Die Dezentralisierungs Mafia der EU und Weltbank, und die Desaströsen Umwelt Folgen in Albanien

Wenn korrupte Hirnlose EU Gestalten Demokratie bringen wollen und Aufbau Hilfe leisten, kann Nichts dabei herauskommen.

EBRD finanzierte Umwelt Verbrechen des Betruges, als man die 10´ te Zement Fabrik finanzierte

Parasitäre Ratten der Inkompetenz, Korruption haben diesen Schwachsinn im kleinen Land Albanien installiert, organisiert. Albanien hatte bis vor kurzen noch über 450 Verwaltungs Einheiten und Kommunen, wo keine einzige Kommune je eine Minimal Funktion der Gesetze hatte. Ein heute bekannter Umwelt und Gesundheits Skandal, im Dezentralisierungs Modell des „failed State“ Albanien, ist Rekord verdächtig: 200 Schweine Köpfe, Schlacht Abfälle der Kosovo, Fuschne-Kruje Mafia, entsorgt direkt am Fluss Ishme, ist erneut ein Super Europa Skandal.

Der Umwelt Minister Lefter Koka, wundert sich das Bürgermeister im Dezentralisierungs Modell, Gemeinden (nun nur noch 61 Bezirke), illegale Baum Fäll Genehmigungen geben, trotz gesetzlicher Verbote. Die Geschichte zeigt, da solche Minister Anweisung, im Papier Korb landen, weil die Meisten Adminstraten, vorbestrafte Kriminelle sind ohne Schul Bildung und functional illerate. Die Frage ist nur: Wer ist dümmer und korrupter. Die EU und Weltbank Profi Gangster rund um Goldman & Sachs, Georg Soros, oder die eingekauften Albanischen Gangster Syndikate.

70 % der Wälder sind inzwischen vernichtet, Aufforstungs Geld wird direkt von Lefter Koka, der Familie Tragaj gestohlen. Gesundheits Minister Edmond Panariti hat ebenso viele Skandale. Peinlich wird es, wenn Lefter Koka, seine bei wikileaks gut dokumentierte Top Verbrecher Familie mit gefälschten Grundstücks Dokumenten am Fuss der Villa Zogu in Durres, selbst Bäume fällt, illegal baut.

Im TV schwafelt Lefter Koka Unfug, wo die Frage ist, was seine „Inspektoren“ real machen?

Der neue Durres Fischereihafen ein Super Skandal, wurde von der Super Mafia besetzt und wird als Privat Hafen in diesem Baubetrug der STRABAG betrieben nie an die Regierung übergeben.

Nie implementiert, wie alle anderen Gesetze ebenso nicht.

Skandal der Fischerei Gesetze: 1995, 2002, 2005, 2007 Albania: Fishery Directorate – DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT

Edmond Panariti, ist auch für diesen Skandal verantwortlich, wie für den heutigen Skandal mit den Schweine Köpfen, oder das kranke Tiere, ohne Problem in den Handel kommen, weil man den Impfstoff im Privatisierungs Modell gestohlen hat.

Fischerei Hafen
Fischerei Hafen Durres besetzt von der Mafia

Aber das ist Comedy Show der Inkompetenz und Hirnlosen, denn Nichts Anderes war zu erwarten bei diesem System, das nur Geldwäsche, Betrug, Bestechung kennt auch der Ausländischen Diplomaten und selbst ernannten EU und Weltbank Experten.

Mit der Territoral Reform gibt es nur noch:  61 Verwaltungs Bezirke, wo ebenso kein Bezirk funktioniert man in Durres, erneut Taliban Kultur organisiert, Antike Stätten zubetoniert und in Tirana gibt neue Betrugs Projekte rund um die Stadt Gestaltung.

Real übernahmen Mafia Clans, oft ohne jede Schule und Bildung, den Bürgermeister Posten mit einem eigenen Verbrecher Clan. 70 % der Posten in den Albanischen Regierungen heute, werden auch nur verkauft für Geld und Klientel Politik und immer Straffrei. Das System, was nie funktionieren kann, wird mit Milliarden aus der korrupten EU, Deutschland, Weltbank finanziert, wo es keine Projekt Kontrollen und Mittel Verwendung gibt. Privatisierungs Betrug seit 25 Jahren, und das als System.

