Die Gesundheits Reform ist gescheitert, die AKU Lebensmittel Kontrolle ist ein Erpressungs Kartell

Die Bildung und Gesundheits Reform ist gescheitert, wie jüngst der erneute Tod einer jungen schwangeren Frau und ihrem Kind zeigte, eine der vielen Fehlleistungen der Pseudo Ärzte, die sich nur Titel gekauft haben. Und die Lebensmittel Kontrolle wo sich dumme Kriminelle die Posten gekauft haben tritt nur wie TV Aufzeichnungen zeigen als Erpressungs Kartell auf. Wo es früher sehr gute Lokale gab, wird seit einigen Jahren nur noch gefährlicher Müll verkauft, oft mit Lebensmittel Vergiftungen verbunden.

Was für eine Betrugs Organisation die KAS ist, zeigt sich hier: “Durch die Seminare der KAS zum Thema „Reform des Gesundheitswesens“ wurden entscheidende Schritte im Gesundheitssektor Albaniens gemacht. “!! Gemeint war wohl der Fortschritt an Betrugs Systemen.

Die gesamte Regierung ist die dümmste und kriminellste Regierung in Europa.

Ohne jede Kühlung wird Milch und Kase Produkte verkauft, wobei die Milch in 1,5 Liter Plastik Flaschen abgefüllt wird, welche man aus Müll Tonnen holte.

 

 

1 Mann Firma mit Ilir Rrapaj, ohne Kompetenz gewann 100 Millionen $ Auftrag für die Sterilisierung von Krankenhaus Material

http://www.shekulli.com.al/p2.php?id=495594&g=5&ryshfeti-ne-aku-inspektoret-jep-kafen-qe-te-hapesh-dyqanin-bisedat-e-plota#fotogaleri

Fiks Fare: Prodhimi i qofteve, pula dhe derri shiten për gjedhë

Dhjamë derri, pastë pule, stomak pule dhe erëza. Këta janë përbërsit e qofteve që shiten në rrugët dhe tregjet e Tiranës. Tregtarët mashtrojnë me etiketat ku reklamojnë se qoftet kanë përmbajtje me mishi viçi. Vendin e mishit të viçit e kanë zënë stomakët e pulave dhe dhjami i derrit.

Published on Sep 16, 2016

Siguria ushqimore

Fiks fare shkon ne dy pika te prodhimit te qofteve. Një bashkëpunëtore e emisionit Fiks fare arriti që të punësohej në një pikë prodhimi qoftesh pranë rrugës „Bardhyl“ në Tiranë. Subjekti Tirana Meat center. Që në ditën e parë të punës „pënëtorja e re u përball më një sitautë alarmante.
Kamera e fshehte Gjatë përgatitjes së brumit, dhjami që bie tokë, më pas mblidhet dhe hidhet në grirëse. Brumi i qofteve që bie në tokë por mblidhet nga punëtorja dhe hidhet sërisht brenda gjatë përzjerjes. Pas konstatimit lajmeruam AKU, qe u nis per te inspektuar situaten.
AKU shkon per kontroll. Inspektoret gjejne lageshtirë dhe kushtet jo të mira në të cilat punohet. Aty nuk ka as etikete, as vule. E shoqja eshte teknologe teknike. Autoriteti mori masën e bllokimit deri në momentin që do te dalë përgjigja e analizave higjeno – sanitare te qofteve. Mishin e vicit nuk e ka perdorur se fundmi, vetem ate te derit. Gjithashtu ju lanë edhe detyra për plotësimin e kushteve të ambjenteve ku punohet.
Korçë Në mes të pazarit të Korçës ndodhet një nga pikat më të famshme dhe të vjetra që tregton kërnacka. Vetë pronari pranon që kanë më shumë se 20 vjet që e ushtrojnë këtë aktivitet. Por ai nuk pranon t’i tregoje se ku i prodhon qoftet, jo vetëm bashkëpunëtorëve të fiksit, por ajo çka është me e rënda as inspektorëve te AKU-së.
Plane të pikes ku shet nje grua, kamera e fshehtë gruaja nuk e tregon se ku prodhohen këto qofte. Kamera e fshehtë inspektimi i AKU -së te cilëve pronari nuk i tregon se ku e ka punishten edhe pse ka më shume se 20 vjet që prodhon dhe tregton qofte.
Intervistë specialisti i AKU i cili thotë që ky biznes u gjobit dhe bllokua për shkak se nuk tregon se ku i prodhon qoftet. Pronari thote na lini detyrat qe duhet te plotesojme dhe ne do ti plotesojme. Për këtë arsye u njoftuan edhe organet kompetente si policia dhe prokuroria. Perfaqesuesi AKU thote se ne piken Tushka kishte mangesi ne structure, duke filluar nga dyshemeja, muret tavani, nuk kishte tualet. Subjekti eshte bllokuar derisa te plotesoje mangesite. Ndersa u gjobit, sepse qoftja ishte pa etikete, pa date skadence dhe vend prodhimi.
Blerja e qofteve në dyqan, dhe dërgimi i tyre për analiza në AKU
Intervistë me specialisten e AKU-së Tiranë, Elona Jahelezi e cila na konfirmon se për mostrat e qofteve të mara nga subjektet e inspektuara dhe mostrat e blera në treg, analizat higjeno- sanitare kanë dalë brenda normave. Ajo thekson se kanë dalë mirë për atë parti që ata kanë marr mostra për analizë. Kjo nuk do të thotë që të gjitha partitë e tjera kanë dale mire apo do te dalin mirë pasi për çdo prodhim duhet te shoqërohet me një flet analizë. Analize kjo që bëhet nga vet subjekti në formën e autokontrollit. Analizat ne AKU behen vetem per anen bakteriale dhe jo per perberesit ushqimore.
Për sa i takon njërit nga subjektet, Xhois u vendos masa me gjobë 2 milion lekë për gjurmueshmërinë.

