Edi Rama und die dreisten Lügen über angebliche Einigungen mit dem (EGMR) Europäischer Gerichtshof für Menschenrechte

Es gibt keine Einigung zwischen der albanischen Regierung und dem Gerichtshof von Straßburg auf dem Grundstück! Millionen Entschädigungen Zahlungen sind somit Frist gemäss fällig, ebenso das nun Albanien für weitere Verfahren zuständig seit, für ein neues Grundstücks Gesetz, das nicht einmal im Amtsblatt veröffentlicht ist.

Auch der IMF, sieht eine grosse Gefahr, wegen den Urteilen aus Strasburg gegen Albanien, hinzu kommen Abitrage Gerichts Urteile, welche ebenso immer im Millionen Wert liegen. Frei erfundene Lügen, des Edi Rama, denn wer soll bei dem bisherigen Desaster, und der Fortführung krimineller und illegaler Bauten an der Küste, unter dem Deckmantel von Edi Rama, Ilir Meta, Arben Ahmeti, Koko Kokodedhima, diese Gangstern einen Funken Glaubwürdigkeit geben.

"Mafia-Kratie"
„Mafia-Kratie“

Die Presse Antwort des EGMR, welche die Edi Rama Ausführungen als dreiste Lügen aufzeigen. Bei den inkompetenden Regierungs Apparat, muss man fragen ob Edi Rama überhaupt etwas kapiert hat, in seinem kriminellen System, was er zelebriert.

(EGMR) der Europäischer Gerichthof für Menschenrechte, hat lt. Edi Rama im Parlament, eine Einigung gefunden mit der Albanischen Regierung, das alle weiteren Verfahren suspendiert werden, rund um gestohlene Grundstücke, sagte Edi Rama. Eine Einigung die angeblich Yilli Manjanj, Justiz Minister und der Finanzminister Arben Ahmetit in Strassburg erreichen konnte. Das war schon unlogich, weil seit über 20 Jahren praktisch keine Gesetze in Albanien, oder Institutionen implemtiert wurden, oder in Funktion sind. Grund ein angebliches neues Grundstücks Gesetz, das aber noch nicht im Amtsblatt veröffentlicht wurde, ebenso ein Zahlungs Aufschub erneut, für Vollstreckbare Urteile des EGMR.

Europäischer Gerichtshof für Menschenrechte

Albanien muss nach EU Gerichten 1,3 Millionen € Entschädigung zahlen an die Valio Schiffahrts Gesellschaft und weitere 7,5 Millionen € an Alt-Eigentümer

134 Gesetze will man auflösen, davon 20 Grundstücks Gesetze: Drejtësia në kaos, të shfuqizohen 134 ligje

Nuk ka asnjë marrëveshje mes qeverisë shqiptare dhe Gjykatës së Strasburgut për çështjen e pronave

Postuar në 19 Maj, 2016 20:06

„Vonesa e hyrjs së ligjit në fuqi i dha Shqipërisë edhe një faturë shtesë me gjyqe që vazhduan dhe faktikisht sot ligji funksionon. Dhe për shkak se ligji funksionon nuk ka vendime të reja të Gjykatës së Strasburgut“. Kështu u shpreh kryeministri Edi Rama në seancën plenare të datës 12 maj 2016, kur foli për çështjen e pronave. Televizioni „Top-Channel“ e raportoi këtë deklaratë si arritje të një pakti të qeverisë me Gjykatën e Strasburgut për të pezulluar shqyrtimin e padive të reja të pronarëve kundër shtetit shqiptar.

Por a është vërtet kështu?

Së pari duhet të sjellim në kujtesë një fakt që ka rëndësi: kjo nuk është përpjekja e parë e qeverisë aktuale për të ndaluar veprimin e Gjykatës së Strasburgut në shqyrtimin dhe vendimmarrjen e vet për pronat në Shqipëri. Duke qenë se ky problem ka një faturë shumë të lartë për financat, aq sa edhe Fondi Monetar Ndërkombëtar e ka cilësuar si rrezik ndër kryesorët, qeveria tentoi njëherë edhe në vitin 2014 të merrte konçesione nga Gjykata. Por nuk ja doli dot. Këtu:http://www.respublica.al/content/strasburgu-refuzon-k%C3%ABrkes%C3%ABn-p%C3%ABr-ngrirjen-e-dosjeve-t%C3%AB-ish-pronar%C3%ABve-d%C3%ABmshp%C3%ABrblimi-500-mln, mund të lexohet se për të arritur këtë objektiv, qeveria aktuale vuri në lëvizje edhe Avokaturën e Shtetit.

