Die Regierung versucht die Weltbank Mafia Projekte mit der CEZ und dem TEC Gas Kraft Werk in Vlore zuregeln

Ein einziges Wirtschafts Desaster des Betruges rund um Privatisierungen, hat Wüsten hinterlassen nicht nur in Albanien. Zerstörte Gesellschaften, korrupte Strukturen sind das Ziel der Westlichen Wertegemeinschaft, weswegen ausschlieslich korrupten Consults, Firmen, gefördert werden. siehe Professoren wie Hans Jürgen Krysmanski, Noam Chomsky usw.

 Man will im Betrugs Desaster Projekt des TEC Gas Kraft Werkes, (es müssen 62 Angestellte, Wach Personal bis heute bezahlt werden, seit 3 Jahren keinerlei Aktivitäten) wo Deutsche Ingenieur Consults extremste Fehler gemacht haben (rund um die Montage und Kühlung), will die Regierung ebenso eine Lösung finden.  Deutsche Lobbyisten, die sogenannte Entwicklungshilfe, rund um Weltbank Partner, der KfW Mafia waren vor Ort. 34 Seiten Regierungs Infos, seit 2002
Die Weltbank (IFC) feiert jeden Betrug, inklusive 20 Jahre Tätigkeit in Albanien, als Erfolgs Storys, wie das CEZ Betrugs Desaster, das durch die Erpressung der Tschechischen Regierung zustande kam, rund um den EU und NATO Beitritt. Mit den EBRD Finanzierungen, hat man die grossen Verbrecher Financiers genannt, hinzu kommt die Alpha Bank aus Zypern, Raiffeisen- und die Geldwäsche Bank Credins Bank. Die Finanz Mafia ruinierte Albanien.
Gangster Familien kontrollieren die Weltbank:

Wolfowitz, Ex-Chef der Weltbank, der Ehemann der Balkan Weltbank Chefin, sind die grössten Verbrecher der Welt, auch im Drogen Geschäft, Massenmord im Irak, Lügen für den Irak Krieg: Richard Armitage. Extrem dumme, korrupte und kriminelle Leute, welche die US Politik beherrschen.

Sowas ist zuständige Weltbank Direktorin für den Balkan:

Jane Armitrage

Verantwortlich bei der Weltbank: Jane Amitrage, Ehefrau von Richard Amitrage, dem Welt Drogen Gangster im Langzeit Turn des  CIA und Haupt Figur auch in der Iran Contra Affärre rund um Waffen- Geldwäsche und Drogen Geschäfte..

Wolfowitz, Ex-Chef der Weltbank, der Ehemann der Balkan Weltbank Chefin, sind die grössten Verbrecher der Welt, auch im Drogen Geschäft, Massenmord im Irak, Lügen für den Irak Krieg: Richard Armitage. Extrem dumme, korrupte und kriminelle Leute, welche die US Politik beherrschen.

Man feiert einen Langzeit Betrug, als Erfolgs Story

20 year partnership
Albania – World Bank: 20 Years of Working Together

Man feiert ein Erfolgs Story, wo Alles in einer Privatisierungs Kathastrophe endete.

The World Bank celebrated the 20th anniversary of its activity in Albania… Learn more >

Neue Peinlichkeit der korrupten World Bank: “Doing Business”, Albania moves 40 spots up

Albanien Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird
Von Norbert Mappes-Niediek

Mit der Italienischen Mafia, ging auch dieses Projekt schief:

Das Deutsche Bank Projekt mit dem Wasser Kraftwerk in Kalivaci

 Tolle Lügen Geschichte auch des IFC der in einem der Super Mafia Büro Türmen in Tirana residiert, welche im totalen Desaster endet und in Strom Ausfällen ohne Ende. Bei Kukes haben 11.000 Menschen keinen Strom seit 10 Tagen usw..

