Die Auswanderung der Intelligenz auch im Gesundheits Bereich nach Deutschland

Der Gesundheits Bereich, wurde in den letzten Jahren vollkommen zerstört, die Universitäts Ausbildung ebenso.

Jede Art von Gutachten, ärztliche Bestätigungen erhält man für Geld in Albanien, womit der Staat und seine Institutionen sinnlos sind. Arzt Diplome, gab es unter Berisha erneut für sehr wenig Geld, Schulzeugnisse wurden gefälscht, von prominenten Politikern sogar.

Also wandern die Besten aus, vor allem auch nach Deutschland, Italien. Die „Westliche Wertegemeinschaft“ schuf dieses Verbrecher Imperium im Gesundheits Bereich, weil man Tatenlos zuschaute, nach 1999 wie gestohlen wurde, wo das Doris Schröder- Köpp Kinder Hospital, nur Eines der vielen Beispiele ist und war.
Ärzte, welche bereits bei einer einfachen Wundbehandlung in einem Buch nachlesen müssen, sind normal, denn man kauft sich die Diplome. 100 % Betrug, wo Monopol Lizensen an Kriminelle verkauft werden: Dialyse aller Art.*

Die Gesundheits Reform ist gescheitert, die AKU Lebensmittel Kontrolle ist ein Erpressungs Kartell

ein Non-Stop Skandal die gefälschten Berichte, wo hohe Millionen Summen verschwinden, Medizinische Geräte gestohlen werden in Privat Kliniken landen, oder geschenckte Körper Scanner, nach kurzer Zeit nicht funktionieren, weil die ausgebildeten Leute, durch Klientel Gestalten ersetzt werden. Es gibt sogar Sabotage, um die Leute in Privat Kliniken zu überweisen.

Was für eine Betrugs Organisation die KAS ist, zeigt sich hier: “Durch die Seminare der KAS zum Thema „Reform des Gesundheitswesens“ wurden entscheidende Schritte im Gesundheitssektor Albaniens gemacht. “   An der Person Friedbert Pflüger sah man ja, was das für abgerichtete Hofschranzen sind, vollkommen Hirnlos und inkompetend.

Analize14 Mar 2017

Hemoragjia e mjekëve; ofertat për punë në Gjermani zbrazin spitalet

Qindra mjekë të përgjithshëm dhe specialistë po largohen nga Shqipëria drejt Gjermanisë çdo vit, duke sjellë mungesa të theksuara në spitalet shqiptare.

Autor:Dori Daka BIRN Tiranë

Printo

Mjekët  po largohen nga Shqipëria. Një fenomen ky që ka filluar prej kohësh, por që është bërë veçanërisht masiv gjatë dy viteve të fundit. Kryesisht, bëhet fjalë për mjekë të rinj, të sapo diplomuar, apo me pak vite përvojë pune, të cilët pas ofertave joshëse për specializim dhe punësim në Gjermani po largohen, në përmasa të tilla që kanë filluar të krijojnë, aktualisht, probleme personeli në spitale e qendra ambulatore.  Nëse do të vazhdohet me këto ritme e ardhmja do të jetë edhe më problematike.

Sipas presidentit të Urdhërit të mjekut, Fatmir Brahimaj, për përmasat që po merr,  ky fenomen po kthehet në shumë shqetësues.  Duke u nisur nga numri i çertifikatave për sjellje të mirë, që institucioni ua lëshon mjekëve për të plotësuar dosjet e tyre të  dokumentacionit për punësim  jashtë  vendit, rezulton se këtë çertifikatë,  në vitin 2016,  e kanë marrë 145 mjekë , prej të cilëve  114  janë mjekë të përgjithshëm dhe 31 janë mjekë specialistë. Nëse do të shohim vitet e tjera, për vitin 2015 numri i mjekëve është 120 dhe në vitin 2014, 132 mjekë e kanë tërhequr ketë dokument.

Vetë mjekët që ndodhen aktualisht në Gjermani, por edhe ata qe janë në proces aplikimi nuk duan të prononcohen për arsyet e largimit, por ato nuk duket të jenë vetëm ekonomike.

