Das aktuelle Vangjush Dako Opfer: Der Buergermeister von Saloniki: Yiannis Boutaris

Der Saloniki Platz in Durres ist neu, das normale Geschenck, an ausl. Politiker, welche sich in den Durres Korruptions Sumpf ziehen lassen. Der Verana Buergermeister sagte zuletzt Danke, zu dieser Art von Kooperation mit der duemmsten Mafia der Welt in Durres. Viele andere Buergermeister aus Italien sowieso, welche sich Alle verabschiedeten, wie auch ausl. Universitaeten. Das der Salonika Buergermeister Alters senil ist, und seiner eigenen korrupten Stadt entflieht, sei am Rande erwaehnt. 270 Antike Staetten zubetonieren zu lassen und man findet noch immer ein paar korrupte aus dem Ausland, welche etwas foerdern wollen.

Ebenso mit fertigen Anklagen, wegen der Stadt Zerstoerung und illegalen Baugenehmigungen der jetzige Umwelt Minister Lefter Koka, der die Currila im Idioten Reich der Durres Mafia zerstoert und Lehm Haenge rodet und die Erde abtraegt. Duemmer geht es nicht mehr, wenn man schlimmer wie Taliban auch die Antiken Staetten (270) zubetoniert und das Antike Theater bebauen laesst.

Dako pret në një takim kryebashkiakun e Selanikut Yiannis Boutaris

 • Një shesh në Durrës merr emrin „Selanik“

Durrës, 22 shtator 2014 – Kryetari i Bashkisë së Durrësit Dako ka pritur në një takim kryetarin e Bashkisë së Selanikut Yiannis Boutaris i cili ndodhet për vizitë zyrtare në Durrës. Në këtë takim kanë marrë pjesë edhe konsulli i përgjithshëm i Shqipërisë në Selanik Riza Poda, zv/ambasadori grek në Tiranë Konstantinos Piperigos si dhe përfaqësuesi i komunitetit shqiptar në Selanik dr. Luan Zyka. Në këtë takim kryebashkiakët Dako dhe Boutaris kanë biseduar në lidhje me hapat konkretë dhe forcimin e bashkëpunimit mes dy qyteteve në kuadër të marrëveshjes së binjakëzimit të nënshkruar para pak kohësh madje kanë biseduar edhe për projektet e përbashkëta mes dy qyteteve me potencial të fuqishëm turistik, ekonomik, kulturor etj.

Dako u shpreh dy qytetet Durrësi dhe Selaniku do të bashkëpunojnë ngushtë në projekte madhore që do të jenë në dobi të qytetarëve të Durrësit dhe Selanikut por edhe komunitetit të madh shqiptar që jeton dhe që është integruar më së miri në Selanik. Sipas kryebashkiakut marrëveshja e binjakëzimit midis dy qyteteve e cila ka filluar të zbatohet është një marrëveshje e rëndësishme që i hap rrugën realizimit të shumë projekteve të përbashkëta në fushat e turizmit, kulturës, transportit, ekonomisë dhe biznesit midis dy qyteteve Durrësit e Selanikut.

Në fund të takimit kryebashkiaku Dako i dhuroi homologut të Selanikut një pikturë me një nga simbolet e Durrësit si Bukuroshja e Durrësit ndërkohë që nga ana e tij kryebashkiaku Boutaris i dhuroi kryebashkiakut Dako një punim ku ishte gdhendur një nga simbolet e Selanikut.

TITULLI „QYTETAR NDERI I DURRESIT“

  Më tej dy kryebashkiakët kanë marrë pejsë në ceremoninë e veçantë në sallën e këshillit bashkiak ku kryebashkiaku i Durrësit Vangjush Dako i ka dorëzuar kryebashkiakut të Selanikut Yiannis Boutaris titullin “Qytetar Nderi i Durrësit” me motivacionin:

Digital Camera
Hier das Lefter Koka Projekt in der Via Egnatia, wo vor ueber 10 Jahren im UN – IOM Projekt die Schatten spendende Baum Allee vernichtet wurde und dann uneignete Laub Baeume gestzt wurden, welche wegen Wasser Mangels und uneigneten Untergrund, vor sich hin vegetieren und praktisch 0,5 Meter in 10 Jahren wuchsen. Identische Projekte gibt und gab es schon damals Viele, wie Zier Steine, als Strassen Unterlag ebenso im Zentrum, wo schnell Alles mit einer neuen Asphalt Decke verdeckt werden musste. Lefter Koka Experten.

