Den Ex-Arbeits Minister Spiro Ksera hat man verhaftet, wegen Unterschlagungen

Einer der vielen Kriminellen, die in Albanien Minister werden und wurden, wobei Spiro Ksera auch noch so dumm war, wie Ilir Meta, Super Gangstern Visas zubesorgen, in diesem Falle sogar für die USA.

Ish-ministri i Punës në qeverinë Berisha, Spiro Ksera

Die neuesten Ideen rund um Erpressung und Korruption durch Edmond Haxhinasto: 95 Millionen € Profit für Chips in Autos

Wenn es keine Justiz gibt, werden die Ideen, wie man Funds und Geld stiehlt immer Absurder. Da werden hohe Geldsummen der EU, auch mit gefährlichen  Palmen Anpflanzungen verpulvert. EU finanziert: In Albanien gedeiht das organisierte Verbrechen – Decoding Albanian Organized Crime

Am 19 . Januar implementierte der Langzeit Gangster der Skrapari Bande: Edmond Haxhinasto, das nächste Korruptions Projekt wo man 95 Millionen € Profit machen will, indem jedes KFW auf Albaniens Strassen einen 48 € teuren Chip einbauen muss (in den Nummernschildern) , damit man den Fahrstil, Standort  überwachen kann und natürlich mit einer Studie der Gewinner Firma: Ein Joint Venture einer bekannten Mafia Familie unter Gentian Sula, mit der Portugischen Firma: Porta Saber (welche nur 20 % Aktien Kapital besitzt) Die Administratorin der Firma, die Albanerin: Fitnete Sulaj, hat von Nichts eine Kompetenz, was auch normal ist. Wie Fotos der Firma zeigen, hat man den Firmen Sitz in einer Strasse, mit Anarchisten Strassen Belag, schlimmer als in einer Albanischen Stadt.

Die Lizenz soll 35 Jahre laufen, nachden Dokumenten des Transport Ministers. Die Skandale des Edmond Haxhinasto sind Legende, so auch rund um Rezart Taci, Frank Wisner und die gefälschte Bank Garantie bei der AlbPetrol Privatisierung.

Erinnert an die Pleite mit der Schweizer Firma SGS, für die TÜV Kontrollen, RapiScan,  was ebenso durch manipulierte Ausschreibung mit kriminellen Joint – Venture vergeben wurde, oder an die diversen Hafen Desaster Firmen.

Eigentlich war die Ablösung von Edmond Haxhinasto, schon vor Monaten geplant, aber wegen der gescheiterten Justiz Reform ist er immer noch im Amte.

Trotz Desaster der Privatisierung, den Betrugs PPP Programmen (Betrug und Bestechungs Promotiona direkt durch das BMZ, und korrupte Deutsche Politiker) auch in Deutschland wie Leipzig, kommt eine erneute Betrugs Variante auf den Tisch, über den Steuer Einzug.

albanian-experts-slam-foreign-company-vat-administration-01-29-2016 News

Albanian Plan to Privatise VAT Payments Queried

28 Jan 2016
Koncesioni më i ri i qeverisë; 95 milionë euro për targat me çip

Sipërmarrësja Fitnete Sulaj, presidente edhe e një shoqate për Sigurinë Rrugore, i kërkon ministrisë së Transporteve koncesionin e targave me çip-një projekt 35 vjeçar që do t’i kushtojë të paktën 48 euro çdo drejtuesi makine, ndërsa ngre pikëpyetje për cënimin e privatësisë.

Autor:Aleksandra Bogdani BIRN Tiranë

Mininistri Edmond Haxhinastro gjatë një aktiviteti të organizuar nga Fitnete Sulaj për sigurinë rrugore me 27 shkurt, 2014 | Foto nga : Ministria e Transporteve

Mininistri Edmond Haxhinastro gjatë një aktiviteti të organizuar nga Fitnete Sulaj për sigurinë rrugore me 27 shkurt, 2014 | Foto nga : Ministria e Transporteve

Sistemi i targave me çip ishte i panjohur në Shqipëri në fillim të vitit 2014, kur ministri i Transporteve, Edmond Haxhinasto e prezantoi si risi të së ardhmes, që do t’u jepte zgjidhje problemeve të pasigurisë në rrugët e vendit. Dy vjet më vonë, ky projekt rikthehet në formën e koncesionit më të ri të qeverisë shqiptare. Nëse miratohet, ai do t’u kushtojnë taksapaguesve më shumë se 95 milionë euro në 35 vjet.

Ideja e 2014-s është përqafuar nga një kompani private e quajtur Porta Saber Albania, e cila i ka kërkuar Ministrisë së Transporteve të drejtën e një koncesioni 35-vjeçar për pajisjen me çip elektronik të çdo makine që qarkullon në rrugët e Shqipërisë. Në shtator 2015, kjo kompani ka dorëzuar në ministrinë e Transporteve edhe studimin e fizibilitetit të koncesionit dhe është në pritje të një vendimi për miratimin e tij.

Studimi i fizibilitetit, të cilin BIRN e disponon parashikon që çdo pronar automjeti do të duhet t’i paguajë koncesionarit 48 euro (me TVSH) për instalimin e çipit elektronik. Mbas tre viteve të para ky çmim indeksohet sipas normës së inflacionit. Kompania Porta Saber Albania premton të investojë 6.259.853 euro në pesë vitet e para të koncesionit dhe parashikon të marrë mbrasht 95.9 milionë euro të ardhura në 35 vitet e operimit të tij. [Kliko për shkarkuar studimin e fizibilitetit]

Porta Saber Albania është një kompani e re, e themeluar më 20 prill 2015 në Qendrën e Regjistrimit të Bizneseve, QKR. Kompania administrohet nga Fitnete Sulaj-sipërmarrëse e hershme në fushën e Sigurimeve dhe presidente e një shoqate të quajtur “Këshilli Kombëtar i Sigurisë Rrugore”.

Kompania zotërohet në 80 për qind të aksioneve nga Gentian Sula, djali i administratores, ndërsa 20 për qind të aksioneve i ka kompania portugeze Porta Saber, e cila zotëron edhe të drejtën e tregtimit të targave elektronike.

Porta Saber Albania është regjistuar me një kapital minimal prej 100 mijë lekësh në QKR, me objekt kryesor “prodhim dhe printim targash, me ose pa mjete elektronike të identifikimit…”.

E njohur si drejtoreshë ekzekutive e kompanisë së sigurimeve Intersig, Fitnete Sulaj e devijoi aktivitetin e saj publik tek çështjet e sigurisë rrugore në vitet e fundit. Në shkurt 2014, ajo organizoi një tryezë për rritjen e sigurisë në rrugë, ku ishte i pranishëm edhe ministri i Transporteve, Edmond Haxhinasto.

E kontaktuar nga BIRN për fazën e këtij projekti, Ministria e Transporteve pranoi se kishte marrë një kërkesë për koncesion nga kompania Porta Saber Albania dhe se kishte ngritur një grup pune, sipas ligjit për koncesionet, me anëtarë dhe përfaqësues nga disa ministri.

Ministria nuk sqaroi mënyrën se si do të vlerësohej kjo kompani, e cila ka përgatitur edhe projektin e fizibilitetit për koncesionin, por deklaroi se kërkesa ishte në fazën e shqyrtimit.

