Das Weltbank Bestechungs Modell rund um die CEZ Privatisierung, eines korrupten Tschechischen Ministerpräsidenten

Die NATO Mitgliedschaft ein übles Bestechungs- und Erpressungs Modell der Tschechen, ebenso der Griechen mit dem See Abkommen in 2005-2009. Identisch KfW Starkstrom Leitungen mit der Salih Berisha Regierung und LSI Partei mit Ilir Meta und Im CEZ Betrug, wurden 3,65 Millionen € auf Bank Konten des LSI Gangsters: Kastriot Ismailaj beschlagnahmt

dann wie immer: Edmond Spaho: Die Weltbank hat die Verantwortung für das Energie Debakel, durch ihre falsche Beratung bei dem CEZ Desaster

Der Prizren Geschäftmann der Kosovo Mafia: Nuel Kalaj, spielte eine wichtige Rolle im Bestechungs Modell und später für Ilir Meta, mit Inkasso Büro’s: Vorladungen in Prizren, kommen zurück mit dem Vermerk, hält sich im Ausland auf, wo dann die Frage ist, wer dem Gangster, damaligen CEZ Vertreter: Langzeit Visas gegeben hat, was bei Deutschen Diplomaten und Beamten nur eine Tasse Kaffee kostet, oder eine Frau, ein Club Service wird spendiert.

CEZ Dokument noel

noel dokument cez

Në vitin që sekseri i shitjes së OSSH Nuel Kalaj mori paratë nga CEZ, djali i Berishës deklaroi fitime marramendëse nga konsulenca juridike. Edhe në 2010 fitoi… VIDEO

Unglaublich viele Flüge ins Ausland durch Shkelzen Berisha. Die Verluste der CEZ waren wesentlich höher, als bis heute bekannt.

http://www.gazetatema.net/web/wp-content/uploads/2017/01/shkelzeni1.jpg

Deutsche Auslands Vertretungen arbeiten in der Regel mit ihren Lobby Vereinen, KfW und Entwicklungs Projekten als reine, kriminelle Bestechungs Motoren Weltweit. Das wird in einem perversen „Förderungs Modell“ von Lobby Verbänden organisiert.

5 Gedanken zu „Das Weltbank Bestechungs Modell rund um die CEZ Privatisierung, eines korrupten Tschechischen Ministerpräsidenten“

 1.  

   

  Original Nonsens Hirnleute, direkt von Nasci Naco eingesetzt, mit Diplom aus 2001 also im Nichts, weiß Nichts, als es zur Befragung im Untersuchungs Ausschuss (durch Edmond Spaho und Frau Tobacco ) rund um den CEZ Skandal kommt. Also ist man arogant, aber zu dumm um sich kundig zumachen. Edmond Spaho kritisiert diese Arroganz, der Frau, natürlich aus dem Hause Georg Soros, wo lauter Idioten in Staatsstellungen gehievt wurden.
  Edmond Spaho: Die Weltbank hat die Verantwortung für das Energie Debakel, durch ihre falsche Beratung bei dem CEZ Desaster

  Jetzt weiß die Dame das Alles nicht, das der Ehemann: Envi Hicka, als Haupt Aktionär einer Anwalts Kanzlei (Haxhia& Hajdari), praktisch alle Verträge und Steuerfragen mit dem Finanzamt vor Gericht für die CEZ regelte.

  Ein enormer Interessen Konflikt, weil Envi Hicka, die Kanzlei Zeitgleich auch den Gangster und Inkasso Vertreter der CEZ vertrat.

  Im CEZ Betrug, wurden 3,65 Millionen € auf Bank Konten des LSI Gangsters: Kastriot Ismailaj beschlagnahmt

  „>Avokati i Përgjithshëm i Shtetit

  Alma HickaAvokate e Përgjithshme e Shtetit, Znj. Alma Hicka

  Znj. Alma Hicka lindi në Lushnjë, më 11 prill 1979. Ajo u diplomua në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Tiranës me rezultate të shkëlqyera në vitin 2001. Në vitin 2004, znj. Hicka u diplomua në Shkollën e Lartë të Magjistraturës, duke u renditur në vendin e parë me rezultatet më të mira mes studentëve të kursit përkatës. Gjatë viteve 2009-2011, znj. Hicka kreu dhe studimet Master të nivelit të dytë në të drejtën civile pranë Fakultetit të Drejtësisë, Universiteti i Tiranës.

