Albanien: 40 % der Administration hat gefälschte Diplome – Administrata, 40 % me dëftesa dhe diploma false

90 % haben gefakte Ausbildung- Schul Zeugnisse! Oft man Phantom Mafia Universitäten, welche nicht einmal Schul Räume haben, oder einen einzigen qualifizierten Ausbilder, Identisch in Mazedonien, was ein Bildungs Minister schon einmal erklärte.
Das Modell der „Westlichen Wertegemeinschaft“ mit Georg Soros Betrugs Systemen gekoppelt.
 Mafia Universitäten sind im Balkan durchaus normal, vor allem in Rumänien, Mazedonien, Kosovo und Albanien. Die Skandale der Idioten sind lange. Albanien hat praktisch die schlechtesten Schulen der Welt, inzwischen sind 58 % der Albaner functional illerate, die Lehrer Ausbildung ging ebenso im Korruptions Sumpf der Idiotie unter.
Bildung auf Albanisch
Beide Staatsspräsidenten im Kosovo und Albanien haben gefälschte Diplome, oft Minister und unverändert immer noch 40 % der Administrativen, so das die grenzenlose Dummheit auch als „Functional Illerate“ bekannt ist, was zu den Uni Professoren ebenso führt, die nur vorlesen, was man nicht versteht.
Die Bildung in Albanien ist im Bodenlosen Nichts, von der Westlichen Wertgemeinschaft gründlichst ruiniert. In Mazedonien ebenso, wie der Bildungsminister vor Jahren outete, können Professoren ebenso nur aus einem Buch vorlesen, wie in einem schlechten Krimi.
Unter dem Jubel der korrupten Pyschopaten der NATO, EU, Joschka Fischer installierte ja der Dumm Gangster Ilir Meta, in 2000 zu 100 % ein System wo seine dümmsten Verwandten aus Skrapari, Direktoren Posten erhielten, welche so sturzdumm waren, das man damals schon in den Ministerien tuschelte und diesen Leuten auch keine Büro’s zur Verfügung stellt, denn zum Schreiben waren die Leute zu dumm. Identisch mit der Albaner Mafia in Mazedonien rund um den von der Telekom gut geschmierten Ali Ahmeti. Nicht einmal ein Büro, aber Direktor.
Für Korruptions und Diebstahl Projekte brauchen alle Internationalen solche Partner, vor allem bei Infrastruktur Projekten und rund um Justiz Missionen und Bildung.

Korruption an Hochschulen: Klingende Titel, gutes Geschäft

Astrit Veliaj

Berisha Gangster: Astrit Velija, Eigentümer der UFO Universität, mit dem Schwiegersohn von Berisha, mit illegalen Wasser Anschlüßen, denn man stiehlt sich Strom, Wasser, Grundstück zusammen und eine Baugenehmigung hat man überall nie mangels Dummheit nie beantragt. Von Albaniens Medien vollkommen ignoriert, wurde etlcihe Jahre dieser Zustand rund um die UFO Universtität, wo wir vor 2 Jahren schon als Premiere die Details schrieben.

Keine Anklage gegen den Gangster: Astrit Veliaj mit der UFO Universität und NATO Versagen der Albanischen Küstenwache

Nachdem munteren Treiben des Exportes mit bekannten kriminenllen Organisationen wie „Open Society“ des Georg Soros, der korrupten DAAD Mafia, welche Verträge mit Georg Soros hat, vor Ort für Sex auch Visa und Praktikas verkaufte, sollte man sich nicht wundern, über diese Banden die mit Porsche Chayenne herumfahren.
Etliche dieser Leute sind Analphabeten, hatten auch keine 8 Jahre Schule, wurden prominente Mafia Minister wie Lefter Koka. 90 % der Adminastrativen haben schön gefärbte Schul Zeugnisse, Ausbildungs Stätten, waren dort nie anwesend. 60 % der Direktoren haben gefakte Lebensläufe, oft auch von Privaten Schulen und Universitäten zusammen gekauft, ebenso Abgeordnete und der Staatspräsident Bujar Nishani.

