Die Wirtschafts Bombe: 1 Milliarde $ schulden 35 Unternehmen dem Staat, oder Banken in Albanien

Kredit und Firmen Betrug ohne Ende: der Gangster Genc Juka, einem Produkt der Durres – Tirana Mafia

Ein gigantischer Privatisierungs Betrug, ohne Ende durch Weltbank Gestalten, korrupte US oder sonstige Politiker und Diplomaten, wie bei Bechtel und dem CEZ Betrug, um Wenige Super Skandale zu nennen. Oft wurden im Balkan, Millionen Summen direkt an Politiker gezahlt von Telekom, OMV, Bechtel!

Alle Banken arbeiten mit 2 Bilanzen
, was zum System wurde, viele Firmen sogar mit 3 Bilanzen, was besonders peinlich ist.

Geldwäsche und Betrug, als System, man ist bei dem Banken System in Albanien. Vorbild die Deutschen Betrugs Banken, inklusive KfW und Partner

Doppelte Bilanzen, ein Betrugs Modell der Weltbank, welche das Modell installierte
Doppelte Bilanzen, ein Betrugs Modell der Weltbank, welche das Modell installierte

Wie überall eines der Betrugs Modelle des IMF, der Weltbank, welche nur real umgesetzt wurde.

Bomba e 1 miliardë dollarëve, ekspertët: Të publikohen emrat e borxhlinjve | GAZETA DITAgazetadita.al 22:53

0 Postuar më: 25 Shtator, 2015 tek Ekonomi Borxhi prej 125 miliardë lekë ose 1 miliardë dollarë që bizneset dhe individët i kanë bankave është një nga kërcënimet më të mëdha për ekonominë e vendit. Më shqetësues është fakti se  56% e këtij borxhi, afro 70 miliardë lekë është vetëm borxhi i pakthyer nga 35 korporata të mëdha në vend të cilat po keqpërdorin kapitalet e qytetarëve shqiptare. Para të pakthyera, ose më saktë para të painvestuara në ekonomi. Ky fenomen p …

Shqiptarja.com – 1 mld $ kredi të bllokuara, ekspertët: Ekonomia në rrezik,të kthehen paratëshqiptarja.com 20:51

1 mld $ kredi të bllokuara, ekspertët: Ekonomia në rrezik,të kthehen paratë Borxhi prej 125 miliardë lekë ose 1 miliardë dollarë që bizneset dhe individët i kanë bankave është një nga kërcënimet më të mëdha për ekonominë e vendit. Më shqetësues është fakti se 56% e këtij borxhi, afro 70 miliardë lekë është vetëm borxhi i pakthyer nga 35 korporata të mëdha në vend të cilat po keqpërdorin kapitalet e qytetarëve shqiptarë. Para të pakthyera, ose më saktë para të painvestuara në ekonomi. Ky fenomen …

Shqiptarja.com – 1 mld $ kredi të bllokuara, ekspertët: Ekonomia në rrezik,të kthehen paratëshqiptarja.com 20:26

1 mld $ kredi të bllokuara, ekspertët: Ekonomia në rrezik,të kthehen paratë Borxhi prej 125 miliardë lekë ose 1 miliardë dollarë që bizneset dhe individët i kanë bankave është një nga kërcënimet më të mëdha për ekonominë e vendit. Më shqetësues është fakti se 56% e këtij borxhi, afro 70 miliardë lekë është vetëm borxhi i pakthyer nga 35 korporata të mëdha në vend të cilat po keqpërdorin kapitalet e qytetarëve shqiptarë. Para të pakthyera, ose më saktë para të painvestuara në ekonomi. Ky fenomen …

70 miliardë lekë kredi të keqia | ABC Newsabcnews.al 20:02

70 miliardë lekë kredi të keqia A duhen publikuar emrat e borxhlinjve të mëdhenj? 25 shtator 2015 19:56 Janë plot 35 korporata të mëdha që përbëjnë një rrezik serioz për ekonominë e vendit. Në borxhin prej 125 miliard lekësh që bizneset dhe individët u kanë bankave 70 miliardë i kanë vetëm këto koroporata të cilat po keqperdorin kapitalet e qytetarëve, për shkak se nuk investohen në ekonomi. Ekonomistët e konsiderojnë problem faktin se prej vitesh fenomeni është mbajtur i fshehtë, ndërsa bankat …

Kein Bussgeld, wer bis 31.12.2015 seine Einkommens Erklaerung abgibt.. 90 % der Bussgelder waren illegal in Albanien, 3.200 Bankkonten sind beschlagnahmt.

