Die Auswanderung der Intelligenz auch im Gesundheits Bereich nach Deutschland

Der Gesundheits Bereich, wurde in den letzten Jahren vollkommen zerstört, die Universitäts Ausbildung ebenso.

Jede Art von Gutachten, ärztliche Bestätigungen erhält man für Geld in Albanien, womit der Staat und seine Institutionen sinnlos sind. Arzt Diplome, gab es unter Berisha erneut für sehr wenig Geld, Schulzeugnisse wurden gefälscht, von prominenten Politikern sogar.

Also wandern die Besten aus, vor allem auch nach Deutschland, Italien. Die „Westliche Wertegemeinschaft“ schuf dieses Verbrecher Imperium im Gesundheits Bereich, weil man Tatenlos zuschaute, nach 1999 wie gestohlen wurde, wo das Doris Schröder- Köpp Kinder Hospital, nur Eines der vielen Beispiele ist und war.
Ärzte, welche bereits bei einer einfachen Wundbehandlung in einem Buch nachlesen müssen, sind normal, denn man kauft sich die Diplome. 100 % Betrug, wo Monopol Lizensen an Kriminelle verkauft werden: Dialyse aller Art.*

Die Gesundheits Reform ist gescheitert, die AKU Lebensmittel Kontrolle ist ein Erpressungs Kartell

ein Non-Stop Skandal die gefälschten Berichte, wo hohe Millionen Summen verschwinden, Medizinische Geräte gestohlen werden in Privat Kliniken landen, oder geschenckte Körper Scanner, nach kurzer Zeit nicht funktionieren, weil die ausgebildeten Leute, durch Klientel Gestalten ersetzt werden. Es gibt sogar Sabotage, um die Leute in Privat Kliniken zu überweisen.

Was für eine Betrugs Organisation die KAS ist, zeigt sich hier: “Durch die Seminare der KAS zum Thema „Reform des Gesundheitswesens“ wurden entscheidende Schritte im Gesundheitssektor Albaniens gemacht. “   An der Person Friedbert Pflüger sah man ja, was das für abgerichtete Hofschranzen sind, vollkommen Hirnlos und inkompetend.

Analize14 Mar 2017

Hemoragjia e mjekëve; ofertat për punë në Gjermani zbrazin spitalet

Qindra mjekë të përgjithshëm dhe specialistë po largohen nga Shqipëria drejt Gjermanisë çdo vit, duke sjellë mungesa të theksuara në spitalet shqiptare.

Autor:Dori Daka BIRN Tiranë

Printo

Mjekët  po largohen nga Shqipëria. Një fenomen ky që ka filluar prej kohësh, por që është bërë veçanërisht masiv gjatë dy viteve të fundit. Kryesisht, bëhet fjalë për mjekë të rinj, të sapo diplomuar, apo me pak vite përvojë pune, të cilët pas ofertave joshëse për specializim dhe punësim në Gjermani po largohen, në përmasa të tilla që kanë filluar të krijojnë, aktualisht, probleme personeli në spitale e qendra ambulatore.  Nëse do të vazhdohet me këto ritme e ardhmja do të jetë edhe më problematike.

Sipas presidentit të Urdhërit të mjekut, Fatmir Brahimaj, për përmasat që po merr,  ky fenomen po kthehet në shumë shqetësues.  Duke u nisur nga numri i çertifikatave për sjellje të mirë, që institucioni ua lëshon mjekëve për të plotësuar dosjet e tyre të  dokumentacionit për punësim  jashtë  vendit, rezulton se këtë çertifikatë,  në vitin 2016,  e kanë marrë 145 mjekë , prej të cilëve  114  janë mjekë të përgjithshëm dhe 31 janë mjekë specialistë. Nëse do të shohim vitet e tjera, për vitin 2015 numri i mjekëve është 120 dhe në vitin 2014, 132 mjekë e kanë tërhequr ketë dokument.

Vetë mjekët që ndodhen aktualisht në Gjermani, por edhe ata qe janë në proces aplikimi nuk duan të prononcohen për arsyet e largimit, por ato nuk duket të jenë vetëm ekonomike.

Zoti Brahimaj thotë se institucioni që ai drejton ka hartuar një pyetësor drejtuar mjekëve  për t’u marrë mendimim në lidhje me arsyet e largimit. Nga  përgjigjiet  rezulton se pjesa më e madhe largohen për arsye ekonomike,  më pas vijnë arsyet që kanë të bëjnë me shpresën e gjetjes në Gjermani të një vlerësimi moral dhe profesional më të lartë, shpresa për mundësi më të mira për t’u specializuar më tej dhe përsosur profesionalisht, si dhe bindja se do të ndihen më të qetë dhe më të sigurt duke qenë se në Shqipëri,  Kodi Penal parashikon dënime të shumë  të  rënda  për  veprat penale të mjekimit të pakujdesshëm dhe neglizhencës mjekësore

Ndërsa për rektorin e Universitetit të Mjekësisë ,Arben Gjata, mundësia që ofron Gjermania nuk ka përse të mos shfrytëzohet nga të rinjtë.

