Die Albaner feiern den Todes Tag von Enver Hoxha

Die Westliche Wertegemeinschaft hat nur Tausende von Tote den Albanern gebracht, die Bildung und die Gesundheits Zentren, wie die Universitäten zerstört und Verbrecher mit ihren Lobby- und Bestechungs- Betrugs Geschäften an die Macht gebracht. Ebenso Prostitutions, AIDS, Drogen was Alles zuvor unbekannt war. Justiz, eine Institution, wo man sich Urteile und die Richter Stellen kauft.

http://www.gazetatema.net/wp-content/uploads/2017/11/enver2-1.jpg

Die Enver Hoxha Büste am zentralen Platz, wurde von den Gewerkschaften gestürzt und nicht von den Studenten, was eine Geschichtsfälschung ist in Albanien, denn die Studenten waren zu 90 % Kinder der Kommunistischen Führung. Man hatte sogar einen General Streik damals angekündigt, während der Staatspräsident Ramiz Alia, heimlich mit den Studenten arbeitete, also den Kindern seiner eigenen Kader.

Statt Enver Hoxha, kam direkt Bin Laden, sein Financier Yassin Kadi und Kollegen 1992 nach Albanien.

Durch die westliche „Schock Therapie“, wurde ein ganzes Volk Arbeitslos, weil die Banditen des Salih Berisha mit Hilfe des korrupten Westlichen Institutionen die Macht übernahmen, für Privatisierungs Gewinne. Albanien hatte keine Auslands Verschuldung, heute 80 % des BIP, bei abnehmender Wirtschafts Leistung, und abnehmenden Steuer Einnahmen.

Wie ist Albanien heute?

– Analphabetismus hält wieder Einzug
– Einzug des Kanuns mit Blutrache -> 20 000 Menschen leben in Angst getötet zu werden oder wurden schon getötet
– Miserable Schulbildung
– Miserable Spitäler und Behandlungen
– Stromausfälle
– Umweltverschmutzung
– Korruption
– Hohe Kriminalität durch Menschen und Drogenhandel
– Schlechte Sozialleistung
– Hohe Arbeitslosigkeit
– Sehr schlechte öffentliche Verkehrsmittel
– Kaum mehr Industrie
– Landwirtschaft wird kaum unterstützt
– Staatliche Einrichtungen werden zum Spotpreis an Griechen, Türken und allgemein dem Westen verkauft.

Auslands Verschuldung ohne Ende

 • usw.

2. Eigentlich hatte die Herrschaft von ihm mehr Gutes als Schlechtes: Arbeit für Alle, Unabhängigkeit, saubere Umwelt, Ausmerzung der Blutrache und allgemein des Kanun, Ausmerzung des Analphabetismus, jedes Dorf hatte einen Arzt, Gleichberechtigung von Frauen und Männern -> vorallem schwangere Frauen hatten extrem gute Sozialleistungen, gute Schuldbildung, funktionierendes Bahnwesen, kaum Kriminalität, grüne Energieherstellung, eine starke Industrie. Ein starkes Militär. Eine starke Landwirtschaft, keine Abhängigkeit durch den Westen oder Osten.

Später wird Libyen das Vorzeige Land in Afrika, von Westlichen Verbrechern zerstört, mit 60.000 Toden ein identisches Modell, wo man erneut Kriminelle und Terroristen anheuerte, wie Georg Tenet ebenso in 1997 um in Sarande den Staat zu zerstören, weil Salih Berisha den US Verbindungs Mann, aus dem Verteidigungs Ministerium entfernte, ebneso einen Colonel, der bei den Deutschen ausgebildet war in 1996.

Die Enver Hoxha Büste wurde ebenso durch US  bezahlte Demonstranten organisiert 1991, was die Albanische Regierung duldete, weil man Angst hatte, das es wie in Rumänien zu Randalen kommt.

