Das “Vetting” Gesetz tritt in Kraft

Vetting die Sicherheitsüberprüfung, wichtiger Bestandteil der Überprüfung von Richtern, Politikern, über ihre Vermögen, was den Notaren ein Vermögen brachte, als Tausende schnell ihre Firmen Beteiligungen, Vermögen, Villen verschieben und verstecken mussten in dden letzten Monaten. Eine extra FBI Abteilung wurde geschaffen.

25 Jahre Desaster Justiz System, weil die Justiz Bringer schon vollkommen korrupt sind und waren und fast immer inkompetend. Zuvor gab es die erpesste Verfassungs Änderung.

Die von der dümmsten Mafia übernommen Institutionen wie Präsidenten Amt, Richter Bestellung und Aufsicht, wurden dadurch ausgeschaltet. Die Generalstaatsanwaltschaft, welche nur noach ihre korrupte Inkompetenz zelebrierte, wurde als mächtigste Anklage Behörde ausgeschaltet. Aber ein Neuanfang wird schwierig werden auch mangels kompetender Kandidaten.

Damit der Präsident das Inkraft Treten micht verhindert, wurde er in die USA eingeladen, denn die Amerikaner kaufen jede Demokratie, wie auch in Afghanistan bei der Karsai Wahl, oder die EU Commission,: Gekaufte Georg Soros Leute im EU Parlament im 100er Paket, daruner Elmar Brok, Fleckenstein, alle Grünen Ratte der käuflichen Dummheit, Martin Schulz, Fleckenstein, Graf Lambsdorf, usw… Draghi, EZB Bankräuber sowieso, wie die gesamte Goldman & Sachs Bande mit der Betrugs Bank: Deutsche Bank, welche komplett längst Insolvent ist.

das Gangster Imperium der Berisha Partei ist gegen das Gesetz, denn wie will Ourel Bykylbashi sein Grund und Immoblien Vermögen erklären mit seinen gefälschten Dokumenten.

Tages Interview: US Botschafter Donald Lu: es gibt in Albanien Verbrecher wie „El Capone“

Sezon fluturimesh

Die EU Commission fordert einen Bericht an von der Nonsens Botschafterin Vllahutin Romana, (Hirnlos S. Berisha kritisiert die EU Botschafterin und die Banken Kredit Kathastrophe)

was der aufgeblähte, korrupte Botschafts Apparat nicht einmal längst geschrieben hat. Militär Piloten, als Drogen Piloten – Alles ist normal in Albanien.

Ambasadori Amerikan ne Tirane, Donald Lu dhe Kryetarja e delegacionit te BE ne Tirane, Romana Vlahutin, gjate nje seance parlamentare, ku pritet te votohet Reforma ne Drejtesi./r/n/r/nUS Ambassador in Tirana, Donald Lu and Head of EU Delegation in Tirana Romana Vlahutin, during a parliamentary session, which is expected to be voted on judicial reforms.

US – EU Botschafter in Tirana

Die hohe Gerichts Bestellung mit dem Mafiösen HCJ wurde abgeschafft.

Vetting

die Sicherheitsüberprüfung

Vetting Law enters in effect, President allows it with silence

20/09/2016
Vetting Law enters in effect, President allows it with silence

The official deadline expired this Monday, but everything was clear since the moment that President Nishani started his travel to the USA.

The Vetting Law will now be published on the Official Bulletin, and 15 days later will be created the institution that deals with the image of judges and Prosecutors.

The Democratic Party, which didn’t vote the law on August 30th, criticized it and considered it a mechanism that allows verifications to be done by people close to the Prime Minister, and which ruins the consensus of July 21st. However, the Democrats have not come up with an official stance regarding the law.

The Vetting law is the most important part of the justice reform implementation. It foresees the creation of an international mission which will review the testing process of all judges and prosecutors currently on duty, and also the process of new applicants.