Doctors protest against the arrest of their colleagues

Across the country doctors interrupted their work for 30 minutes today in protest of the arrest of their colleagues. In Tirana, Durres, Shkodra, Fier and Vlora doctors from Maternity hospitals protested the arrest of two doctors who stand accused of …

Besides the investigations at the “Koco Gliozheni” hospital, the Prosecution of Tirana has extended their investigations to two other hospitals where Aid Cajku was transported to.

14 Gedanken zu „Die Gesundheits Reform ist gescheitert, die AKU Lebensmittel Kontrolle ist ein Erpressungs Kartell“

 1. so blöde sind nun mal Albaner, wo bei der Vergesslichkeit der Albaner auch Ausbildung sinnlos ist.

  uralt bekannt, inklusive jährlicher Todesfälle. Altes Speise Eis wird mit Neu angerühtem vermischt und wie beim DÖNER, Nachts ohne Kühlung aufbewahrt.

  „Zitat“ bei Speise Eis geht sowas, wie bei Fleisch, was einen Monat haltbar ist. Fisch Verkauf ohne jede Kühlung ist durchaus ebenso normal im Hoch Sommer

  Fiks Fare, this is how ice cream is recycled

  Top Channel’s investigative program, „Fiks Fare“, showed how some ice cream shoppers recycle unsold product during summer, putting the citizens‘ health at risk.

  Journalists, together with National Food Authority Inspectors, have tested ice creams around Tirana, and seven of them had the microbe level up to 30 times higher than allowed.

  Ice cream made by milk is very sensible to high temperatures and keeping it cold is an issue of its own. It seems that many Tirana ice cream sellers recycle the product that remains for several days, even when it should not be consumed due to health hazards.

  When asked by Top Channel, they even say that they consider this normal. „Meat is kept for months and even years and it doesn’t get spoiled. That’s the same for ice cream“, one of them says.

   

   

 2. 2 Inspektoren wurden entlassen. Die 2 wichtigsten Idioten von Tirana und die Nachfolger werden noch dümmer sein, die Erpressung fortsetzen

  Pas denoncimi që është bërë ditë më parë në emisionin investigativ “Fiks Fare”, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka shkarkuar nga detyra dy inspektorët e Drejtorisë Rajonale të AKU Tiranë, Etrit Berisha dhe Indrit Korbi. Pas ngritjes së Komisionit të Disiplinës, fillimisht është marrë masa pezullim nga detyra dhe më pas ky Komision, ka vendosur lirimin nga Shërbimi Civil, për rrjedhojë pushimin nga puna.
  http://www.gazetadita.al/i-moren-ryshfet-tregtarit-shkarkohen-2-inspektoret-e-aku-se/

  1. PR -Show, als einzige Regierungs Politik!
   Phantom Staat, des PR Betruges: Gesetzliche Hgypiene Standards, durch eine Zertifikat, wie es für Hotels, Restaurants vorgeschrieben ist, kauft man sich wie TÜV Zertifikate für KFZ.

   AKU, die Lebensmittel Kontrolle, ein Betrugs und Erpressungs Projekt für die EU, schlimmer denn je, nachdem der Gangster Genc Juka, vor Jahren ein kriminelles Enterprise aufbaute.

   Einfach 2.000 LEK in einer Apotheke zahlen, und man erhält das Zertifikat, ohne das je eine Person das jeweilige Lokal inspiziert wurde. Ein Protokol, wird angefertigt, mit Zeugen, über eine Phantom Desinfektion. Teilweise gibt es das Zertifikat auch für 1.500 LEK, also 11 €!

   INVESTIGIMI / Në këmbim të parave restorantet sigurojnë kushtet higjieno-sanitare

   October 18, 2016 20:53

   INVESTIGIMI / Në këmbim të parave restorantet sigurojnë kushtet higjieno-sanitare

   Mungesa e higjienës në restorante dhe pasojat e këtij fenomeni fatkeqësisht të përhapur rëndom në vendin tonë e kanë një shpjegim.

   Pronarët e këtyre bizneseve pajisen lehtësisht me çerfikatën 3D, dokument ky që dëshmon se kushtet higjieno-sanitare janë brenda standardeve edhe në rast se ato nuk janë.