Mallrat pa faturë, Cani: Deklarojini pa penalitete deri më 31 dhjetor
26/09/2015 10:20

Nëse bizneset do të deklarojnë gjendjen e mallrave pa faturë deri më 31 dhjetor 2015 u hiqet penaliteti apo ndjekja penale, tha ministri i Financave Shkëlqim Cani, referuar ligjit të ri të procedurave tatimore, që mazhoranca kaloi në Kuvend ditën e mërkurë. Ministri bëri të ditur se ende nuk është kontrolluar gjysma e biznesve.

“Të gjithë tatim paguesit që kanë gjendje mallrash pa faturë të cilat ata e ribëjnë deklaratën deri më 31 dhjetor 2015, u hiqet penaliteti dhe ndjekja penale. Kuptohet që nga një janari është tjetër histori, por kjo është për tu ardhur në ndihmë bizneseve për të shfryrë pak dhe atë reagim të tyre që kjo fushatë, me demek, i kapi të papërgatitur. Biznesit të vogël ne duam t’i vijmë në ndihmë, u japim këtë mundësi kundrejt pagesës së detyrimeve normale. Mund të bëjë deklaratën tatimore të re duke paguar detyrimet normale që duhet të paguante. Ajo që dua të theksoj është fakti që është gjoba 500 mijë lekë për ata që nuk deklarojnë numrin e saktë të punësuarve dhe kur nuk deklarojnë pagën reale të të punësuarve. Kryesorja këtu është që ata të mos qëndrojnë në atë gjendje “skllavërie”, apo pa pensione”, tha ministri Cani.

Ndërsa për punonjësit e administratës tatimore dhe doganore do të ketë dy vepra penale, ajo e deformimit të pasqyrave financiare, dhe e dyta punonjësit e tatimeve dhe dogana nuk duhet të kenë në pronësi qëndër kontabiliteti apo agjenci doganore.

“Një është që quhet vepër e rëndë penale, deforimi i paqyrave financiare, bashkëpunimi për shkeljen e ligjit për punonjësit e administratës tatimore. Dhe së dyti, punonjësi i administratës tatimore, nuk lejohet që të ketë në pronësi qendra kontabiliteti dhe konsulence. Ai i administratës doganore nuk mund të ketë agjenci doganore”, tha ministri.

Referuar shifrave aktuale të operacionit antiinformalitet, Cani tha se nga 1 gushti deri më 24 shtator janë regjistruar 19 mijë biznese të reja. Ndërsa gjatë 25 ditëve të shtatorit janë regjistruar 60 mijë punonjës të rinj.

(Në përditësim…)

If businesses will declare their unbilled goods by December 31st, they will not be penalized, according to the Minister of Finances, Shkelqim Cani, referring to the new law of tax procedures. The Minister says that half of businesses have not been inspected yet.

3 Gedanken zu „Die Wirtschafts Bombe: 1 Milliarde $ schulden 35 Unternehmen dem Staat, oder Banken in Albanien“

 1. Das unnütze Welt Wirtschafts Forum, krimineller Neoliberaler Politiker und Gangster verbreitet auch viel Unfug über Albanien, denn viele inkomptende Gangster müssen beschäftigt werden, was es früher nicht gab. Man verbreitet viele Lügen, gefälschte Berichte, versteht oft einfachste Dinge nicht, denn das Haupt Problem die Justiz wird nicht einmal erwähnt, wie ebenso von den Verbrecher Institutionen der EU, NATO viele Jahre, weil man neue Partner suchte, wo man viel Geld stehlen kann.

  Barrierat e biznesit, Forumi Ekonomik: Taksat e larta, mungesa e financimit dhe korrupsioni

  30/09/2015
  Për herë të parë, sipërmarrjet në Shqipëri rendisin taksat e larta, si pengesën më të madhe për të bërë biznes. Përfundimi del nga raporti i fundit i konkurrueshmërisë globale, i cili pas taksave rendit aksesin në financim dhe korrupsionin, si barrierat më të mëdha për bizneset.

