„100 Pfund“ Offshore Firma soll in Albanien, Lizensen fuer Häfen, Wasserkraftwerke, Gas Kraftwerke, Oel und 5.000 Hektar Land erhalten

Die absurde Comedy Show geht weiter: Die absurde Wirtschafts Ministerin, Milva Ekonomi war Nachwuchs Star wie Josefina Topalli, in der Enver Hoxha Jugend, wo Allgemein die Kompetenz nie gefragt war.

Das Parlament, legt extra einen neuen Gesetzes Entwurf vor, um diese ca. 150 Euro Firma “ Star Bridge Port Developments Limited „ (Over 80 other UK companies use this postal address)ueber 5.000 Hektar Land zugeben, also erneut eines der Betrugs Projekte des Ilir Meta, Edmond Haxhinasto, einer Firma, welche praktisch weder Eigen Kapital, noch Aktivitaeten vorweisen kann, oder Gewinne. Neuerster Ausschnitt der Firmen Erklaerung. Die Albanischen Gangster wie Ilir Meta, Edmond Haxhinasto sind nicht lernfaehig, wo Panariti, sich gerade in den USA herumtreibt, wo man viel Lobby Geld wie Beriha und Edi Rama zahlt.

Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister
Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister

Vollkommen inkompetend, die Ministerin des Absurdum zu einem Phantom Projekt einer Firma, welche keine Aktivitaeten hat, Offshore Firma und dann 5 Milliarden $ Investment, was an die Betrugs Firma „Silva“ erinnert vor wenigen Jahren. Peinlicherweise, gab es in 5 Jahren allein 3 grosse Hafen Projekte dort, davon Eines aus der Schweiz mit 700 Hektar Land, dann ein Projekt mit 50 Hektar Land usw.. Diverse Albanische MInister haben derart absurde Projekte des Betruges unterstuetzt. Genehmigt ist aber noch lange Nichts und allein darueber zusprechen ist schon peinlich.

The Minister of Economy, Milva Ekonomi, said that the companies involved in the project for building a giant port in Kavaja have the necessary financial guarantees to make a 5 billion USD investment.

5 Jul 2016Confirmation statement made on 5 July 2016 with updates

View PDF (6 pages)Erinnert an Phantom Projekte dummer Deutscher Minister, und Ministerpraesidenten wie Gabriel mit seinem Nuerburg Ring Projekt, Hahn Flugplatz Aktuell

Me një lëvizje të papritur, qeveria shqiptare ka lënë në heshtje të gjitha planet e mëparshme për zhvillimin e porteve të Durrësit, Vlorës apo Shëngjinit drejt… VIDEO

Ekonomi Genc Kondi
15 Korrik 2016 – 07:47 | përditesuar në 10:03
Firma me 100 euro në kapital
investon 5 mld dollarë në Kavajë
Të tjera rreth shkrimit
VIDEO
Me një lëvizje të papritur, qeveria shqiptare ka lënë në heshtje të gjitha planet e mëparshme për zhvillimin e porteve të Durrësit, Vlorës apo Shëngjinit drejt standardeve të qendrave të mëdha portuale të vendit, apo pika fundore të Korridorit VIII Pan-Evropian. Zhvillimi i tyre i mëtejshëm nuk përjashtohet, por e gjithë vëmendja duket se do të përqendrohet më tej në realizimin e një mega-projekti “Morgan”, të panjohur nga publiku i gjerë deri tani dhe të propozuar nga privatët, që parashikon krijimin e një super-porti të ri në Karpen, në bregdetin e Kavajës. Objekt, që do të shoqërohej edhe nga një TEC i madh me gaz, një stacion rigazifikimi, si dhe nga një zonë ekonomike prej 1.700 hektarësh.

Procedura
Kjo bëhet e ditur nga një projektligj, që ka mbërritur në Kuvendin e Shqiprisë dhe që nuk është bërë më parë i njohur në njoftimet e zakonshme nga Kryeministria, që referon normalisht të gjithë projektligjet e kaluara nga qeveria. Projektligji “Për përcaktimin e procedurës së veçantë për negociimin dhe lidhjen e kontratës ndërmjet shtetit shqiptar dhe kompanisë ‘Star Bridge Port Developments Limited’ me objekt projektimin, ndërtimin, operimin, mirëmbajtjen dhe menaxhimin e portit të Karpenit, zonës mbështetëse të portit dhe asaj ekonomike” në fakt kërkon leje nga Parlamenti shqiptar që qeveria të mund të nisë procesin e negociimit me një subjekt të huaj, që ende nuk është regjistruar në Qendrën Kombëtare shqiptare të Biznesit, për një projekt të pakërkuar nga pala shqiptare.

NIchts funktioniert in Albanien, was die korupte OSCE, EU Commission lange ignorierten.

15. Juli 2016 – 07.53 Uhr
Brüssel: Ja wirtschaftliche Probleme
Albanisch im zweiten Quartal
Die Europäische Kommission hat gestern im zweiten Quartal Bericht für Kandidaten- und potenziellen Kandidatenländern für das erste Quartal 2016. Albaniens Bericht betont die hohe Verschuldung von Albanien, höhere Kredite mit Problemen nur in Albanien gescheitert sitzen im ersten Quartal das höchste Defizit in der Leistungsbilanz sowie das niedrige Niveau der Umsetzung der Investitionen. Es wird geschätzt, dass die wirtschaftliche Erholung im ersten Quartal fortgesetzt, während der Feststellung als eine positive Entwicklung mit einem Haushaltsüberschuss Ausgang in den ersten Monaten des Jahres.

14 Gedanken zu „„100 Pfund“ Offshore Firma soll in Albanien, Lizensen fuer Häfen, Wasserkraftwerke, Gas Kraftwerke, Oel und 5.000 Hektar Land erhalten“

 1. Die Comedy Show geht weiter!

  Axhenda, reforma e para e seancës së 21 korrikut

  6:20 – 19/07/2016 POLITIKE 0
  Axhenda, reforma e para e seancës së 21 korrikut

  Paketa e ndryshimeve kushtetuese që do të votohet të enjten në Kuvendin e Shqipërisë është çështja e parë e rendit të ditës së seancës plenare të 21 korrikut.

  Kjo konfirmohet nga axhenda zyrtare e publikuar sot nga Kuvendi, e cila parashikon një seancë plenare me 10 pika.

