Erneut wurde ein grosser Diebstahl in der Albanischen Staatsbank festgestellt: 21 Millionen €

Der jetzige und neue Bankpräsident, hat die Untersuchung unterstützt, sprich auch davon das die gesamte Wirtschaft praktisch zusammen gebrochen ist.

Einzige EU, US, Berliner, Weltbank, EBRD Politik: Immer mit Kriminellen, die gezielt gefördert werden als Partner:

Të suksesshmit e rilindjes

Die hohe Staatsaufsicht: Mehrere Täter sind in der Bank, wurde festgestellt, weil mit System gestohlen wurde. Kriminelle Gruppen wie schon unter dem vorherigen Bank Präsident Fullani, plündern die Bank. Beide Haupt Tresor Schlüssel in Hand von nur einer Person, was ebenso Welt Premiere der Dreistigkeit und Inkompetenz ist. Die Collaku Mafia Clan, baute damit ein illegales Appartment Haus in der Nähe des Finanzamtes, kontrolliert die Tourismus und die Küsten Agentur. Dorian Collaku, Ex-Sicherheits Chef der Bank,ist der Ehemann von der Nichte des Adrian Fullani und so konnte man ungehindert stehlen.

Diesmal wurde festgestellt, das umgerechnete 21 Millionen €, überwiegend in Albanischer Währung gestohlen wurden, wie aus einem geheimen Bericht, der bei der Staatsanwaltschaft liegt, hervorgeht.

Jedes Controlling wird von Kriminellen übernommen. Ehefrau im korrupten Mafia Justiz Apparat, das macht sich auch gut.

Ariane Fullani, Mafia Richterin der grossen Verbrecher Kartelle

Es kann also nicht überraschen, wenn die Kinder vom früheren Bank Präsident Fullani, oder die Tochter von dem Generalstaatsanwalt: Adriatic Llalla, ein Luxus Leben führen, das mit den Einkünften der Familie nie zuerklären war.

Praktisch sind viele Institutionen, Ministerien Sammel Clubs, wo man nur Geld stiehlt. Am meisten von der vollkommen EU, EBRD, Weltbank, welche von der Mafia schon lange unterwundert ist. Ausländer, wie der EBRD, Weltbank Leute, Projekt Leiter, fast immer inkomptend, kommen im Internationalen System nur zum stehlen nach Albanien.

Das EU und Deutsche Modell wurde nur kopiert

Aktualitet Elton Qyno
03 Gusht 2016 – 07:16 | përditesuar në 16:29

Një raport sekret i Kontrollit të Lartë të Shtetit, i mbërritur në Prokurorinë e Përgjithme dhe 5 institucione të tjera, hedh dritë mbi megaskandalin e vjedhjes së parave në Thesarin e Bankës së Shqipërisë. Raporti i hartuar nga 6 auditues, zbulon skemën e vjedhjes së parave, njëherësh hedh dritë mbi shifrën e saktë të vjedhjes, ku KLSH ka zbuluar se nuk bëhet fjalë për shifrën prej 713 milionë lekë të reja, siç deklaroi ish-guvernatori Fullani, por për 2.9 miliard lekë, e përkthyer kjo në 21 milion euro që mungonin në thesarin e Bankës së Shqipërisë. Kjo sasi lekësh nuk është vjedhur nga një person i vetëm por siç thonë audituesit në raport, në këtë skemë janë implikuar disa zyrtarë të bankës dhe drejtues të Bankave të Nivelit të Dytë, duke dyshuar se kanë përdorur dokumentacion fallco në procesin e dorëzimit të lekëve për shkatërrim. Kjo shifër është mbajtur sekret, me qëllimin e vetëm për të mos krijuar panik në tregun bankar, pasi publikimi i skemës së kësaj megavjedhje parashikohej të sillte në atë periudhë, tërheqjen e depozitave nga qytetarët dhe prishjen e ekulibrit bankar.Për shifrën e sipërcituar mësohet të ketë pasur dijeni dhe zyrtarë të FMN. Ky raport vijon të qëndrojë në Prokurorinë e Përgjithshme dhe se kjo e fundit asnjëherë nuk ka hetuar në këtë drejtim.