Zoti Brahimaj thotë se institucioni që ai drejton ka hartuar një pyetësor drejtuar mjekëve  për t’u marrë mendimim në lidhje me arsyet e largimit. Nga  përgjigjiet  rezulton se pjesa më e madhe largohen për arsye ekonomike,  më pas vijnë arsyet që kanë të bëjnë me shpresën e gjetjes në Gjermani të një vlerësimi moral dhe profesional më të lartë, shpresa për mundësi më të mira për t’u specializuar më tej dhe përsosur profesionalisht, si dhe bindja se do të ndihen më të qetë dhe më të sigurt duke qenë se në Shqipëri,  Kodi Penal parashikon dënime të shumë  të  rënda  për  veprat penale të mjekimit të pakujdesshëm dhe neglizhencës mjekësore

Ndërsa për rektorin e Universitetit të Mjekësisë ,Arben Gjata, mundësia që ofron Gjermania nuk ka përse të mos shfrytëzohet nga të rinjtë.

Sipas tij, largimi i mjekëve drejt Gjermanisë nuk është vetëm një problem shqiptar. Lehtësimi i njohjes së diplomave të mjekësisë nga autoritetet gjermane ka bërë që vala e largimeve të përfshijë të gjithë Ballkanin perendimor.

Por, ndërkohë , Shqipëria e ndjen më shumë këtë fenomen për shkak të numrit të ulët të mjekëve.

Për rektorin Gjata  në spitalet e mëdha rajonale në Shqipëri ka mungesë si për mjekët e përgjithshëm, ashtu edhe për ata specialistë. Shqipëria , edhe sot, ka një nga numrat më të ulët të mjekëve për 1000  banorë, në Evropë, dhe nëse do të vazhdohet me këto ritme, numri i mjekëve do të ulet ndjeshëm dhe në këtë rast ata që do të përballen me këtë mungesë janë pacientët.  Në krye të 5-6 viteve do të kemi mungesë mjekësh. Edhe sot, në Qendrën Spitalore Universitare ka raste kur nuk paraqiten mjekë në konkurset për vende pune.

Duket se veç arësyeve financiare dhe dëshirës për një specializim më cilësor, problem  është edhe   klima jo miqësore që është krijuar ndaj bluzave të bardha, kryesisht nga media.

Për rektorin Gjata, fenomeni i “demonizimit” të bluzave të bardha,  që është bërë  më i dukshëm pas vitit 2004, fajëson mjekët për shumë mangësira të sistemit shëndetësor. Sipas tij ai  ka shkaktuar një thyerje të besimit mes  publikut dhe mjekut dhe në një rast të tillë, puna e mjekut, përveçse  është e vështirë në vetvete, është vështirësuar edhe më tepër dhe mbi të gjitha nuk të jep kënaqësi.

Pirro Paparisto është mjek dhe pedagog i mjekësisë. Ai ka jetuar dhe punuar për pak kohë jashtë vendit dhe tani prej vitesh është vendosur në Shqipëri,  ku ka ndërtuar karrierën, duke ushqyer ende një ndjenjë idealizmi për t’i shërbyer vendit të tij.

Ai thotë se ka  jetuar jashtë Shqipërisë për shumë vite, por nuk e ka parë si zgjidhje afatgjatë dhe është përpjekur të ndërtojë jetën në vendin e tij, dikur me shumë idealizëm, tani me doza më të ulta. Pirro mendon se pavarësisht vështirësive ka arsye për ta ndërtuar jetën në Shqipëri. Sigurisht që ka edhe arsye për ta lënë vendin, por kjo është një zgjedhje që i  përket gjithësecilit. Ndërkohë edhe shumë kolegë të tij, reth 40%  e ish shokëve të fakultetit, kanë zgjedhur të largohen e ta ndërtojnë jetën dhe karrierën diku gjetkë……
https://www.reporter.al/hemoragjia-e-mjekeve-ofertat-per-pune-ne-gjermani-zbrazin-spitalet/

RAPORTI/ Spitali “Hygeia”, abuzime skandaloze me pacientët e hemodializës

hygeia

Nga Boldnews.al

Boldnews.al nis publikimin e shkeljeve të gjetura në spitalin “Hygeia” nga raporti i (DSHSUKS). Raporti ekskluziv që disponon Boldnews.al për Spitalin “Hygeia” zbulon abuzimin me fondet publike për shërbimin e hemodializës, një proces që mban në jetë të sëmurët me veshka.

