Deutsche Botschafterin Susanne Schütz fordert die Implementierung von Gesetzen

Die Deutsche Botschafterin Susanne Schütz, fordert umgehend die Umsetzung der 7 neuen Gesetze, rund um die Justiz Reform, und einsamer Rufer in der Wüste, obwohl das eine offizielle US und EU Forderung ebenso ist, aber Alle in Urlaub sind. Der Termin für die Umsetzung war 11. August 2016 und erneut: Sabotage wie immer, und die EU Mafia finanziert das Verbrecher System ohne jede Kontrolle der Projekte, Qualität, Geld Fluss.

Die Top Albanische Mafia, welche diese extrem inkompetende und dumme Regierung kontrolliert, sagt ja: „wir werden jede Implementierung verhindern, wurden zur Verfassungs Änderung erpresst“

Also geht Alles so weiter wie bisher und die Forderung von der Entfernung von 3.100 Direktoren im Justiz Apparat ist eine Luft Nummer wie Alles in 25 Jahren. Finanziert von der EU, Weltbank, KfW und Co.. Unverändert arbeitet die Albanische Staatsanwaltschaft, Richter mit gefälschten Regierungs Papieren (Fälschungen aller Art, und Notar Fake Verkäufe auch von Toden) was Standard ist, gerade bei Grundstücken.

Straffreiheit, weil die NATO Kriminelle suchte, für ihre Auslands Einsätze, wo Deutschland ja in Kundus Vorbild war. immer mit Mördern, Drogen Baronen, War Lords, wie Willy Wimmer in 2003 in einem Brief an Peter Struck dokumentierte. Im Balkan identisch.

Zerstörung, Korruption, Massenmord als einziges Programm dre NATO und immer mit Kriminellen
Zerstörung, Korruption, Massenmord als einziges Programm dre NATO und immer mit Kriminellen

siehe: Die unnützen EU Kaspars, fordern das jeweils 400 Richter und Staatsanwälte entlassen werden

Die Banden um Edi Rama, mit Sturzdummen Advisern, tief in der Albanischen Mafia verstrickt, versuchten gerade den Justiz Minister abzusetzen, weil er deren Geschäfte, u.a. auch mit dem neuen Fischereihafen im Wege ist.

Justiz Minister Ylli Manjani zur Durres Justiz Mafia: „Ihr stehlt Tausende von Hektar mit gefälschten, falschen Dokumenten als Partner der Mafia“

