483, 943 illegale Strom Anschlüße in Albanien! Ein Faß ohne Boden

Tropoje, Kukes, Nord Albanien bezahlen praktisch keine Strom, wie Ministerien und mit illegalen Leitungen werden private Lokale der Adminstrativen betrieben. Ebenso bezahlen komplette illegale Appartment Blocks, Hotels der Mafia seit vielen Jahren keinen Strom.

Der Witz dazu, was ein durchaus fähiger Minister sagt:


The Minister of Energy, Damian Gjiknuri, warned for harsher measures for those who steal electricity, even prison.

Es gibt nur 5.000 Gefängniss Plätze in Albanien, wo man wenn die Gesetze implemtiert werden auch rund um illegales Bauen, man 500.000 Plätze braucht, wenn es bei Strom Diebstahl Haft Strafen gibt.

Illegale Wasser Leitungen, haben ebenso das Land und die Infrastruktur zerstört, wo im Sumpf der Internationalen Aufbau Mafia sowieso oft nur Schrott gebaut wurde in einem Mega Betrug.

Nur war das vor über 10 Jahren auch schon ein grosses Thema und Nichts geschah.

Task Forcë: Kemi prerë gati gjysmë milioni raste të lidhjeve të jashtëligjshme të energjisë, 935 prej tyre i proceduam penalisht

Task-Forca për energjinë e ngritur pranë Ministrisë së Energjetikës dhe Industrisë publikon rezultatet e punës së 6-mujorit të parë të vitit 2014. Ajo ka ndërprerë 483, 943 raste tё lidhjeve tё paligjshme dhe debitorë ndaj OSHEE, ku Tirana është në vendin e parë me 154,425 raste. Nga këto janë denoncuar nё prokurori 935 raste nё tё gjithё vendin. Tё ardhurat nё këtë 6-mujor janë 45 milion USD mё shumё krahasuar me tё njёjtёn periudhё tё njё viti mё parё. Në muajt e parё tё vitit 2013 janë mbledhur 22,132,074,505 lekё, ndërsa në muajt e parё tё vitit 2014 janë mbledhur nga Task Force, 26,640,642,209 lekё. Po ashtu, Task-Forcë ka zbardhur humbjet në rrjet për të njëjtën periudhë, ku për vitin 2014 rezulton një rënie e humbjeve me 7.3% të sasisë së energjisë së disponueshme në konsum. Konkretisht bëhet me dije se niveli i humbjeve nё rrjet nё gjysmёn e parё tё vitit 2013 ishte 45.7%, ndërsa niveli i humbjeve nё rrjet nё gjysmën e parё tё vitit 2014 është 38.4%.

Man will die Wild West Zustände beenden, im Transport Wesen, wo Lieferwägen mit Gestalten ohne Führerscheine Personen befördern beenden.

A po dështon urdhëri për ndalimin e furgonëve?

Postuar më: 7 Shtator, 2014 tek Aktualitet

furgon

Tetë muaj pas vendimit të Ministrisë së Transportit dhe asaj të Brendshme për bllokimin e furgonëve si mjete të transportit të pasagjerëve, ky aktivitet duket se ka vijuar, edhe pse duke iu fshehur shpesh herë kontrolleve të policisë.

Por, nisur nga ankesat e vazhdueshme të sindikatës kombëtare të transportit të udhëtarëve për taksitë katër dhe tetë pus një, Drejtoria e Policisë në Qarkun e Fierit ka ndërmarrë një aksion për ndalimin e tyre.

Rrugorët e Fierit kanë bllokuar në orët e fundit tetë automjete furgonë me targa të verdha, raporton Vizion Plus.

Drejtuesit e tyre janë kapur nga policia pa liçencën përkatëse për këtë shërbim. furgon

Aksioni do të vijoj ndaj të gjitha mjeteve të papajisura me targa të verdha, më sinjalet përkatëse të shërbimit taksi, pa licencë, atyre që krijojnë stacione të paligjshme apo që transportojnë udhëtarë në kthim jashtë territorit te licencuar administrativ.

Rama: We will change the economic model

22 Gedanken zu „483, 943 illegale Strom Anschlüße in Albanien! Ein Faß ohne Boden“

 1. umwerfende Anklagen und Festnahmen. 2 der Kameraden, welche viele Jahre eine illegale Strom Leitung hatten, was ein grosses Problem auch in 2000 schon war, als man Tausend fach, die Kosovo Mafia nach Albanien holte, die fast immer noch nie inklusive Hotels je Strom gezahlt haben.

 2. Etlichen Langzeit Schuldern: Hotels, Lokale, Baufirmen kappte man nun den Strom in Durres. Vor über 10 Jahren gut bekannt, wobei die Gangster nicht nur ihre illegalen Lokale und Hotels betrieben, sondern mit Bestechungs Geld, jede Aktion des Staates verhindern.