Të dhënat janë siguruar nga një raport 4 mujor, me Nr. Protokolli 2153, datë  04.05.2015 të përpiluar nga specialistë të Drejtorisë së Shërbimit Spitalor Universitar dhe Kontrollin Spitalor (DSHSUKS).

Sipas auditimit, “Hygeia” nuk i ka ofruar disa pacientëve shërbimin e plotë të hemodializës, pavarësisht se kjo paketë rimbursohet 100% nga buxheti i shtetit. Kjo ngre dyshime të forta për maksimizimin e fitimit duke abuzuar ndaj pacientëve të sëmurë.

Më konkrretisht, raporti evidenton se në kartelat mjekësore me nr. 0687, 7514, 6767, 2297, 5800, 6751, 2417, 8855, 1742, 9009, 7316, 5644, 8320, 5292, 7553, 4159 nuk u gjendën të përshkruara dhe të kryera ekzaminimet që duhet të kryhen cdo 3 (tre) muaj sipas protokollit të paketës së hemodializës, si HBsAg , HbsAb , Anti hcv, Sidreremia, kapaciteti lidhës i hekurit , Acidi urik, CRP.

Për shkeljet e cilësuara më sipër, specialistët e DSHSUKS kanë sanksionuar Spitalin “Hygeia” me 5 milion lekë (të vjetra) gjobë.

Në disa kartela të tjera me nr. 5800, 8320, 5644, 5292, 4159, pacientët kanë qëndruar më pak se  4 orë për seancat e dializës.  Këto veprime janë në kundërshtim me kontratën e Kontratën S/2014-S/2015 mes Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor (FSDKSH) me spitalin “Hygeia” për financimin e paketës shëndetësore të  dializës. Për këtë, specialistët sanksionojnë “Hygeia” me 1 milion lekë (të vjetra) gjobë.

Një tjetër shkelje e këtij spitali privat është se ka përfituar pagesa nga FSDKSH për pacientë të cilët nuk kanë kryer seancë hemodialize.  Nga kontrolli u konstatua gjithashtu se për periudhën e kontrollit Dhjetor 2014 – Mars-2015 në Spitalin Hygeia Tiranë  nuk u gjendën të kryera ekzaminimet higjeno-sanitare të sallës së hemodializës.

Shkeljet e Spitalit “Hygeia” mund të jenë edhe më të rënda, pasi raporti konfidencial është përpiluar vetëm për një periudhë 4 mujore.

Hemodializa tek “Hygeia”

http://boldnews.al/2017/03/16/spitali-hygeia-abuzime-skandaloze-me-pacientet-e-hemodializes/

Debakel: erneut müssen illegale „Kalk“ Brenn Öfen in den Wäldern von Fushne-Kruje beschlagnahmt werden

Neue Aktion!Wer bezahlt diese Milliarden Schäden, durch Kriminelle und Null Funktion Institutionen. Holz wurde für das Brennen ebenso verwandt, Bäume abgeholzt und jeder schaut zu.

Inkompetenz, Korruption und oft Dummheit des Ministeriums, führten erneut nun nach 2,5 Jahren zu neuen Aktionen, weil die Rauchschwaden der Öfen, von weitem zusehen ist. Warum wurde das nicht früher gestoppt, wie in allen anderen Bereichen ebenso, wo Inspektoren nur Geld erpressen und Alles dulden, oft keine Gesetze kennen, nicht lesen und schreiben können.

Debakel für den „Umwelt Minister“ Lefter Koka – Die illegalen Kalk Öfen und Steinbrüche arbeiten wieder bei Kruje

Operacion blic në Fushë Krujë për mbylljen e furrave të gëlqeres

14:47, 15/03/2017 The Inspectorate of Environment and Woods (ISHMP) carried out a blitz operation today for the closure of 21 lime kilns in the area of Fushë-Kruja.

The Inspectorate operation, backed by police forces, will continue till the full closure of lime kilns in the area.

The first operation ever from ISHMP took place in 2013, when 220 functional kilns were identified in the area.  Following continuous actions, the number decreased to 110 by 2015, while today there are only 21 lime kilns, which will all be closed.

ISHMP chief Ergys Agasi has guaranteed the citizens that any attempt to re-open the illegal activity will face severe punishment.