Und schon gibt es ein Foto: Lügner und Betrüger Obama, mit dem Gangster und Betrüger: Bujar Nishani

Në zbatim

Presidenti i Republikës Bujar Nishani dhe Zonja Nishani morën pjesë në pritjen e dhënë nga Presidenti i Shteteve të…

Partia Demokratike vendosi ta ankimojë ligjin e “Vetting”-ut në Gjykatën Kushtetuese. Opozita e sheh këtë institucion si mundësinë e fundit për të rrëzuar një ligj, që sipas Partisë Demokratike i jep qeverisë kontrollin politik mbi organet që do të vendosin për pastërtinë e gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Bei der korrupten EU Commission ist sowieso Alles egal

Nach Panama Papers nun Bahamas-Leaks

Mit Neelie Kroes rücken die ehemalige EU-Vizepräsidentin der EU-Kommission oder auch die britische Innenministerin nun ins Rampenlicht

4 Gedanken zu „Das “Vetting” Gesetz tritt in Kraft“

 1. 2 hohe Polizei Distrikt Direktoren kontrollieren die Drogen Wege nach Griechenland, Italien. Edi Rama, Samir Tahiri organisieren erneut, das Schwager von Drogen Bossen, Polizei Direktoren werden. Geplante Polizei Operationen werde verraten, oder Anweisungen nicht beachtet und ignoriert.
  Polizei Direktoren, Klientel Wirtschaft ohne Ende und Partner jeweiligen Gangster Bosse. siehe auch „Pablo Escobar“: Klement Balili des Balkans, Partner von Edi Rama, Arben Ahmeti, Ilir Meta, Panariti.

  http://www.shekulli.com.al/p.php?id=502360&raporti-sekret-si-po-e-ndihmon-policia-trafikun-e-kanabisit

 2. das Verfaasungs Gericht hat das Gesetz ausgesetzt, hat einige Fragen an die Venince Mission, was eine erneute EU Pleite ist

  Gjykata Kushtetuese pezullon “Vettingun”
  October 25, 2016 12:50

  Gjykata Kushtetuese pezullon “Vettingun”
  Nga Arkiva

  Pr/ligji, tre shërbimet që të pasiguruarit i marrin falas 05.Nov
  Edi Rama rrëfen momentin kur mësoi se djali i tij vuante nga kanceri! 15.Oct
  Agjenti i SHISH pranon njohjen me vrasësin në Fier, por ka një alibi 24.Jan

  Gjykata Kushtetuese ka pezulluar ligjin e “Vettingut” dhe do t’i drejtohet Komisionit të Venecias për mendim për ligjin në fjalë para se të dalë vetë me një vendim përfundimtar për të.

  Ky është vendimi i marrë nga trupa prej nëntë gjyqtarësh e gjykatës më të lartë në vend, pas shqyrtimit të ankimimit të dorëzuar në këtë institucion nga ana e Partisë Demokratike.

  Krahas deklarimit të ligjit të “Vetting”-ut si antikushtetues, Partia Demokratike kërkoi nga Gjykata Kushtetuese që të vendosë pezullimin e zbatimit të ligjit dhe adresimi për një opinion nga ana e Venecias për të.

  Për opozitën, ligji i Vlerësimit bie ndesh me Kushtetutën në disa aspekte. Ajo pretendon se organet e reja të vlerësimit vihen nën mbikëqyrjen dhe kontrollin e Qeverisë, pasi telekomunikimet dhe të ardhurat financiare të anëtarëve të tyre kontrollohen në mënyrë periodike nga agjenci në varësi të Qeverisë, siç është Drejtoria e Përgjithshme e Parandalimit të Pastrimit të Parave.

  Krahas opozitës, Kushtetueses iu drejtua edhe Unioni i Gjyqtarëve, që një ditë më parë kërkoi që kërkesa e tyre t’i bashkohet asaj të Partisë Demokratike si palë e interesuar.

  Ligji i Vettingut u miratua më 30 gusht me 88 vota të mazhorancës, ndërkohë që opozita braktisi sallën. Ligji hyri në fuqi në heshtje, pasi Presidenti i Republikës, Bujar Nishani as e dekretoi dhe as e ktheu atë për rishqyrtim në Kuvend. Por një ditë pas hyrjes në fuqi, Partia Demokratike iu drejtua Gjykatës Kushtetuese me kërkesën për pezullimin e ligjit dhe marrjen e një opinioni nga Venecia për të.

  http://www.gazetadita.al/gjykata-kushtetuese-pezullon-vettingun/

 3. Anwälte stehen hinter dem Vetting Gesetz, nicht aber die Richter und Staatsanwälte, einer kriminellen Gruppe in Albanien und oft haben die Banden keine Gesetzes Kenntnisse, bezahlten 1-300.000 € für den Posten

 4. Viele verkaufen Grundstücke, Vermögen, Firmen, seitdem ihre Vermögen überprüft werden, davon das meiste Real Estage Vermögen mit gefälschten Dokumenten, oder ohne erworben.