Sipas tij, largimi i mjekëve drejt Gjermanisë nuk është vetëm një problem shqiptar. Lehtësimi i njohjes së diplomave të mjekësisë nga autoritetet gjermane ka bërë që vala e largimeve të përfshijë të gjithë Ballkanin perendimor.

Por, ndërkohë , Shqipëria e ndjen më shumë këtë fenomen për shkak të numrit të ulët të mjekëve.

Për rektorin Gjata  në spitalet e mëdha rajonale në Shqipëri ka mungesë si për mjekët e përgjithshëm, ashtu edhe për ata specialistë. Shqipëria , edhe sot, ka një nga numrat më të ulët të mjekëve për 1000  banorë, në Evropë, dhe nëse do të vazhdohet me këto ritme, numri i mjekëve do të ulet ndjeshëm dhe në këtë rast ata që do të përballen me këtë mungesë janë pacientët.  Në krye të 5-6 viteve do të kemi mungesë mjekësh. Edhe sot, në Qendrën Spitalore Universitare ka raste kur nuk paraqiten mjekë në konkurset për vende pune.

Duket se veç arësyeve financiare dhe dëshirës për një specializim më cilësor, problem  është edhe   klima jo miqësore që është krijuar ndaj bluzave të bardha, kryesisht nga media.

Për rektorin Gjata, fenomeni i “demonizimit” të bluzave të bardha,  që është bërë  më i dukshëm pas vitit 2004, fajëson mjekët për shumë mangësira të sistemit shëndetësor. Sipas tij ai  ka shkaktuar një thyerje të besimit mes  publikut dhe mjekut dhe në një rast të tillë, puna e mjekut, përveçse  është e vështirë në vetvete, është vështirësuar edhe më tepër dhe mbi të gjitha nuk të jep kënaqësi.

Pirro Paparisto është mjek dhe pedagog i mjekësisë. Ai ka jetuar dhe punuar për pak kohë jashtë vendit dhe tani prej vitesh është vendosur në Shqipëri,  ku ka ndërtuar karrierën, duke ushqyer ende një ndjenjë idealizmi për t’i shërbyer vendit të tij.

Ai thotë se ka  jetuar jashtë Shqipërisë për shumë vite, por nuk e ka parë si zgjidhje afatgjatë dhe është përpjekur të ndërtojë jetën në vendin e tij, dikur me shumë idealizëm, tani me doza më të ulta. Pirro mendon se pavarësisht vështirësive ka arsye për ta ndërtuar jetën në Shqipëri. Sigurisht që ka edhe arsye për ta lënë vendin, por kjo është një zgjedhje që i  përket gjithësecilit. Ndërkohë edhe shumë kolegë të tij, reth 40%  e ish shokëve të fakultetit, kanë zgjedhur të largohen e ta ndërtojnë jetën dhe karrierën diku gjetkë……
https://www.reporter.al/hemoragjia-e-mjekeve-ofertat-per-pune-ne-gjermani-zbrazin-spitalet/

RAPORTI/ Spitali “Hygeia”, abuzime skandaloze me pacientët e hemodializës

hygeia

Nga Boldnews.al

Boldnews.al nis publikimin e shkeljeve të gjetura në spitalin “Hygeia” nga raporti i (DSHSUKS). Raporti ekskluziv që disponon Boldnews.al për Spitalin “Hygeia” zbulon abuzimin me fondet publike për shërbimin e hemodializës, një proces që mban në jetë të sëmurët me veshka.

Të dhënat janë siguruar nga një raport 4 mujor, me Nr. Protokolli 2153, datë  04.05.2015 të përpiluar nga specialistë të Drejtorisë së Shërbimit Spitalor Universitar dhe Kontrollin Spitalor (DSHSUKS).

Sipas auditimit, “Hygeia” nuk i ka ofruar disa pacientëve shërbimin e plotë të hemodializës, pavarësisht se kjo paketë rimbursohet 100% nga buxheti i shtetit. Kjo ngre dyshime të forta për maksimizimin e fitimit duke abuzuar ndaj pacientëve të sëmurë.

Më konkrretisht, raporti evidenton se në kartelat mjekësore me nr. 0687, 7514, 6767, 2297, 5800, 6751, 2417, 8855, 1742, 9009, 7316, 5644, 8320, 5292, 7553, 4159 nuk u gjendën të përshkruara dhe të kryera ekzaminimet që duhet të kryhen cdo 3 (tre) muaj sipas protokollit të paketës së hemodializës, si HBsAg , HbsAb , Anti hcv, Sidreremia, kapaciteti lidhës i hekurit , Acidi urik, CRP.

Për shkeljet e cilësuara më sipër, specialistët e DSHSUKS kanë sanksionuar Spitalin “Hygeia” me 5 milion lekë (të vjetra) gjobë.