  Dhe teksa ndryshimet në Kushtetutë kërkojnë një miratim me shumicë të cilësuar, 2/3 e të gjithë anëtarëve të Kuvendit ose 94 vota, pikat e tjera të rendit të ditës së kësaj seance, e konsideruar historike, përfshijnë dhe miratimin e pr/ligjit “Për përcaktimin e procedurës së veçantë për negocimin dhe lidhjen e kontratës ndërmjet shtetit shqiptar dhe kompanisë “Star Bridge Port Development Limited”, me objekt projektimin, ndërtimin, operimin, mirëmbajtjen dhe menaxhimin e portit të Karpenit, zonës mbështetëse të portit dhe asaj ekonomike”; disa ndryshime dhe shtesave në vendimin “Për miratimin e strukturës, organikës dhe kategorizimin e pozicioneve të punës të Inspektoriatit të Lartë të Deklarimit e Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave””; pr/vendimet për plotësimin e katër vendeve vakante në Autoritetin e Mediave Audiovizive; pr/vendimin “Për zgjedhjen e Arben Malajt anëtar i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë”; si dhe pr/vendimin “Për miratimin me procedurë të përshpejtuar të projektligjit “Për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme”.

  http://vizionplus.al/port-gjigand-ne-karpen-te-kavajes/

 2. Geldwaesche und Betrugs Investment Firmen als angebliche Hintermaenner. Alles ohne jede Erfahrung auf diesem Gebiete.

  Das Parlament erlaubte der Ministerin Milva Ekonomi, mit der 100 Pfund Firma zu verhandeln. Erinnert an Deutsche Faelle von Ministern, wie Nuerburg Ring und so ein Dumm Mensch, ist heute mit Gabriel Wirtschafts Minister, trotz hohem Millionen Schadens.


  Soll ein Witz sein
  , was die Ministerin im Parlament erklaerte! Es liegen keinerlei Kapital Nachweise, noch Erfahrung und Komptenz auf irgendeinem Gebiet vor
  Die Firma verspricht das Kapital zu erhoehen, sobald man die Vertraege hat, also ein Pyramid Geschaeft, mit angeblichen serioesen Vertrags Partner AECOM -USA, AECOM Capital vonWilliam Blair, Chicago që nga 1935 me mbi 1200 punonjës, të vendosur në 22 zyra nëpër botë, Ramboll nga Britania e Madhe, RTV Architects nga Britania e Madhe, STFA nga Turqia, dhe Summa po nga Turqia (regjistruar në Turqi 1989).

  Porti në Karpen, Milva Ekonomi: Ja detajet e megaprojektit 5 miliard USD
  July 22, 2016 18:52

  Porti në Karpen, Milva Ekonomi: Ja detajet e megaprojektit 5 miliard USD
  Nga Arkiva

  Parlementi votoi projekt-ligjin që i hap rrugë negocimit të kontratës me “Star Bridge Developments Limited” për ndërtimin e një porti në Karpen të Kavajës. Milva Ekonomi Ministre e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes i paraqiti parlamentit këtë projekt ligji për procedurën e veçantë të negocimit të kontratës me kompaninë qe do te ndërtoje portin. Bëhet fjalë për një investim strategjik me vlerë 5 miliard USD nga i cili pritet të krijohen 70.000 vende të reja pune. Në një intervistë për Tema Online Ministrja Milva Ekononi me detaje shpjegon projektin.

  Zonja Ministre, e kujt ishte ideja e ndërtimit të portit me Karpen?

  “Project Morgan” është një projekt-propozim i pakërkuar për projektimin, ndërtimin, operimin, mirëmbajtjen e një Porti në Karpen, zonës mbështetëse të portit, i paraqitur nga “Star Bridge Port Developments Limited” (“Star Bridge”). “Star Bridge” është një subjekt për qëllime të veçanta, i regjistruar në Angli.

  Përse ishte e nevojshme hartimi dhe propozimi i një projektligji të veçantë nga qeveria shqiptare?

  Projekti në tërësinë e tij ka si komponentë disa nënprojekte në funksion të njëri-tjetrit, kjo lidhje e pandashme e tyre, fizike dhe ekonomike, dikton nevojën e miratimit të njëkohshëm, është një investim i përmasave financiare dhe vlerës ekonomike që nuk do të kishte konkurrent tjetër dhe procesi do të ishte vetëm një humbje kohe dhe shtyrje pa arsye e fillimit të punimeve. Kjo duhet konsideruar si një mundësi që nuk duhet humbur, por përkundrazi duhet vepruar me kujdes por shpejt për ta miratuar dhe për t’i dhënë ekonomisë tonë një imput afatgjatë e domethënës.

  Çfarë komponentësh ekonomikë përfshin ky projekt i të tilla përmasave?

  Kjo është një mundësi unike për Shqipërinë për të tërhequr një investim me një vlerë kaq të lartë. Kemi parasysh se vlera e përllogaritur e projektit, si fillim, është 5 miliardë USD dhe shtrihet në rreth 5 vite. E parë nga një aspekt përllogaritjeje, ky investim është 57 % e PBB vjetore të sektorit të ndërtimit dhe sjell vitin e pare 6 200 vende pune të reja ndërsa në harkun kohor të 5 vite krijon 70 mije vende pune. Kemi të bëjmë me një projekt i cili përfshin në mënyrë të integruar 3 nënprojekte të veçanta: ndërtimi i portit, ndërtimi i zonës ekonomike, ndërtimi i centralit të energjisë. Projekti i zonës ekonomike dhe i centralit të energjisë do të realizohen në funksion të portit. Zona ekonomike do të permbajë, dok të thatë, rrugë të brendshme, rrjet hekurudhor të brendshme, magazina dhe hapësira ruajtje, mjete transporti kargo, peshore, zyra shërbimi dhe mirëmbajte, central për prodhim energjie, depozita karburanti, bankë, zyra doganore, financiare, kapiteneri, shërbim sigurie, shërbime hotelerie, kulinarie, pikë informacioni etj.

  Menjëherë pas miratimit të projektligjit në qeveri lindi një debat për kapitalin e kompanive të regjistruara në Britaninë e Madhe me vetëm 100 stërlina. Mund në na shpjegoni cili është kapitali real i këtij investimi?

  Kjo është një pyetje që unë e mirëkuptoj por më lejoni të theksoj se kjo vlerë, pra 100 stërlina, i referohet çmimit të regjistrimit në Mbretërinë e Bashkuar dhe jo vlerës së kompanisë. Kur shoqëria kërkon të angazhohet në një projekt të rëndësishëm dhe i duhet të sigurojë shuma të mëdha parash, aksionarët ekzistues mund të vendosin të rrisin kapitalin e autorizuar në aq aksione sa dëshirojnë dhe t’ua ofrojnë palëve që investojnë në shoqëri, duke blerë një pjesë ose të gjitha aksionet e reja të emetuara. Numri i aksioneve të autorizuara rritet vetëm pasi projekti të jetë siguruar. Subjekti i krijuar Për një qëllim të Veçantë (SPV) u shërben kompanive investitore dhe atyre zbatuese për të sjellë propozimin para qeverisë shqiptare dhe për të filluar negociatat për këtë projekt. Në çdo rast, para nënshkrimit të kontratës, “Star Bridge” do të regjistrohet si SPV sipas parashikimeve të legjislacionit shqiptar dhe do të ofrojë të gjitha garancitë e nevojshme të performancës. Një subjekt i tillë, me të njëjtin qëllim dhe që funksionon me të njëjtin mekanizëm, në raport me kompanitë investitorë dhe zbatuese të projektit, parashikohet edhe në ligjin shqiptar për koncesionet dhe Partneritetin Publik Privat (PPP).

  Kush janë kompanitë e propozuese të këtij projekti?

  Kompanitë investitore për projekt propozimin janë kompanitë e mirënjohura AECOM nga SH.B.A., AECOM Capital dhe banka e investimeve globale William Blair, e themeluar në Chicago që nga 1935 me mbi 1200 punonjës, të vendosur në 22 zyra nëpër botë, Ramboll nga Britania e Madhe, RTV Architects nga Britania e Madhe, STFA nga Turqia, dhe Summa po nga Turqia (regjistruar në Turqi 1989).

