Der Lezhe Markt (Obst, Gemüse) stehe wegen der illegalen Konkurrenz vor der Schliessung

 
Alte Probleme, und nun sollen neben den Stand Gebühren, auch noch Steuer Abgaben weitere Kosten eingeführt werden, wo die Illegalen überall in Hunderter Paket, nicht belangt werden, durch die Steuer Polizei, Stadt Polizei nur Show Aktionen gemacht werden in Tradition. Durchaus ähnlich in Durres

wie soll ein Stadt funktionieren wo 90 % Zahnärzte, sogar Notare, keinerlei Lizenz haben? Oft sogar Ärzte ebenso in Krankenhäusern, oder Buss Unternehmen, wie Phantom Lokale und Hotels.

Wegen den vielen illegalen Verkaufsständen, was Edi Rama und Arben Ahmeti nicht bekämpft und nur Show Aktionen verkündet, ist kaum noch Umsatz im Lehze, Obst und Gemüse Markt, wenige Händler sind noch dort, weil Arben Ahmeti auch noch die Versteuerung einführen will.

https://durreslajm.al/aktualitet/ministri-ahmetaj-prezanton-projektbuxhetin-dhe-paketen-fiskale-ne-durres-fotovideo

Lezhë, tregu i fruta-perimeve drejt mbylljes, shkak rënia e fuqisë blerëse

Lezhë, tregu i fruta-perimeve drejt mbylljes, shkak rënia e fuqisë blerëse

Tregu i fruta perimeve në qytetin e Lezhës po shkon drejt mbylljes. Shkak për këtë situatë është bërë rënia e fuqisë blerëse. Shumë prej tregtareve kanë mbyllur aktivitetin, pasi kanë falimetuar e të tjerë janë gati ti mbyllin.

Tregtaret thonë se rënia ekonomike është shkaku kryesor, por sipas tyre edhe konkurrenca e pandershme po i dëmton, pasi shumë ambulant shesin rrugëve të qytetit pa paguar asnjë takse dhe askush nuk merr asnjë masë për largimin e tyre.

“Punë nuk kemi pasur fare. Zero. Nuk ka populli lekë. Të them të drejtën më dobët se këtë vit nuk ka pasur. Xhiro ka rënë me 50%. Kemi bërë kërkesë që prej 10 apo 15 vite për këtë treg, por askush nuk ka hyr këtu. Janë hapur tre katër tregje në Lezhë. Janë 100 vende bosh, pse mos me ardhur njerëzit këtu. Ne po paguajmë shuam taksë.”, thonë tregtarët.

Tregtarët shprehen se shumë shpejtë do të kalojnë duke kërkuar ndihmë ekonomike nga shteti pasi me mundësin e vetëpunësimit e kanë të pamundur për të shitur produktet bujqësore që ata prodhojnë./Shqiptarja.com

Ein Gedanke zu „Der Lezhe Markt (Obst, Gemüse) stehe wegen der illegalen Konkurrenz vor der Schliessung“

Schreibe einen Kommentar