   Por si bëhet kjo proçedurë për të qenë një biznes “konform rregullave”?

   Mjafton që të shkosh në një farmaci për t’u pajisur me këtë dëshmi, pa qenë nevoja që të bëhet dezinfektimi i objektit dhe sigurisht kjo bëhet kundrejt një pagese të caktuar.

   Ky fenomen i jashtëligjshëm sillet përmes kameras së fshehtë të emisionit investigativ “STOP” që është ndalur në disa nga farmacitë bujqësore të kryeqytetit.

   Qytetari kërkon një çertifikatë dezinfektimi për një biznes restoranti dhe pa qenë e nevojshme që kjo procedurë të kryhet, paguan paratë dhe merr lejen e kërkuar. E njëjta gjë përsëritet në disa farmaci, derisa në njërën prej tyre, në këmbim të pagesës, jepet çertifikata për t’u plotësuar vetë.

   stop okok

   Rasti 1

   Qytetari – Përshëndetje, si kalove?

   Farmacisti – Mirë, si je?

   Qytetari – Kam një restorant dhe dua të nxjerr një çertifikatë 3D.

   Farmacisti – S’e ke bërë asnjëherë tjetër ti?

   Qytetari – Jo mo, tani sa e kam hapur.

   Farmacisti – 2 000 mijw lekë të bën.

   Qytetari– Çfarë duhet?

   Farmacisti – Niptin vetëm dhe adresën. Niptin dhe adresën .

   Qytetari– Ok! Deri në çfarë ore je ti?

   Farmacisti– Ja ta bëj gati unë dhe të vish ta marrësh, do jetë djali këtu, se unë do iki tani. Do sjellwsh niptin dhe adresën dua unë.

   Farmacisti – Ti shyqyr që e gjete, se pesëdhjetë, gjashtëdhjetë, shtatëdhjetë, të qepin kokën, kudo të vesh, e kupton?

   Qytetari – Po pse? Kjo është me ligj tani apo ?

   Farmacisti – Me ligj, me ligj. E kanë secili në dosje dhe ke një dëshmi, që ke bërë shërbimin, dezinfektimin dhe ti do t’i thuash erdhi e bëri dezinfektimin, se do të pyesin. E bëri thuaj, ti do më thuash adreswn, që ta di dhe unë, ku është.

   stop 5

   Farmacisti – Të ta bëj gati unë, që ashtu të vendosë vetëm niptin ai dhe adresën.

   Qytetari– Pata folur dje me plakun tënd për çertifikatën.

   Farmacisti – Ah, për çertifikatën.

   Qytetari – Duhet të pres, që të vijë ai apo?

   Farmacisti– Ai në fakt të martën vjen, kështu që ….

   Qytetari – Ai tha e kam plotësuar.

   Farmacisti – Ja ta marr në telefon, mund ta ketë bërë. Ia kishe dhënë ti ato?

   Qytetari – Jo pra, tani.

   Farmacisti – Tani solle niptin, s’ka gjë, po ashtu e plotësoj dhe unë s’prish punë.

   Farmacisti – Kush është adresa the?

   Qytetari – Kjo, numër nipti ke këtë.

   Qytetari – Për një subjekt tjetër do ma japësh me qenë se kishe të vulosur dhe ta bëj pagesën.

   Farmacisti– Dhe ta vendosësh vetë niptin.

   Qytetari – Po nuk është ndonjë gjë, vetëm thjesht plotëso diagnozën ti.

   Farmacisti – Po,po e plotësojmë.

   Qytetari – Ato, adresën dhe emrin ia vej vetë, nuk është problem.

   Qytetari – Tani të dyja sa kushtojnë?

   Farmacisti– Të tha babi, nga 2 000.

   Qytetari – Në rregull jemi.

   Farmacisti – Në rregull merre dhe këtë.

   Rasti 2

   Qytetari – Përshëndetje! Kam një biznes – restorant dhe kërkojnë kështu, një liçencë 3D

   Qytetari – Tani është e mundur, që kjo çertifikata… apo si funksionon?

   Farmacisti – Kjo funksionon kështu.N.q.s ka nevojë për dezinfektim do bëhet dezininfektim, n.q.s. nuk ka nevojë për dezinfektim, do plotësohet dokumentacioni, do bësh pagesat tarifat, që ka .

   Farmacisti – Ajo të shkon 1 500 lekë , Pesëmbëdhjetë të shkon vetëm kartoni.

   Qytetari– Kartoni.

   Farmacisti –Po.

   Qytetari –Të kaloj unë sot ose nesër paradite, t’i sjell ato, adresën dhe niptin?

   Farmacisti – Kalo nesër.

   Qytetari – Adresën, niptin, emrin e subjektit.

   Qytetari – Sa kushton kjo?

   Farmacisti – 1 500.

   Farmacisti – Unë nuk po t’i shkruaj këtu.

   Qytetari – A vuloset kjo apo?

   Farmacisti – Po e vulos unë.

   Qytetari – Urdhëro dhe lekët.

   Farmacisti – Vejë një firmë këtu.

   Qytetari – Në rregull jemi?

