Erion Veliaj hat seinen ersten grossen Skandal. Die Verträge mit der Müll Entsorgung von „Sharre“

Müll ist immer Mafia Geschäft: Ob in Köln, RWE Geschäfte, Neapel, Camorra usw.! 1 : 1 übernommen aus Italien und Deutschland, wie der Deutsche Skandal mit der Firma Becker in Bushati zeigte.

7 Müll Entsorgungs Lizenzen ohne Ausschreibung in Tirana.

Orginal Mafia Geschäfte:, seit 15 Jahren

Edi Rama war schon in 2004 treibende Kraft bei den Müll Import Gesetzen, mit Francesco Becchetti und Koco Kokëdhimës. Francesco Becchetti ein International operierender Mafia Gangster auch Partner der Deutschen Bank, wo Alles in Albanien auch in Italien beschlagnahmt wurde. Er reaktiviert die alten Genehmigungen, obwohl der Partner Francesco Beccetti wegfällt

 

Zbulohet Dokumenti/ Rama aktiv me plehrat që në vitin 2004

Auffällig, wie bei dem Ende der Berisha, das neue Medien die Fakten bringen, was die Mainstream Presse verweigert.

Subvention, Bestechungs und Manipulations Betrug.

Betrugs Firma Annemarie Becker: nach einem Jahr Insolvent in Albanien
Betrugs Firma Annemarie Becker: nach einem Jahr Insolvent in Albanien

Erion Veliaj, ist ein Orginal Georg Soros Mann, gesponsert von den üblichen PR Agenturen des Nonsens, wie der ESI von Herrn Knaus. Georg Soros ist Weltweit ein Markenzeichen für Inkompetenz, Korruption und Betrug, das halbe EU Parlament (177 Seiten geleakte LIste) lässt sich von dem vorbestraften Berufs Verbrecher bezahlen und sponsern, darunter Martin Schulz, Knut Fleckenstein, Elmar Brok und die Grünen Pädophilen Bande komplett

und in Folge eine Staatsanwaltschaftliche Untersuchung, welche vertuscht werde sollte.

Erion Veliaj, hat nun auch seinen ersten grossen Skandal, mit Verträgen vom 15.12.2015 mit einer dubiosen Recyling Firmen: “I.B Recycling” und kompanisë 3R , bei 300.000 Tonnen pro Jahr Abfall Entsorgung, ohne das es eine Ausschreibung gab. Es gibt in den Verträgen, keinen Preis pro Tonne für die Entsorgung, wie von einem nicht Rechtskundigen Amateur ist der Vertrag entworfen.

eine 50 minutige Doku, juristische Aufarbeitung diese dubiosen und absurden Vertrages, wenn kein Preis genannt wird, für die Entsorgung. Ein Original Weltbank, Privatisierungs Mafia Projekt, mit 100 % Korruption.

LANDFILLI I SHARRES/ Zbardhet kontrata me kompaninë 3R që tremb Veliajn, ja shkeljet
Zbulohet kontrata abuzive e Erion Veliajt për landfillin e Sharrës (dokumenti)

„Të gjitha pikat e dyshimta të akt-marrëveshjes së firmosur nga Kryetari i Bashkisë së Tiranës me kompaninë 3R“

“Publicus-i” që nuk u lejua të transmetohej në Vizion Plus, për arsye se kishte investiguar mbi landfillin e Sharrës, për shkaqet e vdekjes së 17 –vjeçarit Ardit Gjoklaj, mbi shfrytëzimin e minorenëve, publikoi kontratën e firmosur mes kryetarit të Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj dhe kompanisë 3R për diferencimin e mbetjeve në landfillin famëkeq.

Emisioni që u shpërnda në Youtube dhe më pas me shpejtësi në portale e rrjete sociale, zbërtheu me anë të një juristi, pikat e errëta të kësaj kontrate (min 31:30 në videon më poshtë).

Erion Veliaj e ka fshehur kontratën dhe ka refuzuar t’ua japë mediave dhe po ashtu edhe prokurorisë që ka nisur një hetim penal. “Publicus” e ka siguruar atë nëpërmjet disa kontakteve në Drejtorinë nr 1 të Bashkisë së Tiranës.

Lapsi.al po i sjell një për një pikat e dyshimta, të cilat duket se janë edhe arsyet e fshehjes së saj nga kryebashkiaku i Tiranës.

Akt-marrëveshja bën fjalë për punësimin e individëve që mbledhin materiale të ricikueshme nëpër qytet dhe seleksionimin e këtyre materialeve para se të futën në zonën e asgjësimit të tyre.

Së pari, ajo nuk ka ardhur si pasojë e një procedure konkurimi. “Në këtë rast nuk ka pasur procedurë konkurimi, por është bërë zgjedhje e drejpërdrejtë e dy subjekteve që janë “I.B Recycling” dhe “3R”, shpjegon juristi Ledio Braho për “Publicus”.