  “Kujtoj se vitin e kaluar ishte korrupsioni problemi më shqetësues për biznesin vendas. Këtë vit korrupsioni është i treti edhe pse, siç ne e kemi parë këto ditë, realisht nuk është se korrupsioni është ulur. Përkundrazi, mbetet ende një problem shqetësues. Megjithatë, pavarësisht të gjitha këtyre problemeve, bizneset kanë nxjerrë taksat e larta si pengesën kryesore, çfarë tregon se ky problem duhet adresuar”, tha Ilir Ciko, pedagog i lëndës së Konkurrueshmërisë.
  Barrierat e biznesit, Forumi Ekonomik: Taksat e larta, mungesa e financimit dhe korrupsioni

  http://www.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=309713#kryesoret

 2. Das Oligopol, Strassenschilder Monopol in Albanien, Geldquelle ohne Ende, ohne Ausschreibung.

  Sinjalet e vdekjes, ose historia e një oligopoli në sektorin “e heshtur” të sinjalistikës rrugore

  DITA- Investigim

  Postuar më: 1 Shtator, 2015 tek Kopertina

  1

  Rrugët shqiptare dikur ishin të mjeruara dhe sinjalistika ishte e fundit në hesapin e infrastrukturës rrugore. Fjalën e parë e kishin gropat, që dhanë ndihmë të paimagjinueshme në lulëzimin e serviseve të makinave dhe shitjen e pjesëve të këmbimit. Dora dorës, erdhi edhe asfalti: Gropat u spostuan në plan të dytë, sepse aksidentet dhe humbja e jetëve njerëzore u shumëfishua bashkë me kënaqësinë e ngarjes së makinës në rrugë me shumë pak ose aspak udhëzime rrugore.

  Rasti më domethënës është aksidenti tragjik në fund të dhjetorit 2014 pranë kopshtit botanik në Tiranë, në fund të unazës së madhe të pambaruar të qytetit. Pavarësisht se shpejtësia e madhe dhe ngarja e pakujdesshme e vajzës fajtore mori jetën e djalit të ish zv.ministrit të brendshëm Avenir Peka, sinjalistika rrugore në atë aks të papërfunduar, që sidomos natën shndërrohej në një grackë fatale për automjetet, ishte inekzistente. Pak kohë më pas, aksi në fjalë sigurisht që mbetet “under construction”, por pjesa finale që zbret drejt Komunës së Parisit llamburit nga dritat, sinjalistika paralajmëruese, barrierat, tabelat e uljes së shpejtësisë, asfalti i pajisur me tregues etj. Duhej një humbje jete që të bëheshin disa investime modeste që në gjithë botën janë minimumi i përgjegjësisë dhe detyrimeve të shtetit kundrejt qytetarit.

  Edhe aksidenti i një gazetari pranë Mulletit mund të evitohej ose të paktën minimizohej në pasoja, siç ka pohuar eksperti rrugor G. Hoxha në shkurt të këtij viti. Kjo sepse disa sinjalistika për natën (gjatë së cilës është aventurë udhëtimi në këtë aks) dhe një vijëzim i saktë i rrugës, do ndihmonin shumë shoferët.

  Raste ka shumë, ku mungesa e sinjalistikës dhe pajisjeve mbrojtëse në rrugë ka sjellë humbje jetësh njerëzore, por këto episode te trishtuara me njerëz publikë le t’i mbyllim me aksidentin e deputetit të ndjerë Sokol Olldashi. Nëse ajo ngjarje sot e gjithë ditën misterioze do të pranohet si aksident rrugor, siç rezultoi nga ekspertiza zyrtare, do mjaftonte një barrierë mbrojtëse në kthesën që të fut në rrugën e vjetër pasi del nga tuneli i Elbasanit, që makina e deputetit të paktën të mos bënte atë rrëshqitje të çuditshme në një të rrëpirë modeste, por të mbetej në rrugë.

  Pra është fjala për sinjalistikën rrugore dhe rëndësinë e saj, aq më tepër në rrugët shqiptare. Qeveria aktuale e pranon se më shumë do të fokusohet në mirëmbajtje dhe përmirësim të cilësisë së rrugëve dhe sinjalistikës, sesa në ndërtim aksesh të reja. Fakti është se edhe ato rrugë që janë ndërtuar, janë thjesht ftesa drejt vdekjes: Asfalti të josh t’i japësh gaz makinës, por tabelat, barrierat, udhëzimet, vijat, ndriçuesit… janë pjesërisht ose tërësisht inekzistente. E tillë është rruga e re e Elbasanit, por edhe rruga e Kombit e mjaft segmente të tjera.