Efektin që duket se ende nuk e ka bërë ligji i dekriminalizimit, sipas të cilit çdo zyrtarë i shtetit shqiptarë i çdo niveli emërimi e zgjedhjeje në funksione drejtimi në administratë dhe në pushtet legjislativ apo pushtet vendor duhej të vetë-deklarohej për të dhënat e aktivitetit personal edhe në raport me ligjin, ka “lajme” se ka nisur ta bëjë formula ndërkombëtare e “Vetingut” të imponuar nga SHBA-BE. Ata kanë vetë-deklaruar “dosjet” e aktivitetit personal, por gjithçka mbeti në heshtje, aq sa u krijua përshtypja se ishte një proces demagogjik. Por frikën, ua ka futur në “palcë” procesi i “Vetingut”, i cili nuk u tolerua nga ndërkombëtarët. Edhe pse është një proces “pastrimi” i paracaktuar me pikënisje vetëm për drejtësinë, frika nga prekja prej “Vetingut” ka futur në panik shumë drejtues të administratës publike, të zgjedhur e të emëruar në pushtetin lokal, për të marrë masa mbrojtëse nga prekja prej “valës” spastruese të “Vetingut”. Në fakt, të tremburit e “damkosur” nga ligji të cilët janë në funksione drejtuese të shtetit e pushtetit, kanë një motiv konkret që po nxitojnë të marrin masa për të shpëtuar nga kjo “goditje” spastruese, mbasi janë të bindur që “Vetingu” shumë shpejt do të përfshijë edhe ata, duke i nxjerr nga administrata, nga qeverisja lokale e për rrjedhojë edhe nga politika qendrore e lokale!
Frika nga “Vetingu”, dyndje për pastrim “plagësh” penale
Shumë zyrtarë të lartë, të mesëm e të ulët të shtetit që drejtojnë e punojnë në institucionet qendrore dhe lokale, menduan se vetë-deklarimi i “CV”-ve të atyre ishte një formalitet, mbasi kështu ndodhi. Qysh prej muajit prill 2016, kur duhej mbyllur procesi ligjor i vetë-deklarimit dhe verifikimit të dosjeve e deri sot, Ministria “Harito” jo vetëm që nuk ka dorëzuar letrat në komisionin e verifikimit, por edhe flitet se po e pengon këtë proces. “Vetingu” i miratuar për dekriminalizimin e drejtësisë, tashmë ka në “shënjestër” edhe dekriminalizimin e zyrave të shtetit të zaptuara nga pushtetarë lokalë, shtetarë e zyrtarë, i ka detyruar këtë të “mobilizohen” për të gjetur zgjidhje shpëtuese, për të mos u prekur nga “Vetingu”, siç kanë gjetur “zgjidhje” korruptive edhe për të shpëtuar nga krimet e për t’u katapultuar nëpër funksione shtetërore të çdo niveli. Sipas një informacioni të dhënë dje për “Telegraf” nga avokat A. Hoti, zyrtarë të shumë me “njolla penale”, kanë nisur përpjekjet për të “pastruar” urgjent e “me çdo çmim” dosjet e dënimeve, apo të dosjeve në trajtim e të dosjeve të “mbyllura” për vepra penale të kryera prej tyre në 25 vitet e fundit, qofshin edhe të pandëshkuara, por të trajtuara. Mirëpo, sipas ligjit të dekriminalizimit e sidomos sipas kërkesave të “Vetingut”, veprat penale të ndëshkuara e të pa ndëshkuara por të trajtuara nga drejtësia, përcaktohen si kriter largimi të përjetshëm të tyre nga funksionet shtetërore e administrata publike , sidomos për të pasur të drejtën e kandidimit për drejtues të pushtetit lokal e në parlament. Mirëpo “Vetingu” që ka nisur, i largon këto kontigjente zyrtarësh me “damkë” penale edhe nga funksionet që kanë aktualisht. Ndaj dhe të prekurit nga ligji, i ka kapur frika e prekjes edhe nga spastrimi përfundimtar që u bënë procesi i “Vetingut”.
Fakti/ 3100 zyrtarë e të zgjedhur, kërkesë në drejtësi për pastrim “plagësh penale”