Vangjush Dako, war schon in 2000 Bau Polizei Inspektor, wo er reich wurde und seine kriminelle wie korrupte Familie, mit diversen Praefekten, wie vor allem Natasho Paco, oder Ingrid Shuli von der Deutschen FES mit finanziert.

Anklage gegen den Mafia Boss und Bürgermeister von Durres: Leftker Koca

Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 12 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist. Anklagen gegen die Buergermeister, ebenso Vangjush Dako, Lefter Koka erneut sind laengst vorbereitet, aber in Durres und Albanien gibt es keine Justiz, nachdem die  EU, Deutschen Justizbringer vor Ort hausten mit der Albaner Mafia.

Der Buergermeister laesst nach dem Betrugs Projekt „PromenadeP in 2011, wo auch sein Vize verhaftet wurde: der Gangster Adrian Cela, natuerlich erneut die Baeume faellen am Rathaus Platz, fuer neue Beton Projekte, welche der Stadtrat auch nie genehmigte.

Promenade Projekt 2011
Promenade Projekt 2011

Erbaermlichste Projekte der Hirnlosigkeit, des Betruges, der Sinnlosigkeit und einmalig im Mittelmeer. Promenade Projekt in 2014.

Vangjush Dako Beton Mafia projekt Durres
Vangjush Dako Beton Mafia projekt Durres
Vangjush Dako, Beton construction . 2 Baeume stehen noch von ehmals 100 vor 5 Jahren noch
Vangjush Dako, Beton construction . 2 Baeume stehen noch von ehmals 100 vor 5 Jahren noch

Proteste den Tradionelle Brunnen seit 70 Jahren stehen zulassen, fuer ein Mafia Projekt aus Beton und Sinnlosigkeit, was man ueberall in Durres findet.

Rruga Taulantia, 10 Jahre Moskito, Ratten, Dreck von einem illegalem Bauloch
Rruga Taulantia, 10 Jahre Moskito, Ratten, Dreck von einem illegalem Bauloch

Jetzt sucht Vangjush Dako neue Opfer, nachdem er das obere Feld des Antiken Theaters zubetonierte mit illegalen Bauten und das Zentrum mit illegalen Bauten verwuestete.

09:05 am | Me rastin e Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore janë zhvilluar në Durrës një sërë aktivitetesh gjatë gjithë segmentit nga amfiteatri i Durrësit deri tek tregu bizantin, një rrugëtim nëpër monumentet e trashëgimisë tepër të pasur kulturore historike të Durrësit. Në këto aktivitete ka marrë pjesë kryetari i Bashkisë së Durrësit…

11 Gedanken zu „Das aktuelle Vangjush Dako Opfer: Der Buergermeister von Saloniki: Yiannis Boutaris“

 1. Vangjush Dako und sein Projekt des neuen Platzes, wo er nun doch den tradionellen Brunnen versetzen will. Migranten sind entsetzt, weil er wieder alle Baeume gefaellt hat.

  Kryetari i bashkisë së Durrësit, Shatërvani do të zhvendoset shumë shpejt
  Posted by Gazeta Bulevard Slideri, Top Lajmet Friday, September 26th, 2014

