICITAP,  të cilat kanë synuar në njohjen e dispozitave ligjore e nënligjore, rregullave të drejtimit e komunikimit në det, sigurimin dhe analizimin e informacionit, vlerësimin dhe marrjen e vendimit për çdo situatë detare, njohjen e teknologjisë dhe aparaturave të reja, etj.

Veçojmë këtu seminarin e organizuar në sallën e trajnimeve të Autoritetit Portual Durrës për shtimin e sigurisë në porte nëpërmjet luftës kundër armëve të shkatërrimit në masë dhe akteve terroriste, ku morën pjesë përfaqësues të institucioneve ligjzbatuese në det, nga jugu në veri. Krahas trajnimeve janë zhvilluar tri stërvitje të përbashkëta me Flotën e 6-të të SHBA-së në Vlorë dhe Durrës ku janë trajtuar tema që kanë të bëjnë me luftën kundër akteve terroriste, identifikimi i mjeteve të tyre, aftësimi i grupeve të bordingut për të vepruar në kushte të ndryshme ndaj shkeljeve të ligjshmërisë në det, etj. Krahas programit vjetor, në Qendrën e Simulimit të FA u zhvillua stërvitja “DELFINI 15-01”, për operacionet e Kërkim – Shpëtimit në det, zgjedhje kjo e lidhur edhe me situatën aktuale të fluksit të refugjatëve që vijnë nga Lindja e Mesme drejt rajonit të Ballkanit dhe ku ekziston mundësia e përdorimit të rrugëve detare nga ana e tyre. Kjo stërvitje është e dyta që zhvillohet midis QNOD-it dhe Qendrës së Simulimit dhe kishte si objektiv rritjen e aftësive individuale dhe kolektive të oficerëve të shërbimit të institucioneve të Sallës Operacionale dhe koordinatorëve të institucioneve pjesëmarrëse në QNOD, në planizimin dhe drejtimin e operacioneve detare ndërministrore (SAR) duke përdorur Simulimin Taktik dhe të Konfliktit të Përbashkët (JCATS) si dhe me mjete e teknologji të tjera të avancuara trajnuese.

Në përfundim të stërvitjes me oficerët e shërbimit dhe koordinatorët e institucioneve u zhvilluan analizat pas veprimit, në të cilat u shqyrtua me përgjegjësi detyra e marrë, vlerësimi i situatës, marrja e vendimit dhe ndjekja e situatës detare. Duhet theksuar se QNOD është institucioni që ka zhvilluar më shumë trajnime e stërvitje të personelit që shërben në gjithë institucionet detare. Shefi i trajnimeve të QNOD-it, Kapiten i Rangut të II-të {R}Aleko Kamberi, na sqaron se këto stërvitje e trajnime i kanë shërbyer më së miri rritjes së aftësive profesionale, jo vetëm të personelit të QNOD, por gjithë institucioneve shtetërore, ndërsa kanë ndikuar dhe në shtimin e nivelit operacional të tyre. Gjatë vitit 2015, personeli i QNOD-it punoi dhe për përfundimin e planit kombëtar të emergjencave, detyrë kjo në zbatim të VKM-së Nr.480, dt. 25.07.2012 “Për Reagimin ndaj Ndotjeve Detare në Republikën e Shqipërisë”. Po ashtu janë zhvilluar takime të vazhdueshme në prefekturat bregdetare, portet shtetërore e ato private duke dhënë asistencë ligjore dhe teknike në kuadër të hartimit të planeve të reagimit, të cilat janë miratuar për shkallën e parë dhe të dytë. Aktualisht QNOD po punon për përfundimin e detyrimeve për shkallën e tretë të reagimit ndaj ndotjeve detare. Në kuadër të Projektit IPA Adriatik „HAZARD“, nën drejtimin e Ministrisë së Mjedisit dhe me pjesëmarrjen e vendeve të rajonit, Itali-Shqipëri-Mali Zi, QNOD me përfaqësuesit e saj mori pjesë në stërvitjen e përbashkët PAM-EX 2015, e cila u organizua në muajin maj, në qytetin e Durrësit. Kjo stërvitje kishte si synim të verifikonte gjendjen e kapaciteteve reaguese si dhe të identifikonte boshllëqet në bashkërendim dhe bashkëveprim të institucioneve të përfshira në reagim sipas Planit Kombëtar. Për të gjitha stërvitjet e zhvilluara, mësimet e nxjerra dhe rekomandimet përkatëse u janë dërguar institucioneve dhe në bashkëpunim me koordinatorët janë marrë masa për trajnimin e personelit dhe përmirësimin e procedurave të veprimit. Për përmirësimin e komunikimit me kapitaneritë e porteve u mundësua pajisja e tyre me radio të sistemit TETRA dhe në kapitaneritë e Vlorës, Sarandës e Shëngjinit u instaluan edhe radiot stacionare me fuqi 10 wat për fuqizimin e sinjalit.