  Përse është zgjedhur Karpeni dhe jo ndonjë zonë tjetër në Shqipërisë pse jo edhe në rajon për ndërtimin e këtij porti?

  Propozuesi e paraqet kërkesën e tij në vendin tonë pasi ka studiuar paraprakisht përshtatshmërinë gjeografike, fizike dhe ekonomike të vendit ku do të zhvillojë projektin. Karpeni ka përmasa e hapje të mjaftueshme për përballimin e trafikut të anijeve që do të hyjnë për të sjellë kargo dhe atyre që do të dalin të ngarkuara për destinacione në porte të ndryshme të pellgut të Mesdheut, për shkak të pozicionit të tij gjeografik. Struktura gjeologjike dhe bregu i zonës së Karpenit janë një kombinim i përshtatshëm i hapësirës tokësore dhe mundësisë së krijimit të thellësisë 17 deri 20 metra në hapësirën ujore të portit. Bregu me sipërfaqen fushore është i përshtatshëm dhe me kosto modeste për ndërtimin e gjithë strukturave dhe instalimeve të nevojshme portuale, si dhe të zonës ekonomike të parashikuar nga projekti, të cilat në total llogariten të shtrihen në një sipërfaqe prej 1700 ha. Mund të sjellim në vëmendje planet e zhvillimit dhe investimet e synuara për ndërtimin e autostradës ndërkombëtare Nish-Prishtinë-Durrës. Kjo arterie do ta lidhi rrjetin rrugor kombëtar me atë të vendeve evropiane dhe me pikat e përpunimit të mallrave për transport hekurudhor të zhvilluar në vendet e Ballkanit, (Maqedoni, Serbi, Greqi, Bullgari, Rumani, Kroaci, etj., të lidhura me rrjetin hekurudhor ndërkombëtar).

  Si parashikohet të ndikojë ndërtimi këtij porti në volumin e përpunimit të mallrave nga portet e tjera të pellgut të Mesdheut?

  http://www.gazetadita.al/porti-ne-karpen-milva-ekonomi-ja-detajet-e-megaprojektit-5-miliard-usd/

 3. es gibt viele Projket im Bezirk in Kavaje. Eine Albanerin betrog mit ihrere kiminellen Familie den Schweizer Ehemann, wo das Projekt mit Yachthafen vor 3-4 Jahren auf 700 Hektar aufgeblasen wurde und so geht es immer weiter.

  Ein neueres Unfugs Projekt, denn wer soll mit den inkompetenden Spinnnen sowas finanzieren

 4. 3 Jahre keine Investoren gefunden, viele Investoren verlassen das Land. Dann dieses Betrugs Projekt mit absurden Investoren

  Dyshimet/ Ç’fshihet pas investimit 5 miliardë USD në Karpen?

  Kur e gjithë Shqipëria kishte mbërthyer sytë pas ekraneve, në çlirimin dhe euforinë e pas miratimit të reformës në drejtësi, kur mediat po kërkonin të gjenin se kush kishte fituar dhe kur deputetët e opozitës e braktisën sallën, në parlamentin shqiptar u pa se kishte kaluar një ligj fantazëm. Pa bujë dhe pa zhurmë.

  Në fakt duhet të ishte e kundëërta. Qeveria Rama që nuk i ka siguruar dot vendit asnjë investim serioz në këto tre vite, madje që po shquhet për largimin e investitorëve të mëdhej, duhet ta shpallte lajmin me bujë dhe hare. Rilindasit që janë të aftë ta shesin sapunin për djathtë, duhet të brohorisnin një fitore së paku po aq të madhe sa votimi i reformës në drejtësi: hapjen e dritës jeshile për një investim prej 5 miliard dollarësh.

  Shifra është marramendëse. Për të kuptuar rëndësinë e saj mjafton të përmenden vetëm dy fakte: bëhte fjalë për një investim më të madh se gjysma e prodhimit vjetor vendas, ose gati sa gjithë investimet e huaja më vend gjatë 7 viteve të fundit

  Por gjithshka u kalua në heshtje dhe pa bujë.

  Pyetja është përse?

  Këtë pyetje e ka shtruar edhe media online Exit.al e cila ka investiguar për çudinë e në porti madhështor në Karpen të Kavajës.

  Përfundimi që ajo nxjerr është i frikshëm. “Kompania “Star Bridge Port Developments Limited” është një kompani që ekziston vetëm në sirtar — një shoqëri që ka adresë një kuti postare, e cila në Mbretërinë e Bashkuar blihet për pak qindra paundë nga shoqëritë juridike që krijojnë mijëra kompani të tilla të gatshme. Ajo është themeluar me një kapital minimal prej 100 paund nga dy ortakë të cilët më 26 korrik 2016 ia shitën atë një shoqërie në Singapor, të quajtur One Gate PTE ltd, e cila është gjithashtu një tjetër kompani e regjistruar me adresë një kuti postare. Për kompaninë singaporiane nuk ka më asnjë të dhënë tjetër. Pra, kemi të bëjmë me një model kompanish që kontrollohen nga kompani offshore”.

  Pikërisht kaq të dyshimta janë “letrat” e këtij biznesi fantazëm që ka marrë përsipër të ndërtojë një port të rrethuar me një zonë ekonomike prej 1 700 hektarë ku do të ndërtohen një kompleks rezidencial, një impiant i rigazifikimit të gazit të lëngshëm, një termocentral, një serë teknologjike dhe në fund një akademi sportive.

  Investimi me vlerë prej pesë miliardë dollar që tani njihet si projekti “Morgan” pretendon se do të krijojë 6 mijë vende pune gjatë fazës së ndërtimit, dhe 70 mijë të punësuar kur të futet në operim, mbas pesë vjetësh.

  Por para se të servirë këto shifra bombastike që shoqërojnë dokumentin që shoqëron miratimin e ligjit ky project ka ngritur dyshime të mëdha:

  Së pari a duhet vendosur ngritja e një porti shumë pranë zonës më të mbipopulluar turristike të vendit, asaj të Durrësit dhe Golemit? A nuk e vdes ky projekt përfundimisht këtë zonë ku qeveritë e njëpanjëshme, biznesi dhe qytetarët kanë shpenzuar shuma kolosale? A nuk kemi të bëjmë këtu me një shembull flagrant të mungesës së strategjisë së zhvillimit?

  Pikpyetja e dytë madje më e madhe është: “Propozimi nuk ka asnjë studim, asnjë vlerësim, asnjë projekt që e shoqëron. Ka vetëm një premtim pa asnjë bazë, dokument apo detyrim ligjor se do të ndërtohet një port dhe zonë industriale që do të kushtojnë 5 miliardë USD.

  Për të justifikuar mbështetjen skandaloze për këtë projekt në ajër, Ministri i Transporteve Edmond Haxhinasto lëshoi para Komisionit të Ekonomisë një nga deklaratat më të habitshme në historinë ndoshta botërore të investimeve, duke thënë se projekti nuk ka studim bëshmërie sepse “është e pamundur të bëhet një studim bëshmërie i përshtatshëm për një projekt kaq kompleks” shkruan Exit.al.

