Das kriminelle Enterprise der Ex-General Staatsanwältin Ina Rama mit: Sokol Malaj, Paskal Nesturi und Kollegen

 Nicht Justiz ist die Haupt Beschäftigung der Generalstaatsanwalt in Albanien, sondern die eigene private Bereicherung, Erpressung, Geldanlage und Betreuung eigener Offshore Firmen und Bankkonten. Lehrmeister: ausl. Lobby und Demokratie Aufbau Institutionen, inklusive Weltbank.

General Staatsanwälte in Albanien bauten immer eigene kriminelle Netzwerke des Verbrechens auf, was bei dem Ehepaar Theodor Shullaku schon deutlich wurde. Der in 2002 entlassene General Staatsanwalt Rakipi, feierte mit Familie des Gross Drogen Schmugglers Sokol Kociu (8 Tonne Kokain) die Jahr Tausend Feier in Athen.

Eine der peinlichsten Richterinnen, wie Fatmir Hajdari: Richterin Zegjine Sollaku, oder die Richterin in Durres: Dhurata Bilo, die keinerlei Gesetze kennt, wo ein Absetzungs Verfahren läuft, wie bei 10 anderen Richtern. Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, trat freiwillig ab.

der Deutsche Botschafter spricht Klartext: „noch nie gewann eine Deutsche Firma, einen Prozeß in Albanien“

Die Ehefrau des frühreren Generalstaatanwaltes Shullaku, einem korrupten Enterprise, wurde Firmen Inhaberin, als ein Phantom Verkauf bei einem Notar geschah, einer griechischen Firma, wo es solche Vorgänge auch in der Ukraine gibt.

Korrupte Mafia Richterin Zegjine Sollaku, Ehefrau von Theodhori Sollaku
Korrupte Mafia Richterin Zegjine Sollaku, Ehefrau von Theodhori Sollaku

Die Nachfolgerin Ina Rama, war aber noch viel schlimmer, denn ihre Rechte Hand, der vollkommen kriminelle Sokol Malaj, gründete für 1 Million € Handels Firmen mit LKW’s, was auch in Albanien wegen Interessen Konflikt verboten ist. Ihr Sprecher Paskal Nesturi fälschte sich Grundstücks Urkunden zusammen, ihr Studien Freund als Generalstaatsanwalt in Durres eingesetzt, wurde mit 70.000 € im Büro erwischt.

seit 1992, wil man Vermögens Erklärungen von Richtern und Staatsanwälten und nun gibt es neue Fristen. Ob Rheinhard Priebe ,im von kriminellen US, EU, Deutschen Politikern aufgebauten Verbrecher Justiz System aufräumen kann, ist wohl wenig glaubhaft. Es gibt wieder einmal eine 30-tägige Frist, wo der Mafia Genralstaatsanwalt Adriatik Lalla, seine Luxus Tochter und Familie  schon nach Karlsruhe gebracht hat.

Europa’s Geldwäsche Staat: Deutschland ist gerne behilflich: der aktuelle Skandal: Deutschland und der Generall Staatsanwalt „Adriatik Llalla“, ein Skandal

Die Vorgängerin und Generalstaatsanwältin Ina Rama baute ebendso ein vollkommen kriminelles Enterprise auf, wie unzählige Skandale zeigen. Für die Bestellung zum EU Menschenrechtshof, lehnte die EU Commission am 6.10.2016, sogar ein Vorstellungs Gespräch von Ina Rama ab, was nur bei kriminellen und vollkommen korrupten und inkompetenden Personen passiert.

Jorgo Goro : Klientel Politik fuer: Paskal Nesturi (Ex- Sprecher der Generalstaatsanwaeltin Ina Rama) – AlbNews Bearbeiten

Für illegal erklärt, dieser Verkauf von Grundstücken:

Gerichts Urteil: Die Gangster Alexander Meksi, Safet Zhulali (Aldo Bumci) Peter Arbnori verkauften Grundstücke Tirana

Ebenso gefälscht, aber auch hier sitzen die Politik Verbrecher bis heute auf ihren gestohlenen Grundstücken.