  UnknownXhevahir Gradica / Shatërvani i Durrësit do të spostohet nga vendi ekzistues për t’u sistemuar në lulishten që gjendet në anë të majtë të bashkisë. Ky është jo vetëm qëndrimi, por edhe vendimi që ka marrë tashmë bashkia dhe që është bërë publik nga vet kryetari Vangjush Dako. Këshilli bashkiak ka pasur tjetër rend dite, ndërsa shmangia nga rendi ditës ka provokuar debate dhe batuta mes palëve. Dako ka bërë të ditur se objektetë tilla si shatërvani para bashkisë së qytetit nuk është monument kulture dhe se të tillë objekte ka para çdo shkolle dhe çdo kishe në Itali. Kreu bashkisë Dako ka bërë të ditur se qëndrimi i tij për ta zhvendosur shatërvanin ka ardhur pas konsultave të shumta dhe kjo do të ndodhë shumë shpejt. Deklarimi tij pritet të shoqërohet me shtimin e rradhëve të rojeve të shatrëvanit nga komisioni që ka marrë përsipër ta ruajë të paprekur këtë objekt. Madje që gjatë zhvillimit të mbledhjes së këshillit bashkiak ka pasur telefonata në adresë të disa personave të cilët janë thërritur për të bërë roje gjatë orëve të natës ngase veprimi zhvendosjes mund të ndodhë nga moment në moment. Në përpjekjet për të justifikuar vendimin e tij Dako ka bërë të ditur se këshilltarët e PD e kanë shpallur kalë beteje shatërvanin ngase nuk kanë kapacitete për t’u marrë me problem serioze. “Nëse ky objekt do të ishte ndërtuar pas vitit 45 ju të PD do të ishit të parët që do e shkallmonit pa komision. Meqë është ndërtuar 5-6 vite më parë bëni zhurmë duke thënë se është monument”,-ka thënë Dako. Sipas këtij të fundit shatërvani nuk ekiston I shkruar në asnjë shkresë, letër apo shkrim si monument. Më tej ai ka pohuar se shatërvani do të vendoset në lulishten bri bashkisë, atje ku është edhe busti i Ali Hafiz Podgoricës, të parit kryetar bashkie në qytetin bregdetar. Një pohim i tillë është pritur me shumë pozitivitet nga pjesa më e madhe e këshilltarëve, ndërsa këshilltari Pëllumb Berisha ka thënë se endra e çdo qyteti me vendim qeverie është monument dhe nuk mund të cënohet. Në replikë me të Dako ka thënë se ndërtimin e disa monumenteve dhe veprave të artit do ia besojë artistëve Helidon e Ilir Xhixha, artistëve të cilët kanë gatuar vepra arti në Manhatan, në Dubai dhe në qendra të mëdha botërore.

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=10747

 2. Ksamli Insel, und Ort wie Region ein Opfer krimineller Politiker. Fatos Malaj, der Grundstuecks Chef wurde verhaftet, gegen den Gangster und Buergermeister wegen 15 illegalen Baugenehmigungen ermittelt.

  Erneut gibt es Verhaftungen

  Të tjera rreth shkrimit
  VIDEO
  Policia e Sarandës ka vënë në pranga kryetarin e Komunës Ksamil dhe shefin e Urbanistikës të kësaj komune.

  Sipas policisë Besnik Abedini (kryetar i Komunës Ksamil) dhe Fatos Malaj (shefi i Urbanistikës) janë arrestuar pasi akuzohen për veprën penale të shpërdorimit të detyrës .

  abedini malajKsmali Mafia
  (Në foto: Besnik Abedini, majtas dhe Fatos Malaj, djathtas)

  Këta zyrtarë në shpërdorim të detyrës kanë dhënë dhe lejuar zhvillimin e 15 lejeve ndërtimore në kundërshtim flagrant me ligjin për planifikimin e territorit.
  – See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/dha-15-leje-n–kund-rshtim-me-ligjin-n–pranga-kryetari-i-komun-s-ksamil-243042.html#sthash.STZr6rPH.dpuf

 3. Jetzt ist bereits die Plakete fuer den Platz in Durres zerstoert und gestohlen

  Saturday, October 4, 2014

  Durres: Broken the „Square Thessaloniki“ unidentified removed the Greek flag

  Durres – Smash plates „Square Thessaloniki“ in Durres. Unidentified persons after injury to the plate have also removed the Greek flag.

  Placard under the symbolic name „Square Thessaloniki“ was built some time ago in one of the squares of Durres, the ceremony for which was attended by the Mayor of Thessaloniki own Giannis Boutaris.

  But about a year ago in the Greek city of Thessaloniki was inaugurated park named „Durres-Albania“.

  Plates named coastal city, holds on both sides of its Albanian and Greek flag as a symbol of good relations between the two neighboring countries. In connection with the destruction of the plate „Square Thessaloniki“, Durres Police launched an investigation to find the vandals.