For more project information, please visit: http://web.worldbank.org/external/projects/main?pagePK=64283627&piPK=73230&theSitePK=40941&menuPK=228424&Projectid=P112242
* Kühl Rohre für das Kraftwerk, wurden u.a. zu hoch gelegt, bei dem Wasser Ansaugen, wodurch Luft angezogen wurde, was zu Defekten führte. Ein Weltbank Projekt der Albanischen Regierung.
Die vollkommen neue Consult Firma (Gründung: 2008) erhielt damals mit viel Bestechungsgeld den Auftrag mit 3 Millionen €, über die Albanische Regierung, welche damals vollkommen korrupt war. Eine kriminelle Firma, wegen der Auslands Bestechung, und dann noch als Neuling, für ein Gas Kraftwerk, in schwierigem Umfeld, extrem überteurete Betrugs Ingenieur Leistungen, denn die auf der Website aufgeführten Leistungen, habe nie funktioniert, weil man total inkompetend war.

seit 2013, wurden keine Umsätze mehr veröffentlicht. Man erhält wohl keine Aufträge mehr, mit soviel technischen Murks und Unvermögen.

Combined Cycle Power Plant Vlora (100 MW)

Vlora – Albania

TEC-i VLORA sh.a

Volume:
3 million Euro

Period:
2011 – 2013

Scope of Work:

›  Supervision of periodic inspections excluding the Gas Turbine;
›  Supervision of routine maintenance and rapid response;
›  Supervision of scheduled maintenance excluding the Gas Turbine;
›  Supervision of corrective maintenance excluding the Gas Turbine;
›  Supervision of overhauls at the workshops and site;
›  Supervision of performance measurements under the O&M scope and interfacing with the EPC and LTSA contractor;
›  Diagnostics;
›  Supervision of DCS / C&I maintenance;
›  Supervision of organization and logistics;
›  Supervision of technical consulting;
›  Services performed by Contractor‘s headquarters;
›  Initiation of procurement of spare parts for all types of maintenance
›  Supervision of and guidance on the spare parts administration;
›  Supervision of cleaning of the site;
›  Supervision of proper waste disposal of all residuals from the Plant.

 

TEC-i i Vlorës, ta grabisësh edhe në koma!
DITA – Investigim

Postuar më: 23 Tetor, 2015 tek Kopertina

1

TEC Vlora është një investim i shtetit shqiptar që nisi si shpresë e shtuar për sigurimin e energjisë elektrike në vend, u shoqërua me protesta të banorëve dhe shoqatave mjedisore për dëmet e thuhej se do të shkaktonte në mjedis (bashkë me Petroliferën) dhe tani po vazhdon si një muze energjetik, që nëse vijon edhe për disa kohë në “ngrirje konservuese”, mund të shndërrohet në fosil.

E gjitha kjo, pas një peripecie të madhe që u kurorëzua me 110 mln euro investim dhe as tre vjet punë.

Aktualisht jemi në një fazë të ndërmjetme shumë delikate; për TEC-in po harxhohen ende para, si për mirëmbajtjen ashtu dhe për pagimin e kësteve të marra hua, por qershia mbi tortë është se kompani italiane që nuk mundi ta dorëzojë ndërtimin e përfunduar për shkak të një defekti të rëndë, tenton ende të marrë para nga shteti shqiptar.

Për ta nisur nga e para, le të flasim për defektin: impianti i sistemit të ftohjes, me tuba të shtrirë deri në 1500 metra në det, duhej të merrte ujë për të ftohur turbinën. Por ky impiant është i prishur sepse dalja ishte vendosur shumë pranë sipërfaqes së ujit dhe ka marrë ajër, duke sjellë probleme zinxhir.

Objekti nuk është marrë në dorëzim dhe KESH i është drejtuar rrugës ligjore për ta detyruar kompaninë kontraktore, me vendim gjykate, që të kthehet e të marrë përsipër detyrimet. Vetë KESH po shikon mundësinë e vënies në punë të këtij impianti.