Legacies of Communism

Heute verrecken wie in Griechenland die Leute, weil das Gesundheits System mit viel Bestechungsgeld privatisiert wurde und Richter und Urteile kauft man sich, wo man früher erschossen wurde. Die Intelligenz wandert aus und in etlichen Balkan Ländern, wie Montenegro, Molodawien, auch im Kosovo, oder der Slowakei, wird offen gegen die NATO, EU demonstriert, welche nur Dumm Verbrecher als Experten getarnt in den Balkan entsandten, um die eigene Hirnlosigkeit und Inkomptenz, als Demokratie Aufbau zuverkaufen. Die Intelligenz wanderte aus, vor soviel Verbrechen, der angeblichen Demokratien.

Zum Todes Tag von Enver Hoxha, 16. Oktober 1908 in Gjirokastra gibt es Schlagzeilen und eine Strasse im Kosovo:

 

Në Kosovë emërtohet rruga “Enver Hoxha”

 

Që sot, një rrugë e fshatit Varosh të Ferizajt do të mbajë emrin e ish-liderit komunist Enver Hoxha. Pllaka me mbishkrimin është vendosur nga përfaqësuesit…

 

16 TETORI / Ditëlindja e një diktatori dhe diktatura e një ditëlindjeje

Alqi Koçiko

Postuar më: 16 Tetor, 2015 tek Kopertina

1

Sot është 16 tetor.

16 tetori dhe 11 prilli janë dy data që duhej të ishin fshirë prej kohësh bashkë me kujtimin e lindjes dhe vdekjes së Enver Hoxhës. Por jo.

Në kujtesën kolektive të viteve të mëpasme, sidomos pas ndërrimit të sistemit, erdhën me shumicë pamjet e të qarave masive popullore dhe homazhet e shumta në varrin e Hoxhës nga gjithë vendi, me punëtorë, ushtarë, nxënës e pensionistë. Por rëndom në analizë mungon një element që ishte i pranishëm tek të gjithë “qarësit”, si ata që vërtet ushqenin adhurim për të dhe ata që shfaqeshin të vrenjtur e të mërzitur sepse nuk mund të bënin ndryshe, ama brenda vetes u gjallonte shpresa e rindezur se diçka më në fund do ndryshonte.

Ky element ishte vakumi, frika ndaj të panjohurës që do të vinte më pas. Duket se diktatura e ka këtë “virtyt”, e shtron jetën njerëzore në një vijë të atillë të parashikueshme e lineare, saqë me kalimin e kohës çdo tronditje e realitetit të salduar prej kohësh, çdo fakt apo ngjarje jashtë të zakonshmes, aq më tepër një vdekje në majë të kupolës së regjimit, nuk mund të mos sjellë një re ankthi të përgjithshëm.

Vetë diktatori është kujdesur që ta trondiste vetë rutinën e popullit të tij, duke goditur herë pas herë grupe drejtuesish nga më të lartët, shokë e kolegë të tijtë. Por ndoshta shenja e parë se gjërat pritej të ndryshonin rrënjësisht ishte vetëvrasja e diskutueshme e numrit 2 të regjimit, kryeministrit Mehmet Shehu. Tre vjet e katër muaj më pas, më 11 prill 1985 shpallet zyrtarisht vdekja e tij.

Jemi në vitin 2015 dhe e panjohura e dikurshme afërmendsh që është shpalosur cep më cep përpara nesh. Siç pritej, pas Enverit erdhi Ramizi me zë të butë dhe hap të lehtë, të cilit as slogani nuk i ngjiste fare, “Parti-Ramiz, uniteti nuk lëviz”. Alia thjesht certifikoi vdekjen klinike të një regjimi, ekonomia e të cilit prej vitesh xhironte në boshllëk.

Dhe, duhet thënë, me lëvizjet e tij, arsyet e të cilave tashmë janë analizuar, komentuar e në shumë raste edhe faktuar, bëri që sistemi të “rrëzohej” butë, më tepër të ulej në gjunjë si një plak i lodhur që i sos kandili dhe nuk e vazhdon dot rrugën.

