15 Jahre Tradition: der Durres Abwasser Tourismus

Reiner Geldwäsche Tourismus durch kriminelle Politik Familien.

nun in 2016: den Bock zum Gärnter machen:

Edi Rama: Durres – Wahlkampf Leiterin „Natasho Paco“ eine langzeit Kriminelle schon als Präfektin

Man jammert wieder herum, das überall die Strände stinken, weil nun mal diese Tausenden von illegalen Bauten die Abwässer ins Meer ablassen, wie jedes der Mafia Lokale und Hotels. Tourismus ist ein Projekt der dümmsten Mafia des Balkans und dient anderen Zwecken, wie der Geldwäsche, Drehscheibe, für Drogen, Frauen, Waffen Handel und als Stützpunkt der Kosovo und Mazedonischen Mafia, welche  noch dümmer ist.

Durres ist die einzige Küsten Stadt der Welt, wo man Abwasser Tourismus als Projekt pflegt, direkt von Politikern in Tirana erfunden und gepflegt. Alle Probleme waren International gut bekannt auch vor weit über 10 Jahren, aber man machte im Grundstücks Betrugs und Dokumenten Fälschungs System weiter. Das Familien und Kinder in Abwässer baden, auch auf den neuesten Videos ist Kultur Projekte. 15 Jahre und es wird bei dem Mafia Bürgermeister Vangjush Dako weiter gebaut, wo die Millionen der Weltbank und aus der EU nur verschwinden. Sogar auf dem Antiken Theater wird gebaut, in totalen Verbots Zonen und die Abwässer laufen direkt in die Katakomben des Antiken Theaters, was wohl eine Tourismus Attraktion sein muss. Der Bürgermeister und Präfekt sitzt praktisch direkt daneben.

Vangjush Dako, der wohl dümmste und korrupteste Bürgermeister der Welt, der schon in 2000 Bau Polizist in Durres war, aus der Drogen Metropole Shiak, mit seinem hoch kriminellen Bruder und den grossen Beton Firmen in Durres.

Antike Stätten, Dörfer, Küste Alles wird zubetoniert von der dümmsten Mafia der Welt. 90 % der Notar und Anwalts Lizensen sind gefälscht in Durres.

Abwasser Durres, Leitung geplatzt
Abwasser Durres, Leitung geplatzt

Eine Stadtrats Sitzung Anfang November 2012 im TV, wo der Durres Taliban Zerstörer und die Stadtrats Taliban Mafia mit Adrian Cela, dem Vize Bürgermeister, sich um die Wasser Versorgung streiten, welche heute genauso schlecht ist wie vor 10 und 15 Jahren.

5 Jahre alte Doku, über die Zustände in Durres und dann wurde es noch schlimmer.

 

– Gazeta Telegraf – http://gazetatelegraf.com

Ndotja del jashtë kontrollit në plazhet e Durrësit

Posted By Gazeta Telegraf On 29/08/2014 @ 11:32 In Sociale | No Comments

plazhi-i-ndoturSpitalet mbushen me të infektuar lëkure dhe të prekur nga viruset

Ndotja në plazhet e Durrësit thuajse ka dale jashtë kontrollit të epidemiologëve dhe strukturave të bashkisë. Ajo ka marrë përmasa të frikshme, dhe rezultati saj janë spitalet e Durrësit dhe ambulancat të mbushura plot me pacientë që ankohen nga virusi stinor dhe infeksionet e lëkurës. Infeksionistët dhe dermatologët në Durrës kanë paralajmëruar dhe kanë dhënë alarmin se “ndotja në disa pika ku njerëzit bëjnë plazh, ka rritje ndaj duhet të bëjnë  kujdes me ujin, rërën dhe ushqimet”. Por ndonëse është  deklaruar marrja e masave për sigurimin e një sezoni turistik të pastër, kjo gjë nuk është arritur, veçanërisht për plazhet që kanë frekuentimin më të lartë në Durrës. Nga të dhënat e  publikuara  nga specialistët  e DSHP në Durrës, rezulton se “ndotja ka arritur norma alarmante, sezoni veror 2014  mbetet dhe po mbyllet me probleme, e rënduar  paraqitet  situata në të gjithë zonën bregdetare  dhe ka nivel të lartë ndotjeje, duke i bërë shumicën e tyre të pafrekuentuara”. Dermatologët dhe infeksionistët deklaruan se”në disa zona është këshilluar që të mos bëhet frekuentimi i tyre, duke qenë se analizat e kryera kanë dëshmuar prezencën e një ngarkese të lartë mikrobiologjike në ujë”.  Sipas tyre “frekuentimi i këtyre zonave mund të bëhet shkak për shfaqjen e komplikacioneve të shumta shëndetësore, kjo situatë ka rezultuar e njëjtë pothuajse në gjitha monitorimeve të kryera”. Sipas  tyre  kryesor i ndotjes së ujërave bregdetare janë shkarkimet e ujërave të zeza në det si dhe shkarkimet e ujërave urbane të patrajtuara, të cilat derdhen direkt apo indirekt në det. Konkretisht ndër zonat më të rriskuara paraqiten plazhi i pranë Currilave. Probleme të shumta janë vënë re edhe në plazhin e Zhironit, te bërryli, në zonën e Shkëmbit të Kavajës, te Plepat. Përveç zonave të përmendura më sipër problematike ka rezultuar edhe plazhi në Golem, frekuentimi i të cilit çdo vit është paraqitur në shifra të larta. Në raportin e hartuar pohohet se plazhi i Plepave është i ndotur përtej parametrave të konfirmuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë apo dhe ato të komunitetit evropian. Shkak për këtë është bërë gjetja e ngarkesës së lartë bakteriologjike, ndërkohë që në gjendje shqetësuese ka rezultuar të jetë edhe mjedisi i plazhit, pasi në mes të rërës funksionojnë kanalet e ujërave të zeza apo pellgjet ku mblidhen ujërat urbane, ekspozimi i të cilave shkakton një erë të rëndë.Aalizat kanë treguar se situata paraqitet problematike në plazhin e vjetër të këtij qyteti, i cili pothuajse çdo vit ka qenë prezent në listën e plazheve të ndotura. Njëkohësisht edhe përgjatë zonës  Teuta- Plepa ujërat e zeza shpesh derdhen në det,  në këtë zonë të ndihet prezenca e ngarkesave të larta bakteriologjike në ujë. Analizat kanë dëshmuar se ndotja paraqitet në nivele tepër të larta pranë zonës së Currilave, në plazhin e Zhironit te bërryli, në zonën e Shkëmbit të Kavajës, te Plepat, në të cilat është vërejtur një nivel i lartë ndotjeje. Plazhi i Golemit është i ndotur përtej parametrave të OBSH-së dhe komunitetit evropian. Sipas  dermatologëve dhe infeksionistëve, “ndotja  në plazh bëhet shkak për shfaqjen e infeksioneve të lëkurës, të cilat janë një grup sëmundjes që kanë një përhapje të shpeshtë dhe prekin një kontingjent të konsiderueshëm personash gjatë stinës së verës”. Frekuentimi i plazheve publike si dhe ndotja në këto ambiente është arsyeja kryesore e shfaqjes së këtyre infeksioneve. Sipas mjekëve, kontakti i drejtpërdrejtë me faktorët shpërthyes, stafilokoku dhe streptokoku (mikrobe patogjene) si dhe funge të ndryshme që ndodhen në ujin e detit apo edhe të pishinave, rërë apo shezlongje, shoqërohet me rritje të rrezikut për shfaqjen e këtyre problemeve, veçanërisht në lëkurë. “Sigurisht që sëmundja shfaqet atje ku gjen terren të përshtatshëm, në kushte të një higjiene personale jo të mirë si dhe varet edhe nga sistemi imunitar. Ky i fundit gjatë ekspozimit në temperatura të larta tenton të dobësohet dhe për pasojë individët preken më lehtë nga mikrobe të ndryshme, që qarkullojnë në mjedisin e jashtëm. Ndërkohë kategoria më e rriskuar mbeten fëmijët, pasi  rreziku qëndron në faktin se janë sëmundje ngjitëse.

