Bernd Borchard: Das Albanische Volk, muss die Situation unter Kontrolle zu bekommen!

Albanien wird von Verbrechern regiert, welche jede Justiz verhindern und Straffreiheit ist Programm seit 20 Jahren.

Mutige Aussage des OSCE Chefs Bernd Borchard in Tirana, der an seine frühere Tätigkeit als Deutscher Botschafter anknüpft, sich vor Ort damals schon kundig machte. Die OSCE Vorgänger waren ja „Pfeifen“ und Peinlichkeiten!

Erinnert an die klaren Aussagen des Deutschen Hofmann:

Hommage: auf den scheidenden Deutschen Botschafter: Helmut Hofmann

Albanien Botschafter Hellmut Hoffmann im DW-Interview in Tirana

Sein letztes Interview in Tirana: Helmut Hofmann, einer der letzten Integeren Deutschen Diplomaten.

Der „Pudel von Salih Berisha“ Aldo Bumci greift den Deutschen Botschafter Helmut Hofmann an

Albanische Volk, die Situation unter Kontrolle zu bekommen!

Von Bernd Borchardt 2017.02.02

Etymologische Bedeutung des Wortes Demokratie ist die „Macht des Volkes“.…………………………………………….

Populli shqiptar të marrë situatën nën kontroll!

Nga Bernd Borchardt 02/02/2017

Kuptimi etimologjik i fjalës demokraci është “pushtet i popullit”. Do të thotë se pushteti për të qeverisur vendin nuk i jepet një personi apo grupi personash të caktuar, por pjesëtarëve të një komuniteti si i tërë. Nuk është vetëm e drejta për të zgjedhur dhe për t’u zgjedhur, por mbart edhe përgjegjësinë për ta nxitur qeverinë të mbajë premtimet e bëra. Ka ardhur koha që ju, populli, ta merrni në kontroll dhe të jeni të vetëdijshëm për pushtetin tuaj të vërtetë. Këtë 18 qershor, ju keni një rol shumë të rëndësishëm si vendimmarrës. Do të vendosni për parlamentin tuaj të zgjedhur në mënyrë demokratike.

Kërcënimi më i madh për demokracinë është se ajo merret si e mirëqenë: qytetarë që mendojnë se nuk mund ta ndryshojnë sistemin, se janë të tjerët ata që duhet të garantojnë transparencën dhe llogaridhënien e të zgjedhurve. Kohët e fundit, është drejtuar gishti nga OSBE-ja për dështimin e procesit të reformës zgjedhore, por a i keni pyetur udhëheqësit tuaj përse reforma nuk ka ecur më përpara? Vërtet besoni se e vetmja mënyrë për të garantuar zgjedhje të lira dhe të ndershme është futja e votimit dhe numërimit elektronik teknikisht të brishtë?

Lexova në lajmet ndërkombëtare se Holanda po i kthehet numërimit të votave me dorë për të ruajtur besimin te zgjedhjet. Unë mund t’ju them se kemi nxitur, kemi inkurajuar, kemi bërë thirrje për reforma dhe jemi përpjekur që ato të bëhen realitet, që kur dolën në dritë rekomandimet e fundit të OSBE/ODIHR-it, në vitin 2013 dhe në vitin 2015. Është detyrim i çdo shteti pjesëmarrës të OSBE-së, në këtë rast Shqipërisë, që të adresojë me shpejtësi rekomandimet e ODIHR-it.

Ne kemi ofruar mbështetje teknike për zbatimin e tyre dhe e mbajtëm premtimin kur ofruam të sillnim ekspertizë ndërkombëtare të nivelit të lartë për çështjet zgjedhore. Ka ende kohë për të rregulluar raportimin financiar, për të ndihmuar në shmangien e mashtrimit zgjedhur duke rritur gjobat, për të ndaluar që kronikat televizive të përgatitura nga partitë të transmetohen pa kontroll, si edhe për të garantuar kuotat gjinore. Por, ne nuk mund ta bëjmë reformën për ju! E keni ju në dorë që të përfshiheni, të angazhoheni, të bashkoheni dhe ta kërkoni. Ekziston një opinion i përgjithshëm se OSBE-ja dhe ndërkombëtarët janë këtu për të garantuar zgjedhje të lira dhe të ndershme.