Dhe nëse diktatura komuniste quhet sot e kësaj dite një tragjedi për Shqipërinë, këtu e tutje fillon drama jonë, ajo që në përfytyrimin tonë naiv duhej të ishte në fakt, e shumta një komedi romantike. Ajo që mungoi nga ndërrimi i sistemit, u plotësua madje me të tepërt nga “udhëheqësit e rinj demokratikë”: Shkatërrim e rrafshim të gjithçkaje, zaptim e grabitje pronash, paligjshmëri totale dhe si kapak, pas një tentative të dështuar për t’u bërë president kuazi totalitar, vjen mega-mashtrimi me firmat piramidale.

Në këtë finale, erdhi edhe shpagimi që e shmangëm në 1990-ën, gjakderdhja dhe çmenduria. Ishte një shtatëvjeçar kaq i çmuar, dhe kaq tmerrësisht i shpërdoruar, çka të jep një ndjesi biblike të “shtatë viteve të shkatërrimit që do pllakosë Egjiptin”.

Vetëm një gjë nuk kishte në dorë qeverisja e atyre viteve, emigracionin masiv, dhe kjo dukuri ishte dhe mbetet oksigjen ndër më kryesorët për jetën ekonomike të vendit. Të gjitha të tjerat, qoftë nga padija e injoranca, qoftë pikërisht nga kundërta, tendenca për të vepruar pikërisht e qëllimisht kështu (temë që nuk është objekt i këtij shkrimi), mund dhe duhej të ishin shmangur.

Foto e fundit per E Hoxhen

Kjo nuk ndodhi, dhe sot jemi këtu. Gjatë kësaj kohe është ushqyer me të tepërt debati “komunistë-antikomunistë”, janë shpikur dhe neologjizma me të cilat kemi bërë gallatë (punistë, monistë, kripto-enveristë etj) por kurrë, me përjashtim të kësaj përpjekjeje të sotme kaq të vonuar, nuk janë hapur dosjet e diktaturës.

Ishim dëshmitarë, si shqiptarë, të vuajtjeve fillestare dhe rimëkëmbjes së hatashme të shumicës së vendeve ish diktatoriale të Europës Lindore, që sot janë anëtarë të Bashkimit Europian. Na kaluan para syve përgjakjet e tmerrshme të ish Jugosllavisë, por sërish statistikat në pjesën dërrmuese të fushave, na nxjerrin konkurrentë vetëm me Bosnjen dhe Kosovën.

Dhe meqë përmendëm Kosovën, ja ku dalim në një paradoks të aktualitetit të sotëm. Mund të thuhet pa frikë se sido që të jetë, faktori shqiptar në rajon sot përjeton epokën e vet më të mirë. Kosova shtet i pavarur, në Maqedoni e Mal të Zi shqiptarët janë faktorizuar si entitet pjesëmarrës në qeverisje, ndërsa, e tepërt ta themi, Shqipëria është anëtare e NATO-s dhe kandidate për t’u anëtarësuar (kismet) në Bashkimin Europian. Më në fund, jemi rreshtuar në anën e duhur të historisë dhe kemi zgjedhur aleatët e duhur… por shprehjen “zgjidhi shokët më të mirë se vetja”, e kemi marrë fjalë për fjalë: Sepse duket sikur për inat, as që kemi ndërmend “të përmirësohemi”.

Në momente kalendarike si ky, të kthehet në mendje një demek sentencë që paska shqiptuar Enver Hoxha kur e kishte parë që shëndeti kishte marrë tatëpjetën; qarkullonte rëndom në fund të viteve 80-të dhe më vonë: “Pesë vite do më qani, pesë vite do më shani dhe gjithë jetën do më kërkoni”. Fakti është që zyrtarisht, pesë vitet e para vërtet “e qamë” dhe ndërkohë, vazhdojmë ta shajmë sot e kësaj dite.