Die Familien Bamir Topi und Fatmira Hajdari (Witwe von Azem Hajdari) wurden Grundstücks Legalisierung in Tirana abgelehnt

A do i ndëshkojë vetingu prokurorët milionerë si Sokol Malaj?

A do i ndëshkojë vetingu prokurorët milionerë si Sokol Malaj?

Postuar: 20/10/2016 – 20:32

Nga GJERGJ THANASI  Procesi i vetingut si përbërës thelbësor i reformës për drejtësi po trajtohet si një fishek argjendi (silver bullet) i aftë të vrasë cdo “vampir” të gjyqsorit shqiptar. Faktikisht shteti shqiptar edhe pa vetinguin dhe reformën në drejtësi ka pasur mjaft instrumenta ligjorë për ta gozhduar në shtyllën e turpit lukuninë e prokurorëve dhe gjykatësve hajdutë e rryshfetxhinj. Thjesht ka munguar vullneti politik ose dëshira e zotërinjve të ILDKPkI-së (aq të sponzorizuar e mbrojtur nga amerikanët) për të dokumentuar me prova të pakundërshtueshme pasuritë e paligjshme të gjykatësve e prokurorëve të korruptuar.
Fatmirësisht të tillë kreatyra pjesë e “korporatës” së gjyqësorit shqiptar e kanë konsideruar vehten si të paprekshëm nga drejtësia. Ata kanë vjedhur vëndshe pa u merakosur se një ditë hajdutëria dhe rryshfeti i tyre mund të zbulohet dhe mund të përfundojnë pas hekurave. Të tillë prokurorë në rastin më të mirë kanë lënë gjurmë elefanti të korrupsionit të tyre galopant. Në rastin më të keq ata as nuk e kanë vrarë mendjen fare ta mbulojnë korrupsionin, qoftë edhe me gjethe fiku. Ata thjesht kanë shkelur ligjin në mënyrë flagrante, ditën për diell, pa ua bërë syri tërr. Ndihma amerikane do të ishte e nevojshme, nëse këta myteberë do t’i kishin fshehur gjurmët e parave të tyre të pista duke i kaluar nëpër 3-4 banka të huaja, apo duke përdorur shoqëri finaciare të tipit “front company” për t’i drëguar në parajsa fiskale nga Ishujt Kajman në Atlantik në Ishujt Sejshell në Oqenin Indian. Absolutisht jo! Prokurorët e gjykatësit tanë në shumicën dërrmuese të tyre preferojnë t’i pastrojnë paratë e tyre në Shqipëri me forma dhe metoda foshnjërake, që bëjnë mu një kilometër larg. Në shkrimin tonë për të ilustruar idetë e mësipërme do të marrim si rast studimor (case study) mënyrën sesi prokurori Sokol Malaj në shkelje të drejtpërdrejtë e flagrante të disa ligjeve sidomos të Ligjit Nr. 9367 Dt. 7.4.2005 ka investuar në një firmë në pronësi të tij shuma parash mbi një million euro (kuptohet të fituara me djersën e b….allit) pa pasur frikë se një ditë ligji mund ta shndërrojë prokurorin në fjalë nga instrument të dhënies së drejtësisë në një subjekt mbi të cilin do godasë shpata e mprehtë e drejtësisë .
Rasti studimor i prokurorit Sokol Malaj
Në nenin 3 pika 1 të Ligjit Nr.  9367 Dt. 7.4.2005 përshkruhet fare qartë se cfarë është konflikti i interesit. Ligji organik për organizimin dhe funksionimin e prokurorisë në Republikën e Shqipërisë (ligji Nr.8737 i ndryshuar me ligjin Nr. 9101 Dt. 10.7.2003) e përcakton në mënyrë taksative, që personat, që kryejnë funksionin e prokurorit, nuk mund të kryejnë asnjë veprimtari private, nuk mund të jenë pronarë aktivitetesh private me përjashtim të pjesëmarrjes në jetën akademike, që për lexuesin e thjeshtë përkthehet, që prokurorëve tanë u lejohet vetëm mësimdhënia në arsimin e lartë universitar, por jo pasja në pronësi apo menaxhimi i bizneseve të ndryshme. Z. Prokuror për të kuptuar se ka shkelur ligjin në bazë të të cilit organizohet dhe funksionon prokuroria, pjesë e së cilës është ai vetë, mund të kosultojë pikat 2 dhe 3 të nenit 39- Papajtueshmëritë: Prokurorit i ndalohet dypunësimi, me përjashtim të veprimtarive të lejuara në pikën 2 të këtij neni.
