Die Chinesen kaufen für 90 Millionen $, die Flugplatz Lizenz von Tirana Airport Partners (TIA)

Man hat die Nase voll von den Albanischen Chaoten, was an Bankers Petroleum erinnert, oder dem Hafen Chaos überall.

Käufer die Chinesische Everbright Global Airport and Investment Fund: kaufen die Flugplatz Lizenz von TIA Gesellschaft

Es wird sich herausstellen, durch einen Überfall, das das bisherige Management gefährlich inkompetend ist, alle Sicherheits Hinweise missachtete, darunter die KfW, DEG, der US Verbrecher Fund von USAID: AAEF: Raub Überfall, am Cargo Terminal am Flugplatz „Rhinas“

Der Verkauf wurde bestätigt, der Vor Vertrag unterschrieben, Details müssen noch verhandelt werden.

Schnell verkauften, bevor das neue FBI Büro in Tirana eröffnet wird, was gegen die Geldwäsche, Betrug, Bilanz Fälschungen vorgehen wird. Deshalb hat Bankers Petroleum auch verkauft.

KfW Geschäfte und das sind die aktuellen Teilhaber

–DEG-Deutsche investitions-und Entwicklungsgesellschaft mbH-31.7%
–Albanian-American Enterprise Fund “AAEF”-21.3%
–AviAlliance GmbH-47%  (zuvor Hochtief)

Deutschland stieg damals mit Vorsatz im Zeichen des Visa Skandals und mit viel Bestechungsgeld und Kick Back Geschäften ins kriminelle Enterprise Albanien ein: Rezzo Schlauch OK Geschäfte.

Links der Deutsche Botschafter: Peter Annen: Original im Solde der Albaner Mafia, der die komplette Botschaft an die Banden verkaufte)  und Komiker, ansonsten Berufs Kriminelle: Mitte links: Fatos Nano Rechts: Rezzo Schlauch, feiern ihre geheimen und illegalen Verträge rund um den Flugplatz. Rechts: Minister Angjeli, wo die Ehefrau Gerda, natürlich im Board des US Fund: AAEF dann war.

Lassen wir einfach mal Karl Marx sprechen:

„Das Endstadium des Spätkapitalismus, ist die organisierte Kriminalität“

aus 2005 CIA fact book

powerful organized crime networks with links to high government officials, and disruptive political opponents

http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/al.html

E fundit/ Rinasi u shitet kinezëve për 90 milionë dollarë

Postuar: 16/04/2016 – 20:27

Konçensioni i Rinasit i është shitur për rreth 90 milionë dollarë kompanisë kineze “Everbright Global Airport and Investment Fund”. Burime jozyrtare konfirmojnë për Top Channel se është firmosur shitja e aeroportit mes kompanisë kineze dhe konçensionarit TIA.

“Everbright Global Airport and Investment Fund” është pjesë e kompanisë “China Everbright”, e mbështetur nga shteti kinez dhe e specializuar në menaxhim asetesh me një portofol të gjerë investimesh. Kompania ka ngritur një fond të fokusuar në investime në sektorin e aviacionit, porte dhe infrastrukturë evropiane, shkruan Top Channel.

Në një intervistë për “Hong Kong Economic Journal”, drejtori ekzekutiv i “China Everbright” pat deklaruar se objektiv i kompanisë është të zhvillojë në to pjesën logjistike të transportit ajror të mallrave.

Ndërsa vetë drejtori ekzekutiv i TIA-s, Rolf Castro-Vasquez kur pranoi interesimin kinez, tha se shitja synon zhvillimin e mëtejshëm të infrastrukturës së aeroportit.

Megjithatë, zyrtarisht TIA thotë se negociatat vazhdojnë dhe kalojnë në disa faza. Në rast se përmbyllen me sukses të gjitha këto faza, lajmi do të bëhet i ditur publikisht pas këtij momenti.

“Detaje të mëtejshme preferojmë që të mos jepen, në respekt të këtyre negociatave dhe sidomos informacionit të saktë që TIA çmon se opinioni publik duhet të ketë”, thotë e kontaktuar nga Top Channel, drejtorja e Komunikimit e aeroportit, Arlinda Çausholli.

vopr 3 Wochen sickerten die ersten Informationen durch, weil der korrupte Pyschopat Edmond Haxhinasto wie immer nie den Mund halten kann.