Aktualisht jemi në fazën e përmbylljes së studimit, i cili po realizohet nga PAMECA IV për përmirësimin e këtij sistemi si dhe me ndihmën e misionit EXBS po punohet për vendosjen e stacioneve të tjera shtesë për mbulim të plotë me sinjal radio. Gjithashtu pjesë e studimit PAMECA IV është dhe ngritja e faqes web për shkëmbimin e informacionit në kohë reale. Përveç sistemeve të monitorimit dhe komunikimit, në QNOD është punuar sistematikisht dhe është bashkëpunuar me përfaqësuesit e ICITAP-it në QNOD, për realizimin e aplikacioneve, për gjenerimin e raporteve ditore dhe raporteve operacionale. Këto aplikacione kanë për qëllim standardizimin e informacionit të gjeneruar për çdo event/operacion, raportimin ditor, si dhe qëllime statistikore, të cilat na vijnë në ndihmë për analizën e riskut. Me miratimin e Sekretarit të Përgjithshëm të Ministrisë së Bujqësisë, QNOD në bashkëpunim me Drejtorinë e Shërbimeve Peshkimore dhe Akuakulturës, Policinë Kufitare dhe Migracionit si dhe përfaqësuesve të firmës që e ka marrë në administrim për mirëmbajtje sistemin Blue-Box organizoi grupin e inspektimit dhe ushtroi kontroll në portet e Vlorës, Himarës, Sarandës, Shëngjinit dhe Durrësit ndaj mjeteve të peshkimit, të cilat duhet të kenë sipas kërkesave të ligjit të instaluar në bordin e tyre pajisjen e sistemit Blue-Box. Të gjitha problematikat e evidentuara në inspektimet e kryera janë trajtuar në informacionet që u janë drejtuar Ministrive të linjës për marrjen e mëtejshme të masave dhe eliminimin e tyre. Pavarësisht vendosjes në gatishmëri të sistemit Blue Box në muajin korrik, monitorimi i situatës peshkimore evidenton problematika të ndryshme, të cilat kërkojnë ndërhyrjen e autoriteteve të Inspektoratit të Peshkimit për vendosjen nën kontroll të flotës peshkimore dhe zgjidhjen e problemeve. Nisur nga problematikat e vërejtura dhe për përmirësimin e procedurave të punës, rritjen e kapaciteteve operacionale dhe ato bashkëvepruese, një rëndësi e veçantë i është kushtuar analizës së ngjarjes, ku në çdo analizë janë ftuar përfaqësues të institucioneve, të cilët kanë marrë pjesë apo kanë drejtuar operacionin detar. Nevoja e një bashkëpunimi në nivel institucional dhe ndërinstitucional, shkëmbimi i informacioneve ndërmjet institucioneve, mirëmbajtja e sistemeve dhe aseteve, kryerja e detyrës funksionale nga personeli, përmirësimi i akteve ligjore dhe nënligjore në lidhje me autoritetin, kompetencat dhe përgjegjësitë e institucioneve, etj, janë disa nga mësimet e nxjerra dhe rekomandimet e dala se ku duhet të përqendrohet puna në të ardhmen. Analizat i shërbejnë jo vetëm rritjes së bashkëpunimit, por edhe aftësimit të personelit në sallën operacionale dhe atyre në terren. E veçantë gjatë vitit 2015 ishte ngritja e grupit të analizës së riskut me përfaqësues të institucioneve pjesëmarrëse, detyrë kjo e përcaktuar dhe në rregulloren e procedurave të punës së QNOD-it.