  Në vitet 2003-2004, znj. Hicka ka qënë gjyqtare pranë Gjykatës së Shkallës së Parë në Tiranë. Më pas, ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën e Shkallës së Parë në Kavajë, detyrë të cilën e ushtroi për 6 vjet. Në vitet 2010-2014, znj. Hicka ushtroi detyrën e Inspektores pranë Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Në nëntor 2014, ajo u emërua nga Kryeministri i Shqipërisë në detyrën e Avokates së Përgjithshme të Shtetit.

  Znj. Hicka ka qënë lektore dhe pedagoge e drejtës së punës dhe asaj familjare në një sërë institucionesh të arsimit të lartë në Shqipëri, përfshirë këtu edhe Shkollën e Magjistraturës. Ajo ka marrë pjesë në seminare e trajnime me tematika të larmishme rreth të drejtës civile, funksionimit të ligjit dhe çështje të tjera të drejtësisë të organizuara nga Universiteti i Tiranës, Fondacioni SOROS,OSBE, USAID, Gjykata Europiane për të Drejtat e Njeriut si dhe organizma të tjerë jashtë vendit në Çeki, Itali, Francë, Belgjikë, Maqedoni e Holandë.

  Znj. Hicka është njohëse e gjuhës angleze dhe italiane.

  http://www.avokaturashtetit.gov.al/struktura-3/avokati-i-pergjithshem-i-shtetit

  Avokatja e Shtetit “tërbon” deputetët, Spaho: Je arrogante

  Postuar më: 08 February 2017 20:54

  spaho-640x348_1486582912-8803440

   

  Tashmë mesa duket është bërë e zakonshme që në Komisionet parlamentare, temë kryesore të jenë debatet dhe replikat që deputetët e mazhorancës dhe të opozitës bëjnë me njëri tjetrin.

  Këtë radhë sherri është zhvendosur në Komisionin Hetimor për CEZ, ku protagonistë të replikave u bënë kreu i këtij komisioni Edmond Spaho dhe Avokatja e Shtetit Alma Hicka.

  Sipas Spahos, Avokatja Hicka po tregohej arrogante, duke qenë se kjo e fundit jepte të njëjtën përgjigje për të gjitha pyetjete që iu drejtuan.

  Duke parë këtë reagim, deputetët e djathtë kanë shpërthyer në akuza, Hicka është larguar duke thënë se nuk do të vinte më.

  Debati:

  Spaho: Jeni arrogante dhe vini këtu nga pozicioni që mbani. Mos harroni se do të përgjigjeni personalisht ju sepse jeni Avokate e Përgjithshme e Shtetit dhe i keni vënë një barrë prej 108 mln euro Republikës së Shqipërisë.

  Hicka: Zt. kryetar mos fyeni dhe jeni duke fyer dëshmitarin..

  Spaho: Ka mundësi të dëgjoni?

  Hicka: Jo nuk do të dëgjoj për sa kohë ju më fyeni…absolutisht jo!

  Spaho: Ju tregoj ju me dokumente se nuk po thoni të vërtetën… Do të dëgjosh se s’bën. Nuk ke të drejtë të paraqitësh fakte të rreme.

  Hicka: Nuk keni të drejtë t’i drejtoheni me këtë gjuhë dëshmitarit. Jeni duke shkelur, Kushtetutën ligjin dhe Kodin e Procedurës. Në detyrën time si gjyqtare kurrë ndonjë nuk i jam drejtuar dëshmitarit në këtë mënyrë.

  Spaho: Mund të bëni ankesë për këtë. Duhet të dëgjoni dhe të ballafaqoheni me faktet.

  Tabaku: Seancën e kaluar erdhët këtu dhe sikur jua shua zëri në fund, pas provave për lidhjet e juaja personale, pas provave për përfshirjen e bashkëshortit tuaj. Po flas dhe dëgjo. Një dëshmitare të tillë që flet me arrogancë që nuk pranon të përgjigjet ky komision nuk e ka parë ndonjëherë. Mua mu drejto zj. Tabaku. Me ti drejtohu diku tjetër. Këtu jemi të gjithë deputetë që të marrim ty në pyetje. Ke marrë ca zakone të mira të Rilindjes. Ne këtu po paraqesim fakte. Në qoftë se ke dëshirë të dëgjosh, dëgjo.