Haxhinasto: „Chinese want to buy airport. Competition Authority is against“

Albanien braucht ein Insolvenz Gesetz – Tirana Airport Partners (TIA) soll verkauft werden

Über die Finanz Mafia in Deutschland und in der Welt und diese Hirnlosen inkompetenden Gangster aus Politik und Finanzwelt

http://www.nachdenkseiten.de/?p=8643

Wolfgang Hetzer: Zu den EU – Beamten, der EU Commission und Deutschen – und EU Politikern: aus Polizei News Letters: Wolfgang Hetzer
Rezension: Wolfgang Hetzer, „Finanzmafia – Wie Banken und Banditen unsere Demokratie gefährden“
Verantwortlich: Wolfgang LiebWolfgang Hetzer, seit 2002 Leiter der Abteilung „Intelligence: Strategic Assessment & Analysis“ im Europäischen Amt für Betrugsbekämpfung (OLAF) in Brüssel, geht in seinem neuen Buch der Frage nach, .…..

7 Gedanken zu „Die Chinesen kaufen für 90 Millionen $, die Flugplatz Lizenz von Tirana Airport Partners (TIA)“

 1. Chinese investors to buy Albanian airport for $100m
  PUBLICATION DATE:
  15 April 2016

  Two Hong Kong-based investment managers have committed to acquire Tirana International Airport, the only operating airport in Albania.
  https://www.infrastructureinvestor.com/news/europe/2016-04-15/exclusive_-chinese-investors-to-acquire-albanian-airport-for-_100m/

  Exclusive: China Everbright targets $1bn for European fund
  Airport with plane 411
  The Hong Kong-based asset manager has already secured two soft commitments for the vehicle, which will focus on brownfield assets including airports.

 2. >Mehr Details über den Flugplatz Vertrag wurden bekannt, vor allem rund um die Vertrags Verlängerungen

  Zbardhet afera e Haxhinastos me Aeroportin, mashtrimi me shtesën e kontratës nga 2 vjet në 6.5 vite

  Zbardhet afera e Haxhinastos me Aeroportin, mashtrimi me shtesën e kontratës nga 2 vjet në 6.5 vite

  Postuar: 22/04/2016 – 09:28

  Kontrata e re e koncesionit për Aeroportin e Rinasit ka mbërritur për diskutim e më pas miratim në Kuvend. Kontrata e re pritet të ngjallë debate në komisionet parlamentare, për shkak të tolerimeve që Ministria e Transporteve dhe ajo e Financave kanë bërë ndaj koncesionarit, nën pretekstin se ky i fundit do të lejonte vënien në punë të Aeroportit të Kukësit, apo aeroporteve të tjera të planifikuara prej vitesh në Jug të vendit. Kontrata e re parashikon diçka që ministri Haxhinasto dhe ministrja Ekonomi u treguan të kujdesshëm dhe nuk e deklaruan gjatë ditës së nënshkrimit të marrëveshjes, për t’iu shmangur kritikave. Arritja për ta ishte fakti që hiqej ekskluziviteti, por se çfarë fshihej pas saj, mësohet në kontratën e re.
  Kontrata e re
  Në kontratën e re thuhet se çdo aeroport tjetër që do të ndërtohet në vend, përjashtuar Kukësin, do të përkthehet në një tjetër zgjatje të konsiderueshme të kontratës së koncesionit, përveç 2 viteve që iu shtuan menjëherë në këmbim të heqjes së ekskluzivitetit dhe lejimit të hapjes së aeroportit në Verilindje. Të dy ministrat nuk kanë qenë plotësisht të sinqertë ditën kur marrëveshjen e re e shitën për arritje, pasi me zbardhjen e kontratës, mësohet se koncesionari do të përfitojë deri në 4.5 vite të tjera zgjatje të kontratës, ditën që aeroporte të tjera përveç Kukësit do të nisin fluturimet e para. Sipas kontratës së ndryshuar, nëse një aeroport i ri përveç Kukësit, çelet brenda vitit 2016, atëherë koncesionarit i shtohen plot 4.5 vite të tjera operimi në Aeroportin e Rinasit. Nëse një gjë e tillë ndodh brenda 2017, atëherë koncesionari përfiton plot 4 vite të tjera, nëse ndodh në 2018 përfiton 3.5 vite e kështu me radhë deri në vitin e parafundit të kontratës së parë 2024, ku nëse çelet një aeroport i ri, koncesionari i Rinasit përfiton vetëm 0.5 vite shtesë kontrate. Vetëm në 2 vitet shtesë, koncesionari do të mund të përfitojë rreth 20 milionë USD. Nëse marrim parasysh që qeveria mund të “çmendet” për një arsye a një tjetër dhe ndërton një nga aeroportet e shumëpremtuara në Jug të vendit brenda këtyre viteve, atëherë kinezët që thuhet të kenë blerë Aeroportin e Rinasit, do të kenë bërë vërtetë një marrëveshje të paqme me gjermanët. Madje, edhe nëse operimi i aeroportit të ri nis në muajt e fundit të një viti, do të konsiderohet se ka nisur që në janar të atij viti. “Për shmangie të çdo dyshimi, pavarësisht muajit të vitit përkatës në të cilin ka ndodhur operimi i një aeroporti të ri tregtar, palët bien dakord që operimi i aeroportit të ri tregtar do të konsiderohet të ketë filluar më datë 1 janar të vitit përkatës”, parashikon kontrata e re e Haxhinastos dhe Ekonomit. Në kontratë përcaktohet po ashtu që qeveria do të sigurojë se gjatë afatit të koncesionit, përveç aeroporteve të përjashtuar, nuk do të licencohet, autorizohet dhe as operohet aeroport tjetër, për fluturime ndërkombëtare tregtare (kargo dhe pasagjerë), në një rreze prej 100 km (ajrore) nga Tirana International Airport “Nënë Tereza” me përjashtim të uljeve emergjente. Ndërkohë, asnjë kusht i kësaj kontrate nuk do të kufizojë përdorimin e ndonjë aeroporti në Republikën e Shqipërisë për qëllime të ndihmave humanitare ose të ndihmave emergjente në kohë katastrofash ose emergjencash civile në Republikën e Shqipërisë ose në territoret fqinje.
 3. Die Chinesen übernehmen entgültig den Flugplatz