Avokatura e Shtetit, që ka përfaqësuar qeverinë pranë Gjykatës së Strasburgut bëjnë të ditur se kërkesa e paraqitur për një shtyrje të dytë të marrjes në shqyrtim të morisë së dosjeve të ish-pronarëve është refuzuar nga ky institucion. Në 15 korrik pritej një vendim për këtë çështje, por asnjë i tillë nuk është marrë deri tani, rrjedhimisht dosjet mbeten në shqyrtim„, raportohej në vitin 2014.

Ky pasazh ka rëndësi pasi po të dëgjohet me vëmendje fjala e kryeministirt në seancën e kaluar, pretendimi për pezullim të shqyrtimit të padive nga Gjykata e Strasburgut lidhet me hyrjen në fuqi të ligjit të ri të pronave, pas rrëzimit që Gjykata Kushetuese i bëri ankimit të Presidentit të Republikës. Në të vërtetë nuk ngjan të jetë kështu: përpjekja e qeverisë në vitin 2014 provon të kundërtën, po aq sa fakti se ligji i ri është një rregullator që nuk prevalon asnjëherë ndaj të drejtës ndërkombëtare ku bazon veprimtarinë e vet Gjykata e Strasburgut.

Deklarata e kryeministrit shqiptar, pasoi një vizitë në Strasburg të ministrit të Drejtësisë, Ylli Manjani dhe atij të Financave, Arben Ahmetaj. Në njoftimin e Ministrisë së Drejtësisë për këtë çështje thuhet: „Ministri Manjani u shpreh se “…ka nevojë të kemi një bashkëpunim nga Gjykata, duke marrë në konsideratë faktin se tashmë ka një Ligj që ofron mekanizmin e munguar për trajtimin e kësaj çështjeje në Shqipëri. Në këtë kontekst u kërkua që në bazë të artikullit 38.1 të Statutit të Gjykatës, të pezullohet shqyrtimi i mëtejshëm i çështjeve në pritje në këtë gjykatë„(http://www.drejtesia.gov.al/al/newsroom/lajme/ministrat-manjani-dhe-ahme…).

Pra thjesht është bërë një kërkesë në adresë të Gjykatës që të marrë në konsideratë përpjekjet e qeverisë shqiptare. „ResPublica“ u interesua dhe kërkoi informacion nga autoritetet shqiptare për këtë çështje, por nuk mori përgjigje, as nga kryeministria, as nga Agjencia e Pronave dhe as nga Ministria e Drejtësisë. Në rrugë private, burime nga Ministria e Drejtësisë deklaruan se nuk ka një marrëveshje, pavarësisht se është kërkuar një e tillë.

Ndërkohë kërkesës për informacion, Zyra e Shtypit e Gjykatës së Strasburgut, i dha këtë përgjigje: „…do të jetë Dhoma ajo që do të shqyrtojë kërkesën e autoriteteve shqiptare lidhur me fazat proceduriale në rastet që janë pezull në këtë gjykatë„.

Pra kërkesa është depozituar, por Gjykata është në të drejtën e vet, të pavarur që të vlerësojë se çfarë do të bëjë për paditë që janë aktualisht në proces. Nisur nga kjo përgjigje është e logjikshme të pyetet: pse thuhet se hyrja e ligjit të ri në veprim, ka sjellë mosshqyrtim të padive të reja?

http://www.respublica.al/2016/05/19/nuk-ka-asnj%C3%AB-marr%C3%ABveshje-mes-qeveris%C3%AB-shqiptare-dhe-gjykat%C3%ABs-s%C3%AB-strasburgut-p%C3%ABr-%C3%A7%C3%ABshtjen

3 Gedanken zu „Edi Rama und die dreisten Lügen über angebliche Einigungen mit dem (EGMR) Europäischer Gerichtshof für Menschenrechte“

 1. man bringt erneut vorbestrafte Drogen Schmuggler: Ilia ose Ilir Gjic als Kandidaten in Himari für die nächsten Wahlen, damit jeder weiß das nur Kriminelle sich einkaufen im Edi Rama System: Koko Kokodidhima wieder mal, ein Profi Gangster vor 20 Jahren auch schon. Vorbestraft in einem Zeitraum, wo man sich bei Staatsanwälten und Richtern freikaufen konnte.

