Urteil: die IT Expertin des Militär Geheimdienstes AISM, hackte in 2014 den NATO Computer und kopierte alle Daten

18 Monate Haft auf Bewährung. Elfriede Bardhanjori. Als zuständige IT Direktorin des Albanischen Militär Geheimdienstes AISM, hackte sie den NATO Computer des Chefs des Militär Geheimdienstes Ylber Dogjani, welcher heute Pseudo Flotten Kommandant ist, ohne Marine Ausbildung und in einer verbotenen Admirals Uniform läuft er herum, wie in einer Schmieren Komodie. Es gibt viele Skandale des Militär Geheimdienstes, auch illegale Waffenverkäufe durch den Vorgänger damals schon. Durch Löschung ihrer Einlogg Dateien, versuchte die Frau den illegalen Zugriff zu vertuschen.

In weiten Teilen wurden Institutionen (inklusive des NATO – KFOR Generalstabes) unterwandert, wie es schon in der IEP Militär Kosovo Studie in 2007 (124 Seiten pdf)

NATO Murks als Tradition!

Vor Jahren: Albanische NATO Dolmetscherin in München, zu 3 Jahren verurteilt, weil sie überwachten Albanern einen Zettel unter der Tür durchschob, mit der Warnung das ihre Telefone abgehört werden usw..

Elfrida Bardhanjori

Leiter des Cyber Defense Sector Intelligence and Security Agency of AISM Defense, das Verteidigungsministerium, der gehackten Computer Direktor dieser Agentur, vervielfältigen alles , was er auf dem Computer hatte.

Dënohet hakerja e ushtrisë shqiptare

Shefja e Sektorit të Mbrojtjes Kibernetike në Agjencinë e Inteligjencës dhe Sigurisë së Mbrojtjes AISM, në Ministrinë e Mbrojtjes, ka hakeruar kompjuterin e drejtorit të kësaj agjencie duke kopjuar gjithçka që ai kishte në kompjuter.

Ky veprim përveçse alarmoi drejtuesit e Ministrisë së Mbrojtjes, pasi ishin thyer masat e sigurisë kibernetike, në agjencinë, që duhet të garantonte të dhënat kibernetike të Ministrisë së Mbrojtjes, që është edhe pjesë e NATO-s,  ka pasjellë edhe dënimin e hakeres Elfrida Bardhanjori me 18 muaj në shërbim prove.

Kjo e fundit, duke qenë shefe e sektorit të mbrojtjes kibernetike, ka shfrytëzuar serverin e agjencisë për t’u futur ilegalisht dhe kopjuar të gjitha të dhënat në kompjuterin e drejtorit të AISM në Ministrinë e Mbrojtjes.

“Kam marrë gjithë informacionin që ndodhej në kompjuterin e Drejtorit të Përgjithshëm me qëllimin për t’i bërë kopje të gjithë informacionit që ky drejtor dispononte, meqenëse për të kishte dalë urdhri i largimit nga detyra”, ka thënë Bardhanjori.

Pasi ndërhyrja kompjuterike është zbuluar, e pandehura Bardhanjori ka fshirë të gjithë informacionin e kopjuar si dhe logfilet nga kompjuteri i saj. Nga ekspertiza kompjuterike e kryer për këtë rast ekspertët nuk kanë mundur dot të përcaktojnë se çfarë materialesh janë kopjuar nga kompjuteri i Drejtorit të Agjencisë se Inteligjencës dhe Sigurisë.

Ndërsa gjykimi i shkurtuar nuk lejon deklarimet e të pandehurës në gjykim, pasi procedohet direkt me konkluzionet përfundimtare. Nga ana tjetër, zyra e shtypit e Ministrisë së Mbrojtjes ka deklaruar për Top Channel se nga rasti në fjalë nuk janë kopjuar apo shpërndarë materiale me karakter sekret, as të ushtrisë shqiptare dhe as të alencës e NATO-s, ndërsa nuk kanë specifikuar natyrën e informacioneve që janë kopjuar në mënyrë të kundërligjshme.