Lefter Koka, zerstört erneut Durres, Wälder, Parks mit seinen illegalen Bauten

Tourismus, EU und Weltbank Mafia zerstören Albanien: 60 % der Wälder sind vernichtet

Koka: Padi bashkive. Dhanë liçenca për prerjen e pyjeve

Koka: Padi bashkive. Dhanë liçenca për prerjen e pyjeve

Postuar: 27/01/2017 – 18:20

Ministri i Mjedisit, Lefter Koka pranon se disa bashki në vend vazhdojnë t’u japin kompanive leje shfrytëzimi, duke shkelur moratoriumin e pyjeve.
Pa dhënë detaje se cilat janë këto bashki, ministri Koka thotë se ndaj tyre do të kryhet kallëzim penal.
“Kemi konstatuar papërgjegjshmëri të disa drejtuesve vendorë. Ka kryetarë bashkish që vazhdojnë u japin kompanive private leje shfrytëzimi. Është diçka që është në kundërshtim me ligjin. Shumë shpejt do të bëjmë të ditur disa prej tyre dhe do të kenë kallëzimet penale përkatëse”, deklaroi Koka.
Përveç rasteve të shkeljes së ligjit, ministri Koka kritikon pushtetin lokal se nuk po e merr seriozisht administrimin e pyjeve.
“Kanë parashikuar fare, apo shumë pak fonde për administrimin e pyjeve. Duhet të kenë një numër të caktuar inxhinierësh pyjorë, një shifër buxheti për administrimin e pyjeve dhe nuk munden dot kurrësesi të parashikojnë vetëm rrugë, pallate dhe beton”, tha Koka.
Sipas moratoriumit 10 vjecar të pyjeve, është pushteti lokal që administron prerjen e pyjeve vetëm për nevojat e qytetarëve të saj ndërsa paratë nga ky aktivitet duhet të shkojnë për rehabilitimin e pyjeve.

Die gut bekannten Mafia Minister wollen die Sache aufklären was die übliche Show ist.
Die Mafia Minister der LSI Partei schlugen wieder zu: Umwelt Minister Lefter Koka, und Edmond Panariti, haben das korrupte System der Deutschen rund um Geldwäsche, Betrug direkt 1 : ! übernommen, was Hillary Clinton mit ihren Partner der Verbrecher Familie Gambino, Meyer Lanski eingeführt hat in die Deutsche Aussenpolitik: immer mit Verbrechern und Terroristen.

Barbara Hendriks – Gangster Boss: Lefter Koka

EXCLUSIVE: Hillary Clinton’s ties to the MOB: How former Secretary of State met with Mafia heir at his pizzeria where he asked for father’s release from prison (in return for an offer she couldn’t refuse)

White House hopeful met Giovanni Gambino at a Charleston, SC pizzeria in 2007 during her previous presidential primary bid
Published on Jan 27, 2017

FUSHË-KRUJË-Ndotjes se lumit Ishëm nga mbetjet e ndryshme i shtohet dhe ajo e hedhjes në këtë lumë dhe në brigjet e tij e kafshëve dhe shpendëve te ngordhur siç është rasti i sotëm ku në brigjet e këtij lumi janë hedhur rreth 200 koka derrash se bashku me të brendshmet e tyre.

Kokat e derrave janë hedhur në fshatin Ura e Gjoles dhe shumica e tyre janë të matrikulluara gjë kjo që mundëson identifikimin e prejardhjes së tyre.

Ka qenë një banorë i zonës që ka zbuluar ngjarjen pasi qeni i tij i ka çuar në shtëpi një kokë derri.

Duhet theksuar se kokat janë në dekompozim e sipër e paraqesin rrezik serioz për shpërndarjen e ndonjë epidemie pasi po konsumohen e po shpërndahen gjithandej nga qentë dhe kafshët e egra.

Banorët kërkojnë nga shteti të marrë masa per parandalimin e ndonjë epidemie si dhe ndëshkimin e personave që kanë kryer këtë akt.

