Shengin und die Albanische Kultur und Tradition, der Umwelt Verschmutzung und Verweigerung Müll Tonnen zu benutzen

Ein Artikel weiß auf die Albanische Tradition hin, jeden Abfall auch aus dem Krankenhaus Fenster, oder Wohnung zuwerfen und jede Müll Tonnen nicht zubenutzen, was auch bereits ausländische Kultur ist in etlichen Stadtteilen in Deutschland, wie Essen, Berlin usw.. Noch schlimmer in Albanien, wo die Dümmsten Bürgermeister werden, Abfall Gebühren kassieren und den Müll in National Parks, Flüssen entsorgen, inklusive Krankenhaus Müll der die Küste teilweise bis in die Kroatischen Meeres National Parks verseucht, verschmutz mit Plastik zumüllt. Absolut jede legale Küsten Touristik Einrichtung, ist in Albanien davon betroffen, wo man am nächsten Tag, den Müll aufsammeln muss, den wegfahrende Neanderthaler noch schnell am Parkplatz aus dem Fenster werfen.

140 Millionen € gab die korrupte EU, dem Vorgänger Umwelt Minister Fatmir Mediu, welche spurlos verschwanden, denn die Inspektoren und Direktoren waren teilweise prominente Kriminelle, welche nur weitere illegale Lokale, Hotels, Appartment Häuser an der Küste bauten rund um die gefährlich, dummen Regierungen, welche von als Mafia Klientel durch die USA; Weltbank, EU und Berlin finanziert werden und wurden.

Shengjin ist einer jener Strände, an denen die Gemeinde in die Infrastruktur Bau investiert hat, Bins alle 50 Meter in der Länge platzieren, aber viele Urlauber bevorzugen Müll in öffentlichen Plätzen zu werfen und nicht in Käfigen.

Plazhet po pastrohen! Pushues, ruajini kështu, hidhini mbeturinat në kosha

Postuar: 29/05/2017 – 10:37

Nga Mentor Kikia

Plazhi i Shëngjinit është pastruar tashmë në gjithë gjatësinë e tij. Jo thjesht pastruar, por është krehur me krëhër duke hequr çdo mbeturinë nga siperfaqja. Dhjetëra vullnetarë, të rinj dhe intelektualë, anëtarë të Korpusit të Vullnetarëve, punuan të dielën në këtë zonë turistike, duke filluar një fushatë që do të zgjasë gjithë sezonin, për t’i ardhur në ndihmë pushtetit vendor për mbajtjen pastër të plazheve. Ky aktivitet, për herë të parë shtrihet edhe gjatë sezonit dhe organizohet në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit, duke përfshirë jo vetëm pastrimin e plazheve por edhe monitorimin e tyre gjatë sezonit, për t’i klasifikuar plazhet sipas cilësisë së higjienës publike.

Si destinacion turistik, Shëngjini është i frekuentuar, jo vetëm nga banorët e zonave përreth, por edhe nga ato Kosova. Ky plazh me rërë kurative, për fat të keq ndotet nga turistët dhe vizitorët. Shëngjini është ndër ato plazhe ku bashkia ka investuar për ndërtimin e infrastrukturës, duke vendosur kazanë në çdo 50 metra gjatësi, por shumë pushues preferojnë t’i hedhin mbeturinat në mjedis publik dhe jo në kosha.

Dhjetëra pushues ndoqën aksionin, por nuk iu bashkuan thirrjes për të pastruar bashkë me vullnetarët. Gjithsesi ata pranuan qeset, në të cilat premtuan se do të hedhin mbeturinat para se të largohen nga plazhi.

Korpusi Shqiptar i Vullnetarëve, lëvizja më e madhe vullnetariste mjedisore në vend, për të 9-tin vit radhazi do të vijojë javët e ardhshme pastrimin e zonave turistike dhe jo vetëm.

/portali DurresLajm/