Prokuror Sokoli në kundërshtim flagrant me ligjin e mësipërm për organizim-funksionimin e prokurorisë, në kundërshtim me ligjin për konfliktin e interesit, ndërsa ushtronte funsionin e prokurorit ishte pronar me 100% të kapitalit, më vonë me 50% të kapitalit në firmën Oleum Trasporti (me NIUS L464202081). Z. Sokol si shtetas shqiptar është i lirë te jetë pronar jo i një kompanie private, por edhe i 100 apo 200 kompanive, por si prokuror, si pjesë e pushtetit gjyqësor e ka rreptësisht të ndaluar një aktivitet të tillë. Z. Sokol duhet të zgjidhte midis biznesit privat dhe postit të prokurorit. Është me të vërtet mëkat, që ILDKPKI-ja e drejtuar nga z. Shkëlqim Ganaj nuk ka mundur ta pikasë një shkelje të tillë të ligjit. Le të shpresojmë, që vartësit e z. Shkëlqim thjesht kanë qënë të pakujdeshmë në detyrë dhe nuk kanë konsumuar veprën penale të shpërdorimit të detyrës, kur kanë kontrolluar vetëdeklarimet pasurore të prokurorit Sokol Malaj.
Sic do të pasqyrohet edhe në dokumentet në vijim z. Sokol preferon të ketë një dorë në bakllava (biznesin e vet privat) dhe një dorë në “kadaifin” e prokurorisë shqiptare. Theksojmë se kur flasim për  prokurorin, që ka pronësi 100% apo 50% të një kompanie, nuk bëhet fjalë për ndonjë kioskë modeste, por për një kompani, që nga kapitali, që zotëron, nga xhiroja, që kryen dhe nga fitimi që ka gjeneruar për vitet 2014 dhe 2014 bën pjesë në atë që klasifikohet si biznes VIP nga organet tatimore shqiptare. Konflikti i interesit është evident në rastin e z. Sokol, që pretendon të jetë edhe biznesmen VIP edhe prokuror VIP.
Oleum Transporti
Kompania Oleum Transporti (për më shumë mund të konsultoni linkun: http://ëëë.oleumtransporti.com/) është kompani pronë e z. Malaj me  100% të aksioneve deri në vitin 2014  dhe 50% të aksioneve në vitin 2015, kur 50% të aksioneve tashmë i ka ortaku Kujtim Kale. Z. Malaj, që nga janari i vitit 2008 ka qenë drejtues në Prokurorinë e Rrethit gjyqësor Vlorë. Në tetor 2008 është dekretuar drejtues i Prokurorisë së Tiranës. Këtë detyrë e ka mbajtur deri në vitin 2012. Më pas ai ka qenë prokuror i thjeshtë d.m.th. gjatë gjithë kohës, kur ka qenë pronar i Kompanisë Oleum Trasporti ai ka qenë edhe në detyrën e prokurorit, ipso facto ai ka pasur konflikt interesi duke qenë edhe prokuror edhe pronar kompanie. Për rrjedhojë ai ka shkelur në mënyrë flagrante pikën 3 të nenit 39 të ligjit Nr. 10051 Dt. 29.12.2008.
Vepra penale e pastrimit të parave.
Kompania Oleum Trasporti me NUIS L 42522401P, kur është regjistruar në QKR në datë 20 shkurt 2014 ka pasur në pronësi të saj 27 mjete trasporti të tipave kamion, gjysëm rimorkio, tërheqës, rimorkio etj. të markave MAN, Viberti, Cardi, OMT etj. Të tilla mjete trasporti edhe sikur të bliheshin me cmime të lira okazion do ta kalonin shifrën një milion euro. Natyrshëm lind pyetja se ku i gjeti prokurori Sokol Malaj minimum 1 milion euro për të blerë këto mjete trasporti? Themi vetëm një milion euro, sepse që kompania të zhvillojë aktivitet, para se të arkëtojë të ardhura ka edhe shpenzime të tjera si shpenzime regjistrimi, blerje karburanti për automjetet në pronë ë saj, parapagim qiraje për ndërtesat etj. etj.
Drejtoria e përgjithshme e parandalimit të pastrimit të parave bën namin, kur një emigrant shqiptar nëpërmjet bankave europiane dërgon edhe një shumë prej 100 000 eurosh në Shqipëri. Prokurorëtdhe OPGJ-të shqiptare kërkojnë rryshfete marramendëse për të zhbllokuar paratë edhe ,kur ato janë të pastra, vetëm e vetëm se kjo drejtori ka bërë kallzim penal. Në rastin e minimumit 1 milion euro mjete transporti të kompanisë në pronësi të prokurorit Malaj nuk ndodh asgjë. Nuk bëhet as pyetja minimale: Ku e kanë burimin këto 1 milion euro? Si ka mundësi që një i ri 25-26 vjecar si z. Malaj pas 12 vitesh punë në prokurori ka arritur të kursejë minimum 1 milion euro? Sa na paska qenë rroga mujore e prokurorit Malaj në Prokurorinë e Vlorës dhe në atë të Tiranës, që ka mundësuar kursmin e minimumit 1 milion euro për të kryer blerjen e mjeteve të trasportit të kompanisë Oleum Trasporti?
Deri tani kemi ofruar indicie të qarta që prokurori Malaj ka shkelur dy ligje të shtetit shqiptar, përkatësisht atë të konfliktit të interesit dhe atë të shpëlarjes së parave të pista.