Artur AJAZI


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/ndotja-del-jashte-kontrollit-ne-plazhet-e-durresit/

Copyright © 2012 Gazeta Telegraf. All rights reserved.

Plazhet e ndotura nga ujërat e zeza
30/08/2014

Numri i kufizuar i tualeteve publike, si dhe derdhja e ujërave të zeza në zona të ndryshme të Adriatikut vijon të shkaktojë ndotje detare dhe infeksione të lëkurës te pushuesit.

Krahasuar me një vit më parë ndotja detare paraqitet në nivele më të ulta në plazhin e madh të Durresit për shkak të investimeve të kryera në rrjetin e kanalizimeve.

Por në grykëderdhjen e Lumit Ishëm, atë të Tarinit, në Plepa, Shkëmbin e Kavajës, Golem dhe Malin e Robit përqëndrimi baktereologjik i ujërave detare është i lartë, ndërsa Currilat dhe shëtitorja bregdetare kanë dalë nga harta e zonave të ndotura.

“Nga monitorimi zonat problematike për momentin është kufiri ndërmjet Shkëmbit të Kavajës-Kovaleshencë, problem tjetër nga zona e Durrësit nuk para kemi. Kemi problemin madhor që qendron, por duhet një investim shumë i madh pastrimi i derdhjes së Lumit Ishëm”, thotë Shpëtim Leka, zv.drejtor i Drejtorisë së Shëndetësisë Durrës.

Ndotja ka regjistruar edhe këtë sezon një numër të lartë shqetësimesh, kryesisht dermatite te pushuesit, veçanerisht te ata që zgjodhën plazhet e zonave bregdetare ku nuk janë ndërtuar ende rrjetet dytësore të kanalizimeve.

“Më problematike si zona janë nga Shkëmbi i Kavajës drejt Golemit ku poshtë kësaj zone për në drejtim të Durrësit është disi më i pastër për shkak të punimeve që janë bërë me impiante dhe bllokimi i derdhjeve në kanal”, deklaron Grei Malo, mjek i urgjencës së Qendrës së Vullnetareve.

E përmiresuar deklarohet nga mjekët situata krahasuar me vitet e shkuara në plazhin e madh të Durrësit.

“Duke e krahasuar me vitet e tjera infeksionet e lëkurës janë në përmirësim të dukshëm, kjo falë masave që janë marrë”, thotë Fari Merollari, mjek i Qendres Shendetesore Plazh, Durrës.

Sipas mjekëve, prania e lartë mikrobiale është përgjegjëse për disa sëmundje të lëkurës, alergji, të vjella apo diarre veçanërisht te fëmijët të cilët shpesh gëlltisin dhe ujë deti duke futur në organizëm një sasi mikrobesh që më pas sjell probleme shëndetësore.

Ky sezon turistik është drejt fundit, por sezoni i ardhshëm vjen shpejt ndaj është koha për të vijuar me masat dhe investimet për të mundësuar pushime më të shëndetshme dhe të sigurta buzë Adriatikut.

/ Top Channel

 

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi – Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der �Touristik Zone� in Albanien

Task Force beschlagnahmt 48.000 qm gestohlenen Grund in der Mafia Hochburg Golem durch Nikoll Felaj in 2000 und dem Mafia Vertreter: Fatmir Avni Toci

Live Aktionen, der kriminellen Pyschopaten der Stadt Durres und er der kriminellen Familie, welche den Präfekten stellt.

So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschloss. Alle Bäume sind nun zerstört, durch die Bau Mafia mit Politik Verbindungen.

Tirana – Durres Terrorist: BLEDI MUSA SHUAIPI und die rund um die Xhafzotaj – SHIAK Mafia Familie des: Agim Hoxha

2/3/2006

Baufirmen vernichten überall die STrände und Buchten in Albanien, durch die illegale Abfall Entsorgung

10/12/2004

Albanien: über den Betrugs Tourismus von Dreck, Müll, uralt Fisch, Beton, ohne Plan -Turizmi q� mashtron

Korrupte Albanische Politiker haben den Tourismus vernichtet

Einwohner nennen diese militanten Kriminellen, welche oft von der Polizei gedeckt die Stadt verwüsten: “Animale“!

Durres Post Massaker
Im Antiken Teil von Durres, bei der Post, der Platz 1. Mai, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war.

Motor, des Grundstücks Diebstahles, war immer schon die SHIAK Mafia von Vangjush Dako, über Lefter – Nard Koka (Agron Duka der Schwager sitzt auch in SHIAK mit Drogen Laboren) und die D. Gjoka Mafia mit Agim Hoxha, als Salih Berisha Financier, wie auch von Sokol Olldashi und Ridvan Bode. Stapelweise Ermittlungs Akten und mit Ausnahme von 2004, nie eine Anklage.Die Tropoje Polizei der Gangster rund um Bujar Nishani und Hysni Burgai, ist praktisch immer daran beteiligt.

3 Hochhäuser direkt von Lefter Koka im Öffentlichen Park der Villa Zogu: Das Mafia Ministerium MTKRS, stimmt diesem Verbrechen nachträglich sogar zu am 10.7.2012, wo schon in 2011 gebaut wurde


Diese Antike Stätte im Öffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres, wurde ebenso vollkommen illegal zubetoniert, obwohl solche Ausgrabungen neue Erkenntnisse gebracht hätten und in der Total Verbotes Zone A, von Durres liegt. Aber Null Polizei, bzw. die Polizei ist vor aller Augen der Partner der kriminellen Bau Mafia. Heute stehen dort die Hochhäuser rund um die Sokol Kazazi Mafia, neue Identität Skender Seferi und dem Gangster Alban Xhillari der US – Albanischen Mafia.