Administrata, 40 % me dëftesa dhe diploma false

Procesi i pastrimit të administratës shtetërore, ligjvënies, politikës, diplomacisë, biznesit, drejtësisë dhe gjithë shërbimeve të tjera publike nga individët e lidhur me krimin e korrupsionin, bashkëpunëtorë, ushtrues ose mbrojtës të krimit e korrupsionit, nuk do të jetë i vetmi proces që do të realizohet në Shqipëri. Sipas një informacioni të marrë konfidencialisht prej stafit të ngushtë të kryeministrit Edi Rama, konfirmohet se paralelisht me dekriminalizimin e parlamentit, ministrive, policisë, ushtrisë, prefekturave, qarqeve, bashkive dhe drejtorive rajonale e të atyre në rrethe, do të nis edhe procesi i verifikimit të shkollimit universitar e madje edhe i krejt cikleve shkollore para-universitare të krejt shtetarëve e zyrtarëve të çdo niveli.
Ministria e Arsimit urdhërohet të bëjë verifikimet brenda muajit nëntor 2015 
Me urdhër të kryeministrit Edi Rama, Ministrja e Arsimit Lindita Nikolla është ngarkuar 10 ditë më parë, me detyrën e verifikimit të shkollimit të shtetarëve e zyrtarëve qendror dhe lokalë. Sipas burimit të informacionit, kryeministri Rama e ka lëshuar urdhrin ndaj Ministres së Arsimit, mbështetur në një rekomandim në trajtë “urdhri”, të dhënë prej BE dhe institucioneve të tjera ndërkombëtare që kanë ideuar, që po asistojnë e po menaxhojnë proceset reformuese të shtetit, politikës, administratës e shoqërisë civile. Në “filtrin” e verifikimit të nivelit të shkollimit të tyre, do të kalojnë gjithë të mandatuarit me zgjedhje nga populli e parlamenti si pushtetarë qendror e lokal, si dhe të gjithë ata që janë drejtues e nëpunës të emëruar, qofshin edhe të rekrutuar me konkurse e me “gjoja konkurse” nga strukturat përzgjedhëse të Drejtorisë së Administratës Publike, të punësuar dhe emëruar si nëpunës, specialistë e drejtues të çdo niveli në administratën publike. Kjo për të zbardhur realitetin që është praktikë në strukturën e administratës dhe shtetit, ku shumë individë zgjidhen, punësohen, mandatohen e gradohen në poste drejtuese, duke paraqitur “CV” me dëftesa të shkollës së mesme, diploma universitare, kualifikime pasuniversitare, dëshmi me tituj e grada shkencore, dëshmi të gjuhëve të huaja false. Evidentimi dhe largimi i tyre nga drejtimi dhe zyrat e shtetit është një projekt me bazë procesin e “pastrimit” përfundimtar të shtetit, pushtetit dhe administratës publike nga funksionarët dhe nëpunësit të cilët janë zgjedhur, emëruar e mandatuar në funksione shtetërore dhe në detyra zyrtare, duke paraqitur formalisht diploma universitare e dokumente kualifikimi false. Ky fakt është bërë shpesh objekt i denoncimeve të provuara në media, duke u publikuar emra shtetarësh e zyrtarësh të lartë, të ulët e të mesëm me diploma universitetesh e shkollash që realisht nuk i kanë kryer, madje që nuk dinë se sa shkallë arsimimi ka sistemi arsimor shqiptar. Ministria e Arsimit është urdhëruar nga kryeministri, të kryej verifikimet brenda muajit nëntor 2015, sidomos diplomat, certifikatat dhe gradat shkencore me “stampë” universitetesh publike e private në Maqedoni, Kosovë, Itali, Rumani, Bullgari, Rusi, Ukrainë, Greqi, Turqi e deri në Indi e… Australi!
Evidenca/ Zyra shteti të mbushura me analfabetë me 4 klasë, por… me diploma universitare!
Procesi i pastrimit të administratës publike dhe shërbimeve të tjera që kanë lidhje me veprimtarinë shtetërore në çdo nivel, do të nis këto ditë. E dikton realiteti banal, që dihet: Në këto 23 vite, zyrat e shtetit e të pushtetit të çdo niveli në Shqipëri, në pjesën më të madhe kanë qenë e janë ende të mbushura me drejtues e nëpunës me diploma false, që nuk kanë përfunduar as shkollën 8 vjeçare. Por që janë zgjedhur e emëruar dhe vazhdojnë të jenë drejtorë, ministra, deputetë, diplomatë, shefa policie, shefa ushtrie, shefa juridikë nëpër institucione, avokatë, noterë, këshilltarë shtetarësh, përmbarues, kryetarë komune e bashkie, kryetar qarqesh e prefektë, madje edhe drejtorë shëndetësie e arsimi! Pikërisht ky kontigjent drejtuesish me profesion real e të vetëm marangozë, traktoristë, xhenerikë, suvaxhinj, kafsharë kooperative, baxhoxhinj, makinistë treni, fatorino, vagonistë miniere, druvarë, roje vreshtash, sazexhinj dasmash, roje stallash e barinj deri në vitet 1992, iu futën krimit ekonomik e më pas politikës dhe pazareve me njerëzit e politikës e të shtetit, duke u bërë edhe ata funksionarë shteti e drejtues politike. Por më parë, për të qenë “të barabartë” e “krenarë”, ata blenë diploma universiteti, dëshmi kualifikimi, dëshmi të gjuhëve të huaja, certifikata të specializimeve pas universitare në SHBA, Itali, Francë, Angli, Gjermani, Suedi, Holandë, Zvicër, Danimarkë, Koraci, Kanada e deri në Greqi, Rusi, Indi, Turqi e Maqedoni dhe u listuan e u zgjodhën deputetë, u emëruan