Edmond Panariti: LSI Skandal der billigen Räuberei, als man die Gelder vom Fund für Tier Impfungen stahl

620.000 € erhielt das Landwirtschafts Ministerium, für vorsorgliche Impfungen von Rindern, gegen eine Krankheit und es wurde vorläufig verboten, einheimische Rinder in den Verkehr zubringen.

Geimpft wurde Nichts, das Geld ist weg im Mafia Minister der LSI mit Edmond Panariti, hier mit einem Gross Gangster bei der Einweihungs Party, des illegalen Geldwäsche Hotel in Sarande, von dem „Pablo Escobar“ des Balkans: Klement Balili.

Noch schlimmer im Spektakel des Verbrechens ist Edmond Panariti, das er den Diebstahl des komplette neuen Fischereihafen von Durres akzeptiert, der von der kriminellen Prominenz privat als geraubter Hafen betrieben wird, Italienische Verbindungen ausgebaut werden. Zitate von Edmond Panariti, über den neuen Fischereihafen: „der Hafen wurde noch nicht übergeben, wichtige bezahlte Infraktur wie die Kühl Anlage und Fisch Markt nie gebaut und installiert. 50 Meter schmäler wurde der Hafen gebaut, entgegen den Verträgen und Bauplänen von STRABAG, das Geld gestohlen und von der Prominenz der Mafia nun geraubt, vom Minister geduldet.

Edmond Panariti, war gerade ebenso die anderen Banditen in den USA, um den Mentoren des Internationlen Verbrechens: Hillary Clinton sich anzubiedern, für 30.000 $ Lobby Geld im Monat, wo es ein FBI Skandal ist, das Edi Rama, für ein Foto mit Obama in 2012, :: 80.000 $ bezahlte.

Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister
Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister (Rücken)

Einer der aktuellen Skandale: Das Mafia Transport Ministerium, mit „Klement Balili“, der in Griechischen Medien als „Paplo Escobar“ des Balkans erwähnt wird

Jetzt reiste  „Phantom Reformern“ Ilir Meta, überstürzt zu einem Termin im Justiz Ministerium nach Washington!

Edi Rama verschwindet auch schnell aus dem Lande, zu einer Hochzeit der Familie Recep Erdogan und im Albanischen Wunderland ist die Akte: des „Pablo Escobar des Balkans“: Klement Balili, vollkommen leer und gelöscht im Polizei System TIMS !

Man kennt keine Gesetze, Null Standards und Kompetenz und wird AKU Tourismus Lokal Inspektor

Business owners ignore temporary government ban on local meat
30/07/2016
Business owners ignore temporary government ban on local meat

Despite the Ministry’s order to ban sales of local meat, merchants are not respecting it. Several butchers in Tirana are selling it normally.

Business owners admit outside cameras the meat they sell is outside the government’s control grid.

The Ministry has banned it to prevent the spread of nodular dermatosis, a disease that doesn’t affect people but is fatal for animals and spreads rapidly.

The Veterinary Director at the Ministry of Agriculture says the government has acted on time, and the animals will keep being healthy. But footage in the market show the order is not being implemented, and meat is being sold wherever salesmen see it fit.

http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=17700&ref=fp#.V5zyV571GlN