 4. Franosen hat man als neue Opfer gefunden, nachdem die Italiener gruendlich die Nase voll haben vom Durres Rathaus und den Dummen, die sich Kultur Direktoren nannten unter Berisha und Ilir Meta

  Durrës. Në Arkeologjik, restauruesi më i mirë francez
  0 39 39

  DURRËS, 3 tetor 2014 – Franca dërgon top-ekspertin e saj në muzeun e Durrësit, nga më të rëndësishmit në vend dhe Ballkan.

  Më 2 tetor 2014 vizitoi Muzeun Arkeologjik të qytetit të Durrësit, z. Rosh Paje (Roch Payet), drejtor i studimeve të departamentit të restauruesve në Institutin Kombëtar të Trashëgimisë (Institut National du Patrimoine – INP) Paris, një shkollë e lartë në varësi të Ministrisë së Kulturës dhe Komunikimit të Francës.

  Vizita u mundësua me ftesë të Ministres së Kulturës znj. Mirelë Kumbaro në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Shqipëri.

  Z. Rosh Paje u shoqërua nga kreu i drejtorisë rajonale të kulturës kombëtare të Durrësit (DRKKD) z. Ledion Lako, specialistë të kësaj drejtorie dhe Institutit të Monumenteve të Kulturës Tiranë, njoftoi DRKKD-ja.

  Programi i ekspertit të shquar francez përqendrohet në një vlerësim të situatës së objekteve muzeore, pjesë e fondit të vlerave të trashëgimisë kulturore.

  Ndër të tjera u theksua se janë të nevojshme bashkëpunimet, trajnimet e përbashkëta dhe shkëmbimet e përvojave për rritjen e nivelit profesional të specialistëve, të cilët merren drejtpërdrejt me objektet dhe konservimin paraprak të tyre; krijimi, brenda mundësive, i klimës dhe temperaturës së përshtatshme në mjediset e muzeut dhe monitorimi konstant me pajisje adekuate.

  Në pamundësi qëndrimi, objektet e vitrinave duhet të kenë mbështetëse për të shmangur rrëzimin dhe dëmtimin e mundshëm të tyre.

  /th. m. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
  – See more at: http://www.durreslajm.com/kultura/durr%C3%ABs-n%C3%AB-arkeologjik-restauruesi-m%C3%AB-i-mir%C3%AB-francez#sthash.rO4FJLmc.dpuf

 5. Aus dem korrupten Israel erhält man auch Besuch

  Home » Slideri, Top Lajmet » Kryebashkiaku i Durrësit Vangjush Dako ka pritur në një takim ambasadorin e Izraelit David Cohen
  Kryebashkiaku i Durrësit Vangjush Dako ka pritur në një takim ambasadorin e Izraelit David Cohen
  Posted by Gazeta Bulevard Slideri, Top Lajmet Tuesday, October 7th, 2014