  Zyrtare/ Kinezët blejnë aeroportin e Rinasit, largohen gjermanët

  Aeroporti Ndërkombëtar “Nënë Tereza” në Tiranë, kalon zyrtarisht në duart e kinezëve. Dy kompani pjesë e ”China Everbright” (“Keen Dynamics Limited” (KLD) dhe “Friedmann Pacific Assets Management Limited”) kanë njoftuar zyrtarisht nënshkrimin e marrëveshjes me konçensionarin gjerman të Rinasit.

  Negociatat kishin nisur kohë më parë. Pas blerjes së Bankers Petroleum, kinezët shtojnë prezencën e tyre në Shqipëri edhe me këtë investim. Aeroporti i Rinasit është i vetmi në vend që deri më tani ka pasur ekskluzivitetin e fluturimeve.

  Pas negociatave me konçensionarin gjerman, qeveria shqiptare arriti të hiqte klauzolën për ekskluzivitetin, duke i hapur rrugë vënies në funksionim të aeroportit të Kukësit.

  Ende nuk është bërë me dije për vlerën e këtij transaksioni, por jo zyrtarisht mësohet se kinezët e blenë Rinasin për 90 milionë dollarë.

  /LAPSI.AL/

  shitja e rinasit

  Add

 4. die Vetrags Änderungen rund um den Flugplatz Vertrag wurden entgültig genehmigt
  Eduart Seitaj, Sekretar i Përgjithshëm në Ministrinë e Transportit dhe Infrastrukturës, tha se, amendimi i marrëveshjes fillestare të koncesionit për aeroportin e Rinasit i mundëson palës shqiptare, çeljen e aeroporteve të tjera në vend.

  In der Parlaments Kommission wird das Geschäft besprochen, diskutiert und Edmond Haxhinasto hat kritische Fragen

 5. Anfang Juli soll die Übergabe am Flugplatz geschehen, an den neuen Eigentümer aus China.

  4 bewaffnete Männer konnten im Fracht Terminal, ein gepanzertes Geld Transport Auto, der Firma: „Nazeri 2000“ überfallen und ausrauben. 3 Millionen € wurden gestohlen, das Täter Fahrzeug auch dieses Mal verbrannt in der Nähe:

  Maskat grabisin mbi 3 mln euro brenda aeroportit „Nënë Tereza“

  Unprecedented theft at the Tirana Airport

  30/06/2016
  Unprecedented theft at the Tirana Airport
  Three armed people entered a cargo terminal where they have robbed a considerable amount of money that were to be transported abroad on airplanes.