   Farmacisti –Në rregull.

   stop

   Rasti 3

   Qytetari – Çertifikatë 3D.

   Farmacistja – Pse?

   Qytetari– E dezinfektimit.

   Farmacistja– Ja, kjo është.

   ………………………….
   http://www.gazetadita.al/investigimi-ne-kembim-te-parave-restorantet-sigurojne-kushtet-higjieno-sanitare/

   1. Alles Parteihof Schranzen, wie in der Deutschen Justiz und Polizei: nur mit Parteibuch und IQ ist nicht gefragt. Das Gesundheits System ein uraltes Mafiöses System

    LSI Hofschranzen Beteiligung überall, im alten System was noch nie funktionierte, identisch im EU Kommunistischen Apparat. Jetzt säuberte die Edi Rama, Mafia im Gesundheitswesen die LSI Hofschranzen des Ilir Meta überall hinweg, die schon immer vollkommen inkompetend waren.
    Vendetta within the governing coalition, PS dismisses 100 officials from LSI
    14:16, 24/03/2017

    Dismissal orders for about 100 employees and officials of the Ministry of Health were among the last papers signed by Minister Ilir Beqaj before he was himself fired last week.

    The personnel of nearly 100 were working in the Regional Directory and the Hospitals of the District of Durrës.

    Almost all the employees that received their marching orders result to be members of LSI. Their appointment or promotions have been made in 2013, based on the agreement between PS and LSI.

    The reason for the dismissals remains unclear. LSI officials in Durrës say that was a personal vendetta of the going minister for LSI criticism against the concessions.

    http://www.syri.net/politike/50601/cfare-po-ndodh-me-koalicionin-ps-shkarkon-100-zyrtare-te-lsi/?gjuha=En


    Ogerta Manastirliu
    , gehört zu den Ratten, welche sich persönlich im Mutter Theresa Krankenhaus bereicherten u.a. durch 2 Fake Tender.

    New ministers, Xhafaj, Shalsi, Manastirliu, and Xhaçka in government
    13/03/2017 – 18:24

    After dismissing the Ministers of Interior, Health, Social Welfare and Youth, and the Minister for Local Issues, the Prime Minister announced their replacements today.

    The Chairman of the Law Commission, Fatmir Xhafaj will be the new Minister of Interior, replacing Saimir Tahiri. Mr. Xhafaj, a former Minister of Justice, will be the new Minister of Interior for the next three months, holding the burden of the electoral process for June 18. Saimir Tahiri the now former Minister of Interior has held a Minister’s position the longest since 1990.

    The Chairwoman of the Socialist Women’s Forum, Olta Xhaçka, will be the Minister of Social Welfare and Youth, replacing Blendi Klosi, the Socialist Party delegate in Berat. Ms. Xhaçka has never held a Minister’s office before.

    Eduard Shalsi, one of the Prime Minister’s closest cooperators in City Hall as Vice Mayor, will be the new Minister for Local Issues. Mr. Shalsi, is the Chairman of the Parliamentary Commission for Productive Activity.

    The new Minister of Health is Ogerta Manastirliu, the Director of ‘Mother Teresa’ hospital, who comes from the Socialist Party structures, though not in the Parliamentary group. She is replacing Ilir Beqaj.

    The four new Ministers will finish the government’s mandate, moving policies forward until the elections. With these new changes, the government now has 10 women and 9 men, not including the Prime Minister and vice Prime Minister. This is the first government in Albania’s democracy that is dominated by women.

    http://www.oranews.tv/ora-english/new-ministers-xhafaj-shalsi-manastirliu-and-xhacka-in-government/

    Financial scandal of the new minister of health: Fictive payments to the private hospitals and tenders’ abuse

    15:26, 13/03/2017

     

    FOTO/ Skandalet financiare të Manastirliut. Pagesa fiktive për spitalet private dhe abuzime me tendera

 3. Der kostenlose Gesundheits Check, ein total Betrug in Millionen Höhe. Man kann es kaum glauben das ein Gesundheits Minister an die eigenen Phantom Firmen solche Aufträge gibt, wo Ilir Beqja, schon einmal sein Abgeordneten Mandat verlor, wegen Interessen Konflik und nun nur noch dreister ist, weil jede Justiz ausgehebelt ist.


  Raportimi i Beqes ne Kuvend per koncensionin e… von lapsi-al

  Der kostenlose Gesundheits Check, ein total Betrug in Millionen Höhe.

  Dokumentat/ Beqja kapet me preshë në duar në skandalin e Check Up

  Prova se kompania e Vilma Nushit është paguar 1.2 milionë euro për analiza të pakryera. Dyshime se është fryrë shifra e personave që e kanë bërë kontrollin shëndetësor falas

  Pas disa rrefuzimesh për të dalë para komisionit parlamentar ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqja është detyruar sot më së fundi ti nënshtrohet kontrollit parlamentar për një nga skandalet më të mëdha të abuzimit më shëndetësinë falas.