Gjatë këtij viti, për herë të parë, në ambientet e Ministrisë së Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave u zhvillua analiza e riskut për periudhën janar-gusht 2015. Analiza pati si qëllim të saj jo thjesht evidentimin e fenomeneve të ndodhura në hapësirën detare, zonat e rrezikshme dhe ato më të nxehta, por edhe për të kërkuar mendime nga ana e strukturave përgjegjëse se çfarë u nevojitet dhe si mund ta përmirësojmë më tej analizën e riskut. Në të gjithashtu u rrahën mendime e pati sugjerime në lidhje me gjetjen e rrugëve të reja për marrjen e informacionit në kohë reale, rritjen e gatishmërisë së sistemeve dhe aseteve nga strukturat përgjegjëse, kualifikimin e personelit në qendër dhe në terren për ushtrimin e kontrollit dhe zbatimin e ligjshmërisë në hapësirën tonë detare. Në konferencën “praktikat më të mira” të organizuara nga misioni EXBS pranë Ambasadës Amerikane me pjesëmarrjen e QNOD-së, strukturave të Policisë Kufitare, Rojës Bregdetare dhe Kapitanerisë së Malit të Zi dhe Rojës Bregdetare të SHBA-së, u vlerësua misioni, organizimi dhe koncepti i funksionimit të QNOD-së, ku në themel të realizimit me sukses të misionit qëndron shfrytëzimi i informacionit dhe aseteve si dhe bashkëpunimi ndërinstitucional. Po ashtu vlerësojmë kontributin e ambasadës angleze, e cila mundësoi hapjen e kursit të anglishtes për njohjen dhe përdorimin të gjuhës operacionale për oficerët e shërbimit të Rojës Bregdetare. Krahas punës të bërë dhe arritjeve të evidentuara më lart, nisur dhe nga eksperienca disa vjeçare e ngritjes dhe funksionimit të qendrës, por edhe problematikave të konstatuara gjatë vitit që sapo kaloi mendojmë se vëmendja e institucioneve pjesëmarrëse në QNOD, por edhe e personelit të saj duhet të fokusohet e përqendrohet më tej në drejtimet, si:

Përzgjedhja e stafit të shërbimit oficer civil të turnit në sallën operacionale, trajnimi i vazhdueshëm i tyre dhe ushtrimi i kontrollit nga ana e institucioneve pjesëmarrëse, me qëllim që QNOD të rrisë rendimentin e punës dhe të garantojë suksesin e çdo operacioni në det. Informacioni dhe shkëmbimi i tij është një element shumë i rëndësishëm i mbarëvajtjes së punës, veçanërisht kjo në një qendër operacionale sikurse është QNOD. Misioni i qendrës është monitorimi i kufirit dhe hapësirës detare dhe reagimi i menjëhershëm për çdo situatë të krijuar. Informacioni merret si nëpërmjet sistemeve ashtu dhe nëpërmjet informacioneve që duhet të jepen nga institucionet në lidhje me asetet në dispozicion, me planet e lëvizjes së mjeteve detare, zbatimin e këtij plani apo ndryshimet e mundshme, hyrje-daljet në kohë reale të mjeteve detare në porte, etj. Po ashtu shkëmbimi i informacionit i siguruar nga shërbimet inteligjente të institucioneve në QNOD, do të ndihmonte në organizimin e zhvillimin e operacionit dhe arritjen e suksesit. Papvarësisht se evidentohet progres në këtë drejtim përsëri është e nevojshme rritja e besimit dhe bashkëpunimit ndërinstitucional. Njohja e situatës në hapësirën detare kërkon komunikim dhe shkëmbim të vazhdueshëm informacioni nga mjetet në patrullim(dhe jo vetëm) me sallën operacionale në QNOD.

Në pjesën e dytë të analizës vjetore, zonja Laureta Zeqja, specialiste IT në QNOD, prezantoi  analizën e riskut për vitin 2015. Kështu gjatë vitit të kaluar nga institucionet tona detare u zhvilluan 54 operacione të kërkim-shpëtimit dhe sigurisë në det, 56 operacione për kontrollin e kufirit, 2 raste të luftës kundër trafikut të paligjshëm, 6 raste për mjedisin, 10 raste të veprimeve të kundërligjshme doganore, 31 raste për mbrojtjen e pasurive peshkimore, 240 raste për peshkimin e paligjshëm, etj. Këto operacione janë zhvilluar bazuar në regjimin juridik të Republikës së Shqipërisë, psh. Regjimi i shërbimit të ndihmës dhe kërkim shpëtimit në det, kryesisht, MM, Regjimi i lundrimit dhe siguria në det, MM, MTI, Regjimi i kontrollit dhe mbikëqyrjes së kufirit detar, MPB, MM, MF, Mjedisit, Regjimi doganor, MF, Regjimi i peshkimit dhe akuakulturës, MB, Regjimi i Mbrojtjes së mjedisit detar, Mjedisit, MM, MTI, Regjimi i Mbrojtjes së pasurive detare dhe nëndetare, MM, Ministritë e tjera që kanë interesa në det, Regjimi i Mbrojtjes së pasurive historike dhe arkeologjike, Turizmit, Regjimi i Lundrimit Turistik, MT, MTI, Regjimi Fito-Sanitar, MB, etj. Ndërsa problematika kryesore gjatë vitit të kaluar konsistoi në përzgjedhjen e stafit të shërbimit oficer/civil të turnit, trajnimi i vazhdueshëm dhe kontrolli nga institucioni përkatës, shkëmbimi i informacionit ndërinstitucional, ruajtja e gatishmërisë së aseteve që ka çdo institucion, mjete, pajisje, teknologji, aparatura, rritja e përgjegjësisë së personelit në zbatimin e detyrave për të garantuar sukses dhe efektshmëri në çdo operacion detar. Në këtë analizë risku, u paraqitet gjithë panorama e operacioneve të zhvilluara, vendet, periudhat, fenomenet, etj. Kjo do të shërbejë strukturave pjesëmarrëse të QNOD, se ku duhet të përqendrojnë vëmendjen, forcat e mjetet në funksion të realizimit të misionit. Gjatë paraqitjes së dy materialeve dhe më pas pati pyetje dhe diskutime nga pjesëmarrësit në këtë analizë. Kështu Gjeneralbrigade Ylber Dogjani, Komandant i Forcës Detare u ndal në efektivitetin e aseteve që ka vënë Forca Detare në shërbim të QNOD. Këtu përfshihet personel i kualifikuar, Sistemi i Vëzhgimit të Hapësirës Detare, {SIHVD}, Anije të klasave të ndryshme, etj. Duhet bërë kujdes në interpretimin statistikor të operacioneve të ndryshme në det, nënvizoi zoti Dogjani. Natyrisht anijet e Rojës Bregdetare, për vetë përmasat dhe koston nuk mund të përdoren shpesh në operacionet brenda kufirit 3 milsh, këtu, kuptohet përdoren lehtësisht mjete të Policisë Kufitare, Antikontrabandës, etj. Gjithashtu Gjeneral Dogjani kërkoi nevojën e një vendimmarrje të përbashkët gjatë operacioneve dhe sqaroi punën konkrete për mirëmbajtjen dhe vënien në gatishmëri të sistemit SIHVD nga personeli i QVD dhe kompania fituese. Drejtues të Qendrës së Bashkuar Operacionale,{QBO}, nënvizuan nevojën e një plani kombëtar të emergjencave detare, përmirësimin e sistemit ligjor dhe ndarjen e zonave të përgjegjësisë me fqinjët, Itali, Greqi dhe Mali i Zi.