“Kërkesa e kësaj kompanie është në fazën fillestare. Grupi i ngritur për trajtimin e kësaj kërkese ka filluar nga puna dhe sapo të ketë një raport përfundimtar, do ta bëjmë publike,” tha Arbër Hitaj, zëdhënës i ministrisë së Transporteve.

Përveç kostove ekonomike, projekti i targave me çip pritet të shkaktojë debat edhe për shkak të cënimit të privatësisë përmes të dhënave personale që depozitohen në sistem. Studimi i fizibilitetit të Porta Saber Albania është dërguar nga Ministria e Transporteve tek Komisioneri i të Dhënave Personale, por nuk ka marrë ende dritën jeshile nga ky institucion.

E kontaktuar nga BIRN, kompania Porta Saber Albania nuk pranoi të bënte komente mbi kërkesën që i ka drejtuar Ministrisë së Transporteve.

Kostot e koncesionit  

Fitnete Sulaj | Foto nga : Facebook

Fitnete Sulaj | Foto nga : Facebook

Shqipëria numëron 490 899 mijë makina të regjistruara deri në fund të vitit 2014, por vetëm 360 mijë prej tyre mendohet se janë në qarkullim. Në anën tjetër, çdo vit hyjnë mesatarisht në qarkullim rreth 40 mijë makina të reja.

Studimi i fizibilitetit të kompanisë Porta Saber Albania ka llogaritur çdonjërën prej këtyre makinave në bilancin e saj të të ardhurave dhe shpenzimeve për 35 vitet e kërkuara të koncesionit.

Çipi elektrononik IVIS mundëson regjistrimin automatik të çdo makine që është duke qarkulluar në rrugë, në çdo moment të ditës dhe të natës. Sistemi parashikohet gjithashtu të gjenerojë alarme të veçanta për makinat që nuk i janë nënshtruar kontrollit teknik, makinat e vjedhura apo ato që nuk kanë paguar taksat vjetore.

Sipas studimit, sistemi inteligjent i identifikimit të makinave realizon gjithashtu matjen non-stop të shpejtësisë dhe matjen e shpejtësisë mesatare të automjeteve, mundëson mbledhjen e të dhënave për trafikun e makinave dhe realizojnë gjurmimin e tyre.

Porta Saber Albania parashikon që brenda tre vitesh të pajisë me çip elektronik targat ekzistuese, të cilat llogariten të jenë 360 mijë në total. Pas tre viteve të para, kompania parashikon të instalojë çdo vit 40 mijë çipe për makinat që hyjnë rishtaz në qarkullim.

Sipas studimit, çdo çip i instaluar i kushton 7 euro kompanisë dhe 48 euro qytetarit. Diferenca e madhe në çmim justifikohet me kostot shtesë për blerjen e 200 lexuesve të të dhënave që do të instalohen në rrugët e Shqipërisë, ngritjen e një qendre të kontrollit me vlerë 120 mijë euro dhe blerjen e makinave apo pagesat për stafin që do të realizojë projektin.

Në total, Porta Saber Albania parashikon të investojë rreth 6.2 milionë euro në pesë vitet e para dhe të marrë mbrasht si të ardhura mbi 95 milionë euro përgjatë 35 viteve të parashikuara.

Nëse miratohet, kostot e këtij koncesioni rëndojnë direkt mbi xhepin e pronarëve të automjeteve në Shqipëri, të cilët do të duhet të paguajnë edhe 48 euro më tepër. Buxheti i shtetit është gjithashtu i humbur nga këto të ardhura, pasi parashikohet të përfitojë vetëm tarifën koncesionare prej 2 për qind të të ardhurave të kompanisë.

Porta Saber Albania shkruan në studimin e saj se për 5 vite, do të derdhë në buxhetin e shtetit 448 mijë euro, pa llogaritur tatim-fitimin, taksat apo sigurimet shoqërore për të punësuarit e saj.

Të dhënat persona

Faksimile e Opinionit të Komisionerit të Drejtës së Informmimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, Besnik Dervishi, mbi koncesionin e pakërkuar të Porta Saber

Faksimile e Opinionit të Komisionerit të Drejtës së Informmimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, Besnik Dervishi, mbi koncesionin e pakërkuar të Porta Saber

Teknologjia e gjurmimit elektronik të makinave ka joshur në të shkuarën autoritete të vendeve perëndimore si ato britanike apo amerikane, por projektet janë kundërshtuar gjerësisht për shkak se ato u mundësonin qeverive përgjimin e çdo lëvizjeje të shtetasve të tyre.

I vetmi model të cilit mund t’i referohet qeveria shqiptare është ai i Azerbajxhanit-një vend autokratik që ka aplikuar deri më tani dhënien me koncesion të targave me çip.

Shqetësimi mbi të dhënat personale ka mbërritur në Ministrinë e Transporteve edhe nga komisioneri për të drejtën e informimit dhe të dhënat personale, Besnik Dervishi, pasi ka shqyrtuar projektin e kompanisë Porta Saber Albania për koncesionin e targave me çip.

Përmes një shkrese të datës 19 janar 2015, Dervishi i ka cilësuar parashikimet e kompanisë të pamjaftueshme për mbrojtjen e të dhënave personale si dhe ka përcaktuar një listë të gjatë detyrimesh, që kompania duhet t’i përmbushë, në mënyrë që projekti të jetë i përputhshëm me ligjin. [Kliko këtu për të shkarkuar shkresën nga Besnik Dervishi]

Sipas Komisionerit, “kontrolluesi (kompania) duhet të sigurojë implementimin e masave për sigurinë e informacionit si dhe duhet të caktojë një person apo një grup personash, përgjegjës për shqyrtimin e masave teknike dhe organizative për të siguruar mbrojtjen e të dhënave personale”.

Komisioneri kërkon gjithashtu që të përcaktohet qartësisht koha e ruajtjes së informacioneve apo ndarja me të dhënave personale me palët e treta, si dhe projekti final me reflektimet përkatëse të kalojë sërish për miratim nga kjo zyrë.

Në studimin e fizibilitetit të kompanisë Porta Saber Albania, çështja e të dhënave personale dhe cënimi i privatësisë zë një vend fare të vogël në parashikimet voluminoze për koncesionin. Megjithatë, kompania shpreson që pasi të shesë çipin, të marrë edhe pëlqimin e pronarëve të automjeteve për përpunimin e të dhënave të tyre.

“Shoqëria ka parashikuar që në momentin e aplikimit për vendosjen e çipit, do të hartojë një deklaratë për marrjen e pëlqimit nga subjektet…ku ai pranon që të dhënat e tij të përpunohen”, thuhet në studimin e kompanisë.

Një parashikim i tillë ka pak gjasë të bëhet realitet.

Aleksandra Bogdani
RRETH AUTORIT

Aleksandra Bogdani

Aleksandra Bogdani është gazetare e BIRN Albania. Bogdani ka një ekperiencë të gjatë në mediat shqiptare dhe më parë ka punuar zëvendës kryeredaktore e gazetës së përditshme MAPO dhe Shekulli; Bogdani është gjithashtu pjesëmarrëse në vitin 2012 në Bursën Ballkanike për Ekselencë në Gazetari, të organizuar nga BIRN.

Koncesioni më i ri i qeverisë; 95 milionë euro për targat me çip

Studimi i Fizibilitetit

In alter Tradition: Hirnlos, Inkompetend, Camorra identische Abzocker des Betruges: die EU Justiz Mission EURALIUS, geleitet von der IRZ-Stiftung

Ohne Strategie und Konzept!