Sipas informacionit, frika nga “Vetingu” ka mbërthyer afro 3100 politikanë, shtetarë, ligjvënës, zyrtarë e të zgjedhur lokalë të çdo niveli, të cilët kanë depozituar kërkesat në gjykatë, për “pastrim plagësh” penale, të “hapura” gjatë aktivitetit të tyre, prej vetë atyre! Ata janë “dyndur” drejt Gjykatës së Lartë, por edhe gjykatave të nivele të tjera, në përpjekjen për të shpëtuar prej zbatimit të formulës ndërkombëatre të “Vetingut”, por edhe prej ligjit të dekriminalizimit Vendimi Unifikues i Gjykatës së Lartë Nr. 3, datë 27.09.2002, të cilin ata e kanë “zbuluar” dhe kanë nisur ta aplikojnë. Ky “siklet” i shtetarëve “me damkë krimesh”, u krijua dhe i vuri në lëvizje “shpëtimi”, pikërisht tani që ligji i dekriminalizimit i nxjerr jashtë zyrave të shtetit! Janë një uzinë individësh subjekt i këtij ligji, të graduar ministra, deputetë, drejtorë policie, drejtorë bankash shteti, tatimesh, doganash, pronash, hipotekash, arsimi, shëndetësie, diplomatë, prefektë, kryetarë bashkie, komunash, qarqesh e madje deri edhe gjyqtarë e prokurorë të dënuar me vendime të formës së prerë të drejtësisë, të cilët tashmë gjenden përballë fundit të tyre, të “kryqëzuar” me ligj, për t’u hequr nga funksionet që kanë! Pikërisht këta, për t’i shpëtuar zbatimit të ligjit, kanë “vrapuar” drejt Gjykatës së Lartë (si gjykata kompetente), me kërkesat për rihapje të “dosjeve të zeza” që kanë në drejtësi, me objekt “rishikim të dënimeve” të tyre, pra për t’’i shfuqizuar ato, me synimin për të “dalë të pastër” e për të mbetur brenda e në krye të zyrave të shtetit siç janë aktualisht. Ata që kërkojnë “pastrim dënimesh” janë zyrtarë të shtetit me funksione publike dhe të zgjedhur në pushtetin lokal, por edhe persona që presin të marrin funksione drejtuese, sipas premtimeve që u kanë bërë shefat e tyre shtetëror e partiakë! Sipas burimeve të gazetës “Telegraf”, prej shtetarëve të “damkosur” me dënime për krime të parashikuara në ligjin dekriminalizues, janë “qepur” e janë paraqitur 220 kërkesa për “rishikim dënimi”. Pritet, që në gjykatë të ketë dyndje dosjesh të shumta rishikuese për “pastrim” krimesh. Shtetarët e dënuar, por të graduar në funksione drejtuese e të zgjedhur me votë popullore janë të shumtë, madje edhe në funksionet drejtuese kyçe të krejt nivelit të administratës shtetërore e të pushtetit lokal. Janë 79 krime, për të cilat nëse rezulton i dënuar me vendim të formës së prerë, të largojnë përgjithmonë nga funksionet dhe nuk lejojnë askënd që të marrë funksione shtetërore. Sipas burimeve nga kupola e qeverisë, mendohet se në administratën shtetërore dhe në strukturën e zgjedhur e të emëruar të pushtetit lokal, rezultojnë 11 mijë e 350 funksionarë të “damkosur” me dënime për 79 veprat penale që përcakton ligji dekriminalizues, 30% e të cilëve në funksione të larta, ndërkohë që 38 janë deputetë të parlamentit.
————————————–
Zyrtarët që kërkojnw pastrimin e “CV”, po shfrytëzojnë Vendimin Unifikues të Gjykatës së Lartë Nr. 3, datë 27.09.2002
Ligji shqiptar në fuqi, u jep atyre të drejtën të kërkojnë në çdo moment, rishikimin e vendimeve të dënimit të “formës së prerë”, duke iu drejtuar gjykatës me “prova të reja” që u heqin dënimin. Ata kanë të drejtën e plotë, të bëjnë kërkesë për rishikimin e vendimit të dënimit të tyre. Në rastin konkret, pas miratimit të ligjit dekriminalizues, funksionarët aktualë që janë në funksione shtetërore, por edhe qytetarë të tjerë që kanë synime për të marrë funksione shtetërore nuk i ndalon askush të kërkojnë “pastrimin” e dënimit, duke do të ketë funksionarë të dënuar dhe, të cilët do të kërkojnë