  Dhe problemi i tretë qëndron në faktin se ai po serviret si një projekt ku mund të ankorohen anijet e stërmëdha të tipit Post-Panamax. Por sipas vëzhgimit të Exit.al një anije post-Panamax ka kapacitet të mbajë rreth 15–18 mijë kontejnerë, ndërkohë që trafikut aktual vjetor i kontejnerëve në portin e Durrësit (rreth 110 mijë kontejnerë në vit) është i barabartë me volumin që mbajnë vetëm gjashtë anije post-Panamax në vit.

  Pra pas këtyre paqartësive, mënyrës okulte sesi kaloi projektligji ngrihet një pikpyetje: A mos vallë kemi të bëjmë me një mega mashtrim? A mos po shitet kjo ëndër e madhe vetëm për tu falur kompanive të regjistruara me disa qindar euro 1700 hektare zonë të lirë që parashikohet rreth portit?

  Ende është shpejt të thuhet gjë me siguri. Tani për tani ka vetëm dyshime që po përbëjnë bazën e parë të një investigimi që mund të nxjerrë të papritura të mëdha. (Lapsi.al)

 5. Das Parlament öffnete nun für einen Vertrag, die Grundlagen, das die Firma 1.700 Hektar auf 99 Jahre pachten kann, was wohl eher der Reklame dient, der Abkassierung von Bestechungs Geldern. Seriöse Investoren wie auch der Containre Hafen in Vlore, wurden letztendlich nicht genehmigt.

  Es gibt wohl 100 Hafen Projekte, wo nur 2 jemals die Baugenehmigung erhielten und nur Eines ist in privaten Besitz heute.

  Kryeministri Edi Rama jep me koncesion porte dhe toka, por pa transparencë

  4:54 – 29/07/2016 KRYESORE 0
  Kryeministri Edi Rama jep me koncesion porte dhe toka, por pa transparencë

  Parlamenti miratoi të enjten e kaluar një ligj për lidhjen e një marrëveshje mes Qeverisë Shqiptare dhe një kompanie të huaj që kërkon të zhvillojë në Shqipëri një nga investimet më të mëdha në 26 vitet e fundit.

  Projekti njihet këto ditë në media me emrin Porti i Karpenit. Në dokumente figuron si projekti “Morgan”. Bëhet fjalë për 5 miliardë dollarë investim, 70 mijë vende pune, ndërtimin e një kompleks rezidencial, një impiant i rigazifikimit të gazit të lëngshëm, një termocentral dhe një akademi sporti.

  Synimi është që ky Port të kthehet në një qendër rajonale. Drejtues të Ministrisë së Ekonomisë kanë bërë krahasime me portin e Roterdamit në Holandë për kapacitetin e tij përpunues! Duke parë relacionin e vendimit të Qeverisë, ky projekt është nga ata që duhen vlerësuar, jo vetëm për zhvillimin e zonës, por edhe për faktin e fut në ekonominë shqiptarë një sasi parash që arrin në gjysmën e Prodhimit të Brendshëm Bruto.

  Po a është kaq rozë situata me këtë projekt? Pas entuziazmit që krijojnë shifrat 5 miliardë dollarë dhe 70 mijë vende pune, ngrihen disa dyshime serioze.

  Si fillim, çështja ka të bëjë me seriozitetin e qeverinë në negocimin e kësaj kontrate. Gjithë procedura ligjore hyri me procedurë të përshpejtuar në Kuvend. Po me procedurë të përshpejtuar u kalua dhe në seancën e datës 21 korrik, ku në kulmin e krizës politike, askush nuk kishte mendjen tek ligji që kalonte qeveria me nxitim.

  Por veç kësaj, pikëpyetje serioze ngrihen dhe për kompaninë e huaj që ka shfaqur interes për investimin në zonën e Kavajës. Në vendimin e Qeverisë kompania “Star Bridge Port Developments Limited”, cilësohet si biznes me qendër në Londër. Në Kuvend, projektligji për nisjen e negociatave kaloi në emër të kësaj kompanie.

  Por gjatë muajit qershor-korrik kur diskutohej ky projekt, kompania angleze rezulton se është shitur në Singapor. Ndryshimi në këtë rast është jo i vogël. Nëse në Londër kompania ka emra pronarësh dhe aktivitet të deklaruar, në Singapor si parajsë fiskale që është, kompania ka vetëm një emër dhe një adresë postare. Kjo është lëvizje tipike që kryejnë bizneset për fshehjen e burimeve të financimit, por edhe të emrave të pronarëve realë. Si përfundim, Qeveria Shqiptare po negocion ndërtimin një Porti me vlerë miliardë dollarë me një investues zyrtarisht të panjohur.

  Veç kësaj, kontrata fillestare e qeverisë ka edhe një tjetër problem. Kompania “Star Bridge Port Development Ltd”, para se të shitej në Singapor kishte në buxhetin e saj në Londër vetëm 100 paund të deklaruar, aq sa duhet për të bërë aktiv një biznes në Londër, sipas ligjeve britanike. Pyetja që shtrohet në këtë rast është sesi një Qeveria i beson një projekt 5 miliardë dollarë një kompanie vetëm 10 paund.

  Në fund, projekti kërkon 1700 hektarë tokë për tu realizuar. Nga llogaritë e bërë deri tani janë 220 pronarë që do tu merret toka kundrejt dëmshpërblimit. Mes tyre ka biznese, shtëpi banimi dhe ferma. Në bazë të vendimit qeverisë, prona e tyre do të dëmshpërblehet. Por këtu duket se është dhe koncesioni i qeverisë. Pronarët kanë vetëm një pjesë të tokës, pjesa më e madhe e saj është tokë shtetërore që do të jepet nga qeveria për projektin. Ideja e qeverisë është që këtë tokë shtetërore t’ja japë kompanisë në pronësi, ose shfrytëzim për 99 vjet. Por kur projekti dhe realizimi i tij është i paqartë, duket se qëllimi primar është dhënia e 1700 hektarëve tokë një kompanie të huaj. …
  http://www.kohajone.com/2016/07/29/kryeministri-edi-rama-jep-porte-dhe-toka-por-pa-transparence/

 6. Die Ministerin Milva Economi, hat kein einziges ihrer Vorgabe im Tourismus umgesetzt und Alles war wie immer eine Luft Nummer, inklusive der neuen Task Force, wo man Deppen der Klientel Wirtschaft die Posten gab, wie im Umwelt Ministerium, oder der Bau Polizei

  After the Democratic Party MP, Jorida Tabaku, said the Karpen Port investment is a corruptive affair, the Minister of Economy said this is a malicious move by the opposition that damages Albania’s image with foreign investors.

 7. unglaublicher Wirtschafts Krimi, auch um diese Firma, welche eine Baugenehmigung im Golf von Laze erhielt, 180 Millionen $ investieren wollte, Nichts geschah, nur Verluste werden jedes Jahr produziert.

  Katar Investment, US Pass, Gangster aus dem Libanon im Geldwäsche Geschäft. Es gibt viele solcher Projekte, über 100 seit 15 Jahren.