Was erfahrende Journalisten immer schnell heraus finden nur in Deutschland nie veröffentlicht wird, sind die „Camorra“ identischen Deutschen Stiftungen, wie die IRZ-Stiftung, welche durch Betrug und ohne Ausschreibung auch die Millionen für die EU Justiz Mission EURALIUS IV erhielt, wo die Betrugs Ermittlungs Behörde der EU „OLAF“ ermittelt. Identisch verschwinden hohe Geldsummen im Sumpf im Kosovo, im Balkan, Afghanistan, durch EU Politik Gruppen, die das „Nghradeta“ und „Camorra“ System 1 : 1 umsetzen. Was will man von der menschlichen Müll Halde der korrupten EU Botschafterin auch halten, welche durch Klientel Politik einer kriminellen Nazi Partei aus Kroatien den Posten bekam. Eine Dreistigkeit ohne Ende, war schon erneut der Justiz Minister Nasic Naco, tief aus der Albaner Mafia kommend.

Reise Spesen, angebliche Konferenzen sind ein Deutsches Betrugs System. Geschenke und Privatreisen  Interne Revisionen haben in verschiedenen Bundesbehörden Unregelmäßigkeiten ­festgestellt. Staatsanwaltschaft ermittelt

Von Marvin Oppong

Alle Jahre wieder: Die EU, OSCE Show im Kampf gegen die Korruption und Nichts passiert, seit 15 Jahren

Gangster Ehepaar: Elona Caushi, Gjin Gjoni
Gangster Ehepaar: Elona Caushi, Gjin Gjoni

Die Internationalen Todengräber der Albanischen Justiz, für Bestechungs Geschäfte und Privatisierung

Albanien muss für EU-Kandidatenstatus Justiz reformieren

Analyse
Albanien muss für EU-Kandidatenstatus Justiz reformieren AnalyseAdelheid Wölfl27. Jänner 2016, 14:10
Das Land kämpft mit einem korrupten Justizapparat und einem System, in dem Parteien von Oligarchen gesteuert werden Eine Cartier-Uhr sei noch lange kein Luxus. Glaubt er. In Albanien, wo das Durchschnittseinkommen bei 360 Euro liegt, kann sich eigentlich niemand eine Cartier-Uhr leisten, außer der reiche Onkel aus Österreich schenkt sie ihm. Doch die Welt ist für manche eben gleicher. Insbesondere für hochrangige Richter und Staatsanwälte in Südosteuropa. Der Chef des Berufungsgerichts von Tirana,
Rainer Deville - Alaudin Malaj
Rainer Deville – Alaudin Malaj

Alaudin Malaj, fährt nach 22 Dienstjahren einen Mercedes S 350 – sein Vermögen wird auf 1,7 Millionen Euro geschätzt, berichtet „Balkan Insight“. Dem albanischen Inspektorat für Vermögenserklärungen und Interessenkonflikte zufolge hat Herr Malaj den Großteil dieses Geldes auf illegalem Weg angehäuft. Er bediene sich dabei Firmen, die von Familienangehörigen geführt werden und in denen das Schmiergeld gewaschen wird. foto: ap/pustina Albaner machen ihrem Unmut Luft. Bestechung und Bestechlichkeit gehören zum Alltag. Alle Albaner wissen, dass Bestechung und Bestechlichkeit zum Alltag gehören. In die Gerichte haben sie realistischerweise wenig Vertrauen. Deshalb ist eine Justizreform schon ewig ein Thema, zählt aber sicherlich zu den schwierigsten Dingen, die man in dem kleinen Adria-Staat durchführen sollte. Kriterium für EU-Annäherung Die Justizreform gilt nun auch als das entscheidende Kriterium für das Erlangen des EU-Kandidatenstatus. Auch die EU – die dringend positive Ergebnisse in den Anwärterstaaten braucht – hat großes Interesse daran, dass bis Sommer die neuen Gesetze ausgearbeitet sind. Allerdings ist es mehr als wahrscheinlich, dass eine Änderung der Justizpraxis ausbleiben wird, wenn man nur versucht, die Reform schnell über die Bühne zu bringen. Der Kern des Vorhabens ist die Änderung von fünf Verfassungsartikeln, um die Struktur der Justiz umzukrempeln. Ein Hoher Justizrat soll den politischen Einfluss der Richter beschränken, indem sie überwacht werden. Auch die Höchstgerichte und das Verfassungsgericht bekommen neue Befugnisse. Der Generalstaatsanwalt soll sich mehr auf Korruptionsbekämpfung konzentrieren. Auch die Rolle des Staatspräsidenten bei der Ernennung soll geändert werden. Nun wehrt sich die Richtervereinigung gegen das geplante Monitoring. Und die Venedig-Kommission kritisiert, dass die neuen Institutionen nicht automatisch die existierenden Institutionen ablösen und viel kosten werden.

Fehlende Strategie
Das Hauptproblem ist aber laut Insidern ein ganz anderes: Bislang fehlt jegliche Strategie für die Umsetzung der Reform, und es fehlen Geld und Personal, um all das zu schaffen. Die Leute müssen zudem geschult werden und Büros bekommen. Man scheint an einem Skelett zu bauen und die Muskeln zu vergessen. Die Verfassungsänderungen ziehen zudem weitreichende Folgen nach sich. Insgesamt müssen 70 weitere Gesetze geändert werden. „Davon sehe ich überhaupt nichts“, sagt ein Experte, der nicht namentlich genannt werden möchte. – ……………………
Die angeblichen Experten brauchen ca. 4 Jahre, bis sie etwas vom System verstanden haben, weil man immer mit korrupten Justiz Gangstern als Partner anfängt. Dann kommen im EU Mafiosi Modell, aber die nächsten inkompetenden Gestalten zu Zuge, so das es ein Unendlichkeits Modell des Nichts wurde. NIcht lernfähig, wie der NATO und Berliner Murks.
Unglaublich, diese korrupten Richter Gestalten ohne jede Kompetenz, welche auch die Richter Kontrolle beherrschen:
Gjin und Eloni Gjoni: Ein Ehepart des Verbrechens ohne Ende, was bei dem Flugplatz Duty Free Shop anfängi, wo man die Vertrräge nicht einhalten willte.
Gjin und Eloni Gjoni: Ein Ehepart des Verbrechens ohne Ende, was bei dem Flugplatz Duty Free Shop anfängi, wo man die Vertrräge nicht einhalten willte.

Rückblick, was für Nullen mit gut dotierten Verträgen durch unnütze Politische Stiftungen ins Ausland entsandt werden.

Die albanische Erneuerung ist gescheitert – unter aktiver Mithilfe des Westens

Von Norbert Mappes-Niediek aus 1996
…………

Manche Analytiker gehen so weit, die suggestiven Parteinamen “demokratisch” und “sozialistisch” für willkürliche Etiketten zu halten. Tatsächlich, bemerkt Carla Still, die seit 1992 die deutsche Friedrich-Ebert-Stiftung in Tirana vertritt, wird über die beiden Begriffe gar nicht nachgedacht – sie tun einfach als sinnentleerte Handelsmarken ihren Dienst.

…………..
[19] Die Zeit

Skrupelloser Wahnsinn, der EU und IRZ-Stiftung Verantwortlichen.