Vjedhja 21 milion euro
I pari që ka ngritur zërin për skandalin e vjedhjes së Bankës së Shqipërisë dhe ka kërkuar një audit në thesar, ka qënë deputeti i PS njëherësh dhe Kryetari i Komisionit Parlamentar të Ekonomisë Erjon Braçe. Braçe, i ka kërkuar KLSH që të kryejë një auditim te menjëhershëm në Bankën Qëndrore, për shkak se është cënuar imazhi dhe siguria e sistemit bankar. Shkresa e zotit Braçe mban datën 25 korrik 2014. Ndërkohë që dy ditë më parë në 23 korrik, KLSH, kishte nisur kontrollin me objekt: ”Auditimin e Përputhshmërisë Administrimit të Fondeve Logjistike “Arka Stok” në Bankën e Shqipërisë me Kuadrin Rregullator në Fuqi”.Por në fakt ky kontroll ka nisur katër muaj me vonesë, kjo pasi anëtarët e auditimit nuk kanë pasur çertifikatë sigurie. Pas paisjes me çertifikata sigurie, grupi i auditit ka nisur punën duke konstatuar se në arkën stok mungonte një sasi prej 2.9 miliard lekë, e përkthyer kjo në 21 milion euro. Me këtë shifër janë njohur krerët e 5 institucioneve shtetërore përfshirë dhe Erjon Braçen, ku asnjëri prej tyre nuk ka folur për këtë skandal, duke e lënë në hështje.

Sipas raportit vjedhja e parave është bërë nëpërmjet bankave të nivelit te dytë në vend. Kjo pasi sipas raportit disa prej ketyre bankave në bashkëpunim me punonjës të thesarit dhe Bankës së Shqipërisë, kanë bërë procesverbale fiktive, sikur kanë dorëzuar para të vjetra të destinuara për shkatërim. Po në fakt nuk kanë dorëzuar shumat financiare por kanë bërë vetëm letra. Grupi i auditimit ka gjetur dokumentat e dorëzimit të lekëve por s’ka konstatuar hyrjen e tyre. Njëherësh pas kësaj, këto banka të nivelit të dytë kanë kërkuar rimbulsimin nga BSH të parave të vjetra që ishin nxjerë nga qarkullimi, dhe me firmën e disa ish-drejtuesve të Bankës së Shqipërisë, janë lejuar të kryhen transaksionet e rimbulsimit financiar nga llogaria e BSH në llogaritë e disa prej bankave të nivelit të dytë. Ky raport sekret tashmë ndodhet në prokurori por çuditërisht për këtë pjesë nuk është kryeher asnjë hetim.

Bitraj deklaron
vjedhjen tek Fullani
Vjedhja në 2014 e Thesarit të Bankës së Shqipërisë shënoi skandalin më të rëndë, në historinë e shtetit fiskal Shqiptar. Ish-guvernatori i këtij institucioni Ardian Fullani deklaroi ne media se nga thesari i shtetit ishin vjedhur vetëm 713 milion lekë të reja, dhe ky krim ishte kryer nga një person i vetëm që quhet Ardian Bitraj që aktualisht rezulton i dënuar me 13.4 vite burgim nga gjykata e Tiranës. Por emri i Bitraj për policinë, prokurorinë dhe mediat, ka dalë vetëm një muaj pas vrasjes së një bankieri të njohur në Tiranë. Pas kësaj vrasje Bitraj ka vrapuar në zyrën e ish-guvernatorit të Bankës të Shqipërië Ardian Fullani, duke pohuar se ai ishte personi që kishte vjedhur miliona lekë nga baletat me para të thesarit të Shtetit. Bitraj deklaroi para Fullanit dhe në prokurori se këto para i ka lënë në baste sportive dhe kazino, duke mos shpenzuar asnjë qindarkë për të mira kapitale, si prona, automjete, apartamente etj. Përpara Fullanit Bitraj ka marrë të gjithë përgjegjësinë e këtij krimi të rëndë që tronditi institucionet e Shtetit Shqiptar, duke bërë vetëm një bashkëfajtore në këtë krim punonjësen e thesarit të Shtetit, Mimoza Bruzian, edhe kjo tashmë e dënuar me 10 vite burg, pasi konstatoi vjedhjen dhe nuk kishte raportuar tek eprori skandalin.