 8. Albanien hat keine Regierung, sondern korrupte Idioten, Kriminelle die von Verbrechern Clans finanziert wird. Die Opposition ist identisch schlimm.

  “US and German reports want lower taxes, quicker procedures and less frequent law amends. This government has changed tax laws more than 40 times in three years, making any investor leave the country. This is why Foreign Direct Investments have dropped with 42% during the first trimester of 2016, compared to the first trimester of 2015. These factors came to my mind after reading the militant-type reaction of the Minister of Economy”, Tabaku said.

  Tabaku raises questions about the investors who want to take 1700 hectares of public and private lands for building a new port. “Why was the company sold to Singapore just two days before the law passed in Parliament? Why is the land of 220 owners being negotiated?”, she said.

  “Star Bridge Port Limited appears on the British information center for companies as a sleeping company from 2013 to 2016, without any activity during this period. How is it possible that a company that has spent millions of Euros in similar acts, hands over such a financial balance in Britain?”, the Democratic Party MP asked.
  http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=17714&ref=fp#.V6C3vZ71GlM

 9. Alles Betrugs Show wie immer, mit Hintermännern aus dem Drogen Geschäft und Edi Rama:Besnik Sula, Pajtim Braçaj, uralte Mafia Familien

  Ortaku i Ramës, Besnik Sula fsheh pasurinë në emrin e kryetrafikantit Pajtim Braçaj

  „Koncesionin e Portit të Karpenit e kanë qoftëlargu Edvin, Olsi Rama dhe supermafiozi Besnik Sula, ja si po i mashtrojnë fshatarët“!

  "Koncesionin e Portit të Karpenit e kanë qoftëlargu Edvin, Olsi Rama dhe supermafiozi Besnik Sula, ja si po i mashtrojnë fshatarët"!

  Postuar: 22/08/2016 – 18:33

  Ish-kryeministri Sali Berisha vijon të vijon të sulmojë rivalin e tij më të madh, kryeministrin Edi Rama.
  Berisha publikon një tjetër mesazh të qytetarit dixhital, që godet Edin dhe vëllanë e tij, Olsi Ramën.
  Sipas demokratit, kryeministri fshihet pas koncesionit të Portit të Karpenit me 1700 ha tokë.
  Ja çfarë shkruan Berisha në Fb:
  Qytetari dixhital informon se:
  – Prapa koncesionit te Portit te Karpenit me 1700 ha toke eshte Edivin Shullazi, Osi Rama dhe supermafiozi Besnik Sula.
  -Per te vjedhur 1700 hektare toke, narkotrafikanti Sula, Edvin dhe Olsi Rama u thone fshatareve se tokat shteterore te rrethuara, qe jane prone shteterore dhe iu perkisnin ndermarrjeve te peshkimit dhe Kripores, jane te familjareve te Berishes, i kane rrethuar ata ndaj dhe po jua marrim atyre! sb
  „Zoti Berisha.!
  Prej pak javesh po flitet shume per nje projekt te madh por shume te dyshimte ne mungese totale te teansparences…per ndertimin e nje porti gjigant ne zonen tone qe do na shpetokeka nga fukaralleku te gjitheve….!
  Ne jemi ne pergjithesi banore te kesaj zone mbi 200 familje kosovare te ardhur ng kosova…ne turqi dhe me ndihmen e qeverise se zogut ne erdhem ne kete zone qe ateher ishte kenete ku na u dha toke e shrepi…!
  Ne vitet 1930…!
  Deri ne vitin 91…ne kemi vuajtur e jemi pare si te huaj aq sa na therrisnin si lagja e serbeve…edhe pse quhej lagja e karpen emigrant…!
  Pas 91 cdo gje ka ndryshuar dhe eshte ndertuar e punuar..!
  Ne kete zone eshte rrethuar me tel nje siperfaqe e madhe toke qe dikur i perkiste dy ndermarjeve asaj te Peshkimit dhe asaj te kripores…afersisht nja 1500 ha toke fushe ngjitur me detin dhe fshatin tone…!
  Ne kete zone te rrethuar me tel nuk mund te futen banoret….me kollaj e thten kufirin me geeqine se sa te futesh aty.

  Ish-Kryeministri Berisha lëshoi akuza të forta dje për lidhjet e Ramës me krimin, ndërsa bëri të ditur se Besnik Sula, ortaku i ngushtë i Ramës, i lidhur ngushtë me trafiqet dhe akte të tjera mafioze fsheh pasurinë e tij qindra miliona euro nën emrin e një kryetrafikanti Pajtim Braçaj. Ky i fundit, u arrestua në tetor të vitit që kaloi nga një hetim i antimafies italiane, si zotërues i një laboratori droge në qytetin e Durrësit. Nga ana tjetër, Pajtim Braçaj është një person i lidhur juridikisht me zotëruesit e aksioneve të Taiwan Center, pra ortak me Besnik Sulën si dhe zotëron edhe një kompani nafte, përmes së cilës të dy ortakët janë të lidhur në të tjera afera që kanë lidhje me Albpetrol e Koço Kokëdhimën. Berisha iu referua denoncimeve të fundit në media, ku u zbardh rrjeti i vjedhjeve Kokëdhima-Sula përmes Albpetrolit, ndërsa më tej lidhjet e forta të Sulës me trafikun e drogës si dhe mbrojtjen e tij nga Rama.
  “Mediat dhanë dokumente autentike sesi “Albpetroli” me sivëlla Kokëdhimën në krye, i shet kockës mafioze Besnik Sula 255 mijë tonë naftë, 20% nën çmimin e bursës. Bankers Petroleum fiton 128 milionë euro, kurse “Albpetroli” fiton 105 milionë euro. Nuk është ky konstatimi i Sali Berishës, e ka konstatuar edhe vetë ministria, si edhe iniciativa e transparencës e industrive nxjerrëse. Çfarë ka ndodhur? Zoti Rama merr pjesën e luanit, Koçoja pjesën e tij, Gjiknuri pjesën e tij dhe “Albpetroli” shet naftën me 20% çmim më të ulët sesa çmimi i bursës, se çmimi që shitet e njëjta naftë në Shqipëri. Dhe ky Besnik Sula që bën këtë, ky është shkaku që 1200 familje në Ballsh janë prej 8 muash pa rroga, sepse Besnik Sula i detyrohet qira mujore kompanisë që kishte uzinën nga 600 deri në 1600 euro në muaj, të cilat përdoren për të paguar fukarenjtë, hallexhijtë e uzinës që kanë 8 muaj pa asnjë lloj kafshate, sepse 5 milionë euro shkojnë në xhepat e këtyre që thashë më sipër.
  “Shqipëria ka një ligj, ligji i antimafies, i cili detyron policinë dhe Prokurorinë të sekuestrojë menjëherë të gjitha pasuritë e mafiozëve, trafikantëve. Çfarë ka ndodhur? Kryekockës mafioze Besnik Sula, që kërcënon me vrasje investitorët që duan të marrin uzinën e Ballshit, ju dërgon mesazhe, pronat e tij ky kryemafioz i ka patur që të gjitha në emrin e kryetarit të grupit të trafikut të drogës të Durrësit, Pajtim Braçaj.
  Përsëri Pajtim Braçaj është në të gjitha pronat. Çfarë ndodh? Pasi arrestohet Pajtim Braçaj, si kryetar i grupit të trafikut të Durrësit ku ishte Ajet Sula shtyllë kryesore e tij, pronat që të gjitha transferohen në emër tjetër. Pse të mos them unë që ti je përfitues kryesor, që meqë ka bërë të gjitha këto ti i jep atij Parkun “Rinia“ dhe i jep të ndërtojë? Pse të mos them unë që të ka futur në thes me para, se i ke aferat e përbashkëta me Besnik Sulën? Cili Kryeministër do të pranonte që të transferoheshin pronat nga kryetrafikanti tek kryemafizoi tjetër, për të mos u konfiskuar vetëm ai Kryeministër që i sillen paratë me valixhe.
  Do të them dhe diçka. (lexon sms) “Përshëndetje, sot është prezantuar drejtori i Policisë Shkencore, policisë që dogji vetë Saje qorri, si shef i kontrollit të cilësisë, ish-kryetari i PS së Vlorës, Xhevair Çeloaliaj, i cili do të kontrollojë cilësinë e analizave shkencore, të të dhënave të krimit në Policinë e Shtetit”.