Zoti Xhevair Karaj, Drejtor i Shërbimeve Operacionale në Policinë e Kufirit dhe Emigracionit theksoi rëndësinë e bashkëpunimit institucional, gatishmërinë e sistemeve të vëzhgimit të hapësirës detare, statusi i policisë gjyqësore, planet e përbashkëta të patrullimit, etj…..

/portali DurresLajm/

Die Vollkommen vermurksten US Polizei Missionen, wobei die Amerikaner diese ICITAP Missionen, als CIA Anwerbe Aktion betreiben, um dann Terroristen, Betrüger, Drogen Schmuggel Weltweit zu betreiben.

 

International Criminal Investigative Training Assistance Program

ICITAP commemorates 25 years of building law enforcement capacity and partnerships worldwide

About ICITAP
Seal of ICITAP

ICITAP works with foreign governments to develop professional and transparent law enforcement institutions that protect human rights, combat corruption, and reduce the threat of transnational crime and terrorism. ICITAP supports both national security and foreign policy objectives.

ICITAP works in close partnership with the U.S. Department of State, the U.S. Agency for International Development, the Department of Defense, and the Millennium Challenge Corporation. These agencies fund ICITAP’s programs.

ICITAP possesses a comprehensive range of public safety development expertise:

Alles bereits einmal da und 2005 schon abgeschlossen im Hafen Durres. Nun gibt es für qualifiziertes Person, extra Ausweise.

Crown Agent, stellt eine enorme Korruption bei dem Zoll und Finanz Behörden fest, welche Staats Einnahmen verhindern, weil man sich wie in Deutschland bei der Justiz auch bei Millionen schweren Betrug freikauft.

Crown Agents: Raporti mbi korrupsionin në dogana, i vërtetëNjë raport i shumëpërfolur nga kompania angleze e konsulencës Crown Agents ku flitet për  korrupsion në nivelet më të larta të administratës doganore dhe për kontrabandë në shkallë të gjerë, është i vërtetë dhe qeveria shqiptare ka qenë në dijeni të këtij raporti prej…

aus 2014, wo real die Radar Systeme nicht funktionierten

10 Gedanken zu „Erstmalige Koordinierung der Militär Polizei, EU Polizei Mission PAMECA IV, “ICITAP“ und der Küsten Wache“

 1. Der alte Kindergarten der US finanziertn Terroristen melden sich wieder zu Worte, aus den Rest Beständen der US finanzierten Terroristen die in Syrien mit Beg Rizaj (eliminiert in Kumanova im Mai 2015) herum tobten, mit US Pass natürlich. Das ist echter Kindergarten, diese Erklärung der Loyalität zur IS Terroristen Gruppe. Ist man total Idiot, zu blöde zum Arbeiten dann findet man ausl. Partner und wird Terrorist, denn Rauben und Plündern ist Tradition.