Villa Zogu, aktuell als Müllhalde und die Antike Stadt Mauer und Grund, vollkommen zubetoniert, bei der Villa Zogu. Gesetze und Kultur, interessieren diese Verbrecher Gruppen nicht (Fotos 2011)

Kein Land, nicht einmal die Taliban vernichten Non-Stop Antike Stätten, wobei die Albanische Mafia auch nicht vor der Vernichtung der UNESCO geschützten Städten halt macht. Aktiv wie immer dabei: korrupte und kriminelle Minister, Bürgermeister und Profi Urkunden Fälscher. 2008, ermittelte die Staatsanwalt rund um die Mafia Genehmigungen des Alban Yhillari, Lefter Koca, wegen gefälschten Dokumenten auf Antiken Grund, bei der Villa Zogu. Man machte dann munter weiter, mit neuen Namen und neuer Identität, wie die Verbrecher Familie Sokol Kazazi, neue Identität Seferi Efendi. Man hatte ja Qurel Bylykbashi, Kabinetts Chef der Verbrecher Regierung von Salih Berisha und den gut bekannten Kriminellen Sokol Nishani als Ober Staatsstaatsanwalt, Bruder des jetzigen Staatspräsidenten Bujar Nishani und Polizei, wie Justiz Vernichter in Albanien, als Schutzherr in Durres, seit 2008. Abgerundet wird das Ganze, durch den Verbrecher der PD Partei: Armand Teliti, der sogar vom eigenen Partei Genossen: Doklead Ademi (Chef der Kanalisation) geoutet wird (Interview), das die PD, praktisch die gesamte Kanalistion zerstört hat, mit ihren illegalen Bauten. Satelliten Bilder geben Auskunft, für die Umwelt Verwüstung an der Küste Nord. Durres, Agim Hoxha, Ourel Bylykbashi, Seferi Efendi, Lefter Koka und Co. sind bekannt, Grundstücks Urkunden fälschen.

Inzwischen ist das Antike Theater von Durres, auf der Liste des Europarates, der 14 meiste gefährdeten Antiken Stätten Europas.

Parks, Wälder, Strände, Biblotheken, Krankenhäuser auf Albanisch: = Lokale, Appartment Häuser

10/2/2010

Die Familie der Ministerin Majlinda Bregu, ist direkter Partner des verhafteten Super Italienischen Mafia Bosses Albino Prutentino

bregu sacra Corona Unita daniele Vicientino
Die Fakten Lage ist ganz klar, da kann die Ministerin noch so viel Unfug erzählen (Stellungsnahme von Majlinda Bregu, die natuerlich abgestreitet wie es Tradition ist, aber die Handels Register Auszuege, sagen etwas Anderes)und den Namen ihrer Schwester Ornela, welche mit Ervis Gjecaj liert ist verdrehen und sogar den Namen aus dem Handels Register loeschen lassen. Ervis Gjecaj, ist nun mal der Schwager der Ministerin Bregu, wo man sowieso fragen muss, wie bei anderen sogenannten Minister, was diese Leute ueberhaupt machen. Heute wurde ebenso abgehoerte Gespraeche mit dem ebenso verhafteten Apulischen Chef Daniele Vicientino veroeffentlicht. Die Interpol Aktion “Calipso“.
Bregu Schwestern Albanien

Ministerin Majlinda Bregu und ihre Schwester Ornela, welche mit Ervis Gjecaj, dem Super Mafia Boss geschaeftich mit Albino Prutentio verbunden ist.
Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Fälschung 

Das Sokol Olldashi – Ourel Bylykbashi im Rauch des Betruges (Fischerei Hafen) und Landraubes in Durres 

 

 

28 Gedanken zu „15 Jahre Tradition: der Durres Abwasser Tourismus“

 1. 73.000 neue Anmeldungen für Wasser Anschlüße im Raum Durres, nachdem man massiv gegen Illegale vorgegangen ist.

  Ujësjellësi
  i Durrësit do të regjistrojë nga e para 73 mijë abonentë
  Posted by Gazeta Bulevard Slideri, Top Lajmet Tuesday, October 28th, 2014

  uje ne terrenNga Xhevahir Gradica / Prej një jave shoqëria e ujësjellës-kanalizimeve sh a në Durrës ka nisur të marrë në terren një sërë të dhënash që do i vlejnë ndërmarrjes dhe Bankës Botërore për t’i dhënë fund abuzimeve.
  …………………………….
  Pyetësori
  Pyetësori që plotësohet me të dhënat e cdo klienti përmban pyetje të tipit:
  -nëse e merr shërbimin e furnizimit me ujë ose jo
  -lloji i klientit që kontaktohet (familjar, privat, ente)
  -lloji i furnizimit (ujë, ose kanalizime, ose të dyja)
  -mënyra e matjes (me matës, apo afrofe si dhe gjendja teknike e matësit)
  -pika e lidhjes dhe lloji
  -ndarja administrative e shërbimit të UKD
  -identifikimi i adresë së saktë
  -identifikimi i pronës

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=11152

 2. Vollkommen sinnlose Abwasser Projekte, seit 1996. Meistens gibt es keine Abschlüsse ins Meer, bzw. einer angeblichen von der Weltbank finanzierten Klär Anlage. Mangels Bildung, die weit hinter dem der Neanderthaler liegt, verlegt man ständig Kanalisations Rohre, ohne das notwendige Gefälle zu beobachten, so das alle Rohre schnell verstopft sind. Oder in das Meer, kippt man soviel Erde, das alle Abflüsse verschüttet werden usw.

  Banorët e Plazhit: Pedicion kryetarit të bashkisë për ujrat e zeza
  Posted by Gazeta Bulevard Slideri, Top Lajmet Tuesday, December 16th, 2014

  investimetNga Xhevahir Gradica / Ujrat e zeza në Plazhin e Durrësit vijojnë të mbeten problemi më i madh për banorët, bizneset dhe turistët. Janë disa blloqe banesash të cilat ankohen ngase nuk funksionon sistemi i kanalizimeve në një kohë që janë deklaruar herë pas here investime të projekteve. Javën e shkuar një grup kryefamiljarësh kanë përcjellë për në zyrën e kryetarit të bashkisë Vangjush Dako pedicionin në të cilin e venë në dijeni për situatën shumë të vështirë. Bëhet fjalë për banorë të rrugës “Bajram Curri” ku edhe ka nisur investimi për zbatimin e një projekti për disiplinimin e ujrave të zeza. Janë disa miliona lekë të hedhura vit pas viti në këtë pjesë të lagjes e cila ankohet për mënyrën se si po kryehet investimi i rradhës.

  Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës Bulevard..

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=11792

 3. Hohe Millionen Summen diesmal von der EU, für Abwasser Beseitung, wo zuvor die Weltbank, auch Deutschland schon investierte und das seit 20 Jahren. Für die Durres Mafia ein gutes Geschäft, statt die illegalen Bauten abzureisen. Die Weltbank finanzierte zuvor praktisch identische Programme, so das man viele Millionen stehlen kann. EU finanziert, wo die Gelder dann spurlos, wie bei jeder Kanalisation verschwinden, oft fehlt das Abschluss Stück, wohin das Wasser laufen soll.

