9 Millionen € für die privaten Mafia Universitäten

 9 Millionen € für ein paar private Mafia Universitäten. Über 4 Millionen € für die Skandal Uni European Universität, dessen Diplome nicht einmal im Kosovo anerkannt sind.
Zu korrupt, um die Skandal Lehrer Ausbildung endlich in Kompetenz umzuwandeln

Zbulohet skema/ Si do të shkojnë miliona euro nga qeveria te universitetet private

Reforma në arsim dhe problemet që shfaqi ajo veçanërisht me të rinjtë që nisën vitin e parë akademik në universitete, u lidhën vazhdimisht me një ide, sipas të cilës qeveria po favorizonte universitetet private në mënyrë klienteliste. Pas nisjes së vitit akademik, u konstatuan shumë vende të lira në universitetet publike, sepse një pjesë e mirë e maturantëve të trembur u regjistruan në universitetet private. Lëvizja për Universitetin, përmes një postimi në FB ka bërë me dije, se ka dyshim për  korrupsion dhe favorizim të privatëve. Më poshtë një analizë e bërë nga kjo lëvizje.

Prej pasdites së datës 20 tetor, portali i administruar nga kompania RASH (Rrjeti Akademik Shqiptar), e përzgjedhur nga Ministria e Arsimit dhe Sportit nuk jep më të dhëna për kuotat në total dhe kuotat e lira të universiteteve private, ndonëse e kanë detyrim. Nga fotografimet që i bëmë rrjetit një orë përpara se të zhdukeshin të dhënat, zbuluam se në shumë universitete private numri i kuotave të lira ishte më i madh se kuotat në total, çka përbën absurditet logjik dhe lë shteg për të dyshuar fort për korrupsion dhe favorizim të privatëve.

Duke marrë të mirëqenë mundësinë se në universitetet private do të pranohen aq studentë sa u raportuan kuota të lira, provuam të bëjmë një llogari se çfarë shumash do të fitonin potencialisht universitetet private nga shtesat abuzive të kuotave. Për lehtësi analize, llogaritëm vetëm kuotat shtesë, pra mbetjen nga heqja e kuotave të lira prej kuotave në total. Jo të gjitha universitetet private kanë të dhëna për tarifat studimore në faqet e tyre. Prandaj kemi marrë për shembull vetëm ato universitete që i raportojnë tarifat, duke bërë shumëzimet dhe mbledhjet përkatëse. Llogaritëm jo vetëm se sa euro (ose lekë) do të fitojë potencialisht një universitet privat në një vit akademik bachelor, por edhe se sa do të jetë kjo shifër për krejt kohëzgjatjen e studimeve bachelor (3-4 vjeçare).

Universitetet i kemi renditur sipas shumës së përfitueshme potencialisht.

P.S. E theksojmë edhe një herë se këto janë llogari potenciale. Në kushtet e territ informativ, askush jashtë trekëndëshit okult ministri-kompani private-universitete private nuk e di se sa studentë janë regjistruar deri më tash në këto të fundit, sa janë regjistruar mbi kuotën e miratuar formalisht deri më tash dhe sa pritet të jenë në fund të procesit të regjistrimit.

1. Universiteti Europian i Tiranës: 629 kuota shtesë x 2500 euro/vit = 1.572.500 euro për një vit akademik x 3 vite akademike = 4.717.500 euro gjithsej.

2. Universiteti Mesdhetar: 228 kuota shtesë x 1800 euro/vit + 49 x 1500 euro/vit = 483.900 euro për një vit akademik x 3 vite akademike = 1.451.700 euro gjithsej.

3. Universiteti New York Tiranë: 101 kuota shtesë x 3510 euro/vit = 354.510 euro për një vit akademik x 4 vite akademike = 1.418.040 euro gjithsej.

4. Universiteti Epoka: 43 kuota shtesë x 3500 euro/vit + 22 kuota shtesë x 2500 euro/vit + 31 kuota shtesë x 1750 = 259.750 euro në një vit akademik x 3 vite akademike = 779.250 euro gjithsej.