Interesant është edhe fitimi që ka krijuar kjo “up start” kompani në pronësi (më pas bashkëpronësi ) të prokurorit Malaj. Sipas deklaratës së bërë në QKR kjo kompani në vitin 2014 ka pasur një fitim prej 40 872 531 lekë të reja, ndërsa në vitin 2015 kompania ka deklaruar një fitim 29 036 521 lekë të reja. Nga këto shifra të larta fitimi për një kompani të sapo krijuar, fitim përgjithsisht më i lartë se i firmave të trasportit me park të ngjashëm automjetesh me atë të Oleum Trasporti mund të arrijmë në dy përfundime. Së pari është fryrë fitimi i kompanisë për të shpëlarë para të pista. Së dyti z. Shkëlqim, ndonëse shumë i zënë me detyrën e prokurorit pranë Prokurorisë Tiranë është gjeni në administrimin e kompanisë në pronësi të tij, ndonëse punon part time pranë saj, sepse paraditen është i detyruar t’ia kushtojë detyrës shtetërore si prokuror.
Interesant është fakti se z. Malaj, kur ka deklaruar pasurinë, ka shkruar, që 50% e aksioneve të kompanisë së vet janë shitur në vitin 2015 për 3 milion lekë të reja d.m.th. gjysma e vlerës së 27 kamionëve, tërheqësve të kamioneve (kokë kamioni), rimorkiove etj. është vetëm 3 milion lekë të reja. Sikur me vlerë skrapi pra rreth 20 lekë të reja për kile të vlerësoheshin këto mjete nuk mund të shkonte 50% e vlerës së tyre 3 milion lekë të reja. Të tilla shitblerje lënë vend për dyshime të arsyeshme, që duhet të ishin hetuar më thellë si nga ILDKPKI-ja,  si nga Drejtoria e përgjithshme e parandalimit të pastrimit të parave. Një kompanie, që gjeneron fitim mbi 48 milion lekë të reja në vitin 2014, nuk mund t’i shitet 50% e kapitalit për 3 milion lekë të reja. Topi në këtë rast kuptohet që mbetet në fushën e dy organeve të mësipërme për të bërë hetime më të thelluara në këtë drejtim. Nëse të tilla hetime nuk do të bëhen, atëhere dy drejtorët përkatës mund të akuzohen si të  dyshuar se kanë konsumuar veprën penale të shpërdorimit të detyrës të parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal!
Në shkrimin tonë ne nuk do të merremi hollësisht me një klinikë dentare në pronësi të prokurorit Sokol Malaj, e cila sipas vetëdeklarimit të prokurorit për vitin 2015 ka realizuar një fitim prej 3 744 880 lekë të reja. Tashmë për lexuesin është krijuar bindja, që bizneset në pronësi të prokuror Sokolit janë biznese, që gjenerojnë fitime jo të vogla. Thjesht prokurori ynë është si mbreti mitik i antikitetit, Mida, që kishte vetinë që cdo gjë, që prekte, e shndërronte në flori.
Rrethi familjar i z. Malaj rreth biznesmenësh të sukseshëm
Anesti Malaj, vëllai i prokuror Sokolit në nëntor 2011 ka themeluar si person juridik kompaninë ALSTEMA me NUIS L 12325008H me emrin e vjetër tregtar ALSTEMA Malaj (deri në mars 2016). Z. Anesti rreth 8 muaj para nëntorit të vitit 2011 e kishte firmën në formën e personit fizik para se ta shndërronte në person juridik. Për koincidencë, kur z. Anesti rregjistronte këtë kompani në KQR, vëllai i tij Sokoli ushtronte detyrën e Prokurorit të Tiranës!
Vjerri i z. Sokol i quajtur Namik Pllaha së bashku me djalin e tij z. Alban Pllaha po ashtu janë biznesmenë të sukseshëm me kompaninë e tyre të quajtur Choose Balkans.Si përfundim mund të themi se rrethi familjar i prokuror Sokolit shquhet për dhunti të shquara për sa i përket marrjes me biznes.
Në tërë këtë histori mbetet të pozicionohet Prokurori i Përgjithshëm i Republikës z. Adriatik Llalla. I takon atij dhe vetëm atij të shqyrtojë mundësinë e konsumimit të paktën të dy veprave penale nga vartësi i vet prokurori Malaj. Shpresojmë, që Prokurori i Përgjithshëm Llalla, i cili është shquar si luftëtar i paepur anti korrupsion, të verë dorë e mos të presë deri sa të hyjnë në fuqi e të zbatohen ligjet e Reformës së drejtësisë duke filluar nga Ligji i Vetingut.
Llalla amerikanët jo më kot thonë: It is time to act! Ka ardhur koha për të veprurar z. Prokuror i Përgjithshëm!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Grundstücks Raub der Mafia Staatsanwaltschaft Durres mit Sokol NIshani