  Durrës. Përfundon investimi i BE për rrjetin kryesor të ujërave të zeza

  0 27 27

  • Takim përmbyllës për ndërtimin e sistemit Përroi i Agait-Ura e Dajlanit-Shënavlash

  • Grant i KE-së me vlerë 10 milionë euro për ndërtimin e rreth 12.8 km tubacion të ri të kanalizimeve

  1* 0 stacione pompimi, 5 nga të cilat janë ndërtuar tërësisht të reja. 5 stacionet ekzistuese janë rehabilituar duke u përshtatur me investimin

  DURRËS, 5 shkurt 2015 – Të enjten, më 5 shkurt 2015, në drejtorinë ekzekutive të ndërmarrjes publike Ujësjellës Kanalizime Durrës (UKD) sha u zhvillua takimi përmbyllës për ndërtimin e sistemit të rrjetit të ujërave të zeza Përroi i Agait-Ura e Dajlanit dhe shkarkimin e tyre tek impianti i përpunimit të ujërave të ndotura në Shënavlash. Në këtë takim kanë marrë pjesë një delegacion i BE-së, si dhe drejtues të projektit të zbatuar gjatë vitit 2013.

  Fillimisht, drejtori i UKD-së Spartak Kovaçi tha shkurtimisht se, pas marrjes në dorëzim të këtij investimi, gjatë periudhës së garancisë prej një viti, nuk ka pasur asnjë problem në lidhje me tubacionin e shtruar, ndërtimin e pusetave dhe stacionet e pompimit. Anëtarët e delegacionit u shprehën të kënaqur me ecurinë e projektit. U theksua se investimi, që i përket lotit të dytë për investimin në rrjetin e kanalizimeve të ujërave të zeza në Shqipëri, është i vetmi që është mbyllur deri tani sipas parashikimeve dhe që nuk ka pasur asnjë problem gjatë zbatimit të tij.

  PROJEKTI

  Investimi është një grant i KE-së me vlerë 10 milionë euro dhe parashikonte ndërtimin e rreth 12.8 km tubacion të ri të kanalizimeve të ujërave të zeza nga Përroi i Agait (Shkëmbi i Kavajës) deri tek impianti i trajtimit të ujërave të ndotura në Shënavlash. Për ndërtimin e këtij rrjeti janë përdorur tubacione të diametrit nga 280 mm deri në 1000 mm. Në zonën e Plazhit është ndërtuar 2.8 km linjë kryesore. Investimi është marrë në dorëzim një vit më parë nga Ujësjellës-Kanalizime Durrës sha. Gjatë periudhës së garancisë prej një viti ky rrjet, së bashku me stacionet e pompimit, ka funksionuar normalisht duke mos pasur asnjë problem serioz. Investimi në fjalë është realizuar nga kontraktuesi italian “Giovanni Putignano & Srl” dhe firma shqiptare Adriatik shpk”. Përgjatë gjithë rrjetit në fjalë janë 10 stacione pompimi, 5 nga të cilat janë ndërtuar tërësisht të reja. 5 stacionet ekzistuese janë rehabilituar duke u përshtatur me investimin. Ndërtimi i linjës së re të ujërave të zeza është i rëndësishëm pasi përgjatë zonës turistike të Shkëmbit të Kavajës deri në impiantin e trajtimit të ujërave të zeza nuk ka më derdhje të ujërave të zeza në rrugë apo det. Tashmë këtij investimi pritet t’i bashkëngjitet edhe investimi i pritshëm për ndërtimin e rrjetit dytësor dhe tretësor për zonën e plazhit të Durrësit, nga zona e AGIP-it deri te përroi i Agait. Ky investim, është pjesë e komponentit të kredisë së Bankës Botërore me vlerë 65.2 milionë euro.

  ÇFARË PRITET TË NDODHË NË PLAZH DHE QYTET?

  Ujësjellës Kanalizime Durrës ka përfunduar projektin për rrjetin dytësor dhe tretësor të zonës së banuar, nga AGIP-i deri te Përroi i Agait, në kufi më komunën e Golemit. Ndërtimi i këtyre linjave zgjidh një herë e mirë problemin e ujërave të zeza, që derdhen në mes të lagjeve apo në rrugë, duke disiplinuar përfundimisht problemin në fjalë. Ky investim pritet të nisë sapo të përfundojnë procedurat e tenderimit për ndërtimin e ujësjellësit të ri dhe komponentët e tjerë të investimit me fonde të Bankës Botërore.

  Për sa i përket qytetit të Durrësit, situata e ujërave të zeza është pak më problematike. Dega teknike e UKD-së ka nisur projektimin mbi ndërhyrjet, që do të bëhen për rehabilitimin e rrjetit dhe stacioneve të pompimit. Aktualisht stacioni nr. 8, që gjendet pas murit rrethues të portit, i derdh tepricat në det. I është kërkuar BB-së të mundësohet ndërtimi i linjës së re nga stacioni nr. 8 deri te stacioni nr. 7, që gjendet te rrethrrotullimi i Kënetës në afërsi të stadiumit. Në këtë bosht parashikohet të bëhet ndërtimi i linjës me gravitet si dhe rehabilitimi i stacionit pompues nr 7.

  Një linjë e re pritet të ndërtohet edhe për zonën e Currilave, duke mbledhur ujërat e zeza nga stacioni fundor në Currila në drejtim të Bërrylit, shëtitores “Taulantia” me destinacion stacionin nr. 8 në hyrje të kësaj shëtitoreje. Gjithashtu, pritet të ndërtohet i njëjti modul linje nga stacioni 7 deri tek ai nr. 9, i cili është stacioni i fundit para mbërritjes së ujërave të ndotura tek impianti. Ndërtimi dhe rehabilitimi i këtyre linjave mundëson që ujërat e zeza të mos bashkohen më me ujërat e bardha dhe në impiant të shkojnë vetëm ujërat e ndotura.

  /red. th. m. kontribuoi Aleks Kalemasi/

  – See more at: http://www.durreslajm.com/sociale/durr%C3%ABs-p%C3%ABrfundon-investimi-i-be-p%C3%ABr-rrjetin-kryesor-t%C3%AB-uj%C3%ABrave-t%C3%AB-zeza#sthash.wH6oC37p.dpuf

 4. Auron Tare, will nun die Küste neu regeln, gemacht hat er in 2014 schon Nichts. Die Banditen besetzen vor allem inklkusive dem Sohn von Lefter Koka, die Strände, private Touristik Zones wie sie wollen. 90 % der Strände waren besetzt wie immer einem Lefter Koka Modell

  Ekonomi NGA LORENC RABETA
  07 Mars 2015 – 07:30
  Intervista/ Auron Tare: Agjencia do
  të administrojë taksat në bregdet
  TIRANE- Nga operatorët turistikë shteti shqiptar arkëton në formën e taksave vetëm 800 mijë euro në vit, ndërkohë që cilësia e shërbimeve që ofrohet në plazhet shqiptare është kritike. Sipas kreut të Agjencisë Kombëtare të Turizmit, situata është e papranueshme në çdo drejtim, shkak për të cilin Qeveria po kërkon një model tjetër për menaxhimin e vijës bregdetare.

