Ermittlungen wegen Geldwäsche, Betrug gegen Richter Arjan Aliaj und Haki Cako ?

Einer der übelsten Richter, Arjan Aliaj, der schon mal wegen Verbrechen als Richter rausgeworfen wurde, dann in 2009 wieder auftauchte unter dem korrupten Justiz Minister Bujar Nishani, einer reinen Verbrecher Familie. Wie der kriminelle Richter zu seinem Grundstück kam. Anfang August 1997, sprach der Mafia Richter Arjan Aliaj, der Familie Pelinku, ein Grundstück von 3.400 qm auf Grund von gefälchten Dokumenten zu. Die Schwester erhielt als Geschenck, in Mitten des Bürgerkrieges, dann über 300 qm Grundstück in Tirana. Das normale Richter Geschäft, rund um Erpressung, Betrug, gefälschte Dokumente.

http://www.syri.net/wp-content/uploads/2016/06/Untitled-1-3.png

Der Mafia Richter Arjan Aliaj, im Club der Tirana Justiz Mafia

Unerklärliche Reichtümer, Grundstücks Besitz in Tirana, was bei der Richter Mafia aber Standard ist, wie das alle Gross Kriminellen frei herumlaufen. Die Vermögens Kontrolle der Beamten schlug wieder zu, wo es nun neue Ermittlungen gibt, auch rund um Geldwäsche, Betrug, Bestechlichkeit der Richter Mafia.

Alt bekannte Mafia Richter wie Arian Aliaj,  schlugen zu. Dieser Richter Arian Aliaj (uralter Mafia Justiz Adel wie Richter Gjin Gjoni von Salih Berisha), wurde durch das HCJ, wegen totaler Korruption, falschen Gerichts Urteilen bereits in 2000 entlassen, als er verurteilte Mörder, Vergewaltiger, Drogen Boss freiliess. Für viel Geld kaufte er sich beim Verfassungsgericht am 2.4.2003 den Richter Posten zurück was pervers war.

Es gab keinerlei Versuch, einer vorherigen Anhörung des Polizei Chefs Haki Cako, durch diesen Richter.

Fehl Entwicklung im Polizei Dienst: Polizei Chef: Haki Cako wurde suspendiert

Alt bekannte Mafia Richter wie Arian Aliaj deren 3-stöckige Luxus Villen, immer illegal gebaut, wie bei diversen Mafia Ministern in Tirana. Der Bruder, usw. wurden als frühere Eigentümer eingesetzt.

Die Schwester änderte mehrfach den Namen, um den Erwerb der Villa zu verschleiern: Etleva Galanxhi ka deklaruar jo atësinë e vërtetë, por e ka ndryshuar atë, nga Çerçiz në Çezar.Auswahl_30

Aktualitet
14 Qershor 2016 – 20:05 | përditesuar në 20:52
Nis hetimi pasuror për gjyqtarin
Arjan Aliaj që pezulloi Çakon
Ja vila 3-katëshe e gjyqtarit, e blerë për 1 mln lekë 

Krimi ekonomik në Policinë e Shtetit ka nisur verifikim të pasurisë për gjyqtarin Arjan Aliaj. Në qendër të hetimit të nisur nga ky sektor është një vilë 3-katëshe që gjyqtari ka blerë për vetëm 1 milionë lekë.

Aliaj  i cili është gjyqtari që urdhëroi pezullimin nga detyra të drejtorit të përgjithshëm të policisë së shtetit pak ditë më parë zotit Haki Çako akuzohet për veprën penale  “Fshehje të të ardhurave”, “Mosdeklarim të pasurisë”, “Evazion fiskal, “Pastrim parash” dhe “Korrupsion”.

Burime për Report TV bënë me dije se verifikimi ka nisur pas denoncimit të qytetarëve dhe deklaratës së bërë publike nga vetë gjyqtari. Sipas të njëjtave burime hetimet janë përqendruar në kontratën e shitjes së vilës tre katëshe të gjyqtarit Aliaj, jo vetëm për shkak të çmimit prej 1 milionë lekësh por edhe për faktin se motra e gjyqtarit, Etleva Galanxhi ka deklaruar jo atësinë e vërtetë, por e ka ndryshuar atë, nga Çerçiz në Çezar.

Vila tre katëshe që ndodhet në rrugën Sami Frashëri në kryeqytet, ka qenë më parë pronë e vëllait të tij, më pas të motrës dhe se fundmi e bashkëshortes së gjyqtarit. Këto kalime pronësish, mes familjarëve të gjyqtarit kanë sjellë dyshime tek oficerët e Policisë së Shtetit, e cila ka nisur dhe hetimet me iniciativën e saj.

Etleva Galanxhi është bashkëshortja e Gilbert Galanxhit, deri para pak kohësh shef i Kabinetit të Prokurorit të Përgjithshëm, Adriatik Llalla.
(Vila 3 katëshe e gjyqtarit Arjan Aliaj)

Villa: Mafia Judge: Arjan Aliaj - Tirana
Villa: Mafia Judge: Arjan Aliaj – Tirana

(Vila 3 katëshe e gjyqtarit Arjan Aliaj)

deklarimi i shtepise i bashkeshortes se aliajt
(Deklarata e pasurisë së bashkëshortes së Aliajt në 2012)

Aliaj në qendër të akuzave nga ministri i Brendshëm dhe njëkohësisht kryeministri Rama  pas vendimit që Aliaj dha për pezullimin nga detyra të Drejtorit të Policisë, Haki Çako dhe masës së arrestit në shtëpi, për drejtuesin dhe punonjësin e Njësisë Operacionale Artion Dukën dhe Entio Xhelilajn.