Bei Fushen Kruje: 200 Schweine Köpfe und Schlacht Abfälle direkt am Fluss Ishem

Keine Antwort, wer die Verantwortung trägt, was dafür spricht, das es erneut ein LSI Partei Mitglied ist.

Tmerr në Krujë, lumi Ishëm 'pushtohet' nga 200 koka derri

Fluss Ishme: Schweine Köpfe,

Schweigen über das Betrugs Desaster Projekt des Lefter Koka in der Currilla und auch bei Edi Rama

Edi Rama: Durres – Wahlkampf Leiterin „Natasho Paco“ eine langzeit Kriminelle schon als Präfektin

Mafia Gerichts Präsidentin von Durres: Joana Qeleshi, wo man Grundstücke kaufen kann

“Sarajet e Lefter Kokës që po ndërtohen te Vila e Zogut në Durrës”

Postuar: 03/11/2016 – 14:10

‚Nën sarajet e mbretit Zog po ngrihen dhe lartësohen çdo ditë sarajet e ministrit Koka!‘

Kështu ka denoncuar në faqen e tij në “Facebook” ish-kryeministri Sali Berisha, për një objekt të madh që po ndërtohet në një nga zonat më të mira të qytetit të Durrësit, rrëzë asaj që nihet nga të gjithë durrsakët si Vila e Zogut.

Sipas Berishës, objekti në këtë foto të publikuar, i përket kreut të LSI-së për degën e Durrësit, dhe njëherazi ministrit të Mjedisit, Lefter Koka.

http://durreslajm.com/politike/sarajet-e-lefter-kokes

Edi Rama und sein „Strategisches“ Projekt mit Lefter Koka und Vangjush Dako in Durres. Welt Premiere der Idiotie

Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft
Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft

Vangjush Dako – Edi Rama: von Skandal zu Skandal: Durres Grundstücks heute und die Skandale 2004

Wettlauf von Dumm und Inkompetend:

Lefter Koka – Mafia mit der Deutschen Umwelt MInisterin.

Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich
Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich

 

3 Gedanken zu „Die Dezentralisierungs Mafia der EU und Weltbank, und die Desaströsen Umwelt Folgen in Albanien“

 1. Alle bekannten Consults, Wirtschaftsprüfer Gesellschaften mussten schon Bußgelder bezahlen, für beglaubigte gefälschte Bilanzen, oft mit Milliarden Betrug verbunden auch mit der Banken Mafia.
  Trotzdem erpresst die Weltbank jede Regierung, dubiosen Consults, oft ohne eine Kompetenz, Aufträge zugeben.

  Request For Expressions Of Interest Consulting Services

  REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST
  CONSULTING SERVICES

  ENHANCING QUALITY OF FINANCIAL REPORT PROJECT

  Consulting Service-Firms Selection
  For
  Improving the audit quality by strengthening the audit oversight system
  Ref. AL-EQ-FINREP/II.1/CS/CQS

  ALBANIA
  Project: Enhancing Quality of Financial Report (EQ-FINREP)
  Project ID: P152567
  Assignment Title: Improving the audit quality by strengthening the audit oversight system
  Ref. No: AL-EQ-FINREP/II.1/CS/CQS

  The Government of Albania has received financing in the amount of 1.850.000 Euro equivalent from the World Bank toward the cost of the Enhancing Quality of Financial Reports Project (EQ-FINREP), and it intends to apply part of the proceeds to payments for consulting services for “Improving the audit quality by strengthening the audit oversight system”.
  Corporate financial reporting is an important element of developing the Albanian market and its role is growing, along with the corporate sector development and an increase in direct foreign investment.The findings of World Bank’ diagnostic assessment – Accounting and Auditing Report on the Observance of Standards and Codes (A&A ROSC) in 2006 has led towards need for programmatic approach to enhance the financial reporting in Albania. Based on the recommendations of the 2006 A&A ROSC The Country Action Plan to Enhance Corporate Financial Reporting in Albania (CAP) was adopted in February 2009, SC. The first phase of CAP has been implemented during The Corporate Financial Reporting Enhancement Project, which has contributed in improvement of legal and institutional framework for financial reporting in Albania. Beside of achievements of CFREP, still there are match to be done to enhance the financial reporting in Albania. Further legal changes are required in audit law to achieve full compliance with the EU acquiscommunautaire. Ensuring adequate funding and institutional arrangements for audit oversight and quality assurance remain also a critical issue and further improvement of audit methodologies and techniques is needed.
  Under this assignment the Consulting Company (hereafter referred as “the Consultant”) is expected toprovide technical assistance, training including on the job training to improve the operation of the Public Oversight Board (POB), as well as enhance capacity of POB in monitoring and enforcing higher quality of IFRS-based financial statements prepared by PIEs. Key deliverables also include capacity building support for POB inspectors; support to POB, Bank of Albania and Albanian Financial Supervisory Authority to establish an efficient cooperation on quality assurance for the audits of financial sector companies.

