500 Hausverwalter wurden von Erion Veliaj ernannt, für verlassene Geldwäsche Appartment Häuser in Tirana, oft von Edi Rama geduldet

Chaos zog in die Bauschrott Hochhäuser ein in Tirana, welche praktisch fast immer keine Baugenehmigung haben, nie registriert wurden, Banken Betrug war mit gefälschten Dokumenten, falschen ID Karten und echten, aber gefakten Regierungs Genehmigungen.

Assistent für die Hausverwalter durch die Stadt Tirana, ein durchaus guter Entschluss, denn die Betrugs Bauruinen überall, sind schon lange ein Skandal.

Es gab Tode, wenn der Fahrstuhl runter fiel, kein Wasser, oder gefährlich verseuchtes Wasser, wenn die Tanks und Pumpen nie gereinigt wurden, die Besitzer spurlos im von Berlin, Brüssel, Washington finanzierten Verbrecher System. Müll Abfuhr funktionierte ebenso nicht, weil niemand dafür bezahlen wollte. Nach einer Gesetzen Ergänzung, wurde in 500 Chaos Hochhäuser nun Verwalter eingesetzt, obwohl es keinerlei Ausbildung für diesen technisch und organisierten Beruf gibt.

Lachkrampf in Albanien, denn die Adviser von Edi Rama und Angela Merkel sind identisch dumm und erfinden „Fortschritte“ in Albanien, wo Alles Jahr für Jahr noch negativer wird.

Angela Merkel: Fortschritte in Albanien

Die Albaner haben die Nase voll von dem EU Verbrecher Modell der Demokratie und Dezentralisierung

Veliaj liçencon 500 administratorë pallatesh
04/10/2017
Veliaj liçencon 500 administratorë pallatesh

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj u ka dhënë liçencën 500 administratorëve të pallateve të kryeqytetit.

„Shumica e njerëzve duan shtet, rend dhe të jenë europianë. Nuk na bën europian pasaporta, por sjellja“, ka deklaruar Veliaj në një ceremoni të zhvilluar.

Ai ka dhënë garancinë e tij se administratorët do të përfaqësojnë interesat e qytetarëve në çdo pallat. Veliaj ka shtuar se me shpërndarjen e 500 liçencave në Tiranë janë hapur 500 vende të reja pune.

Ndër të tjera, kryebashkiaku ka paralajmëruar vendosjen e gjobave për ata banorë që nuk respektojnë rregullat dhe direktivat e administratorit. “Investimet ku merr pjesë komuniteti ruhen dhe mirëmbahen nga të gjithë”, ka shtuar Veliaj.

 

Ein Gedanke zu „500 Hausverwalter wurden von Erion Veliaj ernannt, für verlassene Geldwäsche Appartment Häuser in Tirana, oft von Edi Rama geduldet“

 1. Im Verbrecher Staat Albanien sieht es so aus!

  Die Mafia welche mit Banken Betrug, die gestohlenen ÉU Gelder überall investiert, oder aus dem Drogenhandel beschwert sich, das der Staat den Bauschrott nicht legalisiert

  Über 30 Tausend Wohnungen ohne Tapi, Bauherren beschuldigt ALUIZNI, dass es Paläste nicht legalisiert

  Postuar: 06/10/2017 – 08:06

  Ka mbetur ende pa zgjidhje problemi i rreth 30 mijë apartamenteve të blera prej vitesh nga qytetarët, por të mbetura të pahipotekuara. Pallatet e përfunduara prej vitesh nuk mund të pajisen me certifikata pronësie pasi janë evidentuar shkelje të lejeve të ndërtimit, ndërkohë që një pjesë e mirë e kompanive nuk ekzistojnë më. Shoqata e Ndërtuesve thotë se aktualisht është ALUIZN-i ai që duhet të bëjë legalizimin e tyre, por deri tani, ky institucion nuk ka hedhur asnjë hap në këtë drejtim. “Ndërtuesi që ka bërë gjithë atë ndërtim, nëqoftëse do i duhet për shtesa, të paguajë një gjobë në shtet e cila fillon nga disa milionë lekë të vjetra, deri në 20-30 milionë lekë të vjetra, jo më tepër, gjë që nuk është ndonjë shifër që firmat e ndërtimit nuk e përballojnë. Firmat e ndërtimit janë të lodhura me kërkesat e administratës, në mënyrë të veçantë kërkesat e ALUIZNI-t, që fillojnë që nga plotësimi i dokumentacioneve të dosjes, kur dosjen nuk e ka çuar ndërtuesi. Dosjen e ka çuar bashkia dhe dosja kur e ka çuar bashkia ka qenë e plotë fare”, shprehet Drejtori Ekzekutiv i Shoqatës së Ndërtuesve, Maksim Muçi. Në fillim të këtij viti, qeveria ndërmori disa ndryshime në ligjin për legalizimet, të cilat i japin të drejtë banorëve të apartamenteve të aplikojnë vetë pranë ALUIZNI-t për të hipotekuar apartamentet. Por as kjo masë nuk ka dhënë ende rezultate. Madje, sipas Muçit, është bërë një hap prapa lidhur me hipotekimin e rreth 400 pallateve në Tiranë. Kjo pasi dosjet e këtyre pallateve kanë qenë përfunduar prej kohësh nga bashkia e kryeqytetit, ndërkohë që tani janë kthyer për rishqyrtim te ALUIZNI. “Burokraci administrative, të cilat i vonojnë këto procedura. Ti ke pallate të ndërtuara të cilat janë pajisur me leje për shtesat nga Bashkia e Tiranës qysh nga viti 2007-2008-2009 dhe akoma nuk kanë kaluar. Këto pallate janë pallate të cilat konsiderohen me leje. Problemi është i thjeshtë: paguaj gjobën për shtesën dhe bëj regjistrimin, kaq”, thotë Muçi.
  https://sot.com.al/ekonomia/rreth-30-mij%C3%AB-apartamente-pa-tapi-nd%C3%ABrtuesit-akuza-aluizni-t-se-nuk-legalizon-pallatet

Schreibe einen Kommentar