28 streng geheime Polizei Dokumente sind aus dem Innenministerium verschwunden, noch unter Samir Tahiri

28 Dokumente: mit staatlichen Informationsdienst, der Staatsanwaltschaft und internationalen Partnern aus dem Tresor an der Generaldirektion der Polizei fehlt.

Wahrscheinlich hat direkt Samir Tahiri, die Dokumente gestohlen, denn wer hatte zu dem Tresor Zugang. Alles normal in Albanien:

Angebliche Italienische Dokumente der Staatsanwalt, welche Samir Tahiri entlasten sollten, waren gefälscht, wie Journalisten, welche nach Catania Reisen, mit dem Präsidenten der Anwaltskammer sprachen und sich betätigen liessen.

 

Samir Tahiri, legte am 24. Oktober gefälschte Italienische Dokumente vor, das gegen ihn keine Untersuchungen der Italienischen Staatsanwalt laufen. Damit erreichte er mit Hilfe des Edi Rama, das er seine Immunität behielt.

Experten enttarnten das Dokument, nun als Fälschung und per email werden solche Dokumente sowieso nicht verschickt.

Aber Top Channel zeigte heute, wie er 3 italienische Rechtsanwälte kontaktiert (in Catania) woher das Dokument angeblich stammt. und nach der Richtigkeit dieses Dokuments gefragt hat. Nach den dreien kann das Dokument nicht original sein, weil es einige Kennzeichen fehlt, Republik oder Barcode-Emblem.

Çfarë thoshte Tahiri më 24 tetor me dokumentin që Top Channel e cilëson të falsifikuar

Urteil: die IT Expertin des Militär Geheimdienstes AISM, hackte in 2014 den NATO Computer und kopierte alle Daten

Tahiri merr me vete “dosjen sekrete” të policisë

 

 
Postuar në 08 Prill, 2017 10:58

Prej disa ditësh prokuroria ka nisur hetimet në lidhje me një referim që është kryer nga një drejtori e posaçme në Ministrinë e Brendshme. Bëhet fjalë për zhdukjen e disa dokumenteve që janë klasifikuar si sekret. Dyshohet se janë 28 dokumente, midis tyre shkresa zyrtare të komunikimeve të Policisë me Shërbimin Informativ Shtetëror, Prokurorinë dhe partnerët ndërkombëtar, janë zhdukur nga kasaforta pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë.

Dhe pse ende nuk ka një datë zyrtare të zbulimit të zhdukjes së raporteve dhe Prokuroria deklaron se prej 10 ditësh kryen hetime, kjo ngjarje përkon me fund marsin kur ish-ministri Tahiri i dorëzoi detyrën ministrit të ri. Hetimet për këtë ngjarje po kryhen nga drejtuesi i prokurorisë së Tiranës Petrit Fusha, ndërsa oficerët e policisë gjyqësore kanë sekuestruar procedurën e administrimit të kasafortës, raporton gazeta Shekulli.

Në fakt, alarmi për zhdukjen e dokumenteve e dha ish-kryeministri Sali Berisha, dy ditë më parë, ndërsa ditën e djeshme Prokuroria e Përgjithshme pranoi nisjen e hetimeve, por nga ana e Ministrisë së Brendshme nuk ka pasur asnjë reagim zyrtar në lidhje me çka përfaqësonin këto dokumente dhe se në çfarë kohe dyshohet se ka ndodhur zhdukja, nëse vërtetë ka ndodhur diçka e tillë. Berisha denoncoi në FB se në këtë skandal janë përfshirë kreu i Krimeve të Rënda, Ardian Cipa dhe ish-Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri, por sipas kallëzimit të SHBÇA ende nuk ka një emër konkret të personit përgjegjës.

 

Add new comment