Duke shfrytëzuar fondet e tërhequra nga certifikata e garancisë dhe në bashkëpunim me bankat dhe institucionet financiare që kanë dhënë fonde për ta ndërtuar, KESH ka ndërmarrë hapat e parë: Së pari, rekrutimi i një firme të specializuar për punimet në det, e cila duhet të vijë e të bëjë një audit funksional e të demonstrojë pse impianti i ftohjes është defektoz dhe në varësi të arsyes dhe shkaqeve, të përcaktojë projektin e riparimit ose një zgjidhje tjetër teknikisht të mundshme.

Nuk dihet në ç’fazë është kjo pjesë e zhvillimeve.

Por ajo që dihet është se Maire Tecnimonti, shoqëria kontraktore e ndërtimit të TEC Vlorë, ende synon të vjelë nga dështimi i saj.

tec-vlore

Me financimin nga Banka Botërore në shumën 110 mln euro, Maire Tecnimonti firmosi kontratën e ndërtimit, prokurimit dhe inxhinerimit në vitin 2007, dhe është përmbushur në vitin 2009.

Impianti ka funksionuar vetëm për 3 vjet (28 Tetor 2011) me prodhimet bruto vjetore si më poshtë:

-Prodhimi bruto në vitin 2009 1,136,920 kWh

-Prodhimi bruto në vitin 2010 28,749,480 kWh

-Prodhimi bruto në vitin 2011 59,611,140 kWh

Difekti i rëndë ndodhi më 7 Janar 2012, në tubacionin e sjelljes së ujit ftohës të detit. Krejt impianti që prej asaj kohe ndodhet në gjendje konservimi afatgjatë. Kjo gjendje konservimi shoqërohet me kosto të rënda të mirëmbajtjes, si edhe me pagesën e 62 punonjësve; ndërkohë që qeveria shqiptare vazhdon shlyerjen e kësteve dhe interesave të kredisë së Bankës Botërore. Sa për ilustrim, vetëm rroga mujore e një eksperti gjerman, inxhinier për mirëmbajtjen, shkon diku tek 40 mijë eurot.

Ndërsa në organin ndërkombëtar të arbitrazhit të përcaktuar në kontratë, vijon gjyqi mes Maire Tecnomonti s.p.a. dhe KESH, qeveria shqiptare dhe KESH sh.a. kanë rinisur përpjekjet për riaktivizimin e impiantit.

Kjo është në fakt zgjedhje e detyruar, pasi falimenti dhe degradimi i tij do të regjistroheshin si dështimi më i madh ekonomik dhe ekologjik në historinë e industrisë shqiptare. Për këtë arsye janë alokuar fonde dhe janë çelur procedura prokurimi konsulence, si për riparimin e dëmit si edhe për trajnimin e personelit.

Por edhe italianët e Maire Tecnimonti s.p.a. vazhdojnë përpjekjet për të përfituar akoma nga fondet e qeverisë shqiptare.

Në kujtesën e tyre është i freskët kujtimi i qindra milionë eurove të arkëtuara për ndërtimin e një impianti që nuk funksionon. Ata janë të bindur që në Shqipëri mund t’i marrësh paratë pa bërë punë apo duke prishur punë. Në vazhdim mund t’i mbash ato, siç ka ndodhur gjithmonë, nëpërmjet një vendimi arbitrazhi ndërkombëtar.

Maire Tecnimonti s.p.a. nuk mundet megjithatë të ofertojë direkt me emrin e vet për shkak të konfliktit gjyqësor në proces.

Ajo ka ofertuar në procedurën “Mbikëqyrje, asistencë dhe trajnimi i personelit të O&M të Termocentralit Vlorë sh.a.” nëpërmjet specialistëve të vet, kamufluar me emrin e një sh.p.k.-je, shoqëri shqiptare. Megjithëse oferta e saj është renditur në vendin e fundit, me çmimin më të lartë, përpjekjet e italianëve nuk ndalen.