ministra, zv/ministra, konsuj, drejtorë drejtorie, kryetarë bashkie e komunash, prefektë, kryetarë qarqesh, drejtorë arsimi, drejtor e shefa policie…. paçka se disa prej kësaj “ushtrie” shtetarësh e nëpunësish analfabetë ishin dhe janë edhe pa arsimin e detyrueshëm (8 vjeçare). Gazeta “Telegraf”, ka bërë një investigim në disa shkolla 8 vjeçare e të mesme në rrethet Fier, Berat, Shkodër, Korçë, Tepelenë, Vlorë, Dibër, Elbasan, Gjirokastër, Lushnjë, Durrës etj., për të vërtetuar disa letra me denoncime konkrete të ardhura në redaksi, lidhur me arsimin real që kanë kryer disa deputetë e funksionarë shtetërorë qendror e lokalë dhe drejtues e nëpunës të bashkive, prefekturave e këshillave të qarqeve. Çfarë rezulton? Afro 90% e emrave të shtetarëve, të funskionarëve e të zgjedhurve në poste drejtuese qendrore e lokale, të cilët janë denoncuar në redaksinë e gazetës “Telegraf”, pas verifikimeve teëpr të vështira, të bëra në regjistrat themeltarë dhe regjistrat e Amzave të shkollave para-universitare në fshatrat dhe qytetet ku ata kanë kaluar moshën shkollore deri të mesme, figurojnë me 2, 4, 5, 8, 10 e 11 klasë shkollë! Ndërsa në dosjet e tyre si funksionarë dhe nëpunës shteti e pushteti, ata figurojnë sikur janë të diplomuar e të “masterizuar” me diploma të universiteteve shtetërore e private në Shqipëri! Madje edhe me nota “shkëlqyer”. Mos u çuditni… por këta figurojnë të shkolluar edhe në universitet me famë botërore si juristë, diplomatë, menaxherë korporatash, si profesorë, mësues, inxhinierë, psikologë, mjekë, agronomë, specialistë me akademi policie e deri me diplomë si… politologë!
Falsiteti/ 60% e zyrtarëve me 8 klasë në Shqipëri, me diploma universitetesh të huaja
Institucionet shtetërore shqiptare e dinë se cilët funksionarë dhe nëpunës janë pa diploma universitare, por heshtin, mbasi ata janë vendosur në ato detyra prej shefave të partive, duke investuar financiarisht, ose prej lidhjeve familjare, shoqërore e nepotike që ata kanë me drejtuesit e lartë. Ajo që bie në sy në këtë “histori” punësimesh e mandatimesh të funksionarëve të shteti është realiteti, që 60% e atyre që janë të skeduar e të njohur si analfabetë por janë drejtues e zyrtarë, kanë paraqitur diploma universitare me vulë e firmë të universiteteve jashtë Shqipërisë, kryesisht të universiteteve të Maqedonisë, Bullgarisë, Rumanisë, Rusisë e Kosovës! Sipas projektit të pastrimit të analfabetëve nga administrata e shtetit dhe e pushtetit qendror e lokal, madje edhe nga parlamenti me 33 deputetë me 8 e 10 klasë por me diploma false, verifikimi do bëhet ehd enë universitete jashtë Shqipërisë. Verifikimi nuk do të nis nga lista e notave, apo nga kartoni i diplomës, por nga “pista”” të tjera. Konkretisht është menduar dhe vendosur tashmë, që diploamt e shtetarëve, të zgjedhurve dhe zyrtarëve, do të nis fillimisht nga shkollat para universitare, do të hapen arkivat e shkollave. Do të vazhdoj me dëftesat e shkollave 8 vjeçare te të mesme, që janë marrë prej tyre në shkolla në rrethe të tjera, që siç dihet janë shumë raste të tillë, kur një politikanë, deputetë, funksionarë i lartë shteti, apo nëpunës nga Tepelena, Fieri, Tropoja, Kukësi, Korça apo Vlora, është pajisur me dëftesë të shkollës 8 vjeçare e të mesme në Pukë, Lezhë, Leskovik, Pogradec, Ballsh, Kuçovë, Burrel, Dibër etj. Verifikimi më tej, do të vazhdoj me diplomat që janë marrë ne universitete shqiptare, për të parë se me çfarë dëftesash të shkollës së mesme janë paraqitur ata për regjistrim në shkollat e larta! Pastaj verifikimi, do të vazhdojë me diplomat universitare dhe titujt shkencorë, të marrë në universitetet private e shtetërore brenda Shqipërisë, ku dihet që është bërë batërdia me dhënie diplomash me lekë, me “klering” dru zjarri, goma makinash, thasë çimentoje, blloqe me tollona nafte e deri mullar bari, pa u paraqitur fare në universitete. Faza tjetër parashikon verifikimin e diplomave e kualifikimeve të marra në universitetet jashtë Shqipërisë, duke zbardhur hyrje-daljet e tyre kufitare në shtetet ku ata rezultojnë se janë “diplomuar”, referuar viteve dhe sezoneve të provimeve që janë zhvilluar në ato universitete. Një tjetër kontigjent shtetarësh e funksionarësh qendrorë dhe lokalë, të cilët do të futen në “filtrin”” e verifikimit të diplomave universitare, do të jenë të ardhurit pas shumë vitesh nga emigracioni jashtë Shqipërisë dhe të zgjedhur, mandatuar, apo punësuar në zyrat e shtetit si drejtues e nëpunës, duke paraqitur diploma dhe grada shkencore universitetesh të huaja! Në numrat në vijim, gazeta “Telegraf”, do të publikoj fakte nga investigimi që ka kryer, lidhur me shkollat e mesme dhe diplomat universitare false të shumë funksionarëve shtetërorë e të zgjedhurve drejtues e të emëruar nëpunës në gjithë nivelet e pushtetit qendror dhe lokalë.