Thënë më qartë, marrëveshja duket të ishte lidhur pasi të ishte zhvilluar një garë mes kompanive të ndryshme. Gara në këtë rast ka munguar dhe dy kompanitë janë përzgjedhur nuk dihet se mbi çfarë kriteresh.

Së dyti, në kontratë duhet të ishte përcaktuar çmimi që i detyrohet kompania “3R” Bashkisë së Tiranës për çdo kilogram apo ton mbetje të marra nga Sharra dhe që u shet kompanive të riciklimit.

“Ka një problem të madh, sepse i mungon çmimi… Duhet të kishte një aneks bashkëlidhur kontratës, ku do ishin çmimet për secilin zë, në raport edhe me sasinë përkatëse. Këtu mungon diçka e tillë dhe normalisht, një kontratë e tillë pa çmim, duket që ka diçka që nuk shkon”, thotë juristi Braho.

Mungesa e çmimit do të thotë se nuk është e qartë se ç’vlerë duhet t’i paguajë kompania “3R” bashkisë së Tiranës. Landfilli i Sharrës mbledh mbi 300 mijë ton mbetje në vit. 22 deri në 22 mijë ton janë mbetje të riciklueshme. Vetëm nga riciklimi i këtyre 20-22 tonëve sigurohen deri në 8 milionë euro të ardhura në vit.

Mbetjet që merr kompania “3R” nga landfilli i Sharrës i shet në kompanitë e riciklimit me çmime të ndryshme dhe nuk dihet sa para’ i detyrohet Bashkisë së Tiranës, pasi s’ka asnjë detyrim të përcaktuar në kontratë.

Së treti, kontrata nuk ka afat. “Kjo akt-marrëveshje bëhet me pëlqimin e palëve dhe është e vlefshme deri në dhënien me koncesion apo mbylljen e këtij landfilli”, thuhet në kontratë. Juristi Braho shpjegon se vendosja e një afati të tillë, konsiderohet pa afat, sepse si dhënia e koncesionit po ashtu edhe mbyllja e landfillit nuk është se kanë një afat të përcaktuar diku tjetër”.

Kjo do të thotë se kompania “3R” mund t’i shfrytëzojë mbetjet e riciklueshme të landfillit të Sharrës pambarimisht. Nëse Bashkia e Tiranës e prish këtë marrëveshje për shkaqe të tjera, përveç dhënies me koncesion apo landfillit, kompania “3R” mund të fitojë miliona nga dërgimi i çështjes në gjykatë.

“Çmim nuk ka, afat nuk ka, formë në të cilën duhet të bëhet largimi i personave që mbledhin mbetjet nëpër kazanët e plehrave nuk ka, kështu që e gjithë kontrata është abuzive. Fakti që nuk ka pasur një procedurë konkurrimi për zgjedhjen e këtyre dy operatorëve e bën akoma edhe më të komplikuar”, thotë juristi Braho

Bashkia nuk ka dhënë asnjë sqarim mbi këto dyshime pas publikimit të emisionit “Publicus” në internet. Këto pika të diskutueshme dhe të tjera që janë në kontratë, i shtojnë edhe me tepër dyshimet për lëvizje të shumave të mëdha të parave.

Një prej tyre është një paragraf që flet për donacione të kompanisë “3R” ndaj Bashkisë së Tiranës.

“Operatori “3R shpk” merr përsipër të bëjë donacione për llogari të Drejtorisë së Përgjithshme nr. 1 për nevoja të kësaj të fundit për mirëmbajtjen e landfillit, që të dalin prej buxhetit të saj deri në shumën 2 milionë lekë në vit”, thuhet në kontratë. Por ky donacion është i paqartë. “Sepse të thuash 2 milionë lekë, është nga 1 lek deri në 2 milionë. Është një interval i gjerë, i cili lë vend për abuzime dhe nuk kuptohet arsyeja”, thotë juristi për “Publicus”.

Akt –marrëveshja, që mban firmën e Erion Veliajt dhe administratorit të kompanisë 3R, Edurim Teqja, poi fshihet edhe prokurorisë, ndonëse ligji parashikon edhe arrestimin e atyre personave që nuk e dorëzojnë atë, pasi konsiderohen se pengojnë zbardhjen e të vërtetës në një hetim penal.

Kjo ishte edhe një ndër akuzat mbi të cilat u arrestua Shpëtim Gjika kur drejtonte Bashkinë e Vlorës.