Ata kanë paraqitur ankesë ndaj TEC Vlorë, duke i kërkuar të skualifikojë shoqërinë gjermane të renditur para tyre, në mënyrë që të shpallen vetë fitues dhe të lidhin kontratën.

Pasi ka marrë nga Autoriteti kontraktor TEC Vlore sh.a., refuzimin e ankesës së tyre italianët e kanë ankimuar këtë vendim refuzimi në Komisionin e Prokurimit Publik. KPP është organi më i lartë vendimmarrës për ankesat ndaj vendimeve të Autoriteteve Kontraktore publike, si i tillë vendimet e tij mund të rrëzohen vetëm nga Gjykata.

Jemi pra në kushtet kur nëpunës të zakonshëm të një organi quasi-gjyqësor, të njohur po aq sa organet gjyqësore për akte korruptive, të vendosin për një aferë prej 500.000 Eurosh. Ka shumë gjasa që Tecnimonti i kamufluar, megjithëse i humbur në garë, të fitojë kontratën nga KPP. Ka shumë gjasa që TEC Vlorë të kthehet në skrap, me kontributin e arbitrazhit vendas, pa arritur as të konvertohet në përdorimin e gazit me ndihmën e projektit TAP.

protestat

http://www.gazetadita.al/23-tetor-2015/

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/60845601.jpg

Luft Nummer: das TEC Kraftwerk in Vlore – TEC-i i Vlorës, 130 milionë euro që flenë gjumë

Typisch: ein Weltbank finanziertes Kraftwerk, wo Pseudo Neufirmen aus Deutschland die Turbinen nie in Funktion bringen konnten und so steht das Kraftwerk der Weltbank auch still.

System Betrug: 20 Jahre Phantom Industrie Zonen und neue Sonder Privilegien für die Bau MafiaPhantasie Projekte des Betruges, was oft die Österreicher und Griechenischen Banken, wie korrupte Weltbank Leute finanzierten

worldbank

World Bank Insider Blows Whistle on Corruption, Federal Reserve By Alex Newman, May 26, 2013

6 Gedanken zu „Die Regierung versucht die Weltbank Mafia Projekte mit der CEZ und dem TEC Gas Kraft Werk in Vlore zuregeln“

 1. zu den Weltbank, OSCE Mafia Projekten gehört ebenso das illegale Bauen überall im Lande: 22.000 illegale Bauten an der Küste, 480.000 illegale Bauten vor allem auch der Kosovo Mafia, Mazedonischen Verbrecher Banden in Albanien, inklusive 8.000 Toden.
  in Tirana wurde eines der neuen illegalen Lokale, mit 400 Gramm Tritol beschädigt, durch einen Sprengstoff.

  Reine Geldwäsche Projekte, oft auch die gestohlenen EU Gelder, vor allem aus Drogen und Menschenhandel sind Hunderte illegaler Appartment Blocks in Tirana, Durres. Der Verbrecher Shpetim Osmani, wohl aus dem Kosovo, hat dort illegal gebaut.

  Die vielen Versprechungen auch des Edi Rama, das man illegale Lokale abreisst, vor allem in Antiken Stätten und an der Küste, waren wie immer seit über 15 Jahren Luft Nummern.

  Aktualitet
  24 Tetor 2015 – 08:30 | përditesuar në 14:08
  Tiranë, 400 gram tritol gati për
  shpërthim restorantit, parandalohet
  TIRANE – Kryeqyteti është zgjuar këtë të shtunë nën kërcënimin e 400 gramëve tritol të vendosur në verandën e një restoranti në zonën e “Pallatit me Shigjeta”. Fatmirësisht nuk është aktivizuar mekanizmi shpërthyes, ndërsa policia ka nisur hetimet për një kërcënim ndaj pronarit të këtij restoranti me iniciale Sh.O.


