Edi Rama und Vangjush Dako wollen den Durres Tourismus aufgeben

Aus der ganzen Welt kommen Leute zu studieren, wie man Tourismus nicht machen darf, wie man Alles zerstört, wo die Schuld an 17 Jahre verbrecherische Albanische Regierungen liegt. Man oft genug gewarnt wurde, 2016 trotzdem die Küste weiter zerstörte. Gesetze, Regierungs Dokumente, wandern wegen krimineller Dummheit bei Vangjush Dako in den Papierkorb.

Man kann soviel kriminelle Verblödung kaum verstehen, eine negative Welt Premiere, wenn Regierungen Dumm Kriminell sind.

Umwelt Minister Lefter Koka, erkärt das er mit dem Bürgermeister Vangjush Dako keinerlei Zusammenarbeit hat

Bregdeti shqiptar, ose Golem për fukarenjtë, ose Bllok për të pasurit

Kein Gesetz wird eingehalten, im Tourismus und Wassersport Tourismus

http://www.panorama.com.al/rama-dako-dhe-turizmi-i-braktisur-i-durresit/

nochmal 2 Todes Fälle darunter ein 4 jähriges Kind und der  18 jährige Bruder, welche aus Elbasan kamen.

Një vajzë 4 -vjeçare mbytet te Shkëmbi i Kavajës, zhduket kushërira e saj 18 vjeç

Një vajzë 4 -vjeçare u mbyt teksa po lahej në det pranë Shkëmbit të Kavajës, ndërsa kushërira e saj rezulton e zhdukur. E mitura me inicialet E.B ishte futur për t’u larë…

12 orë 7 min më parë 0

Küsten Zerstörung durch die kriminellsten illegalen Bauten: Durres Abwässer Skandale mit einer auch im Winter stinkenden Promenade: 0:50 Abwässer durch die illegale Disco „Splendid“, wo ein komplettes Biotop zerstört wurde, direkt in die private Touristik Zone, mit einem der besten Meeres Biotope in Albanien in der Currilla

Alles was die Albaner planen, sind Mafiöse Geschäfte, wo Ziegenhirten sich Geschäfte kaufen, hier ein Park Haus in Vlore und schon artet mangels Erfahrung und Bildung: Alles in Chaos aus.

Edi Rama: Durres – Wahlkampf Leiterin „Natasho Paco“ eine langzeit Kriminelle schon als Präfektin

Alle Institutionen sind ausgeschaltet: Neue illegale Bauten, Anzeigen der Institutionen verlaufen erneut als System im Nichts. Anzeigen der Küsten Agentur mit Aron Tare, dem Bürgermeister Vangjush Dako werden ignoriert, wie in Sarande Anzeigen des Bürgermeisters Stefan Cipa, gegen Klement Balili, dem Edi Rama und Ilir Meta Partner

Lach Nummer des Edi Rama: Die Bau Polizei Direktorin der INUK und Erklärung v. 24.9.2014: Edi Rama übergibt alle Personen die illegale Bauen zur Anklage

http://www.ishull.com/wp-content/uploads/2016/06/1-1.jpg

Die Ex-Präfektin von Durres, aus dem Gangster Syndikat des Fatos Nano: Natasho Paco, spielt eine wichtige Rolle, im Verbrecher Syndikat des Edi Rama, auch für die Wahlen in 2017.

Komplette Küste: illegal bebaut, durch Politik Gangster mit unzähligen Abriss Bescheiden, jeder Regierung seit 16 Jahren
Komplette Küste: illegal bebaut, durch Politik Gangster mit unzähligen Abriss Bescheiden, jeder Regierung seit 16 Jahren

Zeitgleich in 2015 verkehrten Edi Rama dann in den illegalen Lokalen mit Vangjush Dako, wie dem Shuiapi Mafia Lokal, kassierten Geld und Nichts wird abgerissen und Alles wurde schlagartig erneut geduldet und es kam noch schlimmer mit dem dem illegalen Bau von Klement Balili, dem „Paplo Escobar“ des Balkans, Ilir Meta, Arben Ahmeti, Edi Rama Financier und Partner.

1

1

2

4

DSC_3784

HULUMTIM/

“Plazhi në Durrës është i pastër. Raportet për ndotje janë dashakeqe”, u shprehën 3 muaj më parë institucionet shëndetësore publike dhe operatorët turistik, për lajmet se bregdeti i Durrësit është i ndotur nga ujërat e zeza.

Ishull.com që prej janarit të këtij viti ka vëzhguar disa pika në bregdetin e Durrësit, ku shtrihen tubacione që derdhin ujërat e zeza dhe duke konstatuar se nuk është marrë asnjë masë për përmirësimin apo eliminimin e tyre përpara apo gjatë sezonit turistik, ju drejtuam institucioneve përkatëse.