Bujar Nishani, niedrigster Sigurime Mann, der die Enver Hoxha Statuen abstauben durfte, als Kellner arbeiten durfte, weil er wegen Inkompetenz, von den Militär Offiziers Schulen und Karrieren ausgeschlossen wurde. Als einziger Schüler fuhr er mit dem Fahrrad zur Schule, was nur den Arbeitern vorbehalten war.

Der Raubzug der Verbrecher Familie Bujar und Sokol Nishani in Durres, Elbasan und in Albanien

Der Bruder Sokol Nishani Mitglied der Verbrecher Organisation:

2 Gedanken zu „Das kriminelle Enterprise der Ex-General Staatsanwältin Ina Rama mit: Sokol Malaj, Paskal Nesturi und Kollegen“

 1. Kevi Bardhi wurde inzwischen verhaftet! Zum dumm für die Schule, aber dicke Autos fahen

  Aktualitet
  21 Tetor 2016 – 11:09 | përditesuar në 11:41
  Aksidenti, arrestohet djali i
  kryebashkiakut të Kurbinit
  Kevi Bardhi, djali i kryebashkiakut të Kurbinit, Artur Bardhi, është arrestuar nga policia pasi u përfshi dje një aksident të rëndë rrugor në aksin Fushe-kruje-Milot, ku i aksidentuar mbeti efektivi i policisë, Lekë Ndrecaj.