100 Justiz Konferenzen – 7 Auslands Justiz Mission in Albanien in der “Systemkriminalität” und der “Systemkorruption” der inkompetenden EU und US Politik Zirkel

Zu blöde für Alles, kurz gesagt!

Amis zu doof Irakis auszubilden ?

Iraks stellvertretender Ministerpräsident Saleh al-Mutlaq zeigt sich überrascht, wie das irakische Militär von Ausbildern aus den Vereinigten Staaten vorbereitet wurde gegen die militante Gruppierung „Islamischer Staat“ in der Stadt Ramadi zu kämpfen.

Artikel lesen

Im Mafia Construkt der PDUI, muss Afrim Bakaj nun als Chef der Lebensmittel „AKU“ zurücktreten.

Verbrecher in der Administration haben viele Namen. Nepotismus und Klientel Politik ist Tradition, wo die Dümmsten plötzlich Direktoren und Minister werden, was vor über 20 Jahren schon dokumentiert wurde.

Die Roulette Spiele der Albaner Mafia, verbessert keine Behörde, wobei die PDUI und DP die übelsten Idioten an die Spitze setzten, und jede Behörde bis jetzt ruinierten. Ausser Sprüche, Absicht Erklärungen kam noch nie etwas von diesen Parteien. Die anderen Parteien sind kaum besser, wobei die SP die etwas besser Auswahl ist, bei der Kompetenz. Die Besten sind aber schon ausgewandert, wobei u.a. die GTZ, über die Gitech Consult, für 2,5 Millionen € – 8 Kommunale Beamte vor über 10 Jahren ausbilden liess, wo niemand weiß, wo diese Leute sind.

Die Lebensmittel Kontrolle AKU, war von Beginn an, mit Genc Juka, eine Institution, welche an die dümmsten Mafiosi verkauft wurde, wo Spuren direkt nach Deutschland, München führen. Deshalb funktionieren die Albanischen Institutionen nie, ohne jede Perspektive, wenn Ziegenhirten der Dummheit Bürgermeister und Direktoren werden. Daran werden die Test auf Allgemeinbildung und Qualifikation nichts ändern. Peinlich wenn man sich Diplome bei „Vitrina“ kaufte.

PDUI Mitglied im Mafia Construkt von Durres ist Afrim Bakaj, US finanziert vom Gambino Mafia Clans aus Brooklyn, wo das FBI schon in 2003 warnte.

Bekannte korrupte US Politiker, treffen sich mit der Albaner rund um die PDUI Gruppe

Der US Botschafter fordert sogar die Verhaftung von Ministern, ebenso von Direktoren, Richtern und Abgeordnete, womit Alles gesagt ist.

Hintermänner der PDUI Mafia: ein übles US Politik Verbrecher Volk, genauso korrupt wie der US Senator Eliot Engel.

Vor allem kommen die vollkommen korrupten US Politiker: Gus Bilirakis und Gregory Meeks nach Albanien und Tirana. Genauso schlimm, wie der Gangster Frank Wisner, der sogar Balkan US Sonder Botschafter war und sein Vater Höchster CIA Direktor.

Kriminelle Verblödung hat Namen auch bei den Hintermännern!

kong

Die US Politik Gangster Truppe auf Tour in Albanien! bei der PDUI Mafia.

Jetzt tritt der Chef der Dumm Gangster Banden zurück: Afrim Bakaj, typischer Vertreter der Klientel Politik der Edi Rama – Ilir Meta Regierung erneut. Falsche Vermögens Erklärungen, verschleierte Vermögen, wie es alle diese Dumm Gangster, inklusive Minister, Richter machen.

http://www.panorama.com.al/wp-content/uploads/2015/04/lista1-473x582.jpg

Liste der Mafia Familien, welche Posten erhielten, illegale Villen und Grundstücke besetzt halten, wie Afrim Bakaj

 

 

Afrim Bakaj jep dorëheqjen, drejtimin e AKU-së e merr PDIU

Postuar: 28/01/2016 – 15:07

Afrim Bakaj lë detyrën e kreut të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, duke u bërë “kurbani” i radhës i marrëveshjeve politike për zgjerimin e koalicionit mazhoritar qeverisës. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit tani do të jetë “territor” i Partisë për Drejtësi, Integrim dhe Unitet. Krahas këtij institucioni të rëndësishëm, PDIU do të marrë edhe drejtimin e dy institucioneve të tjera: Agjencia Kombëtare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore (ish-Qendra Kombëtare e Kontrollit të Barnave) dhe Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial.

Që prej dy ditësh tashmë, Bakaj ka dorëzuar dorëheqjen e tij, dhe pranë Partisë Socialiste në Durrës, mësohet se ajo ka ardhur për shkak të ndryshimit të konfiguracionit brenda koalicionit qeverisës. Afrim Bakaj vjen nga Durrësi dhe u emërua në krye të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit si një mënyrë për të njohur fitoren që arriti Partia Socialiste në këtë qytet.

N.H.

Diplome der aufgelösten Mafia Universität „Vitrina“ wurden anerkannt, wo sich die Dümmsten Diplome bei der Frroku Mafia kauften.

/portali DurresLajm/

http://serbianna.com/analysis/wp-content/uploads/2010/08/tahiri.jpg

Jo Biden, Langzeit bekannter des Verbrechers aus Vlore: Dashemir Tahiri

Die PDUI Mafia, alle einschlägig als Betrüger, Drogen Bosse und vollkommen korrupt bekannt. Wo man Direktoren Posten erhielt, sind alle Gesetze und Kompetenz ausser Kraft.

„ethnic cleansing“ in Süd Albanien, ein altes Problem des Betruges der Tirana und Politik Mafia

Alles geht weiter auch unter Edi Rama, wo nur Luft Phantom Nummern für die Internationalen produziert werden. Ein Abriss erfolgt nicht, beschlagnahmte Projekte, werden trotzdem weiter verkauft. Himari ist besonders berüchtigt, seit 15 Jahren. Koco Kokedhima, als Partner des Edi Rama, produziert als uralt Mafiosi natürlich seine eigenen Gesetze.

Heute wurden 2 Polizisten in Dhermi zusammen geschlagen, denn seitdem die Deutschen dort Wasser Leitungen finanzieren, wie auch schon in Golem, Kavaje, Durres, Sarande, wird Alles in Verbrecher Zentren umgewandelt. Dhermi war ein besonders nettes friedliches Dorf, wie eine Griechische Insel Gemeinde. 5 Personen wurden verhaftet.

Eine unglaubliche Idiotie, aber Standard in Albanien: Man lernt nie was Tourismus ist, sondern stiehlt Grundstücke, versucht diese Geldwäsche Projekte zu verkaufen und oft direkt am Meer und die Abwasser Versorgung ist Albanischer Standard. Die Bade Strände

fotoja

Der Bau des Koço Kokëdhima bei Himari, alle Gesetze sind ignoriert bei den Mindest Abständen.

Der Skandal Bau des Koço Kokëdhima in Himari – Qeparo direkt am Meer

Gegen Verfassung und Gesetze: Edi Rama vermietet die Küste an Minister, Botschafter, Abgeordnete und Klientel

Eines der grossen Probleme, nachdem die korrupte OSCE mit Wolfgang Grossruck, Wolfgang Wohlfahrt Millionen € für die Registrierung der Grundstücke in Süd Albanien ausgab, es den Weltbank Coastal Managment Plan gab, mit 38 Millionen $. Alles Betrugs Projekte, wo nur Millionen an die Albaner Mafia erneut übergeben wurden, die spurlos verschwanden, wie Zeitgleich 140 Millionen durch korrupte EU und Österreichische Minister, rund um Umwelt Schutz.  Jüngste Show Nummern.