Bitraj s’dinte shifrën
Fullani nxorri 713 mln
Vetë Përgjegjësi i dy arkave të parave, asaj në veprim dhe arkës stok, Ardian Bitraj nuk ka qënë në dijeni se sa lekë kishte vjedhur. Për një person që ishte shefi i dy arkave të parave të shqiptarëve dhe që mbante çelësat i vetëm, shifra nuk kishte interes. Për vjedhjen e Bankës së Shqipërisë askush nga drejtuesit e saj nuk ka qenë në dijeni ose në të kundërt bënin sikur s’dinin se çfarë po ndodhte, dhe për pasojë as nuk ishte planifikuar ndonjë inventarizim. Një proces i tillë është urdhëruar të kryhet vetëm pasi ish-përgjegjësi i Thesarit të Shtetit Ardian Bitraj ka rrëfyer para tre drejtorëve se për katër vite kishte vjedhur sasi të mëdha lekësh. Fill pas datës 21 korrik 2014, ku u denoncua skandali, në pasditen e kësaj date me një urdhër të Zv/guvernatores Elisabeta Gjoni janë ngritur në mënyrë të mënjëhershme dy grupe inspektimi me punonjësit e Bankës së Shqipërisë, për të kryer inventarin. Njëri grup do verifikonte kutitë e parave që duhet të shkatëroheshin ndërsa grupi tjetër të shikone gjëndjen e kutive ku mbaheshin lekët e reja të ardhura nga Zvicra.Deri në këtë datë prej dy vitesh në bankë nuk janë kryer inspektime, por vetëm disa inventarizime sporadike, dhe jo të imtësishme.Për të hedhur dritë mbi “gjëmën” që i kishte ndodhur, procesi i inventarizimit të parave ka nisur që prej pasdites së 21 korrikut 2014 dhe ka zgjatur deri në 24 korrik.

Momenti i fundit kur është përpiluar procesverbali për inventarizimin e parave që do shkatëroheshin,ka përfunduar në mesnatë, pikërisht në orën 23:30. Me anën e këtij procesverbali inventarizuesit kanë dalë në përfundimin se në total janë vjedhur 713 milion lekë të reja, keto kartëmoedha të dëmtuara dhe jo të dëmtuara. Fullani u mundua të “çfryjë” skandalin duke pohuar se lekët e vjedhura ishin 713 milion lekë dhe se kishte çeduar vetëm faktori “njeri” dhe jo sistemi i sigurisë. Kjo shifër e deklaruar nga Fullani u konsiderua e mirqënë dhe nga tre ekspertë kontabël të caktuar nga njësia hetimore Task-Forcë, pranë prokurorisës së Tiranës që po hetonte ngjarjen.Por çfarë ka ndodhur?

skema

Redaksia online
a.n shqiptarja.com

7 Gedanken zu „Erneut wurde ein grosser Diebstahl in der Albanischen Staatsbank festgestellt: 21 Millionen €“

 1. Die Deutschen und EU Vorbilder: Ein kriminelles Construkt, rund um Jörg Asmussen, Steinmeier, Steinbrück und Kollegen denen die Moral und der Verstand abhanden kam.

  Deutsche Bank als Vorbild ein Gangster Syndikat.

  Ein Experte über die Gangster: Josef Ackermann: Null Banker, Null Kompetenz, Nonnenmacher und alle Landesbanker, die alle plötzlich keine Banker mehr waren.

  Jörg Haider über die Banken Mafia: alle Deutschen Landesbanken, alle US Banken, Deutsche Bank, KfW, Raiffeisenbank usw. Kurz darauf verunglückte Jörg Haider.

 2. noch ein internationaler Betrug: Die Internationale Handelsbank wurde in Tirana geplündert

  FOTO/ Si u grabit kasaforta e BKT Bank tek ish blloku
  Postuar në 08 Gusht, 2016 11:08

  Dyshohet se hajdutët e degës së BKT Bank, tek ish Blloku, punuan disa netë për të çarë murin, që i çonte të kasaforta. Nuk dihet sa para kanë arritur të marrin, por pa gjë nuk dolën, tha policia. Pasi çanë murin dhe hynë në dhomën e kasafortës, grabitësit arritën të marrin një shumë të konsiderueshme parash, që gjendej në bankë.

  Është i pashmangshëm dyshimi se një person brenda bankës i informoi për vendndodhjen ekzakte të kasafortës, dhe mundësinë për ta hapur atë.

  Për të depërtuar në dhomën e kasafortës, grabitësit punuan nga kati i nëndheshëm i pallatit. Dikur ambjenti funksiononte si kazino. Pas falimentimin ka qenë i boshatisur.

  http://www.lapsi.al/lajme/2016/08/08/foto-si-u-grabit-kasaforta-e-bkt-bank-tek-ish-blloku#.V6idgNGYrCI

 3. Beschädigte Banknoten werden zu 80 % den Privatbanken ersetzt. Durch Betrug, erhielten aber einige wenige Banken: 100 % zwischen 2010 – 2014, der Profit wurde zwischen der Banken Mafia mit Fullani, und privaten Banken aufgeteilt.