  Spaho: Jepeni pak ujë të qetësohet…

  Tabaku: Qetësohu 5 minuta dhe vazhdoni të përgjigjeni…

  Spaho: Doni pak kohë të qetësoheni?

  Tabaku: Këtu zbatojmë ligjin…më e shqetësuar më dukesh..

  Spaho: E ndërpresim komisionin për 5 minuta sa të qetësohet zonja Hicka.

  Në këtë gjyq CEZ kërkonte shfuqizimin e vendimit të Drejtorisë së Apelimit Tatimor, pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve Tiranë. Bëhet fjalë për një gjyq ku kërkohej që shteti të hiqte dorë nga gjoba në shuma të mëdha vendosur ndaj CEZ:

  1.Detyrim për TVSH 151.865.307 lekë

  2. dhe gjobë më vlerën 10.165.293 lekë.

  3.Tatim fitimi gjobë në masën 1.353.699 lekë.

  4.Gjobë në vlerën 1.000.000 lekë për moslejim kontrolli

  hicka vendimi 1

  Në foto, faksimile e vendimit të gjykatës ku avokat është Envi Hicka

  Po ashtu edhe në një gjyq tjetër të zhvilluar më 27 prill 2012 në Gjykatën e Tiranës mes CEZ dhe Drejtorisë së Tatimeve sërish avokati Envi Hicka mbron kompaninë CEZ shpërndarje. Edhe kësja here cështja në gjykim lidhet me vlera të mëdha monetare, detyrim i CEZ ndaj tatimeve.

  Kësaj here bëhet fjalë për shumën:
  1. Detyrimin për TVSH-në për vitin 2010, për shumën 413.587.330 lekë

  2. dhe gjobës në lidhje me këtë detyrim për shumën 129.532.280 lekë.

  hicka vendim 2

  Në foto, faksimile e vendimit të mësipërm gjykatës ku avokat është Envi Hicka

  Por Hicka ka përfaqësues CEZ edhe gjatë vitit 2011. Në një gjyq që u zhvillua në Gjykatën e Tiranës më 3 nëntor 2011, sërish Envi Hicka, bashkëshorti i Avokates së Shtetit që aktualisht është në detyrë ishte avokat mbojtjës i kompanisë CEZ. Sërish i paditur është drejtoria e tatimeve në Tiranë dhe gjyq bën fjalë për detyrime të tjera që CEZ i ka tatimeve të Tiranës.

  hicka vendim 3

  Në foto, faksimile e vendimit tjetër të gjykatës ku avokat është Envi Hicka

  Vec të tjerave, nga informacioni i dhenë nga vetë studio ligjore për Chambers Europe 2014, rezulton se nje nga përfaqësimet e studios ligjore Haxhija & Hajdari ka qenë dhe përfaqësimi I CEZ shpërndarje në projektin e mbledhjes së borxhit pëmes kontraktimit të kompanive të tjera. Përmes këtyre kontratave, është lejuar transferimi I shumave të mëdha monetare jashtë shtetit në vend që të investoheshin në kompani.

  hicka katalog faqja

  Faksimile e katalogut ku shihet se kontakt I CEZ tek studio Haxhia& Hajdari ishte edhe Envi Hicka

  http://www.droni.al/web/EKSKLUZIVE_DOKUMENTAT_Avokatja_e_Shtetit_Alma_Hicka_ne_konflikt_interesi_i_shoqi_avokat_I_CEZ_33551_1.php

 2. Der Aufenthalt von Ismail Mulleti, ist unbekannt und man verkaufte ein Grundstück in Durres (Shkelsen Berisha), das ebenso gestohlen war, wie bei der Berisha Mafia üblich. Wahrscheinlich handelt es sich um die sogenannte Phantom Personen, welche Grundstücke verkaufen, der Geldwäsche dienen. Berisha Familie, wie Argita Berisha, verkauften für Millionen Grundstücke im Bezirk Durres, Alles gefälscht, illegal wie der Fall Damir Fazllic schon zeigte in der Porto Romana. Oft dienen diese Transaktionen nur der Geldwäsche.