  NEW : Albanian jihadists pledging loyalty to ISIS
  Part of channel(s): Syria (current event)

  Group of albaniane terrorists pledging loyalty

  Filmed on 20/01/2016

  http://www.liveleak.com/view?i=c33_1453639728

 2. Eine EU Delegation der Inkompetenz muss nun das Operations Team sehen, was real aber schon seit 1998 besteht, unter Italienischer Leitung.

  Spezialität von Steinmeier und den EU Ganoven. Man feiert Erfolge, betreibt Reise Tourismus, für Dinge, welche lange schon bestehen und in Funktion sind. Hoch dotierte Deppen betreiben diesen Sport, weil man nie etwas versteht, inklusive der Klientel EU Botschafterin aus Kroatien.
  Durrës, delegacioni i BE viziton Qendrën Ndërinstitucionale Operacionale Detare

  Postuar: 05/02/2016 – 16:21

  Një delegacion i Bashkimit Evropian, kryesuar nga ambasadorët e BE në vendin tonë dhe në Bosnje-Hercegovinë, zhvilloi një vizitë në Qendrën Ndërinstitucionale Operacionale Detare. Delegacioni i BE u prit nga Gjen. Maj. Maksim Malaj, drejtori i QNOD, dhe koordinatorët e institucioneve pjesmarrëse. Më pas, diplomatët evropianë u njohën me misionin e QNOD, organizimin e saj, përbërjen, si edhe funksionimin e sallës operacionale.

  Gjen. Maj. Maksim Malaj u prezantoi pjesëmarësve qëllimin e krijimit të QNOD, konceptimin e saj si institucion kryesor për monitorimin e situatës detare, ministritë pjesëmarrëse, bashkëpunimin midis tyre, stafin operacional, kapacitetet operacionale dhe drejtimin e operacioneve, regjimet juridike, sistemet dhe asetet në përdorim, shtrirjen e tyre, shkëmbimin e informacionit dhe analizën e riskut. Në vijim, Gjen. Maj. Maksim Malaj evidentoi disa nga operacionet kryesore të kryera gjatë vitit të kaluar dhe aktualisht, si ato antidrogë, ato kundër trafikut të paligjshëm të mallrave dhe njerëzve, operacionet humanitare për shpëtimin e personave dhe mjeteve në rrezik, etj.

  “Në organizimin, çertifikimin dhe funksionimin normal të QNOD ka shërbyer edhe asistenca e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara, e BE dhe NATO, nëpërmjet strukturave të tyre, si: ICITAP, EXBX, PAMECA dhe atasheve ushtarakë të vendeve partnere,” – theksoi Gjen. Maj. Maksim Malaj.

  Në fund të vizitës, Romana Vlahutin, ambasadorja e BE në vendin tonë, vlerësoi punën e bërë nga personeli dhe institucionet e shtetit shqiptar për organizimin, pajisjen dhe forcimin e institucioneve ligjzbatuese në det. “Shqipëria ka bërë hapa para dhe i ka përmbushur detyrimet e standartet e kërkuara nga BE për kontrollin dhe monitorimin e hapësirës detare,” – u shpreh ambasadorja Romana Vlahutin.
  http://durreslajm.com/aktualitet/durr%C3%ABs-delegacioni-i-be-viziton-qendr%C3%ABn-nd%C3%ABrinstitucionale-operacionale-detare

 3. war wohl wieder der falsche Einsatzleiter im Dienst.

  Denn ein illegales, nicht regstriertes Boot aus Italien, konnte unerkannt die Nord Kueste Durres anlaufen, mit Spiro Baci als Boots Eigner, und weiteren 2 Personen mit Roll Koffern

  32,8 Tonnen Drogen, Cannabis hat die Italienische Küstenwache aus Albanien in 2016 beschlagnahmt, was Alles über die Albanische Polizei und diese Art von Küstenwache sagt.

  Raporti i Guardia di Finanza: Dyfishohet trafiku i drogës nga Shqipëria në Itali
  20:57, 16/03/2017

  Roja bregdetare italiane, (Guardia di Finanzia) publikoi sot Raportin Vjetor 2016, ku bëhet një bilanc i operacioneve në hapësirën detare mes Shqipërisë dhe Italisë në luftën ndaj trafikut të narkotikëve.

  Sipas raportit, gjatë operacioneve nga ajri dhe në det gjatë vitit 2016 janë bllokuar nga forca aeronavale e “Guardia di Finanza” rreth 32,8 tonë marijuanë. Raporti vlerëson se rreth 1900 persona janë arrestuar gjatë operacioneve të rojës bregdetare italiane.