Nga “Ura e Dajlanit”, deri në zonën e plazhit të Golemit, ujërat e zeza derdhen në disa pika (Plepa, Kavaleshenca etj.), por edhe pjesa tjetër e bregdetit të Durrësit ka të njëjtën problematikë.

Në zonën e plazhit të Currilave operojnë subjekte private që janë ndërtuar mbi vijën ranore dhe një pjesë e tyre i shkarkojnë ujërat e zeza në det, kryesisht në orët e mbrëmjes.

E njëjta situatë paraqitet edhe në plazhin e Kallmit, ku tubat e ujërave të zeza derdhen në det.

Më në veri shtrihet plazhi i Porto-Romanos, në të cilin derdhet kanali që mbledh ujërat e zeza të zonës urbane që ngrihet pranë kodrës së qytetit.

“Zemra” e mbrëmjeve përgjatë verës në Durrës, shëtitorja “Taulantia”, është tërësisht e pushtuar nga ujërat e zeza.

Në fillim të shëtitores, pranë rrethimit të portit, gjendet pompa numër 8 e Ujësjellës Kanalizimeve Sh. a. Durrës, që i dërgon ujërat e zeza pak metra më tutje, për tu derdhur në det.

Vazhdimi i të gjithë shëtitores “Taulantia” është po ashtu i mbushur me ujëra të zeza që shkarkohen në det, të cilat duket se derdhen nga subjektet private që operojnë aty pranë.

Pas vëzhgimeve disa mujore kemi konstatuar se përgjatë orëve të ditës nga këto tubacione shkarkohen kryesisht ujëra të bardha (urbane), ndërsa pas orës 22:30 të mbrëmjes, nis shkarkimi i ujërave të zeza dhe lëndëve të tjera, që shkakton aromë të keqe, e cila ndihet në orët e mbrëmjes.

Po ashtu brenda portit të Durrësit, ku ankorohen motopeshkatoret, ka një kanal që derdh ujëra të ndotura në det.

Bazuar në legjislacionin në fuqi dhe në urdhërin e kryeministrit të vendit, lëshuar në muajin mars, për planin e masave dhe ngritjen e Task-Forcës për menaxhimin e sezonit turistik veror, ju drejtuam institucioneve përgjegjëse për situatën.

Bashkia Durrës

Bashkia Durrës shkruan se është në dijeni të situatës në zonën e Porto-Romanos dhe se është krijuar për shkak të mungesës së një kanali të veçuar për mbledhjen e ujërave të zeza, që për tu rehabilituar duhet një investim rreth 3 milion euro, që bashkia e ka të pamundur.

“Në fillimin e shëtitores Taulantia derdhet KUB (Kanali i Ujërave të Bardha) të qytetit, ndërsa ujërat e zeza përcillen nga stacioni nr. 8 në stacionin nr. 9 dhe nuk përjashtohet mundësia e përzierjes së tyre në momentin që kolektorët fryhen në raste shirash”, shkruan Bashkia Durrës mbi tubacionin e Ujësjellës-Kanalizimeve që derdhet në det, ndërsa në kërkesën e dytë drejtuar këtij institucioni, pranohet se ky stacion pompimi ka probleme.

252651

Bashkia shprehet se zona nga shëtitorja “Taulantia”, deri në Currila, është në fazë projekti për tu ndërtuar një rrjet i ri i Kanaleve të Ujërave të Zeza dhe për këtë është caktuar studio projektuese, e investimi do të fillojë së shpejti.

Megjithatë Bashkia Durrës nuk përgjigjet se përse i jepet leja e shfrytëzimit subjekteve që operojnë në këto plazhe dhe atyre përgjatë shëtitores “Taulantia”, ndërkohë që nuk e plotësojnë kriterin e pasjes së sistemit të kanalizmeve (referuar dhe masave në urdhërin e kryeministrit, me nr.46, datë 29.03.2016).

Bashkia Durrës nuk zotohet të marrë masa ndaj këtyre subjekteve private që derdhin ujërat e zeza në det, që urdhëri i sipërcituar bën përgjegjës për marrjen e masave Njësitë e Qeverisjes Vendore.

Masa numër 15 e këtij urdhëri e detyron Bashkinë Durrës që të njoftojë pushuesit me anë të  sinjalistikës, mbi zonat ku uji është i ndotur, por që nuk është bërë, dhe në përgjigjen e dytë ky institucion shkruan se do ta marrë këtë masë. Duket se ky bashkia po pret mbylljen e sezonit turistik që të njoftojë pushuesit për zonat me rrezikshmëri për tu larë.