  350.000 € gab es für den Verkauf eines Grundstückes in Durres, 200.000 € als Beratungs Gebühr im Falle CEZ, kurz gesagt Erpressungs Gebühr, über Consults wie im System System der KfW, GIZ Entwicklungshilfe.

  Tokat në Durrës, Ismail Mulleti 350 mijë € Shkëlzen Berishës

  ‘Zhduket’ Nuel Kalaj, e shoqja: Nuk e di ku ndodhet

  Për herë të parë zbulohet mekanizmi se si Shkëlzen Berisha, gjatë pushtetit të babait të tij, Sali Berisha, ka fituar qindra mijëra euro në vit si ndërmjetësues fiktiv, për shitjen dhe blerjen e pronave, mes kompanive që dyshohet se kanë të njëjtën pronar, mes të njëjtëve njerëz dhe në të njëjtën zonë.

  – See more at: http://shqiptarja.com/home.php#sthash.wz8ufWbG.dpuf

 3. Rund um die Abitrage Verfahren der CEZ, outet Romea Kara, weitere Details, auch weil er und seine Familie bedroht werden. Auffällig: Die Verbindung von Ilir Meta mit Kastriot Ismailaj, einem Berufs Langzeit Betrüger, wo es Schweizerische Artikel vor Jahren schon gab, ebenso der Mord an dem SP Abgeordneten: Fatmir Xhindi, wo LSI: Dritan Prifti und Angjelina Kola von der LSI Partei: die direkten Kandidaten waren, im Verbrecher Netz von Roskovec (Fier)! Fatmir Xhindi, besetzte und stahl viele Grundstücke in Roskovec, verkaufte diese an Parteigänger der SP Partei im Mafiösen Construct, wie es überall üblich ist und war.

  Më pas Romeo ka iniciuar hapjen e procesit penal ndaj administratorit të DIA-s Kastriot Ismailaj, i njohur për lidhjet e tij të ngushta me pushtetin dhe krimin, sidomos me Sali Berishën dhe Ilir Metën.

  Falë vendosmërisë së Romeos, u bë i mundur arrestimi i Kastriot Ismailaj dhe më pas fillimi i procesit penal kundër tij.

  Qëllimi i Romeo Kara ishte që për herë të parë, Shteti Shqiptar të kompensohej për dëmin e pësuar. Pra, Ismailaj jo vetëm që përfundoi në burg, por tani ai pritet t’i paguajë sipas të gjitha gjasave Shtetit Shqiptar një shumë përafërsisht rreth 9.5 mil euro.

  Kur u pa se Romeo e kishte seriozisht luftën e tij në këtë drejtim, në emër të Ismailaj, Romeos i është bërë një telefonatë nga Burgu 302 prej një personi të dënuar për vrasje me dënim të përjetshëm.

  Kjo telefonatë kërcënuese është verifikuar plotësisht si e vërtetë nga policia dhe Romeos i është vënë një mbrojtje e posaçme. Sipas të dhënave nga kolegë të medias, por edhe nga policia këtij të dënuari të përjetshëm, i janë gjetur në qeli fotografi të ndryshme të Romeo Kara.

  Megjithëse që në krye të herës Romeo kërkoi mbi të gjitha, mbrojtje për familjen e tij, policia dhe prokuroria nuk e kanë bërë këtë gjë, pavarësisht se ky është rasti i parë dhe me i veçantë, dhe me i rrezikuar në Shqipëri në këto 27 vite demokraci. Kemi kontaktuar me specialistë të policisë dhe ata u shprehën se nuk e kuptojnë këtë mosveprim të policisë dhe prokurorisë në këtë rast.

  Pra, Romeo Kara është nën mbrojtje të veçantë pas asnjë lloj statusi, dhe pa asnjë mbrojtje për familjen. Edhe pse ai bëri një dëshmi prej më shumë se nëntë orësh kundër Ismailajt, në shtator 2016, përsëri prokuroria nuk bëri detyrën e saj.

  Sipas Romeos, kjo është e qëllimshme, pasi prej fillimit te vitit 2016 ai ka atakuar direkt drejtues të prokurorisë së Tiranës si persona të lidhur me Ismailajn. Përveç kësaj, Romeo Kara, ishte personi i parë që bëri një investigim të plotë lidhur me procesin e privatizimit të OSSH-së.