  “Për sa i përket luftës kundër krimit të organizuar, i rëndësishëm është bashkëpunimi me Shqipërinë”, vlerëson raporti. Ky bashkëpunim sipas autoriteteve italiane, ka nisur nga viti 1997, me marrëveshjen mes Ministrive të Brendshme të të dy vendeve dhe përmes krijimit te një bërthame Kufitare Detare në dy reparte të bazuar në Durrës dhe Vlorë.

  Në vitin 2007 bashkëpunimi me “Guardia di Finanzia” është thelluar, duke bërë të mundur forcimin e bashkëpunimit dypalësh në identifikimin, raportimin dhe asgjësimin e plantacioneve të kanabisit në territorin shqiptar.

  http://www.syri.net/kronike/48518/raporti-i-guardia-di-finanza-dyfishohet-trafiku-i-droges-nga-shqiperia-ne-itali/

 4. Die US und EU Polizei Missionen sind gegen das Gesetz, das überall Überwachungs Kameras aufgestellt werden, weil Persönlichkeits Rechte verletzt werden.

  Anscheinend operiert der Innenminister Samir Tahiri, nach alten Modell, das jedes Ministerium wie ein privater Mafia Club geführt wird, jede Kommunikation mit Dritten ignoriert wird. Man nennt es Autismus, oder Idiotie

 5. In Folge betrieben die Amerikaner eine Murks Akademie, wo man auch ohne Teilnahme, die Diplome erhielt unter Bujar Nishani, Flamur Noka, aber die ICITAP Ausbilder waren so Geistig behindert, das man das erst nach Jahren kapierte, weil man keine wikileaks Reports, oder andere bekannte Quellen benutzte.

  10 mal wurde schon die Albanische Polizei ausgebildet, oft verkaufte man die Schulungen an Kriminelle, aber so einen Verschleiß an Tausenden von Personen im Polizei Dienst, welche sich als kriminell später herausstellten, hatte noch nie ein Land. Aktuelle Vereidigung und Historische Rückblicke, wo man in 2006 mit der EU Polizei Mission schon besser aufgestellt war.

  Edi Rama (damals als Nr. 1 für Geldwäsche und Grundstücks Diebstahl in Tirana, allgemein bekannt) , seine kriminellen Umtriebe in Tirana, wie man Grundstücke stahl, Geldwäsche und Drogen Geschäfte betrieb war damals schon gut dokumentiert und heute führt es zu Millionen Bussgelder durch den EU Menschenrechtshofes.

  einige Ausschnitte jüngst von Foreign Policy: „Mr. Rama’s recruitment of inexperienced apprentices and corrupt loyalists „ Mr. Edi Rama’s government is incompetent and a prey to a significant influence of Islamic State; it must be emphasized that Albanian National Intelligence Service has been infiltrated by Islamic State agents and its well trained officers ——„Mr. Rama’s Government members who constantly pressure foreign investors for huge bribes and expensive vacations abroad.—- came to power thanks to his deep connections with criminal factionsdrug barons, money laundering

  NATO Land Albanien: „State Capture“ leere Abriss Versprechen in 2013, Edi Rama und kriminelle Minister machen was sie wollen

  Mafia Syndikat Edi Rama and Albania: Amidst relentless oligarchy and European Union integration

  FBI, “ICITAP“, Pentagon organisieren eine Phantom Fortbildung im „Kampf gegen den Terrorismus“ in Durres

  Heute gibt es ständig neue Akademien, enorme Gelder wird mit der Ausbildungs Show verpulvert und verschwinden spurlos, wie die gespendeten Kugel sicheren Schusswesten dann bei Mördern und Gangstern auftauchen, inklusive Polizei Ausweise.

  Kriminelle können sich in den Polizei Dienst einkaufen, wie Festnahmen zeigen, Verwandte des Innenministers Samir Tahiri, produzieren ein ähnlich korruptes und kriminelles System, wie unter der Fatos Nano Regierung, unter den Berisha Innenministern.

  Insgesamt ist der Service heute wesentlich besser, u.a. Anzeigen aufzugeben, auch können Polizei Direktoren und Kommissare in der Regel schreiben und lesen.

  2007: PAMECA kritisiert das Innenministerum von Albanien

  Albanian Police Academy Closes its Doors

  03 09 2007 Tirana_ The Albanian police notified on Sunday that a year after its inception the Policy Academy will stop recruiting new cadets this year owing to the high number of officers currently active in the force.

  The temporary closure of the academy came only one month after the Ministry of Interior came under fire from the European Union Police Assistance Mission in Albania, PAMECA, over its restructuring of the force.

  The European Commission advisors to Albania’s police force criticized a government restructuring of the force, saying they were concerned over the way some officers were being forced out; opposition politicians say this was designed to advance police loyal to the ruling party.