Megaskandali qeveritar me vaksinimin e bagëtive

Qeveria shqiptare nuk i është përgjigjur nevojës reale emergjente që paraqiti Ministria e Bujqësisë, për të përballuar parandalimin e sëmundjes së Gjedhit të quajtur “Dermatoza Nudelare” Capripoxvirus bovis nodularis, sëmundje e “importuar” nga vendet kufitare me Shqipërinë. Jo vetëm që qeveria shqiptare nuk i dha Ministrisë së Bujqësisë asnjë qindarkë financim shtesë, për të bërë mbrojtjen paraprake të Gjedhit nga kjo sëmundje shkatërruese për ekzistencën e blegtorisë, por me një vendim të posaçëm e absurd sa për të krijuar imazhin fiktiv sikur “e financoi këtë emergjencë veterinare”, bëri ndryshimin e destinacionit të disa fondeve buxhet shtetëror, që i kishte akorduar bujqësisë shqiptare dhe ushqimit për sektorë të tjerë!
“Rilindja” bëri “akrobaci” antikushtetuese me buxhetin, nuk dha asnjë qindarkë fond emergjence
Ministria e Bujqësisë, paçka se dha alarmin e bëri kërkesa këmbëngulëse, nuk u mbështet nga qeveria me asnjë qindarkë fonde emergjence, për përballimin dhe menaxhimin e situatës së krijuar prej sëmundjes së pritshme të Gjedhit, të skeduar si “Dermatoza Nudelare”. E jo vetëm kaq, por i hoqi kësaj ministrie edhe një fond të madh me vlerë 620 mijë euro, nga një sektor tjetër i rëndësishëm dhe ia kaloi për menaxhimin e kësaj sëmundjeje. Në mungesë të mbështetjes prej qeverisë shqiptare, BE dërgoi 25 mijë doza vaksine për sëmundjen “Dermatoza Nudelare”. Në fakt, buxheti i shtetit ka të parashikuar fonde emergjence “gati” për sektorin e blegtorisë, i cili siç dihet përballet në çdo stinë të vitit me sëmundje e problematika të tjera, deri ekzistenciale për këtë sektor por edhe me sëmundje që transmetohen tek njerëzit nëpërmjet kontaktit me bagëtitë e imëta e Gjedhët edhe nëpërmjet konsumit të mishit e qumështit të tyre, duke u përcjell rreziku edhe në gjatë përpunimit në stabilimente industriale e linja produktesh ushqimore në njësinë më të vogël në familje! Çfarë ka ndodhur? Konkretisht, me VKM Nr. 508, datë 6.7.2016 “Për rishpërndarje fondesh ndërmjet programeve brenda buxhetit të vitit 2016, miratuar për Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, për marrjen e masave urgjente për parandalimin e sëmundjeve “Dermatoza Nudelare të Gjedhit”, qeveria ka bërë një “akrobaci” anti-kushtetuese me fondet e buxhetit të shtetit të akorduara për Ministrinë e Bujqësisë. I hoqi fondet një sektori, duke ia kaluar një sektori tjetër. Sipas burimeve të gazetës “Telegraf”, kjo ndërhyrje me përmbajtje skandal shtetëror në buxhet është bërë, për faktin se qeveria nuk ka asnjë “kacidhe” në arkën e saj për të përballuar situatat që kanë lidhje me sigurinë jetike të blegtorisë për sëmundjet e pritshme të pa parashikuara që mund të prekin këtë sektor ushqimor jetik edhe për njerëzit. Duke qenë se për vendimet abuzive e koncesionet në ekonomi kryeministri Rama tregohet “i zgjuar” dhe nuk firmos vetë, por ngarkon “bedelin” Niko Peleshi, ky i fundit ka firmosur në rastin konkret të këtij abuzimi me ligjin për buxhetin e shtetit, ndoshta për të pasur emrin në “Fletore Zyrtare” e për të kujtuar opinionin që është “nr. 2 i qeverisë”. Zv/Kryeministri Peleshi ka firmosur VKM Nr. 508, datë 6. 