Edmond Haxhanisto, im nächsten Skandal: Korrupte Infrastruktur Projekte ohne Ende rund um Wasser, Kanalisation und Strassen

Strassen Tender, Kanalisations und Wasser Tender werden manipuliert, was Langzeit Problem der Transport Minister ist. Die Staatsanwalt übernahm Ermittlungen, ist aber selbst inkompetend und käuflich, was gut bekannt ist. Eines der grossen Probleme in Albanien.

Die EU Mafia finanziert unverändert diesen Bauschrott, die manipulierten Tender, denn viele Ratten verdienen damit Geld.

Vor über einem Jahr, die Reports, das alle Tender manipuliert werden durch die Bande.

IFIMES Report: Die Energie Mafia – OSHEE MANIPULATES TENDERS IN THE ENERGY SECTOR und der Mafia General Staatsanwalt: Adriatic Llalla

Man ist Langzeit Partner korrupter Internationaler und Infrastruktur Financiers, und deren Mafia Consults, welche sichi zu 100 % ihre Aufräge erkaufen.

Infrastruktur Projekte sind Korruptions Motor, deshalb brauchen die EU und US Ratten, solche Projekte und die Deutsche KfW, EBRD, BMZ sind führend mit der Weltbank Mafia bei dieser Art von Zerstörung ganzer Staaten und der Korrumpierung der Institutionen mit Consults und Partnern. Edmond Haxhinasto ist führender Manipulations und Betrugs Experte in Albanien, ebenso wie seine Vorgänger der Gangster Sokol Olldashi, Partner der Deutschen Mafia vor Ort.

Der Witz ist, das diese vollkommen korrupte Subjekt des Ilir Meta, sogar Regierungs Beauftragter einmal war, gegen die KOrruption in 1999.

Edmond Haxhinasto und als Verantwortlicher bei der Einführung eines Plans gegen Korruption.

Illegale unsinnige Yacht Hafen Genehmigungen direkt auf dem Endstück der Durres Kanalisation ein Skandal der Hirnlosigkeit. Zu schwere Kräne, wurden nachträglich für den Hafen genehmigt.
Erpressung und Betrug im Hafen von Durres und die EU Mafia mit der EIB und EBRD Bank geben neue Kredite

Die EBRD Mafia mit ihren Infrastruktur Krediten, setzt alle Städte unter Wasser bei Regen und Idiotie Projekten

Ein Diplomatischer Skandal in 2011 rund um Korruption mit einem Auftritt des kriminellen Stefan Füle, EU Kommissar, der die Ukraine erpresste, mit Putsch drohte und über Albanien gefälschte Berichte der EU Commission vorlegt.

Stefan Füle, wie die EU Botschaft gekauft von den übelsten Albaner Verbrechern in 2011: Mafia Braut der „Sacra Corona Unita“ Majlinda Bregu, zwischen beiden Banditen.

Im Albanischen Artikel geht es weiter, mit Wasser Infrasstruktur Projekten, rund um Kanalisation usw..

Investigations for road sign tenders

16/12/2015
Investigations for road sign tenders
Two tenders valued 1.3 billion ALL or 10 million USD for road signs have created suspicions for the agreement between the participating firms and the practices used by the Competition Authority.

The tenders were held by the Albanian Road Authority on September 7th and 9th of this year, with the purpose to improve and refresh the road signs in national roads.

They have a 5 imllion USD fund for the Vore-Han I Hotit road, and 8 million USD for the Rrogozhina-Kapshtica road.

Why is the Authority suspicious? The main suspicion is related to the fact that the winning bids were closer to the limit fund in both tenders, respectively 96% in the first tender and 97% in the second.

Besides, as the announcement says, the authority notes that the winning companies have not competed in both tenders, and that they might have used the rotation scheme in offers by dividing the market.