  …….

  PAMECA said in a news release in July that the Interior Ministry needed to be more transparent on how and why officers were being hired, fired and promoted.

  PAMECA provides strategic advice and specialized technical training to the Albanian police over crime prevention, organized crime, terrorism and border management.

  “The moving of officers through the system should be made in a transparent and justified manner,” PAMECA said. “There have been a lot of transfers and firings of officers lately, which has struck key sectors of the state police, which are essential for the integration of the country with European institutions.”

  The restructuring has led to the loss of officers that donors had spent considerable amounts of money on training, the European police advisors said.

  Interior Minister Bujar Nishani in June defended changes to the organization of several police divisions, which he said “would make the force more productive in the fight against organized crime and trafficking”.

  http://www.birn.eu.com/en/101/15/4006/
  Klaus Schmidt
  Speaker

  Biography

  Mr. Klaus Schmidt, a Senior Police Officer from the Bavarian State Police with more than 40 years of service, is a veteran of all EU Police Missions in Albania.
  He was born in 1945 and is a native of Fuerth/Baveria where he joined the Police after serving his time in the military.

  Mr. Schmidt is a graduate of the Senior Command Course in Germany, the FBI National Academy, the FBI Executives training at Quantico, Virginia and at the University of Princeton, the DEA Commander training and the West Point Leadership and Command training. He studied from 1985 to 1990 Political Science and Sociology at the University of Wuerzburg and was granted a scholarship for the University of Southern California where he graduated the Delinquency Control Institute. He is a Graduate of the Senior Executive Class on Counterterrorism at the College for Security Studies in Germany.

  Mr. Schmidt held several senior positions within the Bavarian State Police, the German Senior Command College, the European Drugs Unit and at Europol. He served as Commander of the MAPE Mission, Head of Operations with the ECPA-A Mission and Deputy Head of Mission with PAMECA (2002-2004).
  His service in the Police includes several years in the Bomb Squad of the Bavarian State Police, where he also received training as a diver for underwater demolition.

  Mr. Schmidt worked during this period of time as instructor for Special Forces in Bavaria, on federal level and abroad. His main professional experience lies within combating Serious and Organised Crime.
  Mr. Schmidt received several decorations for his service including the West Point Leadership Award.
  As Head of the Mission he represents the project on high level towards the Albanian authorities, the European Commission, the EU Member States and the International Consortium of Donors. He orchestrates and monitors PAMECA?s activities and evaluates the quality of reports and analysis.
  According to a decision of the Government of the Republic of Albania dated 23 June 2005, Mr. Schmidt was appointed as Professor for International Strategic Management for his role of implementing a new national command, leadership and management system for the ASP.
  Biography for Douglas Adams

  The Deputy Head of Mission is Douglas Adams, a retired Senior Police Officer from the UK.
  His service with Essex Police spanned 34 years where he worked in a variety of uniformed specialisms, including Public Order Police, Firearms Operations, Underwater search, Critical Incident Management and Traffic Policing. This also included Marine and Air Support, Police dogs and horses.
  He has attended numerous training courses at the UK Police Staff College at Bramshill as well as specialised training at various institutions throughout the UK.
  He was directly involved, in different roles, in the successful peaceful resolutions of the last three aircraft hi-jackings at Stansted Airport.
  He first served in Albania in 2001 when as Chief of Personnel, he was required to close the Multi-national Advisory Police Element-WEU Mission, (MAPE). He continued in Albania with European Community Police Assistance ? Albania, (ECPA), as a Strategic Adviser to the Albanian State Police. His main project at this time was to assess the Albanian police infrastructure needs. He returned to the UK in 2002.
  Here he served as Driver/Logistics Manager for Essex Police until January 2005 when he returned to Albania as Deputy Head of Mission/Operations Manager for the Police Assistance Mission of the European Community to Albania,(PAMECA).
  Within this role he is responsible for coordinating the activities of 16 International experts specializing in the fields of Organised Crime, Counter Terrorism, Public Order, Border Management, Human and Material Resources, Criminal Justice, Training, Strategic Advice and Information Technology Management.
  The International Experts represent 9 member states of the European Union bringing a diverse wealth of experience.