  Berisha-Ramës: Do ta thyesh qafën shumë shpejt

  Berisha paralajmëroi Ramën se do të jetë e afërt dita e largimit të tij jo vetëm nga qeveria, por edhe nga politika.
  “Sot je marrë gjatë me kryetarin e PD. E ke të shkurtër shumë jetën në politikë, se me dy fantazma në shpirt, një të Sali Berishës dhe një të Lulzim Bashës, ti do të thyesh qafën shumë shpejt”. Ish-Kryeministri dënoi ashpër dje daljen e Nexhmije Hoxhës në media, ndërsa deklaroi të njëjtin fund si etërit do t’i rezervohet edhe Ramës dhe shpurës së tij.
  Dua të dënoj me ashpërsinë aktin tuaj të papërgjegjshëm që urdhëroni antenat tuaja në media për të nxjerrë në prag të kësaj vizite, korbën e zezë të shqiptarëve, Nexhmije Hoxhën në një emision televiziv prej 3 orësh. Se ky këtu pas meje (Rama) ka vite të tëra jete që donte të bëhej djali i shtëpisë së tyre dhe s’u bë dot. Ishte një akt i papërgjegjshëm, i turpshëm, nxjerrja e Zonjës së Zezë. Një gjeneratë e tërë nuk e ka idenë se çfarë është Nexhmije Hoxha. Nexhmije Hoxha është dora e zezë, një kriminele pothuajse e të njëjtit kalibër me të shoqin, pasi pas debilosjes së të shoqit nga sëmundja që kaloi në vitin ‘72-‘74, lexoni memoriet e sekretarit të Hoxhës, që çdo gjë që thoshte i shoqi i debilosur, çdo gjë e redaktonte Nexhmija siç deshte, nga viti ‘74 deri në vitin ‘76 e sa vdiq. Enveri ishte Nexhmija, të gjitha ato purga, pushkatime, spastrime janë vepër mizore e Nexhmije Hoxhës, të cilën zotëria e nxjerr nga sënduku për të trembur shqiptarët, për t’u treguar shqiptarëve se ja ku jemi ne. Pasi shpërndau nga Varrezat e Dëshmorëve dhe i përdhosi ato në të katër anët e botës me FB e tij me fotot e Enverit, tani nxjerr Nexhmijen në intervistë për të mbrojtur krimet makabre të të shoqit dhe të vetat. Unë mendoj se, kjo nuk mund të ndodhte në asnjë rrethanë, nuk mund të ndodhte kurrë në prag të vizitës së Sekretarit të Shtetit”.

  Mbështetja nga SHBA, opozita kërkon strehimin e 2 mijë muxhahedinëve të tjerë

  http://www.rilindjademokratike.com/index.php?option=com_content&view=article&id=23106:2016-02-11-23-40-30&catid=44:politics&Itemid=105

 10. Alle Anteile wurden an noch eine merckwürdige Firma Firma in Singapur verkauft. Eine Spezial Organisation verfolgt nun diese Betrugs Firma, mit dem Hafen Projekt in Kapen. Es werden ständig nur Berater genannt, wie in einem Taschen Spieler Trick.

  https://www.occrp.org/templates/occrp/assets/images/logo.jpg

  Kompania guackë që fshihet pas projektit “Morgan” për portin e Karpenit

  karpen

  Të dhënat e siguruara nga BIRN ngrenë dyshime mbi rrjetin e njerëzve dhe kompanive offshore pas projektit fantazmagorik të portit të Karpenit, për të cilin qeveria pretendon se një grup kompanish ndërkombëtare do të investojnë miliarda dollarë gjatë dekadës së ardhshme.

  Në brigjet e detit Adriatik pranë fshatit Karpen të Kavajës, aty ku dikur shtrihej një kompleks ushtarak në të cilin breza të tërë studentësh kryen zborin, ndodhet një nga zonat e fundit të pazhvilluara të gjirit të Durrësit.

  Sipas qeverisë shqiptare, kjo zonë bregdetare e gjelbër ku folenizojnë dallëndyshet është piketuar nga një grup kompanish multinacionale për ndërtimin e një porti të ri gjigant, si dhe të një zone mbështetëse ekonomike me vlerë 5 miliardë USD.

  I ashtuquajturi projekti “Morgan,” i propozuar nga kompania Star Bridge Port Developments Limited me qendër në Britani, përveç portit përfshin ndërtimin e një qendre logjistike, të një një terminali rigazifikimi dhe të një centrali për prodhimin e energjisë.

  “Në Shqipëri ne nuk e kemi një port të këtyre dimensioneve. Nuk ka as në vendet fqinje dhe mungon dhe në Gjirin e Mesdheut një port i tillë, i cili është i gatshëm të përpunojë anije me një tonazh shumë të lartë dhe të gjeneratës së fundit Panamax,” deklaroi ministrja e Ekonomisë, Milva Ekonomi në Komisionin për Veprimtari Prodhuese në parlament, ku në mesin e muajit korrik është diskutuar projektligji për caktimin e një procedure të veçantë negocimi për projektin.

  “Kompanitë kanë sjellë propozimin për të ndërtuar një port në Karpen sepse e shikojnë si një pozicion strategjik, një pozicion që mund ta lidhin me portin e Roterdamit, gjithashtu dhe me kanalin e Suezit,” shtoi Ekonomi.

  Sipas Ekonomit, projekti është unikal, mbështetet nga investitorë seriozë dhe vetëm gjatë periudhës së ndërtimit do të hapë rreth 70 mijë vende pune dhe do ta rrisë prodhimin e brendshëm bruto në fushën e ndërtimit me 57 %.

  Përkundër entuziazmit të qeverisë, opozita e udhëhequr nga Partia Demokratike është shfaqur skeptike dhe ka hedhur akuza se pas propozimit fshihen interesa korruptive që lidhen me zhvatjen e pasurisë publike.

  Sipas raportit të përgatitur për Kuvendin nga Komisioni për Veprimtarinë Prodhuese, porti i Karpenit dhe zona ndihmëse ekonomike do të shtrihet në nje sipërfaqe totale prej 1700 hektarësh.