The Competition Authority at its official website has published the decision for opening a preliminary investigation of October 15th. Top Channel has learned from confidential sources that the Authority has decided to start deeper investigations for this issue.

The main suspicions are that the firms might have realized this scheme in cooperation with the contracting institution, the road authority. So far these remain only suspicions and will be investigated in the weeks to come.

The investigations for this issue were started after reports made to the media against the three dominating companies, R.S&M, Jubica and IDK Construction, which have taken most of the tenders related to road signs and safety.

The Albanian government has declared that road safety is a priority. Funds have increased for many roads, although the one In question is considered as very dangerous and that has caused many problems.
http://www.top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=15846&ref=ml#.VnQ2C3qLelM

Për 6 muaj Ministri Haxhinasto shpërdoroi miliona dollarë

Gazeta “Telegraf” më shumë se një herë ka denoncuar shkeljet e rënda që janë vënë re në Ministrinë e Transporteve, për të cilat ende nuk është hedhur ndonjë hap as nga organet e hetimit (Prokluroria e Përgjithsme) dhe as nga ndonjë institucion tjetër që kontrollon financat publike. Pikërisht në ndihmë të këtyre denoncimeve vjen së fundi një raport i titulluar “Mbi monitorimit e Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës për 6-mujorin e parë të vitit 2015” i Ministrisë së Financave ku vërehen se ka dhumë mospërputhje të të dhënave faktike të raportuara nga Ministria e Transporteve me të dhënat faktike të siguruara nga sistemi i thesarit. Sipas këtij raporti ndryshimi në total është 785,1 milionë lekë nga e cila për shpenzime korrente diferenca është për 74 mijë lekë dhe për investimet për 785 246 mijë lekë. Po ashtu për shpenzimet kapitale me financim të brendshëm diferencat janë në programin “Ujësjellës – Kanalizime”, ku ministria ka raportuar me pak për 28 648 mijë lekë.
Më mënyrë më të detajuar në këtë raport thuhet se, për shpenzimet kapitale me financim te huaj, diferencat janë:
1. Në programin “Planifikim menaxhim administrim”, ku ministria ka raportuar realizim në fakt, më tepër se sa figuron në sistem për 58 667 mijë lekë.
2. Në programin “Transporti rrugor”, ministria ka raportuar më pak për 602 556 mijë lekë.
3. Në programin “Menaxhim transporti”, ministria nuk ka raportuar realizim në fakt, ndërsa në sistem figuron shuma 9355 mijë lekë.
4. Në programin “Portet”, ministria nuk ka raportuar shpenzime faktike, ndërsa në sistem figuron shuma 9696 mijë lekë.
5. Në programin “Ujësjellës -Kanalizime”, ministria ka raportuar më pak shpenzime për 142650 mijë lekë.
6. Në programin “Mbetjet urbane”, ministria nuk ka raportuar shpenzime faktike, ndërkohë që në sistem figuron shuma 51007 mijë lekë.
Nga të dhënat e sistemit “Të ardhurat jashtë limitit”, janë realizuar për 19 498 lekë në programin “ Menaxhim transporti” shpenzime korrente.
Në fund të 6 mujorit te parë të vitit 2015 buxheti vjetor i Ministrisë së Transportit ka shfaqur defirenca në të gjitha zërat në e shpenzimeve në krahasim me raportimet e thesarit, si me poshtë:
Nga raporti i Monitorimit plani i shpenzimeve të buxhetit në total për këtë ministri sipas të dhënave të ministrisë për 6 mujorin e parë 2015 është realizuar në rreth 36.2% të planit vjetor, ndërsa sipas të dhënave të sistemit informatik financiar të Qeverisë ështe realizuar për 37.91%. Siç arsyetohet në raport kjo diferencë e përqindjes se realizimit është për shkak të të dhënave të ndryshme që ka paraqitur ministria për faktin nga ato që janë marrë nga Sistemi Informatik Financiar i Qeverisë për disa programe të ministrisë.Duke e parë këtë realizim sipas programeve, vërehet që përqindja e realizimit të shpenzimeve varion në nivele të ndryshme duke filluar nga rreth 13.8% të planit vjetor në programin “Menaxhimi i Mbetjeve urbane’” deri në rreth 93.4% në programin “Menaxhimi i Transportit”.
ASD, marrëveshje me homologët zviceranë dhe kosovarë
Agjencia e Sigurimit të Depozitave (ASD) nënshkroi këtë javë një marrëveshje bashkëpunimi me institucionet homologe të Zvicrës dhe Kosovës. Në një njoftim për shtyp të publikuar në faqen zyrtare te ASD-së, bëhet e ditur se, marrëveshja u nënshkrua nga Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë, Genci Mamani, Drejtoresha Menaxhuese e FSDK-së, Violeta Arifi Krasniqi dhe Drejtori Ekzekutiv i Zvicres, Patrick Loeb, në ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Bernë, Zvicër. Me këtë rast, në fjalën e tij, Drejtori i Përgjithshëm i ASD, Mamani, theksoi se kjo Marrëveshje është një hap i rëndësishëm në përpjekjet e vazhdueshme të Agjencisë me qëllim rritjen e bashkëpunimit me institucione homologe të sigurimit të depozitave. Patrick Loeb, Drejtori Ekzekutiv i Fondit Zviceran të Sigurimit të Depozitave dhe Agjentëve të Tregtimit të Letrave, u shpreh se financat janë një biznes global dhe do të jenë kështu akoma më shumë në të ardhmen. Më tej, Loeb shtoi se rreth 50% e klientëve të bankave në Zvicër janë të kombësive të huaja që jetojnë jashtë Zvicrës, një pjesë e konsiderueshme e të cilëve banojnë në Shqipëri dhe Kosovë, citon njoftimi i ASD-së. Drejtoresha Menaxhuese e Fondi i Sigurimit të Depozitave të Kosovës, Violeta Arifi Krasniqi, vlerësoi marrëveshjen dhe bashkëpunimin që po institucionalizohet me nënshkrimin e saj. Sipas saj, ky kuadër bashkëpunimi krijon mundësinë e zhvillimit të vazhdueshëm të institucioneve, nëpërmjet adoptimit të praktikave më të mira të sistemeve efektive për sigurimin e depozitave. Nënshkrimi i Marrëveshjes u përshëndet edhe nga të ftuarit e tjerë, të cilët vlerësuan rëndësinë e saj si dhe rolin e institucioneve të sigurimit të depozitave në ruajtjen dhe garantimin e stabilitetit financiar. Pas nënshkrimit të marrëveshjes në mjediset e ambasadës zvicerane, drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë së Sigurimit të Depozitave, Genc Mamani, zhvilloi një takim në zyrat e Sekretariatit Shtetëror për Çështjet Ekonomike të Konfederatës Zvicerane. Në këtë takim u diskutuan mundësitë e bashkëpunimit me qëllim zhvillimin e mëtejshëm të kapaciteteve të Agjencisë.
AAB: Kreditë me probleme, sërish shqetësuese për ekonominë
Shoqata Shqiptare e Bankave, (AAB) bëri të ditur se, niveli i kredive me probleme në fund të muajit tetor 2015, u ul në nivelin 20.4%, nga 20.6% që ishte në muajit shtator 2015. Stoku i kredive me probleme në fund të tetorit ishte rreth 119.2 miliardë lekë, nga 120 miliardë lekë që ishte në fund të shtatorit. Sipas AAB-s, krahasuar me një vit më parë, në vlerë absolute, kreditë me probleme janë ulur me mbi 15%. Ulja e kredive me probleme ka ndihmuar në përmirësimin e performancës financiare të bankave. Fitimi progresiv i sistemit bankar për 10-mujorin ka prekur vlerën e 13.5 miliardë lekëve, në rritje të mëtejshme nga vlera e 11.6 miliardë lekëve e 9-mujorit.