  Në orët e para të mëngjesit sapo stafi ka shkuar të hapë lokalin kanë pikasur në verandë mekanizmin e tritolit dhe disa sende të dyshimta. Menjëherë ata kanë njoftuar policinë e cila ka bërë rrethimin e perimetrit të sigurisë dhe me anë të forcave të xhenios dhe njësisë anti-eksploziv ka çaktivizuar tritolin.

  Nga hetimet ka rezultuar se mekanizmi shpërthyes ka qenë aktiv, por ende nuk dihet nëse personi që e ka vendosur është larguar pasi mund të jetë diktuar para aktivizimit apo e ka lënë pa shpërthyer vetëm për t’i dërguar një mesazh kërcënimi pronarit të restorantit.

  Për ngjarjen në fjalë është marrë në pyetje dhe pronari i këtij biznesi ku ka deklaruar se nuk ka konflikte me asnjë person. Kjo dëshmi nuk ka ndihmuar hetuesit të identifikojnë autorin e që vendosi 400 gram eksploziv, ndërsa si pistë hetimi është dhe ajo e kërcënimit për të larguar biznesin nga kjo zonë ku po ndërtohen komplekse pallatesh.

  Numri i të shoqëruarve ka arritur në 6 persona ku po ashtu janë sekuestruar dhe pamjet filmike nga kamerat e sigurisë të cilat kanë fokusuar një person të mbuluar me kapuç në kokë që vendos tritolin në verandë dhe largohet.

  http://shqiptarja.com/Aktualitet/2731/tiran–400-gram-tritol-gati-p-r-shp-rthim-restorantit-parandalohet-323134.html

 2. Viel Geld braucht Kastriot Islamaj, ein Berufs Verbrecher rund um Ilir Meta

  Aktualitet NGA ELTON QYNO
  18 Nentor 2015 – 10:00 | përditesuar në 10:11
  Ekspertët raport me mangësi
  DIA 750 mijë € vetëm për avokatët
  TIRANE- Njësia hetimore Task-Forcë që po kryen hetime ndaj biznesmenit Kastriot Ismailaj, është njohur me raport-ekspertimin e përpiluar nga dy ekspertët e caktuar nga vetë prokuroria. Konkluzioni përfundimtar është administruar në dosjen e prokurores Antoneta Sevdarasi, vetëm dy javë pasi kjo e fundit ktheu mbrapsht raportin e parë të kryer nga ekspertët shqiptarë.

  Sipas akuzës raporti kishte disa probleme që nevojiteshin të rregulloheshin.

  Dy ekspertët kontabël gjatë verifikimit të transfertave bankare kanë dalë në konkluzionin se 650 milionë lekë të reja është shuma totale që Kastriot Ismailaj ka përfituar nga kompania çeke “CEZ shpërndarja”. Kjo shifër është futur në llogaritë e DIA me argumentin e punës që DIA kishte kryer për llogari të çekëve.
  http://shqiptarja.com/Aktualitet/2731/ekspert-t-raport-me-mang-si–dia-750-mij—euro–vet-m-p-r-avokat-t-327646.html

 3. Neue Aktivitäten, um das wohl von Deutschen Consult Technik der Lobbyisten Mafia nie in Betrieb genommenen Gas Kraft Werkes, durch Inkompetenz und Betrug.