  Ai avancoi më tej, kur dha një dëshmi shkatërruese për ish kryeministrin Berisha dhe bashkëpunëtorët e tij, përpara komisionit parlamentar investigativ “Balla”.

  Për herë të parë simboli i këtij sistemi politik dhe njeriu më i fuqishëm i vendit Sali Berisha, u përball me fakte të cilat ai edhe sot nuk i ka kundershtuar në asnjë presje të tyre.

  Pak javë më pas, vajza dhe gruaja e Romeos, u goditën me makinë në mes të ditës pranë Stadiumit Dinamo. Mund të ketë qenë edhe aksident, por askush nuk e ka dhënë përfundimin se çfarë ishte. http://www.pamfleti.com/denoncoi-berishen-e-meten-per-aferen-e-cez-dhe-dia-romeo-kara-pa-mbrojtje-dhe-i-sulmuar-nga-prokuroria-familja-i-kercenohet-me-jete
  Duke lexuar lajmet e asaj kohe më bëri përshtypje ky material i datës 9 maj 2009 (një javë pas vrasjes së të ndjerit Xhindi) – citohet: “Deputetja e LSI-së Angjelina Kola ka ndihmuar policinë e Fierit për tu mbushur mendjen familjarëve të deputetit të vrarë Fatmir Xhindi që të jepnin telefonat celularë për të marrë e kontrolluar tabulatet. Policia ka shkuar në banesë një ditë më pas dhe ka kërkuar prej familjarëve aparatet e telefonave celularë për të marr tabulatet, por ata kanë refuzuar që t’i jepnin. Ka qenë ndërhyrja e deputetes Angjelina Kola e cila i ka sqaruar se duhet të bashkepunojnë me policinë e prokurorinë për të gjetur shkakun dhe autorin e vrasjes së Fatmir Xhindit. Pas nderhyrjes së saj ata kanë dorëzuar aparatet telefonik celularë”. Sot e kësaj dite nuk dihet se çfarë është gjetur në këto tabulate dhe çështja ka mbetur e mbyllur në “kasafortën” e drejtësisë, e cila mbahet fort ende nga Berisha dhe Meta. Ndërkohë që Angjelina Kola ishte kandidate e LSI-së, një parti në armiqësi të thellë me PS-në, çfarë kërkonte ajo aty?

  http://www.pamfleti.com/ka-dore-ilir-meta-ne-vrasjen-e-deputetit-fatmir-xhindi-si-i-mori-kandidatja-e-lsi-kola-telefonat-e-xhindit-dhe-sa-rrezikon-blendi-klosi-nga-xhindet-e-likes

 4. Das von der EU, Weltbank erpresste Modell mit dem Inkasso Büro mit Kastriot Ismailaj, seiner Betrugsfirma, welche im Kongo schon längst aufgelöst war, ein Albanichen Regierungs Betrugs Modell. Direkte Verhandlungen mit Ilir Meta im Hotel Mandarin in Prag, ebenso mit Salih Berisha und sogar Fatos Nano waren aktiv dabei. Es geht immer um direkte Beteiligungen bei allen EU, Deutschen, US Projekten, wo man sogar in der EU Botschaft eigene Leute heute von Edi Rama unterbringt, um die Projekt Leitungen zu bekommen und dann sind es immer Phantom Projekte. Alles Betrug in Albanien, wie es alle Investoren erleben.

  Abitrage Verfahren des Staates: Reiner Betrug und Interessenkonflikte: Envi Hicka, Alma Hicka: Haxhia & Hajdari

  Genügend Beweise gibt es, das man sogar die Abitrage Anwalts Vertretungen manipulierte, für private Profite über die Kanzlei Haxhia & Hajdari über die Verwandte Envi Hicka, welche die Regierungs Abitrage Sachen regelt. VIP Verhaftungen sind überfällig in Tirana, sagt der CEZ Anwalt Romero Kara.