7 Gedanken zu „Edmond Haxhanisto, im nächsten Skandal: Korrupte Infrastruktur Projekte ohne Ende rund um Wasser, Kanalisation und Strassen“

 1. Edmond Haxhinasto besichtigt Bau Arbeiten. Meistens sind diese Investionen Projekte, wo Idioten die Leitung haben, Grundsatz Fehler gemacht werden, Drainage und die Geologie, wie Regen Abläufe nie berüchtigt wird. siehe das Lefter Koka Aufforstung Projekt, wo Idiotie von Leuten, die 4 Jahre Schule haben plötzlich als Experten und Ingenieure auftreten.

  Auch die Vergabe für den Herstellung von Strassenschildern ist erneut ein übles Bestechungs Geschäft

  25-100 mijë lekë gjobë kush dëmton sinjalistikën rrugore
  Publikuar më 19.12.2015 14:24 / Elidona Syla

  Edmond Haxhinasto
  Sot, teksa u kujton ashpërsimin e gjobave, ministri i Transporteve, Edmond Haxhinasto, u bëri thirrje qytetarëve të mos dëmtojnë sinjalistikën rrugore. Së bashku më drejtorin e rrugëve, Dashamir

 2. die Staats Betriebe, Ministerien zahlen bis heute Nichts für Wasser, ein altes Problem auch bei Strom vor 15 Jahren. Altes System. Man lebt von der Systematischen Geld Vernichtung, Unterschlagung, der Fund der vorhandenen Mittel in den Ministerien und Institutionen

 3. Wenn man nie Wasser bezahlt, jede Leitung durch illegale Leitungen zerstört, sollte man sich nicht wundern.

  3 Jahre hat ein Ort kein Wasser, die Gelder für die Wasser Funds wurden unterschlagen.

 4. Merkwürdiger Widerruf, eine Fährlinien Genehmigung von Sarande nach Brindisi Süd, durch Edmond Haxhinasto, was wohl mit Bestechungsgeld zutun hat.

  Ministria e Transporteve si Haxhi Pishmani/Anulon linjën e trageteve Brindizi – Sarandë, tri ditë pasi e miratoi

  Postuar në 06 Gusht, 2016 14:31

  Para tri ditësh u njoftua nga media lokale se ishte vendosur një linjë trageti Brindizi-Sarandë. Diçka që mendohej të sillte fluks lëvizjeje më të lartë drejt qytetit të jugut. Por sot njoftohet, po nga një media lokale, se Ministria e Transporteve, e drejtuar nga i mirënjohuri Edmond Haxhinasto, ka vendosur anullimin e linjës. “Trageti që filloi linjën Brindisi – Sarandë ka një kapacitet trasporti prej 822 pasagjerësh dhe 140 automjetesh. Por nga burime të Saranda Web mësohet se Ministria e Transporteve, me një pretekst të çuditshëm, ka bllokuar këtë linjë transporti. Preteksti është se licesimi i kësaj linje mund të bëhet vetëm nësë linja e tragetit do të jetë gjithëvjetore. Është e perceptueshme, se për të lejuar nxitjen e turizmit në Sarandë, duhet detyrimisht që një linjë transporti të jetë gjithëvjetore, pasi asnjë kompani nuk do ta merrte përsipër këtë. Por ajo që mbetet është se Saranda dhe bizneset e saj e humbën shansin për vitin 2016 për më shumë pushues dhe më shumë të ardhura. Nuk dihet nëse bllokimi i kësaj linje transporti lidhet me burokracitë e ligjit apo me interesa të tjera të dyshimta”, shkruan “sarandweb”.