  Ilir Beqja është detyruar të pranojë se e ka paguar kompaninë e asaj që opozita e konsideron si klienten e Edi Ramës, biznesmenes se alkollit dhe cigareve, Vilma Nushi, me 1. 7 milardë lekë më shumë sesa puna që ka kryer. Pra nëse për vitin 2015, tek nisma e qeverisë për analizat falas kanë besuar 244 mijë qytetarë, kompania fituese e Check Up-it është paguar për 255 mijë të tillë. Pra ajo ka marrë kot, pa bërë asnjë shërbim, para edhe për 110 mijë kontrolle shëndetësore të pakryera P(oshte faksimilja e atyre qe kane kryer kontrollin per periudhen mars dhjetor 2015).

  http://www.lapsi.al/lajme/2016/11/01/dokumentat-beqja-kapet-me-presh

 4. Der Bandit und Kriminelle Edmond Panariti
  Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister: Party bei dem Drogen Boss: Klement Balili
  siehe: (Artikel rund um die Umtriebe, des Billig Banditen und Betrügers: Edmond Panariti), erhält für seine inkompetende Idioten Mannschaft, neue EU finanzierte Labore, für die Lebensmittel Kontrolle und zwar für 71 Millionen €! Die vollkommen unnütze EU Botschaft mit Jan Rudolph, übergibt die Anlage, wobei Jan Rudolf sogar noch einer der besseren Diplomaten ist.
  Vor 7 Jahren: Wo ist der Geister Botschaftsrat der Botschaft Tirana: Jan Rudolph?

  Rritet siguria ushqimore, AKU me laboratorë të rinj në Durrës (VIDEO)

  Postuar: 14/11/2016 – 14:50

  Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti ka vizituar sot mjediset e reja të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit dhe laboratorëve të tij në Durrës, nga ku është shprehur se siguria ushqimore në vend është përmirësuar ndjeshëm dhe inspektorët e AKU-së janë vazhdimisht në kontrolle të produkteve ushqimore.

  Ka qenë Bashkimi Evropian ai që ka akorduar fondet për ndërtimin e 7 laboratorëve rajonalë duke rritur ndjeshëm sigurinë ushqimore të konsumatorëve tanë, duke marrë dhe mirënjohjen e falënderimet e ministrit Panariti.

  Laboratorët e AKU-së në Durrës janë vizituar edhe nga zëvendësministrja e Integrimit Erisa Xhixha dhe zyrtarë të prezencës së delegacionit të BE-së në vendin tonë. Xhixho tha se siguria ushqimore është detyrim dhe prioritet që bashkimi evropian ka caktuar për vendin tonë në kuadër të hapjes së negociatave për anëtarësim dhe është pjesë e 35 kapitujve që do të negociohen së shpejti.

  Bashkimi Evropian në kuadër të programit IPA 2009 nisi investimin për ndërtimin e godinës së re së bashku me laboratorët me vlerë totale 5 milionë euro. Godina trekatëshe ka dy vite që ka përfunduar dhe laboratorët e saj zënë afërsisht një të katërtën e sipërfaqes. BE ka miratuar një shumë prej 71 milionë euro për vendin tonë, të cilat do të përfitohen përgjatë 5 viteve në vazhdim deri në vitin 2020 me destinacion investime të reja në prodhimin dhe përpunimin e ushqimeve.

  Përgjegjës politik i prezencës së BE-së, Jan Rudolf, u shpreh se “pavarësisht se vëmendja më e madhe e BE-së është përqëndruar te reforma në drejtësi, ne do vazhdojmë të mbështesim edhe sektorë të tjerë për zhvillimin e sektorëve jetikë ne vend”.

  /portali DurresLajm/

  Video:
  1. erst jetzt werden die AKU Inspektoren verhaftet, welche Geld erpressten damit der Fisch-Laden eröffnen kann. Regional Direktor: Etrit Berisha
   Denoncimi në “Fiks Fare”, arrestohet pas një muaji inspektori i AKU
   15/11/2016
   Denoncimi në “Fiks Fare”, arrestohet pas një muaji inspektori i AKU
   Një muaj pas denoncimit në “Fiks Fare”, ku dy inspektorë të AKU kërkuan para nën dorë për dhënien e lejes për hapjen e një dyqani peshku, policia ka vënë në pranga njërin prej tyre.

   Etrit Berisha, 33 vjeç, ishte shpallur në kërkim prej 20 shtatorit, në akuzën e korrupsionit pasiv të personave që ushtrojnë funksione publike. Ndërkohë që një muaj më parë u ndalua edhe kolegu i tij, Indrit Korbi.

   Nga hetimet e kryera, ka rezultuar se këta dy shtetas në bashkëpunim me njëri-tjetrin, gjatë ushtrimit të detyrës së tyre si inspektor në Drejtorinë Rajonale Tiranë të AKU (Autoritetit Kombëtar të Ushqimit”, dyshohen se kanë ushtruar presion për një kohë të gjatë, i kanë kërkuar dhe marrë shumën prej 20.000 lekë të reja një subjekti privat për zhbllokimin e aktivitetit të tij, të bllokuar disa muaj më parë nga AKU – Drejtoria Rajonale Tiranë.