  The Central Finance and Contracting Unit in the Ministry of Finance of Albania invite eligible Consultants to indicate their interest in providing the Services.

  Short listing criteria are:

  1. Core experience of not less than10 years in the accounting and auditing;
  2. Previous experience with public oversight of statutory auditors;
  3. Previous experience in conducting inspection for quality insurance of the statutory audits mainly on financial institutions and other Public Interest Entities;
  4. Experience in institutional capacity building;
  5. Previous experience in the international projects is a must;
  6. Availability of experts covering the activities under this assignment.

  The attention of interested Consultants is drawn to paragraph 1.9 of the World Bank’s Guidelines: Selection and Employment of Consultants under IBRD Loans and IDA Credits & Grants by World Bank Borrowers (January 2011 edition, revised July 2014) (“Consultant Guidelines”), setting forth the World Bank’s policy on conflict of interest.

  The Consultant will be selected in accordance with the Consultant’s Qualification method set out in the Consultant Guidelines.The assignment is expected to start in April 2017 with a duration up to 15 months. The maximum effort level is 170 man/days spread in the contract implementation period.

  Further information can be obtained at the address below during office hours from 08:00 to 16:00, Mondays to Thursdays, and from 08:00 to 14:00 on Fridays.

  The complete Terms of Reference is posted on the website of CFCU: http://cfcu.financa.gov.al/

  Expressions of interest must be delivered in a written form to the address below in person, or by mail, or by e-mail within March 20, 2017.

  Manol Simo, General Director
  Central Finance and Contracting Unit (CFCU)
  Ministry of Finance
  Blvd: Dëshmorët e Kombit, No. 3, Tirana, Albania
  Tel: +355 4 24 51 180
  E-mail: manol.simo@financa.gov.al

  – See more at: http://shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=405616#sthash.ZAxktJ3t.dpuf

  Bad loans created by our economy are related by a bad management of businesses, says Ardian Civici, economy expert.

  • Linda Rama, Ehefrau des Edi Rama, ist im Aufsichtsrat der Geldwäsche Betrugs Bank: ABI mit Sitz auf Offshore Inseln, Rezzo Schlauch in alter Tradition muss da mitmachen, ist Vize Aufsichtsrat der ABI Bank! Rezzo Schlauch, erneut in Betrugs und Geldwäsche Geschäften unterwegs, eingekauft von der Albaner Mafia schon vor 15 Jahren und mit junger Frau versorgt. Vize Aufsichtsrats Posten, für Rezzo Schlauch in einer reinen Betrugs und Geldwäsche Bank, mit berüchtigten Betrügern auf Offshore Inseln.

   Linda Rama und der Betrugs- und Bestechungs Gangster Rezzo Schlauch, Mark Growford, sind im Aufsichtrat der US Geldwäsche Bank: ABI in Tirana