  Durrës. U priten dritat 11 bizneseve dhe 350 pajtimtarëve borxhlinj
  0 186 186

  DURRËS, 14 tetor 2014 – Aksionet për prerjen e lidhjeve të paligjshme të energjisë elektrike si dhe të kontratave debitore do të vijojnë çdo ditë në Durrës, teksa javën në vazhdim e kanë nisur me publikimin e një liste prej 11 biznesesh që nuk pranonin të paguanin detyrimet e mëdha, si dhe prerjen e 350 lidhjeve të paligjshme.

  Të martën, më 14 tetor 2014, puna e specialistëve të drejtorisë rajonale të Durrësit në Operatorin e Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ish-ÇEZ, është përqendruar në zonën e Shkozetit dhe përgjatë autostradës Durrës-Tiranë.

  Aksionet për prerjen e lidhjeve të paligjshme të energjisë elektrike si dhe të kontratave debitore do të vijojnë çdo ditë në Durrës.

  Ndërkohë OSHEE-ja e Durrësit njofton në faqen ueb se gjatë një aksioni të zhvilluar në ditën e parë të javës, të hënën, më 13 tetor 2014, u bënë prerjet e lidhjeve të paligjshme për 11 biznese, që nuk kanë pranuar të paguajnë energjinë elektrike.

  Këta pajtimtarë kanë grumbulluar borxhe të konsiderueshme energjie elektrike, ndaj ndërhyrja me prerjen e lidhjeve të furnizimit ka qenë masë e domosdoshme, thotë OSHEE-ja bregdetare, që publikon listën e mëposhtme (shih poshtë faksimilen e njoftimit, pjesa e mbuluar me ngjyrë blu)

  1. Kujtim Kasa, bar restorant

  2. Albion Konstruksion hotel bar restorant

  3. Ali Ferra bar restorant

  4. Agim Plaku bar kafe

  5. Zyfer Llukaj bar kafe

  6. Blembo Konstruksion ngritje kantieri

  7. Beqir Navalla hotel Nacional

  8. Shpëtim Hyka bar restorant

  9. Shefqet Estrefi dyqan

  10. Jonuz Kasa bar restorant

  11. Zef Çupi hotel Romano.

  Po ashtu punonjësit e kompanisë kanë ndërhyrë duke shkëputur rreth 350 lidhje debitore të energjisë elektrike, si në pajtimtarë familjarë ashtu edhe privatë.

  – See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/durr%C3%ABs-u-priten-dritat-11-bizneseve-dhe-350-pajtimtar%C3%ABve-borxhlinj#sthash.n68FyEao.dpuf

 3. 3 Jahre Haft, wer Strom stiehlt und für Strom Mitarbeiter sogar 5 Jahre. Strom Diebstahl ist nun ein Straftat Bestand, wobei die Umsetzung im Phantasie Reich liegt, weil man die Bau Gesetze auch nach über 20 Jahren nicht implementiert hat.

  Aktualitet
  27 Tetor 2014 – 12:04
  Rama: 3 vite burg kush vjedh energjinë,5 për bashkëpunëtorët – See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/rama-3-vite-burg-kush-vjedh-energjin-5-p-r-bashk-pun-tor-t-248438.html#sthash.Di0ylnw3.dpuf

 4. 10 Tausend Meß Stellen werden installiert durch die Balkan korrumpierungs Firma: Telekom, vor allem Tirana – Durres, um den Verlust von Strom zu lokalisieren. Genau dort wohnen und leben die Ratten, u.a. an der Autobahn, wo Alles illegal gebaut wurde und die Mafia ungestört Grundstücke verkaufen, welche ihnen nie gehört hatten.

  Dritat. Tiranë-Durrës, “Deutsche Telekom” piloton 10 mijë matës inteligjentë
  0 12 13

  DURRËS, 12 shkurt 2015 – Administratori i OSHEE-së Adrian Çela u shpreh se, për uljen e humbjeve në rrjet dhe rritjen e arkëtimeve, do të ketë shtrirje të sistemeve moderne matëse në të gjithë territorin:

  “Kemi programuar dy zona pilot në Tiranë dhe Durrës ku do të mund të vendosim 10 mijë matës inteligjentë. Janë zona të cilat rezulton se kanë humbjet më të mëdha të energjisë elektrike. Një test paraprak për të arritur gradualisht në objektivin e deklaruar që brenda disa vitesh të kemi shtrirjen e këtyre sistemeve moderne të matjes tek të gjithë konsumatorët”.