  IMG_4801Kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako ka pritur në një takim ambasadorin e Izraelit në Shqipëri, David Cohen i cili shoqërohej nga drejtori i departamentit ekonomik Bardhyl Canaj. Kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako e ka njohur ambasadorin izraelit me asetet e jashtëzakonshme të trashëgimisë kulturore të qytetit të Durrësit dhe historinë e lashtë të tij, stadin aktual të zhvillimit si dhe me punën e Bashkisë në drejtim të përmirësimit të jetesës së qytetarëve të Durrësit. Kryebashkiaku Dako është ndalur veçanërisht në sektorin ekonomik ku është shprehur se Durrësi është një qytet i rëndësishëm për ekonominë e vendit ku ndodhet edhe porti më i madh i Shqipërisë dhe se Durrësi historikisht ka qenë një nga portat më të rëndësishme jo vetëm të vendit por të të gjithë rajonit. Kryebashkiaku Dako deklaroi se bashkëpunimi midis vendit tonë dhe Izraelit duhet të zgjerohet edhe më shumë në fushën e shkëmbimeve kulturore e tregtare por edhe duke nxitur investitorët izraelitë të investojnë në Shqipëri ku është krijuar tashmë një klimë mjaft e përshtatshme për nxitjen e investimeve të huaja në vendin tonë. Po kështu kryebashkiaku Dako është ndalur edhe në fushën e turizmit duke e njohur ambasadorin Cohen me llojet e shumta të turizmit që ofron Durrësi dhe se turizmi është një prioritet i Bashkisë ku synohet nxitja e investimeve vendase dhe të huaja. Nga ana e tij ambasadori i Izraelit Cohen shprehu kënaqësinë që ndodhej në Durrës ku është njohur me historinë e pasur të trashëgimisë historike kulturore të qytetit. Po kështu ambasadori Cohen deklaroi se lidhjet midis dy vendeve do të zgjerohen edhe më tej përsa i përket shumë fushave e sidomos sektorit ekonomik ku pritet një interesim i biznesit izraelit për investime në Shqipëri e sidomos në Durrës ku ndodhet edhe porti më i rëndësishëm i vendit. Kryebashkiaku Dako dhe ambasadori izraelit Cohen biseduan edhe në lidhje me disa projekte infrastrukture e turistike të Durrësit që kanë ngjallur interes tek investitorët izraelitë. Në fund të takimit kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako i ka dhuruar ambasadorit izraelit David Cohen një pikturë me një nga simbolet e Durrësit që është mozaiku “Bukuroshja e Durrësit” si dhe një libër me informacione të hollësishme për trashëgiminë historike e kulturore të Durrësit. Më pas ambasadori izraelit David Cohen ka zhvilluar një vizitë në portin e Durrësit si dhe në disa biznese të qytetit.

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=10879

 6. Natürlich hat er die üblichen Pläne für Radwege (man sprach hier die Marina Durres schon an, ob man das akzeptieren würde – vor 3-4 Jahren), wenn ein Teil durch die private Zone Touristik geht.
  Erneut Promenade Pläne, welche erneut Alles mit illegen Bauten zerstört.

  Nis investimi rrugës hyrëse përgjatë murit të portit të Durrësit
  Posted by Gazeta Bulevard Aktualitet, Top Lajmet Tuesday, September 16th, 2014

  829BT9bMarrin fund debatet lidhur me ndërtimin e rrugës së re që do të përshkojë gjatësinë nga Ura Dajlanit drejt shëtitores “Taulantia” në Durrës. Ka më shumë se pesë vite që investimi është mbajtur peng për shkak të mosmarrëveshjeve mes bashkisë së Durrësit, portit dhe hekurudhës shqiptare. Bashkia në kuadrin e investitorit ka qenë e gatshme të afrojë rreth 330 milion lekë për këtë rrugë projekti së cilës është publikuar në hyrje të portit të Durrësit, pranë Bankës Kombëtare Tregtare, ku është edhe pika fundore e mbylljes së investimit. Hekurudha dhe porti kanë mbajtur qëndrim të kundërt me atë të bashkisë për disa vite rradhazi. Palët nuk kanë rënë në ujdi lidhur me vendin e shtrirjes së projektit, saktësisht gjurmët nga ku do të kalojë projekti në fjalë. Porti ka kërkuar që bashkia ta nisë investimin nga pallatet drejt murit të portit si gjerësi, kurse bashkia ka dashur të lërë të lirë këtë sipërfaqe duke tentuar të e nisë zbatimin e projektit duke nisur nga muri aktual rrethues i portit. Hekurudha ka mbajtur anën e portit duke e justifikuar qëndrimin e saj me pohimin se toka është në pronësi të hekurudhës, por pas gjitha debateve ka qëndruar pozicionimi politik i palëve. Tani që porti dhe hekurudha kanë drejtues të rinj dhe që i përkasin forcës fituese të 23 qershorit 2013 gjërat kanë ndryshuar plotësisht. Porti, hekurudha dhe bashkia kanë rënë në të njëjtin mendim dhe investimi në shumën e 327 milion lekëve ka nisur të lëvrohet në terren. Bashkia i ka dhënë afat formës 365 ditë dhe është e bindur se gjithçka do të jetë gati verën e vitit tjetër. Durrësi historikisht ka pasur vetëm një rrugë hyrëse për në qytetin port, ndërsa me investimin e ri do të ketë dy hyrje. Rruga do të jetë me dy korsi nga Ura Dajlanit deri tek sheshi trageteve dhe me dy korsi të tjera shtesë nga sheshi trageteve deri tek banka kombetare tregtare. Me zbatimin e projektit do të lirohet në mënyrë të ndjeshme trafiku mjeteve në hyrje e në dalje të qytetit, trafik që është shumë i ngarkuar sidomos në periudhën e verës dhe në fundvit. Njëherësh është bërë e ditur se bashkia ka vendosur të investojë për të ndërtuar edhe një korsi për qarkullimin e biçikletave dhe që do të nisë në Plazhin e madh për të ardhur tek shëtitorja “Taulantia” dhe nga aty në Currila për të përfunduar në Kallm.