/ Top Channel

I RI

Elfrida B., siç e shihni edhe në foto, është ekspertja e teknologjisë pranë Ministrisë së Mbrojtjes që hakoi kompjuterin e ish-shefit të Shërbimit Informative të Ushtrisë, Ylber Dogjani.

– See more at: http://shqiptarja.com/home.php#sthash.Zc4Etyrh.dpuf

Albanian Army, 3.1 billion dollars

International Institute for Peace and Research in Stockholm, every year publishes and figures moneys spent by 171 countries of the world in use of the army.  Referring to the report published by the Institute, Albania in the period 1992 – 2013 has spent 3.131 billion dollars for the military. According to the schedule, costs were lower in 1998, a year after riots in our country, where the government has spent 70.4 million dollars only in the military field. While a higher level of spending…
OSCE Ambassador Bernd Borchardt. Source: Council of the European Union.

Polizistenausbildung in den USA: „Total fahrlässig“

am 31.3.2015 wurde der US Albaner und Interpol Chef in Tirana verhaftet im kriminellen Enterprise der Weltweiten verbrecherischen US Politik: Die US – Albanische Mafia, hat das Interpol Büro in Tirana unterwandert, mit Artan Bajraktari und Laureta Alla

The Reality of Drugs, Rama vs. the Rest of the World

7 hours ago

The Reality of Drugs, Rama vs. the Rest of the World

It appears that there are two realities in Albania when it comes to drug trafficking. The reality imagined by Prime Minister Rama and his government, and the reality expressed in countless reports and statements of foreign institutions and crime fighters.

During a meeting to present the new Minister of Interior Affairs Fatmir Xhafaj to the State Police, Prime Minister Rama declared:

After the destruction of the “Republic of Shame” in Lazarat and the extremely meaningful and encouraging results against the cultivation of cannabis in this period, we have all the reasons to consider 2017 as the year i which we put a lid on this long history.

Is it true that the situation has improved as much as the Prime Minister claims?

Foreign sources, reports, governments, international organizations, and media give a very different perspective. We have gathered just a few of the recent findings:

Resolution of the European Parliament, February 2017:

[The European Parliament calls]  for the stepping-up measures to eradicate drug cultivation, production and trafficking in Albania and related networks of organised crime, including by strengthening international and regional cooperation; notes, however, that police and prosecutors fail to identify the criminal networks behind drug cultivation;

Statement of the Italian National Anti-Mafia Prosecutor Franco Roberti, February 2017:

Drug cultivation has tripled in Albania.

Report of the US State Department, March 2017:

Albania remains a significant source country for marijuana, as well as a transit route for cocaine and heroin destined for European markets. While Albanian authorities reported an increase in arrests and destruction of cannabis plantations in 2016, there were also reports of increased cannabis cultivation within the country.

Albania produces and exports significant amounts of marijuana, primarily for European use, and is a transit country for Afghan heroin and cocaine, serving as a key gateway for heroin distribution throughout Europe. Albania serves as a base of operations for regional organized crime organizations. Illicit proceeds are easily laundered.

Report of Europol, March 2017:

Albania is the “main source” for cannabis in Europe.

Production and distribution of cannabis through Europe. Source: Europol.
Production and distribution of cannabis through Europe. Source: Europol.

Italian Anti-Mafia Prosecutor: Albanian Drugs Worrying for Italy

Italian Anti-Mafia Prosecutor: Albanian Drugs Worrying for Italy

During the presentation of his book The Opposite of Fear: Why Islamic Terrorism and the Mafia Can Be Overcome, Italian Anti-mafia and Anti-terrorism Prosecutor Franco Roberti’s response to journalists’ questions regarding the increase in drug trafficking…

EP Budget Chair Gräßle: Vlahutin’s Villa Has Damaged EU’s Image

EP Budget Chair Gräßle: Vlahutin’s Villa Has Damaged EU’s Image

Höchste Orden für die Prominenz der Drogen Barone: „Ritter der Franzöischen Ehrenlegion“ nun auch für Edi Rama