  Tokat në Durrës, Ismail Mulleti 350 mijë € Shkëlzen Berishës

  ‘Zhduket’ Nuel Kalaj, e shoqja: Nuk e di ku ndodhet

  Ish-Juristi i OSSH, Romeo Kara: Rasti CEZ-DIA do hap siparin e arrestimeve VIP, politikanët e lartë të lidhur me Kastriot Ismailajn, kanë pastruar para në Kongo

  Ish-Juristi i OSSH, Romeo Kara: Rasti CEZ-DIA do hap siparin e arrestimeve VIP, politikanët e lartë të lidhur me Kastriot Ismailajn, kanë pastruar para në Kongo

  Romeo Kara, ish-juristi i OSSH, i cili denoncoi aferat me privatizimin e këtij organi dhe një prej dëshmitarëve kyç të aferës CEZ-DIA, në një intervistë për gazetën SOT tregon se ka ardhur koha që në Shqipëri të nisin arrestimet VIP. Sipas tij, përmes denoncimeve që ai ka bërë për të gjithë këto afera është thyer tabuja e heshtjes përballë të fortëve, ndërsa tani pret që po përmes këtyre dosjeve të thyhet tabuja e të paprekshmëve të politikës. Ai ka folur për dosjen e famshme CEZ-DIA ku tregon gjithë zyrtarët e lidhur me Kastriot Ismailajn, ndërsa ka thënë se janë pastruar para në Kongo.

  -Dy ditë më parë u mbajt seanca e radhës gjyqësore e rastit CEZ-DIA. Ju jeni dëshmitar kyç i kësaj çështje. Mund të na thoni çfarë ka ndodhur në të vërtetë me paktin e CEZ dhe DIA dhe cilët zyrtarë janë të përfshirë?

  Çështja DIA, për mua është një çështje korrupsioni, mashtrimi dhe pastrimi parash. Kemi një dëshmi të bërë nga ish-drejtori cek i CEZ Shpërndarje, Jozef Hejsek, të dhënë në tetor 2014 avokatëve të Clifford Chance, me qellim për t’u përdorur në arbitrazhin e Vjenës. Ai përmend në këtë intervistë disa emra si miq apo ndërmjetës të Ismailajt në Shqipëri si dy ish-kryeministrat Berisha e Meta, ish-ambasadorin e Republikës së Shqipërisë në Prage, Qazim Tepshi etj. Fillimisht, kjo çështje u trajtua vetëm si çështje mashtrimi, ndërsa me ndërhyrjen dhe dëshminë time, u pa edhe trajtimi si çështje korrupsioni përveç mashtrimit. Mesa di janë thirrur si të pandehur dy drejtues çekë të CEZ Shpërndarje. Ata besoj se do të japin një dëshmi më të plotë të asaj se çfarë ka ndodhur dhe se kush është përfshirë. Ka edhe prokurore të përfshirë përkrah Ismailajt në këtë çështje, por që deri më tani duke qenë nën sqetullën e ish-kryeministrave të korruptuar, po vegjetojnë të qetë në strofullat e tyre të krimit. Unë i kam denoncuar publikisht me emër, por si duket është marrë vendimi që të mbyllen veshët. E rëndësishme është që megamashtrimi për të trajtuar me një pseudokontratë 230 ml Euro borxhe dhe po kaq interes, ku DIA, Ismailaj dhe mbështetësit e tij do të vidhnin 50% të tyre, u zbulua në momentin e duhur dhe u përballua situata me sukses në arbitrazhin e Vjenës, ku objekti i kërkimit të Ismailaj & company ishte rreth 170 ml euro duke përfshirë interesat prej janarit 2013 si dhe paratë e ekspertëve dhe avokatëve. Ne jemi në rrugën e duhur për të kompensuar 9.5 ml Euro në procesin civil kundër Kastriot Ismailajt. Dua të përmend edhe vizitat e një prej anëtarëve të Parlamentit bërë Ismailajt në qelinë e tij. Ismailaj është jo rastësisht personi që bashkon në tavolinë në restorantin e tij, Nanon me Metën. Ismailaj ka pasur lidhje të ngushta edhe me Berishën. Kemi edhe një denoncim publik të një ish-drejtuesi të Albpetrol, i cili i shkruan në uollin e tij Berishës ku i zbulon lidhjen me Ismailajn. Ky person më ka pohuar edhe mua se Berisha ka ndërhyrë pranë kryeministrit të Malit te Zi dhe atij të Kosovës, që të presin dhe bashkëpunojnë me Ismailajn. Duhen parë dhe investiguar vizitat e Ismailajt në Pragë dhe sidomos ato kur ai ka qëndruar në hotel Mandarin. Duhet verifikuar aksidenti shumë i përfolur ndaj ish ambasadorit Tepshi në Pragë. Kam prova se Ismailaj me përkrahjen politike, do të merrte nga CEZ edhe shërbimin e shpërndarjes së faturave si dhe përfaqësimin juridik të CEZ. Të dyja këto si outsource. Ismailaj nuk i ka bërë i vetëm këto çudira. Autorët dihen dhe janë vërdallë duke na shitur moral dhe na bërë karshillëk. Plani përfundimtar i megahajdutëve ishte: të shpalleshin fitues në Vjenë, të paguheshin me aksionet e OSHEE, të shpalleshin pronarë të OSHEE pa paguar asnjë kacidhe, se edhe shpenzimet e arbitrazhit i paguan nga paratë e marra nga CEZ, të falimentonin padyshim KESH dhe OST, të krijonin një parti politike dhe ta mbanin peng përjetë këtë vend. Fituam një çështje të vështirë në Vjenë me rëndësi kapitale për vendin, por askush nuk tha një fjalë të mirë se mos na i ngeli hatri pushtetarëve dhe politikanëve hajdutë të përfshirë me Ismailajn. Ky është një rast i paprecedentë mosmirënjohjeje. Rasti Ismailaj është si rasti i një pusete që kur hapet, ndyhen dynjanë. Sa më shumë të gërmosh në të, aq më shumë pisllëqe nxjerr dhe aq më shumë kutërbon. Kemi gazetarë dhe analistë me emër që janë përfshirë në këtë pisllëk, duke punësuar të afërmit e tyre në vende të rëndësishme ne DIA. Ismailaj është fytyra e vërtetë e pushtetarëve tanë. Është dokumentuar se Ismailaj ka pasur edhe rolin e ndërmjetësit të CEZ me ERE. Ka dokumente dhe fakte për këtë, ku aplikimi për tarifat e energjisë të CEZ për tek ERE kalonin fillimisht nga Ismailaj. Ismailaj hyn në kontratë me CEZ-in pas një mashtrimi kontraktual dhe pastrimi parash në Kongo. Mjafton një fakt: ka bërë transferta miliona dollarë nga jashtë në një bankë në Shqipëri me pretendimin se do të paguante rrogat e disa mijëra punëtorë, ndërkohë që ai nuk kishte asnjë punëtor në Shqipëri. Si adresë të firmës së tij dha adresën e shtëpisë së tij në Tiranë. Si mund të punojnë mijëra punëtorë në një apartament 2+1, vetëm Ismailaj e di?! Ismailaj është një mashtrues klasik ndërkombëtar që noton mirë në ujërat e politikës së korruptuar. Duke qenë mashtrues ai padyshim ka mashtruar edhe vetë politikanët e korruptuar të cilët nuk mund të shprehen hapur për këtë gjë.