May 2015

6 Gedanken zu „Albanien: 40 % der Administration hat gefälschte Diplome – Administrata, 40 % me dëftesa dhe diploma false“

 1. Eine hohe Adminstrative, Adviserin der Innovations Ministerin wurde verhaftet, wobei die Sache offensichtlich ist, das korrupte und inkompetende Idioten auch in der dieser Regierung viel zu Sagen haben, einige Dinge deutlich besser geworden sind.

  Wegen Betrug und Bestechung, wurde die Sekretärin der Innovations Ministerin Milena Harito: Milena Haritos verhaftet
  Arrestohet sekretarja elektorale e ministres Harito
  Postuar më: 02 Tetor 2015 17:11

  amarildaAmarilda Leka, 29 vjeç, e arrestuar ditën e sotme për korrupsion ka qenë sekretare elekotorale e Milena Haritos, aktualisht ministre e Inovacionit.

  Leka u arrestua me akuzën e mashtrimit. Ajo dyshohet se ka përfituar shuma të konsiderueshme parash nga të afërm të personave që vuajnë dënimin në burg.

  29-vjecarja premtonte se ajo do t’ju ofronte ndihmë duke ndikuar në funksionarë të lartë të drejtësisë me qëllim nxjerrjen e tyre nga vendi i vuatjes së dënimit apo lehtësimin e dënimit.

  Në foton që shihni, Amarilda Leka është bashkë me Milena Hariton në zyrën elektorale të kësaj të fundit në njësinë nr.10 në Tiranë.

  Urdhërin për arrestimin e saj e ka lëshuar Prokuroria e Tiranës.

  für 25.500 € wollte man dafür sorgen bei korrupten Richtern, das man den verurteilten Drogen Boss Xhorxh Gjoka freilässt.siehe Sokol Olldashi, Lulzim Basha, Alibeaj, welche dafür sorgten das Fatmir Kajolli als gesuchter Drogen und Verbrecher Boss nicht festgenommen wird. siehe wikileaks.

  Aktualitet
  03 Tetor 2015 – 19:02 | përditesuar në 21:00
  ​Mikesha e Haritos, 25.5 mijë euro për të liruar nga burgu trafikantin


  Prokuroria: Ja skema e mashtrimit
  Mashtruesja që zhvati të burgosurin
  Të tjera rreth shkrimit
  Prokuroria: Ja skema e mashtrimit
  Mashtruesja që zhvati të burgosurin
  Amarilda Leka, sekretaria elektorale e ministres së Administratës dhe Inovacionit Milena Harito ka marrë 25 mijë e 500 euro, me premtimin se do të ndikonte tek një gjyqtar për të liruar nga burgu të arrestuarin për drogë Xhorxh Gjoka.