  Këtu hyjnë në lojë kompanitë e sinjalistikës rrugore, që kanë pasur dhe mesa duket, do të kenë ende mjaft punë me fondet shtetërore. Por po këtu, siç do tregojmë, dalin nga loja si interesi i qytetarit në cilësinë e sinjalistikës rrugore, ashtu dhe paratë e tij si taksapagues. Sa për cilësinë, është ende e freskët pseudo-fushata e ish kryebashkiakut të Tiranës Lulzim Basha në ditët e fundit të mandatit. Ai nisi të vijëzojë disa rrugë me bojë të bardhë, e cila më shpejt fshihej sesa thahej. Por si boja, pra me cilësi dhe çmime të ndryshueshme, janë të gjitha materialet e tjera të këtij sektori, nga të cilat varet jetëgjatësia e një rruge brenda parametrave. Çfarë po ndodh, pra, me sektorin që ngjan kaq estetik e lozonjar, por që xhiron miliona dhe që ka në dorë jetë njerëzish?

  Ajo që po bën vaki është një lojë e heshtur tenderash dhe përfitimesh përmes një oligopoli dhe një qarku të mbyllur, që i mban të gjithë të kënaqur, me një përjashtim “të vogël”: qytetarin shqiptar.

  IDKJubicaR.S & MTregu aktual është formësuar nga kombinimi i tre kompanive vendore të cilat janë: R.S&M, Jubica, Idk Konstruksion. Treshja po tenton dhe deri diku ja ka arritur, të krijojë monopol në sektorin e sinjalistikës në Shqipëri. Kjo pavarësisht se ligjërisht tenderi/tenderët janë edhe ndërkombëtarë.

  Po përse një tender i caktuar nuk arrin dot “të bëhet” ndërkombëtar? E thjeshtë, kompanitë në fjalë kanë marrë masa në bashkëpunim me organet “kompetente” shtetërore që afatet e njësimit të licencave të mos arrijnë të realizohen nga kompanitë e tjera (të huaja), duke e shkurtuar afatin e tenderimit. Dhe kështu të përdoren vetëm licencat e këtyre kompanive që po synojnë monopolin. Historia dhe marifetet janë të vjetra; mediat i kanë pikasur dhe ekspozuar ato me shumicë në qeverisjen e kaluar. Mjafton të ndikosh tek organet shtetërore që të listohen disa kushte të cilat mund të plotësohen vetëm nga ata, tre musketierët, si nga aspekti i plotësimit të dokumentacionit, ashtu edhe nga ana e referencave të nevojshme për kualifikim. Dhe je automatikisht “në tavë”.

  Tani të zbresim në copat e kësaj tave, konkretisht, për të treguar sesi konsumohet ajo. Po të analizohen preventivat që dorëzohen në tenderë nga këto tre kompani, do të vihet re menjëherë që çmimet e materialeve janë 50% (e më tepër) më të larta në krahasim me koston e tyre, duke ju referuar kostos së furnizimit. Dhe shumica, në mos të gjitha kompanitë shqiptare furnizohen në Itali. Çmimet e furnizimeve të tregut në këtë industri janë transparente, pra të ditura, dhe mund të verifikohen lehtë për të bërë krahasimin me kostot e lëndës së parë, si psh: kostoja e bojës, kostoja e barrierave, kostoja e tabelave, e adezivit, etj.

  Kësisoj, mirë që trioja shqiptare ka arançuar gjithë situatën që kushtet e tenderave të jenë sipas preferencave të tyre, por luan me çmimet e materialeve dhe punimeve duke fryrë faturat dhe preventivat në mënyrë skandaloze. Ose/edhe duke mos i kryer të gjitha shërbimet e deklaruara, psh duke deklaruar ndërrimin e 100 tabelave të dëmtuara ndërkohë që ka ndërruar 20, duke mos pajisur gjithë rrugën me “symacet”, katrorët metalikë që ngulen në asfalt apo “policat e shtrirë”, që njoftojnë ngadalësimin e shpejtësisë etj.

  Marifeti i tretë është përzgjedhja e materialeve. Sipas të dhënave të DITA-s, fjala vjen firma JUBICA nuk e ka kryer sinjalistikën horizontale nga mbikalimi i hyrjes së Tiranës dhe deri te mbikalimi i Rinasit; ku është në lojë një tender 2.6 milionë dollarë. Boja e përdorur nuk është ajo me termoplastikë, e cila rri 2 vjet pa u dëmtuar, (siç ishte në preventiv) po ka vendosur bojë të thjeshtë, që është 80% më e lirë se boja e termoplastikës dhe nuk duron as 6 muaj. Edhe barrierat e betonit kanë parametrat e tyre. Një lloj, prodhim i një kompanie italiane, mund të durojë impaktin e përplasjes së një makine me 180 km/h, por një tjetër me pamje të njëjtë, “duron” vetëm 120 km/h. Çmimi padyshim nuk mund të jetë njësoj. Ka shumë raste të tilla në secilën prej punëve të këtyre kompanive.