   Nga Boldnews.al Viti 2016 ka qenë i mbarë për një pjesë të “Rilindjes”, e…

   Viti 2016 ka qenë i mbarë për një pjesë të “Rilindjes”, e cila ka nisur të investojë në një sektor strategjik, siç është sektori bankar. Pas Alfred Pezës dhe bashkëshortes së tij që blen 1 përqind të aksioneve të Bankës Credins, tashmë është bashkëshortja e Kryeministrit Edi Rama e cila ka vendosur të bëhet pjesë e sistemit bankar. Lindita Rama apo siç njihet ndryshe si Linda Rama, është emëruar në Këshillin Drejtues të ABI Bank (Banka Amerikane e Investimeve). Sipas dokumenteve që disponon Boldnews.al, znj.Rama është emëruar në këtë detyrë që prej fillimit të vitit të shkuar dhe mandati i saj do të zgjasë deri më 7 janar të vitit 2020. Por edhe pse zyrtarisht rezulton në detyrë që prej janarit të vitit 2016, zyrtarizimi i znj.Rama është bërë në shtator të këtij viti, sipas dokumenteve të publikuara nga vetë banka. “Arsyet e hapjes së çeshtjes: Depozitim i Rezolutes Nr.64, datë 07.01.2016, ku është vendosur emerimi i z.Richard Lukaj dhe zj.Lindita Rama si anëtarë të rinj të Këshillit Drejtues”, thuhet në Regjistrin e Binzeseve, referuar emërimit të Linda Ramës në Këshillin Drejtues të “ABI Bank”.

   Vendimi i Akesionerit per emerimin e Linda Rames ne Keshillin Drejtues te Abi Bank

   Ky emërim është miratuar edhe nga Banka e Shqipërisë, e cila në përgjigjen drejtuar administratorit të “ABI Bank” jep miratimin paraprak për këto emërime. Në shkresën e datës 19 janar 2016, Departamenti i Mbikëqyrjes me drejtor z. Denis Dëralla i kthen përgjigje “ABI Bank”, duke konfirmuar procedurat dhe dokumentet e paraqitur prej tyre. “Banka e Shqipërisë vlerësoi kërkesën dhe dokumentacionin e paraqitur nga ju për dhënien e miratimit paraprak për emërimin e administratorëve të rinj në pozicionin e Anëtarit të Këshillit Drejtues të Bankës Amerikane të Investimeve. Mbështetur në dispoziztat e ligjit të Bankat, Banka e Shqipërisë vendosi miratimin paraprak për emërimin e znj. Linda Rama, Richard Lukaj në pozicionin e anëtarit të Këshillit Drejtues”, thuhet në shkresën e drejtorit të Departamentit të Mbikëqyrjes në Bankën e Shqipërisë.

   Miratimi i Bankes se Shqiperise per emerimin e Linda Rames

   Außenminister Sigmar Gabriel betont, dass die Gespräche mit dem türkischen Amtskollegen gut verlaufen seien. Zu sehen ist ein körperlich lädierter Gabriel mit zerbrochener Brille.

   Përfshirja e Linda Ramës në sistemin bankar vjen pak kohë pasi deputeti i Partisë Socialiste Alfred Peza dhe bashkëshortja e tij u bënë aksionerë në Bankën Credins. Znj. Rama prej kohësh është larguar nga jeta publike dhe shfaqet herë pas herë në darka me gazetaret e preferuara. Por siç duket, largimi nga jeta publike i ka dhënë asaj mundësi të përfshihet në botën e biznesit, krahas projekteve dhe jetës akademike që ajo ka kryer. Nuk dihet nëse ishte banka që zgjodhi znj. Rama për shkak të postit të bashkëshortit të saj, apo znj.Rama që zgjodhi ABI Bank, e cila është riaktivizuar kohët e fundit, pasi më parë ka patur të tjerë pronarë dhe emër tjetër. Kjo bankë rezulton në pronësi të një kompanie financiare të quajtur “Tranzit”, e cila është themeluar më 30 mars të vitit 2009 si investim i dy kompanive të huaja dhe një shtetasi shqiptar. Pronarët e kompanisë “Tranzit”, e cila ka në pronësi “Abi Bank” janë: NCH Balkan Fund, L.P dhe New Century Holdings XI, L.P.

 2. Ohne Beton Rüttler, bauen Kriminelle auf dem Stand, im Meer neue Molen und Gehwege, was das Meer schnell zerstören wird. Die selben Verbrecher, wo es die AFD Doku gibt, die südlich Durres bauen, identisch die Splendid Mafia. Bau Qualität und Standards sind nicht gefragt bei der EU Mafia. Implementierung von Gesetzen Null, wobei die Juristen nicht einmal verstehen, was ein Gesetz ist.