  Pavarësisht objeksioneve të opozitës, projektligji i cili i jep qeverisë të drejtën për të hapur negociatat me investitorin strategjik u miratua në Kuvend në 22 korrik.

  Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se pas projektit “Morgan” qëndrojnë kompani guackë dhe një rrjet personash, që më shumë se investitorë duket të jenë agjentë dhe “këshilltarë”. Ndërkohë, dy kompani të njohura që përmenden si investitorë nga ministrja e Ekonomisë i thanë BIRN se ata kanë gjithashtu rol “këshillues”.

  Star Bridge Port Developments Limited është një kompani me kapital të nënshkruar prej 100 paundësh britanik, me adresë në një zyrë kontabiliteti të quajtur Blair Shepherd në qytetin Altricham në Britani, pranë Mançesterit.

  Kjo kompani është regjistruar fillimisht në vitin 2011 me emrin UK Land Investments LTD, nën pronësinë e dy aksionerëve, William Becket dhe Mark Edwards. Duke u bazuar tek numri i lartë i kompanive ku shërbejnë si drejtorë ose aksionerë, Edwards and Beckett ka shumë mundësi të jenë agjentë regjistrimi kompanish guackë.

  Zyra e kontabilitetit Blair Shepherd ku është adresa e regjistruar e kompanisë "Port Bridge" në Altricham, Angli | Foto nga : Google Maps

  Zyra e kontabilitetit Blair Shepherd ku është adresa e regjistruar e kompanisë “Port Bridge” në Altricham, Angli | Foto nga : Google Maps

  Në Prill të vitit 2014, kompania ka ndryshuar emrin nga UK Land Investments në Star Bridge Port Developments Limited, ndërsa nga viti 2013 deri në vitin 2015 ajo ka pasur status regjistrimi të fjetur.

  Përpara se projekt-propozimi i “Star Bridge” të dërgohej për miratim në parlamentin shqiptar në 22 qershor, aksionet e saj janë shitur një kompanie në Singapor, të quajtur One Gate Asia PTE.

  Partia Demokratike ka ngritur dyshime mbi kapacitetin financiar të Star Bridge Port Developments Limited për të ndërmarrë investimin e propozuar në portin e Karpenit, si dhe mbi shitjen e aksioneve të saj në prag të paraqitjes së projektit.

  “Kjo kompania 100 paundëshe, sipas Edi Ramës do na investoka 5 miliardë dollarë në Karpen, aq sa gjysma e produktit të brendshëm bruto,” deklaroi deputetja Jorida Tabaku, në një konferencë për shtyp me datë 29 korrik.

  “Por më e rënda është se kjo kompani, që Edi Rama e bëri pronare të 1700 hektarëve, u shit papritur në Singapor, në një parajsë fiskale atje, vende që vizitohen shpesh nga vëllai i kryeministrit,” shtoi ajo.

  Ministrja e Ekonomisë, Milva Ekonomi reagoi ndaj akuzave të opozitës, duke theksuar se arsyeja pse kompania “Star Bridge” ka një kapital themeltar minimal qëndron pas faktit se ajo është një subjekt i krijuar për qëllime të veçanta (SPV), dhe u shërben kompanive investitore dhe atyre zbatuese për të sjellë propozimin para qeverisë shqiptare dhe për të filluar negociatat për këtë projekt.

  Ajo ka nënvizuar se pas kësaj SPV-je qëndrojnë si investitorë kompania amerikane AECOM dhe banka e investimeve Britanike, William Blair, ndërsa kompanitë zbatuese që do të implementojnë projektin janë Ramboll dhe RTV Architects nga Britania e Madhe si dhe STFA dhe Summa nga Turqia

  “Kompanitë së bashku kanë realizuar një xhiro vjetore prej 21 miliardë dollarë për 2014, kanë punësuar 120.000 persona dhe kanë realizuar projekte me vlerë prej 60 miliardë dollarë,” tha Ekonomi nëpërmjet një njoftimi për shtyp.

  “Reputacioni dhe eksperienca e kompanive, amerikane, angleze dhe turke, investuese dhe zbatuese, që do të implementojnë projektin nëpërmjet ‘Star Bridge Port Developments Limited’, është një garanci më shumë dhe shtysa kryesore që na ka çuar të ndërmarrim këtë iniciativë,” shtoi ajo.

  Një deklaratë të ngjashme mbi kapacitetet financiare që qëndrojnë mbas projektit “Morgan” është dhënë nga Ekonomi dhe gjatë dëgjesës së mbajtur në komisionin parlamentar të Veprimtari Prodhuese. Më pas u vendos ngritja e një komisioni të posaçëm me përfaqësues të ministrive të Ekonomisë, Energjetikës dhe Transportit për të negociuar me investitorët brenda një periudhe prej 6 muajsh.

  Megjithatë, kur BIRN pyeti bankën britanike të investimeve William Blair dhe kompaninë amerikane AECOM, nëse ata kishin bërë një ofertë për të investuar 5 miliardë dollarë në Shqipëri, ato u shprehën se roli i tyre ishte vetëm këshillues.

  “Ne jemi të përfshirë, por vetëm në ‘gjetjen” e burimeve të tjera të financimit,” i tha BIRN Tonny Zimmer, një zëdhënës i William Blair.

  Muna Al-Azzawi, një zëdhënëse për AECOM dhe Star Bridge Port Developments Limited gjithashtu mohoi që kompania amerikane është investitore.

  “Roli i AECOM është i kufizuar në të shërbyerit si këshillues strategjik për projektin dhe ne jemi përfshirë ne negociata me qeverinë shqiptare,” tha ajo. “Në mënyrë kategorike nuk kemi bërë një ofertë prej 5 miliardë dollarësh,” shtoi Al-Azzawi.

  Për informacione të mëtejshme mbi kompaninë Al-Azzawi sugjeroi që t’i drejtoheshim këshilltarit të medias të kryeministrit Edi Rama.

  “Tani për tani, të gjithë pyetjet për projektin, Star Bridge Port Developments Limited dhe Star Bridge Port Alliance, do të marrin përgjigje nga qeveria shqiptare (nëpërmjet Endrit),” tha ajo.

  Kompanitë zbatuese si Ramboll dhe Summa nuk iu përgjigjën kërkesave të BIRN për koment mbi përfshirjen e tyre në projekt.

  Me ndihmën e projektit të Raportimit të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, OCCRP, BIRN gjurmoi të dhënat e aksionerit të vetëm të “Star Bridge,” kompanisë One Gate Asia PTE, Ltd, e regjistruar në Singapor.

  Dokumentet e regjistrimit tregojnë që kjo kompani është regjistruar në regjistrin e bizneseve të Singaporit në datën 2 korrik 2015 dhe aktiviteti i saj shtrihet në fushën e konsulencës së biznesit dhe menaxhimit.

  One Gate Asia PTE ka një kapital të vogël prej 3000 dollarësh të Singaporit (SGD), ose 2,200 USD dhe dy aksionere.