7. 2016, që qarkullon fondet e buxhetit të shtetit. Nëpërmjet këtij vendimi, Ministria e Bujqësisë detyrohet të heq 840 milionë lekë fonde nga sektori “Zhvillimi rural duke mbështetur bujqësinë, blegtorinë, agro-industrinë dhe marketingun” me planifikim “shpenzime korrente nga skema mbështetëse për bujqësinë” dhe t’ia kaloj si “fond i rishpërndarë” me objekt “Siguria ushqimore dhe mbrojtja e konsumatorit”, në llogarinë “shpenzime korrente”. Kujtojmë, që me këtë vendim, qeveria ka lënë pa fonde financimin e 5 projekteve emergjente në sektorin e agro-industrisë, të cilat kanë lidhje me standardet e reja të përpunim-prodhimit, të diktuara nga BE!
Nga 400 mijë krerë gjedhë, vaksinohen vetëm 25 mijë (6%) me vlerë 840 milionë lekë
Fondi 840 milionë lekë që iu hoq sektorit të agro-industrisë dhe iu akordua procesit të evitimit të sëmundjes “Dermatoza Nodulare e gjedhit”, nuk është i mjaftueshëm për të përballuar plotësisht këtë emergjencë. Ministria e Bujqësisë ka hartuar një strategji konkrete e efiçente për këtë proces, por për të kryer aq volum vaksinimi sa fonde ka. Sipas informacionit zyrtar të Ministrisë së Bujqësisë, pas ndërhyrjes së ministrit Panariti në strukturat përkatëse të BE, u siguruan 25 mijë doza vaksine. Janë doza vaksine, që blegtorisë shqiptare i janë ofruar nga fondi i emergjencës së BE-së. Çudia është se ndërsa BE ka fond emergjence për sëmundjet blegtorale, qeveria shqiptare nuk ka planifikuar asnjë qindarkë në buxhetin e shtetit, ndërkohë që planifikon fonde deri edhe 300, 500, 700 milionë lekë e deri 1 milionë euro për “netë të bardha” e “festa dritash”, për koncerte elektorale, për bileta avionësh për ministrat, për marrje makinash të blinduara me qira për shtetarët, për mobilime zyrash, për pagesa hotelesh e restorantesh për konferenca shtypi. ndërsa për sëmundjet e bagëtive që prodhojnë ushqime për popullatën, nuk planifikon asnjë qindarkë, duke pritur lëmoshë nga BE dhe bota. Në rastin konkret, institucionet ndërkombëtare, konkretisht BE dha një ndihmë me 25 mijë doza vaksine, por realisht në Shqipëri janë 400 mijë krerë Gjedhë të regjistruar në drejtoritë rajonale të bujqësisë. Kjo sasi vaksinash nuk është e mjaftueshme, mbasi nuk mjafton për të trajtuar me mjekim as 10% të krerëve Gjedhë që ka Shqipëria e që duhen vaksinuar të gjithë e jo me “tufa” të përzgjedhura, mbasi edhe sëmundja “Dermatoza Nodulare e gjedhit” nuk bën përzgjedhje, por infekton kudo ku gjen terren veprimi!
Vaksinim, vetëm në fermat e shtetarëve, 219 mini-ferma dhe 285 mijë krerë familjarë mbeten pa mjekim
Kur mendon, që në total janë 400 mijë krerë Gjedhë të regjistruar me “letra” zyrtare e matrikuj në vesh, por në dispozicion për luftën kundër sëmundjes “Dermatozës Nodulare të gjedhit” ka vetëm 25 mijë vaksina, bëhen këto pyetje: Po me 375 mijë krerët e Gjedhëve që nuk do të vaksinohen, çfarë do të behet, apo ato nuk janë prekur e nuk mund të preken nga sëmundja“Dermatoza Nodulare e gjedhit”? Thuhet se janë planifikuar të vaksinohen fermat me mbi 20 krerë? Po ato ferma, komplekse e njësi blegtorale me 20, 19 e më pak krerë, përse nuk vaksinohen? Në