Show Kampf: Die Bau Polizei Direktion will 300 illegale Bauen südlich Durres abreissen.

Der Justiz Minister: Ylli Manjani entlässt 14 Mitarbeiter der Skhoder Grundstücks Agentur

y, January 28, 2016

Omonia accuses The Albanian government that is organizing ethnic cleansing in Himara, through the destruction of buildings that belong Hellen community

HRUP: The action of Albanian Inspectorate in Himare against Greek citizens properties, is selective, and performed by Kokëdhima „Klan“

Tow month ago SManalysis, has analyzed the raise of tensions between people of The Himara Region and the Albanian Government, particularly after demolition of the Agio Athanassios Church in Dhermi, and a series of initiatives of the Albanian Parliament, to changes the Laws, factorizing the Albanian Oligarchs, to take lands and properties by 1 euro, from Himara Region.

HRUP through a press release calls the illegal actions of government selective action IKMT take a few days ago in Himare.

These actions „have only one goal: to harm repeatedly and adjusting economic activity and demographics of the Hellenic community in Himare“ declared in a joint statement of HRUP and Omonia branch Himare

„On 01/25/2016 phalanxes IKMT’s illegal actions destroyed three objects which exercised their economic activity over 30 years, on the grounds that an investment will be made for reforming the center of Himare.

But all this destruction, like background, demolitions that belong Greeks of Himara Region and exchange of population with Albanian inhabitants, considering that this is an action for ethnic cleansing in Himara by the Albanian government.

Tow month ago SManalysis, has analyzed the raise of tensions between people of The Himara Region and the Albanian Government, particularly after demolition of the Agio Athanassios Church in Dhermi, and a series of initiatives of the Albanian Parliament, to changes the Laws, factorizing the Albanian Oligarchs, to take lands and properties by 1 euro, from Himara Region.

Reports of „ethnic cleansing“ in Himara Region, are made by The Himara Community, which said the fact that leaders of the Albanian politics, have created favorable conditions, through changes in the Constitution, that the lands of Community, to be administered by the Albanian State, and after, to be distributed for the oligarchs, in the name of tourism development of the country.

The whole process of „ethnic cleansing“ is a formalized  after the decision of the Albanian Parliament, to organize the Territorial Division, which unites the Himara region inhabited by oldest Greek Christians, with another area, Albanian Myslyms.

RELATED:

http://smarkos.blogspot.al/2015/12/danger-for-ethnic-cleansing-in-himara_54.html

http://www.analystsforchange.org/2014/01/raising-of-hellinophobia-in-albania.html?m=1

http://expresstime.gr/alvani-plastografies-arpazoun-tis-periousies-ton-ellinon-sti-v-ipiro-schedio-ethnokatharsis

Show Kampf: Die Bau Polizei Direktion will 300 illegale Bauen südlich Durres abreissen.

Wo einmal die schönsten Pinien Wälder an der Küste standen, welche bis heute auch bei Lezhe mit unsinnigen Strassen, illegalen Bauten zerstört wurden, als Geldwäsche Zentralen der Albaneer Mafia. Heute von Abwassern überschwemmt, vor wenigen Jahren kam es zu regelmässigen Morden rund um Betrugs Immobilien Geschäfte, vor allem der Kosovo Mafia, der US-Albanischen Mafia wie dem Bel Conti.

Baupolizei in Albanien ist ein reines Erpressungs Kartell, wo die Posten an dumme Kriminelle verkauft wurden.

Über 8.000 Tode, nur um Grundstücks Schiessereien, welche Wild West Kultur ist, vollkommen dummer und korrupter Politiker, oder was sich so nennt, von der als kriminelles Enterprise auftretenden „Westliche Wertegemeinschaft“, wo Glaubwürdigkeit auch auf Grund System falscher Beratung rund um die Privatisierungen, PPP Betrugs Progrmmen, ganze Volks Wirtschaften zerstörten.

“Kultur der Straflosigkeit” in Albanien
Albanien Korruptionsschild

[8] Die Bürger Albaniens haben genug von der Korruption

Die letzte Abriss Aktion in dem Gebiet war erst in 2014, wo fast Nichts geschah.

Letzte Verhaftungen: Mit vollen Wissen der Bau Polizei geschah das: Der INUK Bau Inspektor Fiqiri Dema, und Enver Shala, wurden am 24.5. 2015 verhaftet. Eine Funktion der Baupolizei kann man abhacken in Albanien, wenn nicht einma die Richter Gesetze kennen.

Man will nun 300 Objekte abreisen, nur auf der Achse: Süd Durres, Kavaje, Richtung Vlore. Die Geschichte zeigt, das es diese Abriss Aktionen seit 16 Jahren gibt, was der Geld Erpressung dient, und Nichts geschieht, wie in 2007 die grossen Abriss Aktion der Berisha Regierung ebenso an der Küste, wo nur max. ein Dach leicht eingedrückt wurde und zur Show stand ein Bulldozer da.

Fels von Kavaje Mafia
Der wildeste Bau am Fels von Kavaje, vollkommen illegal und die kompletten ehemaligen Pinien Wälder wurden vernichtet. Abwässer Entsorgung ins Meer, Tourismus Made by Albanien

Langzeit Gangster Familie des Salih Berisha, der Tropoje Mafia: Fatos Gjuzi erneut verhaftet als Grundstücks Chef von Kavaje

Der Durres Phantom Richter Shpëtime Pitaku, gibt einen Freispruch für den Ex-Bürgermeister von Rrashbulli: Hysen Gashi

Die „Frangaj“ Mafia baut illegal in Golem, Edi Rama im Null Funktion Bereich und Luxus Autos der Albaner Mafia

Aksion në aksin Durrës-Vlorë, do të prishen 300 objekte

Postuar: 27/01/2016 – 10:02

Mbi 300 objekte do të prishen nga Inspektorati Kombëtar për Mbrojtjen e Territorit përgjatë aksit rrugor Durrës-Vlorë.

Operacioni për prishjen e këtyre objekte të madhësive dhe funksioneve të ndryshme, pritet të zgjasë disa ditë.

IKMT-ja thotë se shembja e këtyre objekteve bëhet për shkak të rrezikshmërisë së lartë që ato paraqesin për qarkullimin rrugor.

/portali DurresLajm/

http://durreslajm.com/aktualitet/aksion-n%C3%AB-aksin-durr%C3%ABs-vlor%C3%AB-do-t%C3%AB-prishen-300-objekte

Gjergj Bojaxhiu über Richter, die jedes Gesetz ignorieren als Partner der Vlore Bau Mafia: Der Fall der Isufi – Lulzim Basha

Banorët e sektorit “Iliria” në plazhin e Durrësit, kanë protestuar gjatë ditës së sotme si rezult

/portali DurresLajm/

Video:

17 Festnahmen, im uralten Prostitution Ring in Mailand, aufgebaut von der Familie „Hasanbeliu“ Hotel Florida“ von Durres

Aufgebaut von den Georg Soros Ringen rund um die Familie „Hasanbeliu“ – „Maks“ und „Ben“ Hasanbeliu vor über 20 Jahren, mit der US – Albanischen Mafia aus Brooklyn, dem Gambnio, Genovese, Luchese Clan. 5 Festnahmen, in Albanien, in Fiere, Durres, Tirana, was auch auf eine gute Funktion der Polizei hinweist.