  Leka këto para ia ka marrë vëllait të personit të arrestuar, shtetasit Zef Gjoka, i cili me premtimin se 29-vjeçaria Amarilda Leka do ndërhynte tek gjyqtari për të liruar të vëllanë, ka pranuar t’i japë shumën e eurove.

  Mirëpo ditët kalonin dhe më pas nuk kishte asnjë ndryshim. Sipas burimeve të Prokurorisë së Krimeve të Rënda, Leka nuk ka folur me asnjë gjyqtar por ka marrë eurot dhe ka humbur kontaktet.

  Por të afërmit e Xhorxh Gjokës kanë rënë në gjurmët e saj dhe më pas i kanë kërkuar eurot, por në fakt Leka i ka kallëzuar në polici, për akuzën e “Kanosjes”. Fill pas kësaj palët janë thirrur në komisariat ku Zef Gjoka, ka treguar të gjithë planin. Menjëherë pas kësaj është arrestuar Amarilda Leka e cila akuzohet për mashtrim dhe “Ushtrimit të ndikimit të paligjshëm tek gjyqtari”.
  – See more at: http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/–8203-mikesha-e-haritos-25-5-mij–euro-p-r-t–liruar-nga-burgu-trafikantin-319295.html#sthash.x7d45sx5.dpuf

 2. Deswegen sind die Gestalten im Kosovo und Albanien nicht in der Lage, eine einfach Müll Abfuhr, zuorganisieren.

  Um eine korrekte Müll Entsorgung kann sich die Edi Rama, oder Lefter Koka Mafia, mit ihren vielen kriminellen Bürgermeistern und Gangstern nicht kümmern, denn Albanien ist schlimmer wie ein Dritt Welt Land.

  Velipoje Strände zum Ersten und Zweiten ebenso unter die übelsten Gangster gefallen, welche für Edi Rama kanditierten.


  Die illegal errichteten Mafiosi Bauten (9 Gebäude) des Sait Fishta wurden in Velipoje beschlagnahmt

 3. Die zuständige Kultur Ministerin wird zur Witz Figur, denn inzwischen werden erneut überall Prüfungs Ergebnisse fü 500 € verkauft, was das Bildungs System noch weiter in den Abgrund führt.

  Die Luft Fahrt Kontrolle Albcontroll gehört zu den besseren Institutionen in Albanien.

  Trotzdem wurden 700.000 € verloren, weil man das Geld von Partnern nicht einforderte, was wohl im korrupten Parteien System zusuchen ist.

  1. Wie bei den Lehrmeistern der Korruption und Manipulation: Weltbank und EU, sind Ausschreibungen, Tests für die Beförderung und Einstellung makulatur.

   Posten, Aufträge, Tender werden vergeben, bevor jemals Ausschreibungen, oder die Tests stattfanden.
   Die tragischen Fehler der EU im Balkan: OP/ED: The EU’s tragic mistakes in the Western Balkans

   SKANDAL / DAP ernennt Mitarbeiter, bevor sie Tests unterzogen

   Verfasst am: 2017.05.11 – 21.02

   Emission BOOM RTV Ora Nachrichten adressiert an diesem Abend Bieterverfahren und die Ernennung von Beamten in der Abteilung für öffentliche Verwaltung.

   BOOM enthüllen nicht nur Fiktion dieser Wettbewerbe, aber die Tatsache hervorgehoben, dass einer der Gewinner der ersten Stufe in die Position des Fachzweiges des Treasury in Përmet ernannt wurde einen Tag, bevor es war die zweite Phase zu durchlaufen, die mündlichen Interviews sind.

   SKANDAL/ DAP emëron punonjësn para se ti nënshtrohen testimit

   Postuar: 11/05/2017 – 21:02

   Emisioni BOOM në RTV Ora News trajtoi mbrëmjen e sotme proçesin e konkurimit dhe emërimit të punonjësve të administratës publike në Departamentin e Administratës Publike.

   BOOM zbuloi jo vetëm fiktivitetin e këtyre konkurseve por evidentoi dhe faktin se një prej fituesve të fazës së parë ishte emëruar në pozicionin e specialistes së degës së Thesarit në Përmet një ditë përpara se ajo ti nënshtrohej fazës së dytë, që është intervista me gojë.

Schreibe einen Kommentar