Altes Thema: illegales Bauen, Landraub und die illegalen Strom- und Wasser Anschlüße: Raum Durres

Milliarden Schäden durch die ständige Anzapfung und Beschädigung der Wasser Leitungen und man duldet das im System Edi Rama und Ilir Meta, weiterhin.
wassss5
wasser
Alles als Super Skandal seit Jahren bekannt!
Im Show der Albaner Mafia, was sich Regierung nennt, macht man entgegen den Erklärungen der Regierung, Nichts gegen neue illegale Bauten, Landraub, aber lokal wurden nun 5 Task Force Gruppen gebildet im Raum Durres, welche illegale Wasser Anschlüsse bei Gewerbe- und Touristik Betrieben, vor allem auch der Hotels, Lokale kontrollieren.
Die Anarchisten Gegenden der Albaner Mafia vor allem rund um die Kosovo Mafia in Plepa, Shiak die Drogen Mafia, Skhemi Kavaje, die illegalen Hotel und Appartment Bauten an der Küste, Zone Durres und wie immer Dajlan Autobahn Dreh Kreuz.
Ujësjellësi Durrës nis aksionin, pesë grupe task-forcë kontroll gjithë verën

Postuar: 23/05/2016 – 12:04

Ujësjellës Kanalizime Durrës ka ngritur pesë grupe task-forcë për të kontrolluar klientët privatë dhe familjarë në lidhje me gjendjen e matësve, identifikimin e lidhjeve të paligjshme, evidentimin dhe marrjen e masave për klientët që nuk kanë kontratë shërbimi me UKD-në.

Mësohet se grupet e punës janë ndarë në 5 zona:

1. zona e Plazhit (Ura e Dajlanit-Plepa),

2. zona e shkëmbit të Kavajës,

3. zona Ura e Gjoles (Fushë Krujë) – Shijak,

4. zona Shkozet-autostradë,

5. zona e Durrësit.

Grupet e punës përbëhen nga inspektorë, azhornues dhe hidraulikë, të cilët do të kryejnë kontrollin e klientëve në këto zona duke nisur nga data 23 maj deri më 1 shtator.

Grupet e punës që do të kenë këtë detyrë përgjatë gjithë verës do të kenë si objekt të kontrollit të tyre:

-cilësinë e matësit dhe instalimin e tij,

-evidentimin dhe marrjen e masave në rast të abuzimeve me matësat e ujit,

– lidhjet e paligjshme nga abuzuesit,

-raportimin e problematikave në lidhje me sasinë e ujit të faturuar çdo muaj klientëve privatë dhe familjarë,

-evidentimin dhe marrjen e masave për klientët që nuk kanë kontratë shërbimi me shoqërinë.

Grupet e punës të Shijakut do të ketë në fokus të kontrolleve linjën që vjen nga stacioni i pompimit në Fushë-Krujë, tubacionin 500 mm nga Ura e Gjoles deri në Vorë, i cili më pas reduktohet në tubacion 400 mm nga Vora deri në Shijak. Gjithashtu, ky grup pune do të kontrollojë fillimisht aksin ura e Gjoles-Vorë, më pas në aksion Vorë-Marikaj dhe në fund Marikaj-Maminas-Shijak.

UKD-ja thotë se ngritja e grupeve të punës do të ketë një impakt pozitiv edhe në lidhje me menaxhimin e situatës për furnizimin me ujë të pijshëm gjatë sezonit turistik, sidomos në zonën e Plazhit. Aksioni do të realizohet në bashkëpunim me policinë e shtetit në të pesë zonat e përcaktuara nga Ujësjellës Kanalizime Durrës. Për personat abuzues do të merren masa ndëshkuese, nga ndërprerja e furnizimit me ujë deri në kallëzim penal në qoftë se do të jetë rast i përsëritur.

6 Gedanken zu „Altes Thema: illegales Bauen, Landraub und die illegalen Strom- und Wasser Anschlüße: Raum Durres“

 1. Altes Thema, weil komplette Öffentliche Gehewege, Park Zugänge, Parks wie hier in dem in 2011 neuen Öffentlichen Parks mit illegalen Lokalen zugebaut wurden im Schnell Gang, andere illegale Lokale in der Currilla, Rruga Taulantia, Rruga Deshmore nicht abgerissen wurden, weil in der Hand von der Shullazi, Kodra, Splendid Mafia, krimineller Gangs wie Shuaipi usw. und obwohl es Edi Rama versprochen hat.

  Heutige Abriss in Durres, aber wie lange? von 20 Lokalen. Mit Millionen der in 2011 errichtete Öffentliche Park, der nur für illegale Lokale benutzt wurde, wo 5 Jahre trotz Proteste, eine kriminelle Rathaus Verwaltung Nichts unternahm

 2. Man will die Einhaltung der Gesetze der Bürgermeister besser überwachen, was eine Comedy Show ist, denn alle Bürgermeister arbeiten ohne jedes Gesetz in Tradition, ignorieren Minister Anweisungen, weil man extrem dumm ist, überwiegend „functional illerate“ Nichts kapiert.