pastrimin o dosjeve të tyre, duke rishikuar vendimet e fajësisë. Debati politiko, shoqëror, parlamentar e profesional jashtë institucioneve, që po bëhet për dekriminalizimin është përqendruar në ligjin dekriminalizues të paraqitur nga qeveria, i cili ndalon individët e dënuar me vendim gjykate të formës së prerë, që të bëhen pjesë e funksioneve dhe detyrave zyrtare të çdo niveli. Në ligj janë përcaktuar llojet e krimeve për të cilët janë dhënë dënimet që ndalojnë emërimin, ose zgjedhjen e kujtdo shtetasi në funksione shtetërore. Po a është i sigurt zbatimi i këtij drafti, që synon pastrimin e administratës nga të zyrtarët dhe shtetarët e inkriminuar dhe ndalimin e të tjerëve nga bota e krimit, për t’u bërë pjesë drejtuese dhe strukturore e institucioneve të shtetit? Mendoj se jo! Pse? Sepse ligji shqiptar në fuqi, ka hapësira manovruese, që funksionarët e dënuar me vendime gjyqi të formës së prerë të çdo shkalle gjyqësori, të shpëtojnë prej këtij ligji dekriminalizues. Këtë hapësirë të heqjes përfundimisht të “njollës” së dënimit” e lejon Vendimi Unifikues i Gjykatës së Lartë Nr. 3, datë 27.09.2002. raste shfuqizimi vendimesh dënime ka pasur plotë. Çfarë ndodh dhe si bëhet “pastrimi” i figurës nga “i dënuar”, në i pa “dënuar”, në aplikim të Vendimit Unifikues të Gjykatës së Lartë Nr. 3, datë 27.09.2002? Nuk ëhstë interpretimi im, por e përcakton vetë vendimi unifikues. Ja më konkretisht: Kolegjet e Bashkuara të Gjykatës së Lartë, në përgjigje të çështjeve të shtruara për diskutim me qëllimin unifikimin e praktikës gjyqësore, arrijnë në qëndrimin unifikues, se në rastin kur kërkesa e të dënuarit pranohet dhe Kolegji Penal i Gjykatës së Lartë në bazë të kompetencës rishikuese që ka sipas nenit 453 të K.Pr. Penale, i hap rrugë procesit gjyqësor të rishikimit, i gjykuari do të vazhdojë të ketë statusin procedural të të dënuarit. Pranimi i kërkesës për rishikim nuk pas sjell në vetvete revokimin e dënimit por rihapjen e procesit gjyqësor, për efekt të sqarimit të “provave” të reja të paraqitura nga i dënuari. Në rast se Kolegji Penal i Gjykatës së Lartë i hap rrugë rishikimit dhe në gjykimin rishikues në gjykatën e shkallës së parë, i gjykuari deklarohet i pafajshëm pozicioni procedural i subjektit nuk është më ai i të dënuarit, por i të pandehurit. Kjo gjendje (statusi i të pandehurit) do të vazhdojë derisa vendimi i ri i pafajësisë, i dhënë mbas rishikimit të marrë formë të prerë. Gjykimi rishikues, mbasi i hapet rrugë kërkesës së rishikimit nga Kolegji Penal i Gjykatës së Lartë, zhvillohet në gjykatën e shkallës së parë, që ka dhënë vendimin ose në gjykatën e apelit kur kërkesa bëhet vetëm kundër këtij vendimi (neni 453/3 i K. Pr. Penale). Në këtë proces rishikues, vlerësimi i provave të reja do të jetë në tërësi së bashku me provat e tjera të shqyrtuara më parë me qëllimin që provat e reja së bashku ose në mënyrë të veçantë të çojnë gjykatën në konfirmimin e vendimit të parë që rishikohet, ose në një vendimmarrje të ndryshme.
Ja dënimet për 79 krimet, që ndalojnë me ligj emërimin ose zgjedhjen në funksione publike
1. Gjenocidi
2. Krime kundër njerëzimit
3. Krimet e luftës
4. Vrasja me dashje
5. Vrasja me dashje në lidhje me një krim tjetër
6. Vrasja me paramendim
7. Vrasja për gjakmarrje
8. Vrasja në rrethana të tjera cilësues
9. Vrasja e funksionarëve publikë
10. Vrasja e punonjësve të policisë së shtetit
11. Vrasja për shkak të marrëdhënieve familjare