  -Ju jeni dëshmitari kyç edhe i aferës së privatizimit të OSSH. Në prokurori keni dorëzuar dhe një dosje për këto abuzime. Si po ecet me këtë proces?…………..

  http://www.pamfleti.com/ish-juristi-i-ossh-romeo-kara-rasti-cez-dia-do-hap-siparin-e-arrestimeve-vip-politikanet-e-larte-te-lidhur-me-kastriot-ismailajn-kane-pastruar-para-ne-kongo

 5. 11 Jahre Haft, für eines der Skandal Geschäfte rund um Ilir Meta und Salih Berisha. Das Bauer Opfer Kastriot Ismailaj
  Skandali CEZ-DIA, dënohet me
  11 vite burg Kastriot Ismailaj
  Ismailajt i konfiskohen dhe katër milionë dollarë
  Avokatët e Ismailajt: Apelojmë vendimin

  http://shqiptarja.com/home/1/skandali-cez-dia-d-nohet-me-11-vite-burg-kastriot-ismailaj-448467.html

  Im CEZ Betrug, wurden 3,65 Millionen € auf Bank Konten des LSI Gangsters: Kastriot Ismailaj beschlagnahmt
  http://albania.de/im-cez-betrug-wurden-365-millionen-e-auf-bank-konten-des-lsi-gangsters-kastriot-ismailaj-beschlagnahmt/

Schreibe einen Kommentar