Kaum zuglauben, aber nur Verbrecher und Drogen Barone erhalten diesen Orden inzwischen, wobei mit Präsident Hollande Nichts mehr verwundert und den NATO Murks Gestalten

Medalja e “Legjionit të nderit”, Edi Rama, Manuel Noriega…

Dekorimi i Kryeministrit Edi Rama ishte një lajm që nuk kaloi pa vëmendje në vendin tone, ku nuk munguan arsyetimet e ndryshme për dhënien e kësaj medaljeje. Por ishte vetë  Kryeministri francez që në ceremoninë e dhënies së medaljes, ‘Komandant i legjionit të nderit’, që dha arsyet pse kjo medalje iu dha kryeministrit shqiptar.

Kryeministri francez Bernard Cazeneuve foli fillimisht për 3 lapsat e përdorur nga Rama në ceremoninë e homozheve pas sulmit terrorrist në redaksinë e ‘Charlie Hebdo’. “Çdokujt këtu i kujtohet prania juaj, gjatë manifestimit të 11 janarit 2015, në krah të popullit francez, duke valëvitur, në homazh të karikaturistëve të vrarë disa ditë më parë të “Charlie Hebdo-së”, lapsat tuaj me ngjyrën blu, të bardhë e të kuqe. Përmes këtij simboli, ju shprehnit, si prirjen tuaj të dyfishtë prej artisti dhe politikani të angazhuar, ashtu edhe marrëdhënien vetjake që ju lidh me vendin, me gjuhën dhe me kulturën tonë,”-ka thënë Cazeneuve.

Kryeministri francez ka folur dhe për vizatimet në muret e brendshme të kryeministrisë sonë nga Rama. “Dhe po më tregojnë se, kur u bëtë Kryeministër disa vjet më vonë, ju keni ristrukturuar Sallën e Hartave në selinë e qeverisë suaj, duke stolisur me katërkëndësha të kuq të mrekullueshmet harta të lashta të Shqipërisë dhe armurat e drunjta italiane të paraluftës, duke i dhënë kështu atij salloni një penelatë moderniteti.”-ka thënë Cazeneuve.

Franca është mirënjohëse ndaj Ramës dhe për bashkëpunimin për projektin TAP. “Ju jeni një mik i madh i Francës. I bindur për domosdoshmërinë e forcimit të marrëdhënieve tona dypalëshe, ju keni mbështetur gjithmonë projektet ekonomike dhe kulturore që kanë kontribuar në këtë afrim. E di që tashmë ato janë të shumta, duke filluar me Trans-Adriatic Pipeline, këtë projekt madhor infrastrukture, realizimi i të cilit iu besua vitin e shkuar një sipërmarrjeje franceze,”- ka thënë Kryeministri francez gjatë dhënies së medaljes.

Ja disa nga diktatorët dhe njerëzit e “errët” që kanë marrë medaljen “Legjionar i Nderit”

“Legjioni i Nderit” është dekorata më e lartë që jepet në Francë. Ajo është krijuar nga Napoleon Bonaparti në maj të viti 1802 dhe për herë të parë është dhënë në 15 qershor të 1804-ës.

Medalja jepet për trimëri në veprimet ushtarake ose për shërbim ushtarak 20-vjeçar të dalluar, por edhe në rastet e civilëve, kur puna e tyre rrit reputacionin e Francës përmes studimeve, arteve, shkencave, politikës etj. Por kjo medalje jo pak herë i është dhënë edhe mjaft njerëzve të errët të historisë. Më poshtë po rëndisim disa nga këta:

Benito Musolini- diktator

Manuel Noriega- i burgosur ne USA, për pastrimin e parave të drogës

Nikolae Causesku- diktator

Bashar El Assad -diktator

Zine El-Abedine Ben Ali- diktator

Maurice Papon- ish zyrtar i lartë që deportoi me mijëra hebrenj ne Aushvic

Daniel Nortega –narkodiktator

Pak histori….edhe Manuel Noriega ka marrë medaljen e “Legjionit të Nderit”………
http://www.standard.al/2017/03/31/medalja-e-legjionit-te-nderit-edi-rama-manuel-noriega/