Jo. Ne jemi këtu për të ndihmuar, për të këshilluar, për t’iu dhënë praktikat ndërkombëtare më të mira, por ne nuk mund të ndikojmë në mënyrë thelbësore dhe as të legjitimojmë sjellje apo rezultate. OSBE/ODIHR-i do të vëzhgojë zgjedhjet në Shqipëri. Vëzhguesit tanë ndërkombëtarë do të jenë dëshmitarë të zgjedhjeve dhe punës së KQZ-së, komisionerëve, partive dhe votuesve. ODIHR-i nxjerr një raport për zgjedhjet dhe rekomandime të vyera për fushat ku nevojiten përmirësime, me qëllim që të përmbushen standardet ndërkombëtare dhe të respektohet legjislacioni i brendshëm. Në raportet e ODIHR-it, gjeni këshilla të rëndësishme për përmirësime, por ODIHR-i nuk është arbitër dhe as garantues për zgjedhje të pastra. Gjithçka që mund të bëjnë vëzhguesit ndërkombëtarë është të japin këshilla dhe të përpiqen të shohin shembuj të praktikave të mira dhe të këqija, por ata nuk mund të ndryshojnë thelbësisht sjelljet apo rezultatet.

Nëse doni zgjedhje të lira e të ndershme kërkojuani partive politike që të punojnë për to. E kanë ata në dorë për të garantuar zgjedhje të lira e të ndershme – me mënyrën si mbledhin fonde, me mënyrën si bëjnë fushatë, me kandidatët që vënë në lista, me personat që zgjedhin si komisionerë dhe me mënyrën si numërojnë votat. Ka ende kohë për të forcuar kodin zgjedhor, por tik-taku ecën. Kini parasysh një gjë: ju, qytetarët e Shqipërisë, jeni forca më e rëndësishme për të garantuar zgjedhje të lira dhe të ndershme. Jeni ju që vendosni nëse do ta shisni votën tuaj apo jo. Jeni ju që vendosni ta fotografoni apo jo fletën tuaj të votimit. Jeni ju që vendosni të pranoni apo jo shfrytëzimin e hierarkive të shërbimeve publike. Jeni ju që vendosni të jeni apo jo një komisioner i ndershëm. Jeni ju që vendosni të toleroni apo jo krimet kundër kodit zgjedhor. Jeni ju që vendosni nëse do të votoni apo jo. “Ne kemi demokracinë që meritojmë”. Të hënën, më 19 qershor, mëngjesin pasardhës, qytetarët e Shqipërisë do të kenë rezultatin që meritojnë dhe udhëheqësit që meritojnë. Demokracia nis nga ju!

* Ambasadori i prezencës së OSBE-së, në Shqipëri

http://www.syri.net/op-ed/36234/populli-shqiptar-te-marre-situaten-nen-kontroll/

Als der Krieg begann, hinter den Kulissen Lu Lala realen Server und Rama

Wie sieht es in Deutschland aus, im Betrugs Land von VW und Co.?

Ein Fall von Vielen: Christine Hohmann-Dennhardt von der SPD

Der VW Skandal der nur das Albaner Bild abrundet, von korrupten Internationalen, Botschaftern, Institutionen

SPD, höchste Richter Ämter, bei der Betrugs Firma VW Abzocken für Nichts!

Deutschland machte den Betrug, die totale Bestechung mit Rot-Grün überall vor bis zu den Terroristen Finanzierungen und Parnterschaften mit Kriminellen in Albanien, Kosovo, Afghanistan, Syrien und immer wieder Frank Walter Steinmeier, der Hitler Aktionen bei weiten übertraf, wie Joschka Fischer.

Christine Hohmann-Dennhardt von der SPD war früher unter anderem Justizministerin und Ministerin für Wissenschaft und Kunst in Hessen, Richterin am Bundesverfassungsgericht und Vorstandsmitglied für „Integrität und Recht“ bei VW – einem Unternehmen, das zu 20 Prozent dem rot-grün regierten Bundesland Niedersachsen gehört. Den letzten dieser Posten übte sie nur 13 Monate lang aus, bekam aber unwidersprochenen Medienberichten nach eine Abfindung in Höhe von zwölf bis 14 Millionen Euro.

Der offiziellen Begründung des Konzerns nach erfolgte das Ausscheiden der SPD-Politikerin mit dem Doppelnamen „aufgrund unterschiedlicher Auffassung über Verantwortlichkeiten und die künftigen operativen Arbeitsstrukturen in ihrem Ressort“. Die Tageszeitung Die Welt schrieb dagegen:

Ob die Sozialdemokratin, deren Vertrag für drei Jahre galt, das Unternehmen eher wegen erwiesener Unfähigkeit und übertriebener Egozentrik im Umgang mit ihrer Aufgabe oder wegen Kompetenzstreitigkeiten und der Bockbeinigkeit anderer VW-Führungskräfte verlässt, bleibt vorläufig offen. Im niedersächsischen Landtag kursieren beide Versionen. Die Wahrscheinlichkeit, dass die Wahrheit etwa in der Mitte liegt, ist groß.