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=10609

 7. Einen Super Beton Platz, macht Vangjush Dako nun vor dem Rathaus, nachdem praktisch alle Bäume dort abgeholzt wurden, wo die früheren Neu Bepflanzungen noch der Rruga Egnatia, auch im Desaster mit den falschen neuen Bäumen auch nach 10 Jahren endeten.

 8. Die Schweizer tauchen nach 15 Jahren wieder in Durres auf, wollen mit dem kriminellen Enterprise von lauter Dumm Banditen möglichst viel Geld vernichten.

  Die Idioten der EU Dezentralisierung haben jede Kommune so ruiniert, das man auch Reisen der Hafen Stadt Verwaltung (LSI Partei)nach Saloniki ausschreiben soll, was einfach lächerlich. Natürlich ist der Verwaltung Aufwand höher, als die Kosten der Reise hier nach Saloniki, wo sowieso ein befreundetes Reise Büro wie in Deutschland zum Beipsiel Kühne & Nagel, die Umzugs oder Reise Kosten vom Auswärtigen Amte erhält.

  Zviceranët: Projekte të kohezionit në bashkinë e re Durrës
  0 0 New

  · Në takimet me elektoratin nuk është trajtuar ky shqetësim i ndërkombëtarëve: “Administrata e bashkisë së Durrësit duhet të jetë e përgatitur për t’u amalgamuar me të pesë njësitë e qeverisjes vendore së bashku me stafin dhe planet e zhvillimit të tyre, si dhe infrastrukturën pritëse të administratës së re. Për momentin në Durrës po zhvillohen disa projekte nga “Rilindja e Qyteteve”, që do t’i shërbejnë të gjithe komunitetit. Gjithsesi disa nga sfidat më të rëndësishme të Durrësit (dhe të pesë njësive të tjera) janë: të kuptuarit e problematikës (administrative / financiare / menaxheriale) të çdo njësie të qeverisjes vendore. Përgatitja e administratës së re për të kontrolluar dhe për të shërbyer në territorin e ri dhe për të mbuluar të gjithë qytetarët me shërbim cilësor. Inkorporimi i planeve ekzistuese të zhvilluara në nivel lokal, në planin e madh të zhvillimit të bashkisë së re”.

  DURRËS, 24 maj 2015 – Më të shqetësuar ndërkombëtarët për zonën fshatare që do t’i bashkëngjitet bashkisë së re të Durrësit se sa shtabet e forcave politike vendore në këtë fushatë zgjedhore për zgjedhjet vendore, pasi shumë pak ose aspak preket tema për atë që do të ndodhë në shtator 2015.

  Më 9 mars 2015, për herë të parë në kuadrin e Reformës Administrative dhe Territoriale, programit dhe mbështetur nga Qeveria Zvicerane, u prezantuan rezultatet e analizës socio-ekonomike të të gjashtë njësive vendore që do të përbëjnë bashkinë e re Durrës (Durrës, Manëz, Ishëm, Katund i Ri, Sukth dhe Rrashbull). Midis më tepër se 50 pjesëmarrësve ishin drejtorë drejtorish nga të gjashtë njësitë, kryetarë njësish vendore, përfaqësues të biznesit, përfaqësues të shoqërisë civile dhe pedagogë dhe studentë të Universitetit Aleksandër Moisiu. Ishte i ftuar dhe drejtori i sapoemëruar i Agjencisë së Reformës Territoriale, Z. Artan Shkëmbi. Diskutimet u përqendruan në rolin strategjik të bashkisë së Re të Durrësit, te nevoja për informim të strukturuar mbi bashkitë e reja, strukturën prodhuese & të shërbimeve të bashkisë së re dhe sektorët prioritarë, rëndësinë e koordinimit me pushtetin qendror në investimet strategjike, dhe në hapësirat dhe mundësitë që ofron reforma për qytetarët. Në fund u paraqit një listë 31 projekte të identifikuara nga ekipi i Shtetiëeb.org me synim forcimin e lidhjes mes gjashtë njësive. Kuadri socio-ekonomik u plotësua me një prezantim nga prof. Afrim Krasniqi nga Instituti Shqiptar i Studimeve Politike (në koordinim me Shtetiweb.org) mbi rezultatet paraprake të një ankete mbi perceptimet e qytetarëve të qarkut të Durrësit.