Lexo edhe:

In Durres, identische Umwelt Verbrechen, wenn man Lehm und Dreck erneut ins Meer kippt, erneut Vangjush Dako

Das unendlich Betrugs Konzept der „Westlichen Wertgemeinschaft“ im Falle der „CEZ“ von Shkelzen Berisha bis zum Auftrags Mörder: Ilir Karçini

Die Regierung versucht die Weltbank Mafia Projekte mit der CEZ und dem TEC Gas Kraft Werk in Vlore zuregeln

Lobbyisten, Wirtschaftsvereine sind heute rein kriminelle Steuer finanzierte Verbrecher Banden, welche jüngst er neut mit dem Mafiosi Edi Rama aktiv wurde und Ilir Meta immer dabei, wie der Hamburger Senat, ein korrupter Sumpf seit Ewigkeiten ist.

Irgendein Geschäft und Kick Back Profit geht immer. Bundesminister: Christian Schmidt und Edmond Panariti.

Genc Ruli, Ridvan Bode, Shkelzen Berisha stecken wie die Tchechischen Politiker genauso tief im Bestechungsfall des CEZ Skandals, wie korrupte EADŚ Vorstände private Profite machen, bei der Auslands Bestechung, wie der Österreichische Fall mit den Eurofightern zeigt.

Bestechungs und Betrugs Experten in Hamuburg: 10.10.2016:Hamburg: Hans Jürgen Müller, Edi Rama

Das Weltbank Bestechungs Modell rund um die CEZ Privatisierung, eines korrupten Tschechischen Ministerpräsidenten

Der Aufenthalt von Ismail Mulleti, ist unbekannt und man verkaufte ein Grundstück in Durres , das ebenso gestohlen war, wie bei der Berisha Mafia üblich. Wahrscheinlich handelt es sich um die sogenannte Phantom Personen, welche Grundstücke verkaufen, der Geldwäsche dienen.

Bildergebnis für Nuel Kalaj

350.000 € gab es für den Verkauf eines Grundstückes in Durres, 200.000 € als Beratungs Gebühr im Falle CEZ, kurz gesagt Erpressungs Gebühr, über Consults wie im System System der KfW, GIZ Entwicklungshilfe.

Identische Verbindungen zu reinen Verbrechern: Ilir Karcini, das Gas Terminal in der Porto Roman, wo Argita Berisha, Shkelzen Berisha, der Partner Damir Fazllic mitmischten und man vor Auftragsmorden nicht zurückschreckte. Aktiv finanziert auch dieses Betrugs Manöver: Die damalige American Bank of Albania, eine reine Betrugs und Geldwäsche Bank, rund um den AAEF, Kriminellen der USAID.

02 Mars 2017 – 07:00 | përditesuar në 13:49


< Një ditë pas zbardhjes së mekanizimit se si biznesmenë pranë Partisë Demokratike i paguanin Shkëlzen Berishës qindra mijëra euro, për një shërbim që mund ta kryenin brenda disa minutave organet shtetërore, zbulohen të tjera lidhje, të dhëna dhe detaje rreth veprimtarisë së djalit të ish-kryeministrit Sali Berisha si sekser. Në skenë del biznesmeni Ilir Karçini, i akuzuar si porositës i vrasjes së biznesmenit gazit, Piro Bare, me anë të killerit Julian Sinanaj.

Nga investigimi i Shqiptarja.com rezulton se pikërisht biznesmeni Ilir Karçini është klienti i Shkëlzen Berishësnë shitblerjen e 50 mijë m2 toka në Fshatin Rinia, Porto Romano, Durrës: Një shërbimi për të cilin Shkëlzeni ka fituar 150.000 euro. Siç duket nga të dhënat, Shkëlzen Berisha, gjatë pushtetit të babait, ishte nyja lidhëse e biznesmenëve për shitblerjen e pronave në Porto Romano.

Lidhjet e Shkëlzenit me Karçinin
Në 11 dhjetor të 2009, Shkëlzen Berisha ka lidhur një kontratë me kompaninë Stellar Real Estate Investmens Albania sh.p.k. Detyra Shkëlzenit ishte që t’i gjente blerës për rreth 50 mijë m2 tokë që kishte në pronësi kompania. Për këtë shërbim Shkëlzeni duhet të fitonte 3 euro për çdo metër katror tokë të shitur.