12. Sigurimi i kushteve dhe mjeteve material për të kryer vrasje
13. Tortura
14. Tortura me pasoja të rënda
15. Plagosja e rëndë me dashje, kur ka sjell si pasojë vdekjen apo e kryer kundër disa personave, ose atyre që janë bashkëshortë/bashkëjetues, gjini e afërt/krushqi e afërt
16. Shitblerja e transplanteve të organeve njerëzore
17. Marrëdhënie seksuale, ose homoseksuale me të mitur
18. Marrëdhënie seksuale ose homoseksuale me dhunë metë mitur të moshës 14-18 vjeç
19. Marrëdhënie seksuale me dhunë me të rritura
20. Marrëdhënie homoseksuale me dhunë me të rritur
21. Marrëdhënie seksuale ose homoseksuale me persona të pazotë për t’u mbrojtur
22. Marrëdhënie seksuale ose homoseksuale me kërcënim me përdorimin e armës
23. Marrëdhënie seksuale ose homoseksuale duke shpërdoruar detyrën
24. Marrëdhënie seksuale ose homoseksuale me persona në gjini ose nën kujdestari
25. Vepra të turpshme
26. Rrëmbimi ose mbajtja peng e personit
27. Shtrëngimi me anë të kanosjes ose dhunës për dhënien e pasurisë
28. Zhdukja me forcë
29. Trafikimi i personave të rritur
30. Veprimet që lehtësojnë trafikimin
31. Rrëmbimi i avionëve, anijeve dhe mjeteve të tjera
32. Shfrytëzimi i prostitucionit
33. Trafikimi i të miturve
34. Vjedhja e kryer, duke shpërdoruar detyrën
35. Vjedhja e bankave dhe arkave të kursimit
36. Vjedhja me armë
37. Vjedhja me pasojë vdekjen
38. Trafikimi i mjeteve motorike
39. Skemat mashtruese dhe piramidale
40. Dëmtimi i objekteve mbrojtëse
41. Sigurimi i mjeteve për shkatërrimin e teknikës luftarake
42. Marrja e shpërblimeve
43. Vënia në shërbim të shteteve të huaja
44. Atentati
45. Komploti
46. Kryengritja
47. Thirrjet për armatosje, ose marrja pa të drejtë e komandës
48. Thirrjet publike për veprime të dhunshme
49. Krijimi i partive dhe shoqatave Antikushtetuese
50. Shpërndarja e krimeve Antikushtetuese
51. Vepra me qëllime terroriste
52. Financimi i terrorizmit
53. Fshehja e fondeve dhe e pasurive të tjera që financojnë terrorizmin
54. Kryerja e shërbimeve dhe veprimeve me persona të shpallur fajtor e në kërkim
55. Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllime terroriste ose të financimit të terrorizmit
56. Stërvitja për kryerjen e veprave me qëllime terroriste
57. Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprimeve me qëllime terroriste
58. Kanosje për kryerjen e veprave me qëllime terroriste
59. Krijimi i turmave të armatosura
60. Prodhimi i armëve luftarake
61. Organizata terroriste
62. Banda e armatosur
63. Trafikimi i armëve dhe i municionit
64. Trafikimi i lëndëve plasëse, djegëse, helmuese, radioaktive
65. Prodhimi dhe shitja e narkotikëve
66. Trafikimi i narkotikëve
67. Organizimi dhe drejtimi i organizatave kriminale
68. Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale
69. Korrupsioni aktiv i gjyqtarit, prokurorit dhe i funksionarëve të tjerë të drejtësisë
70. Korrupsioni pasiv i gjyqtarëve, prokurorëve dhe funksionarëve të tjerë të organeve të drejtësisë
71. Organizata kriminale
72. Grupi i strukturuar kriminal
73. Kryerja e veprave penale nga organizata kriminale dhe grupi i strukturuar kriminal
74. Korrupsioni aktiv i personave që ushtrojnë funksione publike
75. Korrupsioni aktiv i funksionarëve të lartë shtetërorë
76. Shpërdorimi i detyrës
77. Dhënia në kundërshtim me ligjin e pensioneve ose të ardhurave të tjera nga sigurimet shoqërore
78. Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike
79. Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë

 

5 Gedanken zu „Deutsche Botschafterin Susanne Schütz fordert die Implementierung von Gesetzen“

 1. Sabotage auf allen Ebenen, so das Nichts in Kraft ist, keine Gesetze je implemtiert wurden.

  New Constitution effective, but not applicable yet

  11/08/2016
  New Constitution effective, but not applicable yet
  From today the Constitutional changes for the Justice Reform are effective, 15 days after they were published in the Official Journal. The first body that is to be chosen until next Tuesday is the Board of Nominations on Justice, but President Bujar Nishani found there is an issue that prevents him to apply the Constitution.

  Because there is no law that defines the criteria of the qualifying candidates the President has met some experts consulting them for a way to pass this issue.

  But whatever the decision is, the needed law is not ready yet. From the 7 laws of the emergency package only that on Vetting has been made ready and sent for discussions. This means we’ll have to wait at least two more months before the constitutional changes will be applicable.
  http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=17774#.V63fD9GYrCI

 2. Dazu brauchte die korrupte EU, und inkompetende Deutsche „Camorra“ identische Stiftung, 25 Jahre, das man nur mit harten klaren Linien etwas umsetzen kann. Die Sabotage geht weiter, wie die Top Mafia ja selber mitteilt. Durch das Versagen der USA und EU, 25 Jahre, sind Milliarden verloren gegangen, 1 Milliarde haben Banken schon abgeschrieben
  EU, 4 principles for Vetting law, red lines and millions in EU funds
  19/08/2016
  EU, 4 principles for Vetting law, red lines and millions in EU funds

  The EURALIUS mission reviewed the principles for the reevaluation process of judges and prosecutors. They seem to have established some red lines for the technical definition of the vetting law, but some other red lines have been removed.

  These four principles are related to deadlines, institutions, role of international observers and role fo justice collaborators.

  The way they will be reflected on the vetting law will depend the EU funds that will be given for the expensive vetting structures. The Chief of the EURALIUS mission has expressed this very clearly in the written evaluation of the 55-page-long opinion for the Democratic Party.

  „The European Commission asked me to make noted that these principles are decisive for the commitment of the EU in the reevaluation process, and for mobilizing millions of Euros from EU tax payers“, said Rainer Deville, Director of the EURALIUS Mission.

  EURALIUS published these principles this Wednesday on its Facebook page, right after the Special Meeting for Justice. But the post was deleted after democrats filed a complaint. The post showed clear differences from the Democratic Party version, for the way how should be translated into law the four principles that will make the vetting process fair, efficient and able to bring back public’s trust to justice. This was also read by the Chairman of the Justice Reform Commission, Fatmir Xhafaj.

  „This is different from what the Democratic Party has claimed. It has been reflected in the stance they have held. The DP must also understand that this is something that should be taken in consideration“, Xhafaj said.

  The Vetting law is seen as the most difficult and delicate one in the justice reform. It seems it will challenge once again the political wills for the implementation of the justice reform.

  http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=17831#.V7dTcdGYrCI

 3. Die Deutsche Botschafterin, fordert die Implementierung von Gesetzes, bricht diese selbst im Millionen Betrug der KfW, EU Infrastruktur Projekte, denn es gab nie ein Stadtrats Zustimmung für die Ksmali und Sarande Wasser- und Abwasserleitungen, noch eine technische Abnahme, durch die vorgeschriebenen qualifizierten EU Baufirmen, mit der Folge das die Nagel neuen angeblichen Leitungen, mindesten an 4 Stellen platzen und zugeleich mit neuen Millionen finanziert die Reparatur der Bauschrott Leitungen für Tirana und in Durres, ist sowieso das selbe Chaos.

  Gute Frage, warum sich eine Deutsche Botschafterin mit so kriminellen Leute, wie auch Sokol Dervishi trifft, der vollkommen neben jedem Gesetz, Bauaufsicht nur Millionen stiehlt was die Staatsaufsicht in 2015 schon mit seinem Vorgänger Edmond Haxhinasto der Staatsanwalt übergab.
  EU und KfW Bauschrott und Betrugs Mafia, mit der Deutschen Botschaft: die Firma „TREMA“ mit Ilir Trebicka

  EU, Weltbank, PWT, IncoWest, IRD Consult, Beam, KfW, EIB, EBRD Mafia Betrug um die geplatzten Abwasser Leitungen in Sarande, Ksmali, Durres für die MafiaNghradeta“ Stile

  Man kann diesen von der Staatsaufsicht festgestellten Betrug, mit diesen Wasser Projekten, fiktiven Auszahlungen gut nachlesen vor Monaten und in Tirana hinterfragen, was die Verbrecherische KfW, wieder einmal treibt. Der Partner Trebicka spricht ja schon genug, ein Rezzo Schlauch Betrug in Tradition seines Lebenstiles, im Solde der Betrugs- und Albaner Mafia. Wir warnten am 1.7.2013, schon vor dieser Verbrecher Banden rund um Edi Rama und Ilir Meta.