  Gazsjellësi TAP rigjallëron TEC-in e Vlorës
  Ndërtimi i gazsjellësit TAP mund të rigjallërojë një prej investimeve më të mëdha dhe të dështuara në fushën e energjetikës sicc është TEC-i i Vlorës. Qeveria zvicerane do të financojë 6 milionë euro për ngritjen e kapaciteve të gazit vend.
  http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=320833#k2

 4. Nachdem Gjergj Bojaxhi, sich sehr negativ äusserte über das Geldwäsche und Betrugs Projekt des Edi Rama mit dem neuen Fussball Stadium, wurden plötzlich Ermittlungen gegen ihn begonnen, weil er Adminstrator einer ausl. Öl Firma ist, welche 26 Millionen $ deponierte. Angeblich weil er die Gelder transferiert hat, u.a. für Öl Einkäufe, wird gegen Geldwäsche ermittelt, was aber normal wäre, wenn es sich nicht um eine Offshore Firma handeln würde. La Petrolifera ein unendlicher Skandal rund um ein Gas Kraftwerk bei Vlore, wo Deutschen INg. Consult nur Pfutsch ablieferte
  Gjergj Bojaxhi nën hetim, transferoi 17 milion dollarë në „offshore“
  Postuar në 30 Prill, 2016 08:04

  Hetimi i skandalit të firmave të karburanteve përfshin edhe emra të mëdhenj si “Petrolifera”, ndërsa fjala kyç, sipas policisë është kompania “Armo”.

  Situata bëhet edhe më e komplikuar pasi policia përfshin në hetime si të dyshuara të përfshira në këtë skemë edhe dy kompani të tjera. E para kompania “Everest Oil” është themeluar nga shoqëria “Superba S.R.L”, shoqëri italiane me seli në Napoli më 17 qershor 2014. Kompania emëton kuotat e reja të kompanisë për të cilat është paguar shuma prej 10 mijë dollaresh nga shtetasi Gjergji Bojaxhi, i cili ka qenë administrator i kompanisë që prej themelimit të saj. Ndërsa në ate 19.12.2014 ortaku, Lumturi Hasanmataj atell aksionet e saj 30 përqind në shumën 26.000 Eurove shtetasit Qazim Qazimi.

  Duhet theksuar dhe njëherë që shoqëria ‘Everest Oil’ Sh.a rezulton të ketë atellitë kryesorë, ndër të tjerë, shoqërinë e huaj “SUPERBA SRL” që nga themelimi i saj në vitin 2012 dhe shtetasin Gjergj Bojaxhi, (i cilesuar nga hetimi policor si ish-person i ekspozuar politikisht) fillimisht si administrator e më pas si aksioner kryesorë, bashkë më bashkëshorten e tij, si dhe me vjehrrën, Lumturi Hasanmataj.

  Ortaku kryesor i kësaj kompania rezulton “La Petrolifera Italo-Rumena”, që nga ana e saj zotëron 94 përqind aksionerëve të kompanisë së njohur që operon në Vlorë prej disa vitësh, “La Petrolifera”. Hetimi fokusohet shumë tek administrator i saj.

  “Po ashtu në llogari janë depozituar cash nga Gjergj Bojaxhi gjate viteve 2012-2015 26,083,621 USD (ku përshkruhet se kryesisht janë tërheqje nga llogari në banka të tjera). Ndërsa rreth 100 milion USD janë atellite hyrëse nga llogari të tjera të shoqërisë. Totali kreditimit të kësaj llogari është 172,171,734 USD. Debitimet e llogarisë janë kryesisht për pagesa për kompaninë Sllovake, Eni Slovenija, d.o.o., me të cilën ka lidhur kontrata çdo vit për blerje produkte të naftës. Për këtë kompani janë transferuar fondet prej afro 170,740,000 USD”, thotë policia.

  Sipas policisë, “Everest Oil” në datën 22 tetor 2013 ka bërë kërkesë për kryerjen e një transferte bankare në atell USD 260,000 me qëllim “blerje produkti LPG, Gaz dhe nënprodukte nafte” për Lockhart Trading Group Inc, përfituesi i transfertës.

  http://www.lapsi.al/lajme/2016/04/30/gjergj-bojaxhi-n%C3%ABn-hetim-transferoi-17-milion-dollar%C3%AB-n%C3%AB-offshore#.VyWJvCb1GlM

Schreibe einen Kommentar