   Ngjarja u transmetua në “Fiks Fare”, ku u paraqit me pamje momentin kur inspektorët kërkonin para nën dorë në këmbim të dhënies së lejes për hapjen e një dyqani peshku në Kamëz.
   http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=340564#k1

 5. 1.285 Kontrollen gab es bei den Chaos Saison Touristik Lokalen an der Küste, 400 Bußgelder, welche nie gezahlt werden und kein Lokal wird trotz unendlicher Lebensmittel Vergiftung wird 1 Woche geschlossen, nochmal danach kontrolliert wie es überall üblich ist, vor allem in der Türkei was sehr wirksam ist.

  Kein Tourismus Politik seit Jahren, noch ein einziger neuer echter Invdestor.

  Teil II: Das Spektakulären Scheitern des Albanischen Tourismus: Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird

  Siguria ushqimore në bregdet, AKU gjobit rreth 400 subjekte

  Postuar: 16/08/2017 – 21:10

  Sezoni veror krijon një mbingarkesë në zonat bregdetare ku mijëra turistë kalojnë pushimet, por me shumë gjasë i ruan Zoti nga helmimi prej ushqimeve që konsumojnë, pasi siguria në shumicën e fast-foodeve apo restoranteve është zero.
  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit lajmëroi sot se në kuadër të masave te marra për sezonin turistik veror për vitin 2017, për periudhën qershor-gusht ka kryer 1285 inspektime në operatorët e biznesit ushqimor të cilët prodhojnë, përpunojnë dhe tregtojnë produkte ushqimore (bare, restorante, fast-foode, pastiçeri, supermarkete, minimarkete, njësi prodhimi dhe tregtimi akullore)”.

  “Nga inspektimet e kryera janë marrë 384 masa administrative me gjobë dhe paralajmërime për subjektet, në të cilat janë vërejtur mangësi të kushteve higjieno-sanitare, mungesë dokumentacioni shoqërues, mungesë të librezave shëndetësore të personelit dhe analizës së ujit, mungesë e planit mbi masat e luftës kundër dëmtuesve, brejtësve dhe insekteve (plani 3D).

  Numri më i madh i inspektimeve është kryer në qarqet Durrës dhe Vlorë, për shkak edhe të subjekteve të shumta, që ushtrojnë aktivitetin, si bare, restorante, fast-foode etj.

  Në çdo rast inspektorët e AKU kanë kryer kontrolle periodike në të gjitha restorantet dhe subjektet e tjera, për të garantuar sigurinë ushqimore në zonat bregdetare, aty ku konsumi është rritur ndjeshëm për shkak të rritjes së fluksit të madh të pushuesve.”– thuhet në njoftim.

  AKU lajmëron se kontrollet do të vijojnë deri në përfundimin e sezonit turistik, në të gjitha restorantet, baret, fast-food, markete,etj, për të garantuar sigurinë ushqimore.

  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit i bën thirrje të gjithë konsumatorëve, që për çdo shqetësim që kanë lidhje me sigurinë ushqimore, të denoncojnë pranë portalit online “Inspektori digital”

  Mero Baze, warnt vor Tourismus Reisen nach Süd Albanien: „Budalla! Mos shko ne jug te Shqiperise.Sekterisu jashte“

  18 Gusht 2015 – 16:20
  Aktualitet

  Albanien: Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird

  Von Norbert Mappes-Niediek

  ………………………….

  Verantwortlich für das Programm der Weltbank war Jamarber Malltezi, Schwiegersohn des im Juni abgewählten Premierministers Sali Berisha. Schon 2007, als der Boom begann, hatte der umstrittene Geschäftsmann gegen den ausdrückliche Verpflichtung alte, angeblich illegale Häuser an der Ionischen Küste massenhaft abreißen lassen – und so Platz für die selbsternannten Strandhüter geschaffen…………………

  AUTOR

  http://www.fr-online.de/panorama/albanien-wie-ein-paradies-am-mittelmeer-zerstoert-wird,1472782,23755188.html

  Abwässer Splendid Mafia in Touristik Zone, finanziert durch die Deutsche Berufs Camorra Mafia: KFW, GIZ

  Durres Abwässer: Milliarden für Strom, Wasser, Abwasser versinken im „Schwarzen Loch“ der Infrastruktur Aufbau Mafia

  100 Personen lassen sich im Ärzte Zentrum pro Tag behandeln, wegen Verätzungen, im Meer und Allergischen Reaktionen

  Durrës, fluks vizitash në qendrat shëndetësore përgjatë bregdetit (VIDEO)

  Postuar: 14/08/2017 – 20:17

  https://durreslajm.al/aktualitet/durres-fluks-vizitash-ne-qendrat-shendetesore-pergjate-bregdetit-video

  „Stela“ Hotel wurde von der Lebensmittel Kontrolle AKU geschlossen, wegen Salmonellen Befall

  6 Teilnehmer einer Hochzeits Gesellschaft, in Shiak, landen in einem Krankenhaus mit schwersten Lebensmittel Vergiftungen verklagen den Lokal Besitzer