Institucionet e tjera

Ishull.com i është drejtuar për vënie në dijeni dhe marrje informacioni Drejtorisë Rajonale të Shëndetit Publik Durrës, Ndërmarrjes së Ujësjellës-Kanalizimeve Durrës, Inspektoriatit Kombëtar të Ujërave,  Inspektoriatit Shtetëror të Mjedisit dhe Pyjeve, ku megjithëse pritëm 2 muaj, ende nuk ka një përgjigje.

Kështu nuk është e qartë nëse Ujësjellës-Kanalizime Sh. a. Durrës dhe subjektet private disponojnë Leje Mjedisore apo Vlerësim të Ndikimit në Mjedis për aktivitetin që kryejnë, i cili nuk përmbush një nga kushtet bazë, atë të derdhjes së ujërave të zeza në tubacionet përkatëse.

Agjencia Kombëtare e Bregdetit brenda kompetencave të saj ka reaguar, ndërsa Drejtoria e Shëndetit Publik është mjaftuar me një përgjigje që nuk shkon përshtat ligjit dhe pyetjeve të shtruara, duke mos ditur kështu nëse bëhen matje për nivelin e ndotjes në këto zona dhe rrezikshmërinë që ato paraqesin.

Aktualisht është ngritur një Task-Forcë e cila po kontrollon subjektet që operojnë përgjatë bregdetit, bazuar në urdhërin e sipërpërmendur, por që deri më tani kjo Task-forcë nuk ka raportuar për ndojnë rast të ndërprerjes së këtyre tubacioneve që derdhen në det.

Pasojat për pushuesit

Ndotja e ujërave të detit sjell përqendrim të lartë të mikroorganizmave patologjikë në ujërat e plazheve, që rrit mundësitë e infeksionit. Infeksionet patologjike shkaktohen nga: kontakti i drejtpërdrejtë me rërën apo ujin e ndotur të detit, i plagëve të hapura në trupin e plazhistit, gëlltitja e ujit të ndotur. Kjo pasohet me shqetësime të aparatit frymëmarrës të sipërm, sikurse me simptoma të bronshitit, faringitit, irritime të gojës e të grykës dhe infeksione të mukozës së syve; ose pasohet me shfaqjen e sëmundjeve gastrointestinale, sipas llojit të parazitëve apo të enterobaktereve, shkruante revista “Monitor” në një artikull mbi rrezikshmërinë e ujit.

Përveç pasojave shëndetësore tek njerëzit, të ekspozuara janë edhe gjallesat që rriten në ekosistemin ujor.

Trajtimi i ujit në Evropë

Screenshot_1Aty ku është teknikisht dhe ekonomikisht e mundur, shtëpitë në Evropë janë të lidhura me sistem për kanalizim dhe me kolektorin për trajtimin e ujërave të zeza (shih ilustrimin në të majtë).

Në vendet pa sistem komunal të drenazhit dhe trajtimit të ujërave të zeza, ujërat e zeza mblidhen në gropë septike para se të dërgohen në kolektorin për trajtimin e ujërave të zeza, ose rrjedhin në sistem individual i cili përpunon mbeturinat në vendin e ngjarjes para se të derdhet uji i trajtuar nëpër lumenj ose përmes dheut në ujin e tokës.

Ndërmarrje të specializuara mbledhin baltën e mbetur për ta hedhur në vend të sigurtë.

 

Më poshtë përgjigjet e institucioneve shtetërore

 

Phantom Kampf gegen „Schwarz Arbeit und Firmen“Steuer – Sokratie Mane und Vangjush Dako – Durres

Die inkompetenden Weltbank Komiker, wollen weitere 62 Millionen $ mit dem Mafia Bürgermeister Vangjush Dako in Durres stehlen

Vangjush Dako ignoriert alle Gesetze und Regierungs Entscheidungen für neue illegale Hochhaus Bauten

4 Gedanken zu „Edi Rama und Vangjush Dako wollen den Durres Tourismus aufgeben“

 1. Albanische Touristen erzählen, das Alles nur wie Folter ist, wenn Albanien besucht werden, inklusive dem Service der Fähren, Erpressung,von Auto Versicherungen, betrügerische Schiffs Agenten usw. Die Zustände gab es vor wenigen Jahren nicht, erst als die Mafia den Hafen übernahm

 2. Baustellen, Chaos in Durres, rund um einen Tourismus und Lärm und Dreck
  Lajm31 May 2017
  Sezoni turistik i Durrësit, edhe këtë vit, peng i investimeve të mëdha

  Rruga e plazhit është në rikonstruksion të përhershëm ndërsa sheshi i portit gjendet në ndërtim duke shkaktuar bllokim trafiku dhe pluhur. Shoqëruar kjo me fushatën zgjedhore, sezoni turistik duket paksa i vështirë.