  More Sewerage in the South, Saranda Beach Covered

  More Sewerage in the South, Saranda Beach Covered

  On Monday, a large leak from sewerage pipes in Saranda caused pollution of the seaside near the Çuka Channel. According to a notification of the Municipality of Construction of several residential and commercial buildings, bridges roads etc. in Albania and Kosovo; Bechtel Betrugs Skandal,Saranda on its official Facebook page, the sewerage……..

  Two months ago (february), the State Supreme Audit Institution (KLSh) filed a lawsuit against Saranda Mayor Floriana Koka for abuse of office. In its audit, the KLSh had found that Mayor Koka had paid companies for fictitious work for the “improvement of the sewerage network in the zone of Hotel Butrint until the Çuka Channel at the value of 30 million lekë.” The citizens of Saranda thus paid the price for the corruption of its mayor once again.

  A summer of defects

  The broken pipe near the Çuka Channel is not the only sewerage incident in recent months.

  In mid July, a pipe transporting sewerage to the filtration plant broke, spilling its contents into the Lake of Butrint, causing severe damage to the local mussel cultivation industry. The incident was not reported to the public out of fear for the loss of tourism.

  According to Saranda News Capital, the raw sewerage was then redirected for two weeks to the Bistrica river.Construction of several residential and commercial buildings, bridges roads etc. in Albania and Kosovo; Bechtel Betrugs Skandal,

  Later in July, a pipe broke in Ksamil, covering the streets and seaside of the tourist town in raw sewerage. Again the Municipality of Saranda tried to blame others for this incident, and the EU Delegation in Tirana later released a statement that the project had been accepted by the Municipality in the spring.

  Only a week ago, inhabitants of Saranda complained that they remained for days without drinking water at the height of the tourist season.

  Construction of several residential and commercial buildings, bridges roads etc. in Albania and Kosovo; Bechtel Betrugs Skandal,

  Am 6.5.2017 mit dem Transport Minister Sokol Dervishi, einem uralt Verbrecher, mit 100 % gefakten Ausschreibungen, wie die Staatsaufsicht feststellte und fiktiven Projekten, war die Einweihung. Mit dabei die Deutsche Botschafterin Susanne Schütz, wo u.a. die Kanal Arbeiten, für neue Abwasser Rohre vor dem Hotel Butrint nie existierten, wie in anderen Modellen wie in Korce, welche nun platzten, als stärkere Pumpen die Rohre zum bersten brachte. Die kriminellen Banden vor Ort, haben ganz einfach die Unerfahrenheit der Botschafterin ausgenutzt, was ja nicht das Erste Mal ist.

  Der Niedergang der Deutschen Botschaft in Tirana im Visa Skandal vor 15 Jahren. . Die Drogen ud Bau Mafia , mit Hilfe des Deutschen Diplomaten Michael Dumke , ,hat den Bauingenieur G. Bronecker mit Mord Drohungen und Betrug aus Tirana vertrieben in 2005, der u.a. die Deutsche Botschaft umgebaut hatte, jede GZT Projekt wesentlich günstiger baute und betreute. Er lebt heute in der Schweiz. 2012, stellte Michael Dumke in Tirana fest, das die gestohlene Immobilie, inzwischen die Tirana Mafia ihm selbst gestohlen hatte. 13 Seiten BKA Bericht über die Zustände.