  Në një intervistë për “Shqiptarja.com” Tare se modeli i ri parashikon një sistem të unifikuar të administrimit të plazheve në gjithë territorin, e cila do të mbikëqyrë të gjitha proceset që nga pastrimi, te mirëmbajtja, te kontrolli i niveleve të ndotjes, e deri te vjelja e taksave e certifikimi dhe licencimi i operatorëve turistikë. Sipas tij, modeli i ri do t’i japë zgjidhje një herë e mirë zaptuesve të plazheve, të cilët prej vitesh mbajnë peng sipërfaqe të tëra. – See more at: http://shqiptarja.com/Ekonomi/2733/intervista–auron-tare-agjencia-do–te-administroje-taksat-ne-bregdet-277253.html#sthash.FozmwFEr.dpuf

 5. Durres Strände müssen alle geschlossen werden, weil bis zum 10 fach höheren Wert auf Abwasser Belastung, wie zulässig

  Mos u lani këtu!

  Nga
  Ervin Qafmolla

  LISTA E PLAZHEVE TË NDOTURA – Me afrimin e sezonit turistik, pushuesit janë përgatitur që tani, në mos me rroba banjoje, të paktën shpirtërisht, për t’u turrur drejt rërës së nxehtë dhe blusë së detit. Por shifrat e ndotjes që po botojmë janë mëse alarmante. Nga Shkëmbi i Kavajës në Radhimë, nga Qerreti tek Currilat, e deri tek qish-blloku në Vlorë, ndotja e ujit është e jashtëzakonshme

  Intestinal Enterococus nuk është turist latin, por e gjen kollaj në Durrës, Golem, Vlorë, Sarandë etj. Është një lloj bakteri, ndër shumë të tjera të rrezikshme që gjenden me bollëk, jo vetëm nëpër gropa septike e qenefe bregdetare, por edhe në vetë ujërat e “bekuara” të bregdetit shqiptar. Bregdeti në fjalë,vërtet numëron 316 kilometra, por një pjesë e mirë e tyre, sidomos kilometrat më të frekuentuar, janë molepsur nga lloj-lloj mbetjesh mikroskopike që shkaktojnë një larmi sëmundjesh shumë të përzieshme.
  Rritja e vrullshme e ndërtimeve në zonat bregdetare, rritja e numrit të banorëve dhe mungesa e infrastrukturës që mundëson shkarkimin e ujërave të zeza jo te plazhi përballë, por në mënyrën e përshtatshme, renditen ndër faktorët kryesorë që kanë sjellë një ndotje alarmante të plazheve shqiptare. Ndotja e lumenjve, të cilat shumë fshatra e disa qytete i përdorin pa teklif si kolektor shkarkimi të tualeteve përkatëse, gjithashtu dërgojnë në det, sasi të bollshme lënde organike, si dhe një vëllim shumë të madh mbetjesh të ngurta, si qelq, plastikë etj., krahas mbetjeve industriale, bujqësore e blegtorale.

  Me nder… turizëm
  Dy nga treguesit më të rëndësishëm të cilësisë së ujrave detare, të cilët lidhen me mikroorganizma të ndotjes fekale janë: koliformet fekale (Fecal Coliforms – FC) dhe enterokoku intestinal (Intestinal Enterococus – IE). Fokusi bie kryesisht mbi këta dy indikatorë pasi derdhja e papërpunuar e ujërave të zeza në det është burimi më i madh i ndotjes si dhe vatër e sëmundjeve infektive. Nga të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik, plazhet më të ndotura janë në Durrës, Kavajë, Vlorë e Sarandë. Ndërkohë që me cilësi më të mirë paraqiten Borshi, Dhërmiu, Shëngjini, Velipoja e Himara.Të gjitha plazhet e monitoruara nga ISHP kanë një prezencë të FC – 50 mbi normën e lejuar prej 100.
  Të dhënat janë mbledhur e bërë publike nga Open Data Albania (ODA), dhe përmbajnë tregues deri në fund të vitit 2010. Ndërkohë, Institutii Shëndetit Publik ka përfunduar edhe analizat për vitin 2011, si dhe për fillimin e këtij viti, por raporti nuk është publikuar nga institucionet përkatëse. Të kontaktuar nga Java, zyrtarë të këtij institucioni janë shprehur se analizat pas vitit 2010 tregojnë përmirësime të lehta në disa plazhe, por megjithatë shtuan se nuk ishin të autorizuar të publikonin të dhënat. Megjithatë, “përmirësimet e lehta” vështirë se mund të sjellin ndryshime drastike në situatën që pasqyrohet në vijim.

  Plazhi i Durrësit
  Plazhe të tëra në Durrës duhet të ishin mbyllur nga institucionet, duke qenë se ndotja është në nivele të frikshme. Në këtë mënyrë, institucionet shqiptare mund t’u kishin kursyer vëllezërve të tyre nga Kosova e Maqedonia, si dhe bashkëqytetarëve më pak të informuar e moskokëçarës, rrezikun e infeksioneve.
  Në zonën e Durrësit, shumë të ndotur paraqiten sidomos plazhet pranë Torres, Plepat dhe Ish-Kampi i Pionerëve, rreth 10 herë mbi normën e lejuar. Në raportin e MMPAU, theksohet se nga 21 plazhet e vrojtuara në Durrës, 90% klasifikohen Cilësi e Dobët dhe 10% prej tyre si Cilësi e Mjaftueshme. Këto përfundime e rendisin Durrësin si zonën me plazhet më të ndotura në vend.
  Sipas praktikës së institucioneve përgjegjëse, të gjitha plazhet që i përkasin kategorisë Cilësi e Dobët kanë nevojë për ndërhyrje të menjëhershme, deri në mbyllje të tyre, pasi përbëjnë rrezik për shëndetin publik. Ndotja në plazhet e qytetit të Durrësit është përkeqësuar shumë nga mungesa e kanalizimeve të ndërtimeve të reja, sidomos në zonën e Plazhit.Në të shumtën e rasteve situata është zgjidhur me gropa septike. Mirëpo ndërtimi i tyre në zona ranore dhe jo sipas parametrave bën që këto ujëra të derdhen krejt të papërpunuara në det.
  Plazhi i Kavajës
  Të dhënat e publikuara nga ODA tregojnë se edhe Kavaja paraqet një situatë të rëndë dhe rrezik epidemish. Plazhi i Kavajës ka rezultuar në 10% të stacioneve të monitoruara me Cilësi të Shqkëlqyer, 50% me Cilësi të Mirë, ndërsa në 40% të tij me Cilësi të Dobët, me domosdoshmëri për ndërhyrje të menjëhershme. Plazhet më të ndotuara janë ai i Golemit dhe zona e Vaporit të Mbytur, që janë gjithashtu edhe ndër plazhet më të populluara.
  Megjithatë, zonat në fjalë mbeten shumë të preferuara nga pushuesit, të cilët gjatë verës popullojnë spitalet me infeksione të rrezikshme bakteriale, por që për “të mos përhapur panik” institucionet shëndetësore i raportojnë në media pa asnjë përjashtim si “raste helmimi ushqimor”. Në disa raste është vërtet helmim ushqimor, por më mirë të mos ngrihen aludime mbi llojin e ushqimit.