Albanian Mafia Wedding

International prostitution gang busted, 17 arrested
26/01/2016 12:50
International prostitution gang busted, 17 arrested

The General Vice Chief of Police, Ardian Cipa, announced the arrest of 17 people, members of a criminal organization.

Cipa said that the Albanian citizens were arrested after investigations carried out in four different states.

The second person in charge of the police underlined that the arrest were done by request of the Italian Police.

“They are part of a criminal group that exploited women from Eastern Europ in Milan, Italy”, Cipa specified.


http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=16133#.VqeMd16LelM

Tuesday, January 26, 2016

Lives for Sale: Bulgaria’s Booming Black Market in Babies for Greeks Juliana Koleva&Kostas Kallergis

Albanian women trafficked in EU: abused, rejected, abandoned

euobserver.com
  • Tens of thousands of women are believed to be trafficked into Western Europe from the Balkans (Photo: Kat Northern Lights Man)

Abused by gangsters, disowned by their families, and let down by the state, Albanian women who were trafficked as sex slaves face an uphill battle to build new lives.
The area around the Place de I’Yser in Brussels is the Albanian sex workers‘ patch. Their territory is just a couple of kilometres from the city’s central square, the Grand Place, where thousands of tourists flock every day, and from the EU institutions.

  • The US accuses Albanian authorities of failing to tackle sex-trafficking (Photo: asp.gov.al)

After a coffee at a corner cafe around midday, the women wait for clients on the streets. Ten minutes of sex costs no more than €50.
Voluptuous, with long curly hair and big black eyes, 31-year old Eva speaks without embarrassment about the clients she goes with, how much she charges, sexual positions and even the fights among the women who share the street.
„I first came here with my fiance 14 years ago,“ recalls Eva (a pseudonym, like the names of all current or former sex workers in this story). The man she had fallen for told her she needed to make a „sacrifice for the sake of our love“ – to have sex with other men to earn some money for them as a couple.
Without realising, at first, what was happening, Eva had become a victim of sex trafficking – or, as it is more formally known, trafficking in women for sexual exploitation.
There may be as many as 140,000 sex-trafficking victims in Europe and around a third come from the Balkans, according to a UN report from 2010.
Thousands of women and girls have been trafficked from Albania alone to western Europe as sex slaves in the last two decades. Well-organised criminal gangs control the trafficking, sometimes with the complicity of the victims‘ own family members, and launder profits by buying property back in Albania, police and experts say.
Efforts to crack down on the gangs face serious obstacles. Complex international investigations are required and it is widely accepted that criminals can buy influence in the justice system of Albania, one of Europe’s poorest countries.
„Corruption and high rates of turnover within the police force inhibit law enforcement action to address trafficking. Official complicity in trafficking crimes remains a significant concern,“ says the section on Albania in the US State Department’s 2015 Trafficking in Persons Report.
It also notes that when the report was published, in July, “a sitting member of [the Albanian] parliament had prior convictions for trafficking-related crimes”.
Meanwhile, many victims who escape from the gangs end up back in the sex trade after being shunned by their own families and communities and after receiving only modest help from the Albanian state to build a new life.

https://euobserver.com/investigations/131964

Abused by their families

A previously unpublished Albanian police report from 2007, obtained by the Balkan Investigative Reporting Network, BIRN, says at least 5,162 women and girls were trafficked to be exploited as sex workers between 1992 and 2005.
Some 22% were minors when they were trafficked, 7% of all victims were kidnapped, raped, or had their families threatened, 4% were sold into forced prostitution by their own families.
Since the period covered by the report, around 1,000 more trafficking victims have been identified, according to annual crime reports issued by the Albanian state prosecutor.
Sobering as they are, the statistics tell only a small fraction of a bigger story. The true number of victims is likely to be much higher, as the official figures only include women known to authorities.
The numbers, in any case, hardly convey what each individual woman has suffered.
Interviews with trafficked women reveal that, in some cases, they were subjected to violence and sexual abuse by members of their own families.
„One night my dad drank a lot and sometime after two o’clock I found myself naked and he was over me,“ recalls Vera, a 27-year old woman at the Different & Equal charity centre in Tirana, which offers help to trafficking victims.
„I felt totally numb … and left home with the first man who promised to marry me and who, the moment we arrived on the outskirts of Tirana, forced me to have sex with other men for money,“ she says.
She adds, between sobs, that her father raped her so often that she does not remember how many times he did it.
Vera’s mother took her own life in 2009. Police believe she committed suicide after discovering her husband was sexually abusing their daughter.
Maria, from the Malesia e Madhe region in northern Albania, was only 16 when her father married her to an older man. Her new husband forced her into prostitution in Greece.
„Every night, it was like I was being raped,“ she recalls in another centre for trafficking victims, in the city of Elbasan. „When I told my mum, she would scream that I couldn’t go back home, telling me that I had walked out of that door for good.“
Elsa, from the northern town of Kukes, became a target of her father’s rage after her mother died when she was six.
„When he would return home, he would beat me with a water hose just because I existed,“ she says in a low voice, as if still gripped by fear.
After being raped by her brother at the age of 13, she ran away and was forced to work as a prostitute, first in Tirana and later in Kosovo.
„No one understands the pain of passing through the hands of many people, of going through these things in your family, of losing your innocence without knowing why,“ she says at a centre for trafficking victims in the town of Vlora.
„No one taught me what love is, what right and wrong are. I’ve been stigmatised since I was a child and as far as everyone’s concerned I’ll always be a whore.“

Low conviction rates

In their 2007 report, Albanian police identified more than 2,000 people suspected of trafficking over the past decade and a half. But only 23% of them were in prison, in Albania, or abroad, for trafficking or other crimes.
Tougher sentences for human trafficking of between 10 and 15 years in jail were introduced in Albania in 2013 but the number of convictions has been small. Albania convicted nine people of trafficking in 2014 and three people the previous year, according to the US State Department.
Some convicted traffickers manage to avoid jail by pursuing appeals.
Hysni Sokolaj, a 43-year old man from the town of Tropoje, was found guilty in absentia in 2011 of human trafficking and prostitution. He was sentenced to 20 years in prison. His conviction was upheld by a higher court, but later overturned by the Supreme Court.
Sokolaj was accused of deceiving an 18-year old woman with false promises of love and marriage, and then of trafficking her and forcing her into prostitution in Belgium and in the UK, according to a copy of his case file obtained by BIRN.
In 2006, after he was deported from Britain as an illegal alien, the woman returned to Albania, found refuge at the centre for trafficking victims in Vlora and filed charges against him.
„When she came she was traumatised, fearing her pimp, who had threatened to kill her brothers,“ recalls Enkelejda Abdylaj, a coordinator at the centre.
„She was ashamed to say what had happened to her and felt guilty for running away from home with him [Sokolaj].”
The case against Sokolaj was first registered in the prosecutor’s office in Fier, which refused to start criminal proceedings against him, saying it could not collect any evidence. Following protests from victims‘ support groups, the case was transferred to the Serious Crimes Prosecutor’s Office in Tirana.
The office brought charges against Sokolaj, who was believed to have returned to Britain, and an international warrant was issued for his arrest. In 2012, British police declared Sokolaj one of the most wanted foreign nationals in the country.
But in December the same year, the Supreme Court overturned his conviction, saying the lower courts had deliberately misinterpreted the law.
Sokolaj’s lawyer, Ferit Muca, says his client, who does not live in Albania any more, has always maintained he is not guilty.
„The Supreme Court delivered justice because my client was innocent,“ he says.
„He lived with the accuser and didn’t traffic her. The charges against him were filed on the basis of manipulations by prosecutors. The girl was unstable.“