2 Gedanken zu „Bernd Borchard: Das Albanische Volk, muss die Situation unter Kontrolle zu bekommen!“

 1. Ben Blushi spricht deutlich aus, das Ilir Meta, mit Lefter Koka und Kollegen, als Verbrecher Clan mit den Verbrecher Clans des Edi Rama um die Macht ringen, wo Show für die Internationalen vor über 15 Jahren schon Programm war.

  Hier irrt also Bernd Borchardt, weil Wahlen keine Bedeutung haben in Albanien, weil praktisch alle Parteien nur Vertreter von kriminellen Clans sind, wo man Straffreiheit, Minister Posten, Richter Posten nur noch verkauft, wie die Kandidatur für das Parlament, oder Bürgermeister Posten. Alles bekannt, seit 20 Jahren, wie das System funktioniert.

  Ben Blushi, tritt aus der SP Partei aus, auch als Protest gegen erneut geplanten Müll Import

  Justiz Minister: Ylli Manjani kritisiert das Verhalten des Koalitions Partner: Edi Rama

  VIDEO/ Blushi përbalt keq Metën: Je rival në krim

  Blushi ka sulmuar fort Ilir Metën, duke e konsideruar si rival në krim sëbashku me Ramën.

  Meta, tha ai, preokupohet vetëm për të na treguar sa i paaftë është Rama. „Mbasi shkatërroi PS, Rama po shkatërron LSI-në me ndihmënm e Ilir Metës. LSI është viktima e fundit e një njeriu që di vetëm të shkatërrojë“, tha ai.

  Blushi ka përmendur edhe paradoksin e fundit që shqiptarët po vërejnë me LSI-në. Kur dalin krerët e saj që akuzojnë qeverinë dhe pastaj shfaqet Meta për të ulur gjakrat. „Ai flet me gojën e Vasilit se policia është bashkëpunëtore në krim, pastaj me të Tavos se bashkitë po përgatiten të vjedhin zgjedhjet, pastaj nxjerr Luanin të thotë se mund të shkarkonim edhe kryeministrin“. Në këtë kontekst Blushi i ka bërë një pyetje ironike: „O Ilir, kur do flasësh me gojën tënde“- ka pyetur ai duke e konsideruar Metën si një llogaritar që mendon se kush do bëjë 71 vota dhe sillet si tregtar por jo si një politikan me moral.

  Video:

  siehe Chicago Polizei, welche eigene Drogen Netzwerke bis zum Mord betreibt, ist der gesamte US Polizei Aufbau Müll im Ausland, dient nur dazu Kriminelle für Drogen und Waffenschmuggel, oder für den CIA anzuheuern, für Terror Operationen. Kriminelle haben in Durres die Polizei Leitung in Tradition.

  FBI, “ICITAP“, Pentagon organisieren eine Phantom Fortbildung im „Kampf gegen den Terrorismus“ in Durres

  US Police in balcan: investigation of a far-reaching criminal enterprise within the Chicago Police Department

  Es gibt einen neuen 296 seitigen ANTI Mafia Bericht, der Direzione Investigativa Antimafia, wo Abgeordnete und Minister direkt als Mafia Vertreter dokumentiert sind in Albanien und das die Regierung von der Mafia kontrolliert wird, was die Amerikaner inzwischen auch behaupten. Der alte DIA Bericht aus 2007/2008 mit 856 Seiten ist inzwischen abrufbar.

  Das Sabotage System von Edi Rama, Saimir Tahiri: 20 Jahre Dauer Skandal der Bau Polizei, wo Posten nur an Kriminelle verkauft werden

   

  Në pranga ka rënë agjenti Agim Shaba, me detyrë ndihmës kontrollor në pikën e kalimit kufitar të Durrësit, ndaj të cilit tashmë rëndon akuza e “shpërdorimit të detyrës”.

  Heroinë nga Durrësi në Itali, si u kapën në dhomën e tragetit një burrë e një grua (VIDEO+FOTO)

  • 11/01/2017 – 10:26

   Një burrë e një grua janë kapur në flagrancë në portin e Durrësit, teksa po tentonin të trafikonin 2.3 kg heroinë drejt Italisë. Burime nga policia bëjnë me dije për “DurrësLajm” se të arrestuarit…

   

 2. Die EU Botschafterin Romana Vlahutin, unterstützt nun die US Politik und zeigt Respekt für die Arbeit des US Botschafters Donals Lu.

  Mit den Gedanken ist die peinliche Frau, mit ihrer aufgeblähten Botschaft und Betrugs Geschäften mit der Albaner Mafia nur ein Beispiel in der korrupten EU, der Angela Merkel „Werte“ und der Deutschen Ratten.
  Romana Vlahutin – Donald Lu

  Altin Goxhaj: die Mafia, Immoblien Betrugs Geschäfte der EU Botschafter Romana Vlahutin: 1 Million € gestohlen

Schreibe einen Kommentar