  Ndryshon ligji për planifikimin dhe zhvillimin e territorit, këshillave bashkiakë u hiqen kompetencat për planet vendore

  Postuar: 12/01/2017 – 08:48

  Ministria e Zhvillimit Urban ka vendosur të ndryshojë ligjin për planifikimin dhe zhvillimin e territorit. Projektligji, përmes ndryshimeve të propozuara nga ministrja Eglantina Gjermeni synon shkurtim të kompetencave të këshillave bashkiakë. Kështu, propozohet heqja e të drejtës për të rikthyer për shqyrtim tek kryetari i bashkisë, planet e detajuara vendore, në rast se konstaton mosrespektim të kërkesave ligjore. Për këtë ndryshim, ministria nuk jep asnjë sqarim në relacionin sqarues. Projektligji parashikon gjithashtu heqjen e mundësisë së këshillave bashkiakë për monitorimin e procesit të miratimit të planeve detajuara vendore dhe garantimin e respektimit të procedurave ligjore për miratimin e saj. Përpara vendimmarrjes, këshilli bashkiak mund të organizonte një ose disa takime publike me palët e interesuara, por me propozim të ministres Gjermeni, ai nuk do ta ketë më as këtë kompetencë. Metoda për përcaktimin e vlerës së të drejtave për zhvillim dhe vlerës së rritur të tokës, aktualisht përcaktohet me vendim të Këshillit të Ministrave. Projektligji i ri e shfuqizon këtë përcaktim, ndërsa nuk parashikon institucion tjetër që duhet të kryejë këtë funksion.

  Afati i lejes së ndërtimit

  Sipas projektligjit të ri, shtyrja e afatit të përfundimit të punimeve dhe ndryshimi i subjektit zbatues, të përcaktuar në lejen e ndërtimit, kryhen nga autoriteti që ka miratuar lejen, me kërkesë të subjektit të pajisur me leje ndërtimi. Shtyrja e afatit të përfundimit të punimeve bëhet vetëm një deri në tre herë, për një periudhë jo më të gjatë se afati fillestar, i përcaktuar në lejen e ndërtimit, mbi bazën e një kërkese të dorëzuar brenda afatit të vlefshmërisë së lejes dhe në çdo rast, jo më vonë se 45 ditë përpara përfundimit të afatit te lejes. Kërkesa për shtyrjen e afatit parashtron arsyet për të cilat nuk ka qenë i mundur përfundimi i punimeve, brenda afatit dhe shoqërohet nga kalendari i ri i punimeve dhe vërtetimi i pagesës se gjobës për shkeljen e afatit, sipas rregullave të vendosura në nenin 52 të këtij ligji. Për shtyrjen e afatit për herë të dytë dhe të tretë, gjoba për shkeljen e afateve të rritet në mënyrë progreseve. Në fund të procesit të zhvillimit, autoriteti përgjegjës i planifikimit lëshon certifikatën e përdorimit të objektit, që vërteton përfundimin e punimeve, në përputhje me kushtet e lejes së ndërtimit si dhe zbatimin e kritereve të dokumenteve të planifikimit dhe të kontrollit të zhvillimit

  Relacioni, qëllimi i projektligjit

 3. Wo sind die Gelder für eine bessere Strom und Wasser Versorgung in Durres verblieben. Vollkommen inkompotende Leute sind Direktoren, bei Salih Berisha in Tradition identisch, nur waren die noch korrupter und krimineller. Pseudo Anklagen und dann laufen diese Leute wieder frei herum, haben Luxus Villen und Luxus Appartments.

  I RI

  Si shkak i një problemi në nënstacionin e Shkozetit Porti i Durrësit ka probleme në furnizimin me energji elektrike.

  Durrësi pa ujë të pijshëm, inxhinieri: Defekte në rrjet, po punojmë për normalizimin e situatës


  Durrësi pa ujë të pijshëm, inxhinieri: Defekte në rrjet, po punojmë për normalizimin e situatësPërkundër rritjes së temperaturave, lagje të ndryshme në qytetin e Durrësit vijojnë të kenë probleme në furnizimin me ujë të pijshëm.

  Si pasojë e mungesës se ujit, shpesh banorët e Durrësit detyrohet t’i drejtohen çezmave publike brenda ndërmarrjes së ujësjellësit.

  Inxhinieri i ujësjellësit Gerald Dauti në një intervistë për News24 reagoi pas shqetësimit të shumë banorëve të Durrësit. Dautaj thotë se “defektet kanë qenë të shumta në rrjetin e shpërndarjes së ujit ndërsa në disa zona ka edhe përzierje të ujit të pijshëm me ujërat e zeza”.

  Sipas përfaqësueseve të ndërmarrjes se Ujësjellësit sapo situata e furnizimit të jetë stabilizuar në qytet brigadat e riparimeve do të përqendrohen dhe në zonat problematike për furnizimin me ujë siç është Plazhi, Spitalla dhe Porto Romano.

  /BW

 4. System: Vatë Lari, gefälschte Dokumente und Verkauf der Grundstücke

  Sekuestrohen 23 mijë metra katrorë tokë në Velipojë. Ja emri i pronarit

  Al
  En

  Shkodër Court decides the sequester of 23000 square meters of land
  13:54, 24/03/2017

  The Court of Shkodër has decided – after a Prosecution request – the sequester of 23.000 square meters of land in the village Baks Rrjoll, suspected to be illicitly taken through forged documents from the citizen Vatë Lari.

  The Prosecution of Shkodër started the investigation after a tip from a citizen and has had serious suspicions that Vatë Lari became owner of the land in 2013 by forging the official papers of the commune and the Commission of Land Return.

  After taking the land under his ownership, Lari sold it immediately and left to France.
  http://www.syri.net/kronike/50594/sekuestrohen-23-mije-metra-katrore-toke-ne-velipoje-ja-emri-i-pronarit/?gjuha=En

Schreibe einen Kommentar