Nga verifikimet pranë institucioneve, rezulton se, blerësi që ka gjetur Shkëlzeni është biznesmeni i Ilir Karçini. Konkretisht, në vitin 2010, pas kontratës së Shkëlzenit, pronat e kompanisë Real Estate Investmens Albania sh.p.k., i ka blerë kompania PRIMAGAS ALBANIA. Bëhet fjalë katër prona bujqësore në zonën kadastrale 3184 në Porto Romano në Durrës. Referuar të dhënave nga QKR, biznesmeni Ilir Karçini ka 100 për qind të aksioneve në kompaninë PRIMAGAS ALBANIA.

Aktualisht, kompania e Karçinit, në tokën që ka blerë me ndërmjetësimin e Shkëlzenit, ka ndërtuar depozita karburanti. Me autorizimin e Ministrisë së Ekonomisë Tregtisë dhe Energjetikës, me nr. 26, datë 03.05.2010, PRIMAGAS ALBANIA përfundoi investimin për ndërtimin e depozitave bregdetare të gazit të lëngshëm me kapacitet 3600 m3 në zonën e Porto-Romanos, Durrës.

Blerja e tokave
Nga verifikimet rezulton se kompania Stellar Real Estate Investmens Albania sh.p.k., me administratore Entela Shehaj, ua ka blerë 50 mijë m2 tokë katër pjesëtarëve të një familjeje në Durrës në vitin 2008. Në këtë zonë pronat u janë blerë fillimisht me 6-10 euro për m2, ndërsa janë shitur me 18 euro m2. – See more at: http://shqiptarja.com/Aktualitet/2731/-klienti-i-shk-lzenit-p-r-pronat-i-d-nuar-p-r-tentativ–vrasje-405405.html#sthash.JV6OI6XO.dpuf

Shkëlzen Berisha ka refuzuar për herë të tretë që të dëshmojë në komisionin hetimor për çështjen CEZ që ka ngritur shumica. VIDEO

– See more at: http://shqiptarja.com/home.php#sthash.wz8ufWbG.dpuf“>href=“http://shqiptarja.com/home.php#sthash.wz8ufWbG.dpuf“>http://shqiptarja.com/home.php#sthash.wz8ufWbG.dpuf

Betrug durch Argita Berisha, Shkelzen Berisha, Damir Fazlic, Erion Isufi Schwager des Lulzim Basha, aus uralt Betrugs Familie der VEFA. Anwalts Sekretärin die Betrügerin und Gerichts Präsidentin von Durres Johanna Quelesi, die keine Gesetze kennt.

Die „ROTARY“ Geschäftswelt in Tirana der Familie Fatmir Mediu, mit Auftrags Mördern, Gangstern, Betrügern und der Freundschaft mit Theodor Sollaku

Julian Sinanaj, Andon Mëhillaj, Marjon Mitro, Ndriçim Gjokona, Albin Mexhaj, ndërsa Ilir Karçini
Ilir Karcini kommt frei, der Auftrags Morde in Auftrag gab, der nächste Skandal: nur noch Haus Arrest

Aktualitet Nga Adriatik Doçi
02 Mars 2017 – 07:00 | përditesuar në 07:09

Një ditë pas zbardhjes së mekanizimit se si biznesmenë pranë Partisë Demokratike i paguanin Shkëlzen Berishës qindra mijëra euro, për një shërbim që mund ta kryenin brenda disa minutave organet shtetërore, zbulohen të tjera lidhje, të dhëna dhe detaje rreth veprimtarisë së djalit të ish-kryeministrit Sali Berisha si sekser. Në skenë del biznesmeni Ilir Karçini, i akuzuar si porositës i vrasjes së biznesmenit gazit, Piro Bare, me anë të killerit Julian Sinanaj.

Nga investigimi i Shqiptarja.com rezulton se pikërisht biznesmeni Ilir Karçini është klienti i Shkëlzen Berishës në shitblerjen e 50 mijë m2 toka në Fshatin Rinia, Porto Romano, Durrës: Një shërbimi për të cilin Shkëlzeni ka fituar 150.000 euro. Siç duket nga të dhënat, Shkëlzen Berisha, gjatë pushtetit të babait, ishte nyja lidhëse e biznesmenëve për shitblerjen e pronave në Porto Romano.