 5. permbytje

  Aktuelle Überschwemmungen in Tirana, weil man zu blöde ist für Alles und die Infrastruktur Projekte Premiere feiern der Korruption, oft bei Kanalisationen ohne End Stücke gebaut werden, weil die Gelder nur dem Diebstahl dienen

  Die wichtige National Strasse Kamze über Skhoder nach Hani Pot ist zwar mehrfach finanziert, aber immer noch nicht fertig gebaut nach 10 Jahren, zeigt enorme Asphalt Schäden überall. Ein Teil Stück: Skhoder nach Hani Pot, ist aber in 2016 durchaus nun fertig gebaut.

  Ansonsten Chaos ohne Ende, Nichts geht weiter. Das Modell kannte man 1996 schon das die Gelder nur verschwinden, bei der Durres- Tirana Autobahn, welche vollkommen im Chaos versank.
  http://shqiptarja.com/fotogaleri/index.php?id=18577&imgid=4

  Berat im Augut 2016: einfach zu blöde Strasen zubauen, weil man das Wort „Schwerkraft“ nicht kennt, noch Lot und Wasserwaage, aber als Bauingenieuer herumläuft, wo der Titel schon 3.000 LEK kostet, also 23 €!

 6. Enorme Gelder wurden auch aus den Ärchologischen Fund gestohlen für die Wasser Projekte.
  Unter dem Deckmantel und in Verantwortung der Weltbank

  You are here
  Zoti Ministër, ikët nga kolltuku pa më dhënë përgjigje
  Postuar në 18 Shtator, 2016 16:37
  Gjergj Frashëri

  Para pak ditësh, ministri Haxhinasto e braktisi papritur zyrën e tij qeveritare të radhës. M’u shfaqën gjeneralët e bujshëm të Romës antike, të cilëve, sapo kishin fituar betejën e çastit, u vinte me urgjencë urdhri nga Perandori që të hidheshin me furi në betejën tjetër, për shembull të bindnin me dhunë popullin e provincës që të votonin Çezarin dhe jo Pompeun.

  Iku papritur – por si përherë duke na lënë shumë suksese. Mjafton t’i hedhësh një panoramë – ekonomisë që na rrethon, asaj që mbulon mjediset urbane të rilindura anembanë qyteteve të atdheut demokratik, ashtu edhe asaj që lulëzon në hapësirat peizazhore rurale të katundeve dhe fshatrave të stolisura me parcela kanabisi, në pritje të gjeneralëve të bujshëm për beteja zgjedhore mjegullore, me oratori demokratike. Interesant, sa shumë çmohen komisarët me vizion për mbledhje votash partie – më shumë se puna e një ministri që po lulëzonte ekonominë e këtij vendi!…….
  Por në të vërtetë fjalën e kisha, se ministri Haxhinasto iku nga Ministria pa më dhënë një përgjigje të detyruar. Jo vetëm mua, por edhe vetes! Më 28 korrik 2015, Shoqëria “AKeR” sh.p.k., ku unë punoj, mori pjesë në një tender në fushën e arkeologjisë me titull “Përgatitja e Vëzhgimit Intensiv Arkeologjik për Projektet e Ujësjellësit të Durrësit dhe Kanalizimeve në Zonën Ura e Dajlanit-Plepa, Durrës” (WSIP/NCS/001). Tenderi ishte i Bankës Botërore. Ekzekutuesi ishte Drejtoria e Përgjithshme Ujësjellës-Kanalizime pranë Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës, e udhëhequr nga strategu i lartpërmendur. Për vendosjen e tubacionit të ujësjellësit të ri, projekti parashikonte një rrjet shpërndarës të ujit në gjatësi prej 63 km, me anë të një kanali me gjerësi 1,5 m.
  ………………………………………
  http://www.respublica.al/2016/09/18/zoti-minist%C3%ABr-ik%C3%ABt-nga-kolltuku-pa-m%C3%AB-dh%C3%ABn%C3%AB-p%C3%ABrgjigje

Schreibe einen Kommentar