Por është interesante kjo pjesa e “kërkimit”, e cila, për të ndenjur shtrembër dhe folur drejt, nuk ka munguar të shfaqet në publik, me lehtësinë që të ofrojnë tani mediat sociale në shprehjen e opinioneve dhe komenteve (vërtet, si do sillej regjimi i Enver Hoxhës me facebook-un dhe internetin në përgjithësi; po me celularët?!). Në fakt, si dhe për çfarë “e kërkojnë” Enverin sot? Dhe ç’është më e rëndësishmja, çfarë i shtyn mjaft shqiptarë të frustruar? ………………………

http://www.gazetadita.al/16-tetor-2015/

1971: Beckerbauer, Vogt am Flugplatz Rhinas
1971: Beckerbauer, Vogt am Flugplatz Rhinas

O mos kishe lindur, o mos kishe vdekur! Vargjet e Arben Dukës për Enver Hoxhën shkaktojnë trazime online 

 

Në portale online dhe rrjete sociale është komentuar sot kopertina e Ditës për 16 tetorin, datëlindjen e diktatorit Enver Hoxha. Veçanërisht me replika janë pritur vargjet e Arben Dukës, pjesë e forumit të kopertinës tonë të sotme ku ka qëndrime pro e kundër si dhe një shkrim…

Mutter Theresa brachte sogar Blumen vor 20 Jahren ans Grab von Enver Hoxha, denn damals funktionierten noch die Institutionen und man arbeitete für den Fortschritt. Heute hat Albanien eine enorme Staatsverschuldung, Nichts funktioniert nur die kriminellen Banden, die sich Politiker nennen.

5 Gedanken zu „Die Albaner feiern den Todes Tag von Enver Hoxha“

 1. Betrugs Geschäfte aller Art, von den übelsten Botschaftern.

  AAEF, USAID, American Bank of Albania usw.

  Still und leise, hat sich im übrigen Siemens von der US Börse verabschiedet, weil das gesamte System Mega Betrug ist.

  aus 1999, also dem Kosovo Krieg, wo die US Betrugs Firmen wie ENRON (Frank Wisner), Worldcom (John McCain)andere bereits verurteilt Berufs Verbrecher aus dem USA Albanien fluteteten, mit den dubiosten Geschäften.

  auf engl.

  ILLYRIA-Albania for $ale: With a Little Help from Her ‚Friends‘ (fwd)
  Mentor Cana mentor at alb-net.com
  Wed Nov 17 11:25:54 EST 1999

  ……………….
  Not surprisingly, Secretary Daley has not responded. This is the same William
  Daley who is a member of the Daley family political machine of Chicago which, by coincidence, is also the home of New World Telecom.
  Yet, the Commerce Department and State Department are now placing enormous pressure on the Albanian government to grant New World Telecom a license to develop one of Albania’s most strategic economic sectors. Quite frankly, something smells rotten in Tirana – and Washington.
  In September, Dr. Kathuria, U.S. Ambassador Limprecht and a Motorola „representative“, presided over a press conference in Tirana for the signing of a „letter of intent“ for Motorola to supply $50 million in telecom equipment for the Albanian government. One should not become overly impressed with this event because letters of intent are typically not worth the paper on which they are written, and it was obvious that the ceremony was staged for its public relations value rather than to commemorate a legally binding commitment on the part of Motorola.
  So I continued to press the Albanian and American government officials to provide me with rationale for promoting New World in Albania. To no avail, I requested a meeting with representatives of the Commerce and State Departments and New World Telecom to discuss this matter. I also requested meetings with President Meidani and Prime Minister Majko during their recent
  visits to the United States to discuss New World Telecom, but they were too busy. …But I can appreciate their reticence to see me – it’s quite obvious they didn’t want to hear what I had to say.
  After repeatedly badgering the State Department to justify their support of New World Telecom, in October I received this e-mail message from a State
  Department official:

  http://www.alb-net.com/pipermail/info-tech/1999-November/000265.html

  Alan Grenspan, über das kriminelle Betrugs Banken System der USA

  Die Banken Mafia im Deutschen TV, bis ganz Oben: mit Draghi und den vielen korrupten Deutschen Politikern, die sich kaufen liessen.