  Avokati Sebastien Graviere, i regjistruar si aksioneri mazhoritar i One Gate Asia PTE, LTD | Printscreen nga LinkedIn

  Avokati Sebastien Graviere, i regjistruar si aksioneri mazhoritar i One Gate Asia PTE, LTD | Printscreen nga LinkedIn

  Aksioneri në minorancë me 1,000 SGD është kompania Hofman & Partners Corporate Services Singapore PTE dhe aksioneri mazhoritar me 2000 SGD quhet Sebastien Robert George Graviere.

  http://boldnews.al/2016/09/16/kompania-guacke-qe-fshihet-pas-projektit-morgan-per-portin-e-karpenit/

 11. bei der Palästina Abstimmung in der UN, soll die Stimme der Albaner gekauft worden sein, wo im Gegenzug, dunkle Mächte das Karpen Projekt finanzieren wollen der Edi Rama Mafia, Dann herrschte wieder einmal Chaos in der Albaner Regierung, Peinlichkeiten häuften sich, es reichte zu einer Titel Story

  Vota në OKB, 500 mln$ dhe vota e PD-së për projektin 5 miliardë $ të Karpenit

  Postuar në 26 Dhjetor, 2017 23:09

  Partia Demokratike “denoncoi” sot me anë të drejtuesit të Departamentit të Marrëdhënieve me Jashtë, Kreshnik Çollaku, atë që e ka quajtur skemë të shitjes së votës së Shqipërisë në OKB.

  Fjala është për votën për rezolutën për Jeruzalemin, për të cilën opozita po lëviz nga skemat e një konspiracioni tek ato të një pazari. Gjithçka mund të jetë e vërtetë, por cila është skema e sotme e PD-së, për të shpjeguar votën e qeverisë së Edi Ramës?

  Vota shqiptare në OKB është shitur, është lobuar fort nga një apo dy vende të tjera. Vota është ofruar këtyre vendeve për të nxjerrë fitime të një natyre të errët. Njerëz afër Ramës, sekserë të tij dhe biznesmenë.

  Janë dy apo tre vende, që mendojnë të krijojnë një biznes të madh në Shqipëri me një pjesëmarrje nga biznesmenë nga dy vende dhe vendosi që për ta financuar me një vlerë me 500 mln euro, qeveria kërkon një hua të vendi i dytë. Bizneset lobojnë për ta bindur për të dhënë hua, por vendi i dytë heziton, por e ka për zemër çështjen e Palestinës dhe Shqipëria votoi kundër SHBA. Mesa duket vota në OKB ka qenë për të bindur vendin e dytë për të akorduar kredinë 500 milionë dollarë.

  Biznesi është projektuar që të falimentojë, është skemë korruptive, jo më shumë se pas një viti dhe absolutisht vendimi i qeverisë shqiptare është bërë si hua për të bindur qeverinë e vendit që heziton për ta lejuar këtë kredi 500 mln dollarë që do të shkojë në xhepat e sekserëve të korruptuar

  tha Çollaku.

  Nëse e kemi kuptuar drejt këtë shpjegim, dikush ka mundësi të sigurojë hua në një vend që kërkon në këmbim votën për Jeruzalemin. Vendimi i qeverisë shqiptare thjesht legjitimon besimin e palës tjetër e cila lëvron paratë që mandej nuk investohen por thjesht merren nga disa njerëz në Tiranë.

  Pyetja e parë që lind këtu është se kush është ai që e kushtëzon 500 milionë dollarëshin me votën për Jeruzalemin? Nga ana tjetër çfarë shton në kandar kjo votë e Shqipërisë, që mund të ishte edhe abstenuese?

  Por t’i lëmë mënjanë këto pyetje që çmojnë shumë vlerën e një vote, për t’u marrë pak me seriozitetin dhe besueshmërinë e PD-së.

  Më 21 korrik të vitit 2016 Parlamenti i Shqipërisë miratoi atë që quhet si Reforma në Drejtësi. Por në atë seancë ku u votua me shumicë absolute, u kalua edhe ligji i veçantë për hapjen e negociatave për ndërtimin e portit të Karpenit, i cili u miratua me më shumë sesa 100 vota pro.

  Pra opozita e sotme miratoi një ligj që teorikisht i hap rrugë 5 miliardë dollarë investime.

  Vallë PD-ja eci me sy mbyllur bashkë me LSI-në në këtë çështje? Duhet të kujtojmë se Karpeni financiarisht vlen më shumë se reforma në drejtësi, por ai edhe sot që flasim mbetet një projekt pa fillim dhe pa fund. Vetëm 8 ditë më vonë PD-ja ngrinte zërin për të pyetur se kush qëndronte pas projektit.

  Më tej akoma, mnistrja e dikurshme e Ekonomisë Milva Ekonomi, jepte këto hollësi për projektin në një intervistë të datës 22 korrik 2016:

  Gjatë 3-6 muajve të parë do të kryhet punë studimore në terren, përfshirë hetime për kufijtë, topografike, hidrologjike dhe gjeologjike. Brenda 4 muajve, “Star Bridge” do të ketë finalizuar detajet dhe qëllimin e përmbajtjes së projektit dhe do të fillojë fazën e programimit përgatitor të ndërtimit, e cila do të marrë 10-12 muaj. Ndërtimi do të fillojë ndërmjet muajit të 12-16. Faza e ndërtimit do të marrë 5-6 vjet, por porti do të bëhet operacional brenda kësaj periudhe. Kush do ta thotë fjalën e fundit pasi të jetë miratuar nga qeveria kontrata me këta investitorë? Ky projekt-ligj parashikon që mbas hyrjes në fuqi të tij të ngrihet menjëherë grupi teknik i negocimit të kontratës. Afati negocimit do të jetë 45 ditë dhe, me nënshkrimin e kontratës, Këshilli i Ministrave do t’i drejtohet Kuvendit me një projekt-ligj për miratimin e kontratës. Pra, fjalën e fundit do ta thotë Kuvendi i cili, me miratimin e kontratës, finalizon procesin dhe i hap dritën jeshile nisjes së punimeve, pra zbatimit të projektit

  http://www.respublica.al/2016/07/22/intervistadetajet-e-megaprojektit-5-

  Ka ndodhur ndonjë gjë prej këtyre që na thotë ministrja? Me sa dimë jo dhe po kaq i intereson edhe PD-së që ka firmë në ligjin që ka hapur procedurat. Edhe ky projekt mund të hamendësojmë se legjitimoi gjithfarë kredish në vende të caktuara ku origjinojnë kompanitë propozuese të cilat përdorin një akt të parlamentit si garanci për kredidhënësit.

  Këtu: http://www.javanews.al/deshton-porti-karpenit-avokatura-e-shtetit-akuzon-ministrine-e-drejtesise/

  sqarohet se projekti dështoi për shkak të zvarritjeve. Por a ka vallë ministër në Shqipëri që zvarrit punën për 5 miliardë dollarë? Patjetër që jo dhe këto argumente janë shakatë e republikës së bananeve.

  Në këtë kuadër mbetet të shpresohet se PD-ja duhet të ketë dëshirën të na informojë më shumë për 5 miliardët e Karpenit, përpara se të mjegullojë me deklaratat e z. Çollaku që sërish e theksojmë: NUK SQARON ASGJË.

  http://www.javanews.al/deshton-porti-karpenit-avokatura-e-shtetit-akuzon-ministrine-e-drejtesise/

Schreibe einen Kommentar