  Shocking details have emerged from a State High Control report on how private banks and the Central Bank of Albania have issued from circulations damaged banknotes in the period between 2010 and 2014. Investigations started first after the reported robbery in July 2014, but findings were even worse.

 4. angeblich soll der Geheime Bericht nicht existieren!

  Der unerklärliche Reichtum des Vorstandes der National Bank of Albania, wo Vorstands Mitglieder wie der Gangster Ourel Bykylbashi, Sozial Wohnungen als Obdachlose erhielten.

  Ekonomi Nga Adriatik Doçi
  12 Gusht 2016 – 07:42 | përditesuar në 09:38

  Zbardhet pasuria e anëtarëve të Këshillit Mbikëqyrës së Bankës së Shqipërisë, e cila sipas një raporti sekret të KLSH, është përfshirë në një tjetër skandal të rëndë financiar, me bankat e nivelit të dytë, ku janë përvetësuar dhe ndarë 21 milionë euro. Përgjatë dy viteve të fundit, 2014-2015, njerëzit që mbikëqyrin veprimtarinë, politikat e administrimit dhe operacionet e Bankës se Shqipërisë, kanë deklaruar pranë ILDKP vila në bregdet dhe jashtë Shqipërisë, apartamente në Tiranë, makina të shtrenjta, të ardhura nga bizneset, llogari bankare etj. Anëtari i Këshillit Mbikëqyrës, Petraq Milo, deklaron se është bashkëpronar me 75 për qind i një apartamenti në Tiranë, me vlerë 53 037 lekë si dhe bashkëpronar i një shtëpie banimi në Vlorë, përfituar me trashëgimi. Milo deklaron gjithashtu një makinë me vlerë 17 mijë euro, 190 mijë euro sigurim jete në Francë, 57 627 euro plan për sigurim banese, 5 287 euro nga titujt financiar, 1 312 884 lekë të ardhura nga puna në Universitetin e Tiranës, 4 795 385 lekë të ardhura nga konsulenca, 2 003 915 lekë të ardhur nga Këshilli Mbikëqyrës, 4 147 881 lekë interesa nga bono thesari, 2 600 euro të ardhura nga qiratë, pagën e djalit, pagën e bashkëshortes dhe disa llogari bankare.

  Denada Prifti
  Anëtarja e Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, Denada Prifti deklaron se është pronare e një shtëpie për t’u restauruar në Spanjë, të cilën e ka blerë për 7 675 euro. Po ashtu zonja është pronare e një trualli me sipërfaqe 419 m2 në Gjermani, blerë më 01.10.2014, për 13 000 euro. Ajo thotë se ka marrë një kredi 30 000 euro, ndërsa deklaron një veture tip Citroen C5 me vlerë 32 802 euro, veture tip Smart me vlerë 11 555 euro, ortake me 100% i shoqërisë “Enrima GmbH” etj. Denada Prifti deklaron 48 191 euro të ardhura nga paga në Komisionin Europian, 1 680 703 lekë nga Këshilli Mbikëqyrës, 33 458 euro të ardhura nga paga si eksperte etj.

  Elisabeta Gjoni
  Elisabeta Gjoni, anëtare e Këshillit Mbikëqyrës ka përfituar një apartament si e pastrehë, me sipërfaqe 84.4 m2, nga Enti i Banesave, me vlerë 1 428 592 lekë. Por zonja në fjalë rezulton pronare e një tjetër apartamenti banimi me sipërfaqe 96 m2, përfituar me trashëgimi nga prindërit. Po ashtu, ajo deklaron se ka blerë një tjetër shtëpi, me anë të një kredie të marrë në Maji të 2012, me afat shlyerje për 30 vjet. Gjoni deklaron gjithashtu 3 623 329 lekë të ardhura nga Banka e Shqipërisë, 903 148 lekë honorare dhe 28 850 lekë të ardhura nga mësimdhënia.

  Deklaratat
  Njerëzit që mbikëqyrin veprimtarinë e BSH kanë deklaruar pranë ILDKP vila në bregdet dhe jashtë Shqipërisë, apartamente në Tiranë, makina të shtrenjta, të ardhura nga bizneset, llogari bankare etj.