  Plazhi i Vlorës
  Vlora e kaltrisë së Detit Jon, përveçplazheve ftuese, shquhet edhe për sjelljen baritore të kamerierëve, ngarjenhisterike të makinave nga vendasit, mungesa e një kulinarie të përshtatshme si dhe mangësi të tjera me karakter turizstik (mund të ofendohen por janë të vërteta). Por sikur të mos i mjaftonin këto, “Përrlae Jugut” ka dhe një hall serioz me fekalet që shkarkohen lirisht në det. Plazhi i qytetit të Vlorës paraqitet shumë i ndotur.Sidomos zona e Shkollës së Marinës është jashtë cdo parametri të mundshëm dhe burim i jashtëzakonshëm infeksionesh. Në këtë zonë prej jo më shumë se 800 metrash, raportohet se mund të numërohen me sy të lirë të paktën 6 kanale të ujërave të zeza, që derdhen drejtpërsëdrejti në det. Ai është 15 herë më i ndotur se norma e megjithatë është mjaft i frenkuetuari në stinën e verës.
  Plazhi i Ri paraqitet gjithashtu në nivele fekalogjenesh shumë shqetësuese. Për më tepër, bashkia e Vlorës e ka shpallur këtë të fundit “Plazhi Publik”. Bashkia ka bërë një punë të mirë në ofrimin e çadrave falas, rojeve bregdetare dhe kushteve të tjera të përshtatshme për pushuesit. Ndërkaq, sipas ODA-s në të numërohen 4 kanale të ujërave të zeza që shkarkohen në det.Burime e përmendura pranë ISHP-së pohuan se gjendja e kanaleve në Vlorë është“përmirësuar”, por nuk treguna entuziazëm mbi “larjen në këto plazhe”. E ndotur përtej para­metrave paraqitet edhe zona e Plazhit të Vjetër. Ndaj, nëse ndodheni në Vlorë mos notoni me gojën hapur dhe mos u puthni. Nuk është bukur dhe as romantike.
  Ndërkohë, ndotja dhe kallaballëku në plazhet masive i ka shtyrë shumë pushues të kërkojnë destinacione alternative.Kërkesa në rritje për destinacione si Shëngjini, Gjiri i Lalzit, Jala, etj, si dhe shtrimi i rrugëve ka ngjallur interesin e ndërtuesve edhe për këto zona. Ndaj, nuk është e largët dita, në mos ka mbërritur, që fekalet të pushtojnë edhe këto ujëra. Ngadalë, por vendosmërisht.
  http://revistajava.al/kryesore-speciale/201258/mos-u-lani-ketu

 6. Typische Infrastruktur Projekte vor Wahlen, wo die Durres Mafia mit Vangjush Dako, Lefter Koka, rund um die Sokol Olldashi Mafia (mit dem Dumm Schläger und Anwalt: Agim Hoxha, Seferi Efendi als Kazazi Mafia bekannt) ihre illegalen Bauten aufwerten wollen. siehe auch die US Mafia, welche macht was sie will in Durres.

  Die Rruga Seferi Efendi erhält neue Wasserleitungen, wobei die alten Rohre gereicht hätten, Durch illegale Anschlüße wurden die alten Metall leitungen zerstört. Die Mafia baut sich ihre leitungen, denn dort ist Alles illegal oft direkt auf den alten Leitungen gebaut, durch die Dumm Mafia aus Tropoje.

  Die Durres Mafia und Antike Stätten und Anarchie Chaos rund um das Antike Theater in Durres

  Direkt auf der Strasse und den Wasser Rohren wie der Kanalisation gebaut. Albanien live mit der Dumm Mafia des Ilir Meta, Salih Berisha, Lefter Koka, Vangjush Dako — Dümmer wie die Taliban

  Zef Vatnikaj – Tropoje Mafia advokat
  Zef Vatnikaj – Tropoje Mafia advokat – Identische Strasse Einfahrt, ´wo dann die Kanzlei geschlossen wurde, das illegale Gebäude wurde gelb angestrichen, nachdem eine Anzeige vorlag.

  Zef Vatnikaj Durres Tropoje Mafia
  18.10.2014: nachdem die Mafia Kanzlei geoutet wurde, verschwand man schnell denn Tausened illegale vorläufige Grundstücks Urkunden, total gefälscht wurden für ein kriminelles Umsiedlungs Programm des Salih Berisha und seiner Banden ausgestellt.

  Durrës, investim i ri për furnizimin me ujë te “Sefer Efendiu”
  0 26 26
  Rruga Efendi
  Durrës, 22 prill 2015 – Ujësjellës Kanalizime Durrës ka nisur investimin me fondet e veta për linjën e re të furnizimit me ujë të pijshëm në lagjen nr. 2 të qytetit. Prej disa ditësh UKD-ja ka nisur hapjen e kanalit përgjatë rrugës “Sefer Efendiu”, i cili në total është 400 m/l i gjatë.

  Në këtë lagje do të vendoset tubacioni i ri OD 110 mm, duke nxjerrë jashtë përdorimit tubacionet e vjetra 400 mm dhe 100 mm prej çeliku, që furnizonin më parë këtë zonë. Paralelisht me shtrirjen e tubacionit të ri, UKD-ja do të ndërtojë kaseta nga të dy anët e rrugës “Sefer Efendiu” me qëllim lidhjet e tubacionit me rrjetin dytësor me destinacion për furnizimin e çdo banese me ujë të pijshëm.

  Sipas burimeve zyrtare nga UKD-ja, investimi në këtë lagje është mjaft i rëndësishëm, pasi disiplinon furnizimin e kësaj zone me ujë me anë të sistemit unazë, ku me vënien në punë të tubacionit të ri, furnizimi do të bëhet nga poshtë, pra nga tubacioni kryesor i qytetit.

  Amortizimi i tubacionit të vjetër bënte që përgjatë rrugës të kishte rrjedhje të ujit gjatë orarit të furnizimit. Tashmë pritet që kjo gjë të marrë fund.

  Investimi i ujësjellësit i paraprin investimit të përgjithshëm që pritet të realizojë bashkia e Durrësit në këtë rrugë. Rruga në fjalë do të shtrohet me beton cilësor për të përballuar rreshjet e shiut gjatë dimirit dhe lëvizje të mundshme të tokës.