   

  Politike Nga Adriatik Doçi
  08 Qershor 2017 – 07:18 | përditesuar në 13:45
  Vettingu, njerëzit e drejtësisë
  dhe politikës shesin pasuritë
  Gjyqtarët dërgojnë sërish Vettingun në Kushtetuese

  Teksa finalizimi i zbatimit të Vetingut, falë presionit të fortë amerikan dhe evropian, tashmë është i pashmangshëm, vihet re një tendencë në rritje të njerëzve të drejtësisë dhe të politikës, për të shitur pasuritë e paluajtshme.

  Prokurorë, gjyqtarë, deputetë, familjarë të deputetëve etj., gjatë dy viteve të fundit, kanë nisur të shesin vilat, apartamentet, pronat dhe bizneset.

  Periudha përkon me kohën e miratimit të Reformës në Drejtësi dhe me përpjekjet për zbatimin e saj. Zbatimi i reformës, përpos të tjerave, parashikon edhe ngritjen e institucioneve të reja, Byrosë Kombëtare të Hetimit, Prokurorisë së Posaçme dhe Gjykatave Speciale, të cilat do të ndëshkojnë krimin dhe korrupsionin elitar, ku një nga armët kryesore do të jetë edhe konfiskimi i pasurive të pajustifikuara. Gjithsesi, lidhja mes shitjes së pasurive të paluajtshme nga zyrtarët dhe veprimit të pritshëm të Byrosë së Hetimit, mbetet vetëm në kuadrin e dyshimit.

  Shitja e pasurive të paluajtshme
  Gjatë vitit 2016, kryeprokurori Adriatik Llalla, rezulton se ka shitur tokë e llojit ullishte, me sipërfaqe 3 000 m2, në Tiranë, për 249 000 euro. Ndërkaq, referuar gjithnjë deklaratave të pasurive, djali i ish-kryeministrit Sali Berisha, Shkëlzen Berisha, gjatë vitit 2016, ka shitur pasuri të paluajtshme me vlerë 600 mijë euro. Në deklaratën e pasurisë, nuk specifikohet lloji i pasurisë së paluajtshme. Gjithashtu, anëtarja e Gjykatës së Lartë, Arjana Fullani dhe bashkëshorti i saj, Ardian Fullani, gjatë vitit 2015, kanë shitur tokën në Farkë me vlerë 285 mijë euro.

  Paratë e tokës i kanë arkëtuar gjatë vitit 2016. Po ashtu, edhe Edi Paloka, kreu i grupit parlamentar të PD, gjatë vitit 2016, ka zgjidhur një akt-marrëveshje për blerje apartamenti dhe kthim të shumës së paguar, 30 mijë euro. Deputeti i PDIU, Omer Mano, ka shitur dy apartamente me sipërfaqe nga 107 m2, me vlerë 5 600 000 lekë dhe 6 160 000 lekë.

  Tom Doshi ka shitur tre pasuri të paluajtshme me vlerë 53 200 000 lekë, 57 680 000 lekë dhe 100 800 000 lekë. Edhe deputeti Robert Bitri ka shitur dy apartamente 2 +1. Gjyqtarja Merita Xhani rezulton se ka shitur 5227 m2 tokë arë, për 150 mijë euro. Adriano Dyrmishi, prokuror në Prokurorinë e Tiranës, ka shituar pasuri të paluajtshme në fshatin Gercalli në Fier, prokurori Apostol Prifti ka shitur banesën në Korçë, ndërsa prokurori Dritan Rreshka ka shitur apartamentin me vlerë 6 9000 000 lekë.

  Anti-mafia
  Disa javë më parë, Parlamenti ka ndryshuar ligjin Anti-mafia, në kuadër të zbatimit të Reformës në Drejtësi. Ligji i trajton zyrtarët e korruptuar njëlloj si bosët e drogës, duke u konfiskuar pasuritë. Ndryshimet e miratuara parashikojnë zbatimin e masave parandaluese kundër pasurisë, për 15 vepra të tjera penale. Ligji i ri do të veprojë jo vetëm mbi pushtetarët që përfshihen në praktika korruptive, por edhe mbi qytetarët që ushtrojnë ndikim të paligjshëm mbi zyrtarët.

  Objekt i veprimit të ligjit ri Anti-mafia do të jetë edhe vepra penale e shpërdorimit të detyrës. Shumë zyrtarë mund të akuzohen për shpërdorim detyre dhe jo për korrupsion aktiv apo pasiv, ndaj si të tillë nuk do t’i shpëtojnë zbatimit të ligjit Anti-mafia dhe gjykimit nga Gjykata e Krimeve të Rënda.