5. Universiteti Polis: 16 kuota shtesë x 3000 euro/vit + 7 kuota shtesë x 2000 euro/vit + 167 kuota shtesë x 50.000 lekë = 62.000 euro + 8.350.000 lekë në një vit akademik. Si rezultat i kohëzgjatjes së ndryshme të degëve, nga 2 vjet deri në 5, shuma e plotë e përfituar potencialisht është 282.000 euro dhe 16.700.000 lekë të reja.

6. Tirana Business University: 53 kuota shtesë x 2500 euro/vit = 132.500 euro në një vit akademik x 3 vite akademike = 397.500 euro gjithsej.

Pra, në total, për vetëm 6 universitete private të cilat janë pjesë e kësaj analize, përfitimi abuziv nga xhepat studentorë është 9.050.000 euro.

Die Verblödung hat in Deutschland vor allem in Berlin, Niedersachsen schon System, wo Schulen mit Nonsens Prüfungen in ein geplantes Schul Verblödungs System führen.

Demonstrationen gegen Skandal Schul Pläne der Pädophilen Gruppen aus der Politik

2 Gedanken zu „9 Millionen € für die privaten Mafia Universitäten“

 1. Lehrer Posten werden verkauft, Diplome sowieso, aber auch Master Diplome u.a. in Englisch für 150 € in Tirana und Deutsche Zertifikate gab es für Geld auch vor Jahren.

  Man hat das Verblödungs System bereits in Niedersachsen, Berlin in Deutschland übernommen, wo man auch ohne Schul Zeugnisse studieren kann.

  Albanien: 40 % der Administration hat gefälschte Diplome – Administrata, 40 % me dëftesa dhe diploma false

  Bei Albanern, Kosovo, Mazedonien, Rumänien ist oft Alles gefälscht bis zum Minister- Staatspräsidenten. Dummheit wird kultiviert, von korrupten Deutschen Politikern gefördert, wie man an Minister Myqerem Tafaj, sah auch nach Berlin eingeladen wurde, selbst nur gefälschte Diplome hatte und Hirnlos ein Mafia System mit Betrugs Universitäten aufbaute.

  VIDEO në “Stop”/Me 150 euro merr një diplomë master të anglishtes

  Emisioni investigativ ‘Stop’ ka denoncuar mbrëmjen e sotme faktin se si mund të marrësh një diplomë të gjuhës angleze për nivelin Mastër kundrejt pagesës, pa ditur asnjë fjalë në gjuhën angleze. Pamjet tregojnë se për të marrë një diplomë të tillë, mjafton të paguash thjesht 150 euro sekseres dhe nuk është nevoja të marrësh pjesë në provim, diplomën e ke në dorë. Në fakt diploma për mbrojtjen e anglishtes ka hyrë në fuqi që në vitin 2010 në kohën kur ministër i Arsimit ka qenë Myqerem Tafaj, i cili hodhi i pari idenë, për mbrojtjen e gjuhës së huaj për ata që ndjekin studimet master apo doktoraturë.


  Auch hier versenkten die Internationalen, ebenso die Deutsche DAAD, Goethe Institut viel Geld, weil man konsequent oft nur mit Verbrechern zusammen arbeitete, wie zuletzt Minister Myqerem Tafaj. Es gibt sogar insgesamt 10.000 Professoren Titel, der Hirnlosigkeit sogar Weltweit Rekord ist.

  Botschafter Helmut Hofmann über die fehlende Berufs Ausbildung und die Mafia Universitäten in Albanien des Nonsens

  Bei diesem Construct eines Verbrecher Systems, mit Open Society (was alle Grünen Pädophilen Politiker gekauft hat, viele SPD ler, aber auch Elmar Brok, Martin Schulz und andere korrupte Gangster, wie geleakte Listen zeigen)

  DAAD und Open Society Institute vereinbaren strategische Allianz für zentralasiatische Länder

  57 % der Albaner sind functional illerate und selbst die Ministerin und die Medien schreiben, das man nur Esel ausbildet. Es gibt u.a. Spiegel Artikel vor 20 Jahren, über die Bildungs Misere, wobei heute sogar die Ärzte in den Krankenhäuser und Berisha, komplette hoch gefährliche Trottel waren.
  Zu korrupt und blöde, um ein Ausbildungs System aufzubauen:

Schreibe einen Kommentar