  ………………………….

   

  ***

  Dy preventivë pro vë që tregojnë vlerën e logjikshme të ofertave për dy tenderat

  1

  http://www.gazetadita.al/01-shtator-2015/

 3. Die Albaner Botschafts Mafia mit Petoshati – Pespa: 30 ambasdare seksere biznet 7 ministrave dhe 32 deputeteve

  Selbst in Tirana fallen die Immobilien um nochmal 15 % wo es seit 2005 einen massiven Preis Verfall in Albanien gibt, weil praktisch fast Alles illegal gebaut ist, Bank Kredite mit 100 % gefälschten Krediten nicht bedient werden können, und Alles nur der Geldwäsche dient, für Bauschrott.

  Wer bar bezahlen kann, bezahlt oft unter 400 € pro qm bereits in Albanien, teilweise unter 300 € und niemand kann noch noch Preise von über 8-900 € erzielen.

  Die Legalisierung der illegalen Appartment Block, haben nur zu einem Überangebot geführt, weil die Albaner Mafia, extrem dumm ist und die gesamte Wirtschaft mit ihrem Bauschrott ruinierte.

  Çmimet e apartamenteve në Tiranë bien me 15%. Kohë për të blerë

  Postuar më: 3 Tetor, 2015 tek Aktualitet

  Aktorët kryesorë pohojnë se tregu imobiliar i Tiranës po përballet me një rritje kërkesash për blerje, por çuditërisht, edhe me ulje çmimesh nw zonat periferike.

  Çfarë po ndodh?

  Ing. Xheni Jahja nga Tirana Real Estate pohon se, krahasuar me 6- mujorin e parë të vitit, kërkesat për blerje janë rritur me 30%. Sipas saj, arsyet lidhen me një rënie të ndjeshme në çmimet e banesave në kryeqytet, në 15%.

  Specialisti i tregut të imobiliarëve, Lefter Sila, tregon se ka pasur një rënie çmimi për banesa në kryeqytet, por që ky trend ka filluar që 5 vite më parë, kur nisi kriza në të gjithë botën.

  Sa i përket këtij viti, z. Sila pohon se rënia e çmimeve është më e theksuar në zonën e ish-Bllokut me rreth 30-35%, në qendër me 25%, në unazë me 15-20%. Në zona më periferike, rënia ka qenë më e ulët, për shkak se vetë çmimet janë të ulëta, sipas specialistit. Në total, për të gjithë Tiranën, mesatarja vjetore e rënies së çmimeve është rreth 16%, pohon z. Sila. Ai shtoi edhe se emigrantët, që kanë qenë pjesë e grupit që kryenin më tepër transaksione, tanimë, duke u nisur nga eksperienca e këtij sezoni veror, u drejtohen zyrave të agjencive për të shitur, jo për të blerë.

  Çmimet në këtë sezon nuk kanë pësuar ulje në zonat brenda Unazës -deklaron Dritan Caka, kreu i Dev Information. Z. Caka ia atribuon këtë fakt mungesës së dhënies së lejeve të ndërtimit dhe kërkesës nga klientët, të cilët preferojnë të banojnë sa më pranë qendrës. Për zonat jashtë qendrës, ai tregon se çmimi nuk është rritur, përkundrazi ka një rënie të lehtë krahasuar me vitin e shkuar. Sa u përket kërkesave nga blerësit në kryeqytet, z. Caka pohon se kanë mbetur në nivelin e vitit të shkuar.

  Rajoni, Tirana “e mesme e artë”

  Sipas të dhënave të muajit gusht të agjencisë së njohur Numbeo, Tirana me çmimin për metër katror të një apartamenti në qendër të qytetit qëndron në një “të mesme të artë” krahasuar me fqinjët e rajonit. Sipas këtyre të dhënave, çmimi mesatar për metër katror brenda në qytet është 1498.22 euro për Tiranën, e cila duket se e ka më të lartë vetëm se sa Shkupi me 1229.81 euro/m².

  Të gjithë kryeqytetet e tjera kanë çmime mesatare më të larta se sa në vendin tonë, duke realizuar kështu këtë renditje, ku kryeson Beogradi me 1956.78 euro/m², ndjekur nga Podgorica me 1650 euro/m², Sarajeva me 1528.89 euro/m².

  http://www.gazetadita.al/cmimet-e-apartamenteve-ne-tirane-bien-me-15-kohe-per-te-blere/

Schreibe einen Kommentar