  Paradoksi
  Elisabeta Gjoni, anëtare e Këshillit Mbikëqyrës ka përfituar një apartament si e pastrehë nga Enti i Banesave, me vlerë 1 428 592 lekë, por zonja rezulton me tre apartamente dhe me shumë të ardhura.

  Shtëpi 7 mijë euro
  Anëtarja e Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, Denada Prifti deklaron se është pronare e një shtëpie për t’u restauruar në Spanjë, të cilën e ka blerë për 7 675 euro.

  Dekleratat e pasurise se anetareve te Keshillit Mbikqyres te Bankses se Shqiperise
  tableat e pasurive bsh

  tableat e pasurive bsh

  tableat e pasurive bsh

  tableat e pasurive bsh

  tableat e pasurive bsh

  tableat e pasurive bsh

  Redaksia Online
  l.q/Shqiptarja.com

  Licenza Creative Commons

 5. Der Skandal wird immer Grösser.
  Skandali i kartmonedhave, hapen hetimet ndaj BSH dhe bankave të dyta
  02/09/2016

  Prokuroria e Tiranës ka nisur hetimet për skandalin me karmonedhat e dëmtuara gjatë viteve 2010-2014, të denoncuar në një raport sekret nga Kontrolli i Lartë i Shtetit.

  Burime nga Prokuroria thanë për Top Channel se hetimi ka nisur pas një kallëzimi të vetë KLSH-së dhe do të drejtohet nga njësia taks forcë në organin e akuzës së Tiranës. Sipas tyre, në fokus të hetimit do të jenë veprimet e personave që kanë drejtuar bankën e shqipërisë përgjatë periudhës 2010-2014.

  Pas vjedhjes së bujshme në Bankën e Shqipërisë, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka hetuar praktikën sesi Banka e Shqipërisë dhe bankat private kanë nxjerrë nga tregu kartëmonedhat e dëmtuara nga janari i vitit 2010 deri në korrik të 2014-s.

  Përfundimet e kontrollit janë listuar në një raport sekret, i cili u publikua nga Top Channel. Sipas raportit, e gjithë skema e këmbimit të kartëmonedhave të dëmtuara ka funksionuar në mënyrë të jashtëligjshme, duke u marrë qytetarëve dhe buxhetit 541 milionë lekë. KLSH thotë se këto para janë përfituar në mënyrë të paligjshme nga disa banka private, me bekimin e Bankës së Shqipërisë.

  http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=334541#kryesoret

  Korruption in Albanien Bankräuber von der Zentralbank

  Ardian Fullani, Zentralbankchef Albaniens, saß zwischenzeitlich in Haft. Mittlerweile wurde er abgesetzt.

  Wie im Spielcasino: Jahrelang hat sich ein Mitarbeiter der Zentralbank von Albanien einfach Geld aus dem Tresor geholt. Seine Kollegen wussten Bescheid.

  Von Florian Hassel, Belgrad

  http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/korruption-in-albanien-die-bankraeuber-von-der-zentralbank-1.2139099

   

  Notenbankchef nach 5-Millionen-Euro-Diebstahl verhaftet

  Jahrelang soll ein Mitarbeiter der albanischen Zentralbank frische Geldnoten gestohlen haben. Nach Dutzenden Verhaftungen in dem Fall werden nun auch schwere Vorwürfe gegen Zentralbankchef Fullani erhoben.

  05.09.2014

   

  http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/albanien-notenbankchef-nach-5-millionen-euro-diebstahl-verhaftet-13138505.html

 6. State Supreme Audit claims the damage BoA caused is 524 million lek
  19/09/2016 – 18:29

  The Parliamentary Economic Commission called on the Chairman of the State Supreme Audit and the Bank of Albania’s governor today to report on the SSA’s lawsuit regarding the deficit caused to the state budget by their process of removing the old banknotes from the market between 2010 and 2014.

  The Chairman of the Parliamentary Economic Commission declared that the Bank of Albania’s law on regulation and the way the law has been applied by relevant directories, will be reviewed.

  “We were informed about BoA’s auditing. The SSA claims the Bank of Albania has caused a 542 million lek deficit while removing the old banknotes from the market. The State Supreme Audit has asked for damage compensations. The Prosecution is investigating the case”-declared the Chairman.

  The Parliamentary Economic Commission will discuss the insurance prices in its coming meeting, which is a very sensitive issue right now.

Schreibe einen Kommentar