  6 dasmorë në Shijak përfundojnë në spital, ndiqet penalisht pronari i lokalit

  • 16/08/2017 – 17:37

   6 pjesëmarrës në dasëm janë helmuar nga ushqimi në një lokal në Shijak. Policia e Durrësit bën të ditur se ka nisur procedimin penal ndaj shtetasit Dh.K. 57 vjeç, pronar i lokalit ku u helmuan…

   

 6. Unendliche Skandale werden durch das TV, der Firma OSUMI, Alkohol, Wein, Betrug und Panterschreien wurden erneut enttarnt.
  Pijet “vrastare” nga vaji i ullirit tek alkooliket, zbulohet skandali se ku prodhohen

  Postuar: 19/09/2017 – 22:06

  Larmia e produkteve në treg bën që ditët e sotme qytetarët të kenë mundësinë që të zgjedhin më të mirat, me cilësoret e mbi të gjitha më të sigurtat.

  Por sa të sigurta janë produktet që gjenden nëpër dyqane e supermarkete?

  Vetëm një javë më parë, një kamera e fshehtë e emisionit “STOP” pasqyroi mënyrën sesi firma “Osumi food”, prodhonte produkte ushqimore në një ambient me kushte të mjerueshme higjeno-sanitare.

  Por një tjetër kamera e “STOP” e thellon edhe më shumë këtë skandal, pasi siguria mungon edhe në pijet që konsumojmë. Që nga vaji i ullirit, e deri tek pijet alkoolike.
  Këtë herë, në rrjetën e kamerave të fshehta të emisionit ka rënë firma e pijeve “Briland Shkodër”.

  Një qytetar i interesuar i drejtohet magazinave të firmës në qytetin e Shkodrës dhe pronari i saj i premton të “prodhojë” çfarëdo lloj cilësie që t’i kërkohet dhe me kosto të ulët.
  Pasi bëjnë pazaret, pronari i kërkon qytetarit që të shprehet se produktet ia sjell një shok me makinë nga Italia.

  ***
  Qytetari – Te ekonomisti më thanë me prit.
  Ekonomisti – Po, hajde!

  Qytetari– Këtu, si po ju shkojnë punët?

  Ekonomisti – Mirë more, mirë unë punoj këtu, jam angazhuar. Xhavidi është pronari i firmës, unë jam ekonomisti.

  Qytetari – Ju merreni me ambalazhimin e të gjitha produkteve apo keni vetëm produktet tuja?

  Ekonomisti – Po prodhojmë… pije freskuese zakonisht.

  Qytetari – Po përshembull për këtë B52.

  Ekonomisti – E ka prodhuar.

  Qytetari – E ambalazhoni këtu ju?

  Ekonomisti – Po!

  Qytetari – Sa produkte keni?

  Ekonomisti– Sa të duash, 30 produkte. Alkoolike… dhe pijet alkolike. Të gjitha. Verërat të gjitha llojet.

  Qytetari – Freskueset i paskeni gati të gjitha. Nejse, ti e di më mirë tashi. Krahasimi me tregun dhe krahasimi me atë, që në qoftë se unë du me marrë këtu, cilësinë e vendosim ne, të flasim tamam tashi. Drejtpërdrejt, cilësinë e vendosim në bazë të çmimit, me dashtë.

  Ekonomisti – Po!

  Qytetari – Me një fjalë, unë e dua këtë produkt, po themi B52, në qoftë se është 40 lekë të vjetra në treg, unë me dashtë me e porosit me 25 lekë të vjetra, bohet kjo gjë? Ndrysho cilësinë, flas.

  Ekonomisti – Me urdhër të Xhavitit, po!

  Takim me pronarin, Xhavitin.

  Xhaviti – Si kaluat?

  Qytetari – Si je?

  Xhaviti – A jeni mirë?

  Qytetari – Mirë!

  Xhaviti – Ke ndonjë makinë?

  Qytetari – Kam një furgon. Une ia mora një broshurë, ia mora për kuriozitet.
  Xhaviti – Me pak shpenzime, ju bo punë….Porosia në magazinë.

  Qytetari – Unë desha me marrë pak nga të gjitha. Tashi dëgjo: B52, coca – cola, freskuese, kanace. Ca të kesh pije alkoolike, konjak, fërnet, verë…, me një fjalë, m’i bëj nga dy mostra. Të gjitha këto, i ambalazhoni këtu ju?

  X – Po, tana i bëjmë.

  Qytetari – Janë produktet tuaja? B52 me çfarë çmimi e keni pas ju? Nejse, po e diskutoja edhe me atë.

  Qytetari – Kjo? Vaj ulliri? Ça vaji është?

  X – Kjo është..

  Qytetari – Shampanjë.Nja katër shishe konjak, katër shishe fërnet. Po këto me whiskey p.sh?

  X – Unë marr kështu, të hapun whiskey ose vodka të hapur. Jo në shishe.

  Qytetari – Si mund me e marrë? Me e marrë me 5 litroshe…, 10 litroshe.

  X – Po!

  Qytetari – E keni ju këtë?