  Von den Amerikaner installiert mit Hilfe von Joschka Fischer, sind diese Verbrecher Kartelle: und von den Deutschen Lobby Verein DAW, ebenso vom hoch kriminellen AAEF Fund. eine USAID Kreation, des Weltweiten Betruges.
  Die Dervishi Familie, deren kriminelles Enterprise bei uns 8 Jahre schon gewürdigt wird, weil schon in 2005 in Italien festgenommen mit Diplomaten Pass natürlich und Dervishi ist eine Mafia Politik Familie, 1. Cousin des Ilir Meta, dessen kriminelles Enterprise, durch den

  fund of peace
  Amb. Edmond Haxhinasto, IPDI; Dr. Pauline H. Baker, FfP President; His Excellency Ilir Meta, former Prime Minister of Albania and founder and President, IPDI; Anne C. Bader, Executive Vice President, FfP – Fund of Peace Mafia

  NATO Fund of Fund of Peace installiert wurde (verbreiten den Welt „failed State“ Report, was dann wohl pervers ist und

  Above and Right: Prime Minister Ilir Meta, Amb. Edmond Haxhinasto, Executive Director, IPDI; Dr. Pauline H. Baker, FfP President; His Excellency Ilir Meta, former Prime Minister of Albania and founder and President, IPDI; Anne C. Bader, Executive Vice President, FfP.

  Ilir Meta during the Newsmak
  …………..http://www.fundforpeace.org/web/index.ph…=119&Itemid=166

 4. Einfach peinlich, diese Art von Botschafterin welche ihre Profil Neurose pflegt, in ihrem Ersten Posten als Botschafterin

  Im Stile von Steinmeier. Selbstdarsteller, aber keine Diplomaten mehr, seitdem Taxifahrer Joschka Fischer einmal Aussenminister wurde, und man Niveaulose Leute um sich sammelte, die kein Völkerrecht kennen, auch nicht den Mund halten können. Zu jedem Unfug gibt es heute Fotos, ein Statement, obwohl das Nichts mit Problmenen vor Ort zu tun hat. Warum soll man als Botschafterin, ohne jede Erfahrung und Kompetenz, die Deutschen Wahlen vor Ort erklären, diskutieren und kommentieren.

  Die Mitarbeiter der Botschaft sind seit Jahren inklusive Dolmetscher unter aller Sau und die Botschaft ist extrem aufgebläht. Betrugs Geschäfte der KfW, da macht man ebenso mit, um sich zu profilieren, obwohl die Staatsaufsicht zuvor diese Infrastruktur Projekte, als 100 % Betrugs Geschäfte dokumentierte, inklusive Zahlungen ohne Leistung an Phantom Firmen.

  Mit einem dummen Schläger traf sich die Deutsche Botschafterin, was früher nicht möglich war: Taulant Balla, der mal einen prominenten Journalisten zusammenschlug, weil der sein gefaktes und gekauftes Diplom aus Tetova geoutet hat. Beleidigungen, Mord Drohungen im Parlament, das hat er hinter sich. Seit seiner Heirat vor Jahren, ist er etwas ziviler geworden.

  Taulant Balla.

  German ambassador after elections: „Policies towards Albania remain the same“
  24/09/2017
  German ambassador after elections: Policies towards Albania remain the same

  After Angela Merkel won elections for her fourth term, dozens of personalities gathered at the Tirana Embassy.

  The German Ambassador to Tirana said although the political scene in Germany is now different, after the Social Democrats refused a bigger coalition. However, the German approach to Balkan and Albania will remain the same.

  “I don’t expect the German and EU policy towards Albania to change, even after the next coalition. All political forces in Germany agree for the Western Balkan to join EU, together with Albania”, said the German Ambassador, Susanne Schütz.

  When asked about the increased influence of AFD, possibly even in the German foreign Policy, she said that despite the growth of this anti-immigration political force, it will not happen.

  “AFD will be represented at the German Parliament, but it will not influence the policies of the federal government as regards Western Balkan and Albania”, said the German Ambassador to Tirana.

  http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=21013&ref=fp#.WclDQKexXCI

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTGCHo2TA5JrfmobJj2KEuYAI8tgs4lgrORc_voPkv5pFLf7PGg

  Magnet für korrupte Deutsche Infrastruktur Projekte: KfW Finanzierungen mit der Albaner Mafia, der „Wasser Projekte“

Schreibe einen Kommentar