  Kevi Bardhi, u prangos pasi u largua nga vendngjarja, ndërsa mësohet se efektivi i policisë ndodhet në gjendje te rëndë në spitalin e Traumës.

  http://shqiptarja.com/home/1/aksidenti-arrestohet-djali-i-kryebashkiakut-t–kurbinit-381229.html

 2. Die Dreistigkeit dieser korrupten Bande ist erstaunlich. Nun kritisiert man die Zustände im Tourismus, sabotierte damals deutliche Anzeigen, für die Küsten Zerstörung, der Zone Touristik, weil die eigene Immobilien dort an Wert verlieren, es keine Tourismus Dörfer gibt, nur Villen Immobilien Geschäfte und das keine Gesetze umgesetzt werden, ebenso das es keine Tourismus Strategie gibt.

  Freitag, 3. November 2017

  Turizmi, PRONA DHE ABUZIMI

  Turizmi, PRONA DHE ABUZIMI - STELLUNGNAHME NGA Plator NESTURI

  STELLUNGNAHME NGA Plator NESTURI

  Publikuar më: 2017.03.11

  Link

  – Turizmi, PRONA DHE ABUZIMI – MEINUNG NGA Plator NESTURI Nga Plator Nesturi
  Ky artikull eshte shkruar posaçërisht për gazetën „Albanian Free Press“

  Ligji për turizmin ripunohet vazhdimisht, prej vitesh. QE nga viti 2007 kur BE-ja imponoi që vendi duhet të kishte një ligj që duhet të rregullonte KETE sektor të rëndësishëm, por pak të shfrytëzuar të VendIT, shumicat e ndryshme parlamentare kane ndryshuar apo kane Bere modifikime të tij. Në kërkim të rregullimit mich CDO kusht të sektorit turistik shqiptar, Teksa ky duket se tashmë ka përcaktuar rregullat e veta dhe funksionon qetësisht, si me rregulla shteti apo jo. Pa pretenduar Shume, por edhe pa ofruar Shume, përderisa në Shqipëri, ende nuk ka një ligj Komplementär të turizmit si të tillë, i cili të ofrojë qartësisht rregulla precize DHE standarde turistike, NEN një sistem unifikues. Per Te mos folur pastaj për një strategji të mirëfilltë qeveritare të turizmit, e cila të caktojë saktësisht shtyllat e një plani Kombëtar veprimi afatgjatë, rreth të cilave Turizmi jo Vetem të orientohet, por edhe të disiplinohet. Për të pretenduar paskëtaj, si rezultante të Reifen, një Oferte të mirëfilltë dhe kualitative turistike të këtij vendi, Cili i mir gjithë „ekspansionin“ e frikshëm të njësive të tij akomoduese, bareve apo restoranteve të panumërta, ende Operon larg standardeve që garantojnë cilësinë si të tillë. Prej vitesh, ministria e Turizmit nuk BEN Gje tjetër, Vecse orvatet mes përpjekjeve sporadike, për „të futur duart“ në një ligj që edhe ATE, mezi e bene ndërkombëtarët, dhjetë vite më Pare, saktësisht Organizata Botërore e Turizmit nëpërmjet asistencës holandeze. Dhe që atëherë, disa hier, ky ligj eshte ndryshuar, Teksa ministria e Turizmit ka deklaruar se ka filluar nga puna sërish, për rishikimin e tij. Sikundër ka pohuar se po konsolidon edhe të ashtuquajturën e të shumëpërfolurën „strategji e turizmit“, e cila në fakt, arriti të përvijohej dhe prej qeverisë së shkuar. Por si rotacionet në Shqipëri, përveçse politike, ashtu dhe mandatet e reja, duket se kanë Qene „turistike“ në qasjet apo përpjekjet, sërish në kuadrin e gjetjes së një kornize ligjore të sofistikuar, për ta „vene në shina“, njëherë e Mire , turizmin e këtij vendi, i cili, mesa duket, edhe Pa, po mbijeton. Madje, ka arritur t’i jape një leksion të madh politikës, Herzog arkëtuar gjithmonë e më Shume para në Arken e buxhetit dhe Herzog i treguar kësisoj, se Teksa shteti eshte në kërkim të një strategjie, ai eshte në kërkim të mbijetesës. Dihet, se Lufta për KETE të fundit, gjeneron gjithmonë energjitë më të forta dhe të fshehura te gjithkush. E mesa duket, edhe tek Turizmi. Ndoshta ketu qëndron pikërisht dhe suksesi i tij, edhe pse ende pa „ombrellën“ shtetërore të një strategjie të mirëfilltë dhe një ligji të kopsitur një hier e Morast.