Prokurorët po i kërkojnë Bashkisë së drejtuar nga Erion Veliaj edhe manualin e sigurisë së punonjësve. Duke parë pikat në të cilat kontrata duket se çalon, është e kuptueshme përse Erion Veliaj e mban atë të fshehtë. Mbi të ai ka hedhur firmën e tij. Ajo e bën atë drejpërdrejtë përgjegjës! /Lapsi.al

7 Gedanken zu „Erion Veliaj hat seinen ersten grossen Skandal. Die Verträge mit der Müll Entsorgung von „Sharre““

 1. Warum die Clubs vor allem im Block praktisch als Drogen Umschlag Platz dienen, zeigt Defizite der Stadt Polizei. Es begann schon mit der Disco „Albania“ in 1995 vom Super Drogen Baron: Sokol Kociu mit einem Schweizer

  Drogen in Tirana in den Clubs, Alles ist zu bekommen wie früher unter Polizei Schutz und ein Verwandter des Lokal Inhabers ist der Präfekt von Berat, von Edi Rama eingesetzt. Es gibt Drogen Partys, wo die Polizei mit Garantie nicht erscheint und Razzien werden verschoben, wenn der Besitzer es wünscht.


  20161011-203004 von e-d21

  http://www.balkanweb.com/site/video-droge-sheshit-ne-lokalet-e-tiranes-sa-lehte-blihet-hashashi-e-kokaina-dhe-si-kamarieret-i-joshin-klientet/

  1. Georg Soros Treffen in Göteburg, oder eingekaufte Ratten, wie bei den Deutschen Banden von Elmar Brok, Fleckenstein, Martin Schulz, der Grünen Bande angefangen.

   13 Tetor 2016 – 20:18 | përditesuar në 20:33
   Pas çmimit për Inovacion që mori javën e shkuar në Lubjanë, për drejtimin e Tiranës, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, u ftua për një vizitë zyrtare një ditore në Suedi, ku u nderua edhe me Çelësin e Qytetit të Gotheborgut.

   Menaxhimi qyteteve, por edhe zbatimi i projekteve që sjellin jo vetëm përmirësim të shërbimit ndaj qytetarëve, por edhe që janë paqësore ndaj ambientit, kanë qenë çështjet për të cilat ai diskutoi në një sërë takimesh me zyrtarët suedezë. Ai u prit fillimisht në një takim nga Sekretari i Shtetit, Oscar Stenström, me të cilin diskutoi mbi mundësitë e bashkëpunimit mes Bashkisë së Tiranës dhe atyre suedeze në shkëmbimin e përvojave, por edhe për projekte konkrete zhvillimi.

   http://shqiptarja.com/foto/254561.jpg
 2. max. 1 Jahr, dann sind 80 % der Albanischen Politiker und Adminstrativen korrumpiert.
  Typisch Georg Soros Stile. Man täuscht ein Kleid angeblich von der Gorssmutter gemacht vor, was 2.000 $ kostete.

  Mashtrimi i gruas së Veliajt: Ma qepi gjyshja fustanin. Në të vërtetë fustani kushton 2 mijë dollarë

  Mashtrimi i gruas së Veliajt: Ma qepi gjyshja fustanin. Në të vërtetë fustani kushton 2 mijë dollarë

  21:42, 15/10/2016 Bashkëshortja e Erion Veliajt, Ajola Xoxa duket se këtë herë ia ka bërë “gropën vetes”. Në një postim të saj në Instagram Ajola është prezantuar me një fustan të këndshëm dhe ajo e ka shoqëruar me shënimin: Ma ka qepur gjyshja.

  Por mashtrimin e Ajolës duket se jo të gjithë e kanë marrë si të vërtetë. Faqja në Facebook Lolita i ka zbuluar të vërtetën. Fustani që mban veshur Ajola është ka krijuar “Dolce & Gabbana” dhe kushton rreth 2 mijë dollarë, më saktë 1985 dollarë.

  Image

  Lexo edhe

 3. 30 % aller illegalen Appartment Häuser, von Verbrecher Banden, die schon vor 2009 Edi Rama finanzierten will man in Tirana legalisieren, inklusive aller Betrüger, welche oft unfertige Häuser verkauften, denn Alles ist 100 % Betrug, inklusive Kredit Betrug ohne Ende. Straffrei in Albanien, diese Immobilien Betrügereien, wo praktisch 80 % alle Politiker daran und 90 % aller Staatsanwälte, Richter: 100 % der Baupolizei daran beteiligt sind.

  Der falsche Weg, denn in 2016 ging es unter dem Schutz krimineller und zuständiger Bau Polizei und Staatspolizei Direktoren weiter, wie der Fall Natasho Paco in Durres zeigt.