Lidhjet e Shkëlzenit me Karçinin
Në 11 dhjetor të 2009, Shkëlzen Berisha ka lidhur një kont

Ilir Karcini kommt frei, der Auftrags Morde in Auftrag gab, der nächste Skandal: nur noch Haus Arrest

Dyshohet se porositi vrasje, gjykata liron biznesmenin Karçini

Dyshohet se porositi vrasje, gjykata liron biznesmenin Karçini

Biznesmeni Ilir Karçini është liruar nga Gjykata e Lartë, e cila ndryshoi masën e sigurisë duke e lënë në arrest shtëpie.

Gjykata liroi biznesmenin me argumentin se…

ratë me kompaninë Stellar Real Estate Investmens Albania sh.p.k. Detyra Shkëlzenit ishte që t’i gjente blerës për rreth 50 mijë m2 tokë që kishte në pronësi kompania. Për këtë shërbim Shkëlzeni duhet të fitonte 3 euro për çdo metër katror tokë të shitur.

Nga verifikimet pranë institucioneve, rezulton se, blerësi që ka gjetur Shkëlzeni është biznesmeni i Ilir Karçini. Konkretisht, në vitin 2010, pas kontratës së Shkëlzenit, pronat e kompanisë Real Estate Investmens Albania sh.p.k., i ka blerë kompania PRIMAGAS ALBANIA. Bëhet fjalë katër prona bujqësore në zonën kadastrale 3184 në Porto Romano në Durrës. Referuar të dhënave nga QKR, biznesmeni Ilir Karçini ka 100 për qind të aksioneve në kompaninë PRIMAGAS ALBANIA.

Aktualisht, kompania e Karçinit, në tokën që ka blerë me ndërmjetësimin e Shkëlzenit, ka ndërtuar depozita karburanti. Me autorizimin e Ministrisë së Ekonomisë Tregtisë dhe Energjetikës, me nr. 26, datë 03.05.2010, PRIMAGAS ALBANIA përfundoi investimin për ndërtimin e depozitave bregdetare të gazit të lëngshëm me kapacitet 3600 m3 në zonën e Porto-Romanos, Durrës.

Blerja e tokave
Nga verifikimet rezulton se kompania Stellar Real Estate Investmens Albania sh.p.k., me administratore Entela Shehaj, ua ka blerë 50 mijë m2 tokë katër pjesëtarëve të një familjeje në Durrës në vitin 2008. Në këtë zonë pronat u janë blerë fillimisht me 6-10 euro për m2, ndërsa janë shitur me 18 euro m2.

Nuk dihet se me ndërmjetësimin e kujt kjo kompani ka blerë pronat në fjalë. Po ashtu nuk dihen se kush janë pronarët e vërtetë të kësaj kompanie pasi sipas regjistrimit në QKR, pronar i 100% të aksioneve është Stellar International Property Fund Limited, e cila është një kompani e regjistruar në Gibraltar, parajsë fiskale. Ka dyshime të forta se pronarët e vërtetë janë në Shqipëri, por kompania është regjistruar në parajsë fiskale, për të mbuluar gjurmët.

Rritja e vlerës së pronës, në lojë Sali Berisha
Fuqia e Shkëlzen Berishës për të marrë 350 mijë euro pa bërë asnjë punë, në lidhje me pronat në Porto Romano, duket se buron nga Sali Berisha. Pas gjithë këtij operacioni, duket se fshihet babai i Shkëlzen Berishën, Sali Berisha.

Pas shitblerjes së pronave, me të njëjtit grup personash, me ndërmjetësimi fiktiv të Shkëlzenit, qeveria ‘Berisha’, në nëntor të 2009, ka shpallur zonën e Porto Romanos, park energjik, duke rritur vlerën e tokës. Ky parak prej 500 ha do të përfshinte edhe zonën në Fshatin Rinia, ku do të ndërtoheshin një terminal nafte, termocentrale etj. Vendimi rriti menjëherë vlerën e tokës, tokë e cila u ishte blerë banorëve me 6-10 euro për m2.

Dyshohet se porositi vrasje, gjykata liron biznesmenin Karçini
Dyshohet se porositi vrasje, gjykata liron biznesmenin Karçini