fermat me 20 krerë, a përfshihen të gjithë fermat, apo vetëm disa që janë përzgjedhur me klientelizëm e preferenca interesash deri familjare, nga drejtuesit e bujqësisë të qarqeve ose me ‘referenca” nga ”lartë”? A janë futur të parat në listat e vaksinimit fermat e disa politikanëve, ish-politikanëve, shtetarëve e ish-shtetarëve dhe të familjarëve të tyre? Po fermat që nuk kanë “mik” e lidhje me shtetarë e politikanë, kur do të vaksinohen? Po Gjedhët që mbahen nga 1, 2, 3 e 5 krerë nga familjarët nëpër kasolle, a do të vaksinohen dhe a përbëjnë rrezik për përhapjen e sëmundjes, gjersa lihen jashtë kontrollit e trajtimit? Këto përgjigje mund të jepen nga ata që kanë bërë këtë skemë vaksinimi që përballon vetëm 6% të numrit të Gjedhëve që ka Shqipëria. Për korrektesë, po citojmë lajmin zyrtar, në lidhje me këtë aksion vaksinimi, që sipas informacioneve që na kanë ardhur është kryer vetëm në fermat, komplekset, njësit blegtorale e madje edhe për të afërm të shtetarëve e zyrtarëve të bujqësisë dhe veterinarisë në qarqe e rrethe. Konkretisht, në sipas deklarimit të Drejtorit të Veterinarisë në Ministrinë e Bujqësisë, zotit Edi Ferro, pranohet se janë në vëmendje si fillim, vetëm fermat me mbi 20 krerë dhe më pas do të nisë vaksinimi edhe për fermerët e vegjël. Sipas llogarive të bëra, mbeten pa mjekim 208 mini-ferma zonale dhe 295 mijë krerë Gjedhë familjarë, të cilët nuk dihet se kur do të trajtohen, por dihet që janë të ekspozuar përballë sëmundjes“Dermatoza Nodulare e Gjedhit”, sidomos në ato zona që gjenden në kufi me Maqedoninë, Kosovën, malin e ZI e Greqinë, prej nga është futur kjo sëmundje!
Ja VKM Nr. 508, datë 6.7.2016, që i heq 840 milionë lekë fond agro-industrisë
VKM Nr. 508, datë 6.7.2016 “Për rishpërndarje fondesh ndërmjet programeve brenda buxhetit të vitit 2016, miratuar për Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, për marrjen e masave urgjente për parandalimin e sëmundjeve “Dermatoza Nudelare të Gjedhit”
Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të ligjit nr. 147/2015, “Për buxhetin e vitit 2016”, dhe të pikës 1, të nenit 46, të ligjit nr. 10465, datë 29.9.2011, “Për shërbimin veterinar në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, Këshilli i Ministrave VENDOSI:
1. Rishpërndarje fondesh ndërmjet programeve brenda buxhetit të vitit 2016, miratuar për Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, për marrjen e masave urgjente për parandalimin e sëmundjes së “Dermatozës Nodulare të gjedhit”, si më poshtë vijon:
a) Në programin buxhetor “Siguria ushqimore dhe mbrojtja e konsumatorit” shtohen 84 000 000 (tetëdhjetë e katër milionë) lekë, shpenzime korrente;
b) Në programin buxhetor “Zhvillimi rural duke mbështetur bujqësinë, blegtorinë, agro-industrinë dhe marketingun”, pakësohen 84 000 000 (tetëdhjetë e katër milionë) lekë, shpenzime korrente nga skema mbështetëse për bujqësinë.
2. Ngarkohen Ministria e Financave dhe Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave për zbatimin e këtij vendimi.
Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në Fletoren Zyrtare.
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
Niko Peleshi