  /S.L. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
  http://www.durreslajm.com/aktualitet/durr%C3%ABs-investim-i-ri-p%C3%ABr-furnizimin-me-uj%C3%AB-te-%E2%80%9Csefer-efendiu%E2%80%9D

 7. Wasser Haupt Leitungen sind oft defekt, oft durch illegales anzapfen, oder wegen schlechter Verlegung durch inkompetende Gestalten im Oktober 2014

  Die Kosovo und Mazedonische Mafia hat Durres aufgegeben, wo die Hotels leer stehen, was bei 15 Jahren Chaos längst überfällig war, wenn man nur von Betrug und Abwässern im Meer als Kultur sieht. Alle Mafiosi Construction stehen zum Verkauf, haben keine Gäste, wobei das Chaos vor 15 Jahren schon sichtbar wurde, hart kritisiert wurde. Touristen aus dem Kosovo, Mazedonien haben Durres aufgegeben, fahren an andere Strände.

  Reportazh/ Kosovarët braktisin Durrësin
  0 130 130

  23 korrik 2015 – Këtë vit në plazhin e Durrësit mungojnë pushuesit nga Kosova dhe Maqedonia.

  Plazhit i janë rikthyer durrsakët, tiranasit dhe të huajt, pjesa më e madhe e të cilëve janë ditorë. Kjo situatë me numër të pakët pushuesish ka bërë që çmimet në restorante dhe hotele të jenë të ulëta. Pushuesit aktualë ndjehen shumë të kënaqur, sepse numri i ulët i pushuesve ka ndikuar në rritje të shërbimeve dhe të pastërtisë.
  null

  Ky është reportazhi i përcjellë nga gazetarja e ‚News 24‘, Klodjana Haxhiaj për plazhin e Durrësit.

  Ndiqni më poshtë video-reportazhin:
  – See more at: http://www.durreslajm.com/sociale/reportazh-kosovar%C3%ABt-braktisin-durr%C3%ABsin#sthash.5rup5Zqa.dpuf

  Amateure, die von Nichts eine Ahnung hat, aus kriminellen Familien kontrollieren die Strände. Chaos bei ein wenig Sturm, kein Strom, nicht nur bei den Dhermie Stränden
  Durrësi mbytet nga vapa, në Dhërmi stuhi e mungesë dritash
  0 371 381

  22korrik 2015 – Jugu pushtohet nga stuhia e më pas nga errësira si pasojë e defektit në linjën e transmetimit të energjisë elektrike.

  Pushuesit në Dhërmi e Himarë janë zënë në befasi nga shiu e era që nisi papritur, kur në qytetet e tjera të vendit, temperaturat i kaluan 40 gradë. Qyteti i Durrësit ka qenë mes tyre, ku banorët ose i janë drejtuar detit ose janë mbyllur nëpër zona të freskëta, me kondicionerë e freskuese.

  Aktualisht, OSHEE njofton për shkëputje të energjisë elektrike në zonat e jugut, duke zhgënjyer turistët e shumtë.

  /agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

  – See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/durr%C3%ABsi-mbytet-nga-vapa-n%C3%AB-dh%C3%ABrmi-stuhi-e-munges%C3%AB-dritash#sthash.IL5yFjtQ.dpuf

 8. 5.000 € will man für neue Kioske, wobei das Kiosk Geschäft Grundlage der Korruption aller Gemeinden und Behörden darstellt.

  Öl Kathastrophe der südlichen Durres Strände, Zentraler Standard der Geldwäsche und Verbrecher Clans

  Wo die gekauften Öl Sperren verblieben sind, keine Antwort. Es löst sich im Korruptions Motor der LSI Partei in Durres in Luft auf.

  20 % Wasser Erhöhung gibt es, was bei dem Chaos nicht verwundert, wobei die Wasser Institution in viele Skandal verwickelt ist, von Kriminellen kontrolliert wird.

 9. zu korrupt und dumm für Tourismus. Die Pinien Wälder wurden für illegale Bauten abgeholzt und die EU und Weltbank Gelder sind verschwunden im Loch ohne Boden. Abwasser nun im Winter, wo das Problem klein ist.

  Im August 2016
  Alles ist voller Abwässer, die Keller, Lokale es stinkt: die selbst organisierte Langzeit Kathastrophe von Kriminellen, Mafia Politkern und Geldwäsche ohne Ende

  Golem Pista illyra und die Weltbank Projekte dort seit vielen Jahren, zuvor auch von Berlinwasser, der KfW und ein Desaser ohne Ende

  Durrës – Zona e plazhit në gjendje alarmante nga ujërat e zeza
  19/08/2016 – 18:54

  Në pikun e sezonit turistik, zona e plazhit në Durrës është mbuluar nga ujërat e zeza. Shkak për këtë janë bërë defektet në rrjetin e kanalizimeve të ujërave të zeza.Banorët shprehen të shqetësuar për rrezikun që i kanoset shëndetit të tyre dhe i bëjnë apel institucioneve që të ndërhyjnë sa më parë.

  Lagjia 13 në Durrës, e njohur si zona e plazhit, në mes të sezonit turistik është mbuluar nga ujërat e zeza.

  Shkak per këtë situatë mësohet të jenë bërë defektet në rrjetin e kanalizimeve të ujërave të zeza në zonë.

  Për pasojë, në bodrumet, rrugë dhe trotuare janë krijuar pellgje të mëdha uji të ndotur.

  Të lodhur nga heshtja e institucioneve përgjegjëse, banorët thonë se po sëmuren.

  Përveçse ndotjes së ambjenteve të përbashkëta, ujërat e zeza kanë depërtuar tek ato të pastra, duke i bërë të papërdorshme.

  Banori: Kanë dalë ujërat e zeza sipër, ku të ankohesh? Letër i kam bërë Edi Ramës, erdhi letra tek kryetari i Komunës, ky ja dha kryetarit të Bashkisë. Një polici kam sjellë këtu, hajde dhe shikoni lart sa depo janë me ujë.

  Banori: Ujërave të zeza këtu ju vjen një erë e mrekullueshme sa ta merr shpirtin, me azëm të bë, kaq.

  Banorja: Pusetat janë të bllokuara dhe aty është mbushur me ujëra të zeza. Jemi të sëmurë. Mua më është sëmurë babi. Nuk hapim dot një derë dhe një dritare. Vetëm sëmundje. Kjo gjendje kështu po bën 7 muaj, një vit. jemi ankuar, thonë do vimë, por nuk vinë.

  Në zonën ku kanë shpërthyer ujërat e zeza përveç banesave, apartamenteve që jepen me qera për pushuesit dhe bizneseve, ndodhen edhe dy qendrat shëndetësore, çka e bën edhe më serioze situatën.

 10. Die Gegend gehört erneut den schlimmsten Stränden von Albanien, wo man fragen muss, was die Abwasser Leitungen der Weltbank und ihrer korrupten Partner bringen sollen.