Family business

One recent case investigated by serious crimes prosecutors in Tirana involves two brothers, Bledar and Shyqeri Stafuga, aged 33 and 24, respectively.
Two courts found them guilty of being part of a criminal gang which trafficked at least six young women into sexual slavery. The Supreme Court is considering an appeal against their conviction.
One woman testified that she was only 16 years old when Shyqeri Stafuga trafficked her to Switzerland and Germany and forced her to have sex with 10 men every day.
„He put a knife to my throat; he would stub out his cigarette on my body … He would threaten to kill my family if I didn’t make 1,000 [Swiss] francs every night,“ she said.
In November 2014, Bledar and Shyqeri Stafuga were convicted of human trafficking and trafficking of minors by the Court of Serious Crimes in Tirana and sentenced to 12 and a half and 12 years in prison, respectively.
Anila Trimi, an anti-trafficking expert with the Albanian state police, tells BIRN the brothers were part of a larger, well-structured criminal organisation and investigations continue into other possible members of the group.
Dolores Musabelliu, a prosecutor in the Serious Crimes Prosecutor’s Office, says human trafficking and prostitution cases are difficult to prove in court.
„The reasons behind the failure of many cases is that prosecutors base their charges only on the testimony of the victim,“ she says.
However, victims often decide not to testify or withdraw testimony because they cannot face a drawn-out court case and fear vengeance from the traffickers.
„So I denounced him and what did I gain?,” asks Lola, a 21-year old woman from a small village north of Tirana, who filed criminal charges against her pimp in late 2014 and who lives in Albania’s only state-run shelter for trafficking victims.
„He knows where I live, knows everything about me and is still free,“ she says.

Asset unfreeze

The Albanian government’s national anti-trafficking strategy, approved in November 2014, named Belgium as one of the main destinations in Western Europe for Albanian women trafficked for prostitution.
In Brussels, Didier Dochain, the deputy head of the federal police’s anti-trafficking unit, told BIRN the Belgian authorities are focusing increasingly on trying to seize the assets of foreign traffickers.
„This is the motivation, of course, of all these criminal activities – it’s to gain illegal profit and so if we can cut, seize, confiscate … this profit, then it’s a good thing,“ Dochain said.
But, he added, traffickers generally send their profits back to their home countries so Belgian police needed cooperation from authorities there.
„They invest in land, houses, expensive cars and things like that and they live a good life back in their own country,“ he says. „They can live as barons or princes because they make a big profit and big money but the problem is first of all to trace this illegal money flow.“
Unfortunately, Dochain says, the response from foreign authorities in many cases is that they cannot find the money. Often this is because financial transactions were not recorded as thoroughly as they are in Belgium, he explains, but he cannot rule out that corruption also plays a role.
Back in Tirana, Dolores Musabelliu at the prosecutor’s office says Albanian authorities face their own problems getting information from foreign countries for complex investigations.
„Investigating these cases depends on legal assistance requests, to which the responses are often late, and this is often the reason cases are dismissed,“ she says.
While some officials and MPs work to counter sex trafficking, two Albanian politicians have been accused of active involvement in it.
Belgian prosecutors have accused Mark Frroku, a lawmaker from the Christian Democratic Party, of murdering another Albanian in Brussels in 1999. The victim was allegedly blackmailing a woman who was exploited by a prostitution ring run by a brother of Frroku.
An Albanian court is considering a Belgian request for Frroku’s extradition. Frroku has denied any wrongdoing and described the charges against him as politically motivated.
Arben Ndoka, who served as a member of parliament from the ruling Socialist Party, has admitted he was convicted by an Italian court in the 1990s for running prostitutes and kidnapping.
Ndoka made the admission last year after his criminal record was exposed by the opposition. But he maintained that he was innocent of the charges and stayed on in parliament, before eventually resigning in September 2015.

Shunned by society

Even though they are victims, many women who have been trafficked and forced into prostitution are disowned by their own families and stigmatised by society.
The mother of the woman who was allegedly being blackmailed in the Frroku case lives in the small town of Puka in mountainous northern Albania.
Her home is a ground floor flat in an old apartment block. She is 63 years old, but looks much older, with dark rings around her eyes. For her, any connection with the sex trade is a source of shame. As far as she is concerned, she no longer has a daughter.
„I don’t know what happened to her,“ she says, standing on her doorstep. „All I know is what I’ve heard in the news.“
Over the past 25 years, 83 young women and girls from Puka have been trafficked into prostitution, according to local police. Their stories are still the talk of a town of just 3,600 inhabitants.

Zajmira Laci, a doctor and women’s rights activist in Puka
Zajmira Laci, a local doctor and women’s rights activist, says that, just like the woman in the Frroku case, many trafficking victims have never returned to Puka.
„Because of the shame, their families don’t accept them,“ Laci says. „Girls also haven’t returned because they fear everyone will be pointing fingers at them.“

Road to rehabilitation

Many Western countries now have well-resourced programmes to help victims of trafficking make a fresh start.
In the Belgian city of Antwerp, Patsy Sorensen, the director of Payoke, a charity that helps trafficking victims, can point to dozens of examples of women reintegrating into Belgian society.
The women can request a work permit and can attend education and training courses free of charge, Sorensen explains. They also receive a basic income of around €800/month even if they are not working.
„They have a lot of possibilities to rebuild their lives and most of them like to work as quickly as possible,“ Sorensen says.
Women she knows have found work as cleaners and shop assistants. Others have started nail studios, Sorensen says. Others yet, including some Albanian women, have gone to university.
However, Sorensen admits, there are cases where women have ended up being trafficked again.