 2. wie in Rumaenien wurde die Revolution aus den Kommunistischen Gewerkschaften eingelaetet, die Statue des Enver Hoxha umgerissen. Alles andere ist eine Luege und die Studenten ueber 70 % die Kinder der Kommunistischen Elite, hatten nie etwas damit zutun. Folklore der Luegen von Luzim Basha, Salih Berisha.

   Fatmir Çepani: Pakti që rrëzoi bustin e Enver Hoxhës, telefonata e Adil Çarçanit për zhdukjen e pamjeve, roli i Berishës, Ramizit, Nexhmijes dhe sigurimsave

  Postuar: 21/02/2016 – 08:14

  Fatmir Çepani njihet si operatori i vetëm që ka regjistruar një nga ngjarjet më të rëndësishme të kombit shqiptar në 100 vitet e fundit, rrëzimin e bustit të Enver Hoxhës, përmbysja e të cilit solli edhe përmbysjen.

  – See more at: http://sot.com.al/#sthash.QNLaMFYr.dpuf

 3. Damals funktionierten die Institutionen, heute funktioniert Nichts mehr, in Albanien. Vor allem wurde Bildungs, Gesundheits System, Justiz in ein kriminelles Enterprise umgewandelt, vollkommen korrupt, was an Kriminelle fuer Geld verkauft wurde. Umwelt Vernichtung ohne Ende und kein Gesetz, dafuer gibt es ueber 8.000 Tode,nur um Grundstuecks Schiessereien, wo es nur 4.000 Tode gab unter dem Kommunistischen System, in einem wesenlich laengerem Zeitraum.

  Der Deutsche Botschafter zu den Todestag,

  Ambasadori gjerman mesazh Bashës dhe Berishës: Duhej të heshtnin për 25-vjetorin e rrëzimit të bustit, prisja aktivitet madhështor në shesh
  15 0 googleplus0 16
  Ambasadori gjerman mesazh Bashës dhe Berishës: Duhej të heshtnin për 25-vjetorin e rrëzimit të bustit, prisja aktivitet madhështor në shesh

  Postuar: 27/02/2016 – 07:32
  Gjermania ka mbetur e zhgënjyer nga aktivitetet e zhvilluara me rastin e 25-vjetorit të rënies së bustit të ish-diktatorit Enver Hoxha. Ndonëse 20 shkurti 1991 është një ditë e rëndësishme, pasi shënoi fundin e regjimit komunist, në Tiranë dhe qytete të tjera ishin shumë të pakta aktivitetet. Kjo gjë është vënë re dhe nga ambasadori gjerman në vendin tonë Helmut Hoffman, i cili ka lëshuar kritika të forta në drejtim të politikës shqiptare. Duke qenë se ishte Partia Demokratike ajo që u angazhua në këtë proces, duket se ambasadori kritikat i ka drejtuar ndaj krerëve të saj Sali Berisha dhe Lulzim Basha, duke thënë se të paktën atë ditë duhej të heshtte politika dhe të kishte aktivitet madhështore në kujtim të asaj dite nga shqiptarët. “Shqipëria duhet të bëhej bashkë për një ditë. Grinjarët politikë duhet të heshtnin për një ditë”, tha ambasadori gjatë një aktiviteti të zhvilluar dje në ambientet e Presidencës, në kujtim të ngjarjes së 22 shkurti 1951, kur u sulmua me bombë ambasada sovjetike, në të cilën humbën jetën shumë persona. Ambasadori deklaroi se më 20 shkurt në Tiranë duhej që të kishte aktivitete të shumta dhe të dilnin në pah ata që vërtet sollën dyert e lirisë, teksa në të vërtetë pati vetëm disa aktivitete të shkurtra të Partisë Demokratike, ku folën përfaqësues të saj. “Unë në fakt kisha menduar që 25 vjetori i rrëzimit të shtatores së diktatorit Hoxha të shtunën e shkuar do të kishte qenë një ditë gjatë së cilës kjo ngjarje merr rëndësi epokale për Shqipërinë do të përkujtohej në formën e një aktiviteti madhështor në shtetin Skënderbej. Çfarë akti tjetër do të kishte patur një forcë simbolike më të madhe në shenjë të ndryshimeve paqësore se sa dita e rrëzimit të shtatores së diktatorit”, tha ambasadori.
  – See more at: http://sot.com.al/politike/ambasadori-gjerman-mesazh-bash%C3%ABs-dhe-berish%C3%ABs-duhej-t%C3%AB-heshtnin-p%C3%ABr-25-vjetorin-e-rr%C3%ABzimit#sthash.lop8CIgi.dpuf