  Kurse Kryeministri Edi Rama deklaroi:

  “Ne na duhet të transformojmë sistemin e matësve dhe do të hyjnë me matësin inteligjent. Me matës që matin çdo gjë dhe jo vetëm që matin çdo gjë, por që kanë kapacitetin të lajmërojnë kudo ku energjia po konsumohet dhe nuk po faturohet, kanë kapacitetin inteligjent të lëvizin flukset energjisë sipas nevojës, natën, ditën ose sipas zonave, në kohë të caktuar… Por gjëja optimiste dhe lajmi i mirë është që një nga grupet më të mëdha botërore, “Deutsche Telekom”, nëpërmjet grupit të vet TI-systems, na ka bërë një ofertë për të ndërtuar një bashkëpunim, duke filluar me një projekt pilot, që do të jetë projekti që do të na japë mundësinë të kuptojmë efektshmërinë e matësve në disa zona të ndryshme, që janë përcaktuar nga kompania… zona me natyra të ndryshme dhe njëkohësisht duke na dhënë të gjithë elementët se si do të futemi në një proces të hapur, me çfarë termash e me radhë”.

  /th. m. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
  – See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/dritat-tiran%C3%AB-durr%C3%ABs-%E2%80%9Cdeutsche-telekom%E2%80%9D-piloton-10-mij%C3%AB-mat%C3%ABs-inteligjent%C3%AB#sthash.t9ujCwTs.dpuf

 5. die komplette Justiz verweigert Gerichts Entscheidungen, wenn jemand Strom stiehlt.

  Courts ignore electronic bracelet probations
  Not only prisoners, but judges too seem to not like the electronic bracelet for giving sentences, despite the high number of house arrest or other probation measures. Ignoring these sentences is a cost for the Ministry of Justice and the Prison Directory.

  http://www.top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=13942#.VSan4-T1G1E

 6. 1548 gekappt, nach einer Woche sind wieder 1500 am Netz, weitere 1000 neue illegale Strom Anschlüsse kommen dazu und die Kabel stiehlt man in der Nachbarschaft.

  Action against energy theft, 1548 illegal connections interrupted
  27/07/2015
  Action against energy theft, 1548 illegal connections interrupted
  The Police, in cooperation with the System Transmission Operator, has realized 3567 inspections during one week, 1000 others realized more than one week ago.

  15 people have been arrested in the act, trying to steal energy. 34 others are being prosecuted, and one person is on the run.

  1498 illegal power connections have been interrupted during one week, and 79 cabins have been thoroughly inspected.

  http://www.top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=14721&ref=fp#.VbY8lJP1G1E

 7. Die Nord Albanischen Neanderthaler bezahlen keinen Strom, protestieren, wenn man den Strom abstellt. Tropoje bezahlt praktisch nur 4 % Strom und das seit 25 Jahren. 3.000 Lek sollen sie als Pauschale zahlen, was ca. 21 € ist. Wohl angemessen.

  Mit Hilfe der Polizei, wurde 60 Schuldnern der Strom heute abgedreht, man will die Aktion ausweiten auf 136 Schuldner, welche noch nie für Strom gezahlt haben und oft sind es illegal gebaute Lokale.

  Die Ortsschaft Oblik, nahe dem Grenz Übergang Muriqan, und die Gegend Skhoder wie immer.

  Energjia, banorët e Oblikut bllokojnë aksin Shkodër-Muriqan: Po penalizohemi pa arsye. OSHEE: S’ka ndërprerje kolektive të dritave
  Wednesday, November 18, 2015 – 16:14
  Energjia, banorët e Oblikut bllokojnë aksin Shkodër-Muriqan: Po penalizohemi pa arsye. OSHEE: S’ka ndërprerje kolektive të dritave
  Banorët e fshatit Oblik në qytetin e Shkodrës kanë zhvilluar sot një protestë për ndërprerjen e energjisë elektrike, duke bllokuar aksin Shkodër-Muriqan. Protestuesit kanë pohuar se po penalizohen nga OSHEE, për atë pjesë që nuk paguan dritat. Ndërkohë, për të qetësuar situatën kanë ndërhyrë forcat policore, duke larguar banorët nga rruga.

  Nga ana tjetër, ka reaguar edhe Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike. OSHEE ka sqaruar se nuk bëhet fjalë për ndërprerje kolektive, por një aksion vetëm ndaj debitorëve.

  “Sot u zhvillua aksion rutinë në këtë zonë, ku janë 465 konsumatorë të OSHEE. Prej tyre 136 janë debitorë. Është hera e parë që OSHEE bashkë me policinë ndërhynë në këtë zonë. Sot iu ndërpre energjia 60 abonentëve. OSHEE thekson se në asnjë rast nuk bëhet fjalë për ndërprerje kolektive, por për shlyerjen e debive. OSHEE aplikon skema lehtësuese të pagesës me këste”, thuhet në njoftimin e OSHEE.

  http://sot.com.al/aktualitet/energjia-banor%C3%ABt-e-oblikut-bllokojn%C3%AB-aksin-shkod%C3%ABr-muriqan-po-penalizohemi-pa-arsye-oshee

Schreibe einen Kommentar