  Në mbledhjen e 10 prillit 2015 të këshillit bashkiak Agjencia Zvicerane për Bashkëpunim – CDI u vuri në dispozicion “baballarëve” të qytetit, të majtë dhe të djathtë “Projekte të kohezionit në bashkinë e re Durrës” për zonën funksionale për njësitë e qeverisjes vendore të zonave fshatare (Rrashbull, Katundi i Ri, Sukth, Manzë, Ishëm). Më 16 prill 2015, Bashkia Durrës dhe Programi për Decentralizim dhe Zhvillim Vendor, organizuan pranë Bashkisë së Durrësit ekspozitën publike për vlerësimin e projekteve prioritare në kuadër të programit për Zonën Funksionale të Durrësit, e cila do të jetë edhe bashkia e ardhshme Durrës pas zgjedhjeve vendore të 21 Qershorit.
  – See more at: http://www.durreslajm.com/speciale/zviceran%C3%ABt-projekte-t%C3%AB-kohezionit-n%C3%AB-bashkin%C3%AB-e-re-durr%C3%ABs#sthash.AIAS3AXV.dpuf

 9. uralte Städte Partnerschaften auch in italien, sollen nun wieder aufleben!

  Italianët: Mister binjakëzimet e Bitontos me kinezët dhe Durrësin
  0 49 49

  16 korrik 2015 – Pasi ka kaluar mbi një vit nga ceremonitë e binjakëzimeve të bujshme të bashkisë / komunës italiane të “qytetit të ullinjve” (città degli ulivi), sikurse njihet Bitonto-ja (provinca e Barit, rajoni i Apulies) me qytete kineze dhe Durrësin, media vendore thotë se ka vetëm heshtje.

  Më 16 korrik 2015, portali “dabitonto.com” përmend se më 24 prill 2014 në Bitonto nënkryetarja e bashkisë mikpritëse Rosa Calo dhe kryetari i bashkisë së Durrësit Vangjush Dako ka nënshkruar një marrëveshje që do t’i hapë rrugë binjakëzimit të dy njësive të qeverisjes vendore. Binjakëzimi midis Durrësit dhe Bitontos (me popullsi rreth 56 mijë banorë) do t’i hapë rrugë bashkëpunimit në shumë fusha midis dy qyteteve: ekonomik, social-kulturor, sportiv dhe sidomos turistik. Portali shënon se pak më shumë se dy muaj më vonë, në qershor 2014, është një grup bitontinësh, i udhëhequr nga kryebashkiaku Michele Abbaticchio, që shkon në Ballkan për të forcuar binjakëzimin dhe për të hedhur të zezën mbi të bardhë bazat e fillimit dhe veprimit. Në administratën e bashkisë së Durrësit u dorëzua një propozim për joint-venture me kompanitë e zonës artizanale të Bitonto-s. Pastaj në korrik 2014, miratimi i binjakëzimit në këshillin bashkiak të Bitontos. Ka një vit që mbahet heshtje e plotë (una cappa di silenzio avvolge il tutto), shkruan “dabitonto.com”.
  – See more at: http://www.durreslajm.com/politike/italian%C3%ABt-mister-binjak%C3%ABzimet-e-bitontos-me-kinez%C3%ABt-dhe-durr%C3%ABsin#sthash.mnE5bvN3.dpuf

Schreibe einen Kommentar