  X – Po! Ke whiskey, xhin edhe vodka. I çoj kështu në lokale të tjera, se këto ecin më shumë në diskot sepse në lokale përdorin më shumë konjak e raki. Tek diskot, p.sh të tëra të hapura i marrin si xhin, vodka…

  Qytetari – I marrin 5 litroshe?

  X – Po, fiks!

  Qytetari – Si e keni paketimin ju?

  Punonjësi– E bëjmë kështu në bidon 5 litërsh. Si e me dasht, o në 2 litërsh, 3 litërsh…
  Qytetari – M’i bëj nga dy litra të gjitha!

  Magazinieri – Dy biter, dy cola kështu…, një cola të vogël, një uthull një litërshe, dy majonezë, dy vaj tre litërshe, 2 vaj 0.5, 2 vaj një-litërsh. Ke katër konjak 0,75 % ,ke dy fërneta gjysëm kilëshe, dy ponca gjysëm kilëshe, dy konjak 0,75 % . Ke dy shardone 0.75, dy vera kabërnet 0.75, Dy vranac 0.75, edhe dy spumante 0.75, dhe një uzo 0.5. Ky është malli.

  Qytetari – Po atë whiskey-n?

  Magazineri – Ke xhin 1.5 (litra), ke vodka 1.5 litra, ke edhe whiskey 1.5 litra.

  Qytetari – Këto janë produkte, që ju i prodhoni?

  Magazineri – I prodhojmë vetë.

  Qytetari– Ok! Ma jep edhe faturën.

  Magazineri– Fatura është dyqind ose njëzet mijë e dyqind e tridhjetë lekë.

  Qytetari– Kaloji edhe një herë, të lutem!

  Magazineri – Ok!

  Qytetari – Në rregull je?

  Magazineri – Po!

  Pronari – N.q.s, thua, që e ke bërë këtu në Shqipëri…

  Qytetari – Mbaroi filmi.

  Pronari – S’je në gjendje me marrë tek unë.

  Pronari – M’i bjen një shok nga Italia…, m’i bjen nga 20 litra, 30 litra, është një shofer, që m’i bjen n.q.s, ke mundësi.

  Qytetari – Ju intereson ajo pjesë.

  Pronari – Fiks me pullë, pa pullë, si t’i duash ti. Mua më ke të gatshëm me punu, si të duash ti. Më kupton?/tvklan.al

  /portali DurresLajm/
  https://durreslajm.al/sociale/pijet-vrastare-nga-vaji-i-ullirit-tek-alkooliket-zbulohet-skandali-se-ku-prodhohen

 7. Inkompetenz als Kultur, oft kauften Kriminelle diese Posten. Immer noch in Hand der PDUI Mafia und nun kommt als neuer Direktor: Agim Ismaili.

  Ikën drejtori i PDIU nga AKU Rama emëron Agim Ismailin

  12:14 – 04/10/2017 Ekonomi 0
  Ikën drejtori i PDIU nga AKU Rama emëron Agim Ismailin

  Burime nga qeveria bëjnë me dije për Report Tv se është emëruar drejtori i ri i Autoritet Kombëtar Ushqimor (AKU).

  Mësohet se ky institucion do të drejtohet nga Agim Ismaili. Ismaili do të zëvendësojë në këtë detyrë Dritan Sejkon.

  Ky i fundit vinte nga radhët e PDIU. Ndërkohë, Agim Ismaili ka mbajtur më parë detyrën e nëndrejtorit të Drejtorisë së Pastrimit të Parave në Ministrinë e Ekonomisë. Ismaili është me profesion ekonomist.

  http://www.kohajone.com/2017/10/04/iken-drejtori-i-pdiu-nga-aku-rama-emeron-agim-ismailin/

 8. Das Restaurant „Brasil“ gut besucht und doch nur Dreck

  Alarmante, AKU aksion në restorante: Theren kafshë, mbajnë mish të ndenjur në dhoma frigoriferike (FOTO)

  Publikuar tek: aktualitet, më 15:36 07-01-2018 Alarmante, AKU aksion në restorante: Theren kafshë, mbajnë mish të ndenjur në dhoma frigoriferike (FOTO)

  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ndërmori sot një aksion në restorantin Brazili, në aksin rrugor Kamëz-Fushë Krujë, pas informacioneve të marra se në atë vend thereshin kafshë, veçanërisht të imëta.

  Trupat inspektuese nga Drejtoria e Përgjithshme dhe ajo Rajonale e AKU, e cila aktualisht ndodhet në ambientet e restorantit, konstatuan se 50 ngarkesa qingji ndodhen në një dhomë frigoriferike, të pavulosura në ambientet e pacertifikuara.

  AKU, dyshon se kafshët thereshin në ambientet ku mbaheshin,ndërsa administratori i subjektit nuk tregon vendin apo thertoren ku mund të jenë therur.

  Në vendngjarje ndodhen forcat e policisë dhe Antikrimit Ekonomik.

  26693982_10211761120405517_258155996_n.jpg

  26696801_10211761120085509_432890429_n_1.jpg

  26753808_10211761119445493_452798858_n.jpg

Schreibe einen Kommentar