   

  Aktualitet
  30 Tetor 2016 – 12:26 | përditesuar në 13:33
  Veliaj-qytetarëve: Përfitoni nga
  amnistia dhe hipotekoni pallatet

  Banorëve të Njësisë 7 në Tiranë u është shtuar edhe një tjetër bllok i rikualifikuar urban. Banorët që jetojnë përgjatë Rr. “Shefqet Musaraj” kanë tashmë, jo vetëm një rrugë të re, por edhe hapësira tërësisht të sistemuara, që ofrojnë mundësi dhe standarde më të mira urbane. Bashkia e Tiranës përfundoi investimin për ndërtimin e rrugës, si dhe të gjithë bllokut të banimit nr. 22, i cili përbëhet nga banesa 5 katëshe të ndërtuara para viteve ‘80 dhe disa pallate të reja.

  Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i cili shoqërohej edhe nga deputetja e PS, Vasilika Hysi, vlerësoi faktin se falë vendosmërisë së administratës së re, edhe në këtë lagje u bë prishja e ndërtimeve pa leje që nuk lejonin një komunikim normal të mjeteve dhe njerëzve. “Falenderoj qytetarët të cilët janë treguar të duruar teksa kemi prishur shumë prej ndërtimeve pa leje. Pas gjithë histerive që dëgjojmë, ja ku jemi sot, jetohet më mirë kur prishen pengesat, kur prishen muret, hiqen zaptimet dhe fitohet hapësirë publike, lulishte dhe kënde çlodhëse për qytetarët. Jemi një bashki që ndërton ura dhe hap dyer, e jo mure dhe pengesa”, tha Veliaj.

  222

  Kryebashkiaku i Tiranës kërkoi mirëkuptimin e banorëve të Tiranës për vështirësitë që mund të hasin si pasojë e këtyre investimeve që po bëhen në gjithë qytetin, por theksoi se ato janë ndërhyrje të nevojshme që synojnë të përmirësojnë kushtet e jetesës në komunitet. “Kemi hapur 100 kantiere në qytet, ndaj i falenderoj qytetarët në të gjitha pjesët e qytetit, për mirëkuptimin. Janë punë që duhen bërë, të cilave në fakt u kishte kaluar koha”, shtoi Veliaj. Ai ka garantuar qytetarët, se është vetëm çështje kohe që investimet e lagjeve të fillojnë e të prekin edhe njësinë ku jetojnë. Veliaj theksoi se me ndryshimet ligjore, për çdo ndërtim të ri do të jetë përgjegjësi e firmave ndërtuese për të bërë urbanizimin e lagjes dhe zonës përreth.

  “Nëse sot, në kushtet e emergjencës, është bashkia ajo që po rehabiliton këto territore mes pallateve, nga tani e tutje, për të gjitha lejet që do jepen me planin e ri urbanistik, kjo do të jetë detyrë e zhvilluesve; pra, të paguajnë taksën e ndërtimit dhe të rregullojnë hapësirat që preken nga zhvillimi i tyre. Ai që ka pak do paguajë pak, por ai që fiton shumë apo që zhvillon shumë, sigurisht do kontribuojë më shumë, si në taksa, si në rehabilitimin e hapësirave publike”, tha kryebashkiaku Veliaj. Ai ka ftuar të gjithë qytetarët që për arsye apo shkaqe që nuk lidhen me ta, por që kanë të pahipetekuara apartamentet e tyre, të përfitojnë nga mundësia që ofron vendimi i Këshillit Bashkiak për t’i bërë këto prona pasuri të tyre të ligjshme…. http://shqiptarja.com/Aktualitet/2731/veliaj-qytetar-ve-p-rfitoni-nga–amnistia-dhe-hipotekoni-pallatet-382830.html

 4. Der Gemeinderat weiß Nichts von der Brücke,. Erion Veliaj, macht so weiter wie Edi Rama als Bürgermeister von Tirana. Insgesamt ist Erion Veliaj, aber durchaus ein guter Bürgermeister, wenn man seine Vorgänger, oder Salih Berisha – Lulzim Basha, Edi Rama sieht

   

  Bojaxhi accuses Tirana Municipality of building new bridge without permission
  27/12/2016
  Bojaxhi accuses Tirana Municipality of building new bridge without permission

  The Tirana Municipality has just built a new bridge over the Lana river, but Gjergj Bojaxhi, one of the critics of several municipal projects, launched accusations that the legal procedures have not been followed for that bridge and for other projects around Tirana.

  “The Municipality has built a parallel system, illegal and non-administrative with our taxes. We don’t know who pays for these projects, and why they are done against the law. The bridge was built illegally, has no sign. If the law would be implemented, the State Police would have arrested whoever has built that object”, Bojaxhi declared.

  Top Channel interviewed some passerby citizens about the bridge. “We feel safer with the new one. The older is dangerous. Ever cars have gone through it. I’ve seen a Smart driving over it”, one of them says.

  The Municipality not only rebukes Bojaxhi’s accusations, but they also add that the building of this bridge was a request made by the community.

  The old bridge will be destroyed after the inauguration of the newer one.

  http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=18745&ref=fp#.WGPRZ2fU7CI

Schreibe einen Kommentar