Patsy Sorensen, director of the Payoke anti-trafficking organisation in Antwerp
In Albania, after women are identified as trafficking victims, they are generally referred to the state-run shelter or one of three rehabilitation centres.
The shelter in the village of Linze, near Tirana, houses victims awaiting the results of preliminary investigations. The centres in Tirana, Elbasan and Vlora are run by non-profit organisations and offer courses in skills such as cookery and hairdressing with the aim of helping women find employment.
The US State Department’s 2015 human trafficking report says psychological, medical, and reintegration services at the shelter are inadequate and the government has not given enough money – even though it could have used a special crime prevention fund which held at least 25 million lek (about €180,000).
But even after going through rehabilitation programmes, trafficking victims struggle to find work.
„We’ve had only one case of employment in a state institution and this was due to our mediation,“ says Enkelejda Avdylaj, the coordinator at the Vatra centre in Vlora.
„We talk to businesses, but when we tell them the profile of the employee they refuse to hire them.“
If trafficking victims are able to find a job, even a poorly paid one, they still suffer the stigma attached to their former lives.
Diana Kaso, executive director of the Another Vision centre in Elbasan, says that 80% of the women who go through its rehabilitation programmes aim to rebuild their lives away from their home towns.
Maria, the woman who was forced into prostitution in Greece, is following that path.
She lives in a city far from her birthplace with her 12-year-old son, whom she says is the only source of joy in her life.
After a rehabilitation programme, she worked for years as a cleaning lady in bars and is now a pastry chef on a monthly salary of about €110, half of which goes on rent.
„Many people have tried to exploit my misfortune rather than help,“ she says. When she goes to a government office to claim a small payment for trafficking victims, officials ask for sex, Maria says. „It’s scary to enter an office.”
Kaso says that few women have the strength Maria has shown to build a new life.
Of all the cases she has handled, about 100 women have ended up back in prostitution.
„Sometimes they don’t have the necessary support or they think that because of the stigma they have no other options,“ Kaso explains.
At the Place de l’Yser in Brussels, Eva is one of those women who reached that conclusion. She first lived in Belgium for five years with her fiance-cum-pimp, until he disappeared with all their money.
Eva returned to Albania for a while but decided to go back to Belgium and work again in the sex trade. This allows her to send money back to her family, who think she is a care worker for an elderly couple.
„In Albania, there was no job for me,“ Eva says. „The only job that I know how to do is this one. And here I can earn much more.“
This article was produced as part of the Balkan Fellowship for Journalistic Excellence, supported by the ERSTE Foundation and Open Society Foundations, in cooperation with the Balkan Investigative Reporting Network

EUROPOL: Islamic State focusing on EU, terror threat imminent

Stavros MarkosumSManalysis – vor 15 Minuten
[image: PHOTO: Hannibal Hanschke / Reuters] Published: Jan 26, 2016 BELGRADE – Islamic State is expanding its activities to a global level, with a particular focus on the European Union, which should be getting ready for a growing number of terror attacks similar to the ones that took place in Paris, the chief of EU police agency Europol said. “The so-called Islamic State has developed a new combat-style capability to carry out a campaign of large-scale terrorist attacks on a global stage — with a particular focus in Europe,” Europol director Rob Wainwright told media at a news… mehr »

Das Privatisierung Drama um die INSIG Versicherung: Wie Klientel Politik der Bau Polizei in Albanien und dem Kosovo ein Land zerstörte

 

www.insig.com.al

, January 25, 2016

Albania to sell INSIG insurer for 15.3 mln euros

* Albania to sell all shares of INSIG insurer

* Expects bids on March 10, for sixth time

Jan 25 Albania offered to sell all shares of its state-owned insurer INSIG for 15.3 million euros ($16.55 million) on Monday , its sixth attempt to sell the insurer that has been losing market steadily to private rivals.

INSIG was a monopoly until 2000, since when Albania has been seeking to sell it. American Reserve Life Insurance withdrew from the fourth sale in 2009 after it had agreed to buy a 61 percent stake for 25 million euros ($36.1 million).

Local and foreign companies can obtain the tender documents detailing the terms of the sale and the balance sheets of the company for the last three years from Tuesday until March 9. The law favours the highest bidder.

The interested candidates must present their bids in person at the Ministry of Finance on March 10, 2016, the Public Procurement Agency announced on its website.

In the non-life insurance sector, INSIG’s gross written premiums reached 762 million leke ($6.03 million) in 2015, shrinking INSIG’s share to 5.84 percent in 2015 from 6.22 percent in 2014, making it the seventh-biggest firm in Albania.

In the life sector, INSIG’s gross written premiums fell to 86 million leke ($683,147.49) in 2015 from 121 million leke ($958,766.31) in 2014, reducing its share of the market to 8.42 percent in 2015 from 11.81 percent in 2014, with INSIG being the smallest company of three dominating the life insurance sector.

Last year, its share of paid life insurance claims rose to 37.62 percent from 8.71 percent 2014 after it paid more than its rivals Sicred and Sigal Life Uniqa Group Austria, figures from the Financial Supervision Authority showed.

In 2015 the Albanian insurance market increased by 21.18 percent over 2014, figures released on Monday showed. Gross insurance premiums amounted to 14 billion leke ($110.72 million), increasing by 2.461 billion leke ($19.46 million). ($1 = 0.9245 euros) ($1 = 126.4500 leke)

(Reporting By Benet Koleka, Editing by Jermey Gaunt)

Pessimistische Aussichten fuer Albanien – Albanian Businesses Pessimistic About Economy

 

 

Im Kosovo begann das Fehlverhalten mit der vollkommen korrupten UNMIK Mission, welche als Skandal Desaster auch für die Deutsche Politik Mafia zusehen ist. Jede Rechtsstaatlichkeit wurde von den SPD, Grünen und FDP Banditen ausser Kraft gesetzt, vor allem unter dem Profi korrupten Bandit: Joachim Rückers, Michael Steiner der von der Gashi – Hashim Thaci Super Mafia gleich eine 25 jüngere Frau erhielt wie andere Deutsche Politiker, Diplomaten, Bundeswehr Offiziere.

Der Justiz Minister: Ylli Manjani entlässt 14 Mitarbeiter der Skhoder Grundstücks Agentur

Unüberlegte Idee, wenn statt vollkommen korrupter und krimineller Banden in den Grundstücks Agenturen, nun die Notar Mafia das Ganze übernehmen soll.

Der neue Justiz Minister Ylli Manjani, will der absurden Notar Mafia mehr Aufgaben geben, bei der Grundstücks Legalisierung

22 Jan 16

Kosovo Prosecutor Says Illegal Builds Wrecked Capital

Special prosecutor investigating illegal builds in Pristina said they had damaged 75 per cent of the capital, in her opening statement in a court case involving corrupt officials.

Labinot Leposhtica
BIRN

Pristina

Special prosecutor Drita Hajdari reading her opening statement | Photo: BIRN

Drita Hajdari, special prosecutor in a case in which 10 officials of Pristina municipality are being tried for corruption, compared illegal construction in the capital with the damage inflicted by the 1998-1999 war.

“The Kosovo capital survived the war almost with no consequences, but according to analysis at hand, post-war constructions have damaged 75 per cent of the existing structure, including older, historic areas,” Hajdari said in her opening statement in a Pristina court.

The 270-page indictment says the deliberate inaction of the accused earned dozens of construction firms 28 million euro because the defendants failed to execute 36 demolition orders.

This is considered one of the few cases in Kosovo in which the prosecution is taking such a forceful stance on a corruption case.

The special prosecution office has laid criminal charges toward municipal construction inspectors Ismet Haliti Skender Canolli, Vehbi Abdullahu, Drita Rukiqi, Blerina Syla, Blerim Ibishi, Ardian Muhadri, Arbenita Ajeti, Mërgim Shala and Granit Cenaj. They allegedly failed to stop illegal construction in the city for personal gain.

“As the city was being disfigured before our eyes, a number of investors were becoming richer in a short time thanks to officials who chose to close their eyes instead of stopping these constructions,” the prosecutor said.

Ramiz Krasniqi, the lawyer for former chief inspector Ismet Haliti, disputed the claim that the construction field ranked top in terms of corruption in the country.

“From the EU Progress Report, and many other European Union reports, the most corrupt areas in Kosovo are the Ministry of Justice, and then the prosecution and judiciary,” Krasniqi told Hajdari.

All the defendants have denied the charges and pleaded not guilty.

http://www.balkaninsight.com/en/article/pristina-prosecutor-says-illegal-construction-worse-than-damages-of-war-01-21-2016