 4. Veteranen des Enver Hoxha sind Ehrenwerte Leute, wer sie kennt, schimpfen auf die Ganoven der heutigen Politik, wo nur noch Kriminelle mit der Demokratie kamen

  Man feiert die Staatsgründung

  Alle Institutionen sind ruiniert, in Albanien mit einem Maifösen „Demokratie“ Modell
  Wie ist Albanien heute?

  – Analphabetismus hält wieder Einzug
  – Einzug des Kanuns mit Blutrache -> 20 000 Menschen leben in Angst getötet zu werden oder wurden schon getötet
  – Miserable Schulbildung
  – Miserable Spitäler und Behandlungen
  – Stromausfälle
  – Umweltverschmutzung
  – Korruption
  – Hohe Kriminalität durch Menschen und Drogenhandel
  – Schlechte Sozialleistung
  – Hohe Arbeitslosigkeit
  – Sehr schlechte öffentliche Verkehrsmittel
  – Kaum mehr Industrie
  – Landwirtschaft wird kaum unterstützt
  – Staatliche Einrichtungen werden zum Spotpreis an Griechen, Türken und allgemein dem Westen verkauft.

  Auslands Verschuldung ohne Ende

  In Deutschland identische Demonstrationen gegen den Banken und Politik Beschrott ohne jede Moral

  Der übliche Aufmarsch bei National Feiertagen in Durres
  Të majtët në Durrës festojnë çlirimin e atdheut, komunistët ringjallin Enver Hoxhën! (VIDEO)

  Postuar: 29/11/2016 – 12:19

  Të majtët në Durrës kanë përkujtuar 72 vjetorin e Çlirimit të Atdheut në këtë 29 Nëntor. Kreu i bashkisë ka munguar në këtë ceremoni, pasi gjendet në vizitën që po zhvillon Kryeministri Edi Rama në Gjermani.

  Pavarësisht se temperaturat ishin shumë të ulëta, qindra veteranë, përfaqësues të partive të majta në Durrës, prefekti etj, kanë zhvilluar homazhe në Mauzoleumin e dëshmorëve ku kanë vendosur edhe kurora me lule sipas traditës në vite. Së bashku me ta, ishin bashkuar edhe komunistët që mbanin fotografi të Enver Hoxhës.

  “Ne erdhëm të përkujtojmë e të respektojmë kontributin e atyre mijëra të rinjve që kanë dhënë jetën për çlirimin e atdheut. Ne ju japim fjalën këtyre të rënëve që do të kontribuojmë për të mirën e atdheut” tha prefekti në fjalën e rastit.

  Prefekti foli edhe për problemin që kanë ngritur të afërmit e heronjve që prehen në Mauzoleumin e dëshmorëve. Të afërmit u ankuan për vjedhjen që u bëhet shkronjave metalike nga ana e hajdutëve.

  “Një shkronjë e hequr nga emri nuk I u vlerat dëshmorëve, por na vë ne para përgjegjësisë që të marrim masa ndaj elementëve keqbërës”, nënvizoi Prefekti Roland Xhelilaj.

  K.H.

  /portali DurresLajm/

  Video:
  Na bëni like në facebook!:

Schreibe einen Kommentar