  Turizmi në strategjinë e re të ekipit të ri të ministrisë që mbulon KETE sektor, ka shpallur se do të KETE një vëmendje më të dedikuar ndaj Mjedisit dhe Zhvillimi Urban. Kjo eshte ajo CKA po përpiqet të ofrojë, së fundmi, pala zyrtare shqiptare, në këndvështrimin turistik. Duke i mëshuar kësisoj, Rolit të padiskutueshëm që, Sipas SAJ, ushtron secili nga këta ELEMENTE tek njeri-tjetri. Per Te pretenduar në Fonds, ofrimin e një produkti cilësor turistik. Shqipëria eshte MJAFT interesante në llojin e Tierarzt, pasi trashëgon një Amalgame të vërtetë të Reifen, e cila, pse jo, e BEN edhe unike nder vendet e rajonit, mich traditë në Fushen e turizmit. Për KETE, Vete ministri Klosi eshte shprehur se do të iniciojë një rishikim dhe ndryshim tjetër të ligjit mbi turizmin, për të harmonizuar faktorët e zhvillimit. Kjo eshte Dicka pozitive, VEC të mos harrojmë se mosfutja e Shume kompanive mich emer në BOTE në sektorin e turizmit, vjen si shkak dhe i moszgjidhjes së problemit të pronësisë mbi TOKEN. Ketu duhet të hyjnë në loje institucione të tjera shtetërore, që duhet të zgjidhin KETE Problem. Eshte paradoksale fakti që, në pjesën më joshëse dhe më premtuese të zhvillimit të turizmit, në bregdetin e jugut jemi në nivelin më të ulet të regjistrimit të pronave në rang Kombëtar. Dhe kjo nuk sjell Vetem mungesë të investimeve të kompanive të huaja e prestigjioze në bregdetin Ton, pasi ata nuk marrin riskun të investojnë në një terren ku nuk dihet pronari, por sjell dhe të agravim problemeve sociale. Mangësia në regjistrimin e ProNES behet pengesë edhe për Vete Planeten e zhvillimit që mund të KETE qeveria shqiptare. Rasti i Himarës ku çështja e pronësisë mbi TOKEN dhe truallin ka sjellë përplasje, të cilat kane mbi një vit që hier agravohen e hier bien në letargji, dëshmon se Vete shteti eshte deficitar në përmbushjen e detyrimeve të tij ndaj qytetarëve, ATE të garantimit dhe regjistrimit të pronës.

  Një faktor tjetër që mund të sjellë shmangie mich Pasoja të pariparueshme në sektorin e turizmit, jane lëshimi pa kriter i lejeve për resorte turistike. Shqipëria ka një Vije bregdetare dhe ajo aq eshte, nuk mund të shtohet më tej. Në rast se lëshohet dora për leje pafund ndërtimesh për turizem, pa kritere të qarta, e gjithë kjo do të shndërrohet në Bumerang. Fshatrat turistikë që JANE ndërtuar e ndërtohen, kane Vetem emrin të tillë, pasi, më së shumti, jane komplekse banimi mich vila dhe apartamente që u Shiten qytetarëve dhe nuk funksionojnë si fshatra turistikë. Në KETE mënyrë, ato shndërrohen thjesht në komplekse banimi, që s’kanë të bëjnë mich industrinë e turizmit. Vija bregdetare kështu do të humbasë vlerën e SAJ, për të siguruar të ardhura nga Turizmi. Ajo do të shndërrohet në një Fitim të shpejtë nga shitjet për kompanitë ndërtuese, por që do të ndikojë Rende për Vete të ardhmen e turizmit. Vendet më të mira të bregdetit, do të shndërrohen në shtëpi e vila privat, Herzog Bere një betonizim sipas modelit të Sarandës. Por Turizmi konkurrues ich vendet e rajonit, do të humbasë thjesht si një ide e zu.

Schreibe einen Kommentar