  Sociale NGA LORENC RABETA
  16 Maj 2016 – 09:48
  Agjencia e Mjedisit publikon 10
  plazhet më të këqija në Shqipëri
  Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka publikuar hartën e plazheve të bregdetit shqiptar, sipas cilësisë së tyre. Bie në sy se plazhet më të këqija gjenden në vijën bregderate që shtrihet nga Durrësi në Kavajë, por nuk mungojnë as në Vlorë e Sarandë.

  Nga plazhi i njohur si Tropikali, Kompleksi Xhardino apo Kompleksi Majami në Durrës, te Plazhi i ri në Vlorë, e te Kanali i Cukës në Sarandë. Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka publikuar hartën e plazheve të bregdetit shqiptar, sipas cilësisë së tyre.

  Të dhënat janë mbledhur nga Stacionet e Monitorimit të kësaj Agjencie, të cilat masin parametrat e ndotjes nëpër këto plazhe duke i renditur në katër kategori: Shumë të mirë, të mirë, me cilësi të mjaftueshme dhe me cilësi të keqe. Bie në sy se plazhet më të këqija gjenden në vijën bregdetare që shtrihet nga Durrësi në Kavaje.

  Ato janë plazhet e njohura si Majami, Kompleksi Xhardino, Lokali Reshatit dhe Fusha e Sportit. Në zonën e Durrësit janë evidentuar dy plazhe të këqija: Ministria e Rendit dhe Tropikali. Në Vlorë janë evidentuar dy plazhe problematikë, Shkolla e Marinës dhe Plazhi i Ri. Dy plazhe të këqija janë evidentuar gjithashtu edhe në Sarandë, Plazhi i Ri dhe Kanali i Cukës.
  http://shqiptarja.com/Sociale/2750/agjencia-e-mjedisit-publikon-10-plazhet-me-te-keqija-ne-shqiperi-356444.html

 11. Abwässer in Sickergruben, auch in Dhermi, eine angebliche Entsorgung durch Tank Wägen. landet doch im Meer. Weil die Tanks und Sickergruben unzählige Lecks haben, geht Alles ins Meer. Die Probleme konnten wie in Golem, Durres auch nicht durch Weltbank, EBRD Projekte gelöst werden, weil Kriminelle für die Projekte die Gelder erhielten und nur Bauschrott abgeliefert wurde. Abwässer Entsorgung direkt in Touristik Zone, an der Küste, ist Tradition, weil Alles von Kriminellen illegal gebaut wurde.

  Publikuar më 31.07.2016 12:20 / Shekulli
  Nga Harilla Koçi Andrea, pronar i një strukture turistike në Dhërmi thotë se, shqetësimi madhor që përsëritet prej vitesh është mungesa
 12. Fisch Fabriken, welche ihre Abwässer in die Wohn Gebiete ablassen. Umwelt Skandale ohne Ende in Durres

  Vollkommene Unfugs Institutionen (Erpressungs Kartelle, nachdem Modell der Hilliary Clinton),mit dem Gangster Lefter Koka, der Welt Premiere in der Idiotie organisierte und ansonsten nur Papier. Edi Rama und sein „Strategisches“ Projekt mit Lefter Koka und Vangjush Dako in Durres. Welt Premiere der Idiotie

  foto-feature

  Institucionet shtetërore, të pafuqishme përballë ndotjeve mjedisore

  INVESTIGIM/

  Problemet mjedisore janë lehtësisht të konstatueshme në qytete të mëdha dhe kryesisht ato bregdetare, pasi të jepet mundësia për të vëzhguar në pjesë të ndryshme të derdhjeve dhe shkarkimeve që bëhen në det.

  Ndotja e ujit është ajo që vihet re më së shumti, krahas ndotjes së ajrit nga mbipopullimi dhe ndërtimet jashtë çdo plani urbanistik.

  Në qytetin e Durrësit, në zonën e Spitallës, problem nis me ndotjen e ajrit dhe të ujit njëkohësisht.

  Një subjekt, i quajtur “Konservimi Adriatik”, i themeluar si Sh.p.k në vitin 1993, i cili merret me peshkim, përpunim, konservim, kultivim, mbledhje dhe ngrirje të produkteve të detit, prej kohësh është kthyer në një problem për të gjithë zonën dhe banorët e saj, pasi ky subjekt i derdh mbetjet në një kanal të hapur, i cili fillon që nga zonat e banuara të qytetit dhe vazhdon paralelisht me rrugën “Aleksandër Goga”, i cili më pas derdhet në det të hapur, pa iu nënshtruar asnjë lloj filtrimi.

  konservimi-adriatik

  Përgjatë këtij kanali i cili është i hapur në të gjithë gjatësinë e tij, krahas banesave të shumta, shtrihen edhe një sërë subjektesh të tjera private, të cilat i derdhin mbetjet e tyre industriale në këtë kanal, pa marrë parasysh ndotjen mjedisore, duke e kthyer plazhin e Porto Romanos, në një nga më të ndoturit në vend.

  derdhja-ne-det-e-kanalit

  Por rasti në fjalë është më specifik, pasi ky subjekt, “Konservimi Adriatik”, shkakton edhe ndotje të ajrit, me anë të mbetjeve të peshkut.

  Ishull.com është vënë në dijeni të kësaj situatë që në muajin prill të vitit 2016-të dhe e ka ndjekur ecurinë e situatës përgjatë 6 muajve.

  Aroma e peshkut, përhapet në një sipërfaqe shumë të madhe, duke u bërë shpesh edhe e padurueshme, pasi kalon çdo lloj norme.

  Këtë e konfirmojnë edhe vetë banorët e zonës, të cilët u shprehën për Ishull.com shumë të shqetësuar për situatën.

  Të njëjtin konstatim, e përcjell edhe Agjensia Kombëtare e Bregdetit (AKB), në shkresën e saj dërguar redaksisë së Ishull.com.

  Në komunikimin e AKB-së me Inspektoriatin Shtetëror të Mjedisit dhe Pyjeve (ISHMP), në qytetin e Durrësit, ky i fundit citon tre probleme:

  • Derdhje të depozitimeve në det;
  • Ndotje ambientale;
  • Dëme në cilësinë e jetës ndaj komunitetit që jeton në atë zonë.

  Masat e marra nga ISHMP-ja, ashtu siç na bën vet me dije ky institucion, është një gjobë në të kalurën, me vlerë 500 mijë lek të reja, ndërkohë që ka pasur inspektime të vazhdueshme për mbajtjen nën kontroll të situatës…

  …………………

  Me gjithë situatën e krijuar, arrihet në konkluzionin që institucionet nuk po arrijnë të parandalojnë dot ndotjen mjedisore, qoftë edhe nga një aktivitet i vetëm privat, duke u shtrirë më pas në një sistem zinxhir, i cili përfshin menaxhimin e mbetjeve të tre bashkive, ujërat e të cilave derdhen po në detin Adriatik, pranë Porto Romanos.

   

  Djegia e mbeturinave në Porto Romano, proces i kundraligjshëm

  http://www.ishull.com/institucionet-shteterore-te-pafuqishme-perballe-ndotjeve-mjedisore/

Schreibe einen Kommentar