  Po ashtu, është përfshirë edhe vepra penale e shpërdorimit të kontributeve, subvencioneve ose financimeve të dhëna nga shteti ose institucione shtetërore, për t’u përdorur në vepra dhe veprimtari me interes publik. Ligji Anti-mafia do të zbatohet edhe për veprën penale të përfitimit të paligjshëm të interesave, parashikuar në nenin 257 të Kodit Penal.

  Mbajtja, ruajtja ose marrja e drejtpërdrejtë ose e tërthortë, nga persona me funksione shtetërore apo shërbim publik, i një interesi të çfarëdoshëm dënohen me gjobë ose me burgim gjer në katër vjet. Ligji Anti-mafia do të zbatohet për veprën penale të fshehjes dhe mashtrimit me deklaratat e pasurisë. Është përfshirë pikërisht neni 257/a, ku refuzimi për deklarimin ose mosdeklarimi i pasurisë, kur më parë janë marrë masa administrative, përbën kundërvajtje penale dhe dënohet me gjobë ose me burgim deri në 6 muaj. Fshehja ose deklarimi i rremë i pasurive, dënohet me gjobë ose me burgim deri në tre vjet.

  Zyrtarët që kanë shitur pasuritë e paluajtshme dy vitet e fundit
  Adriatik Llalla, kryeprokuror, shitur tokë e llojit ullishte me sipërfaqe 3 000 m2, në Mjull-Bathore, Tiranë, për 249 000 euro.

  Shkëlzen Berisha, të ardhura të krijuara nga shitja e pasurive të paluajtshme, 600 mijë euro.

  Arjana dhe Ardian Fullani kanë shitur tokën në Farkë, vlerën prej 285 000 euro. Toka është shitur nga Arjana, Ardian, Fiona dhe Erik Fullani dhe është arkëtuar në vitin 2016.

  Edi Paloka, kreu i grupit parlamentar të PD, zgjidhje e akt-marrëveshjes për blerje apartamenti dhe kthim të shumës së paguar, 30 mijë euro.

  Vangjel Tavo, deputet i LSI, shet shtëpinë në Pire të Greqisë 90 mijë euro.

  Tom Doshi, deputet, shet pasuritë e paluajtshme në vlerat, 53 200 000 lekë, 57 680 000 lekë dhe 100 800 000 lekë.

  Robert Bitri, deputet, shet apartamentin 2 +1 64 000 000 lekë, shitje banesë në Fier 2 +1.

  Omer Mano, deputet i PDIU, shet apartament me sipërfaqe 107 m2, 5 600 000 lekë, apartament me sipërfaqe 107 m2, 6 160 000 lekë.

  Luan Duzha, deputet, shitur një apartament dhe garazh, 114 m2 dhe 25 m2, për 5 600 000 lekë dhe 900 000 lekë.

  Ilir Xhakolli, deputet, shet njësi ndërtimore dhe zyrë, për 100 mijë euro dhe 40 mijë euro.

  Igli Cara, deputet, shitje apartamenti 30 mijë euro.

  Sadri Abazi, shitje apartamenti në Durrës, 70 m2, 34 mijë euro.

  Gledjon Rehoviza, shet pasuri të paluajtshme, 6 400 000 lekë.

  Gjovalin Bzhetaj, shet pasuri të paluajtshme, 68 140 lekë.

  Bujar Derveni, deputet, shitje pasurie të paluajtshme, 2 190 000 lekë.

  Adriano Dyrmishi, Prokuroria e Tiranës, shitja e një pasurie në fshatin Gercalli në Fier, 375 000 lekë.

  Apostol Prifti, Prokuroria e Tiranës, shitja e banesës në Korçë.

  Dritan Rreshka, Prokuroria e Tiranës, shet apartamentin, 6 9000 000 lekë.

  Merita Xhani, gjyqtare, shet e 5227 m2 tokë arë, 150 mijë euro.

  Petrit Fusha, kreu i Prokurorisë së Tiranës, shitur arë me sipërfaqe 200 m2, në shumën 950 000 lekë.

  Astrit Haxhialushi, anëtar i KLD, blerë e më pas shitur një sipërfaqe terren 5000 m2 në Kavajë me vlerë prej 5 000 euro.

  Hysen Saliko, shitja e një magazine në fshatin Qinam-Kolonjë, 2 000 000 lekë.
  – See more at: http://shqiptarja.com/home/1/vettingu-njer-zit-e-drejt-sis–dhe-politik-s-shesin-pasurit–423370.html#sthash.4NnPGdPE.dpuf

Schreibe einen Kommentar