  26 Maj 2016 – 21:43 | përditesuar në 22:14Kandidati i Koços për PS-në e Himarës me precedentë penal
  http://www.shqiptarja.com/foto/230222.jpg

 2. Verbrecher regieren Albanien:
  Das neue Grundstücks Gesetz, auch mit Kompensation für die Alt Eigentümer ist nicht in Kraft, weil es nicht der Verfassung entspricht auch nicht den EU Konventionen (Venice Kommission) und nur Landraub, Diebstahl, gefälschte Dokumente der Politik Klasse und ihrer Verbrecher Kartelle, gerade in Tirana, an der Küsten mit den vielen Phantom Projekten der Albaner Mafia legalisieren soll.
  Das Verfassungs Gericht kann keine Entscheidung treffen, ob das Gesetzt mit EU Vorgaben, EU Gesetzen, und mit der Albanischen Verfassung konform ist, wie den Auflagen des EU Menschenrechtshofes. Man will die Entscheidung der VENICE Kommission der EU überlassen.

  Millionen Entschädigungen waren bisher notwendig nach Urteilen des EU Menschenrechts Hofes, an Alt Eigentümer, weil der Staat sich weigert die Grundstücke der eigenen Klientel Mafia an die echten Eigentümer zurück zugeben. Tausende von gefälschten Kompensierungs Urkunden (22.000) an der Küste, gaben dem Rechtstaat das Aus.
  Auswahl_024

  Edhe Ligji i Pronave i shkon për interpretim Venecias

  Postuar në 28 Qershor, 2016 17:02

  Ligji i pronave i ankimuar në Gjykatën Kushtetuese nga Presidenti Nishani dhe shoqatat e ish-pronarëve do t’i kalojë për mendim Komisionit të Venecias. Kjo është zgjidhja me të cilën është rënë dakord në një mbledhje të zhvilluar nga anëtarët e Gjykatës Kushtetuese mesditën e së martës siç raporton Top Channel.

  Burime zyrtare konfirmuan se mes anëtarëve të Gjykatës ka një ndarje në qendrime, të ngjashme me ato të qeverisë nga një anë dhe të opozitës dhe Presidentit nga ana tjetër. Pak kohë më parë, Gjykata Kushtetuese refuzoi kërkesën e Presidentit dhe të shoqatave të pronarëve për ta pezulluar ligjin e pronave, i cili është në fuqi prej më shumë se dy mujash. http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=330020#kryesoret

  Pser kundershtohet Ligji

  Sipas ish-pronarëve ligji i jep Agjencisë së Trajtimit të Pronës kompetenca të organizojë ankande, duke shitur pronat e pronareve sipas dëshirës dhe vetëm pronat që nuk shiten do t’u jepen pronarëve për kompensim dhe në nenin 14, kur nuk pranohet kompensimi me këto toka, atëherë kjo agjenci vendos vetë. Po ashtu ish-pronarët thonë se në ligj është hequr nocioni kthim i pronës së marrë padrejtësisht nga shteti.

  Një tjetër argument është se ligji bë vlerësimin për pronarët sipas zërit kadastral të vitit të shpronësimit, kurse për vete shteti e vlerëson sipas zërit kadastral sot, duke ndryshuar konceptin e ligjeve të derisotme.Në të njëjtat kushte janë edhe konceptet e përkufizimeve të tokës bujqësore, truallit industrial, etj.

  Shoqata e Ish-Pronarëve thotë se në pikën 6 u hiqet mundësia e kthimit fizik ish-pronarëve për tokat e zëna nga fshatrat turistike, pra në thelb pronari nuk ka mundësi më të investojë në zonat turistike, sepse këtë mundësi a ka marrë personi i stimuluar sipas ligjit për turizmin. Në nenin 24 u pronarët për tokën e zënë me ndërtime pa leje kompensohen në zërin kadastral truall dhe me çmimet e tregut si shpronësime për interes publik. Kjo bie ndesh me nenin 41 të Kushtetutës. Neni 25 i ligjit përcakton qartazi se për pronat e zëna për nevoja publike nuk i nënshtrohen kompensimit.

  http://www.balkanweb.com/gazetashqiptare/agim-toro-qeverise-terhiquni-ng

  Die Collaku, Auron Tare Mafia: vollkommen von der uralt Mafia übernommen, wurde kein illegales Lokal an der Küste abgerissen, man promotet den ganzen Unfug sogar, weil man Schutzherr ist, daran selbst verdient, die eigenen illegalen Hotels damit erneut eine absurde PR erhalten, statt endlich den kriminellen Unfug abzureissen. Sogar die Zentralen Verbrecher Anlagen der Albaner Mafia in Golem werden jetzt promotet. Die Küsten Agentur AKB, zweigt es es ist: Von der Albaner Mafia kontrolliert: Auron Tare, die Küsten Agentur und das Tourismus Chaos geht weiter
  Die Zerstörung der Küste als System, wo man hier das Miri Hoti Projekt sieht, Dumm kriminelle Projekte der Durres Mafia

  Man baut in den Lehm Hügeln

   

Schreibe einen Kommentar