Në disa kartela të tjera me nr. 5800, 8320, 5644, 5292, 4159, pacientët kanë qëndruar më pak se  4 orë për seancat e dializës.  Këto veprime janë në kundërshtim me kontratën e Kontratën S/2014-S/2015 mes Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor (FSDKSH) me spitalin “Hygeia” për financimin e paketës shëndetësore të  dializës. Për këtë, specialistët sanksionojnë “Hygeia” me 1 milion lekë (të vjetra) gjobë.

Një tjetër shkelje e këtij spitali privat është se ka përfituar pagesa nga FSDKSH për pacientë të cilët nuk kanë kryer seancë hemodialize.  Nga kontrolli u konstatua gjithashtu se për periudhën e kontrollit Dhjetor 2014 – Mars-2015 në Spitalin Hygeia Tiranë  nuk u gjendën të kryera ekzaminimet higjeno-sanitare të sallës së hemodializës.

Shkeljet e Spitalit “Hygeia” mund të jenë edhe më të rënda, pasi raporti konfidencial është përpiluar vetëm për një periudhë 4 mujore.

Hemodializa tek “Hygeia”

http://boldnews.al/2017/03/16/spitali-hygeia-abuzime-skandaloze-me-pacientet-e-hemodializes/

Ein Gedanke zu „Die Auswanderung der Intelligenz auch im Gesundheits Bereich nach Deutschland“

 1. Alles Parteihof Schranzen, wie in der Deutschen Justiz und Polizei: nur mit Parteibuch und IQ ist nicht gefragt. Das Gesundheits System ein uraltes Mafiöses System

  LSI Hofschranzen Beteiligung überall, im alten System was noch nie funktionierte, identisch im EU Kommunistischen Apparat. Jetzt säuberte die Edi Rama, Mafia im Gesundheitswesen die LSI Hofschranzen des Ilir Meta überall hinweg, die schon immer vollkommen inkompetend waren.
  Vendetta within the governing coalition, PS dismisses 100 officials from LSI
  14:16, 24/03/2017

  Dismissal orders for about 100 employees and officials of the Ministry of Health were among the last papers signed by Minister Ilir Beqaj before he was himself fired last week.

  The personnel of nearly 100 were working in the Regional Directory and the Hospitals of the District of Durrës.

  Almost all the employees that received their marching orders result to be members of LSI. Their appointment or promotions have been made in 2013, based on the agreement between PS and LSI.

  The reason for the dismissals remains unclear. LSI officials in Durrës say that was a personal vendetta of the going minister for LSI criticism against the concessions.

  http://www.syri.net/politike/50601/cfare-po-ndodh-me-koalicionin-ps-shkarkon-100-zyrtare-te-lsi/?gjuha=En


  Ogerta Manastirliu
  , gehört zu den Ratten, welche sich persönlich im Mutter Theresa Krankenhaus bereicherten u.a. durch 2 Fake Tender.

  New ministers, Xhafaj, Shalsi, Manastirliu, and Xhaçka in government
  13/03/2017 – 18:24

  After dismissing the Ministers of Interior, Health, Social Welfare and Youth, and the Minister for Local Issues, the Prime Minister announced their replacements today.

  The Chairman of the Law Commission, Fatmir Xhafaj will be the new Minister of Interior, replacing Saimir Tahiri. Mr. Xhafaj, a former Minister of Justice, will be the new Minister of Interior for the next three months, holding the burden of the electoral process for June 18. Saimir Tahiri the now former Minister of Interior has held a Minister’s position the longest since 1990.

  The Chairwoman of the Socialist Women’s Forum, Olta Xhaçka, will be the Minister of Social Welfare and Youth, replacing Blendi Klosi, the Socialist Party delegate in Berat. Ms. Xhaçka has never held a Minister’s office before.

  Eduard Shalsi, one of the Prime Minister’s closest cooperators in City Hall as Vice Mayor, will be the new Minister for Local Issues. Mr. Shalsi, is the Chairman of the Parliamentary Commission for Productive Activity.

  The new Minister of Health is Ogerta Manastirliu, the Director of ‘Mother Teresa’ hospital, who comes from the Socialist Party structures, though not in the Parliamentary group. She is replacing Ilir Beqaj.

  The four new Ministers will finish the government’s mandate, moving policies forward until the elections. With these new changes, the government now has 10 women and 9 men, not including the Prime Minister and vice Prime Minister. This is the first government in Albania’s democracy that is dominated by women.

  http://www.oranews.tv/ora-english/new-ministers-xhafaj-shalsi-manastirliu-and-xhacka-in-government/

  Financial scandal of the new minister of health: Fictive payments to the private hospitals and tenders’ abuse

  15:26, 13/03/2017

   

  FOTO/ Skandalet financiare të Manastirliut. Pagesa fiktive për spitalet private dhe abuzime me tendera

Schreibe einen Kommentar