Redaksia online
(s.m/shqiptarja.com)

Ndalohet riprodhimi i shkrimit!

2 Gedanken zu „Ermittlungen wegen Geldwäsche, Betrug gegen Richter Arjan Aliaj und Haki Cako ?“

 1. Die Dreistigkeit der Albanischen Mafia Richter, die nicht einmal Gesetze kennen, ist einmalig in der Welt. 80 % der Richter, können nicht ihre Vermögen und Villen erklären, wobei das System vor 15 Jahren gegründet wurde, die Politiker wie Ilir Meta als Vorbild dienten

   

  Investigim

  Integriteti i munguar: 80% e gjyqtarëve të karrierës nuk e justifikojnë pasurinë

  Të dhënat e deklaratave të pasurisë së gjyqtarëve të Apelit në Shqipëri, të analizuara nga BIRN, zbulojnë se një përqindje e lartë e tyre nuk e justifikojnë dot burimin e pasurisë së deklaruar në një ose më shumë vite gjatë karrierës në sistemin e drejtësisë.

  80% e gjyqtarëve nuk e justifikojnë pasurinë

  June 15, 2016 11:59

  80% e gjyqtarëve nuk e justifikojnë pasurinë

  Të dhënat e deklaratave të pasurisë së gjyqtarëve të Apelit në Shqipëri, të analizuara nga BIRN, zbulojnë se një përqindje e lartë e tyre nuk e justifikojnë dot burimin e pasurisë së deklaruar në një ose më shumë vite gjatë karrierës në sistemin e drejtësisë

   

  Grafiku-1-600x328

  Nga Besar Likmeta, BIRN

   

  Që nga viti 2004, si të gjithë zyrtarët e nivelit të lartë dhe të mesëm në Shqipëri, gjyqtarët kanë detyrimin ligjor që një herë në vit të deklarojnë shtimin ose pakësimin e pasurisë së tyre, për vitin e mëparshëm kalendarik.

  Deklaratat e pasurisë administrohen nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit, ILDKPKI. Nëpërmjet një kërkese të bazuar në ligjin për të drejtën e informimit, BIRN administroi nga ILDKPKI të gjitha deklaratat e depozituara nga gjyqtarët e gjykatave të Apelit deri në vitin 2015.

  Të dhënat e plotësuara nga gjyqtarët në secilën deklaratë vjetore u hodhën në një databazë dhe iu nënshtruan analizës aritmetike dhe logjike, e cili bazohet në një nga format e kontrollit të përdorura nga ILDKPKI për të hetuar pasurinë e zyrtarëve dhe është e njohur si një nga praktikat më të mira ndërkombëtare……..

  Përqindja e gjyqtarëve sipas numrit të deklaratave problematike në 10 vitet e deklarimit të pasurisë. Grafik:BIRN

  Përqindja e gjyqtarëve, të ndarë sipas numrit të deklaratave problematike në 10 vitet e deklarimit të pasurisë. Grafik:BIRN

  Në total, shuma e pajustifikuar e përmbledhur tek 64 gjyqtarët e Apelit me probleme është 332,426,031 lekë ose rreth 2.7 milionë USD.

  …………………..
  Ish kreu i Gjykatës së Apelit të Tiranës, Alaudin Malaj ka 4 deklarata vjetore me probleme, dhe në qoftë se shtohet minimumi jetik, numri i deklaratave me probleme shkon në 5. Ndërkohë, gjyqtari i i Gjykatës së Apelit Vlorë, Petrit Aliaj ka 4 deklarata me probleme dhe kjo shifër mbetet e njëjtë edhe nëse shtohet minimumi jetik.

  Paditë e bëra nga ILDKPKI kundër këtyre gjyqtarëve janë hedhur poshtë nga gjykatat dhe prokuroria, sipas të cilave në të tre rastet, akuza për fshehje pasurie ose për pastrim parash nuk qëndron.

  http://www.reporter.al/integriteti-i-munguar-80-e-gjyqtareve-te-karrieres-nuk-e-justifikojne-pasurine//

 2. der Richter hat sogar 4 Häuser inzwischen, was aber ebenso normal ist

  Aktualitet Adriatik Doçi
  01 Korrik 2016 – 07:00 | përditesuar në 07:28
  Pasuria e dyshimtë,gjyqtari Aliaj
  4 shtëpi, prona e miliona lekë
  Policia hetim pasurisë së Aliajt, Berisha e dënon
  Të tjera rreth shkrimit
  Policia hetim pasurisë së Aliajt, Berisha e dënon
  Arjan Aliaj është gjyqtari, i cili u kthye në mollë sherri mes gjyqësorit dhe qeverisë, për shkak se firmosi pezullimin nga detyra të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit, Haki Çako. Kryeministri dhe ministri i Brendshëm e konsideruan gjyqtarin killer me pagesë dhe të korruptuar, ndërsa Këshilli i Lartë i Drejtësisë, gjyqtarët dhe prokurorët e morën në mbrojtje, duke dënuar sulmet
  http://shqiptarja.com/home/1/pasuria-e-dyshimt-gjyqtari-aliaj-4-sht-pi-prona-e-miliona-lek–363657.html

Schreibe einen Kommentar