http://telegraf.al/aktualitet/megaskandali-qeveritar-me-vaksinimin-e-bagetive

8 Gedanken zu „Edmond Panariti: LSI Skandal der billigen Räuberei, als man die Gelder vom Fund für Tier Impfungen stahl“

  1. Ein vollkomme korrupter Minister, der auch mit Gangstern bei der Einweihung des illegal errichteten Mafia Hotels von Klement Balilli war.

   Burrel, Demonstration gegen den Minister, mit den kranken Tieren, welche auch nicht getödet werden

 1. Alles reine Show, er will die Tier Transporte wieder aufnehmen, sieht dem verbrecherischen Treiben rund um den neuen Fischereihafen natürlich Tatenlos zu, denn es sind Partner. Der Minister garantiert dann Alles, was Albanischen Dumm Geschnack ist, in Tradition


  Sëmundja e gjedhit, Panariti: Në pak ditë do rinisë tregtimi i mishit

  Postuar: 06/08/2016 – 21:30

  Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, garanton se brenda pak ditësh do të rinisë lëvizja e bagëtive nga fermat drejt thertoreve, dhe në një kohë të shkurtër dyqanet e mishit do të ofrojnë shërbim të plotë për qytetarët.

  Nga Hamili i Fierit, ku inspektoi një fermë teksa kryhej proçesi i vaksinimit, Panariti tha se jugu i vendit nuk ka asnjë vatër të sëmundjes së gjedhit, ndaj në jug do të rinisë më shpejt tregtimi i mishit të gjedhit.

  Për pak ditë do të rinisë në jug lëvizja e bagëtive drejt thertoreve, derisa gradualisht të hiqet i gjithë moratoriumi.

  Ka qenë vetë Ministri i Bujqësisë që konfirmoi se pas nisjes së proçesit të vaksinimit, sëmundja e gjedhit po vihet nën kontroll.

  “ Do fillojmë gradualisht të lehtësojmë regjimin e moratoriumit. Për çështje ditësh do të lejojmë lëvizjen e kafshëve nga ferma në thertore, do fillojë të normalizohet proçesi sepse tashmë jemi të sigurtë që kafshët janë të mbrojtura nga ky infeksion dhe pastaj dora-dorazi do ta heqim plotësisht moratoriumin. Ne kemi shpëtuar 200 mijë krerë që rrezikoheshin nga kjo sëmundje që do ti nxirrte totalisht jashtë prodhimit dhe besoj mund ta përllogarisni vetë dhe dëmin e madh financiar që do ti shkaktonim ekonomive individuale por edhe ekonomisë kombëtare, që rrotulloheshin 300 milion euro. Në rast se ne nuk do të kishim bllokuar infeksionin nëpërmjet një kordoni preventiv që e bëmë në Shqipërinë veriore, qendrore, infeksioni do të zbriste në jug, do zbriste në Lushnje, në Fier, Vlorë, Sarandë.

  Aktualisht në Fier vijon proçesi i vaksinimit në 4200 krerë gjedhë dhe vaksinimi kryhet në njësitë administrative Libofshë, Dermenas, Levan dhe Cakran”, tha Panariti.

  /Agjensia e Lajmeve Sot News/

 2. Es wird viel versprochen, auch das alle toden Rinder ersetzt werdenDermatoza nodulare, fermerët do të kompensohen me kafshë të gjalla

  Postuar: 29/08/2016 – 13:13

  Të gjithë fermerët e dëmtuara nga ngordhja e gjedhëve pasi janë prekur nga sëmundja e Dermatozës nodulare do të dëmshpërblehen në natyrë me kafshë pasi të mbarojë procesi i vaksinimit.

  Gjatë prezantimit të urdhrit të ri për lëvizjen e gjedhëve, drejtori i Shërbimit Veterinar, Edi Ferro gjatë një konference për shtyp pohoi se gjithçka do të monitorohet.

  Ferro pohoi se vaksinimi po vijon me ritme të kënaqshme dhe do të rishikohen përsëri masat për reduktim. Ai shtoi se si pasojë e prekjes nga Dermatozës nodulare, 190 kafshë janë asgjësuara.

  /portali DurresLajm/
  http://durreslajm.com/sociale/dermatoza-nodulare-fermer%C3%ABt-do-t%C3%AB-kompensohen-me-kafsh%C3%AB-t%C3%AB-gjalla

Schreibe einen Kommentar