  http://www.intelligencesummit.org/speakers/schmidt.php

  „After serving many years with Police Assistance Missions in the Balkans I was very curious how Israel’s Security services are dealing nowadays with it’s problems at the borders but also preventing and combating terrorism and crime inside the state territory. The CT Mission in February 2008 organized by the Shaneson Consulting Group Inc. offered an extremely deep inside information package about the work of the State Police, the Intelligence Services, the Military and the judicial system. I was highly impressed about the professionalism and the quality of both the personal and the equipment used in the different institutions. I would like to stress in particular that the very tense situation in the country is causing an immense burden for all state institutions and I learned during this week how to deal with it. I think such a mission should be mandatory for all those who are in management positions in their home countries and have to deal with terrorism matters. The mission is not only an adequate learning process for practitioners in law enforcement but also an opportunity for senior executive personal in the Security sector in order to prepare their own organizations in the fight against terrorism. Beside the missions tight schedule the participants also found some time to enjoy wonderful historical sites and delicious food in Jerusalem and in the country. The price paid and the time used for the CT mission is a real investment for professionals and I do know for sure that I am going to join again one of the next excursions organized by Shaneson Consulting Group Inc.“

  Prof. Klaus Ehrenfried Schmidt, ACMI
  Leitender Kriminaldirektor a.D.
  2005-2007 Director of EU Police Mission to Albania PAMECA

   

  Comedy Show der Albaner Mafia: Edi Rama: „We will clean ‚jungle‘ of property titles with 11.000 hectares of fake property titles”

 6. Die Amerikaner scheitern überall mit ihre Polizei, Militär, Geheimdienst Ausbildung

  June 29, 2016

  Another U.S. Proxy Force Defeated By IS – Incompetent Training or Intent?

  The U.S. military has again failed in one of the training programs it runs in support of fighting the Islamic State. Earlier training missions had failed to create competent and willing forces. Supplies for U.S. supported forces ended on the black markets or directly in the hands of the Islamic State. Is all this really incapability or is there some intent behind this?

  Yesterday the U.S. created and supported New Syrian Army, a large gang of Salafists from Deir Ezzur, proudly announced that it was attacking the Islamic State at the Syrian-Iraqi border:

 7. Reine Show, Alles Lüge damit ein paar Idioten höchste Gehälter erhalten. „wissen nicht mal, das allein der Gangster Fatmir Kuci, 2 illegale Boote in Himari stationiert hat.
  Erstmalige Koordinierung der Militär Polizei, EU Polizei Mission PAMECA IV, “ICITAP“ und der Küsten Wache

  Die Verhaftung des Fatmir Kuci, der einen Russischen Touristen mit einem Boot zu Tode fuhr zeigt auf.Keine Boote werden kontrolliert, es befinden sich praktisch alle Boote in Süd Albanien illegal in Albanien, haben oft keine Papiere.

  Man kann diese Art von Küsten Wache, welche angeblich jedes Boot im Radar hat, vergessen. Ein Betrugs Geschäft der Amerikaner

  Noch ein Skandal: Direktor des Innenministeriums: Die Rathäuser ignorieren jede Anweisung und Gesetz, auch in diesem Falle, Schwimm Zonen einzurichten, Korridiere für Boote und ansonsten ist es ein Mega Skandal, das die zuständige Polizei: die Boots Papiere nicht kontroliert.

  State police demands local authorities take immediate measures to insure proper conditions for tourists in the seaside. Head of Border Police, Genc Merepeze, said that Municipalities do not cooperate and often neglect communication with law enforcement entities.
   

   

  Es werden jetzt feste Punkte eingerichtet, wo Motorisierte Wasser Sport erlaubt ist, Mali e Robit für Durres und der einzige Platz, wo es immer auch während dem „Moratorium Skaf“ erlaubt war: in der Currila, – Porto Germane.

  Postuar: 05/08/2016 – 15:25

  Postuar: 05/08/2016 – 15:25

  Aksidenti i Himarës që i kushtoi jetën një turisti rus, ka bërë që në pikat e vend-bazimeve të skafeve dhe mjeteve lundruese në Durrës të merren masa.

  Nga plazhi i Currilave në Durrës deri te Mali i Robit në Kavajë, ekzistojnë pesë pika të tilla me mjete lundruese që shërbejnë për argëtimin e pushuesve duke praktikuar sporte të ndryshme ujore. Pushuesit thonë se nuk duhet pritur të ndodhë diçka e rëndë që të merren masa, por duhet siguruar jeta e pushuesve.

  “Nuk ka pasur kaq shumë rregull, por vetëm ditët e fundit ata po zbatohen rigorozisht. Nuk duhet të ndodhin aksidente që të zbatohen rregullat”, thotë një pushues.

  Drejtoria Rajonale e Kufirit dhe Migracionit është përgjegjëse për të monitoruar lëvizjen dhe qarkullimin e skafeve të tilla në det.

  Por kjo drejtori shpjegon se e ka të pamundur të mbulojë me mjetet e saj patrulluese në det të gjithë vijën bregdetare, dhe shton se shërbimet e përditshëm lëviznin përgjatë plazheve më të populluara për të pasur situatën nën kontroll. / Ora News

  /portali DurresLajm/

Schreibe einen Kommentar