  The robbery took place when the money was passing from the vehicle to the security guards.

  However, there are no further details about this unprecedented theft, while the police is engaged in catching the robbers.
  Unprecedented theft at the Tirana Airport
  http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=17457&ref=fp#.V3Vja571GlM

 6. die EBRD Mafia, welche offene Kredite hatte, verzögerte die Vertrags Unterzeichnung, ebenso dubiose Vorgänge wurden bekannt um den neuen Eigentümer

  Që në mars të këtij viti, pothuajse njëkohësisht me ndryshimin e kontratës koncesionare me qeverinë (ku fitoi dhe dy vite të tjera shtesë) Tirana International Airport (TIA) kishte njoftuar se ishte në negociata për të shitur koncesionin te kompania kineze China Everbright. Autoriteti i Konkurrencës zbardhi edhe skemën e kompanive blerëse, ku blerësi direkt ishte Keen Dynamics Limited, i regjistruar në Ishujt Cayman, me xhiro zero me 2015, ndërsa China Everbright Limited ishte kompania mëmë dhe kishte një qarkullim vjetor prej 1.2 miliardë euro. http://www.monitor.al/konkurrenca-miraton-shitjen-e-rinasit-bleresi-ofsh

  Por, vetëm në 10 tetor, TIA njoftoi zyrtarisht se China Everbright Limited (CEL kodi i aksioneve në bursë: 165.HK), një kompani ndërkombëtare investimesh dhe menaxhimi të aseteve e vendosur në Hong Kong, kishte marrë në zotërim 100% të kapitalit aksioner të TIA-s. http://www.monitor.al/tirana-airport-transferon-100-te-aksioneve-tek-chi

  Mësohet se transaksioni u vonua për muaj të tërë, pasi Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), që është kreditori i TIA, që nga viti 2005, kishte kërkuar më shumë informacion për blerësin. Pas kalimit të aksioneve të blerësi i ri, Real Fortress Private Limited, në QKB është bërë depozitimi në lidhje me transferimin e kuotave të shoqërisë nga shitësi tek ortaku i vetëm, marrëveshjen ndërmjet shitëseve dhe BERZH, e cila vepron për llogari të saj dhe të kreditorëve kryesorë për zgjidhjen e marrëveshjes së shitjes së me kusht të lidhur më datë 08.04.2005 dhe depozitimi i Marrëveshjes së shitjes me kusht, Nr.1764 Rep, Nr.246/2 Kol, datë 06.10.2016, midis palëve , shoqëria “Real Fortress Private Limited” dhe “Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim”.

  Në dokumentin për zgjidhjen e kontratës mes tre aksionerëve fillestarë dhe BERZH, sqarohet se në marrëveshjen për blerjen e kuotave e nënshkruar në 11 prill 2016, ortakët shitës kanë rënë dakord ti shesin te Keen Dynamic limited, shoqëri offshore në ishujt Cayman (kontratë e ndryshuar herë pas here). Si kusht paraprak për mbylljen e transaksionit, BERZH dhe huadhënësit duhet të lëshonin një letër miratimi dhe pasi të përfundonte transaksioni, ortaku i ri i shoqërisë do të lidhte një marrëveshje me kushte me BERZH (në emër të huadhënësve kryesorë).

  Në marrëveshjen për zgjidhjen e kontratës, të depozituar në 11 nëntor, thuhet ndër të tjera se kontrata me kushte do të zgjidhet në datën e hyrjes në fuqi, me kusht që në datën e nënshkrimit, Blerësi i Fundit ka nënshkruar në mënyrë të vlefshme marrëveshjen e re me kushte. Por, në të lihet një afat i fundit që është 31 dhjetori 2016 për përfundimin final të transaksionit. Sipas kontratës, “Nëse data e Hyrjes në Fuqi nuk ndodh (për shkak të Blerësit të Fundit që nuk nënshkruan në mënyrë të vlefshme Kontratën e Re me Kushte), në ose para datës 31 dhjetor 2016, kjo marrëveshje do të zgjidhet dhe kontrata me kushte do të kthehet në të njëjtën formë siç ishte para nënshkrimit të kësaj marrëveshjeje.

  http://www.lapsi.al/lajme/2016/11/09/dokumenti-kujt-iu-shit-rinasi-nuk-jan%C3%AB-kinez%C3%AB-por-nj%C3%AB-firm%C3%AB-nga-singapori#.WCKxubXU7CI

Schreibe einen Kommentar