Das Desaster mit der Albanischen Fischerei

Nur noch 39 Fischerei Boote (über 12 Meter) fahren in Albanien.

Ein ordinäer Gangster als LSI Minister, der nur seine kriminellen Geschäfte macht. Edmond Panariti.

Edmond Panariti, erpresst die Fischer neue Transponder zukaufen

Es gibt bis heute keine Fischerei Managment in Albanien und über 4 Millionen € werden für Reparaturen im Ausland gegeben, weil Alles ein Deasaster ist.

Der neue Durres Fischereihafen ein Super Skandal, wurde von der Super Mafia besetzt und wird als Privat Hafen in diesem Baubetrug der STRABAG betrieben nie an die Regierung übergeben.

Fischerei Hafen
Fischerei Hafen Durres besetzt von der Mafia

Kühl Häuser wurden nie gebaut, Reparatur Möglichkeiten auch nicht, und der Hafen wurde im Vorsatz Betrug ebenso 50 Meter schmäler gebaut. Ein Welt Skandal. Trotz unendlicher Skandale, geben die korrupte Weltbank, EU, KfW, neue Gross Kredite.

Skandal der Fischerei Gesetze: 1995, 2002, 2005, 2007 Albania: Fishery Directorate – DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT
Aktualitet
03 Nentor 2016 – 14:10 | përditesuar në 14:24

Mosha mesatare e anijeve shqiptare të peshkimit është 39-vjeçare dhe ato janë në gjendje mjaft të keqe teknike.

Ato kanë një performancë shumë të dobët ekonomike, dhe aktualisht vetëm gjysma e tyre janë në gjendje pune.

Të dhënat vijnë përmes një analize të Ministrisë së Bujqësisë për këtë sektor, e cila thekson se një prej probleme më madhore me të cilat përballet ky sektor është peshkimi informal.

Ndërkaq ka një mungesë qartësie për agjencitë shtetërore që duhet të mbikëqyrin katër portet, gjë që sjell mungesë të plotë menaxhimi të peshkimit.
Sipas analizës, në total numërohen 213 anije të licencuara mbi 12 metra, por vetëm 118 prej tyre janë aktive.

Portet gjithashtu paraqesin një situatë të varfër. Mbetjet e anijeve të mbytura nuk janë larguar, duke sjellë rreziqe në lundrim.

Bankinat dhe infrastrukturat kanë nevojë për riparime të shumta, gjë që sjell probleme me sigurinë, por dhe me higjienën, kur vjen fjala te magazinimi dhe trajtimi i peshkut.

Mungesa e strukturave të riparimit i detyron shqiptarët t’i dërgojnë anijet në Itali e Greqi, me një kosto vjetore prej rreth 4.3 milionë eurosh.
Në analizë merren parasysh vetëm anijet e peshkimit me gjatësi mbi 12 metra, ndërkohë që shumë më e rëndë paraqitet situata e peshkimit artizanal me barka nën 12 metra të gjata.

Sipas Ministrisë, peshkimi artizanal vuan nga një informalitet shume i lartë, dhe ç’është më e keqja nga një mjedis lokal i degraduar. Brenda distancës prej tre miljesh nga bregu raportohet përdorimi i tratave të jashtëligjshme fundore, të cilat shkulin bimët dhe lenë të ç’veshur shtratin detar.

4 Gedanken zu „Das Desaster mit der Albanischen Fischerei“

 1. Anarchie total, wo Nichts umgesetzt wurden, aber in den Berichten der Weltbank, EU immer steht: Wie Alles wunderbar ist, real man man Betrugs Show mit Kriminellen.

  In Italien reagiert der Staat, in Albanien erhält die Polizei Direktion und Mafia, die Bewachungs Posten, Verwandte auch Kellner und sonstige Posten.

  Wie in Albanien, sind alle Süd und Mittel Italienischen Privat Häfen mit Mafia Geldern finanziert, wobei alle Häfen bei Rom vor Jahren schon beschlagnahmt wurden. Im Golf von Salentao, zwischen Taranto und Gallipoli, wurde der Yacht Hafen Porto Cesareo, beschlagnahmt, weil die illegale Fisch und See Igel Räuberei in der Schon Zeit nicht aufhörte.

  Uralte Antike Häfen sogar mit Ägyptischen Statuen unter Wasser wurden dort entdeckt. Jüngst offerierte der Manager des Hafens: Porto Cesareo offre 83 posti letto per gli sfollati dopo il terremoto
  „Salvatore Albano“ 83 Betten, bzw. Zimmer für Erdbeben Opfer mit Küche.

  Luxus Ambiente der Süd Italienischen Mafia, wo auch sehr viele Meeres Schildkröten leben und brüten.

  Notizie dalla zona di Porto Cesareo a Lecce

 2. Abwasser wird nun durch eine alte Regen Rinne in den Hafen geleitet, was noch idiotischer ist, weil der Hafen sowieso verlandet und heute schon zu wenig Tiefgang hat, weil Millionen an Lehm, Bauschutt und Dreck ins Meer geleitet wird.

  Durch den Bau der „Segel“ Projektes des Bürgermeisters, leitet man halt die Abwässer in den Hafen, was ein Skandal von Tausenden ist, was diese Taliban Kriminellen des Rathauses dauernd produzieren.

  Situatë alarmante në portin e Durrësit, shpërthejnë ujërat e zeza

  Postuar: 05/04/2017 – 14:43

  *Ujërat e zeza janë shkarkuar brenda akuariumit të portit duke sjellë ndotje masive të ujit!

  Ajo çfarë ka ndodhur në portin e Durrësit mëngjesin e sotëm është një situatë e paprecedentë.

  Nëpërmjet një tubacioni i cili nuk dihet prej ku e ka pikën e nisjes në det kanë përfunduar mijëra litra mbetje urbane duke krijuar ndotje masive brenda basenit ujor.

  Ishin peshkatarët të cilët ngritën alarmin se gjatë mëngjesit të sotëm ishin bërë shkarkime masive nëpërmjet tubacionit të kanalizimeve të ujrave të zeza brenda portit të Durrësit, duke shkaktuar ndotje dhe një erë kutërbuese në të gjithë portin.

  Një prej peshkatarëve, tha për “DurrësLajm” se shpeshherë ka patur shkarkime por mëngjesin e sotëm shkarkimet kanë qenë shumë të larta e të paprecedenta. Madje peshkatarët thonë se u është dashur të braktisin anijet për shkak të erës së rëndë dhe ndotjes së ujit të detit.

  Ndjekim deklaratën.

  K.H.

  /portali DurresLajm/

  Video:
  Na bëni like në facebook!:

Schreibe einen Kommentar