  Der neue Durres Fischereihafen ein Super Skandal, wurde von der Super Mafia besetzt und wird als Privat Hafen in diesem Baubetrug der STRABAG betrieben nie an die Regierung übergeben. Die STRABAG weiß nichts von diesem Projekt, also Ausschreibungs Betrug wie immer und die STRABAG Tochter in Albanien ist nicht einmal daran beteiligt, schweigt aber. System: mit „Ilegalen“ Bauten auch in Natur Schutz Gebieten

  Fischerei Hafen
  Fischerei Hafen Durres besetzt von der Mafia

  EBRD finanzierte Umwelt Verbrechen des Betruges, als man die 10´ te Zement Fabrik finanzierte

  Durres Abwässer: Milliarden für Strom, Wasser, Abwasser versinken im „Schwarzen Loch“ der Infrastruktur Aufbau Mafia

   

  >Shqipëria ‘zjen’ nga kriza politike, por shikoni çfarë i bën detit Vangjush Dako në Durrës…
  Postuar më: 27 April 2017 20:58

  Pikërisht në momentet kur kriza politike në vend është në kulmin e saj, diku puna dhe betony nuk ndalen, madje as brenda në det…

  Në plazhin e Durrësit po ndodh ajo që nuk mund të imagjinohet.

  Ambientalisti dhe Inxhinieri Sazan Guri ka marrë guximin të denoncojë një tjetër shkelje sipas tij të bërë nga kryebashkiaku Vangjush Dako.

  Prof. Guri argumenton se një ndërtim pa leje mjedisore dhe pa project po hedh beton në buzë të detit në plazhin e Durrësit, gje e cila sipas tij, është në kundërshtim të plotë me të gjitha ligjet.

  Nëpërmjet një statusi në profiling e tij në Facebook, Prof. Sazan Guri shkruan:

  “Ore qytetare, ore prokurore, ore biznesmen, ore pushtetare, ku po ju con mushka? Keni pare e degjuar te betonizosh ujt e detit, reren e plazhit, pa leje ndertimi, pa leje mjedisi, pa pyetur qytetaret, jo per qellim publik, jashte planit te territorit?

  Shifni dhe flisni vete. Na thoni ca te mbrosh me para ne kete vend, ku cdo dite pillet nje moster me te tmerrshme se nje dite me pare!”.

  http://www.mapo.al/2017/04/shqiperia-zjan-nga-kriza-politike-por-shikoni-cfare-i-ben-detit-vangjush-dako-ne-durres/1

 3.  

   

  3 km totale Öl Verschmutzung rund um das lungomare Projekt in Vlore, in der Welt erneut ein Super Skandal der dreisten Umwelt Verschmutzung und diesmal von einem Schiff

  Ndotet nga karburantet e anijeve deti i Vlorës (FOTO)

  Postuar: 07/08/2017 – 20:23

  Një rast i paprecedentë ka ndodhur ditën e sotme në qytetin e Vlorës, ku gati e gjithë vija bregdetare brenda në qytetin e Vlorës është ndotur nga derdhjet e karburantit nga një anije e ankoruar në port.

  Raportimet nga terreni thonë se bëhet fjalë për një gjatësi prej më shumë se 3 kilometra vijë bregdetare, pjesë ku shtrihet dhe projekti i famshëm “Lungomare”.

  Denoncimi në redaksinë e newsbomb.al, thotë se në të gjithë pjesën e “Lungomare” në qytetin e Vlorës ishte e pamundur të hyje në det për shkak të nivelit të lartë të ndotjes.

  Vlen të përmendim që ky rast i ndotjes së detit në jug të Shqipërisë, nga anijet është i përsëritur dhe më herët është aluduar për anije greke që e bënin këtë veprim me dashje.

  Ndërkohë për ngjarjen e sotme do të jenë hetimet ato që do të përcaktojnë shkakun e vërtetë të kësaj katastrofe mjedisore në plazhin e Vlorës./Newsbomb

  Na bëni like në facebook!:

Schreibe einen Kommentar