  Autor: Gëzim Kabashi | BIRN | Durrës
  https://www.reporter.al/sezoni-turistik-i-durresit-edhe-kete-vit-peng-i-investimeve-te-medha/

 3. die sogenannte Ministerin Milva Economi, sagt nun das die Kosovo Touristen deshalb kommen, weil Albanien so billig ist, was Alles über die Tourismus Politik sagt. Kein Wort über die Null Funktion ihrer Task Force, den vielen toden Touristen an der Küste, auch erneut durch illegale Boote zu tode gefahren.
  Ndërsa fluksi i investimeve nga negativ, -4 milionë euro në tremujorin e parë 2016 ka treguar rritje në rreth 2 milionë euro në tremujorin e parë 2017, duke shprehur qartë zgjimin e interesit të investitorëve kosovarë për të investuar në Shqipëri.

  Praninë e madhe të pushuesve nga Kosova, ministrja e Turizmit e lidh me faktin se flasim të njëjtën gjuhë dhe tërheqja e kahershme që kanë qytetarët e Kosovës për qytetet dhe brigjet shqiptare.

  Por ajo ka numëruar edhe faktorë të tjerë që shqiptarët e Kosovës, por jo vetëm, preferojnë Shqipërinë, e kryesori është se çmimet në Shqipëri vazhdojnë të jenë më të lira krahasuar me vendet fqinje, përgatiti Koha. (b.an)

  http://www.javanews.al/ministrja-ekonomi-po-rritet-numri-turisteve-dhe-investitoreve-kosovare/

 4. Tourismus ein Skandal ohne Ende.
  Ein Foto ca. um 14 Uhr augenommen sagt Alles. Selbst die Eigentümer der Mafia Clans, welche Appartments in Durres besitzen, kommen in die Chaos Stadt nicht. Die Kosovaren werden mit System betrogen, die STeuer und Sozial Versicherungs Systeme ebenso. Tourismus in Albanien, ein GEldwäsche Betrugs Projekt

  Man macht nur Reklame für Urlaub in Montenegro in Durres, und verdient damit Geld. Warum man über 270 Antike Stätten zubetoniert, ungehindert Mafia Baufirmen mit gefälschten Dokumenten auftauchen, herumbauen an der Küste, Parks und Wälder wie Touristische Zonen vernichten ist ein Jahrhundert Skandal und oft mit KfW, EU Geldern

   

  Durres: Alles steht zum Verkauf, im Betrugs Tourismus der Albanischen Politik Mafia

  Mungon promovimi i turizmit në vite, durrsakët pushojnë në Budva, Ulqin e Turqi

  Postuar: 12/08/2017 – 14:20

  Qarku i Durrësit ka të ndërthurur, turizmin detar, malor e historiko-kulturor, një veçanti kjo që e bën një nga qarqet me asestet më të çmuara për syrin e turistëve. Por prej vitesh asnë prej institucioneve vendore në Durrës nuk ka ndërmarrë asnjë fushatë promovimi për turizmin në Durrës, jashtë kufinjve të vendit………..

  …………………….

  Sarande identisch, geplatzte Abwasser Leitung

  2012:
  Welt Premiere einer Mafiösen Tourismus Vernichtung: DSHP „Warnung vor den verseuchten Stränden in Sarande“

  Schmugggler Boot Paradies, Sarande, Ksmali Inseln Der Bürgermeister der Ksmali Inseln, ein vollkommen kriminelles Berisha Produkt : Vesil Kociu, wurde in 2011, natürlich Grundstücks Direktor dort. Später gab es Verhaftungen, welche für Geld beendet werden. Auch der Ex-Bürgermeister von Sarande: Gjoka wurde einmal angeklagt, Nichts geschah real.

  Erste Verhaftungen von Bau Herren, welche illegal bei den Ksamli Inseln bauten

  Auswahl_196

  Auswahl_197Auswahl_198

   

  Makina në flakë në Qafën e Llogarasë)

   

  Albanien’s Tourismus: Golem und Ksmali – man lernt Nichts aus früheren Fehlern und übt nur Vettern Wirtschaft und Idiotie
  Durres: keine Vorbereitungen für die Tourismus Saison, denn man muss die KfW, EU und Weltbank Gelder unter sich schnell verbauen
  Ksmali
  Die neuen gebrochenen Abwasserleitungen für Kriminelle bei den Ksmali Inseln, vollkommen illegal, auch nach EU Recht, ohne Einbindung der Stadt Sarande, weil man gegen diese Wasserleitung ist, für illegale Bauten der Albaner Mafia. Immer dabei, die Deutsche KfW, auch das Mafia Transport Ministerium, mit 100 % BEtrug und manipulierten Ausschreibungen

  „Elite Tourismus“: Tuberkolose Fälle in Durres und die Bürger beschweren sich, über den Abwässer Gestank der See Promenade

Schreibe einen Kommentar